اخبار روز:
ندای آزادی: تعدادی از شخصیت های ملی مذهبی با انتشار پیامی، از زندانی سیاسی و فعال سندیکایی، آقای رضا شهابی در خواست نموده اند به اعتصاب غذای خود پایان دهد.
متن این پیام کوتاه که نسخه ای از آن در اختیار ندای آزادی قرار گرفته است بشرح زیر است :
به نام خدا
برادر گرامی
جناب آقای رضا شهابی
با سلام
شنیدهایم که بر سر تعیین تکلیف حقوقیتان، دست به اعتصاب غذا زدهاید. با توجه به نگرانی خانواده، دوستان و دوستدارانتان نسبت به سلامت جسمی شما؛ این جانبان تقاضا میکنیم که به اعتصاب خود پایان داده و با حفظ سلامتیتان پیگیر وضعیت حقوقی خود شوید.
امیدواریم که هر چه سریعتر به وضعیت شما رسیدگی شده و خانوادهتان نیز از نگرانی بیرون آیند.
حبیبالله پیمان
صدر حاج سیدجوادی
حسین شاهحسینی
اعظم طالقانی
لطفالله میثمی
متن این پیام کوتاه که نسخه ای از آن در اختیار ندای آزادی قرار گرفته است بشرح زیر است :
به نام خدا
برادر گرامی
جناب آقای رضا شهابی
با سلام
شنیدهایم که بر سر تعیین تکلیف حقوقیتان، دست به اعتصاب غذا زدهاید. با توجه به نگرانی خانواده، دوستان و دوستدارانتان نسبت به سلامت جسمی شما؛ این جانبان تقاضا میکنیم که به اعتصاب خود پایان داده و با حفظ سلامتیتان پیگیر وضعیت حقوقی خود شوید.
امیدواریم که هر چه سریعتر به وضعیت شما رسیدگی شده و خانوادهتان نیز از نگرانی بیرون آیند.
حبیبالله پیمان
صدر حاج سیدجوادی
حسین شاهحسینی
اعظم طالقانی
لطفالله میثمی
اخبار روز: شاید برخی از آن هایی که هفته ی گذشته از دیوار سفارت انگلستان بالا رفتند، در رویای ساختن یک «حماسه ی ۱٣ آبان دیگر» بودند. بعضی از جناح های حکومتی که سر نخ ماجرا را در دست داشتند و خبرگزاری های مثل فارس که باد در آستین «دانشجویان بسیجی» می انداختند هم همین رویا را برای آن ها تصویر می کردند، اما «حماسه ی سیزده آبان» که تکرار نشد هیچ، «دانشجویان عزیز» بیش از پیش دارند سنگ روی یخ می شوند و مخالفت با اقدام آشوبگرانه ی آن ها - که ظاهرا برای تصفیه حساب های داخلی صورت گرفته است - با مخالفت روبرو می شود.
آیت الله مکارم شیرازی از جمله کسانی است که با «احساس وظیفه ی شرعی» پیامی صادر کرده و «جوانان عزیز احساساتی» را سرزنش کرده است. به گزارش عصر ایران آیت الله 'ناصر مکارم شیرازی' از مراجع تقلید در قم در پیامی در باره حادثه سفارت انگلیس، تاکید کرده است: "جوانان انقلابی در این موارد فراتر از قانون گام برندارند".
در این پیام با عنوان"یک نصیحت پدرانه به فرزندان انقلابی" آمده است: "مهم این است که گاهی کارهایی فراتر از قوانین از سوی بعضی از جوانان عزیز احساساتی انجام میگیرد که بهانه مهمی به دست دشمن ماجراجو میدهد و هزینه های زیادی باید برای آن بپردازیم، مانند همین حادثه اشغال سفارتخانه که سبب شد آنها با جنجال و هوچیگری سعی کنند شکستی را که از مجلس خورده بودند، جبران کنند و إنشاءالله موفق نخواهند شد".
متن کامل پیام به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
شک نیست که دولت انگلستان از دشمنان قدیمی ماست و همه ما خاطرات بسیار تلخی از دخالتهای ناروای آنها در کشورمان داریم و همه میدانیم اخیراً شمشیر عداوت را از رو بسته، و نه تنها خودش پیشگام در تحریمها شده که دیگران را نیز دعوت به این کار میکند که اخیراً در بخشی از این فعالیتهای موذیانه ناکام مانده است.
و نیز میدانیم که هدف دولتهای استکباری جلوگیری از پیشرفتهای علمی ما و وادار ساختن ما به تسلیم در برابر منافع نامشروع آنهاست که بحمدالله تاکنون با شهامت ایستادهایم و در آینده نیز به توفیق پروردگار شجاعانه خواهیم ایستاد.
ولی مهم این است که گاهی کارهایی فراتر از قوانین از سوی بعضی از جوانان عزیز احساساتی انجام میگیرد، که بهانه مهمی به دست دشمن ماجراجو میدهد و هزینههای زیادی باید برای آن بپردازیم، مانند همین حادثه اشغال سفارتخانه که سبب شد آنها با جنجال و هوچیگری سعی کنند شکستی را که از مجلس خورده بودند، جبران کنند و إنشاءالله موفق نخواهند شد.
به احتمال بسیار قوی در اینگونه موارد افراد نفوذی خود را به میان جوانان پاکباز میفرستند تا دست به تخریب و اقدامهای دیگری بزنند و در سطح جهان بر ضد ما تبلیغات وسیعی راه بیندازند که انداختند.
اینجانب به همه این عزیزان نصیحت پدرانه میکنم در اینگونه موارد فراتر از قانون گام بر ندارند و بدون اجازه رهبر بزرگوار انقلاب و مقامات مسئول اقدامی نکنند، شرائط منطقه کاملا به نفع ما و به زیان آنهاست. آنها درصددند با بهانههایی این شرایط را بر هم زنند، بسیار باید هوشیار باشیم و بهانه به دست آنها ندهیم.
مخصوصاً در آستانه انتخابات احتیاج به آرامش زیادی در داخل داریم تا بتوانیم شرکت حداکثری مردم را إنشاءالله جلب کنیم.
من به عنوان یک وظیفه شرعی در برابر سوالات زیادی که در این ایام از دفتر ما شد لازم دانستم با صراحت با شما عزیزان گفتگو کنم. شما هم إنشاءالله به وظیفه شرعی خود عمل خواهید کرد.
والسلام علیکم ورحمه الله وبرکاته
پدر معنوی اصلاحطلبان با یک جوک، عمر طولانی جنتی را مسخره کرد
محمد موسوی خوئینیها، با بیان اینکه اگر احمد جنتی نامه فدایت هم برای اصلاحطلبان بنویسد دیگر نتیجهای ندارد، با ذکر یک جوک، عمر طولانی دبیر شورای نگهبان را مسخره کرده است.
محمد موسوی خوئینی، دبیر مجمع روحانیون مبارز، در سایت خود نوشته است که «آنچه مسلم است اصلاحطلبان در انتخابات سال جاری مجلس با تابلوی اصلاحطلبی وارد نخواهند شد و این را همه مردم میدانند.»
دادستان اسبق کل کشور ادامه داده است: «هم اگر یک کار خوب در باره اصلاحطلبان کرده باشد همین است که راه را برای ورود اصلاحطلبان به چنین مجلسی بسته است.»
موسوی خوئینی که پدر معنوی اصلاحطلبان درون حکومت جمهوری اسلامی قلمداد میشود، در یادداشت خود نوشته: «فرصت انتخاباتی برای کسانی که میخواهند وارد انتخابات شوند تمام شده است. تأیید آیتالله جنتی و حتی اگر نامه فدایت شوم هم برای اصلاحطلبان بنویسند دیگر نتیجهای ندارد.»
وی سپس به تمسخر جنتی پرداخته و گفته است: «برای انبساط خاطر جناب جنتی ضرب المثل جدیدی شنیدهام که خدمت دائمالوجودشان عرض میکنم: دو چیز در این دنیا باقی میماند یکی نام نیک، و دیگر آیتالله جنتی.»
پس از سیوسهپل و تخت جمشید، ارگ کریمخان هم ترک خورد
پس از ترکهایی که در سیوسه پل اصفهان و تخت جمشید شیراز ایجاد شده، حالا نوبت به ارگ کریمخان و بافت زندیه رسیده و این بنای تاریخی نیز در معرض فرریختن قرار گرفته است.
عبور قطار شهری شیراز از کنار ارگ کریمخان و مجموعه زندیه، باعث لرزشهایی در ارگ کریمخان شده و این بنای تاریخی ترک برداشته است.
ارگ کریم خان یکی از مجموعه آثار زندیه است که قطار شهری شیراز از ۱۰ متری آن عبور میکند.
خبرگزاری مهر خبر داده است که علاوه بر ترک برداشتن دیوارهای این بنا، شیب تندی نیز در سطح این مجموعه تاریخی پیدا شده و درجاهایی نیز زمین نشست کرده است.
پیشتر نیز خبر رسیده بود که تخت جمشید، عظیمترین بنای هویت و تاریخ ایران، و همچنین بزرگترین بنای سنگی جهان، ترک خورده و در معرض فروپاشی قرار گرفته است.
علت این ترکها عدم مراقبت و کنترل بنای تخت جمشید از سوی مسئولان و متخصصان بوده است.
همچنین سقف سیوسه پل در بستر رودخانهی زایندهرود اصفهان نیز ترک برداشته است.
علت این ترک نیز مترو اصفهان بوده که موجب شکافتن سقف این پل ۴۰۰ ساله شده است.
بیخ گوش تهران زلزله آمد؛ دماوند لرزید
ساعاتی پیش زلزله سه ریشتری در شهرستان دماوند در ۶۳ کیلومتری تهران، مردم پایتخت را نگران کرد.
صبح امروز زلزلهای به بزرگی سه درجه در مقیاس درونی زمین(ریشتر) شهرستان دماوند در ۶۳ کیلومتری پایتخت را لرزاند.
به گزارش مهر، با این زلزله، شهرهای آبسرد و رودهن در شهرستان دماوند، نیز لرزیده است.
اما رئیس ستاد مدیریت بحران شهرستان دماوند اظهار داشته که این زلزله تا ساعت ۱۴ به وقت محلی خسارت مالی و جانی در برنداشته است.
در پی تعطیلی سفارت ایران در لندن، وزارت خارجه ایران اعلام کرده که تا چند روز دیگر "یکی از کشورهای همجوار انگلیس" را برای ارائه خدمات کنسولی به ایرانیان معرفی خواهد کرد.
حمیدرضا شاکری نیاسر مدیر کل ایرانیان خارج از کشور به خبرگزاری فارس گفته که به منظور ارائه خدمات کنسولی به ایرانیان مقیم انگلستان ستاد پشتیبانی خدمات کنسولی با مشارکت اداره کل ایرانیان و اداره کل کنسولی وزارت خارجه" تشکیل شده است و به زودی شماره تلفن، ایمیل و فکس برای کسب اطلاعات بیشتر اعلام خواهد شد.به گفته آقای شاکری، "خدمات رسانی به ایرانیان همچون گذشته ادامه خواهد داشت و دانشجویان و ایرانیان مقیم خارج از این بابت نگرانی نداشته باشند."
این مقام وزارت خارجه گفته که "در حال حاضر هیچ خدماتی از جمله ویزا برای اتباع انگلیسی ارائه نمی شود."
در پی خارج شدن کارکنان دیپلماتیک سفارت بریتانیا از تهران و اخراج دیپلمات های ایرانی از لندن، خدمات کنسولی به ایرانیان مقیم بریتانیا نیز متوقف شده است.
حسن قشقاوی معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان خارج از کشور وزارت خارجه ایران نیز به شبکه تلویزیونی جام جم که برای ایرانیان خارج از کشور برنامه پخش می کند، گفته که ستاد "ویژه خدمات رسانی به هموطنان ایرانی در انگلیس" از امروز یکشنبه ۱۳ آذر فعالیت خود را آغاز می کند.
آقای قشقاوی گفته که از یک سال پیش بحث قطع روابط ایران و انگلیس از سوی "جمعی از نمایندگان مجلس" پیشنهاد شده بود و لی وزارت خارجه سعی کرد "قطع ارتباط اتفاق نیفتد."
معاون کنسولی وزارت خارجه گفته که دلیل مخالفت "حضور بیش از ۳۰۰ هزار ایرانی در انگلیس و ضرورت ارائه خدمات کنسولی به آنها" بود.
آقای قشقاوی گفت که در حال حاضر ۲۰۰ هزار پرونده کنسولی مربوط به ایرانیان مقیم انگلیس در سفارت ایران موجود است و حدود ۹۰ درصد ایرانیان مقیم انگلیس با سفارت در ارتباط هستند."
با تعطیلی سفارت بریتانیا در تهران هنوز دولت این کشور اعلام نکرده که در این زمینه چه روشی در پیش خواهد گرفت اما آقای قشقاوی می گوید که "ممکن است آنها به دنبال کشور دیگری باشند که به عنوان مثال به صورت حافظ منافع آنها عمل کند."
این مقام وزارت خارجه ایران گفته که در حال حاضر هم سفارت بریتانیا در تهران و هم سفارت ایران در لندن تعطیل است.
به گفته آقای قشقاوی ۷۳ ایرانی در بریتانیا با بورس دولتی مشغول تحصیل هستند و "کل دانشجویان ایرانی در انگلیس نیز ۴ هزار و ۷۵۰ نفر" است.
این تشنج پس از آن رخ داد که مجلس ایران در روز یکشنبه در واکنش به تحریم بانک مرکزی جمهوری اسلامی از سوی بریتانیا تصمیم به کاهش سطح روابط دوجانبه از سفیر به کاردار گرفت.
وزارت امور خارجه بریتانیا این حملات را غیرقابل قبول خواند و وزارت امور خارجه ایران از آن ابراز تأسف کرد.
پس از آن، بریتانیا کارکنان دیپلماتیک سفارت خود را از تهران خارج کرد و به کارکنان سفارت ایران ۴۸ ساعت فرصت داد که خاک بریتانیا را ترک کنند.
با پایان یافتن مهلت بریتانیا به دیپلمات های ایرانی، کارکنان سفارت ایران عصر روز جمعه از طریق فرودگاه هیتروی لندن عازم تهران شده و در بامداد روز شنبه ۱۲ آذر ماه به تهران برگشتند.
رسانه های ایران از سرنگونی یک هواپیمای بدون سرنشین تجسسی آمریکایی در مرز شرقی ایران توسط نیروهای مسلح این کشور خبر دادهاند.
منابع نظامی ایران به خبرگزاریهای این کشور گفتهاند که یک پهپاد (پرنده هدایتپذیر از دور) مدل RQ-۱۷۰ را "با اندک خسارتی" در اختیار گرفتهاند.یک مقام نظامی به خبرگزاری فارس گفت: "واحدهای جنگ الکترونیکی و پدافند هوایی موفق شدند با اقدامات عملیاتی خود یک فروند هواپیمای بدون سرنشین پیشرفته جاسوسی آمریکایی از نوع 'RQ-۱۷۰' را که به طور محدود به مناطق مرزی شرق کشور تجاوز کرده بود، کشف و از کنترل متجاوزین خارج ساخته و آن را با اندک خسارتی سرنگون کرده و در اختیار بگیرند."
نیروهای ائتلاف به رهبری ناتو در افغانستان در بیانیهای در واکنش به انتشار این خبر اعلام کردند که هواپیمای مورد اشاره ایران احتمالا یک هواپیمای شناسایی بدون سرنشین آمریکایی بوده که هفته گذشته در یک ماموریت بر فراز غرب افغانستان پرواز میکرده است.
بنا بر این بیانیه گردانندگان این هواپیما کنترل آن را از دست دادهاند و از آن زمان در پی مشخص کردن وضعیت آن بودهاند.
هیچیک از این منابع خبری، اطلاعاتی درباره زمان و مکان این حادثه منتشر نکردهاند.
خبرگزاریهای ایران از قول منابع نظامی نوشتهاند که این هواپیمای بدون سرنشین به مرزهای هوایی "تجاوز" کرده بود و "اقدامات عملیاتی و الکترونیکی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران علیه پرونده های متجاوز، به مرزهای کشور محدود نخواهد ماند."
وزارتخانههای دفاع و امور خارجه آمریکا و همین طور سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در پاسخ به بیبیسی فارسی گفتند که درباره این موضوع اظهار نظر نمیکنند.
تابستان امسال نیز ایران ادعای مشابهی مبنی بر سرنگون کردن یک "هواپیمای بدون سرنشین تجسسی" آمریکا را بر فراز تاسیسات غنیسازی اوارنیوم فوردو مطرح کرد، اما چند روز بعد ادعای خود را پس گرفت و در بیانیه ای اعلام کرد که این حادثه بخشی از یک مانور نظامی بوده است.
'RQ-۱۷۰ سنتینل' نوعی هواپیمای بدون سرنشین شناسایی است که خبر ساخت آن در سال ۲۰۰۹ به رسانه های فعال در حوزه امور نظامی درز کرد و در سال ۲۰۱۰ نیروی هوایی آمریکا وجود این نوع هواپیما را تایید کرد.
بر اساس گزارشها این نوع هواپیمای بدون خلبان در عملیات شکار اسامه بنلادن، رهبر سابق القاعده، برای زیر نظر گرفتن محل اقامت او در هنگام انجام حمله کماندوهای آمریکایی مورد استفاده قرار گرفت.
ارتش و سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا معمولا از هواپیماهای بدون خلبان برای نظارت بر فعالیتهای نظامی در منطقه استفاده میکنند. علاوه بر آن، از این نوع هواپیماها برای حملههای موشکی در یمن، افغانستان و پاکستان نیز استفاده میشود.
استراتژی نفتی جمهوری اسلامی: ارزانفروشی و نسیهفروشی
دولت جمهوری اسلامی، به منظور مقابله با تحریم مالی قدرتهای غربی، نفت خود را با شرایط نازل به شماری از مشتریان خود تحویل میدهد. فریدون خاوند، استاد اقتصاد در پاریس در «گفتوگوی اقتصادی روز» به پرسشهایی در این زمینه پاسخ میدهد.
با توجه به همه این عوامل، پیشبینی میشد که وزیران خارجه ۲۷ کشور اتحادیه اروپا، در نشست اول دسامبر خود، به تحریم خرید نفت از ایران رأی بدهند. ولی این طرح به تصویب نرسید و علت اصلی آن هم، به گفته شماری از شخصیتهای اروپایی از جمله الن ژوپه، وزیر خارجه فرانسه، مخالفت یونان بود.
البته سوئد و فنلاند هم، با بیفایده توصیف کردن این طرح، چندان به آن روی خوش نشان ندادند، ولی عمدتاً این پافشاری یونان بود که تحریم نفتی ایران از سوی اتحادیه اروپا را به شکست کشاند.
