۱۳۹۰ بهمن ۲۸, جمعه

روز جمعه بخش سوّم، تحلیل ها و آخرین گزارشات از اعتراضات، بازداشتها، زندان، و بیدادگاهها --- بیانیه ها

یک روز پس از درخواست دادستان هانوفر برای لغو مصونیت کریستیان وولف، وی استعفا کرد. وولف از هفته‌ها پیش به‌خاطر اتهام سوءاستفاده شخصی از مقام خود در دوره نخست‌وزیری ایالت نیدرساکسن موقعیت متزلزلی پیدا کرده بود.
کریسیتیان وولف، رئیس جمهور آلمان یک روز پس از درخواست دادستان ایالت نیدرساکسن از مجلس فدرال برای لغو مصونیت وی، استعفا کرد.
پس از تقاضای دادستان یادشده فشارها بر وولف بیش از پیش افزایش یافت. در تاریخ معاصر آلمان سابقه نداشته است که دستگاه قضایی کشور خواهان لغو مصونیت رئیس جمهور شود.
براساس قوانین آلمان، رئیس‌جمهور نیز مثل نمایندگان مجلس فدرال و مجالس ایالتی دارای مصونیت سیاسی است و تا زمانی که از این مصونیت برخوردار است، نمی‌تواند تحت تعقیب قضایی قرار گیرد. به این دلیل دادستان تنها زمانی می‌تواند رئیس‌جمهور را تحت تعقیب قرار دهد که مجلس فدرال مصونیت او را لغو کرده باشد. لغو این مصونیت به معنای آن است که قوه قضائیه می‌توانست وولف را بازجویی  کند و  برای تکمیل پرونده او  حتی کاخ ریاست جمهوری را نیز مورد تفتیش قرار دهد.

براساس پرونده‌ای که در هانوفر، مرکز ایالت نیدرساکسن، تشکیل شده، ظن ابتدایی وجود دارد که دهمین رئیس‌جمهور آلمان در دوران نخست‌وزیری ایالت نیدرزاکسن کوشیده است از موقعیت خود برای استفاده شخصی بهره‌جویی کند.
رئیس جمهور آلمان در بیانیه‌ای که برای استفعای خود از رسانه‌های سراسری قرائت کرد گفت که بررسی پرونده او به تبرئه‌اش خواهید انجامید. او  گفت که رئیس جمهوری آلمان باید تکیه‌اش بر اکثریت قاطع مردم باشد و تنها به اکثریت آرا بسنده نکند.  وولف به ویژه کارنامه خود در زمینه عمده‌کردن حقوق  خارجی‌تباران آلمان و لزوم انتگره‌کردن آنها در همه سطوح فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی را موردتاکید قرار داد.
اتهام‌های گوناگون
رئیس‌جمهور آلمان، از هفته‌ها پیش به‌خاطر اتهامات گوناگون مورد انتقاد افکار عمومی بوده است. یکی از این اتهامات آقای وولف آن است که در دوران نخست‌وزیری خود در ایالت نیدرساکسن، چندین بار با همسر خود به خرج یک تهیه‌کننده فیلم به نام دیوید گرونه‌والد به سفرهای تفریحی رفته است. ظاهراَ چنین امتیازهایی سبب شده که تهیه‌کننده یادشده از حمایت‌های غیرمجاز از سوی دولت نیدرساکسن برخوردار شود و از جمله ضمانت‌های مالی بانکی دریافت کند که ظاهراَ خود وولف برای آن پادرمیانی کرده است.
یکی دیگر از اتهاماتی که رسانه‌ها و نمایندگان برخی احزاب آلمان به رئیس‌جمهور وارد کرده‌اند، این است که در همان دوران ریاست بر دولت محلی نیدرزاکسن، برای خرید خانه، نیم میلیون یورو وام کم‌بهره از همسر یکی از سرمایه‌داران محلی دریافت کرده  و بعداَ این سرمایه‌دار موقعیت بهتری در مسائل اقتصادی ایالت پیدا کرده است. کمک مالی به گروه‌های لابی برای برگزاری جلسات و کنفرانس‌ها نیز از دیگر اتهام‌هایی است که در پرونده وولف دیده می‌شود.


ضربه‌ای به صدراعظم
کریستیان وولف پس از قرائت متن استعفای خود خارج می‌شود
گرچه وولف از هفته‌ها پیش از سوی افکار عمومی و به خصوص احزاب اپوزیسیون برای استعفا زیر فشار بود، اما تصمیم دادستان هانوفر به این خواست شدت و حدت بیشتری بخشید.
وولف تا قبل از رسیدن به مقام ریاست جمهوری در سال ۲۰۱۰ از اعضای رهبری حزب حاکم دموکرات مسیحی بود و خانم آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در انتخاب وی توسط مجلس به این مقام نقشی اساسی داشت. تا قبل از تقاضای دادستان هانوفر مرکل همچنان به حمایت خود از وولف ادامه می‌داد.
همزمان با اعلام احتمال استعفای وولف در صبح روز جمعه، مرکل نیز سفر خود به ایتالیا را به حال تعلیق درآورد. او اندکی بعد از استعفای وولف در برابر رسانه‌ها حاضر شد و ضمن اظهار تاسف از این استعفا، کارنامه وولف را در راه ایجاد "آلمانی مدرن و متنوع" ستود. او گفت که مورد وولف نشانه دیگری از کارکرد سالم قوه قضائیه و برابری همه افراد در برابر قانون است.
به نظر می‌رسد که با استعفای وولف خانم مرکل برای انتخاب ریاست جمهوری بعدی مجبور باشد که به دیدگاه‌های اپوزیسیون نیز توجه بیشتری کند. مرکل در بیانیه خود اعلام کرد که در انتخاب ریاست جمهوری جدید به نظر احزاب اپوزیسیون توجه خواهد کرد. این رویکرد از این جهت حائز اهمیت است که به خصوص که در دوران صدارت  مرکل دو رئیس جمهور به این مقام رسیده‌اند پیش از موعد استعفا کرده‌اند.
قبل از کریستیان وولف، هورست کوهلر، رئیس جمهور آلمان بود که به دلیل اظهاراتش در مورد لزوم فعال‌ترشدن ارتش آلمان برای حفظ منافع این کشور در سراسر جهان آماج انتقاد نیروهای اپوزیسیون قرار گرفت. او کمی بعد با این استدلال که در برابر این حملات از سوی مدافعان خود در احزاب حاکم دمکرات مسیحی و لیبرال مورد حمایت کافی قرار نگرفته استعفا داد.
رئیس جمهور آلمان را مجمعی مرکب از نمایندگان مجلس فدرال، شورای ایالت‌ها (مجلس سنا) و نمایندگانی به انتخاب مجالس ایالات ۱۶ گانه کشور برمی‌گزیند.




در شرایطی که بهای نفت به ۱۲۰ دلار رسیده است، کاخ سفید اعلام کرد که مشغول بررسی محتوای نامه‌ جمهوری اسلامی ایران است. چین از انتشار نامه استقبال کرده و فرانسه مفاد نامه‌ی سعید جلیلی را مبهم توصیف کرده است.
دو روز بعد از انتشار نامه‌ی جمهوری اسلامی ایران به کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه‌ی اروپا، ایالات متحده‌ی آمریکا با احتیاط نسبت به این نامه واکنش نشان داده است. این نامه که از سوی سعید جلیلی، مذاکره‌کننده‌ی ارشد برنامه‌ی هسته‌ای ایران در تاریخ ۲۵ بهمن ماه خطاب به کاترین اشتون نوشته شده است، از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای از سرگرفتن مذاکرات درباره‌ی برنامه‌ی اتمی ایران خبر داده است.
جی کارنی، مسئول امور رسانه‌ای کاخ سفید که باراک اوباما، رئيس‌جمهور آمریکا را در سفری رسمی همراهی می‌کند در گفت‌وگو با خبرنگاران، اعلام کرده است که ایالات متحده‌ی آمریکا مشغول بررسی این نامه است. او با تاکید بر این‌که مسئولان جمهوری اسلامی ایران باید به نامه‌ی ماه اکتبر پاسخ می‌دادند و این درواقع پاسخ به آن نامه است، گفته است: «نمی‌خواهیم شتاب‌زده به نامه واکنش نشان دهیم و مشغول بررسی محتوای نامه هستیم.»
جی کارنی تاکید کرده است که ایالات متحده‌ی آمریکا مشخصا تاکید کرده بود که مذاکرات باید درباره‌ی برنامه‌ی اتمی ایران باشد و مذاکره درباره‌ی دیگر موارد تنش‌زای را در این مرحله شامل نخواهد شد.
 این مقام مسئول کاخ سفید اعلام کرده است که دولت اوباما همچنان از گفت‌وگو و حل مناقشه‌ی اتمی ایران از طریق راه‌های دیپلماتیک استقبال می‌کند و تاکید کرده است: «اگر جمهوری اسلامی ایران به مذاکرات سازنده تن دهد، هنوز راه‌های دیپلماتیکی برای حل مناقشه باقی است.»
از سوی دیگر، کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز اعلام کرده که درباره‌ی نامه‌‌ای که از سوی سعید جلیلی خطاب به او نوشته شده است، با هیلاری کلینتون، وزیر امورخارجه‌ی آمریکا، مذاکره خواهد کرد.
اشتون با ابراز تردید از این‌که مذاکره‌ای سازنده در انتظار باشد، به آخرین دور مذاکرات در ژانویه ۲۰۱۱ در استانبول و ژنو اشاره کرده و گفته است:« آخرین دور مذاکرات بی هیچ حاصلی به بن‌بست رسید.»
چین، خواهان از سرگیری مذاکرات
پنج‌شنبه، ۱۷ فوریه (۲۶ بهمن ماه) چین با استقبال از نامه‌ی ایران خظاب به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، خواهان از سرگیری مذاکرات درباره‌ی برنامه‌ی اتمی ایران و حل اختلافات از طریق گفت‌وگو شده است.
لیو ویمین، سخنگوی وزارت امور خارجه‌ی چین، انتشار این نامه از سوی جمهوری اسلامی ایران را «پیشرفتی امیدوارکننده» خوانده و از این اقدام مقامات ایران استقبال کرده است.
سخنگوی وزارت امور خارجه‌ی چین گفته است که  معاون وزیر امورخارجه چین، برای گفت‌وگو با مقامات ایرانی سفری به این کشور داشته است و از مقامات ایرانی خواسته است هرچه سریعتر به نامه‌ی ماه اکتبر اتحادیه اروپا پاسخ دهند.
این مقام مسئول دولت چین اعلام کرده است که چین همیشه از مذاکره بر سر  برنامه‌ی اتمی ایران حمایت کرده و خواهان دور تازه‌ای از مذاکرات با حضور کشورهای عضو ۵+۱ است. لیو گفته است: «دولت چین از همه‌ی کشورهای عضو ۵+۱ و جمهوری اسلامی ایران می‌خواهد که باردیگر بر سر میز مذاکره آمده و اختلافات را از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی حل و فصل کنند.»
وزیر امور خارجه‌ی فرانسه نیز در اظهارنظری کوتاه، نامه‌ی ایران را "مبهم" توصیف کرده است. آلن ژوپه تاکید کرده است که با این‌حال انتشار این نامه را می‌توان به عنوان آغاز امکان مذاکرات دوباره بر سر برنامه‌ی اتمی ایران ارزیابی کرد.
برخی کارشناسان انتشار نامه‌ی ایران برای از سرگیری مذاکرات را نشانه‌ی موثر بودن تحریم‌های شدید علیه سیستم بانکی و نفت ایران ارزیابی می‌کنند.
نرخ نفت به ۱۲۰ دلار رسید
نامه‌ی جمهوری اسلامی ایران در شرایطی منتشر می‌شود که برای چهارمین روز پیاپی، قیمت نفت در بازارهای جهانی با نرخ ۱۲۰ دلار برای هر بشکه معامله می‌شود. کارشناسان نفتی  روند افزایش ۸ ماهه‌ی نرخ جهانی نفت را بر اثر نگرانی‌ها و کمبود منابع نفتی بعد از تحریم نفت ایران ارزیابی می‌کنند.
اتحادیه اروپا، ایالات متحده‌ی امریکا و متحدان آن‌ها، در شدیدترین دور تحریم‌ها خرید نفت از جمهوری اسلامی ایران را از تاریخ ژوئیه ۲۰۱۲ تحریم کرده‌اند. جمهوری اسلامی ایران در واکنش به این اقدام اعلام کرد که فروش نفت به ۶ کشور اروپایی ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، یونان، پرتغال و هلند را متوقف خواهد کرد، خبری که بلافاصله از سوی مقامات وزارت امور خارجه‌ی ایران تکذیب شد.
بهای نفت خام برنت در آمریکا با افزایش دو دلار و ۱۶ سانتی، برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ به ۱۲۰ دلار رسیده است. خبرگزاری رویترز نیز گزارش داده است که بهای نفت خام در اروپا به بالاترین نرخ خود از سال ۲۰۰۸ میلادی به این سو رسیده است.



سازمان عفو بین‌الملل در گزارشی اعلام کرد که شبه‌نظامیان در لیبی مستقل از حکومت مرکزی بازداشتگاه‌های خود را دارند و در آن‌ها زندانیان را شکنجه می‌دهند. درگیری‌های خونین قبیله‌ای نیز در لیبی ادامه دارد.
سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید یک سال پس از شروع خیزش مردمی لیبی علیه سرهنگ معمر قذافی٬ شبه‌نظامیان لیبی «به طور گسترده‌ای غیر قابل کنترل هستند.». عفو بین‌الملل می‌گوید که آن‌ها مظنونان به طرفداری از قذافی را شکنجه می‌کنند و حکم‌رانان جدید لیبی نمی‌توانند یا نمی‌خواهند از چنین اقداماتی جلوگیری کنند.
بر اساس گزارشی که سازمان عفو بین‌الملل روز چهارشنبه (۲۶ بهمن/ ۱۵ فوریه) منتشر کرد٬ «صدها شبه‌نظامی مسلح» که در سرنگونی قذافی شرکت داشتند به اقدامات خود مستقل از خواست قدرت مرکزی لیبی ادامه می‌دهند. بر این اساس شبه نظامیان از زمان سقوط طرابلس در اوت سال گذشته تا کنون متفرق نشده و اکنون به تهدیدی جدی برای استقرار دموکراسی در لیبی تبدیل شده‌اند.

شبه‌نظامیان لیبی در بنی ولید گزارش عفو بین‌الملل در حالی منتشر می‌شود که درگیری‌های قبیله‌ای خون‌بار نیز در لیبی ادامه دارد. در آخرین مورد ده‌ها نفر روز پنج‌شنبه (۱۶ فوریه) در جنوب شرقی لیبی در درگیری‌های بین قبیله‌ای کشته شدند.
عفو بین‌الملل می‌گوید شورای ملی انتقالی لیبی نتوانسته راه‌حلی برای مشکل شبه‌نظامیان بیابد. این شورا نه هیچ قدمی در راه محاکمه آنان که در نقض حقوق بشر دست داشتند برداشته و نه از سوی دیگر کسانی را که در اکتبر گذشته به صورت فراقانونی در قتل قذافی و پسرش دست داشتند دستگیر و محاکمه کرده است.
همچنین شواهد زیادی وجود دارد که شبه‌نظامیان پیروز لیبی اکنون از شکنجه استفاده می‌کنند. عفو بین‌الملل می‌گوید که هیات ویژه‌اش در ماه ژانویه و اوایل فوریه از ۱۱ بازداشتگاه دیدار داشته‌اند که در ۱۰ بازداشتگاه٬ زندانیان از شکنجه یا بدرفتاری خبر داده‌اند و بر بدن‌شان جراحات حاصل از این موارد نیز دیده ‌شده است.
بر اساس گزارش سازمان عفو بین‌الملل از سپتامبر گذشته تا کنون حداقل ۱۲ نفر بر اثر شکنجه در زندان‌های لیبی جان باخته‌اند. یکی از آن‌ها سفیر سابق لیبی در فرانسه است که ماه گذشته در طرابلس جان باخت.
عفو بین‌الملل در گزارش خود برخی از مواردی را که فرستاده‌های این سازمان شاهدش بوده‌اند نقل می‌کند. فرستاده‌های عفو بین‌الملل خود در مواردی شاهد کتک خوردن زندانیان بوده‌اند.
از زمانی که قذافی در ماه اکتبر ۲۰۱۱ دستگیر و کشته شد٬ شورای ملی انتقالی در تلاش است تا کنترل خود را بر سراسر لیبی افزایش دهد اما عملاً تحت کنترل در آوردن بسیاری از گروه‌های شبه نظامی که در جنگ داخلی شرکت داشتند با شکست مواجه شده است. بسیاری از این گرو‌ه‌ها بازداشتگاه‌های خود را دارند و کسانی را که متهم به رابطه با رژیم قذافی می‌دانند در آن‌ها زندانی می‌کنند.
سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید ۲۴۰۰ نفر در بازداشتگاه‌های تحت کنترل دولت جدید لیبی زندانی هستند اما در بازداشتگاه‌های شبه نظامیان تعداد نامشخصی که می‌توان آن‌ها را هزاران نفر ارزیابی کرد زندانی‌اند. بیش‌تر این بازداشتگاه‌ها در اطراف طرابلس و مصراته٬ شهر ساحلی که شاهد درگیری‌های خونین بسیاری بوده٬ قرار دارند.

بریتانیا: چالش‌هایی اساسی برای بازسازی لیبی
در آستانه یک سالگی جنبش مردمی لیبی و در حالی که عفو بین‌الملل از نقض گسترده حقوق بشر در این کشور خبر می‌دهد٬ بریتانیا روز پنج‌شنبه (۱۶ فوریه) اعلام کرد میزبان مقاماتی از لیبی خواهد بود تا به این کشور برای رعایت حقوق بشر کمک کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه انتظار می‌رود که نماینده گروه‌های حقوق بشر نظیر عفو بین‌الملل که ارتش و شبه‌نظامیان لیبی را به شکنجه و کشتار طرفداران قذافی متهم می‌کنند نیز در نشست لندن حضور یابند.
ویلیام هیگ٬ وزیر امور خارجه بریتانیا٬ در بیانیه‌ای که روز گذشته از سوی وزارت امور خارجه بریتانیا صادر شد با بیان این‌که مردم لیبی «می‌توانند به دستاوردهای خود افتخار کنند» هشدار داد چالش‌هایی اساسی بر سر راه بازسازی کشور لیبی وجود دارد.
هیگ در این بیانیه عنوان کرد که بریتانیا از تلاش‌های مردم لیبی برای داشتن کشوری مرفه و باثبات بر مبنای احترام به آزادی‌های بنیادین و حقوق بشر پشتیبانی می‌کند. در این بیانیه تاکید شد بریتانیا خود را به حمایت از مردم لیبی برای به واقعیت رساندن آرزوهای خود متعهد می‌داند.
به‌رغم گزارش‌های نگران‌کننده‌ای که از لیبی درباره نقض گسترده حقوق بشر می‌رسد٬ هیگ در بیانیه خود آینده لیبی را «بسیار روشن‌تر از آن‌چه در یک سال گذشته بود» ارزیابی کرد.
بریتانیا یکی از کشورهای حامی مردم لیبی در جنبش آن‌ها علیه رژیم قذافی بود و هم‌اینک به پروژه مین‌زدایی از لیبی که از سوی سازمان ملل راه‌اندازی شده کمک مالی می‌کند.




محمود احمدی‌نژاد به پاکستان پیشنهاد کرده در روابط تجاری دو کشور پول ملی جایگزین دلار آمریکا شود. این پیشنهاد با توجه به سقوط حدود ۵۰ درصدی ارزش ریال در چهار ماه گذشته با بی‌اعتنایی روبرو شده است.
روز جمعه (۲۸ بهمن/۱۷ فوریه) سومین اجلاس سه جانبه‌ ایران، افغانستان و پاکستان در اسلام‌آباد برگزار می‌شود. محمود احمدی‌نژاد یک روز پیش از برگزاری این اجلاس به پاکستان رفت تا نظر مساعد مقام‌های این کشور را در مورد بهبود روابط سیاسی و اقتصادی دوجانبه جلب کند.

پول ملی به جای دلار

با تحریم بانک مرکزی جمهوری اسلامی از سوی ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا، روابط مالی و تجاری این کشور با تنگناهای فلج‌کننده‌ای روبرو شده است. ایران از سویی تحریم‌ها را بی‌تاثیر می‌خواند، از سوی دیگر تلاش می‌کند با آنها مقابله کند یا دست‌کم شدت تاثیر آنها را کاهش دهد؛ تلاش‌هایی که اغلب ناکام می‌مانند.
محمود احمدی‌نژاد شامگاه پنج‌شنبه، ۲۷ بهمن در دیدار با یوسف‌رضا گیلانی نخست وزیر پاکستان گفت «‌با جایگزینی پول ملی به جای دلار در مبادلات و برخی هماهنگی‌های گمركی می‌توان طی چند سال حجم مبادلات دو كشور را به میزان قابل توجهی افزایش داد.» این پیشنهاد در حالی مطرح شده که ارزش برابری دلار آمریکا با ریال از حدود چهار ماه پیش سیری صعودی دارد و تمام تلاش‌های مسئولان ایران برای مهار آن بی‌نتیجه بوده است.

بی‌میلی پاکستان به خرید گاز از ایران
یکی دیگر از انگیزه‌های جمهوری اسلامی برای حذف دلار از مبادلات تجاری بین‌المللی دشواری‌هایی است که به دلیل تحریم بانک مرکزی در نقل و انتقال ارزهای خارجی به وجود آمده است. تحریم واردات نفت ایران از سوی کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز این کشور را وادار کرده به دنبال مشتریان جدید باشد. به گزارش خبرگزاری ایسنا احمدی‌نژاد در گفت‌وگو با گیلانی از "آمادگی کامل" ایران برای صادرات گاز به پاکستان خبر داده است.
به رغم این آمادگی ظاهرا پاکستان تمایل چندانی به خرید گاز از ایران ندارد. خبرگزاری فارس، ۲۷ بهمن نوشت «حسین یحیوی سرکنسول ایران در کویته پاکستان با انتقاد از کندی عمل دولت این کشور در ساخت خط لوله انتقال گاز ایران گفت: اسلام آباد نسبت به این کار بی‌میل به نظر می‌رسد.»

سرمایه‌گذاری بی‌نتیجه‌ی ایران؟
سرکنسول جمهوری اسلامی در کویته می‌گوید، «تهران با کمک یک شرکت آلمانی کار روی آن بخش از خط لوله را که در خاک ایران قرار دارد تمام کرده، در حالی که پاکستان رغبتی نشان نمی‌دهد.» خبرگزاری فارس از قول یحیوی می‌نویسد احتمالا برخی کشورها با اعمال فشار بر پاکستان می‌خواهند این کشور را به نخریدن گاز از ایران ترغیب کنند.
به گفته‌ی محمدرضا فرقانی، مدیر کل بین‌الملل نهاد ریاست جمهوری قرار است احداث خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان تا سال ۲۰۱۴ میلادی به پایان برسد و صادرات گاز به این کشور آغاز شود. او با اشاره به این که ایران در حال به انجام رساندن سهم خود در این پروژه است خاطر نشان می‌کند «متأسفانه طرف پاکستانی تا کنون اقدام جدی در رابطه با ساخت خط لوله گاز در خاک خود انجام نداده است.»

پوستر تبلیغاتی سران سه کشور پاکستان، افغانستان و ایران در پاکستان
 کاهش شدید صادرات نفت
خبرگزاری فارس به نقل از فرقانی، عدم تأمین هزینه‌های ساخت این خط لوله را از مهم‌ترین مشکلات پاکستان در این رابطه عنوان کرده است. بنابر این گزارش او گفته است ایران آمادگی خود را برای همکاری و کمک برای ساخت این خط لوله به پاکستان اعلام کرده است. محمود احمدی‌نژاد نیز در دیدار با گیلانی گفته است جمهوری اسلامی آمادگی دارد در فراهم کردن زیرساخت‌های مورد نیاز برای صادرات گاز به پاکستان مشارکت کند.
بنابرگزارش‌ها چین به عنوان بزرگ‌ترین خریدار نفت خام ایران نیز واردات خود از این کشور را به نصف کاهش داده است. مسئولان ایرانی کاهش ۲۰۰ تا ۲۸۵ هزار بشکه صدور نفت به چین را تایید کرده‌اند اما ادعا می‌کنند این امر موقتی است. در همین حال آژانس بین‌المللی انرژی در تازه‌ترین گزارش خود که هفته گذشته منتشر شد احتمال می‌دهد با آغاز تحریم خرید نفت ایران توسط کشورهای اروپایی صادرات نفت جمهوری اسلامی یک میلیون بشکه در روز کمتر از گذشته شود.






با نزدیک‌تر شدن به زمان برگزاری انتخابات مجلس نیروهای شاخص سیاسی عضو جبهه پایداری با صراحت بیشتری حمایت خود از دولت را اعلام می‌کنند. در همین حال، انتقاد این جریان از به گفته آنان «مردودین فتنه» افزایش یافته است.
نهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی در ایران به عرصه تقابل دو جریان عمده اصول‌گرا تبدیل شده است. انتخاباتی که در غیاب جریان اصلاح‌طلب به عنوان پیش‌زمینه‌ی انتخابات ریاست جمهوری محسوب می‌گردد.
جبهه متحد اصولگرایی متشکل از نیروهای محافظه‌کار اصولگرایان است که زیر چتر آیت‌الله مهدوی کنی، رییس مجلس خبرگان رهبری گرد آمده‌اند.  جبهه علی لاریجانی رییس کنونی مجلس و محمدباقر قالیباف شهردار تهران از چهره‌های تاثیرگذار بر این جبهه هستند.

جبهه پایداری انقلاب اسلامی جناح تندروتر جریان اصولگرایان محسوب می‌شود. جریانی که با دولت محمود احمدی‌نژاد قرابت و نزدیکی بیشتری دارد. در همین حال با انتقاد از عملکرد علی لاریجانی و محمدباقر قالیباف در حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ از آنها به عنوان «خواص بی بصیرت» و «مردودین فتنه» یاد می‌کنند.


پردها فرو می‌افتد

جبهه پایداری انقلاب اسلامی با حضور برخی نمایندگان حامی دولت، وزرای کنار گذاشته شده از کابینه نهم و دهم و همچنین با حمایت محمدتقی مصباح یزدی کار خود را آغاز کرد.


حداد عادل در هر دو لیست جبهه متحد و جبهه پایداری اصولگرایان قرار دارد
تاکید بر مقابله با «فتنه۸۸» و «جریان انحرافی در درون دولت» از مهمترین شعارهای جبهه پایداری بود. جریان انحرافی به برخی نزدیکان محمود احمدی‌نژاد اطلاق می‌شود. برخی از اصولگرایان از اسفندیار رحیم مشایی نیز به عنوان «راس جریان انحرافی» یاد می‌کنند.
در ابتدا اعضای جبهه پایداری موضع سرسختانه‌ای نیز در قبال محمود احمدی ‌نژاد از خود نشان دادند. آنها با اشاره به قهر ۱۱ روزه رییس دولت دهم در جریان برکناری وزیر اطلاعات و مخالفت آیت‌الله خامنه‌ای با این اقدام از دوری محمود احمدی‌‌نژاد از «گفتمان انقلابی و ولایی» انتقاد کردند.

