۱۳۸۹ خرداد ۱۱, سه‌شنبه

یک هفته گذشت / نامه آتنا بهمنی به فرزاد کمانگر

خبرگزاری هرانا – آتنا بهمنی دانش آموز محروم از تحصیل و دختر سما بهمنی فعال حقوق بشر در بند نامه ای را به مناسبت اعدام فرزاد کمانگر معلم جانباخته نگاشته و به خبرگزاری هرانا ارسال نموده است که این نامه به در خواست وی به دو صورت متنی و صوتی منتشر می شود.
متن نامه آتنا بهمنی به قرار زیر است:
یک هفته گذشت، درست یک هفته، از همان روزکه پرندگان نیز در آواز سحر گاهشان تو را سپاس گفتند و دسته دسته قاصدک با نام تو به پرواز در آمدند.
یک هفته گذشت از روزی که فرشته ها اسم تو را روی خورشید نوشتند، کسی که شکفتن را به غنچه ها آموخت و همان کس که زندگی را سر مشق میکرد و همیشه ریاضیات عشق ورزیدن می آموخت.
درست یک هفته ولی در همین یک هفته این گرگهای بی سیرت این اهریمنان پلید نتوانستند ببینند و تاب و تحمل این را نداشتند که بفهمند گرچه تو انجا اسیر بودی نام تو این بیرون در جریان بود و روح والایت همچون یک رود زلال جاری
توی که آموزگار بودی اینبار نوبت خود تو بود که یک چیز جدید یاد بگیری، اینکه این جهان بی رحم است و طاقت دیدن یک دسته شقایق ندارد و همیشه دست پلید زمانه عادت دارد که پروانه ها را به جرم بیگناهی به آتش بکشاند.
جسم تو نمادی بود از پاکی ها و تو مسیحای زمانه گشتی و به صلیب کشیدند تورا اما انها نفهمیدند که نمی شود یک فرشته را کشت، آنها جسم تورا از تمامی شاگردانت ربودند و نفهمیدند که روح پاک و روحانی تو فنا ناپذیر است.
گرچه چشمان روحانی تو دگر بروی تمامی این خشونت ها بسته شده است، گرچه دستان پر مهرت دگر قلمی را لمس نخواهد کرد، گرچه جسم پاک تو دگر اینجا نیست ولی تو هنوز اینجای در گلبرگ هزاران شاخه گل رز و هنوز جاری هستی در میان قطرات باران و هنوز صدای تو بگوش میرسد در نوای ارام طبیعت
تو تا آخرین لحظه نیز بهترین معلم کلاس زندگی بودی و آخرین درسی که آموختی درس مردانگی و جاودانگی بود درس شجاعت و آزادگی، حال که این شیاطین زمینی نفس هایت در هم شکسته اند حال که انقدر بی رحمانه نیکویی هایت را سپاس گفتند.
تو از همیشه زنده تری و از همیشه جاری تر  تو خوشبخت و سعادتمند هستی چرا که اوج گرفتی و به پرواز در آمدی و از خود قلمی به یادگار گذاشتی قلمی که مقدس است چرا که زمانی در دستان یک فرشته جای میگرفت.
آری تو دگر اینجا نیستی که ببینی قناری ها را که به صبح  نشسته اند و پرندگانی که دگر آواز نمی خوانند حتی دگر نسیم هم نمی وزد و آسمان هم گریان است و هزاران هزار پروانه در غمت خود سوزی کردند همه آینه ها خشک شدند و همه رنگ ها سیاه گشتند.
آری در غم تو فرشته ها نیز گریستند، ولی بدان تو ای معلم انسانیت که زین پس تو استوره گشته ای و داستان تو داستان کسی است که هزاران آرش کمانگر را به زانو در آورد داستان مردی از جنس کوروش و داریوش داستان تو خود خودت تو انسان بودی از جنس یک انسان واقعی و بدان تا دنیا دنیاست نام تو یاد تو جاری خواهد بود
من پروازت را به تو تبریک و به آنان که داغ دیده اند تسلیت میگویم.
روح والایت شاد

احضار گسترده ی دانشجویان علوم پزشکی در شیراز

اخبار روز -
گزارش دریافتی: احضارهای گسترده به کمیته انضباطی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز صورت گرفته است.
در پی توزیع آیین نامه جنجال برانگیز انضباطی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، طی چند هفته اخیر، دهها تن از دانشجویان این دانشگاه به کمیته انضباطی فرا خوانده شده اند. مشاهدات حاکی از آن است که این احضارها بیشتر دانشجویانی را هدف قرار داده است که سابقه شرکت در تجمعات اعتراضی و فعالیتهای سیاسی داشته اند و دانشجویان غیر سیاسی کمتر با این نوع احضارها مواجه شده اند.
این احضارها بیشتر شامل مواردی چون نحوه پوشش اسلامی و رعایت اخلاق اسلامی را شامل می شود. این نوع احضارها طی چند سال اخیر بی سابقه بوده است.

استقبال از منوچهر متکی با عکس های ندا آقاسلطان


• شماری از نمایندگان پارلمان اروپا، روز سه شنبه، زمانی که منوچهر متکی قصد ورود به پارلمان اروپا در بروکسل، پایتخت بلژیک را داشت، با عکس های ندا آقا سلطان در انتظار وی بودند و به نقض حقوق بشر در ایران اعتراض کردند. یک نماینده در پارلمان وی را «آدمکش» خواند ...

اخبار روز:


رادیو فردا: استروان استیونسون، نماینده حزب محافظه کار بریتانیا در پارلمان اروپا، در حالی که عکس ندا آقاسلطان را در دست داشت، به حضور وزیر خارجه جمهوری اسلامی در پارلمان اروپا اعتراض کرد و منوچهر متکی را «آدمکش» خطاب کرد.
شماری از نمایندگان پارلمان اروپا، روز سه شنبه، زمانی که منوچهر متکی قصد ورود به پارلمان اروپا در بروکسل، پایتخت بلژیک را داشت، با عکس های ندا آقا سلطان در انتظار وی بودند و به نقض حقوق بشر در ایران اعتراض کردند.
آقای استیونسون به خبرگزاری آلمان گفت: «دعوت از منوچهر متکی مانند دعوت از وزیر خارجه دولت نازی آلمان به پارلمان اروپا است.»
ندا آقاسلطان در جریان تظاهرات معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته، با شلیک گلوله ای که به قلب او اصابت کرد، کشته شد و تصاویر مرگ او در بسیاری از رسانه های جهان منتشر شد.   
به گزارش خبرگزاری آلمان، شماری از اعضای هیات های نمایندگی ایتالیا، اسپانیا و استونی در اتحادیه اروپا، به شکل اعتراض و در حالی که پوستر و عکس های ندا را در دست داشتند در جلوی در ورودی اعتراض کردند که به شکل آرام کنار زده شدند تا جا برای عبور منوچهر متکی فراهم شود.