در نشستهای اتحادیه اروپا، تصمیمگیری معمولاً بر اساس توافق جمعی انجام میگیرد و مخالفت یک کشور، هر چند کوچک، میتواند جلوی اتخاذ تصمیم را بگیرد. یونان در شرایط دشوار فعلیاش، به هیچوجه با تحریم نفتی ایران از سوی اتحادیه اروپا موافق نیست، چون به دلیل ضعف شدید مالیاش نمیتواند در شرایط عادی نفت مورد نیازش را از دیگر صادرکنندگان این کالا تأمین کند و تنها ایران است که حاضر است به این کشور نفت بفروشد، آن هم با قیمت ارزانتر و به صورت نسیه.
شمار زیادی از معاملهگران نفتی بینالمللی، به دلیل وضعیت مالی یونان و فروپاشی نظام بانکیاش، به این کشور پشت کردهاند. ولی ایران در وضعیتی نیست که بتواند با مشتریانش چانه بزند و یا در معامله با آنها سختگیری از خود نشان دهد.
در واقع جمهوری اسلامی، به دلیل تحریمهای مالی قدرتهای غربی، در صدور نفتش با دشواریهای جدی روبهرو است و به همین سبب به هر شرایطی تن میدهد. از جمله در رابطه با یونان، نفتش را ارزانتر از دیگران می فروشد و به علاوه این کالا را در قالب open credit عرضه میکند که شاید بتوان آن را اعتبار بدون ضمانتنامه ترجمه کرد. این نوعی نسیهفروشی است، آن هم بدون ضمانت معتبر.
در مورد حجم تازه معاملات نفتی ایران و یونان، و درجه وابستگی آتن به تهران در عرصه نفتی، دادههای تازهای در دست نیست. ولی با توجه به گزارشهای پراکنده به نظر میرسد که طی چند ماه گذشته نفت ارزان و نسیه ایران به کشتی نجاتی برای یونان بدل شده، چون شماری از شرکای پیشین این کشور به آن پشت کردهاند.
بعضی از کشورهای آسیایی، از جمله هند، با استفاده از موقعیت دشوار جمهوری اسلامی، از چنین امتیازهایی برخوردار شدهاند. گویا واحدهای تولیدی کره جنوبی هم با تکیه بر مشکلات بانکی ایران، در ازای خرید نفت از این کشور خواستار دست و دلبازیهایی شدهاند.
چینیها هم که از عمق دشواریهای جمهوری اسلامی، و وابستگی گریزناپذیر تهران به خود بیش از همه خبر دارند، در گرفتن امتیازهای بزرگ بازرگانی از رهبران ایران هیچ رحم و مروتی از خود نشان نمیدهند.
روابط بینالمللی بر رابطه قدرتها استوار است و کشوری چون ایران، با وضعیتی که برای خود به وجود آورده، به طعمهای آسان برای دیگر قدرتها بدل شده است.
گفتوگو با فریدون خاوند در مورد استراتژی نفتی جمهوری اسلامی
- به گفته شماری از شخصیتهای اروپایی، پافشاری یونان باعث شد که وزیران خارجه اتحادیه اروپا، در نشست پنجشنبه اول دسامبر خود، از طرح خود مبنی بر تحریم خرید نفت از جمهوری اسلامی صرف نظر کنند. چرا یونان در مخالفت با تحریم نفتی ایران این همه اصرار کرده و اصولاً چرا کشوری، به کوچکی یونان، توانسته است نظر اعضای سنگین وزن اتحادیه اروپا را عوض کند؟
با توجه به همه این عوامل، پیشبینی میشد که وزیران خارجه ۲۷ کشور اتحادیه اروپا، در نشست اول دسامبر خود، به تحریم خرید نفت از ایران رأی بدهند. ولی این طرح به تصویب نرسید و علت اصلی آن هم، به گفته شماری از شخصیتهای اروپایی از جمله الن ژوپه، وزیر خارجه فرانسه، مخالفت یونان بود.
البته سوئد و فنلاند هم، با بیفایده توصیف کردن این طرح، چندان به آن روی خوش نشان ندادند، ولی عمدتاً این پافشاری یونان بود که تحریم نفتی ایران از سوی اتحادیه اروپا را به شکست کشاند.
در نشستهای اتحادیه اروپا، تصمیمگیری معمولاً بر اساس توافق جمعی انجام میگیرد و مخالفت یک کشور، هر چند کوچک، میتواند جلوی اتخاذ تصمیم را بگیرد. یونان در شرایط دشوار فعلیاش، به هیچوجه با تحریم نفتی ایران از سوی اتحادیه اروپا موافق نیست، چون به دلیل ضعف شدید مالیاش نمیتواند در شرایط عادی نفت مورد نیازش را از دیگر صادرکنندگان این کالا تأمین کند و تنها ایران است که حاضر است به این کشور نفت بفروشد، آن هم با قیمت ارزانتر و به صورت نسیه.
- معاملات نفتی میان ایران و یونان در چه شرایطی انجام میگیرد و چرا جمهوری اسلامی حاضر شده است، برای فروش نفت، این همه به یونان امتیاز بدهد؟
شمار زیادی از معاملهگران نفتی بینالمللی، به دلیل وضعیت مالی یونان و فروپاشی نظام بانکیاش، به این کشور پشت کردهاند. ولی ایران در وضعیتی نیست که بتواند با مشتریانش چانه بزند و یا در معامله با آنها سختگیری از خود نشان دهد.
در واقع جمهوری اسلامی، به دلیل تحریمهای مالی قدرتهای غربی، در صدور نفتش با دشواریهای جدی روبهرو است و به همین سبب به هر شرایطی تن میدهد. از جمله در رابطه با یونان، نفتش را ارزانتر از دیگران می فروشد و به علاوه این کالا را در قالب open credit عرضه میکند که شاید بتوان آن را اعتبار بدون ضمانتنامه ترجمه کرد. این نوعی نسیهفروشی است، آن هم بدون ضمانت معتبر.
در مورد حجم تازه معاملات نفتی ایران و یونان، و درجه وابستگی آتن به تهران در عرصه نفتی، دادههای تازهای در دست نیست. ولی با توجه به گزارشهای پراکنده به نظر میرسد که طی چند ماه گذشته نفت ارزان و نسیه ایران به کشتی نجاتی برای یونان بدل شده، چون شماری از شرکای پیشین این کشور به آن پشت کردهاند.
- آیا در معاملات نفتی جمهوری اسلامی، این امتیازها تنها به یونان داده شده، یا دیگر کشورهای خریدار هم از آن استفاده میکنند؟
بعضی از کشورهای آسیایی، از جمله هند، با استفاده از موقعیت دشوار جمهوری اسلامی، از چنین امتیازهایی برخوردار شدهاند. گویا واحدهای تولیدی کره جنوبی هم با تکیه بر مشکلات بانکی ایران، در ازای خرید نفت از این کشور خواستار دست و دلبازیهایی شدهاند.
چینیها هم که از عمق دشواریهای جمهوری اسلامی، و وابستگی گریزناپذیر تهران به خود بیش از همه خبر دارند، در گرفتن امتیازهای بزرگ بازرگانی از رهبران ایران هیچ رحم و مروتی از خود نشان نمیدهند.
روابط بینالمللی بر رابطه قدرتها استوار است و کشوری چون ایران، با وضعیتی که برای خود به وجود آورده، به طعمهای آسان برای دیگر قدرتها بدل شده است.
- آیا طرح تحریم واردات نفت ایران از سوی کشورهای عضو اتحادیه اروپا به صورت نهایی کنار گذاشته شده است؟
مقام ایرانی: در صورت تحریم بهای نفت به ۲۵۰ دلار میرسد
وزیران امور خارجهی کشورهای عضو اتحادیه اروپا در اجلاس خود در روز پنجشنبه (اول دسامبر / ۹ آذر) تشدید تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران را به تصویب رساندند.
بر اساس این مصوبه، در فهرست سیاه تحریمی علیه ایران، نام بسیاری شرکتها و اشخاص تازه وارد شدهاند. بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، به نقل از دیپلماتهای اروپایی حاضر در بروکسل، این تحریمها شامل انسداد داراییهای ۱۴۳ شرکت و ممنوعیت سفرهای خارجی ۳۷ ایرانی میشود.
از سوی دیگر کشورهای اروپایی اقدامات سختی را علیه بخش مالی و نفتی ایران در دست بررسی دارند.
همچنین کنگرهی آمریکا تحریم بانک مرکزی ایران را بررسی میکند که به معنای قطع نظام مالی ایران با خارج از مرزها خواهد بود. تحریم بانک مرکزی به مثابه ضربهی مهلکی به ساختار اقتصادی جمهوری اسلامی ایران تلقی میشود.
در این مورد ارسلان فتحیپور، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، گفته است، در صورتی که آمریکا و اتحادیه اروپا تحریمهای پیشبینیشده علیه نفت و گاز ایران را اجرا کنند، بهای نفت میتواند در بازار جهانی به ۲۵۰ دلار در هر بشکه برسد.
این خبر را سایت روزنامهی محافظهکار و دولتی "کیهان" روز یکشنبه (۱۳ آذر / ۴ دسامبر) در بخش انگلیسی خود منتشر کرد.
به گفتهی فتحیپور، نیاز شدید اروپا و آمریکا به نفت و گاز مانع از اجرای این اقدامات تحریمی خواهد شد. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفته است که «جمهوری اسلامی بدون تردید برندهی این قمار خواهد بود».
چین، اتحادیه اروپا، هند، ژاپن، کره جنوبی و ترکیه از مهمترین مشتریان نفت ایران هستند.
روز جمعهی گذشته (۱۱ آذر / ۲ دسامبر) بهای نفت در بازار جهانی به حدود ۱۱۰ دلار در هر بشکه رسید.
عراق جای ایران را در اوپک گرفت
همزمان با کاهش صادرات نفت ایران به مرز دو میلیون بشکه در روز، عراق در ماه اکتبر با صادرات به طور متوسط روزانه ۲ میلیون و ۱۳۵ هزار بشکه نفت به طور رسمی جایگاه ایران در اوپک را تصاحب کرد. ایران پس از عربستان سعودی در جایگاه دوم قرار داشت.
در حالی که صادرات نفت ایران به مرز دو میلیون بشکه در روز کاهش یافته، صادرات نفت عراق به عنوان شریک نفتی ایران، روزانه حدود ۴۷ هزار بشکه افزایش یافته است.
بر اساس این مصوبه، در فهرست سیاه تحریمی علیه ایران، نام بسیاری شرکتها و اشخاص تازه وارد شدهاند. بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، به نقل از دیپلماتهای اروپایی حاضر در بروکسل، این تحریمها شامل انسداد داراییهای ۱۴۳ شرکت و ممنوعیت سفرهای خارجی ۳۷ ایرانی میشود.
از سوی دیگر کشورهای اروپایی اقدامات سختی را علیه بخش مالی و نفتی ایران در دست بررسی دارند.
همچنین کنگرهی آمریکا تحریم بانک مرکزی ایران را بررسی میکند که به معنای قطع نظام مالی ایران با خارج از مرزها خواهد بود. تحریم بانک مرکزی به مثابه ضربهی مهلکی به ساختار اقتصادی جمهوری اسلامی ایران تلقی میشود.
در این مورد ارسلان فتحیپور، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، گفته است، در صورتی که آمریکا و اتحادیه اروپا تحریمهای پیشبینیشده علیه نفت و گاز ایران را اجرا کنند، بهای نفت میتواند در بازار جهانی به ۲۵۰ دلار در هر بشکه برسد.
این خبر را سایت روزنامهی محافظهکار و دولتی "کیهان" روز یکشنبه (۱۳ آذر / ۴ دسامبر) در بخش انگلیسی خود منتشر کرد.
به گفتهی فتحیپور، نیاز شدید اروپا و آمریکا به نفت و گاز مانع از اجرای این اقدامات تحریمی خواهد شد. رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفته است که «جمهوری اسلامی بدون تردید برندهی این قمار خواهد بود».
چین، اتحادیه اروپا، هند، ژاپن، کره جنوبی و ترکیه از مهمترین مشتریان نفت ایران هستند.
روز جمعهی گذشته (۱۱ آذر / ۲ دسامبر) بهای نفت در بازار جهانی به حدود ۱۱۰ دلار در هر بشکه رسید.
عراق جای ایران را در اوپک گرفت
همزمان با کاهش صادرات نفت ایران به مرز دو میلیون بشکه در روز، عراق در ماه اکتبر با صادرات به طور متوسط روزانه ۲ میلیون و ۱۳۵ هزار بشکه نفت به طور رسمی جایگاه ایران در اوپک را تصاحب کرد. ایران پس از عربستان سعودی در جایگاه دوم قرار داشت.
در حالی که صادرات نفت ایران به مرز دو میلیون بشکه در روز کاهش یافته، صادرات نفت عراق به عنوان شریک نفتی ایران، روزانه حدود ۴۷ هزار بشکه افزایش یافته است.
به گزارش پانانیوز، سازمان اوپک در آخرین گزارش رسمی خود با اشاره به کاهش ۲۳ هزار بشکهای تولید نفت ایران در اکتبر سال جاری میلادی، از سقوط ۷۸ هزار بشکهای تولید نفت ایران در اکتبر (ماههای مهر- آبان) در مقایسه با سه ماهه نخست سال ۲۰۱۱ میلادی خبر داده است.
از سوی دیگر رویترز با انتشار گزارشی اعلام کرد، فلاحالامری، رییس اداره بازاریابی نفتخام عراق (سومو)، گفت: «صادرات نفت عراق در ماه گذشته میلادی روزانه با ۴۷ هزار بشکه افزایش نسبت به ماه اکتبر به دو میلیون و ۱۳۵ هزار بشکه رسید در حالی که این رقم در ماه اکتبر دو میلیون و ۸۸ هزار بشکه در روز بود.»
این مقام عراقی افزود: «متوسط صادرات روزانه نفت خام عراق در ماه نوامبر از پایانههای نفتی جنوب در بندر بصره یک میلیون و ۷۱۲ هزار بشکه و از خط لوله صادراتی کرکوک- جیحان روزانه ۴۲۳ هزار بشکه بوده است. همچنین صادرات نفت خام عراق به وسیله نفتکشهای جادهپیما به اردن در ماه نوامبر روزانه ۱۰ هزار بشکه بوده است.»
عراق قصد دارد یکی از سه پایانه شناور صادرات نفت در حال احداث را از اول ژانویه ۲۰۱۲ میلادی راهاندازی کند که این گامی مهم در برنامه این کشور برای افزایش ظرفیت صادرات نفت از پایانههای نفتی جنوب به شمار میرود.
میزان صادرات نفت ایران به کشورهای اروپایی
به گزارش خبرگزاری رویترز، بر اساس آخرین دادههای آمریکا، روزانه حدود ۴۵۰ هزار بشکه نفت ایران به اتحادیه اروپا صادر میشود. از این میزان، ایتالیا با ۱۸۳ هزار بشکه در روز بزرگترین خریدار اروپایی است که ۱۳ درصد نیاز نفتی این کشور را تشکیل میدهد.
اسپانیا با خرید ۱۳۷ هزار بشکه در روز ۱۳ درصد نیاز خود را، و فرانسه با ۴۹ هزار بشکه در روز ۴ درصد نیاز خود را از نفت ایران تأمین میکنند.
فرانسه اخیرا اعلام کرده است که هر گونه معاملهی نفتی با ایران را قطع میکند.
نفت عربستان جایگزین نفت ایران
منابع صنعت نفت جهانی به خبرگزاری رویترز گفتهاند که کشورهای اروپایی میتوانند با صادرکنندگان بزرگی چون عربستان سعودی وارد مذاکره شوند تا جایگزینی برای نفت ایران بیابند.
به گفتهی یک منبع عمده تجارت نفت، «عربستان سعودی میتواند این کسری را جبران کند، زیرا یونان از اینکه بهای نفت به ۱۳۰ یا ۱۵۰ دلار در هر بشکه برسد چندان خشنود نخواهد بود».
این منبع به خبرگزاری رویترز گفته است که هر تحریمی با یک مهلت سه ماهه اعلام میشود و پالایشگاهها میتوانند در این مدت نفت مورد نیاز خود را از یک تولیدکنندهی جایگزین وارد کنند.
از سوی دیگر رویترز با انتشار گزارشی اعلام کرد، فلاحالامری، رییس اداره بازاریابی نفتخام عراق (سومو)، گفت: «صادرات نفت عراق در ماه گذشته میلادی روزانه با ۴۷ هزار بشکه افزایش نسبت به ماه اکتبر به دو میلیون و ۱۳۵ هزار بشکه رسید در حالی که این رقم در ماه اکتبر دو میلیون و ۸۸ هزار بشکه در روز بود.»
این مقام عراقی افزود: «متوسط صادرات روزانه نفت خام عراق در ماه نوامبر از پایانههای نفتی جنوب در بندر بصره یک میلیون و ۷۱۲ هزار بشکه و از خط لوله صادراتی کرکوک- جیحان روزانه ۴۲۳ هزار بشکه بوده است. همچنین صادرات نفت خام عراق به وسیله نفتکشهای جادهپیما به اردن در ماه نوامبر روزانه ۱۰ هزار بشکه بوده است.»
عراق قصد دارد یکی از سه پایانه شناور صادرات نفت در حال احداث را از اول ژانویه ۲۰۱۲ میلادی راهاندازی کند که این گامی مهم در برنامه این کشور برای افزایش ظرفیت صادرات نفت از پایانههای نفتی جنوب به شمار میرود.
میزان صادرات نفت ایران به کشورهای اروپایی
به گزارش خبرگزاری رویترز، بر اساس آخرین دادههای آمریکا، روزانه حدود ۴۵۰ هزار بشکه نفت ایران به اتحادیه اروپا صادر میشود. از این میزان، ایتالیا با ۱۸۳ هزار بشکه در روز بزرگترین خریدار اروپایی است که ۱۳ درصد نیاز نفتی این کشور را تشکیل میدهد.
اسپانیا با خرید ۱۳۷ هزار بشکه در روز ۱۳ درصد نیاز خود را، و فرانسه با ۴۹ هزار بشکه در روز ۴ درصد نیاز خود را از نفت ایران تأمین میکنند.
فرانسه اخیرا اعلام کرده است که هر گونه معاملهی نفتی با ایران را قطع میکند.
نفت عربستان جایگزین نفت ایران
منابع صنعت نفت جهانی به خبرگزاری رویترز گفتهاند که کشورهای اروپایی میتوانند با صادرکنندگان بزرگی چون عربستان سعودی وارد مذاکره شوند تا جایگزینی برای نفت ایران بیابند.
به گفتهی یک منبع عمده تجارت نفت، «عربستان سعودی میتواند این کسری را جبران کند، زیرا یونان از اینکه بهای نفت به ۱۳۰ یا ۱۵۰ دلار در هر بشکه برسد چندان خشنود نخواهد بود».