اما به نظر می‌رسد با نزدیک‌شدن به زمان برگزاری انتخابات، کاندیداهای شاخص جبهه پایداری انتقادات خود از مجلس هشتم به ریاست علی لاریجانی را افزایش داده‌اند و بر حمایت مجدد خود از دولت محمود احمدی نژاد تاکید می‌کنند.


«حلقه انحرافی به جای جریان انحرافی»

روز پنجشنبه ۲۷ بهمن (۱۶ فوریه) روح‌الله حسینیان نماینده مجلس با انتقاد از "گرایشی در مجلس هشتم که می‌خواست به هر طریقی محمود احمدی‌نژاد را زمین بزند" تصریح کرد: «مجلس آینده باید کمک کار دولت احمدی‌نژاد باشد.»

به گزارش خبرگزاری فارس این کاندیدای جبهه پایداری در انتخابات مجلس نهم در بخش دیگری از سخنانش در جمع حامیان این جبهه در اهواز، افزود: «طرز تفکر جبهه پایداری این است که کسانی که در فتنه ۸۸ آزمایش خوبی پس ندادند یا سکوت اختیار کردند و بی تفاوت بودند نباید در راس مدیریت و رهبری اصولگرایان قرار گیرند.»

وی همچنین به عدم موافقت آیت‌الله مهدوی کنی با پیشنهاد جبهه پایداری برای دست‌یابی به لیست واحد اشاره و جبهه متحد اصولگرایان را متهم به تنگ نظری در مقابل ورود نیروهای جدید کرد.

این نماینده حامی دولت در مجلس هشتم می‌افزاید که استفاده از کلمه جریان برای مشایی و دو سه نفر از نزدیکانش صحیح نیست: «آن‌ها یک حلقه انحرافی هستند اما فتنه یک جریان است که عمق  و ریشه و قدمت تاریخی دارد، در واقع جریان انحرافی مطرح شد تا جریان فتنه را تحت‌الشعاع قرار دهد.»
وب‌سایت رسمی جبهه متحد اصولگرایان روز جمعه ۲۸ بهمن (۱۷ فوریه) تلویحا به اظهارات روح‌الله حسینیان پاسخ داده است. این وب‌سایت می‌نویسد: «خطر جریان انحرافی جدی است و این جریان تمام قد در پی تسخیر خانه ملت است.»
در بخش دیگری از این یادداشت تصریح شده است: «جریان انحرافی از شهرداری تهران و از اقدامات سازمان فرهنگی هنری کاملا قابل شناسایی بود و امروز هم به خوبی می‌توان دستان آلوده این جریان را در مفاسد اقتصادی و زد و بندهای کلان فساد مالی رویت کرد.»

به باور جبهه متحد اصولگرایان انکار «جریان انحرافی به پنهان ماندن و ادامه حیات آن کمک خواهد کرد و محدود کردن این جریان به چند نفر موجب تطهیر رفتارهای مجرمانه دیگران خواهد شد.»


«مجلس باید گفتمان دولت را تببین کند»

در همین حال غلامحسین الهام از اعضای شورای مرکزی جبهه پایداری نیز در سخنانی گفت که مجلس آینده ایران باید با گفتمانی که توسط دولت احیا شده مطابقت داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، وی با اشاره به اختلاف میان مجلس هشتم و دولت دهم و تلاش برخی نمایندگان برای طرح سوال از محمود احمدی‌‌نژاد افزود: «انرژی دولت فوق‌العاده بود و می‌خواست پرشتاب جلو برود‌، اما مجلس به طور مرتب جلوی آن را سد کرد.»

سخنگوی سابق دولت محمود احمدی‌نژاد با انتقاد از اختیارات وسیع مجلس و قرار گرفتن آن در عرض دولت تصریح کرد: «اگر بنا باشد مجلس رقیب باشد نه رفیق، دعوا خواهیم داشت. باید در این انتخابات همگرایی گفتمانی ایجاد شود.»


تنش میان دولت دهم و مجلس هشتم بارها رهبر ایران را مجبور به دخالت کردآقای الهام نیز همچون روح‌الله حسینیان معتقد است که انحراف دولت چندان بزرگ نبوده و نتوانسته بر گفتمان انقلابی دولت غلبه کند.
مهدی کوچک‌زاده دیگر کاندیدای جبهه پایداری برای انتخابت مجلس نهم نیز می‌گوید که مهمترین اختلاف این جبهه با جبهه متحد اصولگرایان عدم حمایت کامل این جبهه از دولت محمود احمدی‌نژاد است.

به گزارش خبرگزاری ایلنا این نماینده مجلس هشتم با اشاره به اینکه "باید دولت را به شکل علاج‌جویانه و نه کینه‌توزانه هدایت کرد"، افزود: «مسئله اصلی ما با جبهه متحد اصولگرایان چالش آن‌ها با قوه مجریه بود، چرا که برخی از آن‌ها از ابتدا عنوان کردند که اهل مدارا نیستند و بنای عدم مدارا را گذاشتند.»

این نماینده حامی دولت با اشاره به حمایت رهبر ایران از دولت محمود احمدی‌نژاد می‌گوید در این شرایط برای حمایت از محمود احمدی‌نژاد حجت شرعی و قانونی  وجود دارد‌.


رقابت بر سر ریاست جمهوری یازدهم

گرچه همچنان می‌توان رویکرد انتقادی برخی از اعضای جبهه پایداری را از اسفندیار رحیم‌مشایی و برخی دیگر از یاران محمود احمدی‌نژاد دید اما آنچه مشخص است این جریان سیاسی همچنان خود را به دولت نزدیک می‌داند.

اما شاید این سوال همچنان بی‌پاسخ مانده است که نزدیک‌‌ترین یاران محمود احمدی‌نژاد که به «انحراف» متهم شده‌اند برای انتخابات مجلس نهم چه برنامه‌ای دارند.

موضوع انتخابات ریاست جمهوری آینده نیز یکی از موارد نزاع میان طیف‌های مختلف اصولگراست. علی لاریجانی و محمدباقر قالیباف کاندیداهای احتمالی بخش اصلی جبهه متحد اصولگرایان محسوب می‌گردند.

اما به نظر می‌رسد جبهه پایداری برای کاندیداتوری غلام‌علی حداد عادل حساب ویژه‌ای باز کرده‌ است. در این شرایط نزدیکان احمدی‌نژاد نیز در تلاش‌اند از حلقه‌ی یاران وی رییس دولت آینده را انتخاب کنند.

شاید به همین دلیل است که انتخاباتی که به نظر می‌رسد از سوی اپوزیسیون و اصلاح‌طلبان چندان مورد توجه واقع نشده به رقابت داغی و حساس میان جریان‌های اصولگرای حامی رهبر ایران تبدیل شده است.





سازمان سوییفت، آماده قطع خدمات بانکی بین‌المللی به ایران

«انجمن ارتباطات میان‌بانکی جهانی» که به اختصار سوییفت خوانده می‌شود روز جمعه، ۲۸ بهمن‌ماه، در بیانیه‌ای اعلام کرد که آماده قطع کلیه خدمات خود به آن دسته از نهادهای مالی ایرانی است که مشمول تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا هستند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس این خبر را کمتر از دو هفته پس از آن منتشر کرده است که سازمان سوییفت
اعلام کرده بود در تلاش است از راه قانونی به نگرانی‌های آمریکا و اتحادیه اروپا در خصوص ایران پاسخ دهد. به گزارش این خبرگزاری، سازمان سوییفت روز جمعه در بیانیه خود اعلام کرده است که ایالات متحده و اتحادیه اروپا در حال طراحی اقدامات تازه‌ای علیه جمهوری اسلامی هستند که «بر توانایی این سازمان برای ارائه خدمات به مشتریان ایرانی» اثر منفی خواهد داشت.
«انجمن ارتباطات میان‌بانکی جهانی» که مقر آن در بروکسل است اعلام آمادگی کرده است که «به محض روشن شدن قوانین و اقدامات تازه اتحادیه اروپا» در این زمینه از این قوانین اطاعت کند.

سوییفت یکی از آخرین ابزارهای جمهوری اسلامی برای ادامه تجارت در سطح بین‌المللی و مهم‌ترین کانال ارتباطی سیستم بانکی ایران با دنیای خارج است.

سوییفت یک کد شناسایی ویژه برای بانک‌ها و موسسات مالی بین‌المللی است که از طریق آن می‌توانند نقل و انتقال پول برای خرید و فروش کالا و خدمات را انجام دهند. این کد بزرگ‌ترین و مهم‌ترین سیستم ارتباط الکترونیکی جهان برای بانک‌هاست.

ایران یکی از استفاده‌کنندگان از این سیستم است و بخش بزرگی از مبادلات تجاری خود را با استفاده از همین سیستم انجام می‌دهد.

جمهوری اسلامی از سیستم سوییفت برای فروش نفت، جلب سرمایه برای گسترش صنایع نفت و گاز، خرید ماشین‌آلات و فناوری‌های مربوط به نفت و گاز و نیز خریدوفروش سایر کالا‌ها و خدمات استفاده می‌کند.

طرح قطع خدمات سازمان سوییفت که برای ایران نقشی حیاتی دارند اولین بار توسط دو سناتور آمریکایی در کمیته امور بانکی مجلس سنای آمریکا
مطرح شد، اما در همان زمان با مخالفانی در همان مجلس سنا نیز روبه‌رو شد. مخالفان طرح قطع ارتباط جمهوری اسلامی با سیستم سوییفت می‌گویند در صورتی که کنگره آمریکا با این پیشنهاد موافقت کند «اقتصاد ایران نابود خواهد شد».
عده دیگری از منتقدان هم طرفدار محدود‌تر شدن این طرح هستند و می‌گویند که اگر هدف از این تحریم‌ها افزایش فشار بر سپاه پاسداران و دیگر نهاد‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی است، باید به ایران اجازه داده شود برای خرید مواد غذایی، دارو، تجهیزات پزشکی و فروش محدود نفت از سیستم سوییفت استفاده کند.





اخبار روز: 

 
گفتگو با نقی حمیدیان در مورد سالگرد جنبش فدایی را در آدرس زیر مشاهده کنید:






اخبار روز:
بنابه گزارش منابع محلی، خانواده های زندانیان حوادث اخیر در شهر شوش از دوشنبه ۱٣ فوریه ۲۰۱۲ تا روز پنج شنبه۱۶ فوریه ۲۰۱۲ به اعتصاب خود در مقابل دادگاه انقلاب این شهر واقع در کوی دانیال ادامه دادند. اعتصاب کنندگان که خواهان ملاقات با فرزندان زندانی خود و تعیین وضعیت آنان بودند، روزانه مورد ضرب وشتم نیروهای ویژه ناجا قرار می گرفتند. منابع خبری و فعالان حقوق بشر از شوش گزارش داده اند که تعدادی از افراد این خانواده ها پس از ضرب وشتم، بازداشت و بعد از سه روز با قرار وثیقه آزاد شدند.
نیروهای امنیتی و انتظامی ایران در هفته های گذشته با یورش به مناطق عرب نشین در شوش، حمیدیه و اهواز ۶۷ نفر را بازداشت کردند.
حوادث اخیر پس از دیوار نویسی توسط عده‌ای از جوانان در شهر شوش و دعوت مردم به تحریم انتخابات پارلمانی آینده ایران و تایید انقلاب های صورت گرفته در جهان عرب آغاز شد.
پیش از آن نیز جمعی از جوانان عرب در مراسم چهلم عاشورا در شوش با حمل پارچه نوشته هایی به زبان عربی و یزله سرایی و پایکوبی مبارزه مخالفین در سوریه بر ضد رژیم بشار اسد را تایید کرده بودند. در واکنش به این موضوع، بعد از این مراسم نیروهای امنیتی با یورش به محل سکونت این تعداد از جوانان، آنان را دستگیر و روانه بازداشتگاههای اداره اطلاعات کردند.
پس از این موج امنیتی و بازداشت ها حضور نیروهای امنیتی در محله هایی همچون خضیره، دوار ،احمد آباد و روستاهای مسیر کعب، این مناطق حالت نظامی به خود گرفتند و فرمانداری شوش در این مناطق منع آمد وشد شبانه صادر کرد.
حکومت نظامی شبانه با بازداشت تعدادی از جوانان پس از سه شب پایان یافت و به دنبال آن موج دستگیریها شهر حمیدیه در ۲۵ کیلومتری غرب اهواز و شهر اهواز مرکز استان را فرا گرفت.
بر پایه ی این گزارش تا به حال بیش از ۶۷ نفر در این حوادث دستگیر و دوتن آز آنان به نام های محمد کعبی (٣۴ ساله) از شهر شوش و ناصر آلبوشوکه درفشان (۱۹ ساله) از اهواز تحت شکنجه کشته شدند.
قبل از این نیز یک جوان عرب به نام رضا مغامسی از فعالان حقوق بشر در بازداشتگاه اداره اطلاعات شهر دزفول تحت شکنجه کشته شده بود.
دیده بان حقوق بشر مستقر در نیویورک و سازمان عفو بین الملل در واکنش به این حوادث هر کدام جداگانه بیانیه هایی در مورد این حوادث صادر کردند و در آن بیانیه ها از رژیم ایران خواسته بودند که به بازداشت شدگان عرب امکان دهد تا به وکیل مدافع دسترسی داشته باشند وهر چه زودتر آنان را تفهیم اتهام نماید.
در این بیانیه ها سازمان عفو بین الملل و سازمان دیده بان حقوق بشر از احتمال صدور حکم اعدام بر ضد بازداشت شدگان و عدم حضور رسانه ها در سطح استان، سانسور خبری و عدم حضور نهادهای حقوق بشری در این منطقه اعلام نگرانی کرده بودند. 




خبرنگار نیویورک تایمز در شرق سوریه کشته شد

آنتونی شهید، خبرنگار روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" در شرق سوریه کشته شد. گفته می‌شود که او به هنگام سفرش به‌ یک منطقه ناآرام در پی حمله بیماری آسم کشته شده است.
شهید در سوریه فعالیت می‌کرد و درباره مقاومت مخالفان بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، گزارش می‌داد.
این خبرنگار ۴۳ ساله آمریکایی تاکنون دوبار در سال‌های ۲۰۰۲ و ۲۰۱۰ به‌خاطر گزارش‌هایش در جنگ عراق برنده جایزه "پولیتزر" شده بود.
شهید در ماه مارس گذشته در لیبی توسط نیروهای دولتی معمر قذافی، دیکتاتور پیشین لیبی، دستگیر شد و شش روز در زندان این نیروها به ‌سر برد.



نگرانی واشینگتن از احتمال حمله تروریستی ایران در خاک آمریکا

پس از بازداشت سه ایرانی در تایلند به اتهام بمب‌گذاری علیه اهداف اسرائیلی و متهم شدن ایران از سوی اسرائیل به دست داشتن در حملاتی مشابه در هند و گرجستان، دولت آمریکا از امکان اقدامی تروریستی در خاک این کشور از سوی ایران ابراز نگرانی کرده است.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، اگرچه دولت آمریکا تأکید کرده است که تهدید معتبر و مشخصی در خصوص توطئه‌های احتمالی ایران در دست نیست، پلیس لس‌آنجلس و نیویورک نسبت به احتمال هر گونه حمله تروریستی از سوی ایران بیمناک است.

در همین خصوص در طول هفته گذشته اعلامیه‌ای دولتی در محافل مختلف آمریکا توزیع شده است.

در این اعلامیه که یک نسخه از آن در اختیار آسوشیتدپرس قرار گرفته، آمده است که آمریکا نگران است که ایران به فکر ترتیب دادن حملاتی در خاک آمریکا باشد و پیش‌بینی شده است که افراط‌گرایان خشونت‌طلب در آمریکا دست به تهدید و اقدامات خشونت‌آمیز علیه سازمان‌های یهودی در خاک این کشور بزنند.

این اعلامیه در عین حال تأکید کرده است که هنوز هیچ اطلاعات مشخصی در خصوص هدف قرار گرفتن سازمان‌های یهودی از سوی ایران و عوامل آنها در دست نیست.

این خبرگزاری تأکید کرده است که تهدیدهای بالقوه جمهوری اسلامی در چند هفته گذشته در رأس مسائل امنیتی شهر لس‌انجلس قرار گرفته است. لس آنجلس در برگیرنده یکی از بزرگ‌ترین جوامع ایرانیان خارج از کشور است.

مایکل داونینگ، معاون پلیس لس‌آنجلس و فرمانده اداره ضد تروریسم و عملیات ویژه این اداره پلیس، گفته است: «حملات صورت گرفته در خارج، میزان اضطراب همه افراد را تا حدی بالا می‌برد.»

اشاره وی به انفجارها و حملات تایلند، هند و گرجستان است که در تمامی این موارد انگشت اتهام اسرائیل به سوی ایران نشانه رفته است. ایران این اتهام‌ها را نپذیرفته است.

در کنار لس‌آنجلس، نیویورک با داشتن جمعیت قابل توجهی از یهودیان آمریکایی نیز در چند وقت گذشته نسبت به هر گونه احتمال عملیات تروریستی سازمان‌دهی شده از سوی ایران، گوش به زنگ است.

میچل سیلبر، دبیر تحلیل داده‌های اطلاعاتی در اداره پلیس نیویورک، در مطلبی در وال استریت جورنال، تهدید ایران را مسئله جدیدی ندانسته و گفته است که عملیات بعدی ایرانی می‌تواند در خاک آمریکا صورت بگیرد.

پیتر کینگ، دبیر کمیته امنیت داخلی مجلس نمایندگان آمریکا، اعلام کرده است که ایران و حزب‌الله قابلیت صورت دادن حملات در خاک آمریکا را دارند و افزوده است که در دو هفته گذشته دو گزارش اطلاعاتی در خصوص تهدیدهای ایران دریافت کرده است.

آقای کینگ می‌گوید: «می‌دانیم آنها، به ویژه تسهیل‌کنندگان و گردآورندگان منابع مالی (ایران) در آمریکا حضور دارند.»

وی با این‌حال افزوده است که مشخص نیست اقدامات این افراد چه زمانی وارد فاز عملی خواهد شد.

از دیگر سو، جان مک‌کین، سناتور جمهوری‌خواه، نیز تأکید کرده است که حاکمان ایران در چند وقت اخیر بیش از یک سال گذشته ما را مستقیما مورد تهدید قرار داده‌اند.

در کنار این ابراز نگرانی‌ها، اما، رونالد برجس، رئیس آژانس اطلاعات دفاعی، اگرچه قابلیت اقدامات تروریستی ایران را گوشزد کرده، احتمال حملات تروریستی ایران و ایجاد درگیری میان دو کشور را بعید دانسته است.

اگرچه بیش از سه دهه است که روابط دیپلماتیک ایران و آمریکا دستخوش ناآرامی‌ است، در چند ماه گذشته تیرگی روابط تهران و واشینگتن رو به فزونی گذاشته است.




وزیر بهداشت ایران هم به جمع حامیان افزایش جمعیت پیوست

وزیر بهداشت جمهوری اسلامی با انتقاد از به گفته وی «کاهش سریع رشد جمعیت» در ایران، از این روند انتقاد کرد و به جمع حامیان افزایش جمعیت در ایران، از جمله آیت‌الله خامنه‌ای و محمود احمدی‌نژاد، پیوست.
به گزارش وب‌سایت‌های خبری ایران، مرضیه وحید دستجردی روز پنج‌شنبه اظهار کرد: «نرخ رشد جمعیت کشور به ۱.۳ درصد رسیده است که نشان‌دهنده کاهش سریع رشد جمعیت است. اگر با همین آهنگ پیش برویم، نرخ رشد جمعیت در آینده‌ای نزدیک منفی می‌شود.»

وی رشد منفی جمعیت را موجب آسیب رسیدن به شاخص‌های توسعه انسانی دانست و گفت: «باید به افزایش نرخ رشد جمعیت کمک کنیم.»

چند روز پیش از این شهلا کاظمی‌پور، معاون پژوهشی مرکز مطالعات و پژوهش‌های جمعیتی آسیا و اقیانوسیه، از کاهش شاخص تعداد کل فرزندان در ایران خبر داده و گفته بود: «بررسی تحولات جمعیتی در ایران نشان می‌دهد رقم ۶.۵ فرزند در اوایل انقلاب به تدریج کم شده تا این که در سال‌های اخیر به ۱.۸ فرزند رسیده است.»

خانم کاظمی‌پور تأکید کرد که متوسط ۲.۱ فرزند در جامعه، جمعیت کشور را ثابت نگاه می‌دارد.

پس از انقلاب ۱۳۵۷ به سفارش آیت‌الله خمینی سیاست کنترل جمعیت و تنظیم خانواده در ایران برای مدتی متوقف شد که در این مدت ایران رشد جمعیتی شدیدی را شاهد بود.

اما در اواخر عمر آیت‌الله خمینی، با تأیید بنیان‌گذار جمهوری اسلامی، سیاست‌های کنترل جمعیت بار دیگر از سر گرفته شد.

با این‌ حال در چند سال اخیر مسئولان نظام و برخی از اعضای دولت بارها حمایت خود از افزایش جمعیت در ایران را اعلام کرده‌اند.

علی خامنه‌ای مرداد‌ماه سال جاری با تأکید بر این‌ که ایران ظرفیت داشتن جمعیت ۱۵۰ میلیونی را دارد گفت که «من معتقد به کثرت جمعیتم. هر اقدام و تدبیری که می‌خواهد برای متوقف کردن رشد جمعیت انجام بگیرد، بعد از صد و پنجاه میلیون انجام بگیرد».

پیشتر محمود احمدی‌نژاد نیز با انتقاد از سیاست «دو بچه کافی است» گفته بود: «چرا قانون می‌گذاريد و می‌گوييد که نبايد دو بچه بيشتر شود، اين تفکر مادی است که فکر می‌کنند روزی را آنها می‌دهند، روزی را خدا می‌دهد... شعار دو فرزند کافی است را غربی‌ها داده‌اند، ولی امروز می‌بينيد که چه اتفاقی برای آنها افتاده است. رشد جمعيت آنها منفی شده و مجبور شده‌اند جمعيت وارد کنند.»

در همین حال برخی کارشناسان مشکلات اقتصادی در ایران را در کاهش رشد جمعیت موثر می‌دانند.

با این‌ حال زهرا سجادی، معاون مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، اوایل بهمن‌ماه در این خصوص به خبر‌آن‌لاین گفته بود: «تمام کسانی که بر کنترل جمعیت تبلیغ می‌کنند، بر مسائل اقتصادی مانور می‌دهند، در حالی که همین نیروی جوان برای خانواده‌ها در آینده پتانسیل کار و تلاش است و می‌تواند منبع درآمدی برای آنها باشد.»

مرکز آمار جمهوری اسلامی شمار جمعیت ایران را در پایان سال ۱۳۸۹، کمی بیش از هفتاد و پنج میلیون نفر ارزیابی کرده بود، حال آن که بر پایه محاسبات «انستیتوی ملی مطالعات جمعیتی» فرانسه، شمار ایرانیان در نیمه سال ۲۰۱۱ به هفتاد و هشت میلیون نفر رسیده است.





در پی آتش سوزی در زندان گومایاگوا در هندوراس که شامگاه سه شنبه (14فوریه ) روی داد و بیش از 355 کشته برجای گذاشت بیم و نگرانی از بابت تکرار این فاجعه افزایش پیدا کرده است .
یکی از زندانیانی که در زندان لاپاز دوره محکومیت خود را سپری می کند وضعیت زندان های هندوراس را به بمبی تشبیه کرده است که ممکن است هرلحظه منفجر شود .
گرچه لاپاز در مقایسه با گومایاگوا زندانی کوچکتر است ولی با مشکلات مشابهی روبروست که مهمترین آن نگهداری زندانیان باشماری بیش از حد گنجایش زندان است .
زندان لاپاز گنجایش 130 نفر را دارد حال آنکه بیش از 201 زندانی درآن به سرمی برند .
آتش سوزی در زندان گومایاگوا که در صد کیلومتری شمال پایتخت هندوراس روی داد تکرار فاجعه مشابهی است که در سال 2004 روی داد.

آتش سوزی در زندان سان پدرو سولا

درماه مه سال 2004، بیش از صد زندانی در زندان سان پدرو سولا پشت میله های سلول خود در آتش سوختند.
این حادثه هشت سال پیش دررسانه های هندوراس به عنوان فاجعه ای "هولناک " توصیف شد و تشابه آن با آتش سوزی سه شنبه شب (14 فوریه ) تکان دهنده است .
درآن زمان هم پلیس گفت که علت آتش سوزی اتصالی برق بوده است .
اما خانواده های زندانی ها نگهبانان زندان را متهم کردند که زندانیان را به هنگام آتش سوزی در سلول های قفل شده رها کرده و تلاشی برای نجات آن ها به عمل نیاوردند و حتی مانند خانواده های زندانیان گومایاگوا نگهبانان را متهم به تیراندازی به روی زندانیان کردند.
واکنش سیاستمداران و مسئولان دولتی هم بی شباهت به هشت سال پیش نیست .
در سال 2004 ریکاردو مادورو رئیس جمهوری وقت هندوراس قول داد که در مورد این آتش سوزی تحقیق شود تا وضعیت زندان های این کشور بهبود پیدا کند.
پورفیریولوبو رئیس جمهوری کنونی هم یک روز بعد از این حادثه قول داد که کمیته تحقیقاتی مامور رسیدگی به این حادثه شود .
اما هندوراس در سال 2012 با مشکلات بیشتری دست به گریبان است .

قتل، جنایت و تبهکاری

خشونت های ناشی از قاچاق و مصرف مواد مخدر در هندوراس به میزانی رسیده است که این امروزه این کشور دارای بیشترین شمار قتل در جهان است .
منتقدان می گویند که نظام قضایی هندوراس درمقابله با این مشکل چاره دیگری به جز رهسپار کردن جوانان به زندان نیافته است .
بیشترین مشکلی که هندوراس با آن روبروست وجود باندهای تبهکارخیابانی است.
هندوراس تولید کننده مواد مخدر نیست اما به صورت مسیر قاچاق موادمخدر از کلمبیا و از طریق مکزیک به آمریکا درآمده است .
دولت هندوراس می گوید که مبارزه با باندهای تبهکار را در الویت قرارداده است و رئیس جمهوری این کشور قول داده است که وضعیت زندان ها را بهتر کند اما با توجه به فساد در نهادهای دولتی و ناتوانی نظام قضایی به نظر نمی رسد که رئیس جمهوری بتواند به آسانی به قول خود عمل کند.