یک برخورد کوتاه فیزیکی هم میان قانونگذاران اتحادیه اروپا و شماری از ماموران امنیتی پارلمان اروپا هم روی داد که گزارشی مبنی بر زخمی شدن کسی منتشر نشده است.
زمانی که وزیر خارجه جمهوری اسلامی در حال ورود به سالن بود، چارلز تانوک دیگر عضو محافظه کار بریتانیا در کنار در ایستاده و سر خود را به علامت تاسف تکان می داد. وی با در حالی که به منوچهر متکی اشاره می کرد گفت: «اصلا نباید به این جا دعوت می شد.»
به گزارش خبرگزاری آلمان، «کمیته اتحادیه اروپا در یک حرکت نمایشی و در حالی که شورای امنیت در حال رایزنی در مورد دور چهارم تحریم های ایران است، این دیدار را ترتیب داد.»
مرگ ندا آقاسلطان در کنار کشته شدن دیگر معترضان به نتایج انتخابات ریاست جمهوری از سوی گروه ها و سازمان های حقوق بشر، همواره مورد تاکید بوده است. سازمان عفو بین‌الملل در گزارش سالیانه خود که وضعیت حقوق بشر در کشورها را ارائه می‌دهد، در بخش ایران هم به ویژه به رویدادهای پس ازانتخابات و سرکوب‌ معترضان پرداخت.

در این گزارش تصریح شد که سرکوب معترضان به ویژه پس از دستور آیت الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در روز ۲۹ خرداد ۱۳۸۸ برای پایان دادن به اعتراض‌ها شدت گرفت.‌
کشته شدن ندا آقا سلطان مورد دیگری است که در این گزارش به آن پرداخته شد. عفو بین‌الملل تاکید می‌کند در حالی که مشخص شد فرد ضارب ندا آقا سلطان عضوی از بسیج بوده ، مقام‌های جمهوری اسلامی، رسانه‌های بریتانیایی و آمریکایی را عامل قتل ندا سلطان معرفی کردند و خانواده وی و دیگران در مراسم عزاداری از سوی نیروهای امنیتی مورد اذیت و آزار قرار گرفتند.
فیلم لحظه کشته شدن ندا آقاسلطان، برنده جایزه «جورج پولک»، به عنوان بهترین فیلم خبری سال شد. جایزه «جورج پولک» هر ساله از سوی دانشگاه «لانگ ایلند» در آمریکا به بهترین فیلم های خبری اهداء می شود.

بازداشت احمد محمد نیا، از اعضای ستاد دانشجوئی مهدی کروبی

خبرگزاری هرانا - احمد محمد نیا عضو سابق شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و از اعضای ستاد دانشجوئی مهدی کروبی، مورخ 10 خردادماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
به گزارش دانشجونیوز، این فعال دانشجوئی در یکی از خیابان های اطراف دانشگاه نوشیروانی مورد یورش نیروهای امنیتی قرار گرفت و شاهدان عینی از ضرب وشتم وی در هنگام بازداشت خبر داده اند.
تاکنون دلیل بازداشت این فعال دانشجوئی اقدام به تحریک دانشجویان دانشگاه برای برگزاری تجمع به مناسبت سالروز انتخابات 22 خرداد ذکر شده است ولی تاکنون هیچ اطلاعی از سلامتی وی از سوی خانواده اش گزارش نشده است.
گفته می شود شاکیان پرونده  احمد محمد نیا، دکتر جانعلیزاده (رئیس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل) و قربانی (رئیس حراست این دانشگاه) بوده اند. ی
کی از مسئولین حراست دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل که خواست نامش فاش نشود گفته است: "محمد نیا توسط حفاظت اطلاعات ناجا بازداشت شده و تا کنون تحت فشار برای اعتراف گیری قرار گرفته است."  وی در ادامه افزوده است: "احمد محمد نیا در بازداشتگاهی در کنار اراذل و اوباش و همچنین مجرمین خطرناک قرار گرفته است  و مسئولین بازداشتگاه مجرمین را تحریک می کنند تا محمد نیا را مورد ضرب و شتم قرار دهند.
گفتنی است احمد محمد نیا عضو ستاد دانشجوئی مهدی کروبی در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری بود که در سال گذشته چندین بار از سوی وزارت اطلاعات احضار و مورد بازجوئی قرار گرفته بود.

ضرب و شتم شدید رضا ملک در سلول انفرادی

خبرگزاری هرانا - رضا ملک معاون سابق تحقیق و بررسی وزارت اطلاعات که اخیرا به سلول انفرادی منتقل شده است توسط گارد زندان به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، زندانی امنیتی رضا ملک معاون سابق تحقیق و بررسی وزارت اطلاعات که در هشتم خرداد ماه به دلیل توهین به رهبری به سلول انفرادی بند 240 زندان اوین منتقل می شود پس از تحمل یک هفته انفرادی توسط مامورین مسلح گارد زندان به همراه باباپور رئیس بند 240 با زدن دستبند به صورت قپانی و چشم بند اقدام به ضرب و شتم شدید وی می نمایند که در اثر ضرب و شتم این زندانی دنده وی شکسته شده و به حالت بی هوش درآمده است.

آقای رضا ملک که هم اکنون دچار جراحات فراوانی شده است هم اکنون به اندرزگاه 8 زندان اوین منتقل شده است و مسئولین زندان از رسیدگی پزشکی به این زندانی سر باز می زنند.
شایان ذکر است مدت محکومیت رضا ملک در خرداد ماه سال 88 به پایان رسیده است و ماموران وزارت اطلاعات به دلیل انتشار فیلم این زندانی از سوی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران از آزادی وی ممانعت به عمل آورده اند و از قوه قضائیه در خواست صدور حکم مجددا برای این زندانی نمودند.

دو فعال مدنی و دانشجویی کرد در کرمانشاه دستگیر شدند

خبرگزاری هرانا - روز سه شنبه 11 خرداد ماه، حمیدرضا و اشکان مصیبیان، از فعالین مدنی و دانشجویی کرد در کرمانشاه دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل شده اند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، حمیدرضا مصیبیان فعال سابق دانشجویی بوده و در حال حاضر فعالیت های مدنی خود را در کرمانشاه دنبال می کند.

اشکان مصیبیان نیز دانشجوی دانشگاه رازی کرمانشاه و عضو انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه است.
وی به دلیل فعالیت های دانشجویی که داشته به مدت دو ترم از تحصیل محروم شده است.
شایان ذکر است که این دو فعال مدنی و دانشجویی با یکدیگر برادر هستند.

بازداشت و بازجويي مداوم يك فعال سياسي در شاهين شهر

خبرگزاری هرانا - هفته گذشته مورخ 3 خرداد ماه 1389، مامورین وزارت اطلاعات شاهين شهر، وارد منزل یکی از فعالین سیاسی این شهر به نام آقاي پشتکوهی شده و اقدام به تفتیش منزل ایشان نمودند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، این ماموران که با حکم وارد منزل آقای پشتکوهی شده بودند، پس از یک ساعت جستجو تعدادی کتاب و نشریه و گوشی همراه و 2 سیستم کامپیوتر متعلق به فرزندان ایشان را ضبط کرده و به گفته خودشان ايشان را برای پاره ای توضیحات بازداشت و به اداره اطلاعات بردند.
گفتنی است این بازجویی ها تا امروز به طور مداوم ادامه دارد.
پشتكوهي از فعالين باسابقه و قديمي حزب پان ايرانيست مي باشد و مامورين امنيتي علت این بازجویی و تفتیش را حضور "يكي ديگر از اعضاي قديمي اين حزب"در منزل ایشان اعلام كرده اند.