این منبع به خبرگزاری رویترز گفته است که هر تحریمی با یک مهلت سه ماهه اعلام میشود و پالایشگاهها میتوانند در این مدت نفت مورد نیاز خود را از یک تولیدکنندهی جایگزین وارد کنند.
بازار آشفتهی طلا و ازدحام مقابل بانکها
هنوز یک هفته از اعلام سیاستهای جدید بانک مرکزی برای بازگرداندن آرامش به بازار ارز و سکه توسط محمود بهمنی نمیگذرد که آشفتگی حاصل از این تدبیرها دامن بانکهای کشور را گرفته است. مدیرکل بانک مرکزی هفتهی گذشته گفت، با توجه به بهای جهانی هر اونس طلا ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان از قیمت هر سکه در بازارهای آزاد داخلی کاذب است.
کاهش بهای سکه توسط بانک مرکزی
محمود بهمنی دوشنبهی گذشته (۲۸ نوامبر / ۷ آذر) گفت، بانک مرکزی به تدریج با عرضهی سکه به قیمت واقعی، حبابی را که در بازار به وجود آمده از میان خواهد برد و آرامش را به معاملات طلا بازخواهد گرداند. با آغاز کاهش قیمت سکههای عرضه شده توسط بانکهای عامل، بهای طلا در بازار آزاد نیز اندکی کاهش یافت.
روابط عمومی بانک مرکزی در بیانیهای که روز جمعه (۲ دسامبر / ۱۱ آذر) منتشر شد نوشت: «براساس سیاستهای متخذه توسط بانک مرکزی در جهت کاهش قیمت سکه بهار آزادی، قیمت تعیین شده هر قطعه سکه از سوی این بانک از مبلغ ۵۹۵ هزار تومان در روز یکشنبه، ششم آذر به ۵۱۵ هزار تومان تا پایان روز سهشنبه، هشتم آذر کاهش یافته است.» این قیمت برای یک سکهی طرح جدید با اندکی نوسان برای روز یکشنبه (۱۳ آذر) ۵۲۹ هزار تومان اعلام شده است.
کاهش بهای سکه توسط بانک مرکزی
محمود بهمنی دوشنبهی گذشته (۲۸ نوامبر / ۷ آذر) گفت، بانک مرکزی به تدریج با عرضهی سکه به قیمت واقعی، حبابی را که در بازار به وجود آمده از میان خواهد برد و آرامش را به معاملات طلا بازخواهد گرداند. با آغاز کاهش قیمت سکههای عرضه شده توسط بانکهای عامل، بهای طلا در بازار آزاد نیز اندکی کاهش یافت.
روابط عمومی بانک مرکزی در بیانیهای که روز جمعه (۲ دسامبر / ۱۱ آذر) منتشر شد نوشت: «براساس سیاستهای متخذه توسط بانک مرکزی در جهت کاهش قیمت سکه بهار آزادی، قیمت تعیین شده هر قطعه سکه از سوی این بانک از مبلغ ۵۹۵ هزار تومان در روز یکشنبه، ششم آذر به ۵۱۵ هزار تومان تا پایان روز سهشنبه، هشتم آذر کاهش یافته است.» این قیمت برای یک سکهی طرح جدید با اندکی نوسان برای روز یکشنبه (۱۳ آذر) ۵۲۹ هزار تومان اعلام شده است.
افزایش اختلاف بازار آزاد و رسمی
بازار آزاد سکه تنها در دو سه روز نخست اجرای طرح بانک مرکزی با کاهش نسبی قیمتها مواجه بود. این روند در روزهای بعدی تقریبا متوقف شده است. براساس گزارشهای دریافتی از تهران روز یکشنبه، ۱۳ آذر هر سکهی طرح جدید در بازار آزاد به بهای ۶۱۰ هزار تومان عرضه شده که نسبت به هفتهی پیش تغییر زیادی نداشته است.
تلاش بانک مرکزی برای کنترل بازار طلا، از طریق عرضهی سکه در بانک، تنها به بالا رفتن اختلاف قیمتهای رسمی و غیر رسمی انجامیده است؛ به طوری که این اختلاف امروز بیش از ۸۰ هزارتومانی بود که بهمنی آن را حبابی میخواند. پیامد دیگر طرح بانک مرکزی برای آنچه ساماندهی بازار سکه عنوان شده، هجوم مردم به بانکها و ایجاد اختلال در کارهای روزمرهی آنهاست.
خبرگزاری مهر، ۱۳ آذر در گزارشی با اشاره به ناکامی سیاستهای جدید بانک مرکزی نوشت، «افزایش اختلاف قیمت سکه در بانک و بازار باز هم باعث هجوم مردم و به ویژه دلالان، سودجویان و واسطهگران به شعب بانکی عرضه کننده سکه شد و همین امر تشکیل صفهای طولانی و ازدحام در مقابل درب شعب بانکها را باعث شد.»
برابر برخی گزارشها هجوم مردم به برخی شعبهها چنان زیاد بوده که مسئولان درهای بانک را بسته و کار خود را متوقف کردهاند. به گزارش خبرگزاری مهر، «شعب بانکی به صورت دلخواه شرایطی را به مشتریان برای فروش سکه اعلام میکنند، به عنوان نمونه شعبه بانکی تنها عرضه ۵ قطعه سکه گرمی یا دو قطعه سکه ربع بهار را پیشنهاد میکنند. در عین حال برخی از شعب عرضه کننده سکه بانکی درب شعب را به روی مشتریان به دلیل ازدحام میبندد.»
کاهش بهای سکه در بانک، افزایش در بازار
طی دو روز گذشته از دیگر شهرهای بزرگ ایران نیز خبرهای مشابهی در مورد اختلال در کار بانکها و صفهای طولانی مقابل شعبههایی که اقدام به فروش سکه به قیمت رسمی میکنند، منتشر شده است. از سوی دیگر اطلاعات کسب شده از صرافیهای تهران و شهرهای بزرگ نشان میدهد که کاهش قیمت طلا در بازار آزاد متوقف شده و در مواردی بهای طلا و ارز بالا نیز رفته است.
به رغم پیامدهای منفی سیاستهای بانک مرکزی و بینتیجه بودن آن در بازگرداندن آرامش به بازار، روابط عمومی این بانک ادعا میکند که «بانک مرکزی با اعمال سیاستگذاریهای موثر توانست قیمت سکه را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و مصمم است این روند کاهشی را همچنان با جدیت پیگیری نماید.» این نهاد در بیانیهی مطبوعاتی خود هیچ اشارهای به تشتت موجود در بانکها و ثابت ماندن قیمتها در بازار آزاد نکرده است.
حراج سکه و شمش طلا
با این همه به نظر میرسد که مسئولان مهمترین نهاد سیاستگذاریهای مالی کشور، به ناکامی تدبیرهای اخیر پی بردهاند و در پی راههای جدید، از جمله حراج سکه و شمش طلا هستند. روابط عمومی بانک مرکزی روز شنبه (۱۲ آذر) در اطلاعیهای اعلام کرد «به منظور پاسخگوئی به نیاز بازار طلا و ایجاد تعادل در معاملات ، از روز شنبه، ۱۹ آذر علاوه بر حراج سکه در دو نوبت صبح و بعد از ظهر ، فروش شمش طلا نیز از طریق حراج حضوری در محل بانک کارگشائی انجام خواهد شد.»
ظاهرا سیاستهای بانک مرکزی برای کاهش اختلاف بهای ارز در بازارهای رسمی و آزاد نیز تا کنون بینتیجه مانده است. در بازار آزاد قیمت دلار آمریکا و یورو در روز یکشنبه با اندکی افزایش نسبت به دیروز به ترتیب ۱۳۷۰ و ۱۸۵۵ تومان گزارش شده. سایت رسمی بانک مرکزی در همین روز بهای رسمی دلار را ۱۰۸۸ و یورو را ۱۴۵۷ تومان اعلام کرده است.
حراج سکه و شمش طلا
با این همه به نظر میرسد که مسئولان مهمترین نهاد سیاستگذاریهای مالی کشور، به ناکامی تدبیرهای اخیر پی بردهاند و در پی راههای جدید، از جمله حراج سکه و شمش طلا هستند. روابط عمومی بانک مرکزی روز شنبه (۱۲ آذر) در اطلاعیهای اعلام کرد «به منظور پاسخگوئی به نیاز بازار طلا و ایجاد تعادل در معاملات ، از روز شنبه، ۱۹ آذر علاوه بر حراج سکه در دو نوبت صبح و بعد از ظهر ، فروش شمش طلا نیز از طریق حراج حضوری در محل بانک کارگشائی انجام خواهد شد.»
ظاهرا سیاستهای بانک مرکزی برای کاهش اختلاف بهای ارز در بازارهای رسمی و آزاد نیز تا کنون بینتیجه مانده است. در بازار آزاد قیمت دلار آمریکا و یورو در روز یکشنبه با اندکی افزایش نسبت به دیروز به ترتیب ۱۳۷۰ و ۱۸۵۵ تومان گزارش شده. سایت رسمی بانک مرکزی در همین روز بهای رسمی دلار را ۱۰۸۸ و یورو را ۱۴۵۷ تومان اعلام کرده است.
گفتوگو با خواهر شهیدی که خودروی نیروی انتظامی بدن او را زیر گرفت و له کرد
خواهر شهرام فرج زاده: دیگر پرونده قضایی را پیگیری نمیکنیم؛ در دادگاه فقط به ما پوزخند میزنند و توهین میکنند
کلمه – مسیح علی نژاد:
خواهر شهرام فرج زاده در آستانه ی دومین سالگرد کشته شدن برادرش در راهپیمایی اعتراضیِ عاشورای ۸۸ با بیان اینکه مدت هاست خانواده دیگر به دادگاه نمی روند و پیگیر پرونده قضایی نیستند، چرا که مسئولان تنها برخوردهای توهین آمیز می کنند و به آنها پوزخند می زنند؛ همچنین می گوید: برادرم آن زمان که در راهپیمایی شرکت می کرد، نه بچه بود و نه از زندگی اش سیر شده بود. عاشق دخترش بود و می دانست وقتی در چنین شرایطی قرار گرفت، خودش را توی چه خطری می اندازد. برادرم در تظاهرات های قبلی هم شرکت کرده بود و پدرم همیشه نگران بود. برادرم می گفت: نگرانی پدرم را درک می کنم، اما اگر ما شرکت نکنیم پس چه کسی شرکت کند؟
شهرام (عباس) فرج زاده طارانی، شبنم سهرابی و شاهرخ رحمانی سه شهروند معترضی بودند که صحنه ی عبور خودروی نیروی انتظامی از روی بدن آنها در مقابل چشم های سایر معترضان ثبت شد و به سرعت در فضای اینترنتی گسترش یافت و دنیا نظاره گر بود که چگونه این معترضان سیاسی، زیر چرخ های خودروی پلیس در ایران جان باختند.
اکنون در دومین سالگرد آن جنایت، راحله خواهر شهرام فرج زاده در گفت و گو با خبرنگار کلمه می گوید: برادرم ظهر عاشورای ۸۸ زیر چرخ ماشین نیروی انتظامی له شد. صدای آن پیرمردی که گوشه خیابان ایستاده بود و داد می زد «سه بار، سه بار از روی این جوان رد شدند»، هنوز توی گوشم هست.
او خاطرنشان می کند: سال گذشته به خانواده ام اجازه برگزاری مراسم ندادند. حتی یک صندلی برای آن قسمتی که قرار بود مراسمی برگزار شود، گذاشته بودند؛ گفتند همان را هم باید بردارید و فکر نمی کنم امسال هم اجازه بدهند.
خانم فرج زاده در مورد کسانی که از راهپیمایی کنندگان به خاطر آنچه برخوردهای خشونت آمیزِ راهپیمایی کنندگان در خیابان خواندند، انتقاد کردند، می گوید: من بارها و بارها ویدیوهای مربوط به روز عاشورا را نگاه کردم تا تصویر درستی از شرایط داشته باشم از آنچه که اتفاق افتاده است. در این ویدیوها می بینیم که مردم دارند راه می روند و به محض اینکه مردم فریاد می زنند «مرگ بر دیکتاتور» آنها به مردم شلیک می کنند.
وی ادامه می دهد: بعد از اینکه آنها به آدم های بی گناه شلیک می کنند یا یک کسی مثل برادر من زیر گرفته می شود و حتی او را به بیمارستان هم نمی رسانند، مردم واکنش نشان می دهند. آدم هایی که این مملکت را با این همه ادعا به اینجا رسانده اند، اصلا نمی دانم نامشان را می شود آدم گذاشت یا نه، چه بگویم… طبیعی است که مردم وقتی با این صحنه ها مواجه شدند، احساسات و نفرتشان را نشان دادند و دو تا ماشین آتش زدند. وقتی دیدند که آنها با این حالت فجیع و بی رحمی با مردم رفتار کردند، مردم باید احساساتشان را نشان می دادند تا حداقل دلشان آرام شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره میزان توجه مسئولان به خانواده و دختر خردسال شهرام فرج زاده، با بیان اینکه چنین توقعی از اینها خنده دار است، می افزاید: اولش فکر می کردیم ما نباید از قاتلان دیه بگیریم. بعدها برخی ها به ما گفتند اگر دیه ای که مسئولان می خواهند بدهند را قبول کنید، این به معنای این است که آنها قبول کرده اند برادرم را کشته اند. اما اینها رذل تر و غیر انسان تر از آن هستند که مسئولیت کارشان را بپذیرند. هیچ مسئولیتی نپذیرفتند و هیچ توجهی به خانواده اش و دختر خردسالش نشان ندادند. حتی ما پیگیر شدیم که یک بیمه ای برادرم داشت را برای فرزند خردسالش در نظر بگیریم اما حاضر نشدند همکاری کنند تا ما این بیمه را برای دختر خردسال برادرم تهیه کنیم.
وی در مورد برخورد مسئولان قضایی با پرونده ی کشته شدن برادرش چنین توضیح می دهد: برخوردشان خیلی توهین آمیز بود و هر دفعه یک چیزی گفتند. یک بار گفتند یک پژوی مشکی دزدیده شده و به شهرام زده است. بهانه های مختلف آوردند. هر دفعه نگاه عاقل اندر سفیه می انداختند و پوزخند می زدند. مدت هاست که خانواده دیگر پیگیر پرونده قضایی نیستند.
راحله فرج زاده با بیان اینکه اگر برادرم زنده بود و دوباره راهپیمایی اعتراضی برگزار می شد حتما او شرکت می کرد می گوید: برادرم آن زمان هم که در راهپیمایی شرکت می کرد، نه بچه بود و نه از زندگی اش سیر شده بود. عاشق دخترش بود و می دانست وقتی در چنین شرایطی قرار گرفت، خودش را توی چه خطری می اندازد. برادرم در تظاهرات های قبلی هم شرکت کرده بود و پدرم همیشه نگران بود. برادرم می گفت: نگرانی پدرم را درک می کنم، اما اگر ما شرکت نکنیم پس چه کسی شرکت کند؟
وی با اشاره به اینکه خانم لیلا توسلی به جرم شهادت دادن در مورد صحنه ی جان باختن شهرام فرج زاده به زندان محکوم شده بود، ضمن قدردانی از این اقدام شجاعانه لیلا توسلی، می گوید: به کمک لیلاها بود که حقیقت روشن شد و جمهوری اسلامی با معامله ای که با لیلا کرد، ماهیت خودش را بیشتر به مردم نشان داد.
خواهر شهرام فرج زاده در مورد فضای فعلی جامعه می گوید: درست است که سرکوب های سنگینِ مردم بعد از انتخابات که به منظور خاموش کردن شعله اعتراضِ مردم صورت گرفته بود، منجر به ایجاد فضای یاس و ناامیدی شده است، اما این مردم آتش زیر خاکستر هستند. مردم نمی توانند به این شرایط تن دهند. می بینند که دشمن دیگر درِ همسایه شان را نمی زند، بلکه درِ خانه خودشان را دارد می زند.
وی با اشاره به مشکلات امنیتی، اقتصادی، اختلاس مسئولان و احتمال حمله به کشور می گوید: خطرهای زیادی دارد کشور را تهدید می کند، هر انسانی یک آستانه ی تحملی دارد و بالاخره روزی آستانه تحمل این مردم هم لبریز خواهد شد.
خواهر شهرام فرج زاده در پایان این مصاحبه، در پاسخ با پرسشی در مورد انتخابات های پیش رو و مواجهه ی مردم با این انتخابات می گوید: من به عنوان خواهر یکی از کسانی که جانش را در جریان انتخابات از دست داده است، وظیفه ام است که به مردم بگویم شرکت در این انتخابات، بی احترامی و زیر پا گذاشتن آرمان های شهدای بعد از انتخابات ۸۸ خواهد بود.
گفتوگو با همسران میردامادی، عربسرخی و رمضانزاده و فرزند سلیمانی
واکنش زندانیان سیاسی اصلاحطلب به دروغ بزرگ: اگر قرار بود چنین نامهای بنویسیم، امروز در زندان نبودیم
جعل بیانیه ای به نام چند زندانی سیاسی شاخص اصلاح طلبان، واکنش همسران این زندانیان را در پی داشت که در گفت و گو با کلمه با جعلی خواندن بیانیه منتشر شده در سایتهای وابسته به عوامل امنیتی، از حق پیگیری قضایی این عمل غیرقانونی خبر دادند.
وبسایتهای نزدیک به نیروهای امنیتی، چند روز قبل نامه ای را به نام شش چهره اصلاح طلب زندانی منتشر کردند که در آن مدعی تکذیب بیانیه ۳۶ نفره از سوی این افراد و تاکید ایشان بر لزوم شرکت جریان اصلاح طلبی در انتخابات مجلس شورای اسلامی شده بودند!
نیروهای امنیتی در پای این بیانیه جعلی، امضای بهزاد نبوی، داوود سلیمانی، عبدالله رمضان زاده، محسن میردامادی، فیض الله عرب سرخی و علیرضا رجایی را هم گذاشته بودند تا از حسن شهرت آنها برای داغ کردن تنور انتخابات نمایشی استفاده کنند.
اما اکنون همسران سه تن از این افراد و فرزند یکی دیگر از آنها در گفت و گو با کلمه، به تکذیب بیانیه منتشر شده در سایتهای امنیتی و تاکید بر موضع مندرج در بیانیه ۳۶ نفره زندانیان سیاسی پرداخته اند.
آقای میردامادی امضای چنین بیانیه ای را تکذیب کرد
زهرا مجردی، همسر محسن میردامادی دبیر کل دربند جبهه مشارکت ایران اسلامی، با تاکید بر اینکه در ملاقات کابینی هفته ی قبل آقای میردامادی امضای چنین بیانیه ای را تکذیب کرده و با اظهار تعجب از این تکذیبیه ی جعلی گفته است که چنین چیزی وجود ندارد، به خبرنگار کلمه می گوید: واقعا اگر آقایان اینقدر نیاز دارند که از زبان اصلاح طلبان مردم را به شرکت در انتخابات دعوت کنند معلوم نیست چرا تلاش نمی کنند اشتباهاتشان را جبران کنند، به جای اینکه با چنین اخبار کذبی وارد صحنه شوند.
