۱۳۸۹ مرداد ۱, جمعه

مادران عزادار ایران در هفته ی حقوق بشر در شهر جنوا

 

اخبار روز: 


گزارش مشترک حامیان مادران عزادار ایران دورتموند، فرانکفورت و لس آنجلس:

اخبار روز: از ۱۵ تا ۲۲ جولای سومین سال هفته حقوق در شهر جنوای ایتالیا برگزار گردید که دو روز از آن به ایران و جنبش زنان و مادران عزادار ایران و جان باختگان راه آزادی اختصاص داشت.
در گزارش مشترکی که حامیان مادران عزادار ایران در دورتموند، فرانکفورت و لس آنجلس منتشر کرده اند، آمده است: در این مراسم حامیان مادران عزادار ایران از شهرها و کشور های مختلف از جمله: فرانکفورت، دورتموند، اسلو، ایتالیا و لس آنجلس شرکت کردند و برنامه های مختلفی را اجرا نمودند. این برنامه توسط مطبوعات ایرانی و خارجی نیز پوشش خبری وسیعی گرفت.
روز ۲۱ جولای در محله ی فیومارا، فلکه ی زنان تهران به وسیله ی شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل ۲۰۰٣ و مارتا وینچنسی شهردار جنوا افتتاح شد.
در بعد از ظهر همین روز در قصر تورسی مراسم شهروندی افتخاری خانم شیرین عبادی و پویا عزیزی از دانشجوبان فعال در جنبش ایران برگزار گردید. خانم شیرین عبادی در کنفرانس حقوق زن در دنیا شرکت نمود و سپس در گفتگویی مطبوعاتی شرکت نمود.
برنامه ی بعدی این روز، نشست دانشجویان سبز ایرانی و دانشجویان جنوا و نمایش فیلم روزهای سبز، اجرای برنامه ی موسیقی با شرکت گروه ایرانی اوینار بود.
در روز ۲۲ جولای

روز ۲۲ جولای نیز برنامه های «زنان سیاه پوش جنوا» در سالن نمایندگان در قصر (پالاتزو) فراری جنوا اجرا شد. ۲۰.٣۰
یک مادر از مادران میدان دمایو لیتا بویتانو مادر دو پسرش مفقود شده در زمان کلنل ها که ایتالیایی تبار و لیدر تاریخی جنبش میدان د مایو و رییس انجمن مادران د مایو می باشد سخنرانی کرد.
در این مراسم بیانیه مادران عزادار ایران و حامیان آنان قرائت شد.

بیانیه مشترک جمعی از "مادران عزادار ایران" و حامیان آنان
در ایران و خارج ازکشور
در مراسم بزرگداشت جنبش زنان ایران و "مادران عزادار"
شهر جنوا/ایتالیا، ۲۱ و ۲۲ جولای ۲۰۱۰

