۱۳۹۰ آذر ۱۸, جمعه

روز جمعه بخش سوّم، تحلیل ها و آخرین گزارشات از اعتراضات، بازداشتها، زندان، و بیدادگاهها --- بیانیه ها

بنی صدر در گفتگو با اسکای نیوز: کنش و واکنش‌های دو دولت ایران و انگلیس اسفناک است

image
ابوالحسن بنی صدر در بخشی از این گفتگوی تلویزیونی افزود: «حمله به سفارت بریتانیا از سوی عوامل دولت ایران، به منظور شعله ور ساختن تنش با غرب، هدایت شد. برای آیت الله خامنه‌ای سودآورتر است که مورد تهدید جنگ و تحریم هایی که مستقیما به مردم ایران صدمه می زنند، باشد. این وضعیت حکومت او را تقویت می کند.»

متن بخش‌هایی از این گفتگوی تلویزیونی که در روز ۶ دسامبر در اسکای نیوز و یاهونیوز منتشر شده است، به شرح زیر است:
رییس جمهور اسبق ایران به اسکای نیوز می‌گوید که دیوید کامرون در تله رژیم ایران افتاد.
ابوالحسن بنی صدر، در مصاحبه‌ای با یک رسانه انگلیسی زبان، ادعا می‌کند که حمله هفته گذشته به سفارت بریتانیا از سوی عوامل دولت ایران، به منظور شعله ور ساختن تنش با غرب، هدایت شد. وی می‌گوید: «برای آیت‌الله خامنه ای سودآورتر است که مورد تهدید جنگ و تحریم‌هایی که مستقیما به مردم ایران صدمه می‌زنند، باشد. این وضعیت حکومت او را تقویت می‌کند.» با اشاره به نخست وزیر انگلیس به عنوان اولین رییس دولتی که تحریم‌ها بر علیه بانک مرکزی ایران را برقرار کرد، آقای بنی صدر ادعا می‌کند که غرب «در تله رژیم ایران افتاد.» وی افزود: «برای آقای خامنه‌ای فقر اقتصادی مردم (ایران) مساله‌ای نیست، تنها نگرانی خامنه‌ای این است که به هر قیمتی در قدرت بماند.» رییس جمهور پیشین، که در فرانسه در تبعید زندگی می‌کند، از دولت‌های غربی خواست به عوض واکنش‌های تنبیهی در مقابل تحریکات دولت(ایران) از جنبش های دمکراتیک در درون ایران حمایت کنند. وی گفت «وقتی مردم ایران احساس کنند که از طرف دنیای خارج مورد تهدید قرار ندارند، خودشان رژیم(حاکم) را به زیر سوال  کشیده  و خواهند پرسید چرا ما در چنین وضعیتی قرار داریم؟» وی در مصاحبه با اسکای نیوز هم چنین سیاست‌های انگلیس در باره ایران را مورد انتقاد قرار داد و «رشته کنش و واکنش‌های غیر عقلانی» دو دولت را اسفناک خواند.
تنش میان ایران و بریتانیا به دنبال گزارش سازمان بین‌المللی انرژی اتمی در رابطه با فعالیت‌های اتمی ایران افزایش یافت. این گزارش ادعا می‌کند که ایران دست به فعالیت‌هایی زده است که «متناسب با ایجاد انفجار در یک دستگاه اتمی» است در واکنش به این گزارش بریتانیا هرگونه ارتباط مالی به بانک‌های ایرانی را متوقف کرد. وزارت خارجه (انگلیس) می‌گوید خواستار مذاکره برای (یافتن) راه حل می‌باشد اما اصرار دارد که «همه گزینه‌ها بایستی بر روی میز باقی بمانند»، اما آقای بنی صدر هشدار می‌دهد که ایران و غرب مدتی است که «در وضعیت جنگی» قرار دارند و «تنها یک عمل» می‌تواند جرقه‌ای برای یک تقابل کامل باشد. او می‌گوید: «این مردم هستند که تغییر را در ایران ایجاد می‌کنند. بمباران تاسیسات اتمی ایران توسط بریتانیا، آمریکا یا اسراییل چه چیزی را تغییر می‌دهد؟ رژیم باقی خواهد ماند اما مردم (ایران) باز هم بیشتر غارت خواهند شد.»
 
