۱۳۹۰ آبان ۳۰, دوشنبه

روز دوشنبه بخش سوّم، تحلیل ها و آخرین گزارشات از اعتراضات، بازداشتها، زندان، و بیدادگاهها --- بیانیه ها

رئيس پژوهشگاه علوم انسانی: بازنگری ٣٨ رشته علوم انسانی به پایان رسید

حمیدرضا آیت اللهی، رئيس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی از اعلام و تحويل ٣٨ رشته بازنگری شده علوم انسانی به وزارت علوم، تحقيقات و فناوری خبر داد.
به گزارش دانشجونیوز، حمیدرضا آیت اللهی در گفتگو با خبرنگار ایسنا از بازنگری برخی از رشته های علوم انسانی و اعلام آن به وزارت علوم در مدت کمتر از شش ماه خبر داد: "قرار بود اين تعداد رشته در مدت زمان شش ماه به سرانجام برسد كه به اتمام رسيد."
عناوین رشته های بازنگری شده
رئيس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره به عناوين رشته‌های بازنگری شده، گفت: "سرفصل دروس مديريت مشاوره، تاريخ با دوگرايش کارشناسي آزاد، تربيت دبير، زبان و ادبيات فارسي، فلسفه، امورتربيتي و مشاوره در دو شاخه، علوم اجتماعي، ارتباطات اجتماعي، برنامه‌ريزي اجتماعي، پژوهشگري اجتماعي، تعاون و رفاه اجتماعي، دبيري خدمات اجتماعي، دبيري علوم اجتماعي، علوم اجتماعي(ارتباطات اجتماعي و برنامه ريزي اجتماعي)، زبان و ادبيات انگليسي، روان‌شناسي کودکان استثنايي و عمومي، روزنامه نگاري، روابط عمومي، اقتصاد -اسلامي، روانشناسي – اصلاح و تربيت، مديريت و برنامه‌ريزي آموزشي، علوم تربيتي تكنولوژي آموزشي، حقوق، مطالعات خانواده، علوم اقتصادي، اقتصاد، پول و بانکداري، علوم اقتصادي(اقتصاد نظري،اقتصادبازرگاني،اقتصاد)، علوم سياسي، علوم اجتماعي-مردم شناسي، مديريت دولتي، مديريت بازرگاني، مديريت فرهنگي و هنري، فلسفه و اديان(فلسفه و عرفان اسلامي -اديان)، دوره كارداني ارتباطات – ارتباطات اجتماعي، خبرنگاري – استراتژيك خاص، كارشناسي ناپيوسته تربيت معلم مطالعات اجتماعي، علوم اجتماعي (روزنامه نگاري و روابط عمومي) و اديان و مذاهب بازنگري شد."
وی در پایان از واگذاری بازنگری مابقی رشته های علوم انسانی به نهادها و دستگاه‌های ديگر خبر داد.
گفتنی است رهبر جمهوری اسلامی، در شهریور‌ماه سال ۱۳۸۸ و در پیوند با رویدادهای پس از انتخابات، از تحصیل «دو میلیون» دانشجو در رشته‌های علوم انسانی انتقاد کرده و این علوم را مروج شکاکیت و تردید در مبانی اعتقادی و دینی دانسته بود..
بازنگری در رشته های هنر نیز صورت می گیرد
پیش از این مسئول كارگروه بازنگری و تدوين رشته‌های هنری دانشگاه هنر اصفهان نیز، از بازنگری ٢٩ رشته و تدوین ٢٤ رشته هنری خبر داده بود. وی با بيان اينكه اكثر رشته‌هاي هنري مبتني بر تفكرات، نظريه‌ها و اصول غربي هستند، عنوان كرده بود: "اين رشته‌ها علاوه بر داشتن فرهنگ و هنر بيگانه، شاخص‌هاي به روز بودن، غناي محتوايي، نياز محوري و ارزش مداري را ندارند."

 

انگشتان تهدیدى که فرزند قذافى در برابر معترضان تکان داد، قطع شد

یکى از انقلابیونى که در دستگیرى سیف الاسلام فرزند معمر قذافى مشارکت داشت به خبرنگاران گفت: من شاهد آن بوده ام که ۳ انگشت دست راست فرزند رهبر سابق لیبى را همرزمان انقلابى اش بریدند.
این رزمنده که در برنامه “چشم انداز لیبى” تهیه شده توسط تلویزیون “لیبیا تى وى” و “لیبیا اف ام” سخن مى گفت و خود را عبدالله از شهر زنتان معرفى مى کرد، اظهار داشت که با چشم خود دید که چگونه همرزمانش انگشتان سیف الاسلام را بریدند.
این در حالى است که به گزارش “رویترز” سیف الاسلام در حین انتقال به شهر زنتان به سوال خبرنگار این خبرگزارى در مورد باند پیچى انگشتانش گفته است: “حملات هوایى ناتو”، “حملات هوایى ناتو” و ظاهراً قصدش این بوده که زخم انگشتانش ناشى از حملات پیشین هواپیماهاى غربى بوده است.
شوراى انتقالى حاکم بر لیبى پیش از این، با صدور دستور العمل از رزمندگانش خواسته است از هرگونه بدرفتارى با اسیران خوددارى کنند.
هنوز روشن نیست که آیا معترضان مسلح انگشتان فرزند رهبر سابق لیبى را در انتقام از تهدیدهاى سابقش با همین انگشتان بریده اند، یا واقعاً این زخم بر اثر حملات قبلى ناتو صورت گرفته است.

 

 

غلامرضا مصباحی مقدم، رئیس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی مجلس ایران، با انتقاد از تعلل یک ماهه هیات رئیسه مجلس در قرائت گزارش عملکرد دولت در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها گفت در صورتی که قرائت این گزارش در دستور کار هفته آینده صحن علنی مجلس قرار نگیرد شخصا در باره این گزارش اطلاع رسانی خواهم کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، آقای مصباحی مقدم، افزوده گزارش عملکرد دولت دراجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها ۳ هفته پیش به هیات رئیسه مجلس ارائه شده، اما تاکنون در دستور کار صحن علنی قرار نگرفته است.
براساس این گزارش، پرداخت نکردن سهم بخش تولید و کشاورزی از یارانه های نقدی، اختصاص بودجه پروژه های عمرانی و بودجه واگذاری کارخانه ها و بودجه وزارت نیرو به پرداخت یارانه ای نقدی ، اجرا نشدن قانون مصوب مجلس درمورد زمان بندی اجرایی این قانون، از تخلفات دولت در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه هاست.

 

'بریتانیا تمام ارتباطات مالی خود با ایران را قطع می‌کند'

جورج آزبورن وزیردارایی بریتانیا گفته است که دولتش تمام ارتباطات خود را با موسسات مالی ایران متوقف خواهد کرد.
این اقدام در بحبوحه ارزیابی های تازه سازمان ملل متحد از توانایی هسته ای ایران صورت گرفته است.
در بیانیه منتشره در این باره گفته شده که محدودیت های تازه تمامی بانک ها از جمله بانک مرکزی ایران را شامل می‌شود.



مردم حاضر در یک سالن ورزشی در مسکو، ولادیمیرپوتین، نخست وزیر روسیه، را هو کردند.
براساس گزارش ها، زمانی که آقای پوتین در پایان مسابقه وارد رینگ شد تا به برنده روسی این مسابقه تبریک بگوید، با واکنش غیرمعمول مردم روبرو شد و مردم با صدای بلند او را هو کردند.
این برنامه که به صورت زنده از تلویزیون پخش می شد، درسایت یوتیوب قرار گر فته و با استقبال فراوان مراجعان روبرو شده است.
حامیان آقای پوتین که انتظار دارند او سال آینده در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند و پیروز شود، گفته اند که حاضران در سالن ورزشی در واقع ورزشکار آمریکایی را هو می کردند که مسابقه را به حریف روسی خود باخته بود.



 