احضار گسترده فعالان دانشجویی دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز به کمیته انظباطی

خبرگزاری هرانا - در پی توزیع آیین‌نامه ی جنجال برانگیز و در عین حال عجیب انضباطی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، طی روزهای اخیر، ده ها تن از دانشجویان این دانشکده به کمیته ی انضباطی احضار شده‌اند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، دانشجویان احضار شده عموما افرادی هستند که پیش تر سابقه شرکت در تجمعات اعتراضی و فعالیت های سیاسی را داشته‌اند و دانشجویان غیرسیاسی کمتر با این نوع احضارها مواجه شده‌اند.
گفته می شود این احضارها به دلیل آنچه رعایت نکردن "پوشش و اخلاق اسلامی" خوانده می شود، صورت گرفته است. این قبیل احضارها در دانشگاه علوم پزشکی شیراز طی چند سال اخیر بی‌سابقه بوده است.

طناب دار بر گلوی کردستان؛ گزارشی از وضعیت زندانیان سیاسی کُرد محکوم به اعدام

خبرگزاری هرانا - محاربه، عضویت و همکاری با احزاب معاند و گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی؛ اتهاماتی مشابه در پرونده‌ی ۱۵ زندانی محکوم به اعدام در کردستان است. پس از گذشت سه هفته از اعدام چهار شهروند کرد به اتهام محاربه نگرانی‌ها نسبت به اجرای احکام زندانیان سیاسی کرد محکوم به اعدام همچنان ادامه دارد و این سوال را مطرح می‌کند که آیا موج دیگری از اعدام‌های سیاسی در پیش است؟

اعدام‌های سیاسی در کردستان، تنها به تاریخ سیاسی ایران معاصر و استقرار حکومت جمهوری اسلامی محدود نمی‌شود اما بیشترین تعداد اعدام‌ها در این دوره بوده است، نخستین اعدام‌های کردستان در این دوران باز می‌گردد به ۵ شهریور ۱۳۵۸. پس از آن و تنها تا سال ۱۳۷۰، ۸۳۲ نفر در کردستان تیرباران شدند.
امروز پس از گذشت ۳۰ سال از اسقرار حکومت جمهوری اسلامی در ایران، سیاست دولت مردان در کردستان همچنان اعدام است. در ۱۹ اردیبهشت پنج شهروند ایرانی که چهارنفرشان کرد بودند در زندان اوین به دار آویخته شدند.
علاوه بر اتهامات، روند نامشخص دادرسی این پرونده‌ها از جمله اشتراک‌های پرونده‌های زندانیان سیاسی محکوم به اعدام است.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر اسامی فعالان کرد محکوم به اعدام به شرح زیر است:
حبیب‌الله لطیفی دانشجوی رشته مهندسی صنایع، اول آبان ۸۶ در سنندج بازداشت شد. در ۱۰ تیرماه ۱۳۸۷ طی دادگاهی چند دقیقه ای، در شعبه‌ی اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج از سوی قاضی حسن بابایی به جرم اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به اعدام محکوم شد و در پی اعتراض وی به این حکم در تاریخ ۱۰بهمن ماه ۸۷ در دادگاه تجدید نظر مجددا به اعدام محکوم شد. اتهام وی ارتباط با حزب حیات آزاد کردستان - پژاک - اعلام شده است. چندی پیش، برخی منابع خبری، اعلام کردند که حکم اعدام این زندانی سیاسی، برای تاریخ ۱۷ خرداد به دادگستری سنندج ابلاغ شده است.
زینب جلالیان متولد سال ۱۳۶۱ در ماکو، که در سال ۱۳۸۸ به اتهام همکاری با حزب پژاک به اعدام محکوم شد. حکم اعدام او در آذرماه ۸۸ به اتهام محاربه از طریق عضویت در گروه پژاک صادر شده و در دیوان عالی کشور تأیید گردید. در ۱۵ اسفند ۱۳۸۸ وکیل زینب جلالیان، خیلیل بهرامیان اعلام کرد موکلش ناپدید شده است. پس از گذشت یک ماه از ناپدید شدن زینب جلالیان، مشخص شد جلالیان به زندان اوین منتقل شده است.
حبیب‌الله گلپری‌پور، اهل سنندج به اتهام محاربه از طریق فعالیت تبلیغی و عضویت در یک حزب مخالف نظام به استناد ماده‌ی ۱۸۶ و ۱۹۰ قانون مجازات اسلامی از سوی دادگاه انقلاب شهر مهاباد به اعدام محکوم شده است. منابع مختلف خبری تایید کرده‌اند که وی، از روز ۲۲ اردیبهشت در اعتصاب غذای نامحدود به سر می‌برد.
رشید آخکندی در اردیبهشت ماه ۱۳۸۷ در اصفهان دستگیر شد. پس از یک سال در ۲۱ فروردین ۱۳۸۸ به اتهام محاربه از سوی دادگاه انقلاب سنندج حکم اعدام گرفت.
شیرکوه معارفی ۳۰ ساله، اهل بانه در نهم مهرماه سال ۱۳۸۷ دستگیر شد و از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب سقز متهم به محاربه و به اعدام محکوم شد. شعبه ۴ تجدید نظر استان حکم را عیناً تایید و در مهر ۸۸ نیز دیوان عالی کشور حکم را تایید کرده است.
مصطفی سلیمی، اهل روستای ئیلوو منطقه تیلکو از توابع شهرستان سقز، که در سال ۱۳۸۰ به عضویت یکی از احزاب اپوزیسیون کرد درآمد، سه سال به همکاری با حزب مورد اشاره پرداخت. پس از آن، در سال ۸۲ از حزب مطبوعش جدا شد. سلیمی در نهاوند واقع در استان لرستان دستگیر شد. سلیمی به اتهام محاربه و با حکم قطعی اعدام در زندان مرکزی سقز است.
رستم ارکیا اهل ماکو، در سال ۱۳۸۶ بازداشت و به اتهام عضویت در پژاک به اعدام محکوم شد.
حسین خضری متولد سال ۱۳۶۱، در آبان ماه ۱۳۸۷ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق همکاری با حزب حیات آزاد کردستان - پژاک - از سوی دادگاه انقلاب ارومیه در شهریور ۸۸ به اعدام محکوم شد.
انور رستمی در دی ماه ۸۷ در شهر کرمانشاه بازداشت و به اتهام عضویت در یک حزب کردستانی، محارب شناخته شد و محکوم به اعدام گردید.
سید جمال محمدی، در سال ۸۷ بازداشت و به اتهام محاربه از طریق همکاری با حزب حیات آزاد کردستان - پژاک - به اعدام محکوم شد.
سید سامی حسینی اهل شهرستان سلماس که در سال ۸۷ همزمان با دستگیری دیگر فعال سیاسی کرد سید جمال محمدی بازداشت و به اتهام محاربه از طریق همکاری با حزب حیات آزاد کردستان - پژاک - به اعدام محکوم شد.
ایرج محمدی سی ساله اهل شهر میانداوب، که به تیرباران محکوم شد.
محمد امین آگوشی ۵۰ ساله، معلم بازنشسته در سال ۱۳۸۶ دستگیر و به تیرباران محکوم شد
احمد پولادخانی ۴۰ ساله اهل پیرانشهر در سال ۱۳۸۶ دستگیر شد و در ۱۲ آذر ۸۸ در دادگاه نظامی شهر ارومیه، به اتهام جاسوسی و عضویت و همکاری در حزب حیات کردستان - پژاک - به تیرباران محکوم شد.
عزیز محمدزاده ۲۶ ساله اهل بانه، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و محاربه در دادگاه شهر سقز به اعدام محکوم شد. در تاریخ ۲۱ مهر ۱۳۸۸ در بانه دستگیر و پس از مدتی به زندان مرکزی سقز منتقل شد.