گردشگری در ایران
ایران در گزارش سالانه مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۱۱ از میان ۱۳۹ کشور جهان در حوزه گردشگری رتبه ۱۱۴ را به خود اختصاص داده است
براساس اعلام انجمن گردشگری در ایران، این کشور می‌تواند در میان ده کشور برتر توریستی دنیا قرار بگیرد، این در حالی است که در گزارش سالانه مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۱۱ ایران از میان ۱۳۹ کشور جهان در حوزه گردشگری رتبه ۱۱۴ را به خود اختصاص داده است.
به گفته سازمان میراث فرهنگی و گردشگری براساس شاخص سازمان جهانی جهانگردی حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر گردشگر خارجی امسال وارد ایران شده‌اند. اما صاحبنظران این آمار را چندان واقعی نمی‌دانند. مصطفی سیدموسوی، کارشناس گردشگری با اشاره به اینکه سامانه آماری گردشگری در ایران ناقص است به روزنامه شرق گفت: "در این سامانه هر تبعه بیگانه‌ای چه برای کار دیپلماتیک و چه برای کار وارد ایران شود به عنوان گردشگر محاسبه می‌شود."
علاوه بر آن گفته می شود شیوه محاسبه تعداد گردشگران خارجی به گونه ای است که هر یک از آنها بیش از یک بار سرشماری می شوند.
اما حتی همین آمار هم روند جذب گردشگران خارجی را مثبت نشان نمی دهد.
افشین عزیزی، یکی از فعالان گردشگری، مهرماه به همشهری آنلاین گفته بود: "با توجه به آمار و اطلاعاتی که به‌طور روزانه در صنعت گردشگری شاهد آن هستیم باید گفت که وضعیت گردشگری کشور افت زیادی داشته است و نسبت به سال‌های پیش در گردشگری شرایط بهتری نداریم."
در همین حال که بحث بر سر آمارهای مختلفی است که دولت در این خصوص ارائه می‌‌دهد، کارشناسان می گویند که فراهم آوردن زمینه های جذب گردشگر خارجی از کمکش بر سر آمار مهم تر است.

امنیت گردشگری

امنیت گردشگر، یکی از موضوعات مهم در صنعت گردشگری است. کارشناسان در توضیح این موضوع عنوان می کنند که امنیت با احساس امنیت تفاوت دارد. ممکن است در جامعه ای امنیت باشد، اما احساس نشود.
تجربه افرادی که در صنعت گردشگری فعالیت دارند حاکی است که بیشتر گردشگرانی که به ایران سفر می کنند در ابتدای ورود احساس عدم امنیت دارند ولی در انتهای سفر، ایران را امن تر از آنچه تصور می‌کردند، می بینند.
اما به دلیل شرایط موجود در ایران و منطقه عموما کشورهای مختلف از جمله بریتانیا و کانادا به شهروندان خود برای سفر به ایران توصیه‌هایی کرده‌اند و در برخی از سایت‌های گردشگری معروف در خصوص سفر به ایران هشدارهایی داده شده است.
در سایت کلیک راهنمای سفر به دور دنیا به گردشگران توصیه شده که از آنجایی که تنش سیاسی میان ایران و قدرت های بین المللی وجود دارد، گردشگران برای سفر به ایران اخبار رسانه‌ها را رصد کنند و توصیه‌ها را جدی بگیرند.
همچنین در این سایت آمده است که در ایران برخی از افراد با لباس شخصی خود را پلیس معرفی می‌کنند. بنابراین به گردشگران توصیه شده است که از افرادی که خود را پلیس معرفی می‎‎کنند، کارت شناسایی بخواهند.

محل اقامت گردشگر

رسیدگی به وضعیت هتل ها و میهمان پذیرها موضوع دیگری است که باید در خصوص جذب گردشگر به آن توجه کرد. به دلیل نبود نیروهای متخصص و آموزش دیده عموما در هتل‌ها اطلاعات چندانی به گردشگران داده نمی‌شود.
وضعیت اتاق‌های هتل در ایران نیز به گفته مسئولان گردشگری چندان مناسب نیست، ضمن اینکه پرسنل باید برای برخورد با میهمانان آموزش ببیند، زیرا افرادی که در هتل فعالیت می‌کنند می‌توانند تاثیر مثبت یا منفی بر گردشگران بگذارند.
اما فعالان حوزه گردشگری بر این باورند که سازمان میراث فرهنگی در دوره‌ای کوتاه با تغییر کاربری برخی از خانه‌های تاریخی و ساماندهی برخی از مهمانپذیرها شرایط مساعدی برای گردشگران ایجاد کرد، اما بعد از تغییرات مدیریتی در این سازمان، این برنامه‌ها به فراموشی سپرده شده است.
به گفته برخی از فعالان حوزه گردشگری، برخی از مناطق گردشگری ایران به دلیل شرایط نامناسب دیگر جذابیتی برای گردشگران ندارند.
تالاب انزلی یکی از این مراکز گردشگری طبیعی است که به دلیل انباشت زباله و فاضلاب دیگر گردشگران را مثل قبل به خود جذب نمی کند.
همچنین به گفته برخی از منتقدان، شهرهایی مانند اصفهان و شیراز نیز به دلیل اعمال بعضی محدودیت های متعصبانه کمتر از قبل پذیرای گردشگران هستند. حال اینکه نگاه متعصبانه در ترکیه و برخی از کشورهای عربی هم وجود دارد، اما به دلیل تبلیغات منفی و برخی تجربه‌هایی که گردشگران خارجی آن را در خاطرات شخصی خود نقل کرده‌اند، این نگاه منفی در مورد ایران پر رنگ تر شده است.

مقصد گردشگران جوان، ایران نیست

براساس گزارش شرکت‌های خدمات گردشگری ایران، بیشتر توریست‌هایی که به ایران می آیند، این کشور را برای "سفر تفریحی" انتخاب نکرده اند، بلکه عمده مسافران خارجی که به ایران می روند، افراد میانسال و مسن علاقه مند به دیدار از آثار تاریخی هستند.
به دلیل وضعیت آب و هوایی ایران و وجود تنوع اقلیمی در این کشور، امکان گسترش توریسم طبیعی نیز برای ایران محیا است، اما کمبود امکانات و شرایط خاص این کشور امکان بهره برداری از آن را نمی دهد.
به همین دلیل توریست های جوان معمولا جاهایی مثل ترکیه، دوبی، قبرس و... را برای سفر انتخاب می کنند.
یکی از کارشناسان گردشگری که نخواست نامش فاش شود با اشاره به وقایع پس از انتخابات ایران گفت: "صنعت گردشگری ما سالها است که در سراشیبی است، اما پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ و در پی بازداشت برخی از اتباع کشورهای خارجی در جریان ناآرامی ها، بیش از پیش به این صنعت صدمه وارد شد".
مسئولان گردشگری ایران می گویند که دغدغه آنها رونق دادن به این صنعت است. اما به نظر می رسد که روش هایی که تاکنون برای این کار به کار گرفته شده، نتیجه بخش نبوده است.
کشورهایی مانند ترکیه و اسپانیا در این امر بسیار موفق هستند و شاید ایران باید به دنبال راهکارهای اصولی و تغییر در نگرش برای بهره گرفتن از صنعتی باشد که تمامی عناصر آن در این کشور وجود دارد.




گروه‌هایی از مردم لیبی در اولین سالگرد اعتراضات علیه سرهنگ قذافی، به شهر بنغازی، پایگاه اصلی مخالفان او رفته‌اند
همزمان با مراسم سالگرد بزرگداشت آغاز اعتراضات در لیبی که به سرنگونی معمر قذافی رهبر سابق آن کشور منجر شد، اعضای دولت آقای قذافی که در خارج از لیبی هستند، از شکل‌گیری جنبشی سیاسی به منظور تحقق تغییراتی بنیادین در لیبی خبر داده‌اند.
از بامداد روز جمعه، ۱۷ فوریه، مردم لیبی سالگرد آغاز اعتراضات در این کشور را که به سقوط سرهنگ قذافی منجر شد، جشن گرفته‌اند.
معمر قذافی برای بیش از ۴۰ سال رهبر لیبی بود.
مردم شهرهای مختلف لیبی برای برگزاری مراسم جشن سالگرد آغاز اعتراضات در این کشور برنامه‌ریزی کرده‌اند و گروه‌هایی از آنها به شهر بنغازی که مرکز اصلی اعتراضات در لیبی بود، رفته‌اند.
این در حالی است که نگرانی‌ها از ادامه بی‌ثباتی در لیبی ادامه دارد و گفته می‌شود صدها نفر از افراد مسلح آزادانه و بدون کنترل در سراسر لیبی حضور دارند.
با این حال، مصطفی عبدالجلیل، رئیس دولت موقت لیبی، هشدار داده است که هر کس در جریان جشن‌های روز جمعه، امنیت ملی لیبی را به خطر بیاندازد، با واکنشی تند روبه‌رو خواهد شد.
ائتلاف طرفداران قذافی در خارج از لیبی
بی‌بی‌سی دریافته است که اعضای دولت سابق معمر قذافی که در خارج از لیبی حضور دارند، جنبشی سیاسی به منظور تحقق تغییراتی بنیادین در این کشور تشکیل می‌دهند.
یکی از مقامات ارشد دولت سابق لیبی در پیامی که به نظر واقعی می‌رسد، گفته است که آنها می‌خواهند از بروز یک جنگ داخلی دیگر جلوگیری کنند.
او برای محافظت از بستگانش که هنوز در لیبی هستند، خواسته است که نامش ذکر نشود.
این عضو ارشد دولت معمر قذافی به بی‌بی‌سی گفت که مقامات ارشد گروهی که او "لیبی سبز" خوانده، شکل‌دهنده جنبش ملی لیبی هستند.
در اطلاعیه‌ای که در سایت‌های اینترنتی منتشر شده، این جنبش هشدار داده است که وضعیت در لیبی "هر روز بدتر می‌شود."
در این اطلاعیه آمده است: "رسانه‌های بین‌المللی به بسیاری از وقایع هولناکی که (در لیبی) رخ می‌دهد، علاقه بسیار کمی نشان می‌دهند. ما خود را دوباره در خارج از لیبی و در چارچوب یک جنبش سیاسی فراگیر سازمان می‌دهیم. جنبشی که تمام مردم لیبی را که واقعیت سخت موجود در لیبی را درک می‌کنند، شامل می‌شود."
جرمی باون، سردبیر حوزه خاورمیانه بی‌بی‌سی، می‌گوید که رژیم سابق لیبی همچنان حامیانی در این کشور دارد، ولی تعداد آنها مشخص نیست.
او می‌گوید که چون خود سرهنگ قذافی مرده است و سیف‌الاسلام، پسر او که جانشینش خوانده می‌شد، در زندانی در داخل لیبی است، تشکیل حرکتی سیاسی توسط حامیان حکومت سابق لیبی کار دشواری به نظر می‌رسد.
هفته گذشته، سعدی قذافی، یکی دیگر از پسران سرهنگ قذافی، که در نیجر به سر می‌برد، تهدید کرد که هدایت شورشی علیه دولت انتقالی این کشور را به عهده خواهد گرفت.
"موفرفری، ما متاسفیم!"
روز جمعه، ۱۷ فوریه، سالگرد اولین تظاهرات گسترده علیه حکومت سرهنگ قذافی در شهر بنغازی در شرق لیبی است.
در جریان اعتراضات در لیبی، شهر بنغازی به پایگاه مخالفان آقای قذافی تبدیل شده بود.
اعتراضات از شهر بنغازی به سرعت در سراسر لیبی گسترش یافت و در نهایت به مداخله نظامی نیروهای ناتو در این کشور منجر شد.
سرهنگ قذافی روز بیستم اکتبر در زادگاهش، شهر سرت، کشته شد.
نهادهای رسمی لیبی برنامه خاصی برای بزرگداشت سالگرد آغاز اعتراضات در آن کشور ندارند. گفته شده است که احترام به هزاران نفری که در درگیری‌ها کشته شدند، دلیل این اقدام بوده است، اما مراسم در شهرهای مختلف لیبی توسط مردم محلی در حال برگزاری است.
در جشن‌های شهر بنغازی صدها نفر در میدانی که "آزادی" نامیده شده است، جمع شده و علیه قذافی شعار داده‌اند. از جمله آنها به کنایه شعار می‌دادند: "موفرفری، ما متاسفیم!"
در طرابلس، پایتخت لیبی، خیابان‌ها مسدود شده‌اند و بازرسی لازم انجام می‌شود تا از هر گونه اقدامی برای به هم زدن مراسم در این شهر جلوگیری شود.
روز پنجشنبه، ۱۶ فوریه، در آستانه سالگرد آغاز اعتراضات در لیبی، آقای عبدالجلیل در سخنانی که از تلویزیون دولتی لیبی پخش شد، تاکید کرد که دولتش "بازوان خود را به روی تمام مردم لیبی، چه حامی اعتراضات باشند و چه نباشند، گشوده است."
او تاکید کرد: "با این حال، این سعه‌نظر به معنای آن نیست که ما قادر به برقراری ثبات در کشور خود نیستیم."
او گفت: "با افرادی که ثبات ما را تهدید کنند، به شدت برخورد می‌کنیم."




کردهای سوریه و دو راهی سرنوشت

کردهای سوریه شاید تنها بخشی از کردها هستند که مبارزات آنها همواره دنباله رو پرسش کرد در کشورهای عراق و ترکیه است. با نگاهی گذرا به تاریخ مبارزات کردها در سوریه متوجه خواهیم شد که خیزش و رشد ناسیونالیسم کرد در کردهای سوریه تابع موقعیت کردهای عراق و ترکیه بوده است.
نمونه بارز این تاثیر را می توان در ظهور و عملکرد احزاب کرد سوریه و همچنین سفر رئیس شواری انتقالی سوریه به کردستان عراق و دیدار او با رئیس حکومت اقلیم کردستان، مسعود بارزانی، جستجو کرد.(هر چند خبر این سفر به طور رسمی اعلام نشد.)
خیزش ناسیونالیسم کرد در سوریه به سالهای ١٩٢٣ تا ١٩٤٦ بر می گردد، که سوریه زیر قیمومیت فرانسه بود. فرانسوی ها همراه با "بلوک ملی اعراب" در صدد تکشکیل کشور مستقل سوریه بودند. آن ها از نفوذ خود جهت تضمین حقوق اقلیت ها استفاده کردند، اما درآن زمان هیچ حقوقی برای کردها در نظر گرفته نشد. کردها که از تلاش های خود در راستای خودمختاری سودی نبرده بودند فعالیت خود را متوجه جنبش خویبون یا "استقلال کردستان ترکیه" کردند. قبل از اینکه خویبون وارد عرصه مبارزه با ترکیه شود، قیام شیخ سعید پیران به سال١٩٢٥ در کردستان ترکیه شکست خورده و بسیاری از مبارزان کرد به سوریه کوچ کرده بودند. این کوچ تاثیرات بسیار عمیقی بر جامعه کردهای سوریه گذاشت به گونه ای که روشنفکران و شاعران ملی گرایی همچون "قهدری جان" و "جگر خوین" تمام تلاش های خود را معطوف به آگاهی بخشی هویتی ملی کردها کردند.
با استقلال کامل سوریه در سال ١٩٤٦ فعالیت فعالان خویبون یا جنبش استقلال ممنوع اعلام شد و از این پس کردها ناچار شدند که در چارچوب حزب کمونیست سوریه وارد عمل شوند. اما کمونیستها وجود هویتی به نام کرد را انکار کردند و رویای کردها به یکباره فروپاشید.
می توان گفت که زمینه های خیزش ناسیونالیزم کرد را باید در این سال ها جستجو کرد، اما ظهور واقعی کردها به عنوان هویتی رشد یافته به زمانی بر می گردد که آنها حول حزب دمکرات کرد در سوریه جمع شدند.
در روند رشد ناسیونالیزم کرد در سوریه دو مقطع از لحاط تحت تاثیر قرار گرفتن مبارزات کردها در ترکیه و عراق بسیار مهم است. مرحله اول به زمان تاسیس حزب دمکرات کرد سوریه (پ.د.ک.س) در سال ١٩٥٧ بر می گردد. این مرحله همزمان است با دوره ای که کردهای عراق به رهبری ملامصطفی بارزانی در جنگ و صلح با دولت مرکزی بودند . مرحله دوم به زمانی برمی گردد که حزب کارگران کردستان(پ.ک.ک)، سوریه را به عنوان هم پیمان استراتژیک خود در برخورد با ترکیه انتخاب کرد و این کشور به مکانی امن برای یارگیری و نفوذ در میان کردهای سوریه تبدیل شد، به گونه ای که فرمانده حال حاضر نیروهای مسلح پ.ک.ک فردی است به نام باهوز که اصالتا اهل کردستان سوریه است. خروج اوجالان از سوریه و تنزل روابط پ.ک.ک با این کشور تنها نتیجه ای که به بار آورد پیدایش حزب اتحاد دمکراتیک کرد در سوریه(پ.ی.د) بود.
آنچه در این نوشته بیشتر مورد توجه قرار گرفته آینده کردهای سوریه در کش و قوس بین اقلیم کردستان عراق و حزب وابسته به پ.ک.ک در دوران پس از سقوط رژیم بشار اسد است.
کردستان عراق و کردهای سوریه
حزب دمکرات کرد سوریه، حزبی با اندیشه های مارکسیستی_ناسیونالیستی بود که از وجه ناسیونالیستی تحت تاثیر جنبش خویبون و از وجه مارکسیستی تحت تاثیر نزدیکی کردها و حزب کمونیست سوریه بود. نخستین مانعی که این حزب نوپای کرد با آن روبرو بود، تضادی بود که در رابطه با کرد بودن یا کردستانی بودن برای این حزب پیش آمد. جلال طالبانی در آن زمان پیشنهاد کرد که اسم حزب از حزب دمکرات کرد سوریه به حزب دمکرات کردستان سوریه تبدیل شود. پیشنهادی که سرآغازی بود برای تقسیم حزب، بین طرفدارن تغییر اسم حزب و مخالفان آن. کشمکش میان نورالدین زازا که در آن هنگام رهبری حزب را بر عهده داشت و عثمان صبری در این دوران آغاز شد. همین اختلافات داخلی کردها باعث شد که در سال ١٩٦٠ دولت سوریه تمام فعالان کرد را شناسایی و اغلب آنها را زندانی کند.
با سرکوب کردها عده ای از آنها راهی کردستان عراق شدند. روند اختلافات درونی کردها تا سال ١٩٧٠ ادامه یافت، تا اینکه ملامصطفی بارزانی کردهای سوریه را به کردستان عراق دعوت کرد و از آن ها خواست که اختلافات درونی را کنار گذاشته و در جبهه ای واحد به مبارزه ادامه دهند. اما روند تغییرات کردستان عراق با شکست جنبش کردهای عراق در سال ١٩٧٥ تاثیر قابل ملاحظه ای بر کردهای سوریه گذاشت. با مرگ بارزانی پدر، فصای سیاسی کردستان عراق تغییر کرد و از این پس حزبی دیگر هم وارد بازی سیاست کردستان عراق شد به نام "اتحادیه میهنی کردستان به رهبری جلال طالبانی".
طالبانی از همان روزهای اعلام این حزب نوپا، سوریه را به عنوان هم پیمان استرتژیک خود برگزید. کشکمش حزب دمکرات کردستان عراق و اتحادیه میهنی مزید بر علت شد تا کردهای سوریه هم به طور نسبی میان جبهه بارزانی و طالبانی تقسیم شوند. به طوری که در حال حاضر جدا از احزابی که هیچگاه جلای وطن نکردند و در داخل سوریه به فعالیت سیاسی خود ادامه دادند، بقیه احزاب به نوعی دنباله رو دوستان خود در کردستان عراق باشند.
در هفته های اخیر مسعود بارزانی از کردهای سوریه خواست که در اربیل، پایتخت حکومت اقلیم کردستان گردهم آیند تا اختلافات خود را کنار گذاشته و در جبهه ای واحد برای احقاق حقوق خود گام بردارند. حرکت بارزانی پسر یادآور حرکتی بود که بارزانی پدر در سال ١٩٧٠ جهت ایجاد همبستگی میان کردهای سوریه انجام داد.
کنفرانس مذکور با حضور نزدیک به دوازده حزب کرد سوری برگزار شد. در این کنفرانس به غیر از مسعود بارزانی، ریاست اقلیم کردستان که دبیر کلی حزب دمکرات را نیز بر عهده دارد، دکتر برهم احمد صالح، نخست وزیر حکومت اقلیم و معاون جلال طالبانی، دبیر کل اتحادیه میهنی کردستان نیز شرکت داشت. حضور این دو مقام بلندپایه اقلیم کردستان عراق حامل این پیام بود که آن ها حول پشتیبانی از کردهای سوریه به توافق رسیده اند. نتیجه این کنفرانس توافق بر سر حق تعیین سرنوشت برای کردهای سوریه همزمان با تلاش آنان برای سقوط دولت بشار اسد بود.(هر چند به طور مشخص معلوم نیست که منظور آنها از حق تعین سرنوشت، استقلال، فدرالیسم یا خودمختاری است).
از روزهای اول کنفرانس سه روزه، موج انتقادات از حکومت اقلیم کردستان شروع شد که چرا حزب اتحادیه دمکراتیک کرد سوریه، وابسته به پ.ک.ک را به این کنفرانس دعوت نکرده است. این در حالی بود که حکومت اقلیم کردستان به ویژه دیوان ریاست اقلیم، این ادعا را رد کرد و در پاسخ، حزب اتحادیه دمکراتیک را متهم کرد که دعوت برای شرکت در این کنفرانس را رد کرده است.
از جمله سوالاتی که می تواند در رابطه با این کنفرانس مطرح باشد این است که در حالیکه دولت ترکیه به هرگونه حرکت کردها حساسیت دارد چگونه در قبال برگزاری این کنفرانس در اربیل از خود انعطاف نشان داد؟ همچنین با توجه به حضور رئیس شورای انتقالی سوریه در این نشست، چه مکانیزمی برای رسیدن به توافق بین کردهای سوریه و شورای موقت سوریه پیش بینی شده است؟ آیا پ.ک.ک آماده است که به طور عملی گامی در جهت سقوط دولت بشار اسد بردارد و در این راه چگونه فعالیت های حزب وابسته به خود را با دیگر گروه های کرد هماهنگ می کند؟
کردهای ترکیه و کردستان سوریه
همانطور که قبلا اشاره شد خیزش ناسیونالیزم کرد در کردستان سوریه از همان ابتدا وامدار فعالین کردی است که بعد از شکست قیام کردهای ترکیه در سال١٩٢٥ راهی سوریه شدند و همان راهی را رفتند که رهبر پ.ک.ک، عبدالله اوجلان نزدیک به شش دهه بعد در دهه ١٩٨٠ رفت.
سوریه به خاطر کشمکش ارضی با ترکیه و نزدیکی این کشوربه بلوک شرق و ترکیه به بلوک غرب در دوران جنگ سرد، همیشه مامنی امن برای مخالفان کرد ترکیه بوده است.
با خروح عبدالله اوجالان از ترکیه و سکونت او در"دره بقاع" فصلی جدید در تاریخ کردهای سوریه آغاز شد، فصلی که تقریبا نزدیک به دو دهه کردستان سوریه را به مکانی ناب برای پ.ک.ک از جهت یارگیری، پشتیبانی مالی و لجستیکی تبدیل کرد. از همان ابتدا پ.ک.ک از پتانسیل موجود در کردستان سوریه استفاده کرد تا از جوانان کرد سوری برای مبارزه با دولت ترکیه استفاده کند. مصالحه پ.ک.ک با دولت سوریه تا آنجا پیش رفت که اوجالان منکر کردهای سوریه شد و آنها را مهاجران خطاب کرد. این در حالی بود که بر اساس قانون ١٩٦٢ سوریه، کردها به سه دسته تقسیم شده بودند: کردهای سوری، کردهای خارجی و کردهای بی نام و نشان.
وقتی اوجالان در سال ١٩٩٩ در نتیجه تهدید سوریه از سوی ترکیه ناچار به ترک این کشور شد، جایگاه کردها در این کشوردر حاشیه این تحولات سیاسی و سیاست انکار کردها بیش از پیش متزلزل شد. با خروج اوجالان از سوریه و نزدیکی سوریه و ترکیه در سال های به قدرت رسیدن حزب اعتدال و توسعه در ترکیه، پ.ک.ک همچون کردهای ایران به فکر ایجاد دیوارهای امنیتی افتاد تا بیش از این مورد مصالحه دو کشور ایران و سوریه قرار نگیرد. پس از سرکوب و کشتار کردها در سال ٢٠٠٣ در قامیشلو، حزبی جدید(اتحادیه دمکراتیک کرد) در کردستان سوریه اعلام موجودیت کرد که همچون پژاک در کردستان ایران، اوجالان را رهبر معنوی خود می دانست و به نوعی خود را در چارچوب پ.ک.ک تعریف می کرد.
زمانیکه حزب اتحادیه دموکراتیک کرد سوریه، قدم به دنیای سیاست گذاشت تقریبا تمام شرایط لازم برای رشد آن آماده بود. امکانات مالی، تبلیغاتی، جذب اعضاء و دیگر مسائلی که می تواند برای هر حزبی راهگشا باشد. اگر پژاک تمام هم و غم خود را صرف این می کند که از لحاظ جذب اعضاء و مشروعیت از احزاب دمکرات و کومه له در کردستان ایران پیشی بگیرد، حزب اتحادیه دمکراتیک مملو از اعضایی است که سال ها در پ.ک.ک. آموزش دیده و توانایی لازم جهت سازماندهی جامعه کرد سوریه را دارند. اما احزاب قدیمی کردستان سوریه که در حال حاضر تعداد آنها به ١٢ حزب می رسد از لحاظ سازماندهی از قدرت لازم برخودار نیستند. بخشی از این عدم توانایی به نبود فضای لازمی برمی گردد، که حزب پ.ی.د در سال های طلایی حضور اوجالان در سوریه از آن برخودار بود.
در نتیجه مقایسه دنباله روی کردهای سوریه از کردهای عراق یا ترکیه می توان اینگونه بحث را به پایان رساند که اختلافی که بر سر کنفرانس کردهای سوریه در اربیل به وجود آمد، بیانگر این حقیقت است که جایگاه آینده کردهای این کشور در حالیکه فرصت ساختاری لازم جهت حل پرسش کرد در این کشور به وجود آمده در اربیل و قندیل (کوههایی که در حال حاضر پایگاههای اصلی پ.ک.ک در آن قرار دارد) رقم می خورد. از یک سو بارزانی از کردهای سوریه می خواهد که متحد شوند و در فکر آینده موقعیت خود باشند. از سویی دیگرحزب اتحادیه دمکراتیک کرد سوریه که به نظر اغلب ناظران بیشترین تاثیر و توان سازماندهی را در کردستان سوریه دارد، هیچگونه انعطافی از خود نشان نمی دهد و نمی خواهد که امکانات و توانایی های خود را با گروه های دیگرتقسیم کند. مشکلاتی که در راه کردهای سوریه قرار گرفته بیشتر به تقابل و کشمکشی برمی گردد که میان حکومت اقلیم کردستان که ساختار اصلی آن را دو حزب دمکرات و اتحادیه میهنی تشکیل می دهند و پ.ک.ک که خود را پیشرو ناسیونالیسم کرد در منطقه معرفی می کند، وجود دارد.
سقوط دولت اسد حداقل برای حزب دمکرات به رهبری بارزانی دستاوردهایی به همراه خواهد داشت. به ویژه آنکه پس از سقوط دولت بعثی عراق، احزاب کرد عراق و ترکیه دیگر نیاز مبرمی به دولت بعثی سوریه ندارند. اما در این میان سقوط دولت اسد ضربه بزرگی را متوجه پ.ک.ک خواهد کرد، که همچون جمهوری اسلامی ایران یکی از محورهای استراتژیک خود را از دست می دهد. پس می توان گفت که عدم گفتمان کردی مشترک در کردستان سوریه ریشه در اعمال نظرهای متفاوت حکومت اقلیم کردستان و پ.ک.ک. دارد. آینده کردهای سوریه بر سر یک دوراهی قرار دارد. دو راهی که یک راهش به شهر اربیل ختم می شود و راه دیگرش به کوه های قندیل.