در جریان تلاش ماموران دادستانی تهران برای بازداشت علی اکبر جوانفکر، مدیر خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی و مشاور محمود احمدی نژاد و درگیری های آن این خبرگزاری می گوید یک نفر از خبرنگاران روزنامه ایران زخمی شده و مصیب نعیمی مدیر مسئول روزنامه و بیش از ۳۰ تن از خبرنگاران و کارکنان روزنامه بازداشت شدند.
ایرنا همچنین از عیادت مرتضی تمدن، استاندار تهران از "مجروحان" این واقعه خبر داده است.
همزمان با حضور نیروهای دادستانی برای بازداشت علی اکبر جوانفکر مدیر خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی و مشاور محمود احمدی نژاد، که به تشنج در دفتر روزنامه ایران انجامیده است، دادستان کل در ایران بازداشت آقای جوانفکر، را رد کرده است.
آقای جوانفکر ساعاتی پس از تنش در دفتر روزنامه ایران به خبرگزاری دانشجویان ایران گفته است که "نیروهای دادستانی در ساختمان (دفتر روزنامه ایران) گاز اشک آور انداختند و سعی در وارد شدن (به داخل دفتر روزنامه) کردند."
مشاور رسانه ای محمود احمدی نژاد در توضیح وقایع امروز گفته است که نیروهای دادستانی "تعدادی از خبرنگاران روزنامه ایران را بازداشت کردند و با خود بردند و یکی از همکاران من را با شوک الکترونیکی زدند و اکنون وضعیت خوبی ندارد."
همزمان با خبر ورود نیروهای دادستانی به دفتر روزنامه ایران، برخی از گزارش ها از وساطت آقای احمدی نژاد برای جلوگیری از بازداشت آقای جوانفکر حکایت داشت. اکنون آقای جوانفکر می گوید "آقای رئیس جمهور تلاش می کردند که این مساله به خوبی حل شود ولی آن‌ها می‌گفتند ما کاری به رئیس قوه قضاییه و همچنین رئیس‌جمهور نداریم، ما دستور داریم."
امروز دوشنبه سی ام آبان و دو روز پس از انتشار گفت و گویی از علی اکبر جوانفکر در روزنامه اعتماد که محور اصلی آن هواداری از مواضع محمود احمدی نژاد و انتقاد از مخالفان رئیس جمهوری ایران بود، گزارش شد که ماموران دادستانی تهران با حضور در محل کار آقای جوانفکر "با زدن دستبند تصمیم به بازداشت او دارند."
گزارش ها درباره بازداشت آقای جوانفکر از زمانی آغاز شد که چند خبرگزاری ایرانی صبح روز دوشنبه، اندکی پس از برگزاری نشست مطبوعاتی او در محل روزنامه ایران، خبر از دستگیری و بازداشتش توسط ماموران دادستانی دادند. خبرگزاری مهر حتی اشاره کرد که به آقای جوانفکر دستبند زده شده و "اقدامات لازم" برای "انتقال" او در حال انجام است اما ساعاتی بعد خبر داد که او مدتی "با دست بند در دفتر خود تحت نظر نیروهای انتظامی و امنیتی و ضابط قوه قضائیه بود که پس از رایزنی های صورت گرفته آزاد شد."
گفته های جنجالی؛ توقیف روزنامه اعتماد
دادستانی تهران روز شنبه ساعاتی پس از انتشار گفت و گوی آقای جوانفکر در روزنامه غیر دولتی اعتماد، این روزنامه را توقیف کرد. یک روز پس از این هم دادگاه حکم آقای جوانفکر به جرم انتشار ویژه نامه ای به نام خاتون که تابستان امسال با موضوع حجاب منتشر شده بود را صادر کرد.
دادگاه کیفری استان تهران آقای جوانفکر را به یک سال حبس و سه سال محرومیت از هرگونه فعالیت مطبوعاتی محکوم کرده است.
علی اکبر جوانفکر؛ عکس از خبرگزاری مهر
ماموران دادستانی پس از کنفرانس مطبوعاتی علی اکبر جوانفکر برای بازداشت او وارد دفتر روزنامه ایران شدند
مطابق قوانین دادرسی در ایران، آقای جوانفکر طی مدت سه هفته فرصت دارد به حکم صادر شده اعتراض و نسبت به آن فرجام خواهی کند.
آقای جوانفکر دقایقی پیش از انتشار اخبار ضد و نقیض مربوط به بازداشتش، ارتباط حکم دادگاه و انتشار گفت و گو با روزنامه اعتماد را رد کرده بود.
تکرار مصاحبه روزنامه اعتماد در کنفرانس خبری
علی اکبر جوانفکر مدیر موسسه مطبوعاتی ایران هم محسوب می شود که ناشر مجموعه ای نشریات از جمله روزنامه دولتی ایران است.
او امروز دوشنبه سی ام آبان در محل روزنامه ایران در اعتراض به حکم دادگاه و در دفاع از انتشار ویژه نامه خاتون کنفرانس مطبوعاتی برگزار کرده بود.
مشاور آقای احمدی نژاد در جریان این کنفرانس خبری، برخی از موضوعاتی را که در گفت و گو با روزنامه اعتماد مطرح کرده بود، دوباره تکرار و انتقاداتی علیه قوه قضائیه ایران کرده است.
آقای جوانفکر در این کنفرانس خبری، قوه قضائیه را متهم به برخورد دوگانه با رسانه ها کرده و گفته است که این قوه آبروی برخی از چهره های دولت را برده و از جمله به او هم "تهمت" زده است.
حضور ماموران دادستانی و تنش در دفتر روزنامه ایران
گزارش ها از ایران حاکی است در جریان حضور ماموران دادستانی در دفتر روزنامه ایران برای بازداشت آقای جوانفکر، برخی از کارکنان روزنامه ایران با تجمع در دفتر او تلاش داشتند تا از بازداشت او جلوگیری کنند.
سایت تابناک از منابع خبری نزدیک به محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، می گوید که در پی کشمکش‌ها و برخوردهای ایجاد شده بین ماموران دادستانی و کارکنانی از روزنامه ایران، بازداشت کنندگان مجبور به استفاده از گاز اشک آور شده اند.
ایرنا هم با تایید درگیری ها در محل این روزنامه می گوید همزمان با حضور نیروهای دادستانی و ماموران پلیس در روزنامه ایران،کارکنان این روزنامه سرود 'کجایید ای شهیدان خدایی' را سر می دادند و مانع از بازداشت آقای جوانفکر شدند.
خبرگزاری رسمی جمهور اسلامی می گوید که در جریان این حادثه برخی از کارکنان این روزنامه، مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و مصیب نعیمی، مدیر مسئول روزنامه هم بازداشت شده است.

تحلیل

جمشید برزگر
Jamshid Barzegarتحلیلگر امور ایران در بی بی سی
هرچند اخبار ضد و نقیضی در باره بازداشت علی اکبر جوانفکر، مشاور رسانه ای محمود احمدی نژاد و مدیرعامل خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی منتشر شده، اما یک نکته قطعی به نظر می رسد: ماموران امنیتی برای بازداشت آقای جوانفکر در محل برگزاری کنفرانس مطبوعاتی او در روزنامه ایران حاضر شده اند.

تلاش برای بازداشت یکی از پابرجاترین همراهان و طرفداران محمود احمدی نژاد، نشانه دیگری از اوج گرفتن منازعه ای گسترش یافته بین طیف های مختلف جناحی در حاکمیت است که در چند سال گذشته به رغم تضاد منافع و اختلاف نظرهای بسیار کوشیده بودند تحت نام "اصولگرا" خود را به ویژه در مقابل اصلاح طلبان درون حاکمیتی، منتقدان و مخالفان جمهوری اسلامی متحد نشان دهند.

با این همه و به ویژه با نزدیک شدن به انتخابات مجلس نهم، در هر دو سوی این طیف، گام هایی برای فاصله گرفتن از یکدیگر برداشته شده است. در یک سوی طیف، اصولگرایان منتقد محمود احمدی نژاد، همراهان نزدیک او را با عنوان تازه "جریان انحرافی" از خود جدا کرده اند و می کوشند با معرفی آنها به عنوان عامل اصلی مشکلات جاری در حوزه اداره کشور، خود را از متحدان دیروز خود کاملا متمایز کنند.

در سوی دیگر طیف نیز، گروه نزدیک به محمود احمدی نژاد، به طور متقابل می کوشد متحدان دیروز و منتقدان امروز خود را مسبب مشکلات معرفی کند و با مخاطب قرار دادن همزمان طبقه فرودست و طبقه متوسط، از شدت تمرکز خود بر اقشار سنتی هوادار جمهوری اسلامی و در راس آن آیت الله خامنه ای بکاهد و در این راستا، حتی از اینکه اصولگرا خوانده و شناخته نشود استقبال می کند.

صبحت های علی اکبر جوانفکر، هم در مصاحبه با روزنامه توقیف شده اعتماد و هم در کنفرانس مطبوعاتی روز دوشنبه، 30 آبان ماه، صریح ترین نشانه از این رویکرد آقای احمدی نژاد و همراهان اوست.



 

بازگشت معترضان مصری به میدان تحریر قاهره

پایتخت مصر روز دوشنبه (۳۰ آبان) برای چهارمین روز پیاپی شاهد درگیری‌های خشونت‌آمیز میان تظاهرکنندگان و نیروهای انتظامی بود. شهروندان معترض مصری خواهان کنار رفتن دولت موقت نظامی و شتاب گرفتن روند گذار به دموکراسی هستند.

 
ده ماه پس از سرنگونی حکومت حسنی مبارک، شهروندان معترض مصری بار دیگر میدان مرکزی پایتخت را تصرف کردند.
معترضان پس از تظاهرات پراکنده در روز جمعه، از صبح شنبه (۱۹ نوامبر/۲۸ آبان) در میدان تحریر، که به محل نمادین جنبش دموکراسی‌خواهی تبدیل شده تجمع کردند.

تجمع‌کنندگان نسبت به ادامه‌ی حکومت شورای عالی نظامی و احتمال در قدرت ماندن آنها پس از انتخابات اعتراض دارند. تلاش نظامیان برای برهم زدن تجمع در میدان تحریر سرآغاز دور تازه‌ای از خشونت شده که همچنان ادامه دارد.
صحنه درگیری در میدان تحریر

افزایش قربانیان ناآرامی‌های مصر

ماموران امنیتی و نیروهای انتظامی مصر که با پرتاب گاز اشک‌آور و باتوم به تجمع‌کنندگان حمله کردند ابتدا موفق شدند به اشغال میدان تحریر خاتمه دهند. اما در ادامه‌ی درگیری‌ها استقرار نیروهای انتظامی و استفاده از نفربرها و زره‌پوش‌ها هم نتوانست مانع شهروندان خشمگین شود. بر اساس گزارش‌ها، هجوم معترضان به سوی میدان مرکزی قاهره روز یک‌شنبه از سر گرفته شد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، معترضان مصری روز دوشنبه (۳۰ آبان/۲۱ نوامبر) نیز در میدان تحریر حضور یافتند و دست به تظاهرات زدند. این خبرگزاری شمار قربانیان حوادث سه روز گذشته، تا بعدازظهر دوشنبه را دست‌کم ۳۵ نفر اعلام کرده‌ است.