یورش نیروهای امنیتی به منزل صبا واصفی و بی‌خبری مطلق از وی

خبرگزاری هرانا - نیروهای امنیتی با حضور در منزل صبا واصفی، فعال حقوق بشر برای بازداشت وی اقدام کردند اما به دلیل حضور نداشتن او در منزل، موفق به بازداشتش نشدند. این درحالی است که تا این لحظه هیچ خبری از وضعیت واصفی در دست نیست.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر امروز سه‌شنبه 11 خرداد ماه، نیروهای امنیتی برای دومین بار، با حضور در منزل صبا واصفی، به تفتیش منزل او پرداختند و "بخشی از کتاب‌ها، یادداشت‌ها، فایل‌های تحقیقاتی، عکس‌های شخصی، دفترچه تلفن و دوربین" او را ضبط کردند.
صبا واصفی، امروز برای پیگیری پرونده یک متهم محکوم به اعدام به شهریار رفته بود، اما تا این لحظه بازنگشته و هیچ خبری از وی در دست نیست. این امر نگرانی در مورد وضعیت وی و احتمال بازداشت او را افزایش داده است.
پیش از این، در 30 دی‌ماه، واصفی از تدریس محروم و از دانشگاه شهید بهشتی اخراج شده بود. وی پژوهشگر، فعال حقوق بشر و جنبش زنان است که از سال 85 در دانشگاه شهید بهشتی مشغول به تدریس بود.

ادامه اعتصاب غذای حبیب الله گلپری پور، زندانی کرد محکوم به اعدام

خبرگزاری هرانا - اعتصاب غذای حبیب الله گلپری پور، زندانی سیاسی کرد محکوم به اعدام ادامه دارد و بر همین اساس وی از لحاظ جسمانی در معرض خطر جدی قرار دارد.

خسرو كردپور، فعال حقوق بشر ضمن تایید خبر اعتصاب حبیب‌الله گلپری‌پور در تماسی تلفنی به زمانه گفت: "این زندانی سیاسی از روز 22 اردی بهشت در زندان مهاباد دست به اعتصاب غذا زده است."
به‌گفته‌ی خانواده‌ی وی،‌ اعتصاب گلپری‌پور، در اعتراض به‌صدور حکم اعدام و نیز محدودیت‌های اعمال شده در قبال وی در زندان است.
وکیل این زندانی، پیش‌تر در گقت‌وگویی با آژانس خبری موکریان اعلام کرده بود که موکلش حبیب‌الله گلپری‌پور، به اتهام محاربه از طریق فعالیت تبلیغی و عضویت در یک حزب مخالف نظام به استناد ماده‌ی 186 و 190 قانون مجازات اسلامی از سوی دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شده است.

انتقال یاشار کارا، زندانی سیاسی اهل کردستان ترکیه به زندان قزوین

خبرگزاری هرانا - به‌دنبال اعتصاب شماری از زندانیان سیاسی ارومیه در اواخر فروردین‌ماه، روز گذشته یاشار کارا، از زندانیان زندان ارومیه، به زندان قزوین انتقال داده شد.

به گزارش رادیو زمانه، یاشار كارا، زندانی سیاسی اهل كردستان تركیه كه به سه‌سال حبس محكوم شده به زندان قزوین انتقال داده شده است.
علت انتقال این زندانی سیاسی كه مدت 17 ماه از محكومیت خویش را در زندان ارومیه سپری كرده، اعتصاب در اعتراض به پخش مواد مخدر در زندان عنوان شده است.
هم‌چنین از زندان ارومیه، خبر احتمال انتقال هشت زندانی سیاسی دیگر كه در اعتصاب فروردین ماه شركت كرده بودند، گزارش شده است.

نادمان جرايم‌ پس ‌از انتخابات عفو مي‌شوند

خبرگزاری هرانا - عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران گفت: "آن دسته از نادمان جرايم امنيتي بعد از انتخابات که درخواست عفو کرده‌اند با بررسي وضعيت‌شان مشمول عفو و رافت اسلامي مي‌شوند."

به گزارش ایسنا، عباس جعفري دولت آبادي درباره اقدامات قوه قضائيه براي عفو محکومان قطعي جرايم امنيتي بعد از انتخابات گفت: "از نظر قانون اساسي پيشنهاد عفو محکومان از وظايف ذاتي رياست قوه قضائيه است و بعد از حضور شکوهمند مردم در راهپيمايي روز 22 بهمن سال 88 و نشان دادن اقتدار نظام در برخورد با فتنه گران، دستور بررسي عفو محکوماني که ابراز ندامت کرده‌اند و داراي شرايط مقرر در قانون هستند از سوي رياست محترم قوه قضائيه به مسوولان قضايي ابلاغ شد."
جعفري دولت‌آبادي افزود: "در اين رابطه جلسات متعددي در قوه قضائيه تشکيل شده و با توجه به اينکه عفو امري کارشناسي و فني است و مستلزم اخذ نظرات کارشناسي و احراز ندامت محکومان و ارزيابي آخرين وضعيت افراد مشمول عفو است، قوه قضائيه با اخذ نظرات نهادها و مسوولان ذيربط اقدام، و فهرست نهايي محکومان مشمول عفو را تهيه کرده که به زودي توسط رياست قوه قضائيه براي مقام معظم رهبري ارسال خواهد شد."

دادستان تهران اضافه کرد: "اين عفو از موضع اقتدار نظام انجام گرفته و صرفا نادماني را شامل مي‌شود که درخواست عفو داشته باشند.همچنين فهرست افراد مشمول عفو پيشنهادي متناسب با نوع محکوميت، وضعيت محکومان و رفتار آنان تهيه شده است و اين اقدام قوه قضائيه نشانگر چهره عدالت و رافت نظام اسلامي پس از مجازات خطاکاران است و نشان مي‌دهد که آنها پس از ظلم بزرگي که نسبت به نظام مرتکب شدند، با ابراز ندامت مي‌توانند از رافت اسلامي برخودار شوند."