همسر رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ششم با اشاره به نظر محسن میردامادی در این باره، تاکید می کند: حداقل شرایط برای شرکت در انتخابات هم مهیا نیست چه برسد به اینکه آدم بخواهد مردم را برای شرکت تشویق کند.
زهرا مجردی که خود عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی است، همچنین خاطرنشان می کند: من فکر می کنم آقایانِ اصول گرا به جایی نرسیده اند که بخواهند با هم کنار بیایند و از این رو خواسته اند که یک حرکت ایذایی هم داشته باشند.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه متن آن به اصطلاح بیانیه، کاملا تحلیلی است و اینگونه تحلیل ها هم که مشخص است از کجا آب می خورد؛ می افزاید: همه می دانند مسوولین سایت عصر ایران از مسوولین اطلاعات سپاه هستند. واضح است که این یک پروژه جدید است. اینکه از طرف اصلاح طلبان مردم را به شرکت در انتخابات دعوت کنند.
وی با بیان اینکه آقایان در تحلیل های خودشان می فهمند که به حضور اصلاح طلبان نیاز دارند تصریح می کند: وقتی به این شکل وارد می شوند و پافشاری می کنند روی اشتباهات و فجایعی که در این دو سال و نیم اخیر به وجود آوردند، به هر حال عجیب است. راهش این است که سعی کنند اشتباهات گذشته را جبران کنند.
زهرا مجردی تصریح می کند: اگر می خواهند راهی باز کنند و با وارد کردن اصلاح طلبان به میدان و استفاده از وجهه آن ها برای حضور مردم، حداقل باید شرایط را برای جامعه مهیا کنند.
وی با تاکید بر شروط آقای خاتمی، می گوید: باید زندانیان سیاسی را آزاد کنند و آزادی رسانه ها و اطلاع رسانی واقعی را تحقق ببخشند، نه اینکه یک راه کج دیگر را پیش گرفته و یک پروژه اشتباه دیگر را دوباره اجرا کنند.
همسر محسن میردامادی در پاسخ به اینکه دلیل اصلی این رفتارها چه می تواند باشد، تاکید می کند: به هر حال من فکر می کنم آقایان می دانند که اگر بخواهند فضای رقابتی ایجاد کنند و مشارکت مردم را در انتخابات جلب کنند، به حضور اصلاح طلبان نیاز دارند. منتها به طور قطع معتقدم که طبق معمول راه را اشتباه می روند.
سی و شش زندانی سیاسی منتقد در زندانهای اوین، رجایی شهر و خوزستان با صدور بیانیه ای در باره انتخابات آتی مجلس، ضمن هشدار به مسوولان ارشد نظام درباره روند فعلی اداره کشور، تاکید کرده بودند که صلاح جنبش سبز و جریان اصلاح طلب در این است که در صورت برگزاری انتخابات سالم و آزاد به طور یکپارچه از آن استقبال کنند و در صورت ناسالم بودن آن، با انسجام و وحدت و داشتن برنامه، عامل مشروعیت بخش به انتخاباتی ناسالم و غیرقانونی نشوند.
عرب سرخی: اگر قرار بود چنین نامه ای بنویسیم امروز در زندان نبودیم
مریم شربتدار قدس، همسر فیض الله عرب سرخی عضو دربند سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، هم که روز دوشنبه با همسرش در زندان اوین ملاقات داشته است، با تکذیب این نامه جعلی می گوید: موضع همسرم و بقیه نامبردگان کاملأ مشخص است و نیازی به تأکید ندارد. معهذا دیروز در ملاقات ، مجددأ هم بنده و هم دیگران از همسرانمان پرسیدیم و آنها قویأ این نامه را تکذیب کرده و ضمن تأکید بر مواضعشان اعلام کردند که اگر قرار بود چنین نامه ای بنویسیم در زندان نبودیم.
این همسر زندانی سیاسی در ادامه با اشاره به انگیزه های جاعلان این بیانیه، خاطرنشان می کند: معلوم می شود که اینها بر خلاف ادعاهایشان که اعلام کرده بودند نیازی به حضور اصلاح طلبان ندارند، خودشان هم می دانند که بدون این افراد که همیشه صادقانه به مملکت خدمت کرده اند و همواره سعی داشته اند مردم را در صحنه نگه دارند، انتخاباتی نخواهند داشت.
وی با اظهار تاسف از اینکه جاعلان بیانیه سعی نمی کنند از راه های درست مساله را حل کنند، بر حق قانونی زندانیان سیاسی برای پیگیری این جعل تاکید می کند و می گوید: هر چند که تاکنون هیچ شکایتی به نتیجه نرسیده است، اما حق ما برای پیگیری قضایی کاملا محفوظ است.
مریم شربتدار قدس خواسته زندانیان سیاسی را همان خواسته های حداقلی می داند که پیش از این از سوی سیدمحمد خاتمی عنوان شده است، و می افزاید: متاسفانه تاکنون نه تنها تلاشی در این خصوص مشاهده نشده است بلکه هر روز شاهد وخامت بیشتر اوضاع و دستگیری ها و فشارهای بیشتر بر زندانیان و خانواده های آنان هستیم.
وی در خصوص واکنش مقامات زندان اوین به درج بیانیه سی و شش نفر، از بازجویی هفته گذشته همسرش خبر می دهد و می گوید: هفته گذشته بعد از انتشار خبرهایی مبنی بر بردن مجدد آنها به ۲-الف و بازجویی در خصوص آن نامه، وقتی در ملاقات ایشان را دیدم، گفتند که بله برای زمانی خیلی کوتاه به آنجا بردند و اصرار داشتند که در خصوص نامه اعلام موضع کنیم و در مقابل، ما می خواستیم که مشخص کنند این سؤال را باید از موضع مطلع پاسخ دهیم یا متهم؟ و پس از صحبتهای بی نتیجه و تهدید به بازگرداندن آنها به ۲-الف، آنها را به ۳۵۰ بازگرداندند.
امضا کنندگان این بیانیه یکی از مهم ترین مشکلات امروز کشور در عرصه های مختلف از جمله انتخابات را ورود نهادها و نیروهای نظامی و امنیتی به این عرصه ها دانسته و نوشته بوند: این نهادها قانونا و عرفا از ورود به آنها منع شده اند. تنها در نظام های استبدادی است که اینگونه نهادها در امور سیاسی، اقتصادی، قضایی و امثال آن مداخله می کنند و هرچه استبداد در نظامی بیشتر و شدیدتر باشد، حضور نهادهای امنیتی و نظامی نیز در عرصه های مختلف بیشتر و پررنگ تر است. در کشور ما نیز سکاندار اصلی حوادث انتخابات سال ۸۸ و پس از آن این نهادها بودند و هستند که حضور آنها همچنان ادامه دارد و فضای امنیتی سنگینی را بر کشور مستولی و سایه افکن کرده اند.
عبدالله رمضان گفت اصلا از وجود چنین نامه ای خبر نداشته است
آسیه کریم زاده، همسر عبدالله رمضان زاده قائم مقام دبیرکل جبهه مشارکت که در بند دوالف زندان اوین محبوس است، نیز با اظهار تعجب از این بیانیه جعلی تاکید می کند: این بیانیه به هیچ عنوان واقعی نیست.
وی در گفتگو با خبرنگار کلمه تصریح می کند که وقتی من برای همسرم شرح دادم که امضایش پای بیانیه ای است که مردم را به شرکت در انتخابات دعوت کرده است، تاکید کرد از وجود چنین بیانیه ای بی خبر است.
خانم کریم زاده با بیان اینکه حکومت به حضور این افراد برای جلب اعتماد نیاز دارد، ادامه می دهد: متاسفانه بسیاری از کارهای حکومت بر اساس دروغ پایه گذاری شده و اگر به اخبار و مطالب سایتهای خودشان هم رجوع کنیم می بینیم که مدت هاست یکسره در حال تکذیب کردن یک دیگر هستند و این بهترین دلیل برای اثبات این دروغ گویی هاست. و در این مورد خاص متاسفانه فکر میکنند که با این دروغ گویی ها می توانند اثر بیانیه های قبلی که صادر شده را از بین ببرند و زندانیان سیاسی را در عمل انجام شده قرار بدهند.
وی در ادامه می افزاید: متن بیانیه خیلی خنده دار و پیش پا افتاده است و به همین دلیل هیچ کس باور نمی کند که هیچ کدام از اینها که اسمشان زیر این بیانیه آمده است چنین نظری داشته باشند چه برسد به اینکه همگی آن را امضا کنند.
به گفته ی همسر سخنگوی دربند دولت اصلاحات، این بیانیه بسیار ناشیانه جعل شده است.
“آزادی زندانیان سیاسی و رفع حصر از رهبران جنبش سبز”، “پایبندی همگان به قانون اساسی” و “فراهم شدن امکان برگزاری انتخابات سالم و آزاد” از اصولی بود که رییس جمهور اصلاحات برای پیش شرط حضور اصلاح طلبان در انتخابات مطرح کرد.
با همه فشارها نتوانسته اند داوود سلیمانی را بشکنند تا چنین نامه ای را امضا کند
فرزند داوود سلیمانی، عضو دیگر شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی، نیز با بیان اینکه این تکذیبیه صد در صد اشتباه است و پدرش امکان ندارد چنین بیانیه ای را امضا کند، تاکید می کند: پدر من بیمارند و ناراحتی قلبی و قند دارند اما تا به حال در بدترین و سخت ترین فشارها هم سربلند بوده اند و نتوانسته اند ایشان را بشکنند.
وی در گفتگو با خبرنگار کلمه خاطر نشان می کند: هر کس پدر مرا بشناسد متوجه می شود که ایشان تحت فشار و زور هم چنین بیانیه ای را امضا نمی کنند.
فرزند این فعال سیاسی تصریح می کند: پدر من همیشه از اقدامات و تصمیمات خود در زندان ما را مطلع می کند. و از آنجایی که در آخرین ملاقات در این باره هیچ نکته ای نگفتند و با توجه به اینکه دیگر فعالبن سیاسی ای که نام هایشان در این بیانیه جعلی امده بود در ملاقات ها تصریح کرده بودند که کذب است ما مطمئن هستیم که ایشان اصلا از این نامه خبر هم ندارند.
"وقتی باطل لباس حق میپوشد، حرف آخر را امامحسین(ع) با خونش میزند"
نامه همسران شهیدان همت و باکری به میرحسین موسوی: فراموشتان نکردهایم و قدردان زحمات شما و دیگر دوستان دربند هستیم
همسران دو سردار شهید دفاع مقدس، شهیدان همت و باکری، در نامهای به میرحسین موسوی نوشتند: شما چه با سکوت بیست ساله و چه حصر، همیشه پیامتان را می رسانید. و دوستانتان پیام شما را دریافت می کنند. آنها با تاکید بر اینکه میرحسین صادقانه وارد میدان شد و مردمی را که به او اعتماد کرده بودند تنها نگذاشت؛ شهادت سید علی موسوی حبیبی و حصر فعلی موسوی و رهنورد را مصداقی از سختی و رنج آسیب دیدگان پس از انتخابات دانستند.
به گزارش کلمه، ژیلا بدیهیان، همسر شهیدحاج ابراهیم همت، و فاطمه چهل امیرانی، همسر شهید حمید باکری، همچنین یادآور شدند: ما تاریخ صدر اسلام را هنوز به یاد داریم که: مولایمان حضرت علی (ع) برای حفظ دین خدا و رسولش سکوت می کند و امام حسن (ع) با توجه به شرایط جامعه مجبور به قبول صلح می شود. اما وقتی باطل با پررویی لباس حق می پوشد، حرف آخر را امام حسین (ع) با خونش می زند.
این دو همسر شهید، در این نامه همچنین با بیان اینکه “نمی دانیم چه زمانی می توانیم جواب سلام مان را دریافت کنیم” خاطرنشان کردند: “هدف از نگارش این نامه، ماندن در حافظه تاریخی است که ما شما و همسر گرامیتان خانم رهنورد و جناب آقای کروبی و همه خواهران و برادرانی که در دست تنگ نظران گرفتارند، فراموش نکرده و نخواهیم کرد. و ما قدردان زحمات شما و دیگر دوستان در بند هستیم. ”
متن کامل این نامه را در ادامه بخوانید:
بسم الله الرحمن الرحیم
«عِبادُ الرَّحْمنِ الَّذِینَ یَمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْناً وَ إِذا خاطَبَهُمُ الْجاهِلُونَ قالُوا سَلاماً»سوره فرقان۶۳
و بندگان خدای رحمان کسانی اند که روی زمین به فروتنی راه میروند و چون جاهلان به ناروا خطابشان کنند سلام گویند و در گذرند.
برادر بزرگوار جناب آقای مهندس میرحسین موسوی
سلام علیکم بما صبرتم
نمی دانیم چه زمانی می توانیم جواب سلام مان را دریافت کنیم. ولی هدف از نگارش این نامه، ماندن در حافظه تاریخی است که ما شما و همسر گرامیتان خانم رهنورد و جناب آقای کروبی و همه خواهران و برادرانی که در دست تنگ نظران گرفتارند، فراموش نکرده و نخواهیم کرد. و ما قدردان زحمات شما و دیگر دوستان در بند هستیم. دوستانی که قریب به اکثریت با نیت اصلاح امور ورفع مشکلات، نواقص موجود در اداره کشور را متذکر شدند. ولی افسوس که برنده ظاهری این میدان اقتدارگرایان و متملقین بودند. و شما را در بند کردند!!
برادر گرامی
خوش به حال شما، که همواره با انتخاب به موقع در برهه های تاریخی در کنار مردم قرار گرفته اید و از آنها حمایت کرده اید. حضور و مدیریت شما در جنگ تحمیلی را فراموش نخواهیم کرد. مردم ایران قحطی دامنگیر پس از جنگ دوم جهانی را به یاد داشتند که شما با ایستادگی در برابر افرادی که اقتصاد آزاد و بازار آزاد را طلب می کردند، توانستید ارزاق عمومی را در اختیار مردم قرار دهید. و مانع فرصت طلبان و سود جویان شدید. حمایت مردم از امام و رزمندگان و دولت و پشتیبانی شما از نیروهای مسلح، باعث شد دشمن متجاوزبه اهداف خود نرسد. به یاد دارم که شهید مهدی باکری نقل قولی از یک فرد محلی را گفته بودند که “وقتی عراقیها از مرز وارد شدند سوال کردم کجا می روید فرمانده عراقی جواب داده بود ناهار اندیمشک شام خرم آباد” و ما به شوخی می گفتیم ناهار فردا تهران!!!
و خنده دار آنجاست که برخی مدیریت وضع فعلی کشور (با درآمدهای نفتی و غیره ) را با مدیریت زمان شما مقایسه می کنند!!!!!
برادر ارجمند
بعد از اتمام جنگ تحمیلی و رحلت حضرت امام بسیاری از فرصت طلبان در پی فرصت های از دست رفته شان و یا غنیمت جنگی دنبال طراحی و برنامه ریزی برای بدست آوردن قدرت بودند و در آن فضا شما مجبور به سکوت شدید و نظاره گر کسانی که در زمان امام فرصت پیدا نکرده بودند، قدرت را در دست بگیرند و سازهایشان را کوک کنند که صدایش سال ۸۴ در آمد.
شعار دادن های پوشالی آغاز شد. گفتند که نرخ بهره یک رقمی می شود نفت بر سر سفره ها می آید و… و جماعتی از مردم به امید زندگی بهتر باز شعار ها را باور کردند. و کسانی که در زمان جنگ در خارج از کشور به تحصیل و زندگی مشغول بودند و یا در گوشه کنارهای جنگ در محل امن منتظر موقعیت بودند، به مدیریت کشور منصوب شدند. و قیافه ما در این سالها دیدنی بود، ما که بعد از یک عمر شعار دادن به انتظار شعور نشسته بودیم، ما که غیر از خون عزیزترین کسانمان، اشک خود و فرزندانمان را به پای آرمانهای جمهوری اسلامی، نه جمهوری خالی که می شود در هر کجایی تشکیل شود، ریختیم تا اسلامی که موجودیتش برای احیاء اخلاق و رشد و تعالی روح انسانها ست، حافظ استقلال و امنیت و آزادی مردم ایران باشد. اما شاهد بودیم که دیگر در جمهوری اسلامی هدف وسیله را توجیه می کند. و می توان دروغ گفت، از رمالی و اسطرلاب برای اداره کشور بهره برد. انسانها خریدنی شدند و کرامت انسانی متاعی شد دست نیافتنی. در این مدت برای اثبات حقانیت خود نه تنها آینده را درست نکردند بلکه گذشته ای که هنوز بخشی از آن برای ما غرورآفرین بود را از ما گرفتند. همه عملکرد دولت های قبلی اشتباه خوانده شد. از دید آقایان شهداء منحرف و مسئولین دزد بودند. با دروغ هایی که شبانه روز می شنیدیم، به شعور ما توهین می شد. تشویش اذهان عمومی مصداق بارز اعمال و گفتار آقایان در آن سالها بود. دزد ها را نگرفتند و این طور که بویش می آمد همه دزد بودند و فقط بعضی امکاناتش را نداشتند. اما ما مثل شما اتفاقات امروز را فریاد کردیم ولی حتی دوستان هم نشنیدند و شاید مصلحت نبود که بشنوند!!
با اعلام آمادگی شما برای شرکت در انتخابات، چون شما را فردی با تجربه و معتقد به اصول اخلاقی و مقید به استفاده از ابزار عقل و اهل مشورت می شناختیم، می دانستیم که شما می توانید جامعه ایی که با دروغ ها گروه گروه شده بود را متحد سازید. و صادقانه وارد میدان شدید و مردمی که به شما اعتماد کرده بودند را تنها نگذاشتید. شهادت خواهرزاده عزیزتان و حصر شما و خانم رهنورد مصداقی از سختی و رنج آسیب دیدگان پس از انتخابات بود.
و اما حال این روزهای ما همانند آن مادری است که در دادگاه وقتی فرزندش مدعی دیگر پیدا می کند به خاطر سلامت او ظاهرا از ادعایش دست بر می دارد، ولی امید دارد که قاضی عادلی پیدا شود …. در ضمن ما تاریخ صدر اسلام را هنوز به یاد داریم که: مولایمان حضرت علی (ع) برای حفظ دین خدا و رسولش سکوت می کند و امام حسن (ع) با توجه به شرایط جامعه مجبور به قبول صلح می شود. اما وقتی باطل با پررویی لباس حق می پوشد، حرف آخر را امام حسین (ع) با خونش می زند.