شبکه خبری العربیه ظهر دوشنبه نوشت: «گزارش‌های جدید حاکی است تاکنون ۲۰ تن از معترضان در این درگیری کشته و بیش از ۴۲۵ نفر زخمی شده‌اند.»

منابع نزدیک به بیمارستان‌های قاهره شمار مجروح‌شدگان ناآرامی‌های اخیر را تا هزار نفر نیز گزارش کرده‌اند. ظاهرا چند ده نفر از نیروهای ارتش نیز در میان مجروحان بوده‌اند.
پرتاب گاز اشک‌آور توسط پلیس در نزدیکی میدان تحریر

اعتراض در آستانه نخستین انتخابات آزاد

در همین حال گزارش می‌رسد که درگیری‌های دو روز گذشته که از زمان سقوط مبارک بی‌سابقه بوده به دیگر شهرهای مهم مصر نیز سرایت کرده است.

خشونت‌ها در حالی اوج می‌گیرد که قرار است یک هفته‌ی دیگر نخستین انتخابات آزاد پارلمانی پس از چند دهه دیکتاتوری در مصر برگزار شود. ناظران ابراز نگرانی می‌کنند که ناآرامی‌های اخیر مانع برگزاری شایسته‌ی انتخابات شود.

قرار است پارلمان جدید مصر زمینه‌ی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری را در ماه‌های پایانی سال ۲۰۱۲ و ابتدای ۲۰۱۳ میلادی فراهم کند.

شورای عالی نظامی قصد دارد تا آن زمان از قدرت کناره‌گیری نکند. تظاهرکنندگان مصری خواهان انتقال هرچه سریع‌تر قدرت به غیرنظامیان هستند و شورا را متهم می‌کنند ادامه دهنده‌ی سیاست‌های حکومت مبارک است.

نگرانی از آینده‌ی مصر

به گزارش خبرگزاری‌های غربی، از بامداد روز دوشنبه چند هزار نفر در میدان تحریر گردهم آمدند و در اعتراض به خشونت نیروهای انتظامی در دو روز گذشته شعار دادند. پلیس نیز با پرتاب گاز اشک آور و شلیک گلوله‌های پلاستیکی سعی در متفرق کردن تظاهرکنندگان دارد.
همچنین از قاهره گزارش می‌رسد، ساختمان وزارت کشور که نزدیک میدان تحریر قرار دارد برای چندمین بار در روزهای اخیر مورد حمله‌ی معترضان قرار گرفته است.

ارتش مصر در جریان مبارزات ضد حسنی مبارک جانب معترضان را گرفت و از حمله نظامی به میدان تحریر خودداری کرد. بر همین اساس سرکوب تظاهرکنندگان در همین میدان باعث نگرانی ناظران از اوضاع آینده‌ی مصر شده است.

از روز یک‌شنبه دامنه‌ی اعتراض علیه شورای عالی نظامی به شهرهای مهم دیگر کشور، از جمله اسکندریه، اسوان و سوئز نیز کشیده شده است.



هشدار اردوغان به اسد: شمارش معکوس رهبری‌‌ تو آغاز شده 

پس از آنکه سربازان سوری به اتوبوس حامل زائران ترکیه‌ای شلیک و دو نفر را زخمی کردند نخست‌وزیر ترکیه خطاب به بشار گفت «فردی می‌گوید تا دم مرگ خواهم جنگید! تو علیه چه کسی می‌خواهی بجنگی؟ علیه برادران مسلمان کشورت؟»

رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه و بشار اسد، رئيس جمهوری سوریهبنا بر گزارش‌هایی که از آنکارا رسیده است، اتوبوسی که مسافران آن زائران ترکی بودند که از مکه باز می‌گشتند، از مسیر خود منحرف شده و زمانی که کنار جاده توقف کرده بود توسط سربازان به گلوله بسته شد.
بر اثر این تیراندازی راننده اتوبوس و یکی از مسافران زخمی شدند. مجروحان به ترکیه انتقال داده شده‌اند و وزارت خارجه ترکیه نیز این واقعه را تایید کرده، اما موضعی در این زمینه اتخاد نکرده است.

در پی این اقدام سربازان سوری، رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه به بشار اسد هشدار داد. وی گفت که با تکیه بر تانک و توپ تنها برای زمانی محدود می‌توان در قدرت ماند.

نخست وزیر ترکیه به رئیس جمهوری سوریه گفت که شمارش معکوس برای دوران حکومت او آغاز شده است.


اردوغان به اسد: علیه چه کسی می‌خواهی بجنگی؟


نخست‌ وزیر ترکیه در واکنش به این رویداد در استانبول گفت: «تو می‌توانی با تانک و توپ در قدرت بمانی، ولی تا نقطه‌ی معینی. ولی روزی خواهد رسید که تو نیز باید صحنه را ترک کنی.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اردوغان با اشاره به مصاحبه‌‌ی چند روز پیش بشار اسد گفت: «کسی نمایش می‌دهد و می‌گوید "من می‌جنگم و می‌میرم". ولی علیه چه کسی می‌خواهی بجنگی؟ می‌خواهی برادران مسلمانی بجنگی که در کشورت آنها را رهبری می‌کنی؟»
رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه بشار اسد روز شنبه (۱۹ نوامبر) در آخرین مصاحبه خود با روزنامه بریتانیایی "ساندی تایمز" گفته است که تسلیم فشارهای جهانی نخواهد شد. او تاکید کرده است که در صورت حمله نیروهای خارجی حاضر است بجنگد و کشته شود. وی افزود که سرکوب‌ها ادامه خواهد یافت.
خبرهای دیگر از ترکیه حاکی است که دو اتوبوس مورد اصابت گلوله قرار گرفته‌اند. این خبر توسط یکی از "کمیته‌های محلی هماهنگ کننده اعتراض‌ها" داده شده که ویدیویی هم از حادثه منتشر کرده است. در این ویدیو دیده می‌شود که شیشه ‌های اتوبوس شکسته شده است.

زائری که زخمی شده است به خبرگزاری آناتولی گفته است « ما کاروانی از هشت یا نه اتوبوس بودیم. ابتدا یک ماشین قرمز با چهار سرنشین دیدیم که به سوی ما شلیک کرد. ما نمی‌دانیم چرا به ما شلیک کردند. ممکن بود کشته شویم.»

زخمی‌ها برای مداوا به ترکیه آورده‌ شده‌اند. وزارت خارجه ترکیه تنها تایید کرده که شلیک به اتوبوس حامل زائرانی که از حج بازمی‌گشتند، در خاک سوریه صورت گرفته و هنوز موضعی در این باره نگرفته است.


 
تانکی در حال سوختن در درعااحتمال عملیات گسترده نظامی "روز قیامت" در سوریه

به گزارش خبرگزاری آلمان، بر اساس اطلاعات اپوزیسیون سوریه، ارتش بشار اسد خود را برای یک عملیات گسترده‌ی نظامی در سراسر کشور آماده می‌کند. این عملیات "روز قیامت" نام دارد.

یک سخنگوی جنبش مخالفان در تماس تلفنی به خبرگزاری آلمان گفته است که نیروهای امنیتی سوریه قصد دارند در این عملیات آشوب و هرج‌ومرج برپا کنند و دست به ترور افراد بزنند.

گفته می‌شود در صورتی که شورای امنیت بخواهد قطعنامه‌ای علیه رژیم سوریه صادر کند، این عملیات اجرا خواهد شد.


«شلیک به دفتر حزب بعث، کار مخالفان نبوده است»


سخنگوی مخالفان سوری گفته است که شلیک خمپاره به سوی دفتر مرکزی حزب بعث سوریه در دمشق، کار مخالفان نبوده است.

مخالفان می‌گویند، «یا خود رژیم پشت این قضیه است و یا اینکه یک حرکت انتقام‌جویانه‌ی فردی بوده است».

"ارتش آزاد سوریه" هر گونه دخالت در این رابطه را رد کرده است.

به گزارش فعالان حقوق بشر سوریه سربازان و نیروهای امنیتی این کشور در خانه‌گردی‌های امروز خود چهار نفر را کشته‌اند. آن‌ها در شهرهای حمص و کوثر نیز چهار نفر دیگر را نیز به قتل رسانده ‌و بسیاری را زخمی کرده‌اند.

"کمیته‌های محلی هماهنگ کننده اعتراض‌ها" آمار دیگری از شهر حمص می‌دهند. به گفته آن‌ها در این شهر پنج نفر از جمله یک تبعه عربستان سعودی کشته شده‌اند. بنا به گفته فعالان این کمیته‌ها، اقدامات شدید نظامی در شهر حماة نیز در جریان است
نیروهای نظامی در شهر حماة حضوری گسترده دارند و در حوالی ادلب گشت‌های ارتشی در حرکت‌اند و صدای تیراندازی به گوش می‌رسد. نیروهای نظامی هم‌چنین خطوط تلفن این شهر را قطع کرده‌اند.

آخر هفته گذشته دست کم ۲۴ نفر در خشونت‌های سوریه جان خود را از دست دادند.

سازمان ملل حدود دو هفته پیش آمار کشته‌شدگان از زمان آغاز اعتراض‌ها را ۳۵۰۰ نفر اعلام کرده، ولی شمار قربانیان هر رو به افزایش است.