دادستان تهران همچنين در پاسخ به سوالي درباره پيشنهاد برخي نمايندگان اصولگراي مجلس مبني بر عفو برخي از محکوم نادم جرايم امنيتي بعد از انتخابات گفت: "اين پيشنهاد بسيار خوبي است اما قبل از پيشنهاد نمايندگان محترم، قوه قضائيه حسب وظيفه ذاتي طي چند ماه گذشته به وظيفه خود عمل کرده است."
لازم به ذکر است که جعفری دولت آبادی چندی پیش با حضور در جمع زندانیان از آن ها خواسته بود که "توبه نامه" بنویسند.

مقصود کرمی، دانشجوی دانشگاه علامه ممنوع‌الورود شد

خبرگزاری هرانا - مقصود کرمی، از دانشجویان رشته فلسفه دانشگاه علامه تهران هنگام ورود به این دانشگاه با ممانعت مسئولان حراست مواجه شد و به وی گفته شد که ممنوع‌الورود است.

به‌گزارش آفتاب، مقصود کرمی دانشجوی ترم آخر فسلفه در اعتراض به حکم صادر شده، با در دست داشتن پلاکاردی که روی آن خطاب به رئیس این دانشگاه نوشته شده است "حکم غیر قانونی چرا؟" مقابل درب ورودی این دانشگاه ایستاده است و خواهان پاسخ‌گویی مسئولان دانشگاه شده است.

بنابر گزارش‌های رسیده علت صدور حکم برای این دانشجو، شرکت در تجمعی بوده است که دانشجویان این دانشگاه در اعتراض به اخراج مرتضی مردی‌ها استاد گروه فلسفه در اوایل ترم جاری برگزار کرده بودند.

با گذشت یک هفته، نشانی از داریوش شکوف نیست


• شیرین عبادی: اگر دولت آلمان قصد پیدا کردن ربایندگان این فیلمساز مخالف جمهوری اسلامی را داشته باشند، خیلی راحت می‌توانند پیدایش کنند
دویچه وله - میترا شجاعی: با گذشت یک هفته از ناپدید شدن داریوش شکوف فیلمساز ایرانی مقیم آلمان، پلیس برلین می‌گوید هنوز هیچ ردپایی از او پیدا نشده است. شیرین عبادی نیز، دولت آلمان را مسئول مستقیم جان این هنرمند ایرانی دانست.
داریوش شکوف فیلمساز ایرانی مقیم آلمان، از تاریخ ۲۴ مه، سوم خرداد، ناپدید شده است. این هنرمند مواضعی مخالف جمهوری اسلامی داشت و اولین فیلم سینمایی در مورد وقایع پس از انتخابات ایران را به نام "تاکسی بهشتی‌ها" ساخت.
وی آخرین بار در کلن با دو تن از دوستانش دیدار داشته و به آنان گفته که عازم پاریس است.
داریوش زندی، دوست و همکار آقای شکوف، در مورد ناپدید شدن وی به دویچه وله گفت: «قرار بود آقای شکوف وقتی رسید پاریس، از آنجا به من زنگ بزند. بعد من دیدم چهار پنج روزی هست که زنگ نزده و چون قرار بود ما در پاریس کاری را با همدیگر شروع کنیم و من هم عازم پاریس شوم، با چند تا از دوستان تماس گرفتم و به قول معروف صلاح و مشورت کردیم و آن‌ها هم به من پیشنهاد کردند که من بروم پیش پلیس و اطلاع بدهم که ایشان مفقود شده است. از آن روز به بعد هم من دیگر خبر بیشتری از ایشان ندارم. آخرین باری که ایشان دیده شده، در کلن دیده شده است. یکی از دوستانش ملاقات کوتاهی با ایشان داشته و بعد خانمی که من الان اسمش را نمی‌برم، چون مطمئن نیستم ایشان دوست داشته باشد که اسمش برده شود، ایشان هم او را در کلن دیده و به او هم گفته است که من می‌روم پاریس. ولی وقتی با دوستانی که در پاریس هستند و همین‌طور با همکاران تماس گرفتیم، آن‌ها هیچ کدام خبر نداشتند».
سخنگوی مطبوعاتی پلیس برلین در گفت‌وگو با بخش فارسی دویچه وله گفت که پلیس هنوز نتوانسته هیچ ردی از آقای شکوف پیدا کند.
داریوش شکوف مواضعی تند علیه جمهوری اسلامی دارد. وی پس از انتخابات سال گذشته ریاست جمهوری در ایران و در اعتراض به سیاست‌های دولت روسیه در قبال ایران، مدت چهار روز مقابل سفارت روسیه در برلین دست به اعتصاب غذا و تحصن زد. این فیلمساز ایرانی همچنین پنج سال پیش در حمایت از "برقراری آزادی و عدالت" در ایران به مدت ۷ روز در برابر دفتر مرکزی حزب سبزهای آلمان در برلین دست به اعتصاب غذا زد.
شیرین عبادی، حقوقدان، می‌گوید، گم شدن داریوش شکوف او را به یاد قتل‌های زنجیره‌ای مخالفان جمهوری اسلامی در دهه هفتاد شمسی انداخته است: «این ناپدید شدن، من را یاد ناپدید شدن مختاری و پوینده می‌اندازد. این که یک فیلمساز معروف سوار قطار شود و بعد معلوم نشود چه بلایی سرش آمده، این مسئولیت دولت آلمان است. اگر آن‌ها قصد پیدا کردن ربایندگان این فیلمساز مخالف جمهوری اسلامی را داشته باشند، خیلی راحت می‌توانند پیدایش کنند و من از همین‌جا اعلام می‌کنم، مسئولیت گم شدن یک هنرمند ایرانی برعهده‌ی دولت آلمان است».
برنده ایرانی نوبل صلح تاکید می‌کند که قصد متهم کردن هیچ شخص حقیقی یا حقوقی را ندارد، اما به نظر وی دولت آلمان می‌تواند با یک واکنش مناسب جلوی رفتارهای فراقانونی را بگیرد. شیرین عبادی می‌گوید: «بارها گفته‌ایم که اروپایی‌ها به جای این که مانع از ورود و صدور ویزا برای دانشجویان و جوانان ما شوند، بایستی مانع از ورود هیأت‌هایی شوند که از طرف دولت می‌آیند و معلوم نیست که این‌ها برای چه صد تا صد تا وارد اروپا می‌شوند!»