اما برادر گرانقدر! شما چه با سکوت بیست ساله و چه حصر، همیشه پیامتان را می رسانید. و دوستانتان پیام شما را دریافت می کنند.
در پناه خدا باشید.
ژیلا بدیهیان (همسر شهیدحاج ابراهیم همت)
فاطمه چهل امیرانی (همسر شهید حمید باکری)
۱۳/۹/۹۰
ایران یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی را سرنگون کرد
سحام نیوز: خبرگزاری فارس از سرنگونی یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی در مرز شرقی ایران توسط نیروهای مسلح این کشور خبرداده است.
تلویزیون عربزبان العالم، وابسته به دولت ایران نیز همزمان خبر ساقط کردن یک فروند “هواپیمای تجسسی آمریکایی RQ-۱۷۰ ” را در شرق ایران منتشر کرده است.
خبرگزاری فارس به نقل از یک منبع نظامی آگاه نظامی نوشته که این هواپیما “با اندک خسارتی” در اختیار ایران قرار گرفته است.
این مقام نظامی به خبرگزاری فارس گفت: “واحدهای جنگ الکترونیکی و پدافند هوایی موفق شدند با اقدامات عملیاتی خود یک فروند هواپیمای بدون سرنشین پیشرفته جاسوسی آمریکایی از نوع ‘RQ۱۷۰’ را که به طور محدود به مناطق مرزی شرق کشور تجاوز کرده بود، کشف و از کنترل متجاوزین خارج ساخته و آن را با اندک خسارتی سرنگون کرده و در اختیار بگیرند.”
هیچیک از این منابع خبری اطلاعاتی درباره زمان و مکان این حادثه منتشر نکردهاند.
خبرگزاری های ایران از قول یک مقام نظامی نوشته اند که این هواپیمای بدون سرنشین به مرزهای هوایی “تجاوز” کرده بود و “اقدامات عملیاتی و الکترونیکی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران علیه پرونده های متجاوز، به مرزهای کشور محدود نخواهد ماند.”
تلویزیون عربزبان العالم، وابسته به دولت ایران نیز همزمان خبر ساقط کردن یک فروند “هواپیمای تجسسی آمریکایی RQ-۱۷۰ ” را در شرق ایران منتشر کرده است.
خبرگزاری فارس به نقل از یک منبع نظامی آگاه نظامی نوشته که این هواپیما “با اندک خسارتی” در اختیار ایران قرار گرفته است.
این مقام نظامی به خبرگزاری فارس گفت: “واحدهای جنگ الکترونیکی و پدافند هوایی موفق شدند با اقدامات عملیاتی خود یک فروند هواپیمای بدون سرنشین پیشرفته جاسوسی آمریکایی از نوع ‘RQ۱۷۰’ را که به طور محدود به مناطق مرزی شرق کشور تجاوز کرده بود، کشف و از کنترل متجاوزین خارج ساخته و آن را با اندک خسارتی سرنگون کرده و در اختیار بگیرند.”
هیچیک از این منابع خبری اطلاعاتی درباره زمان و مکان این حادثه منتشر نکردهاند.
خبرگزاری های ایران از قول یک مقام نظامی نوشته اند که این هواپیمای بدون سرنشین به مرزهای هوایی “تجاوز” کرده بود و “اقدامات عملیاتی و الکترونیکی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران علیه پرونده های متجاوز، به مرزهای کشور محدود نخواهد ماند.”
محمد خاتمی به دیدار خانواده زیدآبادی رفت
سحام نیوز: سید محمد خاتمی، رئیس جمهور سابق کشورمان به دیدار خانواده احمدزید آبادی رفت. به گزارش منابع خبری سحام، صبح امروز محمد خاتمی برای دلجویی و دیدار با خانواده احمد زیدآبادی به منزل ایشان رفت.
دراین دیدار دکتر محمد گرگانی – استاد حقوق بشر و از فعالان ملی مذهبی و پدر همسر احمد زیدآبادی – نیز حضور داشتند.
لازم به توضیح است که احمد زیدآبادی روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی اصلاحطلب و از اعضای ستاد مهدی کروبی در انتخابات ریاست جمهوری است که در پی حوادث انتخابات ریاست جمهوری (۱۳۸۸) شش سال زندان، پنج سال تبعید به گناباد و محرومیت مادامالعمر از هر گونه فعالیت سیاسی و شرکت در احزاب و هواداری و مصاحبه و سخنرانی و تحلیل حوادث، به صورت کتبی یا شفاهی، محکوم شده است و هم اکنون دوران زندان خود را به سر می برد. وی دبیرکل سازمان دانشآموختگان ایران اسلامی (ادوار تحکیم) و عضو هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران نیز است.
دراین دیدار دکتر محمد گرگانی – استاد حقوق بشر و از فعالان ملی مذهبی و پدر همسر احمد زیدآبادی – نیز حضور داشتند.
لازم به توضیح است که احمد زیدآبادی روزنامهنگار و تحلیلگر سیاسی اصلاحطلب و از اعضای ستاد مهدی کروبی در انتخابات ریاست جمهوری است که در پی حوادث انتخابات ریاست جمهوری (۱۳۸۸) شش سال زندان، پنج سال تبعید به گناباد و محرومیت مادامالعمر از هر گونه فعالیت سیاسی و شرکت در احزاب و هواداری و مصاحبه و سخنرانی و تحلیل حوادث، به صورت کتبی یا شفاهی، محکوم شده است و هم اکنون دوران زندان خود را به سر می برد. وی دبیرکل سازمان دانشآموختگان ایران اسلامی (ادوار تحکیم) و عضو هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامهنگاران ایران نیز است.
من، رخشان بنیاعتماد
رخشان بنی اعتماد *
چندی پیش تازهبه دوران سینمارسیدهای، دهان باز کرد و آنچه در خور خودش بود به بازیگران سینما نسبت داد. با خود گفتم جواب ابلهان خاموشیست و در فضای عفونتزدهی حاضر همان بهتر که چشم بر عجایب اتفاقیهی هر روز و گوش بر کوس گفتههای توهمزا و هوهوی کرکسان و ناکسان بیندی. پنج بازیگر جوان که “همه” دخترم بودند، تاب نیاوردند و جوابی محترمانه در شأن خودشان و نه در حد پاسخ به گوینده، دادند.
امروز در خبرها میخوانم که گویندهی دهانلجنزده، مصداق پاسخ را بلند کردن چوب و فرار گربهدزده تعبیر کردهاست.
چوب را باید بر فرق فضای فرهنگی و هنری کوبید که زمانه را به نفع بردن و خوردن و بزرگنما شدن آدمکوتولهها گردش دادهاست که با دهان گشاد و نظر تنگ، دنیا را از زاویهی عقل نارس و امیال سرکوبشدهشان میبینند.
گربهدزدها، گرگهای حریص چشم و دل سیریناپذیر، بر سر سفرههای رانت های اعطایی هستند که با امکانات نامحدود کارفرما میشوند و سیریالها میسازند و امرمشتبه برخود میشوند که کاری کردهاند کارستان…
به حکم اعتقادات مورد ادعای خود گوینده، او باید به شلاق مجازات تهمت، سیاه و کبود شود اما میدانم برخورد مدنی و شکایت به محکمه بردن در این وانفسا در پیچش و خمش حامیان ایشان ره به ترکستان میبرد.
هم او افاضه کرده است که پاسخگویان ناصالح اند. من، رخشان بنیاعتماد، به عنوان مادر ناصالحان خانواده سینما، نه جواب به یاوه گو ، که بیداد این هرت آباد بی صاحب را ، در میانهی میدان فریاد می زنم.
۱۲ آذر ۱۳۹۰
_ _
* این یادداشت در پاسخ به اظهارات فرج الله سلحشور نگاشته شده است.
چندی پیش تازهبه دوران سینمارسیدهای، دهان باز کرد و آنچه در خور خودش بود به بازیگران سینما نسبت داد. با خود گفتم جواب ابلهان خاموشیست و در فضای عفونتزدهی حاضر همان بهتر که چشم بر عجایب اتفاقیهی هر روز و گوش بر کوس گفتههای توهمزا و هوهوی کرکسان و ناکسان بیندی. پنج بازیگر جوان که “همه” دخترم بودند، تاب نیاوردند و جوابی محترمانه در شأن خودشان و نه در حد پاسخ به گوینده، دادند.
امروز در خبرها میخوانم که گویندهی دهانلجنزده، مصداق پاسخ را بلند کردن چوب و فرار گربهدزده تعبیر کردهاست.
چوب را باید بر فرق فضای فرهنگی و هنری کوبید که زمانه را به نفع بردن و خوردن و بزرگنما شدن آدمکوتولهها گردش دادهاست که با دهان گشاد و نظر تنگ، دنیا را از زاویهی عقل نارس و امیال سرکوبشدهشان میبینند.
گربهدزدها، گرگهای حریص چشم و دل سیریناپذیر، بر سر سفرههای رانت های اعطایی هستند که با امکانات نامحدود کارفرما میشوند و سیریالها میسازند و امرمشتبه برخود میشوند که کاری کردهاند کارستان…
به حکم اعتقادات مورد ادعای خود گوینده، او باید به شلاق مجازات تهمت، سیاه و کبود شود اما میدانم برخورد مدنی و شکایت به محکمه بردن در این وانفسا در پیچش و خمش حامیان ایشان ره به ترکستان میبرد.
هم او افاضه کرده است که پاسخگویان ناصالح اند. من، رخشان بنیاعتماد، به عنوان مادر ناصالحان خانواده سینما، نه جواب به یاوه گو ، که بیداد این هرت آباد بی صاحب را ، در میانهی میدان فریاد می زنم.
۱۲ آذر ۱۳۹۰
_ _
* این یادداشت در پاسخ به اظهارات فرج الله سلحشور نگاشته شده است.
آیتالله جوادی آملی: اگر حاکمی مثل یزید شد، نباید ساکت نشست
سحام نیوز: آیت الله جوادی آملی با بیان اینکه ما باید طالب خونبهای حسینبنعلی سلام الله علیه باشیم، در تفسیر این مفهوم گفت: وجود مبارک حضرت وظیفهٴ همهٴ مسلمان ها را تا روز قیامت مشخص کرد که اگر حاکمی مثل یزید شد نباید ساکت نشست. ایشان همچنین تاکید کرد: ابیعبدالله هم در همین جریان مدینه نفرمود که وقتی یزید حاکم شد باید فاتحهٴ اسلام را خواند فرمود: «بعد الاسلام السلام اذ بلیت الامّة براعٍ مثل یزید» جریان یزید تمثیل است نه تعیین یعنی خصوصیّتی برای یزید نیست؛ هر کسی یزیدی فکر میکند.
به گزارش کلمه، این استاد حوزه علمیه در درس اخلاق خود که با حضور جمع کثیری از طلاب و دانشجویان برگزار شد، گفت: از دستورات دینی ما برمیآید که ما این نـهضت عاشورا را باید دائماً زنده نگه داریم زیرا در این مراسم به یکدیگر میگوییم «اعظم الله اجورنا و اجورکم بمصابنا بالحسین (علیه السلام) و جعلنا و ایّاکم من الطالبین لثاره»
ایشان ادامه داد: این شعار رسـمی ما مسلمان ها که در دو بخش خلاصه میشود یکی اینکه این عزاداریهایی که اقامه میکنیم و باید اقامه بکنیم مقبول خدای سبحان باشد که این سبقهٴ عبادی دارد دوّم سبقهٴ جهادی است یعنی خداوند آن توفیق را به ما بدهد که ما خون بهای حسینبنعلی را بگیریم ثار یعنی خونبها نه یعنی خون آن توفیق را خدا به ما عطا کند که اهل قیام و مقاومت باشیم و خونبهای حسینبنعلی را بگیریم این شعار رسـمی ماست جملهٴ اوّل معنایش روشن است اقامهٴ عزای حسینبنعلی عبادت است باید از مال حلال باشد به قصد قربت باشد از خدا بخواهیم که این را اقامه کنیم و خدا هم از ما بپذیرد این معنای جملهٴ اوّل اما جملهٴ دوّم یعنی چه؟ ما از خدا میخواهیم که توفیقی به ما بدهد که ما خونبهای حسینبنعلی را بگیریم.
وی در ادامه افزود: جریان کربلا یک عدّه قاتلینی داشت یک عدّهای بهعنوان توابین بعدها قیام کردند قیام مختار و غیر مختار رخنه کرد عدّهای از قتلهٴ کربلا را به عذاب علیم گرفتار کردند کُشتند عدّهای هم به عذاب الهی مُردند فعلاً کسی از آنها روی زمین نیست ما از خدا بخواهیم که ما را طالب خونخواهی حسینبنعلی قرار بدهد یعنی چه؟ این یک سوال، سوال دوّمی که به ما چه؟ «من قُتِل مظلوماً قفد جعلنا لولیّه سلطانا» هر کس کُشته شد بازماندههای آنها خونبها طلب دارند به ما چگونه ربط پیدا می کند؟ ما خونبها طلب داریم این دوتا سوال در این شعار رسمی ما شیعهها مطرح هست پاسخ سوال اوّل این است که جریان حسینبنعلی به شخصیت حقوقی او برمیگردد نه شخصیت حقیقی او حسینبنعلی از آن جهت که یک شخص حقیقی است فرزند علیبنابیطالب است مانند سایر فرزندان امیرالمومنین (سلام الله علیه) یک انسان متعارف است که مانند افراد دیگر محکوم ﴿کُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ﴾ است.
وی ادامه داد: ایشان یک شخصیت حقوقی دارد به نام امامت آنها با خود حسینبنعلی از آن جهت که یک شخص عادی بود که در نبرد نبودند بهعنوان اینکه او فرزند پیغمبر است و داعیهٴ امامت دارد در نبرد بودند پس بنابراین دشمنان با امامت درگیر بودند نه با شخص امام این یک نکته، و وجود مبارک ابیعبدالله هم در همین جریان مدینه نفرمود که وقتی یزید حاکم شد باید فاتحهٴ اسلام را خواند فرمود: «بعد الاسلام السلام اذ بلیت الامّة براعٍ مثل یزید» جریان یزید تمثیل است نه تعیین یعنی خصوصیّتی برای یزید نیست هر کسی یزیدی فکر میکند خصوصیّتی برای حسینبنعلی (سلام الله علیه) نیست هر کسی دارای مقام امامت است خود ابیعبدالله فرمود وقتی حاکم یک عدّهای مثل یزید شد، نظیر آنچه که در جریان اخیر شما در تونس دیدید در مصر دیدید در لیبی دیدید در یمن میبینید در بحرین میبینید در بخشی از عربستان میبینید این است فرمود اگر مثل یزید بر مردم حاکم بشود دیگر اسلامی نمیماند.
این مرجع تقلید افزود: بنابراین بر اساس این دو نکته یکی اینکه شخصیّت حقوقی حسینبنعلی (سلام الله علیه) به امامت برمیگردد دوّم اینکه وجود مبارک حضرت وظیفهٴ همهٴ مسلمان ها را تا روز قیامت مشخص کرد که اگر حاکمی مثل یزید شد نباید ساکت نشست براساس این دو جهت امامت و حقطلبی شهید شد اما چرا باید طالب خونبهای او باشیم برای اینکه ما فرزندان حسینبنعلی هستیم پدر ما را کُشتند زیرا وجود مبارک پیغمبر (علیه و علی اهلبیته آلاف التحیّة و الثناء) فرمود: «أناو علی ابوا هذه الامّه» من و علیبنابیطالب پدر این امّتایم به همه اعلام کردند فرمودند مردم شما یک پدر و مادر طبیعی دارید که اسمشان در شناسنامهٴ شما هست یک پدر و مادر ملکوتی دارید بیایید فرزندان ما بشوید ما شما را بهعنوان فرزندی قبول داریم ما گفتیم چشم! شدیم شیعه شدیم این بزرگواران را بهعنوان امامت قبول کردیم الآن از ما سوال میکنند مادر شما چه کسی است میگوییم فاطمهٴ زهراءست پدر شما چه کسی است علیبنابیطالب اگر پدر ما را شهید کردند ما تا روز قیامت خونبها میطلبیم «و جعلنا و ایّاکم من الطالبین لثاره» پدر ما را شهید کردند.
آیت الله جوادی آملی تاکید کرد: اینکه میبینید همه در این ایّام مخصوصاً روز عاشورا اینطور به سر و سینه میزنند برای این است که پدر اینها را شهید کردند پیغمبر فرمود بیایید فرزندان ما بشوید ما هم گفتیم چشم « انا و علی ابوا هذه الامّه» شما بیایید فرزند ما بشوید ما شما را بهعنوان فرزندی قبول داریم ما هم گفتیم چشم بنابراین اینها پدران ما هستند وقتی پدر ما را شهید کردند تا روز قیامت ما طالب خونبهاییم پس این شعار رسمی که وظیفهٴ ماست در ایّام عزاداری به یکدیگر بگوییم «اعظم الله اجورنا و اجورکم بمصابنا بالحسین (علیه السلام) و جعلنا و ایّاکم من الطالبین لثاره» بر اساس این جهت است و شکر هم بکنیم که ما فرزند صالحی هستیم.
علامه جوادی آملی تصریح کرد: وجود مبارک سیّدالشهدا از همان اوّل که از مدینه حرکت کردند و خواستند به مدینه بیایند به قصد عمرهٴ مفرده حرکت کردند نه عمرهٴ تمتّع در مقتل ها اینچنین آمده که حضرت حجّ تمتع را به عمرهٴ مفرده تبدیل کرد اینچنین نبود آن که در کتاب های فقهی ما در روایات معتبر ما هست این هست که از اوّل وجود مبارک حضرت سیّدالشهداء (سلام الله علیه) به قصد عمرهٴ مفرده حرکت کرده در عمرهٴ مفرده سخن از حج مطرح نیست از همان اوّل میدانست که نباید به عرفات و مشعر و منا برود منایش جای دیگر است از اوّل به قصد عمرهٴ مفرده حرکت کردند لذا روز هشتم که حاجیان در روز ترویه زمینه را فراهم میکردند که بروند به طرف عرفات وجود مبارک حضرت در آن سخنرانی رسمی ایراد کرد و به طرف کوفه و کربلا حرکت کرد.
وی همچنین با اشاره به بحث جهاد گفت: جهاد سه قسم است حجرت سه قسم است وجود مبارک سیّدالشهدا (سلام الله علیه) هر سه قسم را داشت بعضی ها دو قسم را داشتند بعضیها یک قسم را یک جهاد اصغر هست یک جهاد اوسط هست و یک جهاد اکبر یک هجرت صغری هست یک هجرت وسطی هست یک هجرت کبری .شریعت و امثال اینها هم همینطور است جهاد اصغر این است که انسان با دشمن بجنگد نظیر همین دفاع مقدّس هشت ساله که در اینجا آنچه که کاربرد دارد آهن است در جهاد اصغر در جهاد اوسط که انسان با نفس و هوس میجنگد آنجا آهن کاربرد ندارد آه کاربرد دارد ناله و گریه کابرد دارد شما در دعای کمیل که امشب شب جمعه می شود میخوانید در دعای کمیل میخوانید «و سلاحه البکاء» یعنی خدایا ما در نبرد با نفس در نبرد با هوس در نبرد با هوا در نبرد با شیطان تنها اسلحهیمان گریه است یک انسان مغرور است که فریب میخورد یک انسان متواضع و فروتن که فریب نمیخورد.