با وجود خطر تحریم، سوریه وقعی به مهلتی که اتحادیه عرب به این کشور داد تا خشونت علیه شهروندان را متوقف کند، نگذاشته است. این مهلت روز شنبه شب به پایان رسید.

وزیران خارجه کشورهای اتحادیه عرب روز پنج شنبه این هفته مذاکرات خود درباره بحران سوریه را در قاهره ادامه می‌دهند. اتحادیه عرب با درخواست سوریه مبنی بر تجدیدنظر در توافقی که با این اتحادیه کرده بود مخالفت کرده است. بر اساس این توافق از سوریه خواسته شده است با ورود ناظران به این کشور موافقت کند.

در این میان دولت سوریه برای ورود ناظران اتحادیه عرب شرایطی گذارده است که از نظر این اتحادیه قابل قبول نیست. مقام‌های سوریه گفته‌اند که در متن توافق اولیه باید تغییراتی وارد شود. اتحادیه عرب پیشنهادهای جدید سوریه برای تغییر متن توافقنامه را به کلی رد کرده است.



«انتشار تصاویر جدید ماهواره ای از فعالیت‌های مشکوک هسته ای در پارچین»


مقام‌هایی از سه کشور عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گویند تصاویر جدید ماهواره‌ای نشانگر افزایش فعالیت‌ها در یک سایت مربوط به برنامه هسته‌ای ایران واقع در پارچین، در جنوب شرقی تهران است.
این مقام‌ها که نام شان فاش نشده در مصاحبه‌ای اختصاصی با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتند این فعالیت‌ها که در روزهای چهارم و پنجم نوامبر ثبت شده شامل افزایش غیرعادی تعداد رفت‌وآمد وسایل نقلیه سنگین به این سایت است.

یکی از این مقام‌ها به نقل از اطلاعات به‌دست آمده از سوی کشور متبوع اش گفت، از ظاهر امر پیداست که «تهران می‌کوشد رد پای خود را در این سایت پاک کند و هر گونه شواهد تحقیقات و توسعه مربوط به سلاح‌های هسته‌ای را از این محل پاک کند.»

همتایان وی از دو کشور دیگر تصاویر مربوط به افزایش فعالیت در پارچین را تایید کردند اما گفتند که دلیلی برای مرتبط دانستن آن با «پاک‌سازی رد پا» نمی‌بینند.

به گفته این سه فرد، افزایش فعالیت‌ها در پارچین هم‌اینک بر سازه‌ای متمرکز شده که به باور کارشناسان محفظه فلزی بزرگی را در خود جا داده‌است.

گزارش هشتم نوامبر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این محفظه را به عنوان مکان آزمایش انفجارهای هسته‌ای توصیف کرده بود.

خبرگزاری آسوشیتدپرس می‌گوید: در خلاصه‌ای که از این اطلاعات به‌دست آورده آمده‌است: «کامیون‌های باربری، وسایل نقلیه ویژه و جرثقیل‌هایی دیده شده‌اند که به این محل وارد شده و از آن خارج می‌شوند... و برخی تجهیزات و مواد خطرناک نیز از این سایت برچیده شده‌است.»

علی‌اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس، روز دوشنبه در واکنش به این گزارش به خبرگزاری ایسنا گفت که موضوع افزایش فعالیت‌ها در سایت پارچین «مضحک و قصه‌های کودکانه» است و چیزی درباره چنین فعالیتی نشنیده‌است.

مجتمع بزرگ پارچین که در جاده تهران به مشهد قرار دارد محلی است برای پژوهش، توسعه و تولید مهمات، موشک و مواد منفجره قوی. این محل در سال ۲۰۰۵ دو بار از سوی کارشناسان آژانس بازدید شد.

به گزارش آسوشیتدپرس، یک دیپلمات آگاه به مسائل هسته‌ای ایران که نخواسته نامش فاش شود می‌گوید که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تمامی سایت‌هایی که در گزارش جدید خود ذکر کرده را به دقت زیر نظر گرفته‌است و اطلاعات مربوط به «فعالیت‌های مشکوک» در پارچین نیز هفته گذشته در اختیار آژانس گذاشته شده‌است.

بنا به این گزارش، آژانس از اظهار نظر در مورد خبر اطلاعات جدید پیرامون پارچین خودداری کرده‌است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز هشتم آبان
در گزارشی با اشاره به ابعاد «نظامی احتمالی» فعالیت‌های هسته‌ای ایران به طور جدی ابراز نگرانی کرده و گفته بود اطلاعات معتبری در اختیار دارد که نشان می‌دهد ایران احتمالا در ارتباط با توسعه جنگ‌افزار هسته‌ای آزمایش‌هایی انجام داده‌است.
به گزارش خبرگزاری‌های بین‌المللی، در این گزارش آمده‌است که ایران مدل رایانه‌ای کلاهک‌های هسته‌ای را آزمایش کرده و نیز یک محفظه فولادی برای آزمایش انفجاری در پارچین برپا کرده‌است.

به‌رغم تأکید هرمان ناکارتس، رئیس بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بر «موثق بودن» گزارش اخیر، ایران گزارش آژانس را فاقد اعتبار دانسته‌است و علی‌اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس، نیز پس از این جلسه در جمع خبرنگاران، مدارک ارائه شده را «مزخرف»
خوانده‌است.
وی روز بیستم آبان همچنین در توضیح تصاویر ارائه شده از منطقه پارچین گفت: «ما فعالیت‌های متداولی در پارچین داریم و این فعالیت‌ها هیچ ارتباطی با برنامه هسته‌ای ندارند.»

قدرت‌های غربی همواره ایران را متهم کرده‌اند که در برنامه هسته‌ای خود شفافیت کامل ندارد و از این رو نگران وجود ابعاد احتمالی نظامی در این برنامه هستند. جمهوری اسلامی ایران این اتهام‌ها را بی‌اساس می‌داند.



«بیش از ده جاسوس سازمان سیا در ایران و لبنان دستگیر شده‌اند»

چهار مقام کنونی و پیشین آمریکایی می‌گویند طی شش ماه اخیر بیش از ده جاسوس که با سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا، همکاری می‌کردند در ایران و لبنان دستگیر و احتمالاً اعدام شده‌اند.
این چهار مقام که با سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا مرتبط هستند به شبکه تلویزیونی «اِی‌بی‌سی» گفتند که این جاسوسان، در قبال دریافت پول از سازمان سیا، برای دو حلقه جداگانه جاسوسی کار می‌کردند که هدف این دو حلقه، ایران و حزب‌الله لبنان است.

این مقام‌های آمریکایی به این شبکه تلویزیونی گفتند که بخش زیادی از مطالبی که چندی پیش در گزارش‌های رسانه‌ای ایران و حزب‌الله لبنان در مورد کشف دو شبکه جاسوسی ذکر شد واقعیت دارد.

وزارت اطلاعات ایران اواخر اردیبهشت سال جاری
اعلام کرد که با شناسایی «شبکه پیچیده جاسوسی و خرابکاری وابسته به سازمان جاسوسی آمریکا»، این شبکه را متلاشی و «۳۰ نفر از جاسوسان آمریکا» را بازداشت کرده‌است.
در بیانیه‌ای که روابط عمومی وزارت اطلاعات در این مورد منتشر کرد همچنین گفته شده بود که برای فریب سرویس اطلاعاتی آمریکا، ایران تعدادی جاسوس دو جانبه به کار گرفته‌است و با خنثی کردن تهاجم سنگین اطلاعاتی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، ۴۲ تن از افسران اطلاعاتی و عملیاتی آن سازمان در کشورهای مختلف شناسایی کرده‌است.


گفته مقام‌های آمریکایی به شبکه ای‌بی‌سی

وزیر اطلاعات در خصوص حوزه فعالیت این تعداد از «جاسوسان» گفته بود که شماری از آنها از مدیران دولتی بودند و «اینها بیشتر قصد داشتند در بخش هسته‌ای، نفت و گاز، وزارت نیرو و به ویژه نرم‌افزارهای تشکیلات‌ها و ارگان‌ها کار کنند که موفق نشدند.»
مقام‌های آمریکایی اما به شبکه ای‌بی‌سی گفتند افرادی که تلویزیون ایران در آن تاریخ آنها را به عنوان جاسوس آمریکا نشان داد از جاسوس‌های آمریکایی نبودند اما ویدئویی که از وب‌سایت‌های مورد استفاده سازمان سیا در این برنامه نشان داده‌ شد صحت داشت.

یکی از این مقام‌ها از دست رفتن «تعداد نامشخصی از جاسوس‌ها» را طی شش ماه گذشته در ایران و لبنان تأیید کرد و افزود: «بسیاری از ریسک‌ها به نتیجه موفقیت‌آمیز می‌رسند ولی برخی هم به شکست های موقت منجر می‌شوند.»

حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، و از متحدان ایران تیرماه گفت که سازمان سیای آمریکا «به خاطر اسرائیل» جاسوسانی را به گروه او
رخنه داده‌ است.

به گزارش ای‌بی‌سی، رابرت بئر، از مقام‌های ارشد پیشین در سازمان سیا که در بیروت مستقر بوده به این شبکه خبری گفت: «زمانی که یک نفر، یک منبع را از دست می‌دهیم این امر معمولاً یک عقب‌نشینی در جاسوسی را به همراه دارد.»

وی افزود: «اما وقتی که در تهران یا در بیروت یک ایستگاه کامل را از دست بدهیم این یک فاجعه خواهد بود و چنین چیزی نباید اتفاق بیفتد.»