کریستیان وولف، رییس جمهور آلمان، از مقام خود استعفا داده است.
استعفای او زمانی اعلام شد که دادستانان آلمان خواستار رفع مصونیت آقای وولف از پیگرد قضایی شده بودند.
آقای وولف به دلیل دریافت "نامتعارف" یک وام مسکن ۵۰۰ هزار یورویی با بهره کم از همسر یک تاجر ثروتمند، در دوره ای که یک مقام سیاسی ایالت ساکسونی سفلی بوده است، مورد توجه مقامات دادستانی قرار گرفته است.
او در آن زمان به مجلس ایالتی گفته بود که رابطه مالی با آن تاجر ندارد ولی اخذ وام از همسر او را پنهان نگهداشته بود.
با این که مقام ریاست جمهوری در آلمان مقامی عمدتا تشریفاتی است و قدرت سیاسی در اختیار صدر اعظم است، آقای وولف از متحدان نزدیک آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، بوده و خانم مرکل از تصمیم به استعفای او ابراز تاسف کرده است.



یک دختر معترض سوری
فعالان سیاسی در سوریه می گویند که از زمان آغاز عملیات نیروهای امنیتی سوریه در مناطق تحت نفوذ مخالفان در شهر حمص، ۴۰۰ نفر در این محل کشته شده اند
اعضای مجمع عمومی سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه که در آن دولت بشار اسد و سرکوب مخالفان در سوریه محکوم شده است، خواستار کناره گیری رئیس جمهوری سوریه از قدرت شدند.
این قطعنامه که روز (پنجشنبه ۱۶ فوریه - ۲۷ بهمن) در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک به رای گذاشته شد با ۱۳۷ رای موافق و تنها ۱۲ رای مخالف به تصویب رسید.
اگر چه تصویب قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل ضمانت اجرایی مشابه شورای امنیت این نهاد بین المللی ندارد اما تصویب این قطعنامه با رای اکثریت نسبتا قاطع می تواند به انزوای چین و روسیه بینجامد که چند روز پیش همین قطعنامه را وتو کرده بودند.
علاوه بر چین و روسیه، ایران، ونزوئلا و کره شمالی هم از جمله ۱۲ کشوری بودند که امروز به این قطعنامه رای منفی دادند.
با این حال دولت سوریه اعلام کرده است که چنین تصمیماتی تنها بر وخامت اوضاع خواهد افزود و دست کسانی که دولت سوریه "تروریست" نامیده را باز خواهد گذاشت.

کشورهایی که به این قطعنامه 'نه' گفتند

  • اکوادور
  • ایران
  • بلاروس
  • بولیوی
  • چین
  • روسیه
  • زیمبابوه
  • سوریه
  • کره شمالی
  • کوبا
  • نیکاراگوته
  • ونزوئلا
چین هم پیش تر اعلام کرده بود که به منظور بررسی راه حل های صلح آمیز برای پایان بخشیدن به بحران سوریه، نماینده ویژه ای را به دمشق فرستاده است.
اگر چه تصویب این قطعنامه در مجمع عمومی سازمان ملل ضمانت اجرایی ندارد اما به گفته تحلیلگران می تواند ضمن ایجاد امید برای مردم سوریه به افزایش فشارهای بین المللی برای مواجهه با بحران سوریه کمک کند.
تصویب قطعنامه امروز در حالی اتفاق می افتد که چند روز پیش ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، گفته بود که سوریه به خاطر "بی‌عملی سازمان ملل متحد جسور شده است" و حمله به مخالفان را شدت بخشیده است.
به گفته کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، این که کشورهای جهان نمی توانند به موضع واحدی در خصوص سوریه برسند به این کشور فرصت داده تا "نیرویی عظیم" را علیه مخالفان به کار گیرد.
فعالان سیاسی در سوریه می گویند که از زمان آغاز عملیات نیروهای امنیتی سوریه در مناطق تحت نفوذ مخالفان در شهر حمص، ۴۰۰ نفر در این محل کشته شده اند.

روز جمعه بخش دوّم، تحلیل ها و آخرین گزارشات از اعتراضات، بازداشتها، زندان، و بیدادگاهها --- بیانیه ها

پلیس تایلند می گوید که به دنبال دو نفر مظنون دیگر در ارتباط با طرح بمب گذاری در آن کشور است.
پلیس می گوید یکی از آنها احتمالا کسی است که به سه مرد ایرانی بازداشت شده روش بمب سازی را آموزش داده و نفر دیگر کسی است که خانه خود را به آن سه مرد بازداشت شده و لیلا روحانی، زن ایرانی همراه آنها، اجاره داده بود.
سه مرد بازداشتی سعید مرادی، محمد خزاعی و مسعود صداقت زاده معرفی شده اند که دو نفر اول در بازداشت پلیس تایلند و نفر سوم در بازداشت پلیس مالزی قرار دارد و تایلند خواستار استرداد او شده است.
مقامات تایلندی می گویند که لیلا روحانی احتمالا موفق شده که خود را به ایران برساند.
او اضافه کرد که به احتمال زیاد اتهام این سه نفر علاوه بر به همراه داشتن مواد منفجره، اقدام به قتل خواهد بود.
پلیس تایلند می گوید ایرانیانی که در رابطه با چند مورد انفجار در تایلند دستگیر شده اند، قصد داشتند دو دیپلمات اسرائیلی را هدف قرار دهند.
جزئیات بیشتری در مورد دو نفری که گفته می شود هدف عملیات آتی بوده اند، اعلام نشده است، اما گفته شده که برنامه این حمله به مراحل پیشرفته رسیده بود.
مقامات تایلند، انفجارهای روز سه شنبه در بانکوک را با حملاتی که روز دوشنبه در گرجستان و هند روی داد، مرتبط دانسته‌اند.
اسرائیل، ایران را عامل هر سه حمله می‌داند، اما دولت ایران دست داشتن در این حملات را تکذیب کرده است.
رئیس پلیس تایلند گفت که هدف این مظنونان دیپلمات‌های اسرائیلی بوده است و نه مردم تایلند.
مشخصات این چهار نفر به قرار زیر اعلام شده است:
سعید مرادی، ۲۸ ساله، که در انفجار برنامه ریزی نشده‌ای که روی داد، دو پای خود را از دست داد.
محمد خزاعی، ۴۲ ساله، که روز پنجشنبه در بانکوک توسط پلیس در مقابل خبرنگاران حاضر شد.
مسعودصداقتزاده، ۳۱ ساله که به مالزی گریخت و اکنون در انتظار استرداد به تایلند است.
لیلا روحانی که خانه محل سکونت مظنونان توسط او اجاره شده بود؛ مقامات اداره مهاجرت می‌گویند که او به تهران بازگشته است.
پلیس تایلند می‌گوید وسائلی که از این افراد ضبط شده شبیه به وسائلی است که در انفجارهای دهلی و گرجستان به کار رفته بود.

 

 

«آلترناتیوسازی»: تابویی که باید شکسته و انجام شود

سال‌ها بود که آرزو داشـتم که در خارج از کشور خبر خوش تشکیل آلترناتیو (نيروی جايگزين) منسجمی را بشنوم. اما افسوس که فریاد ‌ها و تلاش‌هایم از درون میهن بی‌فایده ماندند.
چند ماهی است که به دلایل در خطر بودن جان و زندگی‌ام و ناتوانی در ادامه مبارزه سیاسی در فضای اختناق داخل، میهن را ترک گفته و به دیار غربت شتافته‌ام. تا شاید بتوانم با صدايی رسا تر و فعالیت‌هايی گسترده تر کمکی هر چند اندک به تشکیل آلترناتیو سازی (آروزی ديرينه‌ام) باشم.
سال ‌ها تلاش‌های فعالین سیاسی خارج کشور را برای این مهم می‌دیدم که متاسفانه همگی، هرکدام به دليلی، يکی پس از ديگری به شکست می‌انجامیدند. دو، سه سالی هم بود که این تلاش‌ها با ناامیدی به حاشیه رانده شده بودند. خوشبختانه در  چند ماه اخیر شاهديم که دوباره جامعه سياسی خارج از کشور تلاش‌های متعددی برای این مهم (تشکیل آلترناتیو یا شورای ملی) را در دستور کار خود قرار داده است. اما نکته‌ای که به وضوح می‌بینم، ترس از عنوان اصل حرکت یعنی «آلترناتيو سازی» است. در آخرین این تلاش‌ها، جمعی از فعالين سياسی در سوئد به گرد هم آمده بودند، اما تلاش برای تشکیل آلترناتیو را انکار می‌کردند!؟ چرا؟ چرا باید انکار کنند؟ ترس از چه دارند؟
به يقين همه می‌خواهند این کار را انجام دهند، یا کمکی برای انجام آن باشند. اما می‌ترسند آن را با شجاعت و شهامت اعلام نمايند. دلايل اين ترس و واهمه بسيارند. به باور اين حقير سه دليل مهم اين ترسو واهمه عبارتند از:

يکم - عدم اعتماد به نفس.
دوم - ترس از حمله جناح‌های دیگر که در این راستا در تلاش‌اند (دلیل حمله کردن: ترس از اینکه اگر فرد یا گروهی دوران گذار را در دست بگیرد، حکومت آینده و دائمی ایران از آن او خواهد بود!).
سوم - ترس از اینکه نتواننداکثریت اپوزیسیون را گرد هم آوردند.
باری چاره چیست ؟ واقعا چگونه می‌توان این آلترناتیو را بوجود آورد؟
تلاش‌های فراوانی برای پاسخ به این پرسش شده است. مانند ریشه‌یابی اشکالات دهه اخیر اپوزیسیون، تهیه اصول مشترک و ایجاد سازمان‌های فراگروهی، و حتی در همین اواخر ایجاد شورا و کنگره متشکل از تعدادی از گروه‌های سیاسی  با عقاید مختلف. اما با وجود اين همه تلاش آلترناتیو ملی ايده آل با حضور اکثریت گروه‌های سیاسی هنوز محقق نگرديده است!
واقعیت این است که بدون اینکه بدانیم گروه‌ها و احزاب و سازمان‌ها چه برنامه ای برای دوران گذار و پس از آن یعنی در حکومت آینده ایران دارند، قادر به اعتمادسازی و مبارزه مشترک فرا گروهی و ملی نخواهیم بود. همانطور که می‌بينيم امروز هر کدام به دنبال شورا و کنگره‌ای می‌رویم ولی هنوز نتوانسته‌ايم شورای واحدی را ارائه بدهیم.
برای روشن تر شدن موضوع بخشی کوتاه از سخنرانیم را که در گردهمایی اعتراضی ۲۲ بهمن ۱۳۹۰ در نشستی در ترکیه بيان داشتم و مورد توجه بسياری بود، را در اينجا می‌آورم:
«... نيروهای سياسی و فکری در ميان ما ايرانيان بيشمارند. بهترين ‌ها را در ميان خود داريم. تنها بايد اين نيروها گزينه‌های مشخص و روشن به مردم ابلاغ کنند، و مردم باشند که انتخاب نمايند. گروه گرايی و حزب گرايی افتخار است، قدرت است و تنها راه رسيدن به پيروزی است. هيچ جامعه‌ای نمی‌تواند به تعداد مردمانش رهبر داشته باشد. هيچ فردی نمی‌تواند به تنهايی پاسخ همه پرسش‌ها را بداند. بياييم و در خود انسجام بياوريم.
گروه‌ها و احزاب موجود با ارائه اساسنامه‌ها، منشورها و مانيفست‌های گروهی خود بدنبال پارتيزان و به دنبال نيرو باشند. سپس نمايندگانی را از جانب خود در مجموعه‌ای گرد هم آورند و اين مجموعه که می‌توان به آن نام شورای مرکزی داد (و يا هر نامی ديگر)، هم نماينده اپوزيسيون ايران در جامعه جهانی، هم برنامه‌ريز مبارزه و هم اداره کننده دوران گذار، (يعنی مدت زمان بين سرنگونی و تثبيت حکومت انتخاب شده بتوسط مردم )، باشد.
خواهيم ديد که بــا اين کنش سياسی هم در امروز و هم در فردا اصول مردم سالاری نهادينه خواهند شد. مگر نه آن است که در مردم سالاری انتخاب با مردم است، مگر نه آن است که در جامعه همه انديشه ‌ها بايد حضور داشته باشند، مگر نه آن است که مردم هستند که اقليت را اکثريت و اکثريت را اقليت می‌کنند و همگان بر رای واقعی و آگاهانه مردم سر تعظيم فرود می‌آورند.

گذشت آن‌زمان که فکری را برتر و رهبر بر ديگر افکار می‌پنداشتيم. خمينی آمد و وحدت کلمه را بر ما تحميل کرد، البته خمينی مخترع اين انديشه کثيف نبود قبل از او هيتلرها و استالين‌های بسياری تاريخ انسانيت را لکه دار کرده بودند. ما نه بدنبال وحدت کلمه که بدنبال وحدت در عمل ( با وجود همه تفاوت‌هاي‌مان ) برای آزادی و آبادانی در ايران هستيم...»
در يـک کلام به نـظر حقيـر تنـها راه «ایجاد یک شـورای مرکزی پس از ایجاد شـوراهای مختلف هم فکر و همسو می‌باشـد».
قبل از تشکيل شورای مرکزی شوراهای همفکر و همسو با ارائه دادن مانیفست، منشور و حتی قانون اساسی پیشنهادی خود تکلیف خودشان را با مردم و با دیگر گروه‌های سیاسی معلوم می‌نمایند. (این اصل در مورد احزاب و سازمان ‌ها نیز صدق می‌کند). این حرکت باعث اعتماد سازی در مردم برای انجام مبارزه و همچنين در اپوزیسیون مانع انجام بحث‌های شفاهی نامفهوم در مورد مواردی همچون فدرالیسم، اصلاح‌طلبی، پادشاهی و تجزیه طلبی و... می‌شود. مردم با مراجعه به اسناد کتبی ارائه داده شده می‌دانند که فدرالیسم که بعضی گروه‌ها به آن بارو دارند دقیقا چیست؟ آیا فدرالیسم قومی، فدراليسم استانی یا چيز ديگر...؟ دیگر بحث تجزیه‌طلبی و انگ زدن که فلانی ایرانی نیستی و يا غیره نخواهد بود. چرا که در قانون اساسی پیشنهادی و مانیفست هر جمع و گروهی همه چیز مشخص، مکتوب و رسما ارائه داده شده است.
پس از اين مرحله می‌توان به مرحله بعدی یعنی فرستادن یک یا چند نماینده از بین این گروه ‌ها، احزاب و یا شوراها، به شورای مرکزی رسيد. در آنجاست که تصميم گيری برای دوران گذار و برای پس از دوران گذار با هم فکری یکدیگر و مشورت با کنش‌گرايان سیاسی داخل کشور ممکن خواهد شد و همه اين داده ‌ها در جلوی چشم مردم قرار خواهد گرفت تا هر چه زودتر و تا دير نشده است و آتش جنگ و يا آنارشيسم ميهن را در بر نگرفته، مصمم و محکم به مبارزه با رژيم ولايت فقيهی در آيند و پس از پيروزی بهترين و مناسبترين گزينه‌های ارائه داده شده را برای خود برگزينند.
در مورد اين مهم که الترناتيو سازی است بايد باز هم بسيار نوشت و بسيار گفت تا اين تابو شکسته شود و اين مهم انجام گيرد. به امید روزی که ما در کنار هم و با نگاه داشتن اختلافاتمان بتوانيم شادی، رفاه و آسايش را به ميهن بازگردانيم و ايرانمان را آباد کنیم.

آرمان چاروستایی(خستگی ناپذیر) سخنگوی انجمن رهایی ایران



شریعتمداری: انقلاب ما فرزندانش را نمی‌خورد

image
حسین شریعتمداری با تمجید از انقلاب ایران گفت که در جمهوری اسلامی هیچ‌گاه شاهد این مساله نخواهیم بود که انقلاب فرزندان خود را می‌خورد؛ «انقلاب ما فرزندان خود را نمی‌خورد، بلکه فرزندان ناخلف خود را طرد می‌کند.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا، حسین شریعتمداری، مدیر مسئول کیهان در سخنانی در خصوص فضای سیاسی ایران گفت که پیش از انقلاب ۵۷، دوره‌ای «ظلمانی» در ایران حاکم بود که در آن «دهان‌ها بسته و دست‌ها شکسته بود و جسم‌ها و روح‌ها خسته بود»؛ اما اکنون دیگر وضعیت چنین نیست.
مدیر مسئول کیهان در بخش دیگری از سخنان خود به انتخابات مجلس نهم پرداخت و گفت مهم‌ترین مساله در این انتخابات حضور مردم است که نباید اجازه بدهیم به هیچ‌طریقی این حضور کمرنگ شود.




فقط در ایران: بخشی از مردم آب با خاصیت «داروی نظافت» می‌نوشند

image
یک مقام دولتی در ایران به بی‌توجی دولت به آلاینده‌هایی اشاره کرده که باعث شده «آب آشامیدنی مردم در برخی مناطق کشور آرسنیک داشته باشد.» این در حالی است که آرسنیک در ساخت «داروی نظافت» به کار می‌رود. گفته می‌شود سعید امامی به خاطر آرسنیک موجود در داروی نظافتی که سرکشید، جان خود را از دست داد.
«.علیرضا مصداقی‌نیا، معاون بهداشتی وزیر بهداشت گفته است: «آلاینده‌های طبیعی در برخی استان‌ها آب آشامیدنی مردم را به آرسنیک آلوده کرده است
وی وزارت معادن را مقصر دانسته و تأکید کرده که «ما نمی‌توانیم خیلی برای رفع آن کاری انجام دهیم.»
این مقام دولتی به افزایش بیماری سرطان در بین ایرانی‌ها اشاره کرده و از وزیر معادن خواسته است که «به داد سلامت مردم از بابت آلاینده‌ها برسد.»
آرسنیک یک ماده سمی است که در ساخت داروی نظافت به کار می‌رود.
علت اصلی مسمویتی که در اثر خوردن این دارو به دست می‌دهد، خاصیت مرگ‌آور همین ماده سمی است. خودکشی با داروی نظافت یکی از خودکشی‌های فراگیر در ایران است که سالانه جان بسیاری از ایرانیان را می‌گیرد.
یکی از خودکشی‌های معروف با داروی نظافت - که البته هیچ‌گاه از سوی گروه‌های بی‌طرف تأیید نشد - مرگ سعید امامی(اسلامی) در زندان‌های جمهوری اسلامی پس از برملاشدن قتل‌های زنجیره‌ای است.





داستان یک آدم «سطح پایین» که با حکم و راهنمایی خمینی میلیاردر شد

سهند خوانساری
image 
اسدالله عسگراولادی، یکی از تاجران حکومتی ایران، در اظهاراتی از چگونگی میلیادر شدن خود حرف زده و به رابطه‌اش با بنیانگذار جمهوری اسلامی اشاره کرده و گفته است که خمینی در زمینه تأسیس کارخانه در قم، وی را راهنمایی کرد.
اسدالله عسگراولادی، بزرگترین صادرکننده خشکبار ایران، عضو اتاق بازرگانی در تمام عمر جمهوری اسلامی و رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، در گفت‌وگویی چگونگی پولدار شدن خود را با عنوان «موفقیت اقتصادی» شرح داده است.
این در حالی است که به هیچ نهاد مستقلی در ایران، از جمله رسانه‌ها، اجازه داده نمی‌شود نسبت به چگونگی ثروتمند شدن مقامات جمهوری اسلامی نظارت شود.
اسدالله عسگراولادی که برادرش، حبیب‌الله عسگراولادی مدتی دبیرکلی حزب مؤتلفه را برعهده داشت، درباره خانواده‌اش گفته است که «در سطح پایین جامعه بودند و با قشر ثروتمندان سروکار نداشتند.»
وی ادامه داده است: «کارم را از صفر شروع کردم. اولین حقوقى که در دوره شاگردى گرفتم روزى ۲ ریال بود که مى‌شد ماهى شش تومان. تلاشم شبانه‌روزى و کار سخت بود. اولین تجارتم را با خرید یک کیسه کنجد به قیمت ۵۳ تومان از بازار تهران شروع کردم و آن کیسه کنجد را به نانوایى سر محل به قیمت ۷۰ تومان فروختم و این اولین سود من در تجارت بود. این مربوط به سال ۱۳۲۷ است.»
وی در ادامه به آینده کارش اشاره کرده و گفته است: «روزى رسید که دیکته کننده قیمت زیره در جهان و ایران شدم. دوشنبه‌اى نبود که بازار ادویه نیویورک که زیره هم زیرمجموعه آن است باز شود و نرخ شرکت من ـ حساس ـ که الان ۵۱ ساله شده، روى میز نرود و معاملات شروع بشود.»
وی درباره فعالیت‌های سیاسی و ارتباطش با خمینی گفته است: «سال ۵۵ اگرچه آدم سیاسى نبودم به نجف خدمت حضرت امام‌ رفتم. رفته بودم از ایشان اجازه بگیرم که در قم کارخانه بزنم و ایشان هم مرا راهنمایى کرد.»
این تاجر نزدیک به حکومت ایران، بعد از سال ۵۷ با حکم خمینی عضو اتاق بازرگانی ایران شد.
عسگراولادی که در ایران ۱۰ کارخانه دارد و دفاتری در هامبورگ، دبى و لندن نیز دارد، گفته است: «من افتخار مى‌کنم که میلیاردر هستم. چرا بگویم گدا هستم؟»
وی با تأکید بر این‌که هیچ‌گاه ضرر نداده است، به یک «شگرد» خود در تجارت اشاره کرده و گفته است: «یک بار لس‌آنجلس بودم، نیمه‌شب و خواب‌آلود تاجرى از آلمان به من زنگ زد و ۲۰۰ تن پسته خرید. خواب‌آلود بودم و فروختم. صبح بیدار شدم و دیدم قیمت پسته ۵۰ هزار دلار فرق کرده است. اما نمى‌توانستم پسته فروخته شده را ندهم. صبح به آلمان پرواز کردم و به دفترش رفتم و گفتم من به تو پسته فروختم و حالا مى‌خواهم پسته بخرم. ۱۰۰ هزاردلار به او دادم و قرارداد تلفنى را کنسل کردم. یک هفته بعدش را در هامبورگ ماندم. دوباره سراغش رفتم و گفتم حالا آن پسته را باز مى‌فروشم و او با ۲۰۰ هزار دلار تفاوت همان بار پسته را از من خرید و علاوه بر این که ضررم را جبران کردم ۱۰۰ هزار دلار هم سود کردم!»
اسدالله عسگراولادی کسی است که چندی قبل، پیش‌بینی کرده بود با وجود این شرایط اقتصادی، شش ماه دیگر در ایران قحطی می‌آید.
البته وی بعدا از گفتن این حرف معذرت خواست.





نامه شماری از روشنفکران و هنرمندان ایرانی خطاب به آقای بانکی مون

همبستگی ملی - 27 آبان
عالیجناب بانکیمون، دبیر کل ملل متحد،

هم چنان که اطلاع دارید، در اواخر سال گذشته (۲۰۱۱) توافق نامه یی بین نماینده ملل متحد و دولت عراق به امضا رسید که موضوعش انتقال داوطلبانه ساکنان اشرف به کمپ لیبرتی در نزدیکی بغداد بود. هر چند در گفتگوهای مربوط به این انتقال داوطلبانه، خود داوطلبان را شرکت ندادند، ولی ساکنان اشرف روایتی از آن را که آقای کوبلر به آنها عرضه کرده بود پذیرفتند و حتی برای نشان دادن حسن نیت خود در همکاری با هر راه حل مرضی الطرفین و مسالمت آمیز، با صرفنظر کردن از حق مسلم خود برای اقامت در مکانی که بمدت ۲۶ سال بطور قانونی در آن زیسته و بدست خود آنرا از یک بیابان بی آب و علف به یک شهر سرسبز و مدرن تبدیل کرده اند، اعلام کردند که نخستین گروه مرکب از ۴۰۰ تن از ساکنان به همراه اموال منقول و اتوموبیلهایشان آماده حرکت فوری به سوی کمپ لیبرتی هستند. از آن پس بود که دولت عراق ، زیر فشار شدید رژیم حاکم بر ایران ، کارشکنی در اجرای توافقنامه یی را که خود با نماینده ملل متحد امضا کرده بود، شروع کرد و تا کنون با ایجاد انواع ممانعت ها و محدودیت ها، در راه نقض تعهدش آن قدر پیش رفته که پروژه یی را که قرار بود انتقال پناهجویان از یک محل اسکان به محل دیگر باشد ، به یک برنامه انتقال اجباری مجرمانی که حق استفاده از اموال خود را ندارند به یک زندان تنگ ، فاقد وسایل زندگی روزمره و تحت مراقبت شدید پلیسی مجهز به انواع وسایل استراق سمعی و بصری تبدیل کرده است .
در چنین شرایطی، عدم موضعگیری یونامی و کمیساریای عالی پناهندگان مایه نگرانی شدید ما امضاکنندگان زیر میباشد. این سکوت به مثابه تأیید نقض تعهدات توسط دولت عراق است و عدم موضعگیری صریح از سوی کمیساریای عالی پناهندگان به عنوان بالاترین مرجع بین المللی دفاع از حقوق پناهندگان در مقابل شرایط کنونی کمپ لیبرتی به معنای چراغ سبز برای به زندان فرستادن ساکنان اشرف و زمینه سازی برای کشتار بعدی آنهاست.
با یادآوری اینکه در پشت تمامی این نقض تعهدات ، رژیم ایران با هدف سوزاندن راه حل مسالمت آمیز برای اشرف قرار دارد، ما از شما میخواهیم ضمن محکوم کردن قاطع نقض تعهدات توسط دولت عراق و جلوگیری از ادامه و پیشرفت آن، راه حل مسالمت آمیز را نجات دهید و ترتیبی بدهید که درخواستهای ساکنان اشرف برای حفاظت، امنیت و رفاه آنان تأمین شود و ملل متحد پس از کسب اطمینان از تضمینها ی لازم، آنها را اعلام کند. ما از شما می خواهیم. اجازه ندهید از ارگانهای درگیر ملل متحد در انتقال مسالمت آمیز پناهجویان، برای تأیید ضمنی یک فاجعه انسانی سوء استفاده شود.