وی ادامه داد: اسلحهٴ ما در جهاد اوسط گریه و ناله به درگاه خداست ببینید شما بسیاری از این پروندههای چند میلیونی بر اساس همین خود خواهی است یکوقت کسی یک حرف تندی به ما زد اگر یک لحظه ما تحمّل بکنیم دیگر به پرونده و سالیان متمادی به دستگاه قضایی نمیکشد آن هم بعد خجالت میکشد شرمنده میشود بعد عذرخواهی میکند در مسائل خانوادگی اینطور است در مسائل همسایگی اینطور است بین مالک و مستأجر اینطور است بیین رانندهها و موتور سوارها اینطور است یک مختصر گذشت باشد مسئله حل است.
این مرجع تقلید ادامه داد:به ما گفتند وقتی نماز میخوانید هفت جا که باید روی زمین باشد این مساجد سبعه واجب است یعنی پیشانی و دو کف دست و دو زانو و دو تا شصت پا این هفت جا باید روی زمین باشد امّا یک جا هم مستحب است که روی چیزی باشد که سجده بر او صحیح است خاک باشد و مانند آن و آن بینی است مستحب است در هنگام سجده این بینی روی خاک باشد اینکه میبینید تسبیح تربت تهیه میکنند یک مهر کوچک تهیّه میکنند در جا نماز میگذارند که بینی روی آن باشد بر اساس همین است که مستحب است و این را میگویند مرقمة الانف النف یعنی بینی دین میگوید مستحب است که انسان در هر سجده دو بار بینی خود را خاکمالی کند میگویند ما دماغش را خاکمالی کردیم، دماغش را خاکمالی کردیم یعنی آن منیّت و غرور را از او گرفتیم دو بار که ما در سجده این بینی را به خاک میمالیم یعنی ما خاکمالی شدهایم دیگر حالا نه به کسی پرخاش میکنیم نه اگر کسی یک مختصری به ما اهانت کرد فوراً مثل کورهٴ آتش در نمیآییم بعد هم او خجالت میکشد جبران میکند دیگر آنوقت لذّت او که خیلی بیش از اینهاست این مرقمة الانف است.
وی درادامه افزود: نماز برای این است که انسان هم در پیشگاه خدا سجده کند و هم در جامعه طوری باشد که دماغش خاکمالی شده یک همچنین آدمی که اهل تکبر نیست که توقع داشته باشد دیگری به او سلام کند اینچنین نیست یک مختصری نسبت او بدرفتاری شده این پرخاش کند جامعه را آن عنایتهای عاطفی حل میکند.
آیت الله جوادی آملی ادامه داد:یک بیان نورانی از امام رضا (سلام الله علیه) هست فرمود «تزاورا» شما شیعیان ما به زیارت یکدیگر بروید یکدیگر را ترک نکنید در مجالس یکدیگر شرکت کنید چرا؟«فإنّ فی زیارتکم احیائاً لاحادیثنا» شما وقتی دور هم جمع شدید بالأخره شیعیان مایید حامیان مکتب مایید حرف های ما را میزنید روایات ما را نقل میکنید «و احادیثنا تعطف بعضکم علی بعض» و احادیث ما و کلمات ما در شما عاطفه ایجاد میکند گرایش ایجاد میکند اینکه شما میشنوید میگویند سنگ روی سنگ بند نمیشود این یک حرفی است حق و درست الآن این برج های طولانی و مرتفعی که میسازند اگر همهاش آهن باشد و همهاش سنگ باشد که روی هم جمع نمیشود که سنگ هرگز روی سنگ بند نمیشود یک ملات نرمی باید باشد تا این دوتا را به هم جمع بکند اینکه میگویند سنگ روی سنگ بند نمیشود این است آن ملات نرم است که انسان ها را به هم جمع میکند آن ملات نرم است که اعضای خانواده را جمع میکند در یک اعضای یک هیئتی را جمع میکند اعضای یک محلی را جمع میکند اعضای یک کشوری را جمع میکند فرمود احادیث ما مثل یک ملات نرمی است «تعطف بعضکم علی بعض» و الّا سنگ روی سنگ بند نمیشود.
علامه جوادی آملی تصریح کرد: وجود مبارک سیّدالشهداء فرمود سخن من و یزید نیست سخن از مثل یزید است حالا هر کسی شد سخن از حق و باطل و صدق و کذب و خیر و شر و حسن و قبح و امثال ذلک است و مطلب دیگر این بود که وجود مبارک سیّدالشهدا از همان اوّل قصد عمرهٴ مفرده داشت نه عمرهٴ تمتع تا عمرهٴ تمتع حج تمتع تبدیل به عمره مفره بکند و مطلب بعدی هم این بود که وجود مبارک سیّد الشهداء سه جهاد داشت هم جهاد اصغر داشت که با دشمنان جنگید هم جهاد اوسط داشت که با اصاف نفسانی جنگید امام عادل بود و هم جهاد اکبر چون جهاد اکبر معمولاً مطرح نیست این اوسط را اکبر مینامند و گرنه مبارزهٴ با نفس تهذیب نفس تزکیهٴ نفس آدم عادل شده آدم متقی شدن آدم بهشتی شدن این جهاد اوسط است نه جهاد اکبر.
وی افزود:جهاد اکبر برای کسی است که این مرز جهاد اوسط را گذرانده یعنی آدمی است عادل متقی وارسته اهل نماز شب پاک منزه اهل بهشت ولی میخواهد وارد حوزهٴ جهاد اکبر بشود جهاد اکبر این است که انسان تلاش و کوشش بکند اینجا که هست بهشت را ببیند جهنّم را ببیند نه بهشتی بشود اگر کسی تلاش و کوششاش این است که بهشتی بشود این در جهاد اوسط هست این در مسئلهٴ اخلاق است این در تهذیب نفس است امّا اگر تلاش و کوششاش این است که جهنّم را ببیند بهشت را ببیند این جهاد اکبر است این چون یا اصلاً مطرح نیست یا فقط در زوایای کتاب برای اوحدی از اهل نظر مطرح است این اصلاً به حساب نمیآید و این وسطی را جهاد اکبر میدانند.
این مفسر قرآن کریم تاکید کرد: روایتی که از وجود مبارک حضرت رسول (صلوات الله و سلّم) نقل شده است آن هم به همین مناسبت است و گرنه جهاد اکبر این است که آدم بهشت را ببیند خود سیّدالشهداء (سلام الله علیه) بهشت را میدید و در شب عاشورا نشان یک عدّه هم داد بعد از اینکه آنها امتحان دادند در شب عاشورا فرمود مردم اینجا غیر از مرگ خبری نیست من به شما بگویم نه ما اهل صلحیم نه آنها کوتاه میآیند هر کس باشد کشته میشود مبادا بگویید ما نمیدانستیم این یک مطلب و من هم امام زمان شمایم بیعت را از گردن شما برداشتم الآن هم شب است میخواهید بروید، بروید این دو نکته راه کربلا بسته است امّا یک طرفه بسته است نه دو طرفه یعنی هر کس بخواهد به یاری من بیاید هر کس بخواهد به یاری من بیاید جلویش را میگیرند ولی هر کس بخواهد از کربلا برود راهش باز است نه ورود ممنوع است نه خروج.
وی ادامه داد: اگر شما میبینید در تمام این مراحل راه را بستند یک طرفه است این جریان شریعهٴ فرات، شریعهٴ فرات که عدّهٴ زیادی از تیراندازان بستند تنها برای این نبود که ابیعبد الله و همراهانش آب نبرند برای این بود که راه آب را هم ببندند چون روستاهای فراوانی آن طرف فرات گوشهٴ شط بود این فرات یک شطّی است یک رودخانهای است که از دجله جدا میشود در شمال شرقی کربلا میریزد آن طرف این رودخانه روستاهای فراوانی بود آنها ممکن بود از راه آب خودشان را به ابیعبد الله برسانند در این شریعهٴ فرات که گذرگاه بود شریعه یعنی آنجایی که شیب نرم دارد و رفت و آمد آسان است آنجا را تیرانداز گذاشتند شما این رودخانههای مهم را دادید رودخانههای مهم این دو طرف لبه گاهی بالا آمده است که راه برون رفت نیست نه رفتن ممکن است نه بیرون آمدن ممکن است.
وی ادامه داد: ولی یک قسمتهایی یک شیب نرم دارد از یک طرفی وارد میشوند از یک طرفی خارج میشوند اینجا را میگویند شرعه شریعه یعنی مورد الشارع آنجا که شیب نرم دارد و رفت و آمد هست این قسمت را تیراندازها نگه میداشتند که مبادا کسی از آن شریعه یعنی مورد شارع آنجا که شیب نرم دارد وارد شود شما میبینید در آن رودخانههای مهم اینطور است آنجا تیراندازها بودن که کسی از راه آب وارد صحنهٴ کربلا نشود و حسینبنعلی را یاری نکند حضرت در شب عاشورا فرمود رفتن آزاد است شب هم هست تاریک هم هست کسی هم شما را نمیبیند من هم بیعت را از گردن شما برداشتم هر کس باشد کشته میشود هیچ کس زنده نیست حتّی این طفل شیر خواره من هم میکشند این حرف را که زد قاسم عرض کرد عمو جان مگر اینها به خیمه میریزند فرمود تا من زندهام نه، تا من زندهام نه، تا من زندهام نه عرض کرد عمو جان خب طفل شیرخواره که به میدان نمیرود چطور او را میکشند فرمود «اذا جفّت روحه عطشا» وقتی کاملاً جگر تفتیده و لب خشکیده شد میگویم «ولّونی» به من بدهید من سیرابش کنم آنوقت است که تیر میآید او را در بغل من ذبح میکند.
وی همچنین ادامه داد: بعد از اینکه فرمود مطمئن باشید اینجا غیر از مرگ خبری نیست و اینها با من کار دارند با شما کاری ندارند شما اگر بروید آزادید این را در شب عاشو را فرمود اوّل کسی که قیام کرد گفت ممکن نیست دست از شما برداریم وجود مبارک قمر بنیهاشم بود عباسبنعلی (سلام الله علیه) بود اوّل او قیام کرد بعد سایر شهدا هر کدام به نوبه خود عرض ادب کردند گفتند ما دست بردار نیستیم قاسم عرض کرد فردا من را هم میکشتند فرمود مرگ را چگونه مییابی عرض کرد «احلیٰ من العسل» فرمود بله فردا تو را هم شهید میکنند بنابراین بعد از اینکه این صحنهها تمام شد اتمام حجّت شد معلوم شد که اینها جهاد اصغر را پشت سر میگذارند جهاد اوسط را پشت سر گذاشتند از آن به بعد اینها را وارد جهاد اکبر کرد جای اینها را در بهشت نشانشان داد در شب عاشورا بنابراین جهاد اکبر این نیست که آدم ایمان داشته باشد بهشتی هست جهادی هست جهنمی هست جهاد اکبر یعنی اینکه آنقدر تلاش و کوشش بکند در مال حلال فکر حلال غذای حلال نماز شب طهارت روح که جز خدا نیاندیشد تا جهنّم را ببیند و بهشت را ببیند در بیانات نورانی حضرت امیر (سلام الله علیه) هست که «فَهُمْ وَ الْجَنَّةُ کَمَنْ قَدْ رَآهَا» کماند «قَدْ رَآهَا» خود حضرت فرمود من اگر قیام قیامت قیام کند برای من تفاوت ندارد من الآن جهنّم را دارم میبینم بهشت را میبینم.
وی افزود:بنابراین جریان سیّدالشهدا هم داری سه جهاد بود هم دارای سه هجرت بود .هجرت صغری بود هجرت وسطی بود هجرت کبری .جهاد اصغر بود جهاد اوسط بود جهاد اکبر. بعضیها البته جهاد اصغر بود بعضیها جهاد اصغر و اوسط بود .گروه اندکی دارای سه جهاد و سه هجرت بودند ما که میگوییم «و تجعلنا و ایّاکم من الطالبین لثاره» از همین قبیل است که امیدواریم در همین فضا حرکت کنیم این ایام را با عظمت و جلال ما برگزار کنیم عزاداری و گرامیداشت جریان نهضت کربلا از مهمترین ارکان دین ماست برای اینکه او حفظ کرده گرچه صدای کربلا به خوبی به مصر و تونس و اینها نرسید امّا هر برکتی که الآن شما در خاورمیانه میبینید محصول این کار است و اگر سیّد حسن مدرّس (رضوان الله تعالی علیه) که این ایّام سالگرد شهادت اوست قیام کرده و مجلس را آبرو داد و ایران را آبرو داد به برکت همین جریان سیّدالشهداست تا این خون هست تا این نام هست مبارزه با ظلم هست مبارزه با ستم هست بیداری مسلمانها هست تلاش و کوشش کنیم که این عزاداری را با جلال و شکوه برگزار کنیم چیزی که از این عظمت این عزاداری کم میکند چیزی که از جلال و شکوه این عزاداری کم میکند نه آن حرفها را بزنیم نه آن ابزار را به همراه داشته باشیم نه آن حرکتها را امضا بکنیم یک کاری بکنیم حرفی بزنیم عزاداری بکنیم که واقعاً یکی از این جهادهای سهگانه را به همراه داشته باشد.
به گزارش کلمه، این استاد حوزه علمیه در درس اخلاق خود که با حضور جمع کثیری از طلاب و دانشجویان برگزار شد، گفت: از دستورات دینی ما برمیآید که ما این نـهضت عاشورا را باید دائماً زنده نگه داریم زیرا در این مراسم به یکدیگر میگوییم «اعظم الله اجورنا و اجورکم بمصابنا بالحسین (علیه السلام) و جعلنا و ایّاکم من الطالبین لثاره»
ایشان ادامه داد: این شعار رسـمی ما مسلمان ها که در دو بخش خلاصه میشود یکی اینکه این عزاداریهایی که اقامه میکنیم و باید اقامه بکنیم مقبول خدای سبحان باشد که این سبقهٴ عبادی دارد دوّم سبقهٴ جهادی است یعنی خداوند آن توفیق را به ما بدهد که ما خون بهای حسینبنعلی را بگیریم ثار یعنی خونبها نه یعنی خون آن توفیق را خدا به ما عطا کند که اهل قیام و مقاومت باشیم و خونبهای حسینبنعلی را بگیریم این شعار رسـمی ماست جملهٴ اوّل معنایش روشن است اقامهٴ عزای حسینبنعلی عبادت است باید از مال حلال باشد به قصد قربت باشد از خدا بخواهیم که این را اقامه کنیم و خدا هم از ما بپذیرد این معنای جملهٴ اوّل اما جملهٴ دوّم یعنی چه؟ ما از خدا میخواهیم که توفیقی به ما بدهد که ما خونبهای حسینبنعلی را بگیریم.
وی در ادامه افزود: جریان کربلا یک عدّه قاتلینی داشت یک عدّهای بهعنوان توابین بعدها قیام کردند قیام مختار و غیر مختار رخنه کرد عدّهای از قتلهٴ کربلا را به عذاب علیم گرفتار کردند کُشتند عدّهای هم به عذاب الهی مُردند فعلاً کسی از آنها روی زمین نیست ما از خدا بخواهیم که ما را طالب خونخواهی حسینبنعلی قرار بدهد یعنی چه؟ این یک سوال، سوال دوّمی که به ما چه؟ «من قُتِل مظلوماً قفد جعلنا لولیّه سلطانا» هر کس کُشته شد بازماندههای آنها خونبها طلب دارند به ما چگونه ربط پیدا می کند؟ ما خونبها طلب داریم این دوتا سوال در این شعار رسمی ما شیعهها مطرح هست پاسخ سوال اوّل این است که جریان حسینبنعلی به شخصیت حقوقی او برمیگردد نه شخصیت حقیقی او حسینبنعلی از آن جهت که یک شخص حقیقی است فرزند علیبنابیطالب است مانند سایر فرزندان امیرالمومنین (سلام الله علیه) یک انسان متعارف است که مانند افراد دیگر محکوم ﴿کُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ﴾ است.
وی ادامه داد: ایشان یک شخصیت حقوقی دارد به نام امامت آنها با خود حسینبنعلی از آن جهت که یک شخص عادی بود که در نبرد نبودند بهعنوان اینکه او فرزند پیغمبر است و داعیهٴ امامت دارد در نبرد بودند پس بنابراین دشمنان با امامت درگیر بودند نه با شخص امام این یک نکته، و وجود مبارک ابیعبدالله هم در همین جریان مدینه نفرمود که وقتی یزید حاکم شد باید فاتحهٴ اسلام را خواند فرمود: «بعد الاسلام السلام اذ بلیت الامّة براعٍ مثل یزید» جریان یزید تمثیل است نه تعیین یعنی خصوصیّتی برای یزید نیست هر کسی یزیدی فکر میکند خصوصیّتی برای حسینبنعلی (سلام الله علیه) نیست هر کسی دارای مقام امامت است خود ابیعبدالله فرمود وقتی حاکم یک عدّهای مثل یزید شد، نظیر آنچه که در جریان اخیر شما در تونس دیدید در مصر دیدید در لیبی دیدید در یمن میبینید در بحرین میبینید در بخشی از عربستان میبینید این است فرمود اگر مثل یزید بر مردم حاکم بشود دیگر اسلامی نمیماند.
این مرجع تقلید افزود: بنابراین بر اساس این دو نکته یکی اینکه شخصیّت حقوقی حسینبنعلی (سلام الله علیه) به امامت برمیگردد دوّم اینکه وجود مبارک حضرت وظیفهٴ همهٴ مسلمان ها را تا روز قیامت مشخص کرد که اگر حاکمی مثل یزید شد نباید ساکت نشست براساس این دو جهت امامت و حقطلبی شهید شد اما چرا باید طالب خونبهای او باشیم برای اینکه ما فرزندان حسینبنعلی هستیم پدر ما را کُشتند زیرا وجود مبارک پیغمبر (علیه و علی اهلبیته آلاف التحیّة و الثناء) فرمود: «أناو علی ابوا هذه الامّه» من و علیبنابیطالب پدر این امّتایم به همه اعلام کردند فرمودند مردم شما یک پدر و مادر طبیعی دارید که اسمشان در شناسنامهٴ شما هست یک پدر و مادر ملکوتی دارید بیایید فرزندان ما بشوید ما شما را بهعنوان فرزندی قبول داریم ما گفتیم چشم! شدیم شیعه شدیم این بزرگواران را بهعنوان امامت قبول کردیم الآن از ما سوال میکنند مادر شما چه کسی است میگوییم فاطمهٴ زهراءست پدر شما چه کسی است علیبنابیطالب اگر پدر ما را شهید کردند ما تا روز قیامت خونبها میطلبیم «و جعلنا و ایّاکم من الطالبین لثاره» پدر ما را شهید کردند.