به گفته رابرت بئر، حزب‌الله لبنان چندی پیش موفق شد با به‌کارگیری جاسوس‌های دوطرفه به یک حلقه جاسوسی نفوذ کند و دست کم بیش از ۱۰ نفر را دستگیر کرد.

رابرت بئر افزود که حزب‌الله لبنان معمولاً افراد مظنون به جاسوسی یا دستگیر شده در این رابطه را «اعدام می‌کند.»

وی در ادامه گفت: «اگر کسانی که دستگیر شدند واقعاً جاسوس بودند و علیه حزب‌الله جاسوسی می‌کردند فکر نمی‌کنم دیگر آنها را ببینیم. افراد حزب‌الله بسیار بسیار شرور و بی‌رحم‌اند.»




برادر نويسنده آذربايجانی: سوء قصد به سفارش ايران بود


روز ۱۹ نوامبر، رفيق تقی، نويسنده سرشناس آذربايجان، از طرف شخصی که هويت وی تحت بررسی پليس جمهوری آذربايجان قرار دارد، با چاقو مورد سوء قصد قرار گرفت.
 در سال ۲۰۰۶ فتوای مرگ وی از طرف آيت الله فاضل لنکرانی به خاطر چاپ مقاله ای در روزنامه «صنعت» (هنر) چاپ باکو، صادر شد.
ايلقار، برادر رفيق تقی در گفتگو با راديو فردا می گويد که ضارب با چاقو به قلب رفيق تقی ضربه زده، اما چاقو تصادفا به کتابی که برادرش زير بغل گرفته بود خورده و نتوانسته به قلب وی اصابت کند. ديگر ضربات چاقو به نواحی ديگری از بدن وی اصابت کرده است.
رفيق تقی، پزشک بيماری های قلبی که تا کنون چندين اثر ادبی نيز از وی چاپ شده، پنج سال قبل، در پی درج مقاله ای در روزنامه صنعت مورد خشم مقامات مذهبی و رسمی ايران قرار گرفت. سفارت ايران در سال ۲۰۰۶ واکنش سختی به انتشار اين مقاله  نشان داد و آيت الله مجتهد فاضل لنکرانی نيز طی فتوائيه ای خون اين نويسنده آذربايجانی را حلال اعلام کرد.

بارگذاری
​​فیلم

 رفيق تقی طی مقاله ای با عنوان «اروپا و ما» تلويحا از قوانين اسلام انتقاد کرده بود. تهييج افراطگرايان حامی ايران توسط سفارت، خصوصا اهالی شهرستان «نارداران» که مقامات آذربايجان به دفعات از نفوذ مخرب ايران در اين روستا انتقاد کرده اند، باعث دستگيری اين نويسنده و هجوم افراطگرايان به دادگاه وی و درگيری های گسترده با پليس شد. بهمراه وی، «سامير صداقت اوغلو» سردبير روزنامه «صنعت» نيز به حبس محکوم شد، اما هر دو ايشان بعد از دو سال زندان، با عفو رياست جمهوری آزاد شدند.
برادر رفيق تقی می گويد که به نظر شخص وی، ترور برادرش از ايران «سفارش» شده، اما وی در ادامه اذعان داشت که هنوز تحقيقات در اين زمينه ادامه دارد.
هم اکنون رفيق تقی در بيمارستان شماره يک باکو تحت مراقبتهای پزشکی است. بگفته، ايلقار، رفيق تقی به هوش آمده، اما وضعيت جسمی وی هنوز وخيم است.
طبق گزارشات ضارب شش ضربه چاقو به بدن وی وارد کرده است.
مقامات جمهوری آذربايجان در مورد سوء قصد به جان اين نويسنده هنوز واکنشی نشان نداده اند، اما تاکنون به کرات ادعا ‌کرده اند که ايران با تشکيل گروه‌های اسلامی تندرو در اين کشور، سعی در برهم زدن امنيت ملی در جمهوری آذربايجان را دارد.
دادگاه جرايم سنگين آذربايجان در مهرماه سال جاری چند عضو حزب «اسلام» آذربايجان را به جرم «سازمان‌دهی ترور، تشکيل تيم سازمان‌يافته جنايی، نگهداری و استفاده غيرقانونی سلاح، تهيه، واگذاری، فروش، نگهداری و حمل غيرقانونی اسلحه گرم و قطعات و مهمات» مجموعا به ۵۴ سال حبس محکوم کرد.
در دادگاه اين افراد صراحتا به عنوان «عامل ايران» معرفی شدند و طبق گزارش رسمی، اين افراد با ايران در ارتباط بوده‌اند.
ترور رفيق تقی، مصادف با تصويب اصلاحيه قانون آزادی‌های دينی در آذربايجان است. هنوز معلوم نيست که آيا ميان سوء قصد به جان رفيق تقی و تصويب اصلاحيه قانون آزاديهای دينی در پارلمان آذربايجان ارتباطی هست يا نه.
يکی از مفاد اصلاحات صورت گرفته، تحصيل آموزش‌های دينی در کشورهای خارجی برای اتباع آذربايجان است که بدون هماهنگی با ارگان‌های مربوطه دولت آذربايجان ممنوع شد.
همچنين مبادله چهره‌های دينی، اجرای مراسم مذهبی و شعائر دين اسلام توسط شهروندانی که در خارج از کشور آموزش دينی ديده‌اند، فروش آموزه‌ها، مقالات و ساير منابع اطلاعاتی در مراکز فروش بدون مجوز ممنوع اعلام شده است. همچنين تبليغات دينی از سوی افرادی که اتباع کشورهای خارجی هستند در کشور آذربايجان ممنوع است.



ذوالنور: حمایت ایران از رژیم «اسد» در صورت حمله خارجی

image
مجتبی ذوالنور نماینده سابق ولی فقیه در سپاه در سخنانی اعلام کرد در صورتی که حمله نظامی به سوریه صورت گیرد، ایران همانطور که از حزب الله حمایت می‌کند، از این کشور نیز پشتیبانی خواهد کرد. این روحانی محافظه کار همچنین هرگونه دخالت خارجی در حادثه انفجار پادگان سپاه را رد کرد.
 به گزارش مهر، حجت الاسلام ذوالنور در گردهمایی طلاب بسیجی مدرسه فیضیه قم درباره سوریه گفت: «دولت سوریه نظامی نیست و بشار اسد با رأی مردم روی کار آمده است اگرچه دولت سوریه مانند ایران و کشورهای اروپایی نیست و به تک گزینه بودن بشار اسد در انتخابات انتقاد داریم اما بشاراسد مانند مبارک و آل سعود و آل خلیفه هم نیست که رای مردم را ندارند.»
 وی ادامه داد: «اتفاقات سوریه از جنس وقایع کشورهای اسلامی نیست و دخالت آمریکا و صهیونیست‌ها در آن آشکار است ضمن اینکه سوریه در خط مقدم مقاومت است و تضعیف آن به ضرر حزب الله، فلسطین و ایران است و اگر حمله‌ای به آن صورت گیرد ما‌‌ همان طور که از حزب الله حمایت می‌کنیم از این کشور حمایت خواهیم کرد.»
 این روحانی نزدیک به محافل نظامی ضمن انتقاد از صدا و سیما اظهار داشت: «صدا و سیما نباید سانسور خبری درباره سوریه داشته باشد و خبر درگیری‌ها را هم منتشر کند اما در کنار آن تحلیل و بررسی و نقد بگذارد تا مردم به آن و به مسئولان بی‌اعتماد نشوند و اتهام دروغگویی نزنند.»
 ذوالنور همچنین ضمن عادی خواندن حادثه انفجار پادگان سپاه گفت: «قطعا دست بیگانه و حوادث تروریستی در انفجار سپاه دخالتی نداشته است. این گونه حوادث در تمام دنیا رخ می‌دهد و کشور ما هم مستثنی نیست در عین حال علت وقوع این حادثه در دست بررسی است.»



خوددرگیری نظام؛ جوانفکر بازداشت شد، جوانفکر بازداشت نشد

image
تکمیلی: علی‌رغم انتشار وسیع خبر بازداشت علی‌اکبر جوانفکر در تمامی رسانه‌های داخل ایران، سخنگوي دستگاه قضايي، بازداشت سرپرست مؤسسه مطبوعاتی ایران را تاييد نكرده است. هم‌زمان خبرگزاری ایسنا به نقل از جوانفکر از دخالت محمود احمدی‌نژاد در این ماجرا خبر داده است.