اسامی و امضاء
ـ آندرانیک آساطوریان : آهنگساز و رهبر ارکستر و نوازنده پیانو
ـ فاروق امیری : شاعر و پیانیست
ـ آبتین آینه : شاعر
ـ فرامرز اسماعیلی : نوازنده
ـ محمدرضا اولیا: مجسمه ساز
ـ امیر آرام : خواننده
ـ جواد اسدیان : شاعر و نویسنده
ـ عبدالکریم اعظمی : مهندس معمار ـ طراح و نقاش
ـ داریوش ایلداری : نقاش و خطاط
ـ هنگامه افشار : بازیگر تأتر ـ نویسنده ـ برنامه ساز تلویزیون
ـ شاپور باستان سیر : آهنگساز و رهبر ارکستر و نوازنده پیانو
ـ احمد باطبی : فعال حقوق بشر
ـ خسرو باقرپور : شاعر و نویسنده
ـ مرتضی برجسته : خواننده
ـ شهرام بروخیم : بازیگر سینما و تأتر ـ نویسنده و کارگردان
ـ جمشید پیمان : شاعر و نویسنده
ـ صدرالدین تام: فیلمساز
ـ هادی خرسندی : طنزپرداز
ـ نادر خوشدل : نویسنده و نمایشگر تئاتر
ـ اسماعیل خویی : شاعر و نویسنده
ـ شهریار دادور : شاعر و ترانه سرا
ـ جواد دادستان : هنرمند سینماگر
ـ حسن داعی: نویسنده و پژوهشگر
ـ رضا دقتی : عکاس
ـ مهدی ذکایی: نویسنده ،
ـ بهرام رحمانی : نویسنده
ـ کیوان رفیعی : فعال حقوق بشر
ـ مهتاب رهبران: هنرپیشه تئاتر و سینما
ـ زاون : روزنامه نگار و برنامه ساز تلویزیون
ـ فریدون ژورک : نویسنده ـ کارگردان
ـ گیسو شاکری : آوازه خوان ـ شاعر و نویسنده و پژوهشگر
ـ خسرو شهریاری : کارگردان ـ نمایشنامه نویس و پژوهشگر
ـ محمد شمس : آهنگساز و رهبر ارکستر و نوازنده پیانو
ـ حمیدرضا طاهرزاده : آهنگساز و موسیقیدان
ـ بهرام عالیوندی : نقاش مدرن و صاحب سبک
ـ میرزا آقا عسگری : شاعر
ـ هوشمند عقیلی : آوازه خوان ،استاد و مدرس موسیقی سنتی و آواز
ـ ناصر غفرانی فر : کارگردان تئاتر
ـ پرویز غیاثیان : آهنگساز و برنامه ساز تلویزیون
ـ بهراد فردی: برنامه ساز تلویزیون
ـ فرهنگ فرهی : نویسنده محقق در تاریخ و ادبیات و برنامه ساز تلویزیون
ـ حسین فرشید: طنزنویس
ـ فـرشید فرشیدزاده : فیلمساز
ـ حسین فرجی : مفسر سیاسی و برنامه ساز تلویزیون
ـ علی فلاحی: خوش نویس و نقاش
ـ علی فیاض: نویسنده
ـ پرویز قاضی سعید: نویسنده و مقاله نویس مطبوعات
ـ منصور قدرخواه : کارگردان و نویسنده
ـ محمد قربانی : نقاش
ـ کریم قصیم : نویسنده و فعال محیط زیست
ـ پرویز کاردان: بازیگر تئاتر،سینما و تلویزیون
ـ کیوان کابلی : فعال حقوق بشر،
ـ زیبا کرباسی : شاعر
ـ رحیم کریمی : عکاس و فیلمساز
ـ رحمان کریمی : شاعر و نویسنده
ـ حجت کسرائیان: نقاش
ـ فریده گل دره: خواننده
ـ وزیر محمدی : فیلمبردار
ـ مرجان : بازیگر سینما و خواننده
ـ حسین مهینی : سینماگر
ـ بهرام مشیری: نویسنده ـ محقق ـ برنامه ساز تلویزیون
ـ عبدالعلی معصومی : محقق و نویسنده
ـ سیروس ملکوتی : موسیقیدان و فعال سیاسی
ـ ناهید نعیمی : هنرپیشه تئاتر و خواننده
ـ اسماعیل نوری علا: شاعر و نویسنده
ـ منوچهر هزارخانی : نویسنده و مترجم
ـ ناهید همت آبادی : خواننده اپرا و نویسنده
ـ آریانه یاوری : شاعر و نویسنده






پلیس عکس سه مامور ایرانی را با روسپیان منتشر کرد
خوشگذرانی تروریست های وزارت اطلاعات قبل از عملیات در بانکوک

عکس در لینک

آزادی بیان- سه مرد تروریست اعزامی از سوی وزارت اطلاعات تا شب قبل از انفجار در بانکوک سری به مراکز عیش و عشرت بانکوک زده و به خوشگذرانی پرداخته بودند.
به گزارش روزنامه بانکوک پست، پلیس با بررسی تصاویر به دست آمده از موبایل یک زن روسپی موفق به شناسایی یکی از زن هایی که با سه تروریست جمهوری اسلامی به سر برده بودنشده و بازجویی از وی را آغاز کرده است.
در این عکس دو زن روسپی تایلند با سه تروریست جمهوری اسلامی در رستوران پاتایا در بانکوک دیده می شوند. مسعود صادق زاده در سمت چپ که زنی با لباس سیاه را در آغوش دارد، پس از انفجار در مالزی هنگامی که تلاش می کرد به ایران بازگردد دستگیر شد. محمد خزائی که در کنار زن دیگر نشسته قبل از پرواز به تهران در فرودگاه بانکوک دستگیر شد و سعید مرادی در سمت راست نیز پس از آنکه تلاش کرد با نارنجک پلیس را هدف قرار دهد، نارنجک منفجر و هر دو پایش را از دست داد.
نفر چهارم که زنی به نام لیلا روحانی بوده است ظاهرا موفق به فرار به ایران شده است. زنی که تحت عنوان نان مورد بازجویی قرار گرفته می گوید که ساعاتی را با محمد خزائی به سر برده است. پلیس در تلاش است تا دریابد آیا افراد دیگری در جریان این طرح تروریستی بوده اند یا خیر.
نان می گوید علاوه بر وی دو زن روسپی دیگر نیز با این سه مرد ایرانی به سر برده بودند که احتمالا عکاس این عکس زن سوم است. پلیس با بررسی موبایل نان دو زن دیگر را نیز شناسایی کرده است. خانم نان می گوید که از هشتم تا سیزدهم فوریه وی و دوستانش با این گروه ایرانی به سر برده و در بارها و کلاب های بانکوک پرسه می زدند. سه مامور ایرانی مشروبات الکلی می نوشیدند و اسنوکر بازی می کردند.
این زن تایلندی که در اتاق محمد خزائی به سر می برد می گوید متوجه چیز غیرعادی نشده است جز آنکه مامور ایرانی وی را از باز کردن کمدی در اتاقش برحذر داشته است.
پلیس می گوید خزائی در ضمن بازداشت بسیار مضطرب بود و نمی توانست غذا بخورد یا بخوابد از همین رو خانم نان را به ملاقات وی بردند، پس از ملاقات با وی، از اضطراب مامور ایرانی کاسته شد و توانست غذا بخورد و بخوابد.
لازم به یادآوری است که در هفته های گذشته نیز دو طرح تروریستی جمهوری اسلامی در هند و گرجستان کشف و خنثی شده بود. ظاهرا هدف هر سه طرح ها دیپلمات های اسرائیلی بوده اند.






روات حدیث: سپاه مدرسه علمیه راه‌اندازی می‌کند

استفاده از الگوی «مدرسه حقانی» در سپاه

پایگاه اطلاع‌رسانی «روات حدیث» گزارش کرد سپاه پاسداران قصد دارد حوزه‌های علمیه‌ای در قم و تهران به سبک «مدرسه حقانی» و با استفاده از تجربه محمدتقی مصباح یزدی راه‌اندازی کند.
این سایت گزارش کرده که علی سعیدی٬ نماینده ولی فقیه در سپاه این مطلب را چهارشنبه (۲۶ بهمن) در مرکز آموزش «علویون قم» بیان کرده است.
به نوشته این سایت٬ آقای سعیدی تربیت طلاب نخبه و پژوهشگر را محور تاسیس این حوزه اعلام کرده و گفته است: «فاکتورهای ویژه‌ای در اداره و تربیت دانش پژوهان این حوزه مورد توجه قرار گرفته است.»
«روات حدیث» در ادامه گزارش خود از علی سعیدی به عنوان یکی از دانش‌آموختگان «مدرسه حقانی» یاد کرده است.
مدرسه حقانی یکی از برجسته‌ترین و جامع‌ترین مدارس حوزه علمیه در قم است که در سال ۱۳۴۲ به همت علی حقانی یکی از کسبه بازار تهران تاسیس شد.
علی قدوسی٬ دادستان کل انقلاب اسلامی پیش از انقلاب برای مدتی مدیریت این مدرسه را در اختیار داشت.
محمد حسینی بهشتی و محمدتقی مصباح یزدی از دیگر مدرسین شناخته‌ شده این مدرسه بودند.
از روح‌الله حسینیان، مصطفی‌پور محمدی، قربانعلی دری نجف‌آبادی و علی اکبر فلاحیان به عنوان دانش آموختگان این مدرسه یاد می‌شود.
علی سعیدی گفته در مدرسه‌های سپاه٬ قرار است از تجربیات محمد حسینی بهشتی٬ محمدتقی مصباح یزدی و علی قدوسی استفاده شود.





خطاب خامنه‌ای به مجلس خبرگان به روایت عباس نبوی:

اجازه نمی‌دهم خبرگان در کارهای من دخالت کند

عباس نبوی، رئیس موسسه تمدن و توسعه اسلامی می‌گوید علی خامنه‌ای در آخرین دیدار خود با نمایندگان مجلس خبرگان گفته که اجازه نخواهد داد آنها در کارهای وی دخالت کنند.
آقای نبوی این مطلب را در جلسه هفتگی انصار حزب‌الله بیان کرده و افزوده رهبر جمهوری اسلامی در این دیدار به نمایندگان مجلس خبرگان گفته است آن‌ها تنها باید بر «شرایط رهبری» نظارت کنند.
این روحانی ادامه داده در این دیدار علی خامنه‌ای خطاب به نمایندگان مجلس خبرگان گفته است: «اول شما بررسی می‌کنید که رهبری بر این شرایط باقی هست یا خیر، اگر باقی هست آن وقت در مورد خرده‌ریز‌ها نمی‌پذیرم که شما وارد جزئیات شوید.»
به گفته نبوی٬ آفای خامنه‌ای همچنین افزوده که «این‌که بگویید شرایط هست و کاملا وجود دارد، اما ما می‌خواهیم درباره این موارد که مثلا چرا این آقا را به فلان سمت برگزیدید و چرا به فلانی اجازه داده‌اید، من نمی‌پذیرم که شما بخواهید وارد شوید و دخالت کنید.»
نمایندگان مجلس خبرگان رهبری به ریاست محمدرضا مهدوی کنی٬ شهریور ماه امسال پس از پایان اجلاس خود با علی خامنه‌ای دیدار کرده بودند.
از این دیدار٬ سایت رهبر جمهوری اسلامی تنها بخش‌هایی از سخنان علی خامنه‌ای را منتشر کرده بود.
در دو سال گذشته که انتقاد‌ها از عملکرد رهبر جمهوری اسلامی افزایش یافته است٬ مجلس خبرگان نیز با انتشار اطلاعیه‌هایی اعلام کرده که صلاحیت رهبری علی خامنه‌ای را همچنان تائید می‌کند.




دفتر خامنه‌ای به ماموریت آقامحمدی در دولت پایان داد


سایت محافظه‌کار «صراط‌نیوز» نوشت علی آقامحمدی با هماهنگی یک مقام ارشد نظام از سمت معاون نظارت و هماهنگی در سیاست‌های اقتصادی معاون اول احمدی‌نژاد٬ استعفا کرده است.
این سایت روز پنجشنبه (۲۷ بهمن) نوشته که آقامحمدی بدنبال اختلاف با تیم اقتصادی دولت دهم و پس از مشورت با یک مقام ارشد به همکاری خود با دولت احمدی‌نژاد پایان داده است.
این سایت «عدم ورود به موقع دولت در مسئله گرانی سکه، دلار و ارز» و «کش و قوس افزایش سود بانکی» را از مهمترین عوامل پایان همکاری آقامحمدی با دولت دهم ذکر کرده است.
 «صراط‌نیوز» نوشته علی آقامحمدی به این نتیجه رسیده بود که همکاری با دولت محمود احمدی‌نژاد دیگر «فایده‌ای» ندارد.
خبرگزاری فارس نیز به نقل از یک مقام آگاه خبر از پایان ماموریت آقامحمدی در پی درخواست دفتر رهبر جمهوری اسلامی٬ در دولت دهم خبر داده است.
این منبع آگاه در عین حال موضوع استعفای علی آقامحمدی از سمت خود در دولت را تکذیب کرده است.
این منبع گفته که دلیل خداحافظی آقامحمدی از مجموعه دولت «نامه دفتر مقام معظم رهبری به نهاد ریاست جمهوری مبنی بر تمرکز بیشتر وی در مسئولیت‌هایش در این دفتر» بوده است.
علی آقامحمدی از زمان آغاز به کار دولت دهم مسئولیت هماهنگی پروژه‌های اقتصادی کلان دولت را بر عهده داشت.
از آقامحمدی به عنوان یکی از نزدیک‌ترین چهره‌های امنیتی٬ اطلاعاتی و اقتصادی به علی خامنه‌ای یاد می‌شود.
آقامحمدی یکی از معدود افرادی است که رهبر جمهوری اسلامی اطمینان فراوانی به وی دارد.



منجب نیا : اختلاف اصول گرایان برای گرم کردن تنور انتخابات است

میخواهند جریان بدل اصلاح‌طلبان ایجاد کنند
سحام نیوز: رسول منتجب نیا می گوید: “اختلافات در جریان اصول گرا هم ریشه‌ای است و هم با هدف گرم کردن تنور انتخابات است. این دولت را اصول گرایان به وجود آوردند و حال اختلافاتی در میان اصول گرایان به وجود آمده است که نه ایدئولوژیک است و نه عقیدتی، حتی بر سر منافع مردم هم نیست بلکه این اختلاف بر سر قدرت است.”
عضو حزب اعتماد ملی در گفت‌وگو با ایلنا، گفت: دولت می‌خواهد یکه تاز میدان باشد و حرف آخر را بزند، اما اصول گرایان این را نمی‌پذیرند و دولتی را می‌خواهند که حاضر به تقسیم قدرت باشد.
منتجب نیا افزود: وقتی اصلاح‌طلبان اعلام کردند که در این انتخابات لیست ارائه نمی‌کنند، طبیعی بود که اصول گرایان از کاهش مشارکت بیمناک باشند و تلاش کنند تا مردم را به صحنه بکشانند. اصول گرایان اقلیتی هستند که می‌خواهند اکثریت را به صحنه بیاورند.
عضو حزب اعتماد ملی با بیان این مطلب که اصول گرایان می‌خواهند یک رقابت تصنعی ایجاد کنند، اظهار داشت: اصول گرایان موفق نشدند که اصلاح طلبان را به طور جدی وارد صحنه کنند، تلاش کردند جریان بدل اصلاح‌طلبان ایجاد کنند و افراد منتقد را جایگزین اصلاح‌طلبان کنند و به این موضوع دامن می‌زنند که بین اصول گرایان و جریان انحرافی رقابت ایجاد کنند.
وی تاکید کرد: جریان اصول‌گرا به هر حال دارد هزینه ایجاد رقابت درون گروهی را می‌پردازند، تا متحمل هزینه سنگین‌تر کاهش مشارکت مردم نشود و ترجیح می‌دهند که درون خود با هم رقابت کنند تا تنور انتخابات گرم شود.
عضو سابق مجمع روحانیون مبارز در پاسخ به این پرسش که چرا افراد تندرو در نهایی شدن لیستهای اصول گرایان موثرند، گفت: شخصیت‌های بزرگ انقلاب که ریش سفید‌های نظام محسوب می‌شوند نباید وارد بازی‌های سیاسی شوند، و ‌ای کاش فردی چون مهدوی کنی در این عرصه وارد نمی‌شدند به ویژه اینکه ایشان در جایگاه ریاست مجلس خبرگان نیز هستند.
وی ادامه داد: هاشمی رفسنجانی، با اینکه گرایش ایشان مشخص است، هیچگاه وارد این بازی‌های سیاسی نشدند و جایگاه ریاست مجلس خبرگان را حفظ کردند و امیدواریم آقایان طوری وارد صحنه شوند که در روز مبادا، دستمان از حمایت بزرگان برای وحدت و همدلی خالی نباشد.


جـــرس: 
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری می گوید "کسانی که به مجلس راه پیدا می‌کنند اگر برآمده از جریان رقیب احمدی‌نژاد باشند و اراده آنها این باشد که دولت را در یک سال آینده به سئوال، استیضاح و این مسائل گرفتار کنند، کشور را دچار بحران خواهند کرد."
به گزارش فارس، غلامحسین الهام در همایش انتخابات که در دانشگاه قم برگزار شد، با بیان اینکه دولت برای موفقیت خود نیاز مبرم به مجلس دارد، گفت: "یکی از انتقادات بنده به دولت و مجلس این بود که عدم تعامل موجب بازیگری و معامله گری می‌شود و این یک فاجعه در تعامل دو قوه است."
این سابق شورای نگهبان ابراز عقیده کرد: "وقتی کارها در مجلس گره خورد و احمدی‌نژاد دید مثل هر دولتی برای موفقیت نیاز به مجلس دارد، کار را به معامله گری کشید و این پیام بدی داشت."
وی با اشاره به دوران مجلس هفتم تصریح کرد: "انتقادات تند و رفتار انتقادی شکننده بین مجلس هفتم و احمدی نژاد سبب شد تا جریاناتی برای حل مشکل به این معامله گری روی بیاورند که با گفتمان دولت سازگاری نداشت."
الهام ادامه داد: "این تجربه جدید و کمی تا قسمتی ناموفق بین اصولگرایان مدل جدیدی را برای مجلس هشتم رقم زد مدلی که گرچه دولت حزب نداشت و در مجلس هم بنای ورود به عرصه انتخابات نمی‌تواند داشته باشد پس ترکیبی طراحی شد تا گرچه به طور مستقیم دخالت نمی‌کند اما حامیان دولت که بازوان مورد قبول دولت هستند با اصولگرایان همکاری مشترکی در انتخاب لیست جدید و انتخابات مجلس هشتم داشته باشند."
وی جبهه پایداری را برآمده از فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس و حاصل این تلاش ذکر کرد .
الهام در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نحوه تغییر رئیس مجلس هفتم اظهار داشت: "در مجلس هفتم حداد عادل اداره‌کننده مجلس بود که به دلیل وقوع برخی مشکلات با دولت نهم، طرفداران دولت تلاش کردند با همکاری طیف دیگری ریاست مجلس را از حداد عادل به لاریجانی تغییر دهند . اما با روی کار آمدن لاریجانی اختلاف بین دولت و مجلس شدیدتر شد و فشارها بر دولت افزایش یافت، در حالی که انتظار می‌رفت وی که با کمک طرفداران دولت روی کار آمده، هماهنگ‌تر با دولت عمل کند."
وی مدعی شد: "فشارها بر دولت در زمینه قانونگذاری، بودجه و موضع ساختاری منجر شد به انتخابات دوره دهم که طیفی از مجلسیان به سمت و سویی رفتند و یا از عوامل فتنه حمایت کردند یا کمک‌کننده به تداوم و تشدید آن بودند و در انتخابات هم به آن سو رفتند در حالی که چالش انتخابات دهم، چالش فوق‌العاده سنگین بین نظام و غیرنظام بود."
الهام ابراز داشت: "این وضعیت فاصله بین مجلس هشتم و دولت دهم را بیشتر کرد و با توجه به پیروزی شایان این طرف و سرخوردگی‌های مجلسیان هفتم و هشتم، آنها به دنبال طیف جدیدی حرکت کردند و کسانی بر صندلی اول دولت نشستند که تشکیک گفتمانی ایجاد کردند و در این زمان ادبیاتی چون ایرانیت، ناسیونالیسم و بازگشت به ارزش‌های قبل از اسلام به کار گرفته شد که این فاصله را توسعه داد."
عضو سابق شورای نگهبان گفت: "این اختلاف بین حاملان گفتمان احمدی‌نژاد و دوستدارانش ایجاد شد و حفظ این مسئله منجر به مداخله رهبری برای جلوگیری از تشدید این شکاف شد و اقدام رهبری کارساز واقع شد به دلیل آنکه جلوی پیشرفت بسیاری از مشکلات را گرفت و از سوی دیگر اسبابی شد تا مخالفان گفتمانی احمدی‌نژاد به شدت به آن دامن بزنند و از آن جریانی به نام جریان انحرافی ساختند و دولت را متهم به همراهی با آن کردند."
الهام بیان کرد: "طولی نکشید که اساس سوم تیر را انحراف تلقی کردند و در نتیجه سبب شد که بگویند در انتخابات نهم خطر و فتنه جدید، فتنه انحراف است و این فتنه در دل دولت است."
وی با اشاره به عزل وزیر اطلاعات از سوی رئیس دولت ‌گفت: "این مسئله سبب سرخوردگی احمدی نژاد شد و رقبای احمدی‌نژاد هم سعی کردند تا با یکی کردن انتخابات مجلس و ریاست جمهوری، احمدی‌نژاد را کنار بزنند."
الهام با اشاره به انتخابات مجلس نهم گفت: "کسانی که به مجلس راه پیدا می‌کنند اگر برآمده از جریان رقیب احمدی‌نژاد باشند و اراده آنها این باشد که دولت را در یک سال آینده به سئوال، استیضاح و این مسائل گرفتار کنند، کشور را دچار بحران خواهند کرد."





جـــرس:
 یک عضو کمیسیون انرژی مجلس از سوء استفاده ۶۰۰ میلیاردی در بودجه خبر داد و گفت: "صدها میلیارد تومان بدون حساب و کتاب به بنیاد ها ،مجموعه ها و نهادهای مختلف که پشت آنها افراد ذی نفوذ هستند داده می شود و این بودجه ها قابل بازرسی نیست و متاسفانه هر ساله این بودجه افزایش پیدا می کند که معلوم نیست در کجا ای پولها خرج می شود."
به گزارش شفاف نیوز، موید حسینی صدر با انتقاد از بودجه پیشنهادی دولت گفت: بخش‌هایی از بودجه با برنامه توسعه پنجم هماهنگ نیست. در بخش عمرانی اهدافی که در برنامه پنجم به دنبال آن هستیم تحقق پیدا نمی کند.مخصوصا در مورد توازن و ماده ۱۸۶ این قانون که طبق آن باید بودجه ویژه ای برای مناطق محروم در ظر گرفته شود که فاصله طبقاتی کم شود که متاسفانه رعایت نشده است.
وی تصریح کرد: هزینه سازمان هدفمندی یارانه ها به طور مشخص ذکرنشده و هزینه و درآمد آن مشخص نیست. همچنین قیمت دلار با توجه به وضعیت بازار قیمت واقع بینانه نیست دولت یا باید قیمت ها را واقع بینانه اعمال کند یا قیمت دلار را پایین بیاورد. چرا که با این قیمت دلار نمی توان پیدا کرد. دولت باید تدبیری بی اندیشد که قیمت را پایین بیاورد چون قیمت پایین دلار دولتی منجر به ایجاد رانت می شود و فرصتی رانت خواری را ایجاد می کند.
این نماینده مجلس از سوء استفاده ۶۰۰ میلیاردی در بودجه خبر داد و تاکید کرد: در جدول ۱۲ یا ۱۳ در آخر پیوست یک بودجه حدود ۶۰۰ میلیارد تومان کمک بلا عوض به اشخاص حقیقی و حقوقی است و به شدت در این بودجه سو استفاده می شود. برای مثال به سه بنیاد تحت عنوان بنیاد شمس و مولانا (وابسته به حمید مولانا – مشاور رئیس دولت) بالغ بر ۵۰۰ میلیون پول می گیرند و معلوم نیست این پولها کجا خرج می شود.
حسینی صدر خاطرنشان کرد: بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان بدون حساب و کتاب به بنیاد ها ،مجموعه ها و نهادهای مختلف که پشت آنها افراد ذی نفوذ هستند داده می شود و این بودجه ها قابل بازرسی نیست و مشخصا به افراد با نفوذ داده می شود و قابل سو استفاده است.متاسفانه هر ساله این بودجه افزایش پیدا می کند سال گذشته این بودجه حدود ۳۵۰ میلیارد بود و امسال ۶۰۰ میلیارد شده است که معلوم نیست در کجا ای پولها خرج می شود.
وی یاد آور شد: به مجموعه های بزرگی در بودجه پول می دهند که این اقدام عادلانه نیست و اگر حقشان نیز باشد باید در چارچوب قانون بودجه باشد . برای مثال شرکتها باید به یک نحو و بطور برابر بودجه دریافت کنند و اگر حقشان نیست و رانتی است باید حذف شود.این بودجه ها بدون حساب و کتاب هستند و در پیوست می آیند که قابل بازرسی نیست و خیانت در بیت المال بودجه محسوب می شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: به بنیادها نهادها و مجموعه های مختلف که پشت آنها افراد ذی نفوذ است بودجه ای که در جدول پیوست است را اختصاص می دهند و به این طریق پول را از بیت المال خارج می کنند. ممکن است برخی از مجموعه های خوشنام و حائز اهمیت را دراین لیست وارد کنند که بهانه ای شود تا در کنار آنها سایر شرکتها نهادها و مجموعه ها را وارد کنند. سو استفاده کلانی وجود دارد و اگر قانونی است باید از طریق وزارتخانه مربوطه پرداخت شود تا قابل حسابرسی و بازرسی باشد.