آیت الله جوادی آملی تاکید کرد: اینکه میبینید همه در این ایّام مخصوصاً روز عاشورا اینطور به سر و سینه میزنند برای این است که پدر اینها را شهید کردند پیغمبر فرمود بیایید فرزندان ما بشوید ما هم گفتیم چشم « انا و علی ابوا هذه الامّه» شما بیایید فرزند ما بشوید ما شما را بهعنوان فرزندی قبول داریم ما هم گفتیم چشم بنابراین اینها پدران ما هستند وقتی پدر ما را شهید کردند تا روز قیامت ما طالب خونبهاییم پس این شعار رسمی که وظیفهٴ ماست در ایّام عزاداری به یکدیگر بگوییم «اعظم الله اجورنا و اجورکم بمصابنا بالحسین (علیه السلام) و جعلنا و ایّاکم من الطالبین لثاره» بر اساس این جهت است و شکر هم بکنیم که ما فرزند صالحی هستیم.
علامه جوادی آملی تصریح کرد: وجود مبارک سیّدالشهدا از همان اوّل که از مدینه حرکت کردند و خواستند به مدینه بیایند به قصد عمرهٴ مفرده حرکت کردند نه عمرهٴ تمتّع در مقتل ها اینچنین آمده که حضرت حجّ تمتع را به عمرهٴ مفرده تبدیل کرد اینچنین نبود آن که در کتاب های فقهی ما در روایات معتبر ما هست این هست که از اوّل وجود مبارک حضرت سیّدالشهداء (سلام الله علیه) به قصد عمرهٴ مفرده حرکت کرده در عمرهٴ مفرده سخن از حج مطرح نیست از همان اوّل میدانست که نباید به عرفات و مشعر و منا برود منایش جای دیگر است از اوّل به قصد عمرهٴ مفرده حرکت کردند لذا روز هشتم که حاجیان در روز ترویه زمینه را فراهم میکردند که بروند به طرف عرفات وجود مبارک حضرت در آن سخنرانی رسمی ایراد کرد و به طرف کوفه و کربلا حرکت کرد.
وی همچنین با اشاره به بحث جهاد گفت: جهاد سه قسم است حجرت سه قسم است وجود مبارک سیّدالشهدا (سلام الله علیه) هر سه قسم را داشت بعضی ها دو قسم را داشتند بعضیها یک قسم را یک جهاد اصغر هست یک جهاد اوسط هست و یک جهاد اکبر یک هجرت صغری هست یک هجرت وسطی هست یک هجرت کبری .شریعت و امثال اینها هم همینطور است جهاد اصغر این است که انسان با دشمن بجنگد نظیر همین دفاع مقدّس هشت ساله که در اینجا آنچه که کاربرد دارد آهن است در جهاد اصغر در جهاد اوسط که انسان با نفس و هوس میجنگد آنجا آهن کاربرد ندارد آه کاربرد دارد ناله و گریه کابرد دارد شما در دعای کمیل که امشب شب جمعه می شود میخوانید در دعای کمیل میخوانید «و سلاحه البکاء» یعنی خدایا ما در نبرد با نفس در نبرد با هوس در نبرد با هوا در نبرد با شیطان تنها اسلحهیمان گریه است یک انسان مغرور است که فریب میخورد یک انسان متواضع و فروتن که فریب نمیخورد.
وی ادامه داد: اسلحهٴ ما در جهاد اوسط گریه و ناله به درگاه خداست ببینید شما بسیاری از این پروندههای چند میلیونی بر اساس همین خود خواهی است یکوقت کسی یک حرف تندی به ما زد اگر یک لحظه ما تحمّل بکنیم دیگر به پرونده و سالیان متمادی به دستگاه قضایی نمیکشد آن هم بعد خجالت میکشد شرمنده میشود بعد عذرخواهی میکند در مسائل خانوادگی اینطور است در مسائل همسایگی اینطور است بین مالک و مستأجر اینطور است بیین رانندهها و موتور سوارها اینطور است یک مختصر گذشت باشد مسئله حل است.
این مرجع تقلید ادامه داد:به ما گفتند وقتی نماز میخوانید هفت جا که باید روی زمین باشد این مساجد سبعه واجب است یعنی پیشانی و دو کف دست و دو زانو و دو تا شصت پا این هفت جا باید روی زمین باشد امّا یک جا هم مستحب است که روی چیزی باشد که سجده بر او صحیح است خاک باشد و مانند آن و آن بینی است مستحب است در هنگام سجده این بینی روی خاک باشد اینکه میبینید تسبیح تربت تهیه میکنند یک مهر کوچک تهیّه میکنند در جا نماز میگذارند که بینی روی آن باشد بر اساس همین است که مستحب است و این را میگویند مرقمة الانف النف یعنی بینی دین میگوید مستحب است که انسان در هر سجده دو بار بینی خود را خاکمالی کند میگویند ما دماغش را خاکمالی کردیم، دماغش را خاکمالی کردیم یعنی آن منیّت و غرور را از او گرفتیم دو بار که ما در سجده این بینی را به خاک میمالیم یعنی ما خاکمالی شدهایم دیگر حالا نه به کسی پرخاش میکنیم نه اگر کسی یک مختصری به ما اهانت کرد فوراً مثل کورهٴ آتش در نمیآییم بعد هم او خجالت میکشد جبران میکند دیگر آنوقت لذّت او که خیلی بیش از اینهاست این مرقمة الانف است.
وی درادامه افزود: نماز برای این است که انسان هم در پیشگاه خدا سجده کند و هم در جامعه طوری باشد که دماغش خاکمالی شده یک همچنین آدمی که اهل تکبر نیست که توقع داشته باشد دیگری به او سلام کند اینچنین نیست یک مختصری نسبت او بدرفتاری شده این پرخاش کند جامعه را آن عنایتهای عاطفی حل میکند.
آیت الله جوادی آملی ادامه داد:یک بیان نورانی از امام رضا (سلام الله علیه) هست فرمود «تزاورا» شما شیعیان ما به زیارت یکدیگر بروید یکدیگر را ترک نکنید در مجالس یکدیگر شرکت کنید چرا؟«فإنّ فی زیارتکم احیائاً لاحادیثنا» شما وقتی دور هم جمع شدید بالأخره شیعیان مایید حامیان مکتب مایید حرف های ما را میزنید روایات ما را نقل میکنید «و احادیثنا تعطف بعضکم علی بعض» و احادیث ما و کلمات ما در شما عاطفه ایجاد میکند گرایش ایجاد میکند اینکه شما میشنوید میگویند سنگ روی سنگ بند نمیشود این یک حرفی است حق و درست الآن این برج های طولانی و مرتفعی که میسازند اگر همهاش آهن باشد و همهاش سنگ باشد که روی هم جمع نمیشود که سنگ هرگز روی سنگ بند نمیشود یک ملات نرمی باید باشد تا این دوتا را به هم جمع بکند اینکه میگویند سنگ روی سنگ بند نمیشود این است آن ملات نرم است که انسان ها را به هم جمع میکند آن ملات نرم است که اعضای خانواده را جمع میکند در یک اعضای یک هیئتی را جمع میکند اعضای یک محلی را جمع میکند اعضای یک کشوری را جمع میکند فرمود احادیث ما مثل یک ملات نرمی است «تعطف بعضکم علی بعض» و الّا سنگ روی سنگ بند نمیشود.
علامه جوادی آملی تصریح کرد: وجود مبارک سیّدالشهداء فرمود سخن من و یزید نیست سخن از مثل یزید است حالا هر کسی شد سخن از حق و باطل و صدق و کذب و خیر و شر و حسن و قبح و امثال ذلک است و مطلب دیگر این بود که وجود مبارک سیّدالشهدا از همان اوّل قصد عمرهٴ مفرده داشت نه عمرهٴ تمتع تا عمرهٴ تمتع حج تمتع تبدیل به عمره مفره بکند و مطلب بعدی هم این بود که وجود مبارک سیّد الشهداء سه جهاد داشت هم جهاد اصغر داشت که با دشمنان جنگید هم جهاد اوسط داشت که با اصاف نفسانی جنگید امام عادل بود و هم جهاد اکبر چون جهاد اکبر معمولاً مطرح نیست این اوسط را اکبر مینامند و گرنه مبارزهٴ با نفس تهذیب نفس تزکیهٴ نفس آدم عادل شده آدم متقی شدن آدم بهشتی شدن این جهاد اوسط است نه جهاد اکبر.
وی افزود:جهاد اکبر برای کسی است که این مرز جهاد اوسط را گذرانده یعنی آدمی است عادل متقی وارسته اهل نماز شب پاک منزه اهل بهشت ولی میخواهد وارد حوزهٴ جهاد اکبر بشود جهاد اکبر این است که انسان تلاش و کوشش بکند اینجا که هست بهشت را ببیند جهنّم را ببیند نه بهشتی بشود اگر کسی تلاش و کوششاش این است که بهشتی بشود این در جهاد اوسط هست این در مسئلهٴ اخلاق است این در تهذیب نفس است امّا اگر تلاش و کوششاش این است که جهنّم را ببیند بهشت را ببیند این جهاد اکبر است این چون یا اصلاً مطرح نیست یا فقط در زوایای کتاب برای اوحدی از اهل نظر مطرح است این اصلاً به حساب نمیآید و این وسطی را جهاد اکبر میدانند.
این مفسر قرآن کریم تاکید کرد: روایتی که از وجود مبارک حضرت رسول (صلوات الله و سلّم) نقل شده است آن هم به همین مناسبت است و گرنه جهاد اکبر این است که آدم بهشت را ببیند خود سیّدالشهداء (سلام الله علیه) بهشت را میدید و در شب عاشورا نشان یک عدّه هم داد بعد از اینکه آنها امتحان دادند در شب عاشورا فرمود مردم اینجا غیر از مرگ خبری نیست من به شما بگویم نه ما اهل صلحیم نه آنها کوتاه میآیند هر کس باشد کشته میشود مبادا بگویید ما نمیدانستیم این یک مطلب و من هم امام زمان شمایم بیعت را از گردن شما برداشتم الآن هم شب است میخواهید بروید، بروید این دو نکته راه کربلا بسته است امّا یک طرفه بسته است نه دو طرفه یعنی هر کس بخواهد به یاری من بیاید هر کس بخواهد به یاری من بیاید جلویش را میگیرند ولی هر کس بخواهد از کربلا برود راهش باز است نه ورود ممنوع است نه خروج.
وی ادامه داد: اگر شما میبینید در تمام این مراحل راه را بستند یک طرفه است این جریان شریعهٴ فرات، شریعهٴ فرات که عدّهٴ زیادی از تیراندازان بستند تنها برای این نبود که ابیعبد الله و همراهانش آب نبرند برای این بود که راه آب را هم ببندند چون روستاهای فراوانی آن طرف فرات گوشهٴ شط بود این فرات یک شطّی است یک رودخانهای است که از دجله جدا میشود در شمال شرقی کربلا میریزد آن طرف این رودخانه روستاهای فراوانی بود آنها ممکن بود از راه آب خودشان را به ابیعبد الله برسانند در این شریعهٴ فرات که گذرگاه بود شریعه یعنی آنجایی که شیب نرم دارد و رفت و آمد آسان است آنجا را تیرانداز گذاشتند شما این رودخانههای مهم را دادید رودخانههای مهم این دو طرف لبه گاهی بالا آمده است که راه برون رفت نیست نه رفتن ممکن است نه بیرون آمدن ممکن است.
وی ادامه داد: ولی یک قسمتهایی یک شیب نرم دارد از یک طرفی وارد میشوند از یک طرفی خارج میشوند اینجا را میگویند شرعه شریعه یعنی مورد الشارع آنجا که شیب نرم دارد و رفت و آمد هست این قسمت را تیراندازها نگه میداشتند که مبادا کسی از آن شریعه یعنی مورد شارع آنجا که شیب نرم دارد وارد شود شما میبینید در آن رودخانههای مهم اینطور است آنجا تیراندازها بودن که کسی از راه آب وارد صحنهٴ کربلا نشود و حسینبنعلی را یاری نکند حضرت در شب عاشورا فرمود رفتن آزاد است شب هم هست تاریک هم هست کسی هم شما را نمیبیند من هم بیعت را از گردن شما برداشتم هر کس باشد کشته میشود هیچ کس زنده نیست حتّی این طفل شیر خواره من هم میکشند این حرف را که زد قاسم عرض کرد عمو جان مگر اینها به خیمه میریزند فرمود تا من زندهام نه، تا من زندهام نه، تا من زندهام نه عرض کرد عمو جان خب طفل شیرخواره که به میدان نمیرود چطور او را میکشند فرمود «اذا جفّت روحه عطشا» وقتی کاملاً جگر تفتیده و لب خشکیده شد میگویم «ولّونی» به من بدهید من سیرابش کنم آنوقت است که تیر میآید او را در بغل من ذبح میکند.
وی همچنین ادامه داد: بعد از اینکه فرمود مطمئن باشید اینجا غیر از مرگ خبری نیست و اینها با من کار دارند با شما کاری ندارند شما اگر بروید آزادید این را در شب عاشو را فرمود اوّل کسی که قیام کرد گفت ممکن نیست دست از شما برداریم وجود مبارک قمر بنیهاشم بود عباسبنعلی (سلام الله علیه) بود اوّل او قیام کرد بعد سایر شهدا هر کدام به نوبه خود عرض ادب کردند گفتند ما دست بردار نیستیم قاسم عرض کرد فردا من را هم میکشتند فرمود مرگ را چگونه مییابی عرض کرد «احلیٰ من العسل» فرمود بله فردا تو را هم شهید میکنند بنابراین بعد از اینکه این صحنهها تمام شد اتمام حجّت شد معلوم شد که اینها جهاد اصغر را پشت سر میگذارند جهاد اوسط را پشت سر گذاشتند از آن به بعد اینها را وارد جهاد اکبر کرد جای اینها را در بهشت نشانشان داد در شب عاشورا بنابراین جهاد اکبر این نیست که آدم ایمان داشته باشد بهشتی هست جهادی هست جهنمی هست جهاد اکبر یعنی اینکه آنقدر تلاش و کوشش بکند در مال حلال فکر حلال غذای حلال نماز شب طهارت روح که جز خدا نیاندیشد تا جهنّم را ببیند و بهشت را ببیند در بیانات نورانی حضرت امیر (سلام الله علیه) هست که «فَهُمْ وَ الْجَنَّةُ کَمَنْ قَدْ رَآهَا» کماند «قَدْ رَآهَا» خود حضرت فرمود من اگر قیام قیامت قیام کند برای من تفاوت ندارد من الآن جهنّم را دارم میبینم بهشت را میبینم.
وی افزود:بنابراین جریان سیّدالشهدا هم داری سه جهاد بود هم دارای سه هجرت بود .هجرت صغری بود هجرت وسطی بود هجرت کبری .جهاد اصغر بود جهاد اوسط بود جهاد اکبر. بعضیها البته جهاد اصغر بود بعضیها جهاد اصغر و اوسط بود .گروه اندکی دارای سه جهاد و سه هجرت بودند ما که میگوییم «و تجعلنا و ایّاکم من الطالبین لثاره» از همین قبیل است که امیدواریم در همین فضا حرکت کنیم این ایام را با عظمت و جلال ما برگزار کنیم عزاداری و گرامیداشت جریان نهضت کربلا از مهمترین ارکان دین ماست برای اینکه او حفظ کرده گرچه صدای کربلا به خوبی به مصر و تونس و اینها نرسید امّا هر برکتی که الآن شما در خاورمیانه میبینید محصول این کار است و اگر سیّد حسن مدرّس (رضوان الله تعالی علیه) که این ایّام سالگرد شهادت اوست قیام کرده و مجلس را آبرو داد و ایران را آبرو داد به برکت همین جریان سیّدالشهداست تا این خون هست تا این نام هست مبارزه با ظلم هست مبارزه با ستم هست بیداری مسلمانها هست تلاش و کوشش کنیم که این عزاداری را با جلال و شکوه برگزار کنیم چیزی که از این عظمت این عزاداری کم میکند چیزی که از جلال و شکوه این عزاداری کم میکند نه آن حرفها را بزنیم نه آن ابزار را به همراه داشته باشیم نه آن حرکتها را امضا بکنیم یک کاری بکنیم حرفی بزنیم عزاداری بکنیم که واقعاً یکی از این جهادهای سهگانه را به همراه داشته باشد.
بیانیه دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران به مناسبت ۱۶ آذر
دانشجویان 'سبز' دانشگاه علم و صنعت با انتشار بیانیه ای به مناسبت روز دانشجو، ضمن تاکید بر صبر و استقامت در راه رسیدن به آزادی، استقلال و پیشرفت، می افزایند: "همواره به خونخواهی همکلاسی مان و عهدی که با ملت و سرزمینمان بسته ایم، پایبند و استوار خواهیم ماند."
به گزارش دانشجونیوز، این دانشجویان در قسمتی از بیانیه خود نوشته اند: "ما دانشجویان سبز دانشگاه علم و صنعت، یاد و خاطره ی همه شهدای راه آزادی را گرامی می داریم و ضمن تاکید بر آزادی همه زندانیان سیاسی و اهمیت همراهی و همدلی با خانواده ی این عزیزان، زنده نگه داشتن یاد و نام آنها را جزیی جدانشدنی از مبارزات آزادیخواهانه می دانیم. بدون شک زنده نگه داشتن یاد و نام امثال کیانوش آسا که با مبارزات فعالین دانشجویی علم و صنعت درآمیخته است، خود نیروی محرکی برای ادامه فعالیت و اعتراض خواهد بود و تلاش برای آگاهی رسانی سرانجام به شکسته شدن فضای امنیتی منجر خواهد شد."
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
امسال نیز مانند چند سال اخیر در حالی به استقبال ١٦ آذر، روز بزرگداشت مقام «دانشجو» می رویم که جامعه و دانشگاه بیش از پیش تحت فشارها و تهدیدها و محدودیت ها قرار گرفته است. جامعه ای که در طول یک سال گذشته، فجایع و اتفاقاتی نادر و رقت انگیز به خود دیده است. فاجعه دردناک به شهادت رسیدن هاله سحابی و هدی صابر، افزایش روز افزون زندانیان سیاسی و فشار بی سابقه بر آنها و خانواده هایشان، اجرای احکام اعدام و حبس طولانی مدت، تداوم حبس میرحسین موسوی و مهدی کروبی که تا آخرین روز، دلیرانه در کنار مردم ایستاده بودند و ... خود نمایانگر وضعیت اسفبار این سال و جنایتهای مزدوران حکومتی می باشد.