ظهر امروز رویارویی حامیان خامنه‌ای و هواداران احمدی‌نژاد از برخوردهای لفظی فراتر رفت و با اقداماتی که برای بازداشت علی‌اکبر جوانفکر انجام شد، شکلی خشن به خود گرفت.
رسانه‌های ایران گزارش دادند که تعدادی از ضابطین قضایی که برای اجرای حکم دادگاه به دفتر جوانفکر مراجعه کردند با مقاومت او و همراهانش مواجه شدند و پس از درگیری در روزنامه مجبور به استفاده از گاز اشک‌آور شدند.
خبرگزاری مهر نوشت که «علی‌اکبر جوانفکر سرپرست مؤسسه مطبوعاتی ایران بعد ظهر امروز دوشنبه، دقایقی پس از برگزاری نشست خبری با حضور نمایندگان دادستانی تهران در دفتر این مؤسسه بازداشت شد.»
همچنین سایت زندگی نوشت که «تعدادی از ضابطین قضایی برای اجرای حکم دادگاه به دفتر جوانفکر مراجعه کردند که این امر با مقاومت او و همراهانش انجامید. به شکلی که درگیری‌هایی در روزنامه به وجود آمد و مامورین برای متفرق کردن مهاجمان مجبور به استفاده از گاز اشک‌آور شدند.»
این سایت که متن کامل اظهارات جوانفکر را در نشست خبری امروز منتشر کرده از قول وی نوشته است که: «در سیستم اطلاع رسانی دستگاه قضایی ضعف داریم؛ یک روزنامه توقیف شده است و بعد از دو روز مردم هنوز نمی‌دانند چرا توقیف شده و فکر می‌کنند به خاطر مصاحبه‌ای است که با من انجام داده‌اند. باید این موضوع اطلاع‌رسانی شود.»
اما مدتی بعد، خبرگزاری ایسنا به نقل از سخنگوي دستگاه قضايي، بازداشت علي‌اكبر جوانفكر را تاييد نكرد.
محسني اژه‌اي در گفت‌وگو با این خبرگزاری درباره اخبار منتشره مبني بر بازداشت علي‌اكبر جوانفكر اظهار كرد: بازداشت جوانفكر صحت ندارد.
همچنین خبرگزاری ایسنا به سراغ علي‌اكبر جوانفكر رفت و از او آن چه اتفاق افتاده را جویا شد.
جوانفكر كه تلفني از دفتر روزنامه ايران با خبرنگار ايسنا گفت‌وگو مي‌كرد، در اين‌باره گفت: «متاسفانه دوستاني از دادستاني به دفتر روزنامه ايران مراجعه كردند و به رغم اين‌كه آن‌ها را دعوت به آرامش و صبر كردم تا اقدامات لازم در سطح بالا صورت بگيرد، ولي آن‌ها حاضر به همكاري نشدند.»
وي با بيان اين‌كه «من آماده بودم كه به دادستاني بروم» ادامه داد: «با اقدامات اين افراد، همكارانم در روزنامه ايران به شدت برآشفتند و نيروهاي دادستاني در ساختمان گاز اشك‌آور انداختند و سعي در وارد شدن كردند، تعدادي از خبرنگاران روزنامه ايران را بازداشت كردند و با خود بردند و يكي از همكاران من را با شوك الكترونيكي زدند و اكنون وضعيت خوبي ندارد.»
جوانفکر در این گفت‌وگو از دخالت احمدی‌نژاد در این ماجرا خبر داده و گفته است که «آقاي رييس‌جمهور نيز تلاش مي‌كردند كه اين مساله به خوبي حل شود».
به نظر می‌رسد دخالت احمدی‌نژاد که پیش‌تر درباره بازداشت همفکرانش از سوی هواداران خامنه‌ای گفته بود که كابينه خط قرمزش است، باعث عدم هماهنگی در سطوح بالا در زمینه این بازداشت شده است.
علی اکبر جوانفکر، مشاور رسانه‌ای محمود احمدی‌نژاد به دلیل انتشار مطالب و تصاویر «خلاف موازین اسلامی و عفت عمومی» در ویژه‌نامه‌ «خاتون» به یک سال حبس و سه سال محرومیت از فعالیت مطبوعاتی محکوم شده است.
دادگاه علی‌اکبر جوانفکر مدتی پیش برگزار شده بود، اما حکم آن یک روز پس از مصاحبه او با روزنامه اعتماد صادر شده است.




سی وسه کشته در مصر و استعفای وزیر فرهنگ در اعتراض به خشونت ها

یک بیمارستان سیار در نزدیکی میدان تحریر
نوشتۀ فواد روستائی
 بر اساس آمار سردخانۀ قاهره، از سه روز پیش به این سو سی وسه جنازۀ کشته شدگان در تظاهرات میدان تحریر در این محل شمارش شده است.ساعاتی پیش از این، وزارت بهداری شمار کشته شدگان را طی این مدت بیست و دو نفر اعلام کرده بود.  
گفتگو با علیرضا نوری زاده، نویسنده و روزنامه نگار در لندن

More
                                                         یک بیمارستان سیار در نزدیکی میدان تحریر
 
21/11/2011 by فواد روستائی
زدو خورد میان مردم معترض و پلیس مصر امروز (دوشنبه) برای سومین روز متوالی در قاهره، پایتخت، و دیگر نقاط کشور ادامه داشت.
پلیس مصر امروز در مقابله با معترضان میدان تحریر قاهره که خواهان کنار رفتن ارتش از قدرت و سپردن قدرت سیاسی به غیرنظامیان هستد، از گاز اشک آور استفاده کرد و تلویزیون دولتی مصر به پخش صحنه هائی از زد و خورد میان پلیس و نظاهرکننگان اقدام کرد که در آن تظاهرکنندگان به سوی پلیس سنگ پرتاب می کنند.
به گزارش خبرگزاری مصری "خاورمیانه"، از روز شنبه تا کنون ٢٢ نفر در این زد وخوردها در سراسر کشور جان باخته اند.
این خبرگزاری که به نقل از وزارت بهداری آمار کشته شدگان سه روز اخیر را «به روز» کرده است در مورد شمار زخمی های این تظاهرات سه روزه که پیش تر ١٧٠٠ نفر اعلام شده بود رقم جدیدی را ارائه نکرد.
ساعاتی پس از انتشار آمارکشته شدگان از سوی وزارت بهداری مصر، سردخانۀ قاهره از تحویل سی وسه جنازۀ کشته شدگان در میدان تحریر به این مرکز خبر داد.
تلویزیون دولتی مصر در گزارشی شمار کشته ها در میدان تحریر قاهره را ٢٠ نفر اعلام کرده بود.
موج اعتراض و تظاهرات مردم مصر درست یک هفته پیش ازتاریخ تعیین شده برای برگزاری انتخابات پارلمانی در مصر صورت می گیرد. انتخاباتی که قرار است در روز دوشنبۀ آینده برگزار شود.
تظاهرکنندگان که خواهان سپردن قدرت به غیرنظامیان هستند، در شعارهای خود بویژه مارشال حسین طنطاوی، رئیس شورای عالی نیروهای مسلح مصر را هدف می گیرند که پس از سقوط حسنی مبارک به شخص اول مملکت تبدیل شده است.
در این میان خبرگزاری مصر از استعفای عماد ابوقاضی، وزیر فرهنگ دولت مصر در اعتراض به اعمال خشونت علیه معترضان خبر داد.
وزیر فرهنگ مصر گفت به عنوان اعتراض به شیوۀ برخورد مسئولان کشور با رویدادهای سه روز اخیر، استعفای خود را تسلیم نخست وزیر کرده است.
***

در گفتگوئی با علیرضا نوری زاده، روزناتمه نگار و تحلیل گر مسائل جهان عرب، علل اصلی خشونت های سه روز اخیر، بازیگران اصلی آن و پیامدهایش برای مصر و منطقه را در میان نهادیم.
علی رضا نوری زاده در پاسخ به پرسش های ما ابندا به این نکته اشاره می کند که دولت مصر در هفتۀ گذشته طرحی را ارائه کرده است که حاوی سه مطلب است که باید در قانون اساسی جدید مصر در مد نظر قرار گیرد.
قائل بودن نقشی ویژه برای ارتش مصر به عنوان نگاهبان قانون اساسی، نقشی مشابه نقش ارتش ترکیه تا پیش از به قدرت رسیدن حزب عدالت و توسعه در آن کشور، عدم مطرح شدن بودجۀ نظامی مصر در پارلمان و غیر دینی بودن دولت، اصول مندرج در طرح ارائه شده است که خشم بویژه احزاب و سازمان های اسلام گرا را برانگیخته است.
علی رضا نوری زاده می گوید هرچند که دو حزب لیبرال مصر نیز در تظاهرات سه روز اخیر شرکت داشته اند اما موتور اصلی این تحرکات احزاب اسلام گرا بوده اند که نمی خواهند مصر کماکان کشوری لائیک یا سکولار بماند و امیدوارند که از طریق کسب اکثریت در انتخابات و با تدوین قانون اساسی جدید، کشور را به کشوری دینی  با حکومتی از نوع جمهوری اسلامی ایران تبدیل کنند.
به گفتۀ این کارشناس جهان عرب، اسلام گرایان مصری و احزاب آنان طیف وسیعی را تشکیل می دهند که از اسلام گرایانی میانه رو در حد حزب عدالت و توسعۀ ترکیه تا عناصر وابسته و نزدیک به القاعده را در بر می گیرد.
این مفسر مسائل خاورمیانه هشدار می دهد که اگر  انتخابات روز دوشنبۀ آینده در فضائی آزاد و دموکراتیک برگزار شود، مصر رو ی به سوی آزادی خواهد داشت چرا که اسلام گرایان حائژ اکثریت مطلق  و داشتن دست باز برای نوشتن قانون اساسی مطلوب خود نخواهند بود اما اگر خشونت ها ادامه یابد و مصر دچار هرج و مرج شود پیامدهای فاجعه بار این آشفتگی نه تنها دامن مصر بلکه دامن کل منطقه را خواهد گرفت.





بازجویی مجدد از چهار زندانی سیاسی: امضای خود را پس بگیرید

تهدید ۳۶ زندانی سیاسی امضا‌کننده‌ی بیانیه‌ی انتخاباتی به ۱۸۰ سال حبس اضافه 

امضاکنندگان بیانیه ۳۶ زندانی سیاسی که خواستار مشروعیت نبخشیدن جنبش سبز و اصلاح طلبان به انتخابات نمایشی، غیر آزاد و ناسالم شده بودند، به دنبال بازتاب وسیع این بیانیه، از سوی مقامات امنیتی و قضایی تهدید شده اند که هرکدام از زندانیان امضا کننده بیانیه، علاوه بر محکومیت قبلی، به پنج سال حبس جدید نیز محکوم خواهند شد که در مجموع ۱۸۰ سال حبس برای ۳۶ نفر امضا کننده این بیانیه را به دنبال خواهد داشت.