پلیس برلین: هنوز مدرکی دال بر ربوده شدن شکوف به دست نیاورده‌ایم
از دیگر سو، پلیس برلین می‌گوید، برای ارتباط دادن این مسئله با مواضع سیاسی داریوش شکوف، هنوز هیچ مدرکی به دست نیاورده است. سخنگوی مطبوعاتی پلیس برلین به بخش فارسی دویچه وله گفت: «در حال حاضر ما نمی‌توانیم با اطمینان بگوییم که گم شدن آقای شکوف با چه چیزی در ارتباط است. ما می‌دانیم که او مواضع و دیدگاه‌هایی اپوزیسیونی داشته، اما مطمئن نیستیم که موقعیت سیاسی او با گم شدنش ارتباطی داشته باشد. ما تا مدرکی در این باره به دست نیاوریم، نمی‌توانیم حدسی بزنیم و هنوز این مدرک را به دست نیاورده‌ایم».
کلاوس شوبرت، سخنگوی مطبوعاتی پلیس برلین، در پاسخ به این سوال که حدس پلیس در این باره چیست، می‌گوید: «همه چیز ممکن است. او می‌تواند دچار یک سانحه شده و الان در یک بیمارستان بستری باشد، گم شدن او همچنین می‌تواند به دلایل شخصی و خانوادگی باشد. ما الان چیزی نمی‌دانیم».
وی در مورد پیگیری از بیمارستان‌های آلمان می‌گوید، این کار بخشی از کار روتین پلیس پس از اعلام گم شدن یک فرد است. آقای شوبرت می‌گوید: «در روزهای آینده ما با بقیه بیمارستان‌هایی که تا به حال تماس نگرفته‌ایم، ارتباط برقرار خواهیم کرد».
داریوش زندی همکار آقای شکوف نیز امیدوار است که ناپدید شدن وی یک مسئله سیاسی و یا آدم‌ربایی نباشد. در عین حال او می‌گوید، تا به حال سابقه نداشته که آقای شکوف این همه وقت دوستانش را در بی‌خبری بگذارد: «نه، من ایشان را این جوری نمی‌شناسم. مخصوصا به خاطر این که مسئله کار فیلم هم بود، ایشان خیلی دقیق کار می‌کند و خیلی وقت‌‌شناس است و حتماً سر قرارهایی که دارد می‌رود و اگر قرار است که جایی برود یا تلفن به کسی بزند، حتماً این کار را می‌کند. ولی ایشان متأسفانه نه به کسی زنگ زده، نه جواب ایمیل کسی را داده. به هرحال باید اتفاقی افتاده باشد که چنین اوضاعی هست».
به گفته‌ی آقای زندی، در تمام طول یک هفته اخیر هربار که با تلفن همراه داریوش شکوف تماس گرفته شده، دستگاه تلفن به پیام‌گیر خودکار وصل شده است.
شیرین عبادی اظهار امیدواری می‌کند که تا دیر نشده دولت آلمان واکنش مناسبی در برابر این قضیه نشان دهد. او می‌گوید: «در مورد قتل شاپور بختیار دیدیم که پلیس فرانسه چقدر سهل‌انگاری کرده بود و آخر هم قاتل به‌وسیله‌ی پلیس سوئیس دستگیر شد. بنابراین ما این‌ها را دیده‌ایم و در مقابل آن حرکت را هم دیده‌ایم که وقتی واقعه‌ی میکونوس اتفاق افتاد، کشورهای اروپایی تمام سفرایشان را به عنوان اعتراض از ایران بیرون بردند. بنابراین من بدون این که انگشت اتهام را به سوی کسی یا دولتی یا مقامی دراز کنم، می‌گویم که این واکنش‌های مناسب است که جلوی چنین رفتارهای بالاتر از قانون را می‌گیرد».

آزادی آرش صابونچی و بهرام چگینی در اراک

اخبار روز:

گروه انقلاب سبز اراک: آرش صابونچی و بهرام چگینی پس از قریب به سه هفته بازداشت آزاد شدند.
آرش صابونچی دانشجوی دانشگاه آزاد واحد خمین و بهرام چگینی دانشجوی دانشگاه علم و صنعت واحد اراک می باشند که طی مدت نزدیک به بیست روز بازداشت تحت فشار های فراوان جهت اعتراف به خواسته های بازجویان قرار داشتند و سرانجام با قرار کفالت آزاد گردیده اند.
شنیده ها حاکی از آن می باشد که چندین تن دیگر از فعالین دانشجویی در استان مرکزی نیز طی روزهای اخیر به اداره اطلاعات شهر های مختلف فرا خوانده شده اند.

اطلاعیه اتحاد بین المللی در رابطه با انتقال منصور اسانلو به بند اطلاعات زندان رجایی شهر


اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران با صدور اطلاعیه ای ضمن انتقاد از انتقال غیرقانونی منصور اسانلو، رئیس هیات مدیره ی سندیکای اتوبوسرانی تهران، به بند اطلاعات زندان رجایی شهر کرج، خواستار آزادی بی قید و شرط این فعال کارگری شد.
متن اطلاعیه ی مذکور به شرح زیر است:
دست از توطئه های پشت پرده بردارید! منصور اسانلو را فوری و بی قید و شرط آزاد کنید!
به گزارش خبرگزاری هرانا و آخرین خبرهایی که  روز شنبه 8 خرداد, 29 مه, به ما رسیده است شخصی بنام سید محمد روح الله هاشمی از منصور اسانلو به حفاظت زندان رجایی شهر شکایت کرده که اسانلو در زندان به زندانیان آموزش میدهد. هاشمی فرد قاتلی است که به جرم قتل برادر و همسر برادرش زندانی است. در این شکایت همچنین مطرح شده است که منصور اسانلو به خامنه ای و احمدی نژاد توهین میکند و به زندانیانی نیز که از آنها حمایت میکنند برخوردهای توهین آمیزی دارد. گفته میشود که این شکایت به تحریک رئیس و معاون زندان رجایی شهر, کرمانی و فرجی, انجام گرفته است. بر اثر این شکایت منصور اسانلو ابتدا به بند معتادان و سپس به بند اطلاعات زندان رجایی شهر منتقل شده و تحت فشارهای جسمی و روحی شدیدی قرار دارد.
اتحاد بین المللی بویژه با توجه به وضعیت جسمانی اسانلو ضمن محکوم کردن این توطئه ها علیه مدیر سندیکای کارگران شرکت واحد خواهان آزادی فوری ایشان بوده و از تمام سازمانها و تشکلهای کارگری میخواهد که ضمن محکومیت این توطئه در خواست آزادی فوری و بی قید و شرط ایشان با ما همصدا شوند!
اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران
30 مه 2010

اعظم ویسمه و محبوبه خوانساری بازداشت شدند

خبرگزاری هرانا - نیمه شب گذشته مورخ 10 خرداماه، اعظم ویسمه و محبوبه خوانساری دو تن از خبرنگاران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
به گزارش پارلمان نیوز، اعظم ویسمه نیمه شب گذشته با حکم دادستانی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. تا این لحظه دلیل بازداشت او مشخص نیست.
پیش از این نیز ورود ویسمه که از خبرنگاران پارلمانی باسابقه است و در یک سال و نیم اخیر، خبرنگار پارلمان‌نیوز بوده است به مجلس ممنوع شده بود.
گفتنی است، پارلمان‌نیوز که ارگان رسمی فراکسیون خط امام مجلس متشکل از 70 نماینده اصلاح‌طلب مجلس است در طول ماه‌های اخیر به دلیل اطلاع‌رسانی شفاف و علی‌رغم رعایت چارچوب‌ها و خط قرمز‌ها فیلتر شده است و بازداشت ویسمه در آستانه سالگرد انتخابات در راستای اعمال فشار بیشتر به این رسانه اصلاح‌طلبان ارزیابی می‌شود.
پیگیری‌ها و تلاش‌ها برای بررسی علت این بازداشت از صبح امروز آغاز شده است.
همچنین نیمه شب گذشته محموبه خوانساری که همکاری با روزنامه‌های کلمه سبز، هم میهن و شرق و نیز خبرگزاری میراث را در کارنامه خود دارد بازداشت شد. از علت بازداشت این خبرنگار خبری در دست نیست.