از طرفی اجرای طرح های قرون وسطایی در دانشگاه ها نظیر تفکیک جنسیتی، تک جنسی کردن دانشگاهها، برخورد با نحوه ی پوشش و تعرض به حریم خصوصی دانشجویان، در کنار تعطیلی نهادها و نشریات دانشجویی مستقل، برخوردهای انضباطی و احضار به مراکز امنیتی خارج از دانشگاه، زندانی کردن و صدور احکام حبس چندین ساله، صدور و اجرای حکم شلاق و ... مواردی است که دانشگاهها در یک سال اخیر به شکل بی سابقه ای تجربه کردند.
دانشگاه علم و صنعت نیز نه تنها از این امر مستثنا نبوده بلکه در بسیاری از موارد جزو اولین دانشگاههای قربانی بوده و در بین سایر دانشگاه ها متحمل بیشترین آسیب شده است. تا آنجا که تنی چند از اساتید مستقل در نامه ای به ریاست انتصابی دانشگاه نسبت به ادامه ی این روند و نزول سطح علمی دانشگاه هشدار داده بودند. تلاش مدیریت دانشگاه برای تبدیل علم و صنعت به یک دبیرستان پسرانه و برخوردهای قهرآمیز و تهدیدآمیز نیروهای حراستی به بهانه ی غیر قانونی و غیر شرعی بودن اختلاط پسران و دختران در دانشگاه، تنها گوشه ای از اینگونه طرح های قرون وسطایی است.
علم و صنعت دانشگاهی است که بعد از کودتای انتخاباتی ٨٨، بلندترین صداهای اعتراضی را سر داد. بازداشت بیش از ۵٠ نفر از دانشجویان، حمله اراذل لباس شخصی به دانشگاه با همراهی نیروهای بسیج و در مقابل دیدگان نیروهای حراست در ٨ دی ١٣٨٨ و زخمی و مجروح نمودن دانشجویان، صدور بیش از صد حکم انضباطی و اخراج و محرومیت از تحصیل، تهدید هر روزه ی فعالین از سوی اداره حراست دانشگاه و دفتر پیگیری وزارت اطلاعات، تنها گوشه ای از زخم هایی است که بر تن دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران خورده است.
گویا صدور احکام انضباطی سنگین و احضارها و تهدیدهای گاه و بی گاه توسط کمیته انضباطی و حراست دانشگاه از نظر آقایان کافی به نظر نمی رسید که اینبار قبل از شروع سال تحصیلی جدید، اقدام به احضار دهها فعال دانشجویی علم و صنعت به "دفتر پیگیری وزارت اطلاعات" و تهدید و ضرب و شتم ایشان نمودند. محرومیت دانشجویان از حضور در خوابگاه و ممنوع الورود نمودن آنها بدون هیچ حکم انضباطی از جمله موارد فرا قانونی و بی سابقه ای بوده است که فضای فعالیت را به شکل جدی مورد تعرض قرار داده است. برخورد هایی که حتی در قالب قوانین یک طرفه فعلی نیز انجام نمی گرفت و اینبار بیش از پیش، دست نیروهای اطلاعاتی در اداره ی حراست دانشگاه را نمایان ساخت.
با وجود سرکوبهای شدید، علم و صنعت در سالی که گذشت خاموش نبود. برگزاری مراسم ١٦ آذر ٨٩ که به نام شهید آسا و روز عزای علم و صنعت نامیده شده بود، بزرگداشت تولد کیانوش آسا، اعتراض نمادین با دست بندهای سفید در قبال طرح «عفاف و حجاب»، اعتصاب دانشجویان و تعطیلی کلاس ها در روز ٣ خرداد به مناسبت بزرگداشت شهادت کیانوش آسا و ... کارهایی بود که چراغ فعالیت های دانشجویی علم و صنعت را در سال گذشته روشن نگه داشت.
اما شکی نیست وضعیتی که در آن به سر می بریم، پایدار نخواهد بود؛ که تاریخ مبارزات آزادیخواهانه ی کشورمان، دوره های تاریکی و خفقان زیادی را تجربه کرده است. از ١٦ آذر ١٣٣٢ تا انقلاب ۵٧ سالهای طولانی سپری شد. سالهایی پر از بیم و هراس و خفقان؛ وقتی ناامیدی و یاس متای رایج جامعه و دانشگاه بود. وقتی صحبت از «شریعت رضوی»ها و «بزرگ نیا»ها و «قندچی»ها در دانشگاه ها جرم بود. وقتی زندانها پر از فعالین سیاسی شد. وقتی راه بر هر نقد و ابراز عقیده ای بسته شد. وقتی تبعید و ترک دیار سهم دگراندیشان شد. سالهای سیاهی و تباهی و فساد که بر اجتماع ایران حاکم شد. اما همواره اقلیتی با امید به آینده ای روشن، راه پیمودند و با وجود تمام ناملایمات، لحظه ای در قدم های خود سست نشدند و همانها نامشان در تاریخ ثبت ماند. شاید تنها کاری که در آن سالهای ناامیدی، چشمه های امید را می جوشاند، زنده نگه داشتن نام آن سه آذر اهورایی بود. سالهای درازی که پس از فراز و نشیبهای فراوان به انقلاب بزرگ ۵٧ رسید و یک رژیم مستبد را به زانو درآورد.
این بار نیز کودتاچیانی با همان شیوه اما با اسم و رسمی دیگر سربرآوردند و باز هم توهم همان گونه اقتداری را در دستگاههای تبلیغاتی خود پراکنده می کنند که دستگاه پهلوی ها در سالهای بعد از ٣٢ برای خود متصور بود. روزی نخست وزیر مورد اعتماد ملت توسط حاکم مستبد کنار گذاشته شد و به تبعید در خانه محکوم شد و امروز رییس جمهور منتخب ملت توسط حاکم مستبد در خانه حبس شده است. «عمامه» جای «تاج» را می گیرد، «حضرت آقا» جایگزین «اعلی حضرت» می شود و شعار «جاوید شاه» به شعار «جانم فدای رهبر» تغییر می یابد و رویه همان می ماند که پیشتر بود. به یقین تاریخ برای آنها که عبرت نمی گیرند تکرار خواهد شد. کودتای ٢٨ مرداد ١٣٣٢ هیچگاه باعث استحکام و اقتدار دستگاه حاکم نشد و بدون شک کودتای ٢٢ خرداد ١٣٨٨ نیز نخواهد شد؛ که همگان می دانند «جامعهی ما، در جوار یک انفجار بزرگ است. دیگ جوشانی است که به خاطر آزار از خروج پر سروصدای بخار آن، چوب کبریتی در سوپاپ آن فرو شده است». بی شک این بغض فروخفته و خشم پنهان در زیر پوست جامعه ی ایران روزی از جایی نامعلوم بیرون خواهد زد و آنچه مسلم است ویرانی خانه ی سست اقتدارگرایان و مستبدان حاکم بر ایران است. به امید آنکه آن روز، شادی و آزادی و آبادانی نصیب ملت و کشور شود.
ما دانشجویان سبز دانشگاه علم و صنعت، یاد و خاطره ی همه شهدای راه آزادی را گرامی می داریم و ضمن تاکید بر آزادی همه زندانیان سیاسی و اهمیت همراهی و همدلی با خانواده ی این عزیزان، زنده نگه داشتن یاد و نام آنها را جزیی جدانشدنی از مبارزات آزادیخواهانه می دانیم. بدون شک زنده نگه داشتن یاد و نام امثال کیانوش آسا که با مبارزات فعالین دانشجویی علم و صنعت درآمیخته است، خود نیروی محرکی برای ادامه فعالیت و اعتراض خواهد بود و تلاش برای آگاهی رسانی سرانجام به شکسته شدن فضای امنیتی منجر خواهد شد. ما دانشجویان سبز دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر صبر و استقامت در راه رسیدن به آزادی، استقلال و پیشرفت که همانا خواسته ی ملت ایران است، همواره به خونخواهی همکلاسی مان و عهدی که با ملت و سرزمینمان بسته ایم، پایبند و استوار خواهیم ماند.
دانشجویان سبز دانشگاه علم و صنعت ایران
آذرماه ١٣٩٠
نگرانی دو سازمان حقوق بشری از وضعیت رضا شهابی
دو سازمان حقوق بشری با انتشار بیانیه مشترکی نسبت به وضعیت جسمانی رضا شهابی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، ابراز نگرانی کردند.
بر اساس این بیانیه، وضع سلامتی رضا شهابی، خزانهدار و عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، در پی اعتصاب غذای او رو به وخامت رفته است.
رضا شهابی روز ۲۲ خرداد سال گذشته توسط ماموران امنیتی در تهران بازداشت شد و تاکنون در زندان اوین زندانی بوده است.
این فعال کارگری در روزهای اخیر در اعتراض به وضعیت نامشخص خود دست به اعتصاب غذا زده است.
مسعود شفیعی، وکیل مدافع آقای شهابی، در گفتوگو با رادیو فردا، با اشاره به اینکه تاکنون چند جلسه دادگاه موکلش برگزار شده است، میافزاید: «آخرین جلسه دادگاه هم حدود پنج ماه پیش بود که به طور معمول باید منجر به اتخاذ تصمیم یا تجدید وقت میشد که هنوز این اتفاق نیفتاده است و به من هم گفتنهاند خودشان در این زمینه اطلاع خواهند داد.»
آقای شفیعی به این پرسش که اتهامهای رضا شهابی چیست، پاسخ میدهد: «اتهام آقای رضا شهابی مواد ۵۰۰ و ۶۱۰ قانون مجازات است؛ یعنی اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور از طریق آنچه در کیفرخواست به عنوان ارتباط با گروهک منافقین آمده و همچنین فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی.»
مسعود شفیعی با اشاره به اینکه به کیفرخواست صادر شده علیه موکلش، مبنای حقوقی و قضایی ندارد، میافزاید: «تقاضای برائت موکلم را دارم یعنی اعتقادی به این اتهامات ندارم. در حال حاضر بیش از ۱۸ ماه است که موکل من در بازداشت به سر میبرد در حالی که قراری که در کیفرخواست برای او صادر شده قرار بازداشت نیست و او میتوانست به قید وثیقه بیرون باشد. این طور که خانواده آقای شهابی به من اطلاع دادند حتی وثیقه را جهت تودیع فراهم کردند اما هنوز این اتفاق نیفتاده و متأسفانه آقای شهابی هنوز در بازداشت است.»
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه نیز تاکنون بارها خواستار آزادی عضو هیئت مدیره خود شده است.
سعید ترابیان، مسئول روابط عمومی این سندیکا، در گفتوگو با رادیو فردا با اشاره به بلاتکلیفی رضا شهابی در زندان میگوید: «تا آنجا که ما اطلاع داریم فعالیتهای او فقط سندیکایی و در راستای احقاق حقوق کارگران بوده است.»
آقای ترابیان ضمن رد اتهامهای وارد شده به رضا شهابی میافزاید: «من فکر میکنم این اتهامات واهی است و او به خاطر فعالیتهای سندیکایی دستگیر شده است.»
فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه نوشتهاند که حکومت به قصد درهم شکستن رضا شهابی، به بازداشتش ادامه میدهد.
در این میان، بر اساس گزارشها، آقای شهابی اخیراً به علت درد گردن به بیمارستان منتقل شد و پزشکان پس از انجام «ام آر آی» تشخیص دادند که وضع چند مهره گردن او بدتر شده و باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد.
نادر نادری، برادر زن آقای شهابی، به رادیو فردا میگوید که به تشخیص پزشکان، آقای شهابی پس از عمل باید شش ماه استراحت کند و در صورت بستری نشدن در بیمارستان، ممکن است طرف چپ او فلج شود.
در این میان، بر اساس آخرین اخبار، رضا شهابی روز نهم آذر به بهداری زندان اوین منتقل و توسط پزشکان اعزامی سازمان پزشکی قانونی معاینه شد.
تاکنون خبر دیگری در مورد رضا شهابی منتشر نشده است.
بر اساس این بیانیه، وضع سلامتی رضا شهابی، خزانهدار و عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، در پی اعتصاب غذای او رو به وخامت رفته است.
رضا شهابی روز ۲۲ خرداد سال گذشته توسط ماموران امنیتی در تهران بازداشت شد و تاکنون در زندان اوین زندانی بوده است.
این فعال کارگری در روزهای اخیر در اعتراض به وضعیت نامشخص خود دست به اعتصاب غذا زده است.
مسعود شفیعی، وکیل مدافع آقای شهابی، در گفتوگو با رادیو فردا، با اشاره به اینکه تاکنون چند جلسه دادگاه موکلش برگزار شده است، میافزاید: «آخرین جلسه دادگاه هم حدود پنج ماه پیش بود که به طور معمول باید منجر به اتخاذ تصمیم یا تجدید وقت میشد که هنوز این اتفاق نیفتاده است و به من هم گفتنهاند خودشان در این زمینه اطلاع خواهند داد.»
آقای شفیعی به این پرسش که اتهامهای رضا شهابی چیست، پاسخ میدهد: «اتهام آقای رضا شهابی مواد ۵۰۰ و ۶۱۰ قانون مجازات است؛ یعنی اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور از طریق آنچه در کیفرخواست به عنوان ارتباط با گروهک منافقین آمده و همچنین فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی.»
مسعود شفیعی با اشاره به اینکه به کیفرخواست صادر شده علیه موکلش، مبنای حقوقی و قضایی ندارد، میافزاید: «تقاضای برائت موکلم را دارم یعنی اعتقادی به این اتهامات ندارم. در حال حاضر بیش از ۱۸ ماه است که موکل من در بازداشت به سر میبرد در حالی که قراری که در کیفرخواست برای او صادر شده قرار بازداشت نیست و او میتوانست به قید وثیقه بیرون باشد. این طور که خانواده آقای شهابی به من اطلاع دادند حتی وثیقه را جهت تودیع فراهم کردند اما هنوز این اتفاق نیفتاده و متأسفانه آقای شهابی هنوز در بازداشت است.»
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه نیز تاکنون بارها خواستار آزادی عضو هیئت مدیره خود شده است.
سعید ترابیان، مسئول روابط عمومی این سندیکا، در گفتوگو با رادیو فردا با اشاره به بلاتکلیفی رضا شهابی در زندان میگوید: «تا آنجا که ما اطلاع داریم فعالیتهای او فقط سندیکایی و در راستای احقاق حقوق کارگران بوده است.»
آقای ترابیان ضمن رد اتهامهای وارد شده به رضا شهابی میافزاید: «من فکر میکنم این اتهامات واهی است و او به خاطر فعالیتهای سندیکایی دستگیر شده است.»
فدراسیون بینالمللی جامعههای حقوق بشر و سازمان جهانی مبارزه با شکنجه نوشتهاند که حکومت به قصد درهم شکستن رضا شهابی، به بازداشتش ادامه میدهد.
در این میان، بر اساس گزارشها، آقای شهابی اخیراً به علت درد گردن به بیمارستان منتقل شد و پزشکان پس از انجام «ام آر آی» تشخیص دادند که وضع چند مهره گردن او بدتر شده و باید تحت عمل جراحی قرار بگیرد.
نادر نادری، برادر زن آقای شهابی، به رادیو فردا میگوید که به تشخیص پزشکان، آقای شهابی پس از عمل باید شش ماه استراحت کند و در صورت بستری نشدن در بیمارستان، ممکن است طرف چپ او فلج شود.
در این میان، بر اساس آخرین اخبار، رضا شهابی روز نهم آذر به بهداری زندان اوین منتقل و توسط پزشکان اعزامی سازمان پزشکی قانونی معاینه شد.
تاکنون خبر دیگری در مورد رضا شهابی منتشر نشده است.
یادداشت بهاره هدایت از زندان اوین به مناسبت روز دانشجو
بهاره هدایت، فعال سرشناس دانشجویی و عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت، به مناسبت روز دانشجو شعری از دکتر شفیعی کدکنی را با دست خط خود از زندان اوین به بیرون فرستاده است.
به گزارش دانشجونیوز، متن این شعر به شرح زیر است:
گفتم :
این باغ ار گلِ سرخ بهاران بایدش ؟
گفت :
صبری تا كرانِ روزگاران بایدش
تازیانه ی رعد و نیزه ی آذرخشان نیز هست,
گر نسیم و بوسه های نرمِ باران بایدش
گفتمش :
خالی ست شهر از عاشقان , وینجا نماند,
مردِ راهی تا هوایِ كویِ یاران بایدش
گفت :
چون روحِ بهاران آید از اقصای شهر
مردها جوشد ز خاك
آنسان كه از باران گیاه
و آنچه می باید كنون
صبرِ مردان و دلِ امیدواران بایدش""
"شانزدهم آذر گرامی باد"
زندان اوین-آذرماه نود
بهاره هدایت
گفتنی است که بهاره هدایت اخیرا در دادگاهی به شش ماه حبس تعزیری دیگر به اتهام «تبلیغ علیه نظام» محکوم شده است. بر اساس این حکم که در زندان به وی ابلاغ شد، حکم حبس بهاره هدایت در مجموع به ده سال زندان افزایش می یابد.
گفتم :
این باغ ار گلِ سرخ بهاران بایدش ؟
گفت :
صبری تا كرانِ روزگاران بایدش
تازیانه ی رعد و نیزه ی آذرخشان نیز هست,
گر نسیم و بوسه های نرمِ باران بایدش
گفتمش :
خالی ست شهر از عاشقان , وینجا نماند,
مردِ راهی تا هوایِ كویِ یاران بایدش
گفت :
چون روحِ بهاران آید از اقصای شهر
مردها جوشد ز خاك
آنسان كه از باران گیاه
و آنچه می باید كنون
صبرِ مردان و دلِ امیدواران بایدش""
"شانزدهم آذر گرامی باد"
زندان اوین-آذرماه نود
بهاره هدایت
گفتنی است که بهاره هدایت اخیرا در دادگاهی به شش ماه حبس تعزیری دیگر به اتهام «تبلیغ علیه نظام» محکوم شده است. بر اساس این حکم که در زندان به وی ابلاغ شد، حکم حبس بهاره هدایت در مجموع به ده سال زندان افزایش می یابد.
توقیف هفتهنامه "سخن تازه" در شهرستان سیرجان
خبرگزاری هرانا - هفتهنامه "سخن تازه" که در شهرستان سیرجان منتشر میشد، با دستور قضایی توقیف شده است.
به گزارش ایسنا، نشر و تحریر مطالب خلاف امنیت ملی، نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی و تشویق به فساد و فحشا از طریق انتشار تصاویر مبتذل و خلاف عفت عمومی از اتهامات این نشریه است.
گفتنی ست که نشریه مذکور توسط بازپرس شعبه هفتم دادسرای عمومی و انقلاب کرمان توقیف شد.