این ۳۶ زندانی سیاسی در بیانیه خود، دولت احمدی نژاد را فاسدترین دولت تاریخ ایران، و مجلس هشتم را همانند مجلس دوران حسنی مبارک در مصر توصیف کرده بودند.
بر اساس خبرهای رسیده به کلمه، هفته گذشته ماموران امنیتی بازداشتگاه دو الف، متعلق به سپاه پاسداران، ضمن بازجویی مجدد از محسن میردامادی، فیض الله عرب‌سرخی، علیرضا رجایی و بابک داشاب چهار تن از امضا کنندگان این بیانیه که به بیانیه ی ۳۶ نفر معروف شده، از آنها خواسته اند که امضای خود را پس بگیرند.
به دنبال خودداری این زندانیان از تکذیب امضای خود، بازپرس شعبه دوم دادسرای اوین تهدید کرده است که پنج سال به میزان حبس تمامی امضا کنندگان بیانیه افزوده خواهد شد.
سی و شش زندانی سیاسی منتقد در زندانهای اوین، رجایی شهر و خوزستان با صدور این بیانیه درباره انتخابات آینده مجلس، ضمن هشدار به مسوولان ارشد نظام درباره روند فعلی اداره کشور، تاکید کرده بودند که صلاح جنبش سبز و جریان اصلاح طلب در این است که در صورت برگزاری انتخابات سالم و آزاد به طور یکپارچه از آن استقبال کنند و در صورت ناسالم بودن آن، با انسجام و وحدت و داشتن برنامه، عامل مشروعیت بخش به انتخاباتی ناسالم و غیرقانونی نشوند.
همچنین بر اساس خبرهای رسیده به کلمه، جواد امام عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و از دیگر امضا کنندگان بیانیه ۳۶ نفر نیز نزدیک به یک هفته است که از بند ۳۵۰ به بند امنیتی ۲۰۹ اوین منتقل شده است. هرچند بازجوها به وی گفته اند که علت انتقال وی به انفرادی، امضای این بیانیه نیست و برای بازجویی درباره پرونده دیگری این انتقال انجام شده است، اما به نظر می رسد عصبانیت ناشی از بازتاب وسیع این بیانیه، ماموران امنیتی را به فکر تشکیل پرونده های جدید برای امضا کنندگان آن انداخته است.
این در حالی است که دوره ی محکومیت یک ساله جواد امام به زودی پایان می یابد و این طور به نظر می رسد برای نگاه داشتن وی در زندان پرونده سازی های جدیدی شکل می گیرد.
این فشارها در حالی بر زندانیان سیاسی صورت می گیرد که محسنی اژه ای دادستان کل کشور، نیز دو هفته قبل در یک مصاحبه خبری، زندانیان امضا کننده این بیانیه را در صورت اصرار بر امضای خود به افزایش حبس تهدید کرده بود.
به نظر می رسد مفاد این بیانیه، مقامات امنیتی و قضایی را چنان بر آشفته کرده است که قصد دارند ۱۸۰ سال زندان جدید برای مجموع ۳۶ زندانی امضا کننده صادر کنند؛ زندانیانی که برخی از آنها در شرف آزادی هستند.
زندانیان سیاسی در بخشی از این بیانیه خود ضمن تشبیه مجلس فعلی ایران به مجلس دوران حسنی مبارک در مصر، نوشته بودند: «بدون وجود مجلسی متشکل از نمایندگان واقعی و مدافع حقوق مردم، نه تنها احقاق حقوق از دست رفته مردم، بلکه جلوگیری از مفاسد بزرگی که اخیرا تنها نمونه هایی از آن – آن هم نه به طور کامل – انتشار یافته، امکان پذیر نیست.»
این زندانیان سیاسی حامی جنبش سبز در بیانیه خود به تحلیل مفاسد اقتصادی دولت دهم از جمله اختلاس ۳۰۰۰ میلیارد تومانی نیز پرداخته و نوشته بودند: «از وقوع مفاسد اخیر نباید متعجب بود زیرا دولتی که امانتدار رای مردم نباشد و در انتخابات با رای مردم آنچنان بازی کند، طبعا امانتدار سرمایه های معنوی و مادی مردم هم نمی تواند باشد.»
آنها خاطرنشان کرده بودند: «دولتی که ادعا می شد بهترین دولت یکصدساله اخیر کشور است تبدیل به فاسدترین دولت یکصد ساله اخیر و بلکه همیشه تاریخ ایران شده است و تنها راه حلی نیز که حامیان دیروز رییس دولت تاکنون به کار گرفته اند سرپوش گذاشتن بر این مفاسد و رسوایی ها و جلوگیری از اطلاع یافتن مردم و پرهیز از برخورد با عوامل اصلی آنها بوده است.»
امضا کنندگان این بیانیه یکی از مهم ترین مشکلات امروز کشور در عرصه های مختلف از جمله انتخابات را ورود نهادها و نیروهای نظامی و امنیتی به این عرصه ها دانسته و تاکید کرده بودند: «این نهادها قانونا و عرفا از ورود به آنها منع شده اند. تنها در نظام های استبدادی است که اینگونه نهادها در امور سیاسی، اقتصادی، قضایی و امثال آن مداخله می کنند و هرچه استبداد در نظامی بیشتر و شدیدتر باشد، حضور نهادهای امنیتی و نظامی نیز در عرصه های مختلف بیشتر و پررنگ تر است. در کشور ما نیز سکاندار اصلی حوادث انتخابات سال ۸۸ و پس از آن این نهادها بودند و هستند که حضور آنها همچنان ادامه دارد و فضای امنیتی سنگینی را بر کشور مستولی و سایه افکن کرده اند.»



سایت «الف» ویژگی نمایندگان مجلس را برشمرد

منفعت‌گرا٬ عوام٬ دولت‌گرا و تاثیر‌پذیر از قدرت


سایت محافظه‌کار «الف» نوشت با توجه به «منفعت گرایی»، «رفتار عوامانه» و «تاثیر گرفتن نمایندگان از منابع قدرت»، مجلس «کفایت» انتخاب رئیس جمهور را ندارد.
این سایت وابسته به احمد توکلی روز دوشنبه (۳۰ آبان) با بررسی عملکرد نمایندگان مجلس نوشته که آنها نه‌تنها «قانونی تصویب نکرده‌اند که منافعشان را در خطر بیندازد» بلکه «در بسیاری از موارد به طرز وقاحت‌آمیزی به طور علنی قوانینی تبعیض‌آمیز و به نفع خود تصویب کرده‌اند.»
قوانین تبعیض آمیز انتخاباتی، قوانینی در جهت افزایش تسهیلات و امکانات مادی اعطایی به نمایندگان از جمله مواردی است که سایت «الف» به آنها اشاره کرده و آن را نشانه «منفعت‌گرا» خواندن نمایندگان مجلس برشمرده است.
این سایت در ادامه پرسیده که «اگر اختیار انتخاب ریاست جمهور بر عهده چنین نمایندگانی باشد چه تضمینی دارد که نمایندگان رئیس جمهوری را انتخاب نکنند به شرط اینکه منافع آنها را تامین کند؟»
سایت «الف» همچنین بسیاری از نمایندگان مجلس را «عوام‌تر از مردم» دانسته و نوشته است: «متاسفانه اکثر نمایندگان انتخاب شده تفاوت محسوس و معناداری با میانگین مردم از نظر عمق رفتار تخصصی و سیاسی نداشته و حتی در برخی موارد عقب‌تر از مردم حرکت کرده و می‌کنند.»
به نوشته این سایت رفتار و تصمیمات نمایندگان مجلس «متاثر از لابی قدرتمندان» است و «کیست که نداند لیست انتخاباتی نمایندگان از طریق افراد ذی ‌فوذ تعیین شده و نمایندگان برای قرار گرفتن در لیست‌ها متعهد به رفتارهای مورد نظر قدرت‌ها می‌شوند؟»
این سایت در پایان نتیجه گرفته است: «با توجه به سابقه نمایندگان در منفعت‌گرایی، رفتار عوامانه و تاثیر گرفتن از منابع قدرت، دولت‌گرایی و بالاخره رفتار احساسی و عوامانه٬ انتخاب ریاست جمهور از طریق چنین مجالسی به هیچ وجه مناسب به نظر نمی‌رسد.»
یادداشت «الف» یکی از تند‌ترین انتقاد‌های محافظه‌کاران از نمایندگان و مجالس دوره‌های گذشته و کنونی است.
این سایت پس از آنکه شمس‌الدین سید حسینی وزیر اقتصاد توانست بار دیگر از مجلس رای اعتماد بگیرد٬ انتقاد‌ها از نمایندگان مجلس را شدت بخشیده است.