مریم اکبری منفرد به پانزده سال حبس تعزیری محکوم شد

خبرگزاری هرانا - مریم اکبری منفرد، از بازداشت‌شدگان وقایع پس از انتخابات، از سوی شعبه‌ 15 دادگاه انقلاب، به 15 سال حبس در زندان رجایی‌شهر محکوم شد.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، صلواتی، قاضی شعبه‌ 15، زمان ابلاغ حکم به این زندانی سیاسی گفته که این حکم با "رعایت رافت اسلامی صادر شده است."
اکبری منفرد، سه فرزند خردسال دارد و خانه‌دار است. وی دهم دی‌ماه، طی یورش نیروهای امنیتی به منزلش بازداشت شد. این حکم به اتهام "محاربه" صادر شده، در حالی که این زندانی سیاسی بارها اتهامات وارده را رد کرده است.
مریم اکبری منفرد، که چند تن از اعضای خانواده‌اش از زندانیان سیاسی دهه شصت بوده‌اند، تا روز 22 بهمن در سلول‌های انفرادی بند 209 به سر برد و با وجود انتقال به بند عمومی، همچنان بدون تبدیل تا تمدید قرار بازداشت در زندان اوین است.

تعداد احکام محرومیت از تحصیل دانشگاه شهید بهشتی به چهل تن رسید

خبرگزاری هرانا - کمیته انضباطی دانشگاه شهید بهشتی در اقدامی بی سابقه، برای تعداد بسیاری از دانشجویان این دانشگاه در مدت زمانی اندک، بدون طی شدن روند مرسوم اداری و احضار کتبی دانشجویان برای تفهیم اتهام و اخذ دفاعیات، و به صورت غیابی، احکام سنگینی از دو ترم تعلیق تا اخراج و انفصال از تحصیل صادر کرد.

به گزارش ادوار نیوز، پیش از در منابع خبری تعداد 15 حکم اعلام شده بود، که با تسلیم تعدادی بیشتری از احکام این تعداد به بیش از 40 حکم افزایش یافت و پیش بینی می شود که احتمالاً این تعداد افزایش یابد.
این محکومیت های انضباطی دانشجویان در واکنش به اعتراض سه هفته پیش دانشجویان نسبت به حضور سرزده و بدون اطلاع قبلی محمود احمدی نژاد در دانشگاه شهید بهشتی، صادر شده است. تعداد و نوع احکام صادره، در تاریخ این دانشگاه بی سابقه بوده است به طوری که طی این احکام، بنا به اطلاعات واصله، حداقل 42 نفر از دانشجویان این دانشگاه با احکام سنگینی با حداقل دو ترم تعلیق از تحصیل و تعدادی نیز به اجرای بند 16 که شامل اخراج و انفصال از تحصیل در مقاطع بالاتر می باشد، محکوم شده‌اند. آنان طبق این احکام از تسهیلات رفاهی دانشجویی نیز محروم شده اند.
دانشجویان این دانشگاه با استناد به برخی از اظهارات مسئولین انضباطی این دانشگاه، بر این تصورند که دستور و تأکیدات مقامات بالاتر بیرون از دانشگاه، مبنی بر برخورد شدید و سریع با دانشجویانی که نسبت به رئیس دولت اعتراض کرده‌اند، باعث شده تا دانشگاه مبادرت به صدور چنین احکام سنگینی بورزد. این در حالی است که اکثر احکام به  صورت غیابی و بدون احضار به حراست یا کمیته انضباطی در روندی سریع صادر شده است.
دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی پیش از این در صبح روز 20 اردیبهشت ماه در واکنش به حضور ناگهانی و بدون اطلاع محمود احمدی نژاد، با برگزاری تجمعی، اعتراض خود را به این حضور ناگهانی و مخفیانه رئیس دولت دهم و همچنین جو امنیتی دانشگاه ابراز کردند که به برخورد با نیروهای بسیج و حراست روبرو شدند. این تجمع درگیری های پراکنده ای را نیز در پی داشت که منجر به زخمی شدن چند نفر از دانشجویان معترض شد.
در این مراسم محمود احمدی نژاد، کامران دانشجو، وزیر علوم، وحیدی دستجردی وزیر بهداشت، پرویز داودی معاون اول سابق احمدی نژاد و بسیاری از مسئولین بلند پایه دولت حضور داشتند.
پیش از این نیز در پی اعتراضات و تجمعات دانشجویی 16 آذر 88 و روزهای بعد از آن، بیش از سیصد نفر از دانشجویان به حراست و کمیته انضباطی احضار و تعدادی نیز بدون حکم انضباطی از خوابگاه اخراج و با محدودیت هایی روبرو شده بودند.

دادگاه تجدیدنظر احکام صادر شده برای محمد نوری‌زاد و محسن میردامادی را تایید کرد

خبرگزاری هرانا - دادگاه تجدیدنظر احکام صادر شده از سوی دادگاه‌های بدوی برای محمد نوری‌زاد و محسن میردامادی را تایید کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، شعبه 54 دادگاه تجدیدنظر استان تهران، حکم سه سال و نیم حبس و پنجاه ضربه شلاق صادر شده از سوی شعبه‌ی 26 دادگاه انقلاب برای محمد نوری‌زاد را عینا تایید کرد. این حکم به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به رهبری صادر شده بود.
دادگاه تجدیدنظر استان تهران هم چنین پس از آنکه محسن میردامادی به رای صادره از دادگاه بدوی اعتراض و متعاقبا درخواست اعتراض خود را مسترد کرد،‌ باستناد ماده 247 قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور کیفری، قرار رد درخواست تجدیدنظر را صادر كرد.
میردامادی پیشتر توسط شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام باستناد مواد 610 و 500 قانون مجازات اسلامی مجموعا به شش سال حبس تعزیری و به استناد ماده 19 قانون مجازات اسلامی به عنوان تتمیم حکم تعزیری به 10 سال محرومیت از فعالیت در احزاب و مطبوعات محکوم شده بود.

صدور حکم سه ماه زندان برای آیت محمد جعفری فعال مدنی آذربایجانی

خبرگزاری هرانا - آیت محمد جعفری فعال مدنی آذربایجانی از سوی شعبه 102 دادگاه جزائی کلیبر به 91 روز حبس تعزیری محکوم و جهت اجرای حکم به زندان اهر منتقل شد.

این فعال مدنی 12 تیر 83 به هنگام شرکت در مراسم جشن سالگرد تولد بابک خرمدین(قهرمان ملی آذربایجانی ها) درقلعه بابک(قلعه بذ) شهر کلیبر بازداشت و پس از تحمل 10 روز بازداشت موقت به قید وثیقه از زندان آزاد شده بود. اتهام این فعال آذربایجانی اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در مراسم جشن سالگرد تولد بابک عنوان شده است.

به گزارش ساوالان سسی، محمد جعفری، شعبه 102 دادگاه جزائی کلیبر به ریاست قاضی جعفری روزشنبه 1 خرداد 89 آیت محمد جعفری را به دادگاه احضار و طی جلسه ای غیر علنی و بدون حضور وکیل این فعال مدنی آذربایجانی را به 91 روز حبس تعزیری محکوم کرد. قاضی جعفری پس از صدور این حکم بلافاصله و بدون دادن مهلت اعتراض این فعال آذربایجانی را بازداشت و روانه زندان اهر نمود.