جـــرس: 
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، با انتقاد مجدد از "قانون‌گریزی" دولت، تاکید کرد که "پدیده احمدی‌نژاد محصول مجالس هفتم و هشتم است. اگر نمایندگان ملت به خوبی وظایف خود را دنبال می‌کردند چنین پدیده‌ای به وجود نمی‌آمد."
به گزارش مهر، علی مطهری، روز جمعه در چهارمین نشست عمومی طیف حکومتی دفتر تحکیم وحدت، با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس نهم افزود: این انتخابات از حساسیت خاصی برخوردار است به خاطر شرایط ویژه کشور، تحریم‌های اقتصادی و تهدیدهای نظامی غرب در این شرایط ویژه گنجانده می شود به همین جهت مشارکت حداکثری مردم می تواند پیامی را به کشورهای غربی ابلاغ کند.
این نماینده مجلس بدون رویکرد به عدم امکان برگزاری انتخابات سالم، آزاد و منصفانه در کشور، به انتقاد از عملکرد اصلاح طلبان پرداخت و گفت:‌ یکی از اشتباهات فاحشی که جریان اصلاح طلب مرتکب شد آن بود که در انتخابات مجلس نهم شرکت نکرد و عدم شرکت خود را در جهت اعتراض به حوادث سال 88 عنوان کرد. در صورتی که آنها می‌توانستند با حضور در انتخابات مطالبات مردم را دنبال کنند.
مطهری همچنین فلسفه وجود مجلس را جلوگیری از سرکشی‌های دولت دانست و گفت: قدرت فسادآور است مگر در مورد شخص معصوم. بر این اساس مجلس به وجود آمده است تا بر عملکرد دولت نظارت کند.
وی حضور نمایندگان متخصص در مجلس را لازم دانست و در عین حال تاکید کرد که مجلس نباید در اختیار نمایندگانی قرار گیرد که وابسته به کانون‌های قدرت و ثروت هستند. آنها نمی توانند مطالبات مردم را دنبال کنند چرا که خود را مدیون و وامدار کانون‌های قدرت و ثروت می‌دانند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به حضور احزاب در انتخابات اظهار داشت: اگر نظام ما نظامی بود که در آن احزاب نقش تاثیرگذاری را در انتخابات ایفا می‌کردند می توانستند کار مردم را برای انتخاب نامزدها راحت‌تر کنند و مردم بدون تحقیق و تفحص به نامزد حزبی خاص رای می‌دادند و دیگر شاهد تشکیل ائتلاف‌های متعدد نبودیم.
مطهری با بیان اینکه باید نگاهی درست به جایگاه مجلس داشته باشیم، افزود: نمایندگان در مجلس باید از حقوق مردم دفاع کنند و مجلس نباید در اختیار وکیل‌الدوله‌ها قرار گیرد. البته برخی در نطق‌های پیش از دستور خود رسماً‌اعلام کردند که ما به وکیل‌الدوله بودن خود افتخار می‌کنیم .
وی با اشاره به این که باید رابطه مجلس با ولایت مشخص شود اظهار عقیده کرد: "رهبری در سفر به کرمانشاه عنوان کرده بود که در امور قوای دیگر دخالت نمی‌کند. به همین جهت معتقدم ولایت فقیه به هیچوجه مزاحم مجلس و آزادی مردم نیست."
وی با بیان اینکه دیگران نباید به راحتی مجلس را متهم کنند، خاطرنشان کرد: پس از موضوع طرح وقف دانشگاه آزاد در مجلس عده‌ای مجلس را متهم کردند در صورتی که نمایندگان باید به دور از هرگونه فشارها نظرات خود را بیان کنند.
مطهری افزود: بنده به کوچک‌زاده و رسایی گفته بودم که شما نمایندگان ملت هستید و باید از حقوق مردم دفاع کنید، شما حتی نمایندگان جنبش سبزی‌ها نیز هستید و اگر از آنها حقی ضایع شده باشد باید دفاع کنید.
وی در بخش دیگری از سخنانش به مهره چینی‌هایی که در انتخابات شکل می‌گیرد اشاره کرد و افزود: برخی به گونه‌ای مهره چینی می کنند که در آن آقای الف به عنوان رئیس مجلس مشخص شود و پس از آن راه برای ریاست جمهوری وی هموار شود که این خیانت به مردم است.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس همچنین به عملکرد مجالس هفتم و هشتم اشاره کرد و پدیده‌ای به نام احمدی‌نژاد را محصول مجالس هفتم و هشتم دانست و گفت: دولت احمدی نژاد نظرات شخصی خود را اجرایی می‌کند بنابراین معتقدم پدیده احمدی‌نژاد محصول مجالس هفتم و هشتم است. اگر نمایندگان ملت به خوبی وظایف خود را دنبال می‌کردند چنین پدیده‌ای به وجود نمی‌آمد.
وی در ادامه به انتقاد از عملکرد مجلس هفتم و کمیسیون فرهنگی در مجلس هشتم پرداخت و افزود: کلاً روحیه حدادعادل آن است که مسایل تنش‌زا را دنبال نکند و از هر مسئله تنش‌زا می گریزد به طوری که در کمیسیون فرهنگی که وی ریاست آن را بر عهده دارد مسایل به صورت جدی دنبال نمی‌شود و این کمیسیون مرده‌ترین کمیسیون‌ها در مجلس است.






 جـــرس: 
رئیس ستاد انتخاباتی جبهه متحد اصولگرایان می گوید: "باید با یک دعوت عمومی و پیام اجتماعی از مردم بخواهیم پای صندوق‌های رای بیایند . کار ما بسیار سختتر از گذشته است چرا که شیب زمین بازی به سمت و به ضرر ماست؛ چرا که ما در سال ۸۲ که برای مجلس هفتم رقابت می کردیم، بیان می کردیم و مطالبه می‌کردیم که مجلس ششم چه کار کرد؟ یا دولت هشتم و هفتم چه اقدامی انجام دادند؟ ولی امروز در مقام پاسخگویی هستیم؛ ۸ سال مجلس و ۷ سال دولت از گفتمان اصولگرایی برخاست و به اسم اصولگرایی کارهایی شد که اصلاً سنخیتی با اصولگرایی نداشت."
 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اصولگرایان، علیرضا زاکانی، نماینده مجلسین هفتم و هشتم و رئیس سابق بسیج دانشجویی، پیرامون عرصه رقابت انتخابات مجلس آتی می گوید: "بخشی از دوستان خودمان که جزء تیم انقلابند، داعیه این را دارند که الان باید وزن‌کشی کرده و با همدیگر رقابت کنیم.در صورتی که ما می‌گوییم این سمّ مهلکی است و در واقع‌فرش قرمز انداختن زیر پای کسانی است که با آنها رقابت می‌کنیم."
 
اصلاح طلبان که تحمل شکست ندارند
وی با ادعای "حضور گروهی از اصلاح طلبان با نقشه ای از پیش تعیین شده" گفت: "عناصر اصلاحات که خودشان به چند جزء تقسیم می‌شوند: کسانی که گرایش‌های فکری در چارچوب گفتمان اصلاحات دارند. یک سرطیف اینها که خودشان فتنه‌گرند مرتبط به عناصر فتنه و ضدانقلاب هستند یعنی اینها کسانی هستند که تحریم را در دستور کار خودشان قرار داده‌اند و به صورت مشخص خواستار کاهش حضور مردم در پای صندوق‌های رأی بوده و در مسیر خواست دشمنان در حرکت هستند.
یک قسمت دیگر از این طیف در عرصه رقابت وارد شدند و در فتنه سال ۸۸ هم موضع‌شان، موضع حرکت در مسیر قانون بوده است. لذا اینها توسط نظام پذیرفته شده هستند و امروز در عرصه رقابت حضور دارند که بالغ بر ۲۰ درصد از نامزدهای انتخاباتی را تشکیل می‌دهند.
یک قسمت وسط از عناصر اصلاحات هم هستند که اینها متوجه‌اند که اگر در انتخابات مشارکت نکنند و فعال نباشند عملاً دچار انحطاط و شکست‌ غیرقابل برگشتی خواهند شد و از طرفی حضورشان را در انتخابات یک حضور پرخطری می‌بینند؛ به خاطر اینکه در نظرسنجی‌ها اقبالی از طرف مردم به آنها مشاهده نمی‌شود، آن هم به خاطر نوع اشکالاتی است که در راستای قانون‌شکنی و پایمالی حقوق مردم در پرونده سیاه آنها در سال ۸۸ وجود دارد.
عناصر شاخص این افراد که افراد دانه درشت مجموعه اصلاحات هستند هم در انتخابات بویژه در تهران شرکت نکرده‌اند چرا که تحمل شکست را ندارند."

شیب زمین بازی به سمت و به ضرر ماست
رئیس ستاد انتخاباتی جبهه متحد اصولگرایان، با بیان اینکه "باید با یک دعوت عمومی و پیام اجتماعی از مردم بخواهیم پای صندوق‌های رای بیایند تا دشمن ناکام بماند"، تاکید کرد: "کار ما بسیار سختر از گذشته است چرا که شیب زمین بازی به سمت و به ضرر ماست؛ چرا که ما در سال ۸۲ که برای مجلس هفتم رقابت می کردیم، بیان می کردیم و مطالبه می‌کردیم که مجلس ششم چه کار کرد؟ یا دولت هشتم و هفتم چه اقدامی انجام دادند؟ ولی امروز در مقام پاسخگویی هستیم؛ ۸ سال مجلس و ۷ سال دولت از گفتمان اصولگرایی برخاست؛ فارغ از اینکه در بسیاری از جاها در همین مجالس و همین دولت از گفتمان اصولگرایی فاصله گرفتند و به اسم اصولگرایی کارهایی شد که اصلاً سنخیتی با اصولگرایی نداشت. لذا شرایط رقابت، شرایط سختی است؛ چرا که هم باید در مقام پاسخگویی باشیم و هم به رقابت بپردازیم."
وی افزود: "اگر این اتفاق بیفتد که آنچه که از جانب اصولگرایان القاء می‌شود، جنگ قدرت است، دقیقا مثل همان اتفاقی که برای جریان اصلاحات در شورای دوم افتاد و احساس کردند که یک خبری نیست باید با هم رقابت کنند و در روزنامه‌هایشان اعلام کردند که دیگر کرکره‌های طرف رقیب پایین کشیده شده و امروز باید خودمان وزن‌کشی کنیم."
 
در نظرسنجی ها جلوییم
در حالیکه انتخاباتی بدون رقابت و فرمایشی در چشم انداز مجلس آتی وجود دارد، این فعال اصولگرا مدعی شد: "الان در نظرسنجی‌هایی که از سراسر کشور صورت می‌گیرد اصولگرایان با فاصله چشم‌گیری پیشتاز هستند یعنی یک فاصله کاملاً معنا‌داری بین آنها و سایرین وجود دارد؛ به طوری که بالغ بر بیش از ۴۰ درصد اقبال به اصولگرایان هست و عناصر اصلاحات یک دوم این درصد را به خود اختصاص می‌دهند و عناصر انحراف دارای درصد بسیار پایینی هستند."

در ماجرای کوی دانشگاه مانع سوء استفاده شدیم

رئیس سابق بسیج دانشجویی همچنین پیرامون وقایع خونین شامگاه ۲۴ خرداد ۸۸و حملۀ لباس شخصی ها و یگان ویژه پاسداران به کوی دانشگاه تهران مدعی شد: "قضیه کوی دانشگاه که اتفاق افتاد سه نفر از جبهه متحد از همان صبح وارد کوی دانشگاه شدیم و مانع سوء استفاده از این فاجعه که در آنجا اتفاق افتاده بود و می‌توانست مثل یک بمب انفجار اساسی ایجاد کند، پیشگیری کنند و نگذاشتند فتنه از این حادثه سود ببرد. کدام یک از اینجاها دوستان ما حضور داشتند؟ یک مورد را بگویند تا ما هم بدانیم."
 
آقا ماجرای کهریزک را جمع کرد
زاکانی پیرامون حوادث مرگبار بازداشتگاه کهریزک نیز ادعا کرد: "در حادثه کهریزک دو نفر انتخاب شدند تا این موضوع را پیگری کنند؛ یکی آقای دهقان و دیگری آقای سروری بودند. واقعیت این بود که آقا مانع شدند وگرنه درآنجا با خطایی که صورت گرفته بود حادثه و فاجعه ای بسیار بزرگتر را می‌آفرید. آقا جلوی این ظلم و فاجعه را گرفتند و این در حالی بود که عده‌ای در دوران فتنه می‌خواستند چنین القا کنند که قضیه کهریزک کار نظام است، در صورتی که هیچ ربطی به نظام نداشت و ۴ تا آدم خطا و ظلم کردند و آقا دستور دادند جلوی این خطا را بگیرند. در این قضیه هم این دوستان یک کدامشان پیدا نبودند."
 این فعال اصولگرا، به اینکه با گذشت ماهها، کماکان اراده ای برای مجازات و رسیدگی به متهمان کهریزک وجود نداشته و آمران و عاملان این جنایات، در مصونیت محفلی قرار دارند، هیچ اشاره ای نکرد.
 
شهدای فتنه ارجح ترند
این فعال اصولگرای نزدیک به محافل امنیتی، با ادعای مجدد کشته شدنِ بسیجیان به دست جنبش سبز، در حالیکه طی سی ماه گذشته نامی از آنها برده نشده، گفت: "ما ضمن رفتن به خانواده‌های شهدای فتنه و پیگیری امور آنها که با توجه به اعتقادمان معتقدیم شهدای فتنه به مراتب از شهدای دفاع مقدس جایگاه بالاتری دارند. چرا که شهدای فتنه، شهدای جهاد اکبر هستند در مقابل با پیگیری حادثه یافتگان و برخی از کشته شده های آن صحنه ها ضمن تسلی دادن به خانواده های آنان دنبال می کردیم تا فتنه گران از آنها استفاده نکنند. "
 
آقایان کار اقتصادی می کردند
زاکانی با انتقاد از برخی "خواص" و "اصولگرایان" گفت: "رهبری می‌فرماید فتنه یک ریشه ۱۰ ساله دارد، در دوره اصلاحات که همه آمده بودند که ریشه انقلاب را بکنند، بعضی از همین دوستان داشتند کار اقتصادی می‌کردند و یک قدم در راه مخالفت با اصلاحات برنداشتند و الان نقش محوری در این جبهه دارند به نظر بنا به فرمایش آقا در خصوص خالص سازی گروه ها این عزیزان باید از خودشان اصلاح را شروع کنند بعد به دیگران بپردازند لذا ایشان دیگر نمی‌تواند با این وضعیت ملاک و محور قرار گیرد.
بنده به خود این دوست عزیز گفتم شما در دوره اصلاحات در هیچ جایی نبودید و مشغول کار اقتصادی بودی، نوش جانت ولی حالا از هر مدعی ادعایتان بیشتر است. گفت: من خیرات و جهیزیه می‌دادم. گفتم: در آن دوران فقط جامعه جهیزیه لازم نداشته است."

دلیل عدم برخورد با احمدی نژاد
وی در خصوص باند احمدی نژاد نیز گفت: "علت اینکه ما با افراد کار می‌کنیم این است که جمع‌بندی می‌کنیم و مبتنی بر فرمایش حضرت آقا مصلحت بزرگتری هست که در نظر می گیریم. اگر بنا باشد که ادعا کنیم، ادعای ما که خیلی بیشتر است. اگر راجع به انحراف، کسی سکوت کرد و اگر احمدی‌نژاد به منزل رفت و خانه‌نشین شد و آن اشکال جدی به او وارد شد؛ چرا یک عده از دوستان گفتند احمدی‌نژاد رجایی است؟ در مقابل این خطای بزرگ دیگر رجایی کجا و احمدی‌نژاد کجا؟ چرا شهید رجایی را خراب می‌کنید؟ یک عده از دوستان گفتند که هیچ فرقی باگذشته نکرده، ایشان ولایی ولایی است! گفتیم این چه حرفی است ایشان تعارض کرده است. یک عده از دوستان دیگر گفتند که برخی از حرفهای ایشان حق است. این چه تحلیلی است؟ به این عزیزان نیز اشکالات جدی است که ما نیز نسبت به آن برای وحدت باید اغماض کنیم و به فرموده ولایت عمل کنیم."
هاشمی رفسنجانی...
زاکانی پیرامون هاشمی رفسنجانی نیز اظهار داشت: "وی واقعا در حق انقلاب جفا کرد به ویژه در فتنه ۸۸ به تعبیر حضرت آقا این اشخاص غلتیدند."





اضافه حقوق پاسخگو نیست؛ تورم ۵۰ درصدی است
جـــرس: در آستانه سال نو، علاوه بر اضطراب افزایش چند برابری قیمت کالاها، کارگران قراردادی فشار روانی پایان قرارداد یکساله و احتمال عدم تمدید قرار داد و بیکاری را نیز متحمل می‌شوند.
به گزارش ایلنا، رئیس اتحادیه کارگران قرار دادی و پیمانی کشور ضمن بیان اینکه طبق برآوردهای این اتحادیه، سبد معیشتی کارگران ۲۰ تا ۵۰ درصد افزایش قیمت داشته است افزود: شورای عالی کار در تعیین دستمزد کارگران تورم واقعی موجود و سبد معیشتی خانوار کارگری را لحاظ کند.
فتح الله بیات با اشاره به اینکه دریافت یارانه‌ها به جهت افزایش حامل‌های انرژی تاثیری در روند معیشت زندگی کارگران نداشته است خاطر نشان کرد: مسئولین برای بقای کارگران باید در تعیین دستمزد، افزایش نرخ اقلام سبد هزینه کالاهای مصرفی را لحاظ کنند.
او گفت: جامعه کارگری دیگر توان پذیرش وضعیت فعلی را ندارد و جوانب این کار قابل پیش بینی نیست.
این فعال کارگری با اعلام اینکه اگر حقوق پایه ۳۳۰ هزار تومانی کارگران دو برابر شود هم باز با شرایط کنونی افزایش قیمتها کارگران جوابگو زندگی خود نخواهند بود.
بیات با تاکید بر اینکه در تعیین دستمزد در چند سال گذشته تورم واقعی مد نظر نبوده است عنوان کرد: حقوق کارگران از نرخ واقعی تورم همیشه یک سال عقب تراست.
گفتنی است، محمود احمدی نژاد طی سال های اخیر و به ویژه به مناسبت آغاز اجرای طرح موسوم به هدفمندی یارانه ها (حذف سوبسیدها)، مدعی "بهبود چشمگیر وضعیت معیشتی مردم" و کاهش قیمت ها شده بود.
با این حال، طی ماههای اخیر، تمامی این وعده ها نتیجه عکس داشته و تورم افسار گسیخته و افزایش قیمت کالاها و خدمات، دامنگیر جامعه شده است.
رئیس دولت چندی پیش مدعی شده بود که "در ایران هیچ گونه مشکل و بحران اقتصادی نداریم و در مرحله ثبات به سر می بریم."






جـــرس: 
رئيس سازمان پدافند غير‌عامل مدعی شد: با ايجاد اينترنت ملی امنيت بيشتر و بهتری خواهيم داشت.
به گزارش فارس، پاسدار غلام‌رضا جلالی، رئيس سازمان پدافند غير‌عامل ايران عصر پنج‌شنبه ۲۸ بهمن‌ماه، در بازديد از مجتمع بعثت گفت: "ياهو و جی‌ميل هيچ امنيتی ندارند و هر مطلبی از طريق اين دو سرويس ارسال شود ابتدا به مرکز کنترل اين دو سرويس کپی شده و سپس به فرد گيرنده ارسال می‌شود."
سردار جلالی تأکيد کرد: "برای مقابله با اين موضوع هر چه سريع‌تر بايد زير ساختی به نام اينترنت ملی در کشور ايجاد شود."
وی با بيان اين‌که "بايد ديتا سنتر ملی داشته باشيم تا بخش زيادی از اطلاعاتی که کاربران نيازمند آن هستند در آن وجود داشته باشد"، افزود: "منتظر تشکيل موتور جست‌وجوگر ملی هستيم."
رئيس سازمان پدافند غيرعامل کشور همچنين گفت: "از آن جا که در فضای سايبری امنيت مطلق نداريم و امنيت نسبی است، امنيت کاملی در موتورهای جست‌وجو، اينترنت ملی و ايميل نخواهيم داشت اما امنيت آن بيشتر و بهتر خواهد بود."
وی در مورد قطع چند روزه سرويس‌های ياهو و جی‌ميل در ايران که از روز گذشته بار ديگر وصل شد، گفت اين موضوع به مخابرات مربوط است و ممکن است به دليل مشکلات فنی باشد.
سردار غلام‌رضا جلالی در مورد راه‌اندازی "قرارگاه دفاعی سايبری کشور" گفت: "با توجه به اين‌که به نظر می‌رسد در سال آينده استراتژی دشمنان تهديدات سايبری عليه نظام جمهوری اسلامی باشد، جديدترين اقدام سازمان پدافند غيرعامل راه‌اندازی قرارگاه دفاعی سايبری کشور در مهرماه سال جاری بود تا بتوانيم ساختار ارتش دفاعی سايبری کشور را در برابر تهديدات ساماندهی و راه‌اندازی کنيم."
گفتنی است، چهارشنبه ۱۹ بهمن‌ماه اختلالات شدید اینترنتی در ایران آغاز شده و از روز پنج‌شنبه ۲۰ بهمن‌ماه امکان اتصال به تارنماهايی که از پروتکل اس‌اس‌ال برای برقراری ارتباط امن با سرويس‌های خود استفاده می‌کنند، در برخی از شهرهای ايران قطع شده بود.
شرکت گوگل روز جمعه ۲۱ بهمن‌ماه بيانيه‌ای درباره قطع دسترسی ايرانيان به سرويس‌های خود منتشر کرد و ضمن تأييد افت شديد ترافيک از ايران اعلام کرد که مشکل از شبکه گوگل نيست.




جـــرس:
 سازمان اخوان المسلمین مصر هشدار داد چنانچه ایالات متحده آمریکا کمک‌ها به قاهره را کاهش دهد، این گروه در توافقنامه صلحی که در سال ۱۹۷۹ میان مصر و اسرائیل، در "کمپ دیوید" منعقد شد، تجدید نظر خواهد کرد.
به گزارش رادیو فردا برخی مقام‌های دولتی و پارلمانی ِ آمریکا بتازگی از احتمال کاهش کمک‌های آمریکا به مصر سخن گفته اند. دلیل این سخنان تحقیقی است که مقام‌های مصری در خصوص فعالیت برخی از سازمان‌های غیر دولتی مصری آغاز کردند که درجریان آن ۴۳ فعال از جمله ۱۹ آمریکایی متهم شدند. این آمریکایی‌ها از خروج از مصر منع شده اند.
گروه اخوان المسلمین که در پی انتخابات اخیر پارلمانی مصر بزرگترین فراکسیون پارلمان را تشکیل داده، می‌گوید هر گونه تصمیم برای کاهش این کمک‌ها می‌تواند پی آمد های ِ خطرناکی داشته باشد.





جـــرس:
 فرزندان دکتر داوود سلیمانی عضو در بند جبهه مشارکت که نزدیک به سه سال از حبس وی می گذرد، به مناسبت سالروز تولد مادرشان که مقارن است با ماه پیروزی انقلاب، نامه ای خطاب به وی نوشتند.
به گزارش نوروز، در نامه سوده، علی، امیر و نسترن سلیمانی به مادرشان آمده است: "هیچ جمله ای را نمی یابیم که توان وصف آنچه بر شما در طول این سه سال روا رفته است را داشته باشد. فقط این را بگوییم که می دانیم شما نیز همچون پدر دربندمان در این سه سال جهادی دیگر در این راه حق کردید و هرگز در مقابل ظلم سر خم نکردید. امروز در سالروز تولدتان با تمام وجودمان صمیمانه ترین تبریک را نثار شما مادر عزیزمان می کنیم و امید داریم که این چشم انتظاری ها و دلتنگی ها نیز به زودی پایان می یابد، چرا که می دانیم همواره پیروزی از آنِ حق مداران خواهد بود.

متن کامل این نامه به شرح زیر است:
بهمن ماه هر سال چه برای شما و چه برای پدرمان یادآور انقلاب اسلامی است. همان انقلابی که پدرمان و امثال ایشان برای به ثمر نشاندن آن زندگی خویش را نهادند و حتی پس از آن نیز برای حفظ و پاسداری از آرمان های انقلاب و همچنین جان مردم به جبهه های جنگ شتافتند و در برابر متجاوز ایستادند.
سالروز تولد تو مادر عزیزمان مقارن با چنین ماهی است. ماهی که یادآور همان انقلابی است که پدرمان و همفکرانشان به جرم ایستادگی در مقابل کسانی که این میراث ارزشمند را به انحراف کشاندند و ارزش های آن را وارونه کردند، سومین سال اسارتشان را می گذرانند.
مادر جان
هیچ جمله ای را نمی یابیم که توان وصف آنچه بر شما در طول این سه سال روا رفته است را داشته باشد. فقط این را بگوییم که می دانیم شما نیز همچون پدر دربندمان در این سه سال جهادی دیگر در این راه حق کردید و هرگز در مقابل ظلم سر خم نکردید. امروز در سالروز تولدتان با تمام وجودمان صمیمانه ترین تبریک را نثار شما مادر عزیزمان می کنیم و امید داریم که این چشم انتظاری ها و دلتنگی ها نیز به زودی پایان می یابد، چرا که می دانیم همواره پیروزی از آنِ حق مداران خواهد بود.

از طرف: سوده، علی، امیر و نسترن سلیمانی
۲۷ بهمن ماه ۱۳۹۰






جـــرس:
 در پی اظهارات اخیر رئیس جمهور فرانسه پیرامون مسئله اتمی جمهوری اسلامی، سخنگوی وزارت خارجه ایران با رد این اظهارات، آنرا "ادعاهای تکراری و بی پایه و اساس" خواند و تاکید کرد "این اظهارات دارای ماهیت سیاسی و تلاشی برای تحت الشعاع قرار دادن ماهیت صلح آمیز و شفافیت فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی است."
به گزارش خبرگزاری مهر، رامین مهمانپرست همچنین این امر را در جهت نادیده انگاشتن همکاریهای مستمر و نزدیک جمهوری اسلامی با آژانس بین المللی انرژی هسته ای دانست در صورتیکه بتازگی هیأتی از بازرسان این نهاد به کشورمان سفر کرده است.
وی با رد اظهارات رئیس جمهور فرانسه برای توجیه اقدامات اخیر این کشور علیه ملت ایران از جمله اعمال تحریمهای غیر قانونی و ناعادلانه و مخالفت ورزیدن با روند روز افزون پیشرفتهای علمی و فناوری کشورمان، تأسف خود را ابراز داشت.
مهمانپرست در پایان افزود: سارکوزی در اظهارات خود هیچگونه اشاره ای به وجود نیروگاههای اتمی و کلاهکهای هسته ای اسرائیل که در واقع تهدیدی علیه امنیت منطقه ای و بین المللی می باشد نکرده که این امر خود نشانگر یک نوع برخورد دوگانه و گزینشی است که از نظر ما مردود تلقی می شود.
نیکلای سارکوزی، طی روزهای اخیر مجددا نسبت به تداوم برنامه های اتمی جمهوری اسلامی ابراز نگرانی کرده بود.
این درحالیست که روز گذشته در پی انتشار مفاد نامه دبیر شورای امنیت ملی جمهوری اسلامی به مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و سخنگوی گروه ۵+۱، و اعلام آمادگی ایران برای گفتگوهای مجدد، وزیر خارجه فرانسه، با استقبال از این موضوع اظهار داشت که این ممکن است آغاز گشایشی از سوی ایران باشد.
آلن ژوپه به خبرنگاران در وین گفت: "به نظر ما، نامه ایران همچنان مبهم است اما ممکن است آغاز گشایشی از سوی ایران باشد."
سعید جلیلی در نامه ای کوتاه به کاترین اشتون، آمادگی خود را برای گفت‌وگو در موضوعات گوناگون به منظور ایجاد همکاری‌های مشترک و سازنده اعلام کرده بود و سخنگوی کاترین اشتون تایید کرد که این نامه به دست اشتون رسیده است.