رسانه‌های محافظه‌کار اعلام کردند:

مقام‌‌های ارشد نظام مانع بازداشت جوانفکر شدند

رسانه‌های محافظه‌کار گزارش کردند حکم بازداشت علی‌اکبر جوانفکر مشاور محمود احمدی‌نژاد٬ پس از «رایزنی مقامات دولتی» و به دستور مقام‌های ارشد قضائی متوقف شد.
صبح روز دوشنبه (۳۰ آبان) ماموران دادستانی با مراجعه به موسسه ایران قصد بازداشت آقای جوانفکر را داشتند که مقاومت وی و کارکنان این موسسه منجر به بروز‌ درگیری میان دو طرف شد.
برخی رسانه‌ها گزارش کرده‌اند در این درگیری‌ها ماموران دادستانی گاز اشک‌آور شلیک کرده و تعدادی از کارکنان این موسسه را بازداشت کردند.
خبرگزاری فارس پس از انتشار گزارش‌های ضد و نقیض از بازداشت جوانفکر٬ در ‌‌نهایت گزارش کرد حکم بازداشت وی با رایزنی مقام‌های دولتی متوقف شده است.
سایت «جهان‌نیوز» هم نوشته مشاور احمدی‌نژاد «با رایزنی‌های صورت گرفته توسط مقامات ارشد نظام» آزاد شده است.
به نظر می‌رسد منظور این سایت از مقام‌های ارشد نظام٬ علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی باشد که دستور توقف اجرای این حکم را به صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه داده است.
قوای مجریه٬ مقننه و قضائیه در جمهوری اسلامی مستقل از یکدیگر هستند و هیچ‌یک از روسای آنها نمی‌تواند به طور مستقیم در امور دیگر قوا دخالت کنند.
با این حال گمان می‌رود اجرای حکم بازداشت آقای جوانفکر به درخواست محمود احمدی‌نژاد و دستور علی خامنه‌ای به قوه قضائیه٬ متوقف شده باشد.
علی‌اکبر جوانفکر در گفتگویی که با خبرگزاری ایسنا داشته گزارش‌ها در خصوص پرتاب گاز اشک‌آور از سوی نیروی‌های دادستانی را تائید کرده است.
وی گفته که «متاسفانه دوستانی از دادستانی به دفتر روزنامه ایران مراجعه کردند و به رغم این‌که آنها را دعوت به آرامش و صبر کردم تا اقدامات لازم در سطح بالا صورت بگیرد، ولی آنها حاضر به همکاری نشدند.»
به گفته جوانفکر «نیروهای دادستانی در ساختمان گاز اشک‌آور انداختند و سعی در وارد شدن کردند و تعدادی از خبرنگاران روزنامه ایران را بازداشت کردند.»
وی با بیان این‌که «آقای رییس‌جمهور نیز تلاش می‌کردند که این مساله به خوبی حل شود» افزود: «ولی آن‌ها می‌گفتند ما کاری به رئیس قوه قضاییه و همچنین رئیس‌جمهور نداریم، ما دستور داریم.»
دور تازه تنش‌ها میان محمود احمدی‌نژاد با قوه قضائیه پس از‌ آنکه علی‌اکبر جوانفکر در گفتگو با روزنامه اعتماد انتقاد‌های تندی متوجه مقام‌های قضائی کرد٬ آغاز شده است.
قوه قضائیه نیز در واکنش به این اظهارات ابتدا روزنامه «اعتماد» را توقیف و  سپس مشاور احمدی‌نژاد را به یک‌ سال حبس و سه سال محرومیت از فعالیت مطبوعاتی محکوم کرد.
آقای جوانفکر نیز روز دوشنبه (۳۰ آبان) با برگزاری یک نشست مطبوعاتی در موسسه ایران٬ اظهارات خود در گفتگو با روزنامه «اعتماد» را تکرار کرد که با حضور نیرو‌های دادستانی این نشست با درگیری پایان یافت.


  

 يک مقام دولت آمريکا روز دوشنبه گفته است، واشينگتن هماهنگ با بريتانيا و کانادا و در راستای تشدید فشار ها بر جمهوری اسلامی تحريم های تازه ای را عليه اقتصاد ايران در نظر گرفته است. اين مقام آمریکایی گفته است، این تحريم ها شرکت های ايرانی، سپاه پاسداران و بخش پتروشيمی را هدف قرار خواهند داد.
اين مقام آمريکايی به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفته است که اين تحريم ها روز دوشنبه توسط هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا اعلام خواهند شد.
 در همین زمینه، روزنامه « وال استريت جورنال» نیز  از قول مقامات آمريکايی گزارش می دهد که دولت باراک اوباما قرار است ايران و بانک مرکزی آن کشور را به عنوان محدوده «پولشويی» معرفی کند . براساس اين روش وزارت خزانه داری آمريکا رسما برخلاف تمايل و فشار گروه زيادی از نمايندگان مجالس از دو حزب آمريکا، بانک مرکزی ايران را در فهرست تحريم و مجازات قرار نخواهد داد.
به گفته مقامات آمريکايی اين اقدام جديد برای تمام دولتها و موسسات مالی و تجاری در سراسر جهان يک هشدار جدی خواهد بود تا از معامله با بانک مرکزی ايران، خريد نفت آن کشور خودداری کرده و بدانند که در آينده ممکن است اقدامات جدی تری در اين زمينه صورت بگيرد.
يک مقام دولت آمريکا به « روزنامه وال استريت جورنال » گفت :« چنين روشی به کشورهای ديگر فرصت خواهد داد تا به شکل مناسبی فعاليت های اقتصادی خود را برنامه ريزی کرده و به شکلی خريد نفت ايران را کاهش دهند که بازار انرژی را متلاطم نکند.»
همزمان تعداد بيشتری از موسسات و نهادهای ايرانی فعال در زمينه حمايت از فعاليت های هسته ای آن کشور توسط دولت آمريکا در فهرست تحريم قرار می گيرند از جمله موسساتی که در توسعه و ساخت سانتريفوژها و توليد پلتونيوم در راکتور آب سنگين اراک نقش دارند. فهرست جديد تحريم ها شامل نهادها و شرکت هايی نيز خواهد شد که درتوليد نفت خام و صنايع پتروشيمی ايران نيز فعال هستند.
به نوشته روزنامه « وال استريت جورنال» قرار دادن ايران و بانک مرکزی آن کشور در فهرست «پولشويی» پيامدهای جدی خواهد داشت. در سالهای اخير اقدام مشابهی در مورد بانک های کره شمالی و لبنان باعث شد که ذخيره ارزی آنها به شدت کاهش يابد.
به گفته مقامات آمريکايی بخش اعظم نقل و انتقال ارز ناشی از فروش نفت ايران از طريق بانک مرکزی آن کشور انجام می شود. در عين حال تحريم بخش پتروشيمی ايران می تواند بر ميزان توليد و واردات بنزين اين کشور تاثير بگذارد. ايران به خاطر ضعف صنايع نفت خود هم اکنون حدود ۴۰ درصد از بنزين مورد نياز خود را از خارج وارد می کند.
روزنامه « وال استريت جورنال» يادآوری می کند که در هفته های اخير و به دنبال انتشار گزارش جديد آژانس بين المللی انرژی اتمی در مورد فعاليت های هسته ای پنهانی ايران و همينطور موضوع طرح ترور سفير عربستان در واشنگتن که به عوامل حکومت ايران نسبت داده شده ، فشارها بر دولت باراک اوباما برای تشديد مجازات های ايران افزايش يافته است.
به نظر می رسد اقدام جديد آمريکا تلاشی است برای انزوای بيشتر بانک مرکزی ايران بدون ايجاد تلاطم در بازار نفت . بسياری از کشورهای آسيايی و متحدان آمريکا مثل ژاپن، کره جنوبی و هند بخش مهمی از نياز انرژی خود را از ايران تامين کرده و معاملات مربوط به آن از طريق بانک مرکزی ايران انجام می شود.
اين اقدام بر اساس قانون موسوم به « مقررات ميهن پرستی » که در پی حوادث يازدهم سپتامبر توسط حکومت آمريکا به تصويب رسيد تنظيم شده است. اين مقررات به وزارت خزانه داری آمريکا اجازه می دهد که در مورد کشورها، موسسات مالی و بانک هايی که از نظر اين کشور در فعاليت های تروريستی مشارکت دارند هشدارهايی صادر کند.
طبق ادعای مقامات آمريکايی بانک مرکزی ايران در جعل مراسلات و نقل و انتقال ارز برای تامين هزينه فعاليت های تسليحاتی و تروريستی حکومت ايران مشارکت داشته است. از زمان تحريم بانکهای ديگر مثل بانک صادرات ، بانک ملی  و بانک ملت، بانک مرکزی ايران تمام معاملاتی را که اين موسسات تحريم شده انجام می دادند برعهده گرفته است. اتهام ديگر عليه بانک مرکزی ايران انجام معاملات ارزی و بانکی قرارگاه خاتم الانبيا است که جزو نهادهای ايرانی در فهرست تحريم آمريکاست.
روزنامه « وال استريت جورنال » در پايان اين گزارش می نويسد که هنوز مشخص نيست آيا اقدام جديد آمريکا عليه بانک مرکزی ايران نمايندگان مجالس را قانع خواهد کرد يا نه. در هفته های اخير گروه کثيری از نمايندگان دو حزب دمکرات و جمهوری خواه کاخ سفيد را به شدت تحت فشار قرار داده تا بانک مرکزی ايران را تحريم کند.
مقامات دولت آمريکا در مقابل می گويند که تحريم بانک مرکزی به شکل رسمی به معنای مجازات تمام دولت ها و موسسات مالی بزرگی است که با اين بانک معامله دارند. يک چنين اقدامی ممکن است حتی اقتصاد آمريکا را دچار بی ثباتی کند چون کشورهای بزرگی نظير چين، ژاپن ، هند و روسيه به طور دائم و مستمر با بانک مرکزی ايران معامله دارند.