مدت زمانی کوتاه بعد از انقلاب ۵۷، درتیر ماه ۱٣۶۰، صدها دختر و پسر جوان به اتهام داشتن اعلامیه و نشریه یا هواداری از سازمانهای سیاسی به دست جمهوری اسلامی اعدام شدند. چند سال بعد در تابستان ۶۷، رژیم علاوه بر شکنجه و تجاوز زندانیان، دست به "پاکسازی" در زندانها زده هزاران تن از دستگیر شدگان و زندانیان سیاسی را حتی در شرایطی که بعضاً دوران محکومیت شان رو به اتمام بود، به طور گروهی اعدام و پیکرهای آنان را مخفیانه در گورهای جمعی به خاک سپرد. خاوران تهران تنها یکی از نقاط، از ده ها گورهایی جمعی است که در گوشه و کنار ایران، بهترین فرزندان ایران را در خود کاشته است؛ خاکی که امروز از دل آن هزاران جوان آزادی خواه دیگر روییده است.
مادران، خواهران، همسران و فرزندان اعدامیان علی رغم همه فشارها و سرکوبها در تمامی این سالها هر هفته به خاکهای خاوران سر زده تا مانند خاری در چشم دشمن باشند. اگر چه بسیاری از آن مادران چشم بر جهان بستند بی آنکه شاهد محاکمه ی آمرین و عاملین این جنایتها باشند، پیگیری و پایداری مادران و خانواده ها در حفظ خاوران به عنوان سندی از جنایات جمهوری اسلامی نقطه ی عطف جنبش دادخواهی مادران تا به امروز است.
پس از انتخابات ۱٣٨٨ و تقلب انتخاباتی که منجر به تظاهرات میلیونی مردم ایران شد، مادران ایران بار دیگر شاهد شکنجه، تجاوز و اعدام فرزندانشان شدند و باوجود دردی جانکاه که در سینه داشتند، با عزمی راسخ، وحدت خود را حفظ کرده و به عنوان یکی از نخستین پرچمداران راه آزادی، در تاریخ اخیر مبارزات ایران به ثبت رسیدند. به این ترتیب گروه مادران عزادار در تیر ماه سال گذشته فعالیت خود را با حضور همیشگی و هفتگی در پارک لاله تهران آغاز کرد. سکوت آنان، اندک اندک در گوش رژیم به فریادی دهشتناک تبدیل شد تا جاییکه حکومت حتی از پاره کردن عکس فرزندان آنان که تنها سلاح آنان بود، دریغ نکرد و به هر روشی متوسل شد تا از دیدار آنان جلوگیری کرده و راه بر فعالیتهای شان ببندد. امروز شاهد آنیم که تلاشهای رژیم برای خفه کردن صدای مادران نه تنها به شکست انجامید بلکه مردم از سراسر ایران و دیگر نقاط جهان به حمایت از مادران داغدار به پا می خیزند و صدای دادخواهی شان هر روز رساتر به گوش می رسد.
فعالیت های شبانه روزی مادران عزادار ایران در جهت دفاع از حقوق بشر، در شرایط خفقانی که بر جامعه حاکم است و تلاش حامیان آنان درتمام نقاط دنیا در جهت افشاگری آنچه بر آنان و فرزندانشان تاکنون گذشته است، چنان گسترده و منسجم بوده که توانسته است توجه جهان را به جنبش آزادیخواهانه و برابری طلبانه ی ایران جلب کند. آنان اکنون علیرغم ارعاب و دستگیریهای مکرر از طرف رژیم با ایفای نقش مادرانه ی خود برای تمامی ملت، جمهوری اسلامی را مسئول جنایات ٣۱ سال گذشته دانسته و آن را موظف به پاسخگویی کرده اند.
امروز ما به همت شهردار شهر جنوا خانم مارتا وینچنسی همراه با مادران میدان مایای آرژانتین و زنان سیاه پوش ایتالیا اینجا جمع شده ایم تا با پرده برداری از مجسمه "زن ایرانی" مبارزات زنان و مادران ایران را گرامی بداریم. باشد که این امر مرهمی بر زخم های قلب آنان و پاداشی به فعالیتهای داد خواهانه شان باشد.
اینک بار دیگر دستهای زنان صلح طلب و آزادیخواه جهان، مانند زنان سیاهپوش ایتالیا و مادران میدان مایا را به گرمی می فشاریم که در طول یکسال گذشته همواره "مادران عزادار" ایران را از حمایت های بیدریغ خود بهره مند کرده اند.
در انتها از همه ی مردم جهان و تمامی نهادهای مدنی و جوامع بین المللی می خواهیم پشتیبانی خویش را از خواسته های مادران ایران اعلام کرده، تلاش نمایند تا به هر طریق ممکن حکومت جمهوری اسلامی را ملزم به رعایت حقوق بشر در آن مملکت نمایند:

۱ـ آزادی فوری و بی قید و شرط کلیه ی زندانیان سیاسی
۲ ـ معرفی عاملین و آمرین دستگیری، شکنجه و اعدام ها و محاکمه ی علنی آنان در دادگاه های مردمی
٣ ـ ممنوعیت شکنجه و اعدام
این فریاد مادران ایران و حامیان آنهاست، برای دادخواهی و علیه فراموشی!

جمعی از مادران عزادار ایران و گروه های حامی آنان در خارج از کشور
- همبستگی با مادران عزادار ایران / فرانکفورت/ المان
- حامیان مادران عزادار ایران/ لس آنجلس/ آمریکا
- مادران صلح دورتموند/ حامیان مادران عزادار ایران/ آلمان
- مادران ایرانی هامبورگ/ آلمان
- گروه همبستگی مادران / کلن/ آلمان
- حامیان مادران داغدار ایران/ لندن
- حامیان مادران عزادار/ اسلو/ نروژ
- گروه همبستگی با مادران عزادار ایران / وین/ آتریش
- همبستگی با مادران عزادار ایران / ایتالیا
- حامیان مادران/ ساکرامنتو/ آمریکا
- همبتسگی با مادران عزادار ایران/ بن/ آلمان
- همبستگی با مادران عزادار ایران / فلورنس/ ایتالیا