کشتی فرنگی ایران بر کرسی قهرمانی آسیا؛ سه طلا، یک نقره و یک برنز

تیم کشتی فرنگی کشورمان با کسب ۳ نشان طلا، یک نقره، یک برنز و ۵۴ امتیاز عنوان قهرمانی قاره کهن را به خود اختصاص داد.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون کشتی، رقابت های کشتی فرنگی قهرمانی آسیا که از روز گذشته (پنجشنبه) در شهر گومی کره جنوبی آغاز شده بود عصر امروز با برگزاری دیدارهای اوزان ۹۶ و ۱۲۰ کیلوگرم به پایان رسید که در نهایت تیم ایران موفق به کسب ۳ نشان طلا، یک نقره و یک برنز شد و با ۵۴ امتیاز عنوان قهرمانی سال گذشته در ازبکستان را تکرار کرد.
هادی علیزاده پورنیا در ۷۴ کیلو، حبیب الله اخلاقی در ۸۴ کیلو و داود گیل نیرنگ در ۹۶ کیلو ۳ نشان طلا را برای کشورمان به ارمغان آوردند. افشین بیابانگرد در ۶۶ کیلو مدال نقره و محمد قربانی در ۱۲۰ کیلو مدال برنز را کسب کردند.
محسن حاجی پور در ۵۵ و حمید زارع در ۶۰ کیلو هم به ترتیب هشتم و هفتم شدند.
بدین ترتیب تیم ملی کشتی فرنگی ایران با ۵۴ امتیاز عنوان قهرمانی قاره کهن را از آن خود کرد.
کره جنوبی با ۴۷ امتیاز و چین با ۵۱ امتیاز به ترتیب بر سکوی سوم و دوم ایستادند.
قزاقستان که تا پایان مسابقات روز نخست در صدر جدول رده بندی قرار داشت در پایان با ۴۵ امتیاز چهارم شد. تیم های ژاپن و ازبکستان هم به ترتیب با ۴۵ و ۴۰ امتیاز عناوین پنجم و ششم را به خود اختصاص دادند.
- نتایج انفرادی اوزان هفتگانه این رقابتها به شرح زیر است:
۵۵ کیلوگرم: ۱- جانک بیک لی(کره جنوبی) ۲- المراد تسمراد اف(ازبکستان) ۳- کانی بیک زولچابیکوف(قرقیزستان) و شوتا تاناکورا(ژاپن) ۸- محسن حاجی پور(ایران)
۶۰ کیلوگرم: ۱- یربول کانی راتوف(قزاقستان) ۲- کازوما کوراموتو(ژاپن) ۳- سنگ جائه وو(کره جنوبی) و آتی کوچوکولوف(قرقیزستان) ۷- حمید زارع (ایران)
۶۶ کیلوگرم:۱- پان ژنگ(چین) ۲- افشین بیابانگرد(ایران) ۳- ولادمیر پوگودین(ازبکستان) و الدار کی راتوف(قزاقستان)
۷۴ کیلوگرم: ۱- هادی علیزاده پورنیا(ایران) ۲- تاکاهیرو کاناکوبو(ژاپن) ۳- آست آدیلوف(قزاقستان) وهیلانگ تیان(چین)
۸۴ کیلوگرم:۱- حبیب اله اخلاقی(ایران) ۲- بسیکی سالدادزه(ازبکستان) ۳- یری ژپوف ماکسات(قزاقستان) و نینگ دان(چین)
۹۶ کیلوگرم:۱- داود گیل نیرنگ (ایران) ۲- دی ژئو (چین) ۳- روسلان کامیلوف(ازبکستان) ۳- چانگ گان آن(کره جنوبی)
۱۲۰ کیلوگرم: ۱- یانگ مین کیم(کره جنوبی) ۲- عبدومالیک سارت بایف (قزاقستان) ۳- محمد قربانی(ایران) و مراد جان تویچیف(تاجیکستان)
- رده بندی تیمی:
۱- ایران ۵۴ امتیاز
۲- چین ۵۱ امتیاز
۳- کره جنوبی ۴۷ امتیاز
۴- قزاقستان ۴۵ امتیاز
۵- ژاپن ۴۵ امتیاز
۶- ازبکستان ۴۰ امتیاز
۷- قرقیزستان ۲۹ امتیاز




ذوالنوری: اداره کشور و منافع مردم در انتخاب احمدی نژاد آسیب ندید

جانشین سابق نمایندگی ولی فقیه با اتهام زدن به پیروان خط امام مدعی شد که در جریان رویدادهای پس از انتخابات مهندسی شده ریاست جمهوری همه ضد انقلاب زیر پرچم خط امام بودند. وی در عین حال احمدی نژاد را بهترین گزینه خواند و ادعا کرد که در کشور هیچ بحرانی ایجاد نشد.
مجتبی ذوالنوری دوشنبه شب در جمع طلاب و روحانیون استان کهکیلویه و بویراحمد وظیفه خواص را اینگونه تشریح کرد: به عنوان مثال اگر رهبری ارتباط با آمریکا را نفی کرد خواص باید دلایل و مواضعی که رهبری در این خصوص دارند را به فراخور درک و فهم اقشار مختلف مردم به جامعه انتقال دهند تا سبب برداشت‌های اشتباه از سیاست‌های مقام معظم رهبری نشود.
ذوالنوری در ادامه با اعتراف به انسجام حرکت اعتراضی مردم ایران در سال ۸۸ ادعا کرد: جهان غرب تمام امکانات دیجیتالی، ماهواره‌ای و اینترنتی خود را بسیج کرده بود و حتی حاضر نبود یک سایت اینترنتی در این زمینه غیر فعال شود.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی مجتبی ذوالنوری، وی با ادعای همراهی برخی از عناصر داخلی با دشمنان خارجی در رویدادهای سال ۸۸ مدعی شد: در فتنه کسانی هم که چهره‌شان را با گیریم خط امام پوشانده بودند به میدان آمدند.
وی با ادعای اینکه عقده کسانی مثل موسی‌خویینی‌ها که از امام کینه به دل داشتند در سال ۸۸ سرباز کرد، اظهار کرد: در فتنه سال ۸۸ هیچ گروه ضد انقلابی وجود نداشته که زیر پرچم خط امام حضور نداشته باشد.
وی ادعا کرد که جامعیت و کفایت رهبری و بصیرت و اعتقادات و باورهای دینی مردم، باعث شد نظام ولایی ایران در مقابل فتنه ۸۸ با اقتدار بایستد.
جانشین سابق نمایندگی ولی فقیه در سپاه با بیان اینکه برجستگی‌های رهبری در نظام ولایی ایران را هیچ رهبر سیاسی در دنیا ندارد، ادعا کرد: به همین دلیل است این رهبری ایران با حوادثی که دیگران در مقابل آن سکوت می‌کنند سکوت کند.
وی اظهار داشت: قدرت مدیریت بحران، شجاعت، قاطعیت، سعه‌صدر، حب و بغض برای خدا و سایر ویژگی‌های رهبری در جامعه اسلامی ما حول محور الهی جمع می‌شود نه در حزب و گروه.
ذوالنوری با ادعای اینکه مردم رهبری را در تنها نگذاشتند، گفت: اگر اتفاقی که در کربلا رخ داد در فتنه ۸۸ روی می‌داد و مردم به جای رهبری به دنبال خواص می‌رفتند حسین دیگری به مسلخ می‌رفت.
جانشین سابق نمایندگی ولی فقیه در سپاه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در دوران “فتنه سبز “برخی از خواص و دستگاه‌ها خوب عمل نکردند، یکی از این دستگاه‌ها را دانشگاه آزاد اعلام کرد و اظهار داشت: ماشین‌های دانشگاه آزاد اسلامی با آرم این دانشگاه با آب معدنی از فتنه گران پشتیبانی می‌کردند.
وی با بیان دانشگاه آزاد به حاکمیت وصل است، ادعا کرد:‌ در حالی که هیچ کجای دنیا اپوزسیون از داخل خود نظام و حاکمیت نیست، اما سیستم دانشگاه آزاد اعلام کرده بود هر دانشجویی که در راهپیمایی ۹ دی شرکت کند مشروط و مردود می‌شود.
ذوالنوری با بیان اینکه هیئت رئیسه مجلس هم موضع خوبی اتخاذ نکرد،‌ ابراز داشت: حتی برخی از اعضای هیئت رئیسه مجلس که پایگاه در نظام داشتند، در سیمای جمهوری اسلامی ایران حاضرشدند و به نفع فتنه گران سخن گفتند که البته مردم مقابل آنها ایستادند.
ذوالنوری جریان انحرافی را توموری بدخیم با ذاتی پلید معرفی کرد و مدعی شد: متاسفانه این توموربدخیم به مغز و نخاع چسبیده است و عمل جراحی آن کار آسانی نیست و هزینه سنگینی به دنبال خواهد داشت.
جانشین سابق نمایندگی ولی فقیه در سپاه با بیان اینکه باید با شیمی‌درمانی مانع رشد این تومور شویم،‌ ادعا کرد: باید از تحقق اهداف جریان انحرافی جلوگیری کنیم و عقبه و پشتیبان این جریان را از بین ببریم.
وی در ادامه با بیان اینکه با تمام مشکلات و آسیب‌های جریان انحرافی نباید آن را برجسته کنیم،‌ اظهار داشت: وزن و شأن جریان انحرافی این قدر نیست تا همه مجالس ما را مشغول کند زیرا با پرداختن بیش از حد به جریان انحرافی از ریشه فتنه دور می‌شویم.
ذوالنوری با بیان اینکه ایراد ما در موضوع انحراف و برخی موضوعات دیگر به احمدی نژاد درون سازمانی و درون خانوادگی است؛ ادعا کرد: ما می‌گوییم که آقای احمدی نژاد که شان شما در راس مخروط و با امتیاز ۱۰۰ است چرا سکوت کردید، ما ایشان را با اصحاب فتنه و آقای موسوی مقایسه نمی‌کنیم اینجا قیاس مع‌الفارق است زیرا در پایین‌ترین نقطه قرار دارند.
وی بر خلاف اصولگرایان که احمدی نژاد را عامل اصلی بحران کشور می دانند با نفی هر گونه بحرانی در کشور، انتخاب احمدی نژاد در انتخابات ۸۸ بهترین انتخاب از میزان گزینه‌های موجود دانست و گفت: اگر امروز هم به آن زمان برگردیم باز هم انتخاب ما ایشان خواهد بود.
وی بدون پرداختن به بحران های سیاسی و اقتصادی جاری ادعا کرد: اداره کشور و منافع مردم در این انتخاب آسیب ندید و بحران در کشور ایجاد نشد در حالیکه اگر سکان کشور به دست میرحسین موسوی افتاده بود تا امروز هم با بحران روبرو بودیم.




برای توسعه انرژی هسته ای، اعطای وام ۴ برابری به دانشجویان این رشته

قائم مقام صندوق رفاه دانشجویان وزارت‌ علوم از تدوین دستورالعمل پرداخت وام به دانشجویان مرتبط با رشته‌های انرژی خبر داد و گفت: در حال تعیین رشته‌های مرتبط و نهایی کردن این دستورالعمل برای سال ۹۱ هستیم تا از سال آینده این دستورالعمل اجرایی ‌شود.
منصور حبیب پور گودرزی در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: دانشجویان متقاضی که شرایط دریافت وام را دارند می‌توانند تا چهار برابر میزان عادی از تسهیلات موجود در قالب وام مسکن، تحصیلی و وام ودیعه مسکن استفاده کنند.
وی درخصوص میزان وام شهریه که براساس دستورالعمل به دانشجویان مرتبط با انرژی هسته‌ای پرداخت می‌شود، گفت: وام شهریه نیز به این دانشجویان تا سقف شهریه‌ای که می‌پردازند ارائه می‌شود و در واقع صد درصد شهریه این افراد به صورت وام به آنها پرداخت خواهد شد.
گودرزی خاطرنشان کرد: در راستای حمایت از توسعه انرژی هسته‌ای در کشور به همه دانشجویان متقاضی در این رشته‌ها وام اعطا می‌شود.





قتل و آتش سوزی، مرگ و جراحت؛ مدعی العموم کجاست؟

حوادثی که چند ماهه گذشته در حوزه اجتماعی رخ داده، اگر چه بدون مشابه پیشین نبوده، اما تواتر آن ذهن بسیاری را به این سمت برد که « چرا نهادهای مسئول حفظ جان شهروندان آسیب‌دیده، در مراجع قضایی پاسخگو نیستند؟» یا اینکه «چرا مراجع قضایی این موضوعات را پیگیری حقوقی نمی‌کنند؟»
۱۴بهمن امسال، ۷ کاروان از مشهد با ۲۴ اتوبوس راهی خوزستان شدند که در فاصله شهرستان اراک – بروجرد، اتوبوس دچار سانحه و واژگون شد. به دنبال این واژگونی، از ۳۶ دانش‌آموز حاضر در این اتوبوس، ۳ دانش‌آموز در دم جان سپردند و ۱۳ نفر دیگر که ۱۰ نفر دانش‌آموز و ۳ نفر همکار فرهنگی بودند، مجروح شدند.
* آذر امسال بر اثر آتش‌سوزی در یک مرکز نگهداری معلولان، دو نفر در محل حادثه فوت شدند و یک‌نفر هم بعد از انتقال به بیمارستان جان باخت. همچنین معلول دیگری که به خانواده تحویل داده‌شده بود، به‌دلیل خفگی حین غذاخوردن جان خود را از دست داد. ‌
* ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه چهارشنبه ۴ آبان امسال، آتش‌سوزی در خوابگاه دبیرستان پسرانه دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار منجر به مرگ چهار دانش‌آموز شد که دو دانش‌آموز بر اثر سوختگی شدید در در دم جان باختند و دانش‌آموز دیگری در بیمارستان خاتم الانبیا زاهدان و دیگری در بیمارستان مطهری تهران جان باختند. یک دانش‌آموز دیگر نیز به دلیل سوختگی مصدوم شد.
بامداد ۱۶ آبان ۸۹ نیز، به‌دلیل اتصال سیم‌های برق، خوابگاه مدرسه شبانه‌روزی چاه رحمان نصرت‌آباد زاهدان آتش گرفت و دانش‌آموزان در خواب غافلگیر شدند. در این سانحه دانش آموزی به دلیل خفگی ناشی از استنشاق دود جان سپرد و ۱۴ تن مصدوم و مسموم شدند.
*اوایل سال تحصیلی به دنبال سقوط یک سرویس مدرسه در یکی از روستاهای اردبیل، سه دانش‌آموز جان باختند.
* ۲ آذر امسال سقوط اتوبوس حامل دانشجویان تبریزی که برای زیارت عازم مشهد بودند، منجر به قطع عضو ۶ نفر شد.
حوادثی مانند حادثه آتش‌سوزی در مدرسه درودزن فارس که به تازگی منجر به پرداخت دیه شد، هنوز از خاطره‌ها محو نشده‌است.
جلب رضایت از خانواده‌ها و پایان ماجرا 
به گزارش ایلنا، اغلب این حوادث با جلب رضایت خانواده‌های این دانش‌آموزان به بایگانی سپرده شد اما برخی خانواده‌ها موضوع را از منظر حقوقی پیگیری کردند که منجر به دریافت دیه شد.
اما حکایت چنین پرونده‌هایی از منظر قانون نمی‌تواند در این مرحله به پایان برسد؛ حقوقدانان معتقدند که دادستان به‌عنوان مدعی‌العموم می‌تواند در این پرونده‌ها ادعای شکایت کند.
تعیین دیه تا حبس 
“بهمن کشاورز”، حقوقدان معتقد است: «با توجه به ماده ۶۱۶ قانون مجازات اسلامی بحث تعزیزات، هرگاه در نتیجه بی‌احتیاطی یا بی‌مبالاتی یا مهارت نداشتن و رعایت نکردن مقررات مربوط به موضوعی، قتل، ضرب یا جرح وارد شود، به نحوی که اگر آن مقررات رعایت ‌می‌شد، حادثه‌ای اتفاق نمی‌افتاد، قتل، ضرب و جرح در حکم شبه عمد و موجب تعیین دیه خواهد بود مضافا مسبب به یک تا سه سال حبس محکوم ‌می‌شود.»
این حقوق‌دان اضافه می‌کند: «رابطه علیت و سببیت بین خطای منتسب به متهم و حادثه ایجاد شده شرط اصلی مسوولیت است.»
کشاورز به‌عنوان نمونه از وضعیت رانندگان در حوادث یاد می‌کند و در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا می‌گوید: «راننده‌ای که با بی‌احتیاطی باعث بروز این حوادث ‌می‌شود (البته در مورد راننده، قواعد ویژه قانون مجازات اسلامی در تعزیزات یعنی مواد ۷۱۴ به بعد نیز باید رعایت شود) یا کارفرمایی که کارگران را بدون رعایت اصول ایمنی به کار وا ‌می‌دارد یا مدیر کارخانه‌ای که بدون اینکه تجهیزات لازم را در اختیار کارگران بگذارد، کارخانه را اداره ‌می‌کند یا ماشین آلات آن‌را به حفاظ‌ها و وسایلی که مانع از صدمه دیدن کارگران ‌می‌شود، مجهز نمی‌کند و مانند اینها، همه و همه ‌می‌تواند مشمول ماده۶۱۶ واقع شود.»
جرمی قابل گذشت نداریم
این حقوق‌دان با یادآوری یک ماده حقوقی جدید به تاکید می‌گوید: «با توجه به اینکه به موجب ماده ۷۳۶ قانون مجازات اسامی جدید التصویب، ماده ۷۲۷ قانون مجازات سابق در تعزیزات حذف شده‌است، ‌می‌توان نتیجه گرفت فعلا جرم قابل گذشت نداریم مگر مواردی که در قانون تصریح شده باشد که جرمی قابل گذشت است.»
هر شهروندی می‌تواند اعلام جرم کند
این حقوق‌دان تصریح می‌کند:« در حوادثی که برشمردیم و دانش‌آموزان یا دانشجویانی دچار سانحه شدند؛ هر شهروندی ‌می‌تواند در خصوص این موارد اعلام جرم کند و این اعلام جرم تشکیلات دادسرا را درگیر رسیدگی خواهد کرد.»
وی اضافه می‌کند: «در این گونه موارد شاکی باید صرفا اعلام شکایت کند و از مسببان حادثه خسارت بخواهد و تعقیب آنها را درخواست کند. مقام قضایی با توجه به بررسی‌‌هایی که ‌می‌کند تعیین خواهد کرد که مسبب یا مرتکب اصلی کیست یا چه کسانی هستند و حدود مسوولیت هر یک چقدر است؟»
البته به گفته این حقو‌ق‌دان در این‌گونه موارد «فرد اعلام کننده جرم نمی‌تواند به‌عنوان شاکی یا مدعی خصوصی موضوع را بعد از اعلام جرم تعقیب کند و به طریق اولی اعلام کننده جرم حق مطالبه خسارت ندارد و خسارت و دیه را باید شخص متضرر از جرم یا ولی او (اگر صغیر یا مجنون است) یا ولی دم او (اگر در اثر حادثه مرده است) مطالبه کند.»
این حقوق‌دان تاکید می‌کند که دخالت دادستان به‌عنوان مدعی‌العموم در تمام مواردی که برشمردیم، مسیر است.
این وکیل در پاسخ به این پرسش خبرنگار ایلنا که طرح چنین دعاوی می‌تواند منجر به کاهش این گونه حوادث شود،‌ نیز به تاکید گفت: «بدون شک مطالبه حق و پافشاری بر آن‌، نه در این موارد بلکه در همه موارد، نه تنها لازم، بلکه واجب است زیرا صرف‌نظر از اینکه شاید این اقدام باعث کاهش تعداد موارد این‌گونه حوادث شود، اصولا تن به ظلم دادن و تسلیم در مقابل ستم جایز نیست.»
مدعی العموم طرح شکایت کند
یک وکیل دیگر نیز معتقد است «به تبع هر جرم، یک مسئولیت بدنی و یک مسئولیت کیفری واقع می‌شود؛ در جرایمی که جنبه عمومی موضوع در حادثه موجود است، باید مدعی العموم طرح دعوی کند.»
“نعمت احمدی” در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا در مورد عدم پیگیری حقوقی پرونده‌های حوادثی که برای دانش‌آموزان یا دانشجویان در ماه‌های اخیر رخ داده، می‌گوید: «نهادی مانند آموزش و پرورش که دانش آموزان را به اردو برده باید مسئولیت کیفری وقوع این حوادث را بپذیرد.»
وی ادامه می‌دهد: «در حوادثی که مرتبط به اهمال پیمانکار است و به عنوان نمونه او از ابزار و وسایل نامناسب استفاده کرده، باید پیمانکار پاسخگو باشد اما این موضوع نافی مسئولیت کیفری آن نهاد و یا ارگان نیست.»
به گفته نعمت احمدی حتی زمانی که شاکی خصوصی پرونده یعنی اولیای دم دانش‌آموزان اعلام گذشت کند نیز این موضوع مسئولیت کیفری آن نهاد را رفع نمی‌کند و باید مدعی العموم در این گونه جرایم وارد پرونده حقوقی شود.»
جنبه عمومی جرایم به مدعی‌العموم مرتبط است
این وکیل توضیح می‌دهد: «جرایم دارای دو جنبه عمومی و جنبه خصوصی هستند تعقیب جنبه عمومی، به عهده داستان و مدعی العموم است به همین اعتبار از سوی مدعی العموم دنبال می‌شود اما جنبه خصوصی جرایم به افراد باز می‌گردد.»
نعمت احمدی افزود: «هر فرد به دلیل حادثه‌ای که برایش رخ داده می‌تواند طرح شکایت کند، در مواردی که جنبه عمومی یک حادثه مطرح است موضوع گذشت شاکی خصوصی مهم نیست چون با گذشت او مدعی العموم نباید از طرح شکایت بگذرد.»
این وکیل تاکید می‌کند: «براساس قاعده فقهی و حقوقی «تسبیب» نهاد، ارگان یا فردی که جرمی انجام داده از باب مسئولیتی که دارد، مورد تعقیب قرار می‌گیرد، حال ممکن است تقصیر داشته و قصوری مرتکب شده باشد یا اهمالی رخ داده باشد.»
وی تصریح می‌کند: «جرایمی که جنبه عمومی دارند باید از سوی مدعی العموم پیگیری شود.»
به گفته این حقوق‌دان مجریان برنامه‌هایی ماننداردوهای دانش آموزی یا خوابگاه‌هایی که محل استقرار دانش‌آموزان یا دانشجویان یا فرزندان بهزیستی است، با برگزاری چنین دادگاه‌هایی با شرح وظایف خود آشنا می‌شوند و متوجه می‌شوند که باید با اجرای تمهیداتی از وقوع چنین حوادثی پیشگیری کنند.»
وی در پایان تاکید می‌کند «هر مسئولی از باب اهمال تقصیر و قصور مکلف است پاسخگوی قانون باشد و مسئولیت کیفری و حقوقی خود را بپذیرد.»





آبزیان خلیج فارس، اینترنت و تلفن همراه بندرعباسی ها را نشانه رفتند

به دنبال مشکلات اینترنت در تهران مردم بندرعباس هم با مشکل قطعی اینترنت و تلفن همراه رو به رو شدند.
تاکنون هیچ دلیلی برای قطعی تلفنها و اینترنت در بندرعباس اعلام نشده و مردم بندرعباس همچنان از قطعی تلفن‌های ثابت سرگردان هستند.
قطعی دو روزه تلفن ثابت و اینترنت در بندرعباس مردم این شهر را سرگردان کرده و معلوم نیست چه زمانی این سرگردانی به پایان می رسد.
به گزارش مهر، اختلالات اینترنت در استان هرمزگان طی سالهای اخیر تبدیل به مسئله ای عادی برای مردم هرمزگان شده است و طی سالهای اخیر همواره اینترنت در هرمزگان یا با مشکل قطعی مواجه بوده و یا اینکه همواره از سرعتی معادل سرعت لاک پشت برخوردار بوده است.
اینترنت در حالی در استان هرمزگان همواره با مشکل مواجه بوده است که خطوط اصلی اینترنت کشور ابتدا از آبهای خلیج فارس و هرمزگان عبور می کند و به دیگر استانهای کشور می رسد.
اما این بار به جز قطعی اینترنت در هرمزگان خطوط تلفن ثابت در بندرعباس از روز گذشته با اختلالات فراوانی مواجه شده و بسیاری از تلفنهای ثابت قطع شده اند.
قطعی تلفنهای ثابت در هرمزگان موجب قطعی خطوط اینترنت خانگی نیز شده و بسیاری از کارهای مردم در دولت الکترونیک روی زمین مانده است.
برای قطعی خطوط اینترنت همواره دلایل مختلفی از سوی مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح می شود که یکی از مهمترین آنها تخریب فیبرهای نوری خلیج فارس به علت برخورد کشتی ها یا آبزیان مختلفی همچون دلفینها و کوسه ها با آن بوده است.
اما این بار معلوم نیست کدام یک از این دلایل موجب قطعی تلفنهای ثابت و خطوط اینترنت در هرمزگان بوده اند.
تاکنون هیچ دلیلی برای قطعی تلفنها و اینترنت در بندرعباس اعلام نشده و مردم بندرعباس همچنان از قطعی تلفنهای ثابت سرگردان هستند.