صدور حکم و انتقال بلافاصله وی به زندان کلیبر در حالی صورت می گیرد که طبق قوانین و آیین نامه های دستگاه قضایی ایران حکم صادره برای متهمان تا بیست روز پس از تاریخ ابلاغ کتبی قطعی نیست و متهم حق دارد طی مهلت بیست روزه پس از صدور حکم به حکم صادره اعتراض نماید.

محمد جعفری پیش از این نیز در 21 آذر 81 بر سر مزار پروفسور محمد تقی ذهتابی در شهر شبستر بازداشت و پس از یک هفته بازداشت موقت در حفاظت اطلاعات نیروی انتظامی تبریز آزاد شده بود.

قلعه بابک در نزدیکی شهر کلیبر در شمال غرب ایران قرار دارد و مقر بابک سردار بزرگ آذربایجان بوده است. آذربایجانی ها هرساله در سالروز تولد بابک خرمدین در قلعه بابک(قلعه بذ) گرد هم می آیند و با اجرای مراسمات فرهنگی یاد و خاطره قهرمان خود را پاس می دارند.

در سال های اخیر برگزاری مراسمات فرهنگی آذربایجانی با ممانعت شدید مسئولین امنیتی و انتظامی روبرو شده است و آذربایجانیها از حق بزرگداشت قهرمانان ملی و برگزاری مراسمات فرهنگی محرومند. حکومت یک هفته پیش از برگزاری این مراسم تمامی راه های دسترسی به این مکان تاریخی را مسدود می کند در اطراف این قلعه تاریخی اقدام به برگزاری مانورهای نظامی می نماید.

دو نفر در زندان شیروان (خراسان شمالی) اعدام شدند

خبرگزاری هرانا - دو نفر در زندان شیروان خراسان شمالی به دار آویخته شدند.
به گزارش ایسکا نیوز، اتهام این دو نفر قاچاق پنج کیلو و 949 گرم کریستال (مخدر صنعتی) اعلام گردیده و آن ها در خراسان شمالی دستگیر شده بودند در دادگاه انقلاب شیروان به اعدام محکوم شدند.
گفتنی است نام و سن هیچ یک از دو نفر در این گزارش مطرح نشده است.

محکومیت سارا توسلی به شش سال زندان و 74 ضربه شلاق

خبرگزاری هرانا - دکتر سارا توسلی به اتهام حضور در تجمعات 6 دی ماه(عاشورا) و تسلیت به خانواده ی موسوی به شش سال زندان و 74 ضربه شلاق  محکوم شد.

بنابر رای شعبه 26 دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی عباس پیرعباسی، خانم دکتر سارا توسلی به اتهام حضور کوتاه مدت در حوادث عاشورا و حضور در منزل خواهرزاده ی میرحسین موسوی و تسلیت به این خانواده به شش سال زندان و 74 ضربه شلاق محکوم شد.
به گزارش میزان خبر، سارا توسلی در پی حوادث انتخابات در تاریخ 13 دی ماه بازداشت شد و مدت 50 روز در بند 209 زندانی بود.

دکتر سارا توسلی، استاد دانشگاه و عضو هیات علمی و فرزند مهندس محمد توسلی رئیس دفتر سیاسی و عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است.

همسر وی مهندس فرید طاهری نیز درپی حوادث عاشورا بازداشت شده و هم چنان در بند 350 زندان در بازداشت بسر می برد.
بنابر حکم بدوی ابلاغ شده توسط شعبه 26 دادگاه انقلاب وی به اتهام "اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور" و "اخلال در نظم عمومی" مجموعاً به شش سال زندان و 74 ضربه شلاق محکوم شده است.

هرانا؛ چهار نفر در زندان مرکزی یزد اعدام شدند

خبرگزاری هرانا - چهار تن از زندانیان زندان مرکزی یزد صبح گاه روز چهارشنبه هفته گذشته اعدام شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، چهار تن از زندانیان محبوس در زندان مرکزی یزد که به اتهام قاچاق مواد مخدر از سوی شعبه دوم و سوم دادگاه عمومی و انقلاب به اعدام محکوم شده بودند روز سه شنبه 4 خرداد ماه به سلول انفرادی این زندان جهت اجرای حکم منتقل و سحرگاه روز چهارشنبه احکام صادره در مورد ایشان اجرا شد.
لازم به ذکر است زندانیان مذکور در انتظار عفو و رسیدگی مجددا به پرونده شان قرار داشتند، در حکم صادره دادگاه عمومی و انقلاب استان یزد اموال و دارایی های این زندانیان نیز از سوی قوه قضائیه مصادره شده بود.

در پی انتشار اسناد، انتقال جمعی از زندانیان زندان رجایی شهر کرج به سلول انفرادی

خبرگزاری هرانا - تعدادی از زندانیان بند یک زندان رجایی شهر کرج در پی انتشار دو فیلم مستند از شکنجه و تجاوز به  زندانیان، به انفرادی منتقل شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، زندانی سیاسی بهروز جاوید تهرانی به همراه تعدادی از زندانیان بند یک زندان رجایی شهر و بهرام تصویری، یکی از قربانیان تجاوز در این زندان به سلول انفرادی منتقل شدند.
مسئولین زندان در زمان انتقال این زندانیان مدعی شده بودند آنان را برای بررسی و تایید شکنجه ها به پزشکی قانونی خواهند برد اما برخلاف این ادعا تمامی زندانیان به سلول های انفرادی معروف به "سوییت" منتقل شدند.
در این رابطه لازم به یادآوریست، زندانی محسن بیک وند پیش از سایرین به سلول انفرادی منتقل شده بود.
شایان ذکر است، افرادی که به سلول ها منتقل شده اند در معرض خطر شکنجه با توجه به مشی مدیریتی و قانون گریزی مسولان این زندان قرار دارند؛ به خصوص که دستگاه امنیتی با اعزام یک تیم از تهران به این زندان درصدد یافتن راه چگونگی ضبط و انتقال اسناد به خارج از زندان است.

صدور حکم قصاص برای یک شهروند تهرانی

خبرگزاری هرانا - حکم قصاص یک شهروند تهرانی به اتهام قتل، در دیوان عالی کشور تأیید شد.
به گزارش خبر آنلاین، این شهروند که متهم به قتل دوست و همکار خود است در تاریخ 25 فروردین سال گذشته، در کرمانشاه شناسایی و دستگیر شده است.

جلسه رسیدگی به این پرونده، در تاریخ 11 آذر ماه سال گذشته برگزار شد و متهم توسط شعبه 113 دادگاه کیفری استان تهران، به دلیل سرقت به 3 سال حبس و به دلیل قتل عمد، به قصاص محکوم شد.

با اعتراض وکیل متهم به رأی دادگاه، پرونده به شعبه 11 دیوان عالی کشور ارجاع داده شد که قضات این شعبه بعد از بررسی پرونده، رأی دادگاه پرونده را تأیید کرد.