دو هفته طلایی صفارهرندی برای حمله به قلب دشمن

صفارهرندی در غیاب مشارکت مردمی، مدعی است که انتخابات موفق در کشور ده برابر موشک‌های فوق پیشرفته کشورمان در بازدارندگی دشمن تاثیرگذارتر است.
وی اظهار کرد: انتخابات پیش‌رو یک محک جدی است تا دشمنان بسنجند که علاقه و اعتقاد مردم به نظام و رهبری به چه میزان است چراکه دشمنان با شیوه‌های مختلف از جمله فشارهای اقتصادی تمام تلاش خود را به کار گرفته‌اند تا از این علاقه کم کنند.
مشاور فرهنگی فرمانده کل سپاه پاسداران به تبعیت از سردار جعفری و علی سعیدی ادعا کرد:  اخیراً ۶ الی ۷ نظرسنجی معتبر انجام شده ‌و تمامی آنها حکایت از انتخاباتی با حضور حدود ۶۰ درصدی در انتخابات مجلس نهم دارند.
محمدحسین صفار هرندی مشاور فرهنگی فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در اولین همایش مدیران هیئت‌های مذهبی بسیجی و نخبه سراسر کشور سخن می‌گفت اظهارداشت: اخیرا خاتمی در جلسه‌ای گفته است که بهترین حالت برای ما حضور زیر ۳۰ درصد مردم است چراکه برخی از طیف‌های اصلاح‌طلبان می‌خواهند بگویند با حذف آنها انتخابات ورشکسته می‌شود بنابراین می‌گویند که نظام باید به آنها امتیاز بدهد لذا کاهش میزان مشارکت مردمی خواست دشمنان است.
به گزارش فارس، وی مخالفان شرکت در انتخابات را “خائنان وطن‌فروش” و ” اراذل و اوباش” توصیف کرد و گفت:عده‌ای خائن از امروز برای دشمنان ملت توجیه فراهم می‌کنند و سعی می‌کنند انتخابات با مشارکت پائین صورت گیرد تا آنها بتوانند نقشه‌های آینده خود را عملی کنند، به همین دلیل حضور گسترده مردم در انتخابات جنبه امنیتی دارد. عده‌ای از این ارذل و اوباش در رسانه‌های بیگانه به ابزار دست دشمن تبدیل شده‌اند و سعی دارند علیه انتخابات دروغ‌پراکنی کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت اول احمدی نژاد دو هفته باقیمانده تا انتخابات را دو هفته طلایی توصیف کرد و گفت: توپخانه‌های دو طرف بطور مرتب در حال کار است و می‌خواهند مغزها و ذهن‌ها را تسخیر کنند بنابراین باید به مخاطبان آگاهی داد و با ارائه اندیشه درست اطرافیان خود را مجهز کنیم.
وی ادعا کرد:  هر رأی مردم یک تیر به قلب دشمن است.





بیست و یکمین روز؛ نامزدهای انتخاباتی ما در حبس هستند

نامزدهای انتخاباتی: علیرضا فلاحتی، سیدضیانبوی، عیسی سحرخیز و مهدی فروزنده پور

گروه اجتماعی کلمه: به لیست زندانیان پس از انتخابات نگاه کنید. اتهام بیشتر آنها یکی است: “عضویت در یکی از ستادهای تبلیغاتی میر حسین موسوی و یا مهدی کروبی.” در واقع اتهام آنان شرکت در انتخابات است، پرشور کردن فضای انتخابات است، اتهام آنان این است که میزان را رای مردم می دانستند. آنان بازداشت شدند چون بر خلاف میل یک جناح تمامیت خواه عمل کرده بودند، آنان بازداشت شدند چرا که نخواستند سکوت کنند، آنان بازداشت شدند چون مخالف دروغ بودند و آزادی را باور داشتند. انحصار طلبان می خواستند که جمهوریت نظام را قربانی تمامیت خواهی خویش کنند و بر خلاف آنچه که امام گفت و قانون اساسی بر آن تاکید کرده است رای یک نفر را به جای همه بخوانند. اما زنان و مردان آزاده این سرزمین، وارثان خود شهدا تن نداند به این دکیتاتوری آشکار و ایستادند بر سر پیمان خویش با مردمانشان و از این رو نیز راهی زندان شدند. با این تفاضیل چطور می توان در انتخابات شرکت کرد هنگامی که:
ضیا نبوی دانشجوی در تبعید اما همچنین سبز و استوار
سخنگوی شورای دفاع از حق تحصیل و دانش آموخته رشته مهندسی شیمی از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل است که در آزمون کارشناسی ارشد سال ۸۷ موفق به کسب رتبه تک رقمی در رشته جامعه شناسی شده بود اما با این همه از تحصیل محروم شد.
سید ضیاالدین نبوی در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۳۸۸ همراه دختر عموی‌اش عاطفه نبوی بازداشت و به ۱۵ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد که ۱۰ سال از این حبس در شهرستان ایذه است. این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ده سال حبس در تبعید تبدیل شد . ضیا نبوی در ۸۹/۷/۱ بدون اطلاع قبلی به زندان کارون اهواز منتقل شد و در حال حاضر در شرایط بسیار سختی بسر می برد . نکته جالب توجه در خصوص پرونده ضیاء نبوی این است که او را به جرم ارتباط با سازمان مجاهدین خلق (منافقین) راهی زندان کرده اند و چنین حکم سنگینی داده اند اما ضیاء بارها و بارها اعلام کرده که از این سازمان تروریستی بیزار است و به هیچ وجه حاضر نیست حتی برای دقیقه ایی به عضویت این سازمان در آید. همبندیان سابق این دانشجو میگویند که او همواره رویه سازمان را نقد می کرده و با توجه به روحیات و طرز تفکری که دارد به هیچ عنوان چنین اتهامی برازنده او نیست و معلوم نیست بر چه اساسی نیروهای امنیتی چنین اتهامی را به او زده اند.
ضیا نبوی در زندان کارون اهواز اقدام به نوشتن خاطرات و افکارش در زندگی کرد که حاوی نکات ریز و دقیق انسان شناسانه و جالبی است: “خواسته ی من اینبار ابتدائا وضعیتی بود که کسی به من تعدی نکنه و از همین منظر بود که دموکراسی، در معنای حکومت «قانون» این بار برای من ارزشمند شد. در واقع در طی دوران حبس، از بازجوئی گرفته تا بازپرسی و دادگاه، صدور حکم، تبعید، جابه جائی و وقایعی که بعدا رخ داد، مهم ترین پرسشی که در معنای سیاسی برای من مطرح بود، این بود که؛ «چگونه می توان انسان ها را ملزم به رعایت حدود و مرزهائی کرد که به یکدیگر آسیب نرسانند؟”
او همچنین در نامه ایی زندان کارون اهواز را مرز بین زندگی انسانی و حیوانی خواند و نوشت: ” آنچه در این جا می گذرد حقیقتا “ورای حد تقریر” است و قابل بازنمائی نیست! من چنین وضعیتی را نه پیش از این تجربه کرده بودم و نه جائی خوانده یا شنیده بودم. هیچ فیلمی یا داستانی تاکنون زندان را این گونه تصویر نکرده بود و هرگز در مخیله ام هم نمی گنجید که چنین جایی ممکن است وجود داشته باشد! شاید بتوان گفت که همه ی مصیبت های اینجا از این نکته بر می خیزد که انسان در یک محیط بسیار کوچک و بسته و به غایت آلوده با شمار زیادی از انسان های متفاوت و نامتناجس مواجه است و مجبور است تمامی لحظات خود را در چنین وضعیتی بگذراند. واقعا برای خودم هم جای سوال است که چگونه می توان توصیف کرد جایی را که حتی هوای سالمی برای تنفس و یا چند متر فضای خالی برای قدم زدن وجود ندارد! در این چند ماهی که در این زندان به سر می برم گاهی وقتی افکار و رفتارم را در طول شبانه روز مرور می کنم به نتایج عجیبی می رسم، احساس من این است که کم کم زندگی ام از محتوای انسانی تهی می شود…”
وی همچنان بدون مرخصی در زندان به سر می برد..
علیرضا فلاحتی خانواده شهدا کماکان هدیه می دهند به وطن
عضو ستاد ۸۸ (جوانان حامی خاتمی و میرحسین) و ستاد مهندس موسوی و از اعضای اصلی شاخه جوانان جبهه مشارکت در استان مازندران است. او در تاریخ ۲۸/۱۱/۸۸ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی دستگیر شد و دوران یک ماهه بازداشت خود را در زندان اداره اطلاعات ساری و متی کلای بابل سپری کرد. فلاحتی در ابتدا ضمن رد اتهامات وارده از سابقه انقلابی خود و خانواده اش که چهار شهید را تقدیم انقلاب کرده سخن گفت. او سپس با اشاره به فعالیت در ستاد ۸۸ ذیل عنوان رییس ستاد ضمن برشمردن فعالیتهای خود رای ۸۵ درصدی ناشی از این انتخابات را حاصل تلاش شبانه روزی خود و دوستانش در ستاد های کشور اعلام نمود.
رئیس ستاد ۸۸ شهرستان بابل در تشریح شرایط اسفناک دوران بازجوئی عنوان کرد که به صورت طویل المدت نمی توانست از سلول خارج شود و فقط دستی را می دید که برای او غذا می آورد. او از شرایطی گفت که در بین بازجویی ها ارتباط تلفنی را با منزل ایشان برقرار می کردند و دختر ۱۲ ماهه او پشت خط تلفن او را صدا می زد و بازجویان دیدار نوزادش را منوط به اعتراف علیه خود و دیگران کرده بودند! او سپس به تشریح وضعیت پدر معلول خود پرداخت که “برای دیدار من ساعت ها با توجه به وضعیت نامناسب جسمی در مقابل اداره اطلاعات می نشست .” مسئول شاخه جوانان جبهه مشارکت استان مازندران سپس به شرایط نامناسب بهداشتی و سلولهای انفرادی زندان متی کلای بابل اشاره کرد که مجبور بود برای رفتن به دستشویی مدت ها در بزند اما کسی جوابگو نبود.
او یک دختر کوچک سه ساله دارد و در بند نامناسبی در بابل نگهداری می شود.
مهدی فروزنده پور، اتهام: رییس دفتر مهندس میر حسین موسوی
رییس دفتر میرحسین موسوی دارای فوق لیسانس مدیریت، از ۲۲ سال پیش کارمند نهادریاست جمهوری بوده است. او در آخرین سمت خود ریاست دفتر موسوی را در فرهنگستان هنر برعهده داشت.
فروزنده در تاریخ هفتم دی ماه ۱۳۸۸ در منزل شخصی‌اش توسط ماموران امنیتی بازداشت شده بود.فروزنده پور بعد از گذشت بیش از دوماه بازداشت انفرادی و گذراندن بازجویی های فراوان در اسفند ۸۸ با تودیع وثیقه آزاد شد اما هم اکنون بار دیگر به زندان رفت.
او که از رزمندگان هشت سال دفاع مقدس است در دادگاه به پنج سال حبس تعزیری محکوم گردید .
بهمن احمدی امویی در نامه ای به همسرش درباره مهدی فروزنده پور می نویسد: محمد مهدی فروزنده پور، رییس دفتر مهندس میرحسین موسوی در فرهنگستان هنر را که یادت هست. این روزها زیاد با هم حرف می زنیم، دیروز او از گذر زمان گلایه می کرد و می گفت: «در تمام این سال ها چیزهایی توی ذهن ما کرده بودند که شده بود دیوارهای بین ما و بقیه مردم. نمی گذاشتند مردم، جامعه و اطرافم را آن طور که هستند، ببینیم. آدم ها را با مسلک ها و مرام هایی که معلوم نبود چقدر درست است، انگ می زدند و این انگ ها توی ذهن ما تبدیل به تابوهایی شده بودند، تابوهایی که نباید به آنها نزدیک شد.” فروزنده پور با افسوس می گفت: «در چند ماهی که بین زندانیان هستم، تازه فهمیدم چقدر دور خودمان دیوار کشیده بودیم و خیلی ها را نمی دیدیم» و بعد به بچه های ملی-مذهبی توی اتاق هفت که با آنها هم اتاق است، اشاره کرد: «خیلی آدم های با صفا و پاکی هستند، یا آن دانشجوی جوان که گرایش چپ دارد. چرا نمی گذاشتند که این آدم ها را به صفت انسان بودن شان ببینیم و بشناسیم.” حرفهای فروزنده پور برایم جالب بود، او هم داشت به چیزهایی فکر می کرد که من چند روزی به آن می اندیشیدم: دیوار، دیوار و باز هم دیوار و دیوار.”
عیسی سحرخیز: صدای حق گویی یک ملت
روزنامه‌نگار و فعال سیاسی متولد ۱۰ بهمن ماه ۱۳۳۲ در شهر آبادان ایران است. او در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی مدتی مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.
این روزنامه‌نگار در رشته‌ی اقتصاد از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد و از سال ۱۳۶۱ به عنوان خبرنگار و کارشناس اقتصادی در خبرگزاری رسمی دولت ایران (ایرنا) به فعالیت پرداخت. سحرخیز همچنین مدیر مسئول نشریه‌ی آفتاب و اخبار اقتصاد نیز بود. از دیگر فعالیت‌های او فعالیت در زمینه‌ی نشر کتاب در ایران و مدیریت انتشارات قلم بوده است.
در سال ۱۳۷۸ پس از اقدام قوهٔ قضائیه علیه او، عیسی سحرخیز از سمت مدیرکلی مطبوعات داخلی وزارت ارشاد استعفا داد. برخورد قوهٔ قضائیه به دلیل ارایه‌ی مجوز انتشار به روزنامه‌ی «زن» بود که در محاق توقیف قرار داشت. در همین رابطه او در سال ۱۳۸۲ محاکمه و به یک سال محرومیت از اشتغال در مناصب دولتی محکوم شد. سحرخیز بنیانگذار «انجمن دفاع از آزادی مطبوعات ایران» نیز هست
عیسی سحرخیز در جریان پیامدهای اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران در تاریخ ۱۲ تیر ۱۳۸۸ بازداشت شد. هفته‌ی قبل از آن در ۳۰ خرداد، از دفتر سعید مرتضوی، دادستان تهران با او تماس گرفته و از او خواسته بودند روز بعد خود را به دادستانی معرفی کند، اما او گفته بود تا چند روز آینده خارج از تهران است و نمی‌تواند به دادستانی مراجعه کند. وی پس از بازداشت به سلول‌های انفرادی زندان اوین منتقل شد. در جریان دستگیری مورد ضرب و شتم شدید ماموران امنیتی قرار گرفت و دنده‌های او شکست. اتهام سحرخیز مربوط به مصاحبه‌ای در آن سال بود با عنوان «من الان در زندانی به نام ایران محبوس هستم.” است. او داداگاه های مختلف با قضات متفاوت را گذراند ودر تاریخ ۵ مهر ۱۳۸۹ و بعد از نزدیک به ۱۵ ماه بازداشت با حکم شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به سه سال زندان و پنج سال ممنوعیت و محرومیت از فعالیت‌های سیاسی و مطبوعاتی محکوم گردید.
وضعیت جسمی عیسی سحرخیز در طول دوره بازداشت طولانی مدتش به خاطر شکنجه‌ها و فشارهای شدیدی جسمی و همچنین سلول‌های انفرادی بسیار حاد شد. به طوری که در تاریخ ۱۶ مرداد ماه ۱۳۸۹ وضعیت جسمی او که از ناراحتی قلبی نیز رنج می‌برد بسیار وخیم عنوان شد. این روزنامه نگار دربند در نوبت های مختلف در کنار هم بندنی های خود در زندان رجایی شهر یا به صورت فردی به دلایل مختلف دست به اعتصاب غذا زد و مدتی پیش به دلیل وضعیت نامساعد جسمی به بیمارستان منتقل شد.




تلفن همراه شما را خودخواه می کند

هرچند که تلفن همراه اساسا وسیله ای برای تقویت روابط اجتماعی بین افراد به شمار می رود اما استفاده از تلفن همراه باعث انزوای افراد از انجام فعالیت های اجتماعی شده و آنها را خودخواه تر می کند.
یونایتدپرس می نویسد که این تحقیقات در دانشگاه مریلند آمریکا انجام شد و در آن گروههای زیادی از دانشجویان زیر ۲۰ سال شرکت داشتند.
پژوهشگران دریافتند این جوانان بعد از گذشت مدت کوتاهی از استفاده از تلفن همراه از شرکت در خدمات اجتماعی و کار داوطلبانه در محل تحصیل خودداری کردند اما آنهایی که از تلفن همراه استفاده نکردند، با انجام این کارهای داوطلبانه موافقت کردند.
این تحقیقات همچنین نشان داد که جوانان استفاده کننده از تلفن همراه از پاسخ دادن به برخی از سوالاتی که پاسخ آنها را می دانستند خودداری کرده و روی گردادند.
برپایه این تحقیقات، میزان خودخواهی و بی توجهی دانشجویان دارای تلفن همراه به حدی رسید که آنها به درخواست پژوهشگران برای ترسیم تصویری از تلفن همراه خود و شرح مختصر چگونگی استفاده از آن هیچ گونه توجهی نکردند.
پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که استفاده از تلفن همراه ادامه نیاز به ارتباط را در برخی افراد می کشد و تمایل آنها را برای تماس یا انجام هرگونه فعالیت یا رفتار اجتماعی با مردم را کاهش می دهد.




رشد جمعیت منفی است/ مردم بچه دار نمی شوند

در حالی که احمدی نژاد کنترل جمعیت را مساله ای غربی می داند، وزیر بهداشت خبر داد نرخ رشد جمعیت کشور به ۱٫۳ درصد رسیده است که نشان ‌دهنده کاهش سریع رشد جمعیت است.
به گزارش مهر، دکتر مرضیه وحید دستجردی در حاشیه مراسم رونمایی از نقشه تحول نظام سلامت کشور افزود: اگر با همین آهنگ پیش برویم، نرخ رشد جمعیت در آینده‌ای نزدیک منفی می‌شود.
احمدی نژاد سال پیش گفته بود که اجرای شعار “دو بچه کافی است” به این معناست که “۴۰ سال دیگر نامی از ملت ایران باقی نماند”.
نمایندگان مجلس نیز سخنان احمد نژاد را غیر کارشناسی دانسته و گفته بودند که “دولت مشکلات افراد بیکار جامعه را که درصد بالایی را تشکلیل می دهند حل کند، جمعیت صد میلیونی پیش کش.”
هر چند دولت محمود احمدی نژاد یک سال پیش لایحه ای به مجلس ایران داد که در مواردی فرزندان چهارم و بعد آن هم بتوانند از امتیازات قانونی برخوردار شوند، اما رشد تورم و گرانی
به گونه ای است که حتی نرخ ازدواج نیز بشدت کاهش یافته است و کارشناسان از عدم تمایل جوانان برای تشکیل خانواده خبر داده اند.




انتقال دوباره سحرخیز به بیمارستان قلب

عیسی سحرخیز، روزنامه نگار زندانی، در پی وخامت مجدد شرایط جسمی و وضعیت نامناسب قلبی، به بیمارستان قلب امیرآباد منتقل و بستری شده است.
به گزارش جرس، بر اساس مشاهدات کارمندان بیمارستان مذکور، ماموران دست و پای این فعال مطبوعاتی زندانی را به تخت به صورت ضربدری بسته اند.
ماه گذشته نیز، عیسی سحرخیز به دلایل وضعیت وخیم جسمی، به طور ناگهانی از زندان گوهردشت به بیمارستان امام خمینی منتقل گردیده بود، که مجددا به زندان بازگردانده شد.
گفته می شود برخی فشارهای وارده از سوی محافل خاص، سبب ناتمام ماندن درمان دیسک کمر و ناراحتی حاد گردن و همچنین اعصاب پای وی شده بود و کادر پزشکی مجتمع بیمارستان امام خمینی تهران، تحت فشار دکتر امامی، معاون انتصابی وزیر بهداشت و درمان و رئیس مجتمع آن بیمارستان، مجبور شدند کار درمانی عیسی سحرخیز را متوقف کنند.
عیسی سحرخیز روزنامه نگار و مدیر کل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد در دولت محمد خاتمی، طی حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ بازداشت شد، که طبق شواهد، در جریان دستگیری مورد ضرب و شتم شدید ماموران امنیتی قرار گرفت و دنده‌های وی شکست.
سحرخیز از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی به اتهام توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام به سه سال حبس محکوم شده بود اما در تاریخ ۱۴ مرداد ماه امسال طی حکمی به دو سال حبس دیگر به دلیل فعالیت های مطبوعاتی سابقش محکوم شد.



گندم به جای پول نفت، روسیه هم به هند پیوست

در حالی که هند در صدد است به جای پرداخت پول نفت به ایران گندم بفروشد، روسیه نیز بزودی به ایران گندم خواهد داد.
رویترز گزارش داد که بازرگانان ایرانی همچنین قصد دارند مقادیر بیشتری گندم از روسیه با روبل خریداری کنند.
بر اساس این گزارش، در حالی که تحریمهای بین المللی بر ضد ایران تشدید شده است، تهران طی دو هفته اخیر تلاشهای خود را برای خریداری گندم در بازارهای بین المللی افزایش داده و تا کنون ۱٫۱ میلیون تن گندم خریداری کرده است.
مقامهای ایران همچنین در حال مذاکره با کشورهای فروشنده گندم و غلات برای مبادله پایاپای با نفت و طلا هستند .
تحریمهای بین المللی مانع از پرداخت پول اقلام مورد نیاز ایران با ارزهای معتبر دلار و یورو شده است .
منابع آگاه افزودند، ایران برای ماههای فوریه تا آوریل ۲۰۱۲ میلادی بیش از ۴۲۰ هزار تن گندم از آلمان ۳۰۰ تا ۳۶۰ هزار تن از کانادا ۲۴۰ هزار تن از برزیل و ۲۰۰ هزار تن نیز از استرالیا خریداری کرده است.
این در حالی است که دو شرکت بزرگ آمریکایی در این قراردادها نقش و مشارکت داشته‌اند.
شرکت آمریکایی کارگیل هفته گذشته اعلام کرد، علی رغم تحریمهای بین المللی بر ضد ایران، قصد دارد صادرات گندم به این کشور را ادامه دهد .
منابع آگاه افزودند، در حالی که سیستم مالی ایران برای پرداخت پول گندم وارداتی با مشکلات زیادی روبرو است، این کشور قصد دارد مبادلات خود را با شرکتهای بین المللی به صورت پایاپای انجام دهد . منابع آگاه افزودند: دولت ایران با استفاده از شرکتهای سوییسی بخشی از پرداخت های بانکی و مالی خود در آسیا را انجام می دهد . تجار بخش خصوصی ایران نیز قصد دارند، برای دور زدن تحریمهای بین المللی گندم مورد نیاز خود را از روسیه با ارز روبل وارد کنند .
ایران سالانه ۴.۵ میلیون تن غلات وارد می‌کند که ۳.۵ میلیون تن از این مقدار خوراک دام این کشور است.




ممنوعیت معاملات مالی جهانی با ایران/ ارائه ارز در مبادی خروجی فرودگاه ها

متقاضیان دریافت ارز مسافرتی پس از پرداخت معادل ریالی ارز مورد نیاز خود به شعب ارزی بانک‌های ملی و ملت در سطح شهر و دریافت سند حسابداری یا رسید مربوطه به شعبه‌ بانک‌های یادشده مستقر در مبادی خروجی فرودگاه (‌پس از گیت خروجی) مراجعه و در مقابل ارائه سند حسابداری یا رسید ،برای دریافت ارز مسافری خود اقدام کنند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، در سند حسابداری یا رسید باید مبلغ ، نام متقاضی، کد ملی، شماره گذرنامه و سایر اطلاعات مرتبط درج و ممهور به مهر و امضای شعبه ‌باشد.
در همین حال پایگاه اینترنتی آبزرور گزارش داد، دیپلمات های عالی رتبه آمریکا و اتحادیه اروپا اعلام کردند اتحادیه اروپا قصد دارد عملیات مالی جهانی بانک های ایران را ممنوع کند .
بر اساس این گزارش بزرگترین سازمان های اعتباری جهان در چارچوب سیستم سوییفت فعالیت می کنند.
گروه ۱+۵ مرکب از ۵ عضو دایمی شورای امنیت و آلمان از سال ۲۰۰۳ میلادی به همراه آژانس بین المللی انرژی اتمی خواهان آن است که ایران کارهای مربوط به غنی سازی اورانیوم را متوقف سازد.
وزیران امور خارجه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا ۲۳ ژانویه در اجلاس خود در بروکسل تصمیم گرفتند، واردات نفت از ایران به کشورهای اروپایی را تحریم کنند.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا قصد دارند، تا اول جولای سال ۲۰۱۲ واردات نفت خود از ایران را بطور کامل متوقف کنند.
اتحادیه اروپا علاوه بر تحریم نفتی و اعمال تحریم های مالی علیه بانک مرکزی ایران همچنین ممنوعیت صادرات تجهیزات اساسی برای صنعت نفت و انتقال فناوری های مربوطه به ایران را برقرار کرده است.




تعطیلی ٢۵ درصد از صنایع در نتیجه اجرای طرح هدفمندی یارانه

دبیر انجمن صاحبان صنایع استان تهران گفت: ٢١ درصد کارخانجات نیمه فعال و ١٦ درصد رو به تعطیلی هستند و ٢۵ درصد نیز عملا تعطیل شده‌اند.
به گزارش مهر، مهدی میرعبداللهیان در دومین جشنواره تجلیل از مدیران برتر و اشتغال زا گفت: در حال حاضر ٩٠ بنگاه صنعتی به لحاظ حجم فعالیت در رتبه‌های برگزیده کشوری جای دارند، این درحالی است که متاسفانه در حال حاضر صرفا ٣٨ درصد از کارخانجات داخلی فعال هستند.
دبیر انجمن صاحبان صنایع استان تهران افزود: ٢١ درصد کارخانجات، نیمه فعال و ١٦ درصد رو به تعطیلی هستند و ٢۵ درصد نیز عملا تعطیل شده‌اند.
وی تصریح کرد: هم اکنون برای راه‌اندازی هر شغل نیازمند ١٠٠ میلیون تومان سرمایه‌گذاری هستیم در حالی که به نظر می‌رسد حفظ اشتغال موجود باید در اولویت قرار گیرد.




دو کارگر ساختمانی دچار گازگرفتگی شدند

خبرگزاری هرانا - نشت گاز منوکسیدکربن در یک اتاقک کارگری دو کارگر ساختمانی را مسموم کرد.
اکبر فرمانی فرمانده آتش‌نشانان اعزامی به این حادثه با بیان اینکه آتش‌نشانان ایستگاه ۲۲ در ساعت ۹: ۱۷روز گذشته از طریق تماس سامانه ۱۲۵ در جریان وقوع گازگرفتگی در منطقه خانی‌آباد نو قرار گرفتند گفت: آتش‌نشانان با حضور در محل حادثه دریافتند که دو کارگر در اتاقک موقت کارگری ساخته شده در زیرزمین یک ساختمان درحال احداث، دچار گازگرفتگی شدند.
وی با بیان اینکه آتش‌نشانان پس از بازکردن در ورودی این اتاقک، دو کارگر را در حالی که قادر به هیچ حرکتی نبودند، یافتند افزود: نیروهای آتش‌نشانی این دو کارگر را به بیرون از اتاقک منتقل کردند.
به گزارش ایسنا، وی علت گازگرفتگی این افراد را استفاده از منقل ذغال روشن برای گرم‌کردن اتاقک کارگری عنوان کرد و تصریح کرد: هر دو مصدوم با حضور عوامل اورژانس برای مداوا به مرکز درمانی اعزام شدند.