 
 
 
 
سایت «کیان‌پرس» متعلق به تیم احمدی‌نژاد:

اصول‌گرایان انگلیسی‌های وطنی هستند

سایت «کیان‌پرس» متعلق به تیم محمود احمدی‌نژاد٬ اصول‌گرایان به خصوص اعضای جبهه متحد اصول‌گرایان را «انگلیسی‌های وطنی» خواند.
این سایت روز جمعه (۱۸ آذر) به نقل از وبلاگ «ندایی از درون» نوشته که اصول‌گرایان و انگلیسی‌ها «دارای یک تفکر و یک شیوه عمل هستند.»
آن‌طور که این سایت نوشته است: «اصول‌گرایان،‌‌ همان انگلیسی‌های وطنی هستند، فقط ملیت و هدفشان کمی فرق دارد» و اگر «انگلیسی بودن را به جغرافیایی محدود کنیم، اوج سطحی‌نگری را نشان داده‌ایم.»
«کیان‌پرس» در ادامه نوشته که «آنها {اصول‌گرایان} جرئت ندارند که انگلیس را خارج از مرز‌ها و در تفکرات ببینند، چون خودشان اولین انگلیسی‌های ایرانی هستند.»
به نوشته این سایت٬ رسانه‌های اصول‌گرا «سعی می‌کنند مخالفان خود که هیچ مدرکی علیه آنها ندارند را به منحرف بودن متهم می‌کنند» اقدامی که به اعتقاد تیم احمدی‌نژاد «سرمشقی انگلیسی» است.
این یادداشت در واکنش به استقبال گروهی از محافظه‌کاران از خروج سفیر بریتانیا از ایران و کاهش روباط تهران‌ـ‌لندن منتشر شده است.
محافظه‌کاران حامی علی خامنه‌ای و محمود احمدی‌نژاد در حال حاضر در سه قالب «جبهه متحد اصول‌گرایان»٬ «جبهه پایداری» و «جریان انحرافی» رودرروی یکدیگر قرار گرفته‌اند.
«جبهه متحد اصول‌گرایان» را محمدرضا مهدوی‌کنی٬ رئیس مجلس خبرگان رهبری هدایت می‌کند و مسئولیت هدایت «جبهه پایداری» نیز برعهده محمدتقی مصباح‌یزدی است.
این دو جریان بار‌ها اعلام کرده‌اند که با تیم احمدی‌نژاد با‌‌ همان «جریان انحرافی» زاویه داشته و این تیم را خطر بزرگی برای جمهوری اسلامی می‌دانند.
این در حالی است که «جبهه متحد اصول‌گرایان» معتقد است «جبهه پایداری»‌‌ همان «جریان انحرافی» است که در قالب تازه‌ای فعالیت خود را آغاز کرده است.






یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:

پهپاد اگر نظامی بود٬ به پایگاه‌های آمریکا حمله می‌کردیم


اسماعیل کوثری٬ فرمانده سابق سپاه اعلام کرد اگر هواپیمای تجسسی آمریکا (پهپاد) که در شرق ایران سرنگون شد٬ هواپیمای جنگنده بود٬ تهران تا حالا به تمام پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه و جهان حمله کرده بود.
به گزارش روز جمعه (۱۸ آذر) خبرگزاری فارس٬ آقای کوثری به مجامع بین‌المللی هشدار داده که «اگر بار دیگر هواپیماهای جاسوسی آمریکا به خاک ایران تجاوز کند، تهران پاسخی وحشتناک به آمریکایی‌ها» خواهد داد.
به گفته این نماینده مجلس «اگر آمریکایی‌ها با هواپیمای نظامی و جنگنده وارد حریم ایران شوند، ما به خودمان اجازه خواهیم داد تا تمامی پایگاه‌های نظامی آمریکا را در سراسر کره زمین مورد هدف قرار دهیم.»
کوثری اضافه کرده که «بار‌ها گفته‌ایم و باز هم می‌گوییم که در صورت تجاوز به حریم کشورمان٬ دفاع را در محدوده جغرافیایی خود خلاصه نخواهیم کرد.»
«هواپیمای بدون سرنشین تجسسی آمریکایی» آن‌طور که رسانه‌های جمهوری اسلامی اعلام کرده‌اند٬ توسط نیروهای مسلح ایران در زمانی نامعلوم در شرق کشور سرنگون شده است.
جمهوری اسلامی می‌گوید این هواپیما طی یک عملیات الکترونیکی سرنگون شده است٬ اما مقام‌های آمریکایی علت سقوط آن را «نقص فنی» اعلام کرده‌اند.
تنش‌ میان آمریکا٬ غرب و اسرائیل با جمهوری اسلامی در ماه‌های اخیر با افزایش تحریم‌ها علیه تهران نسبت به گذشته٬ افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است.
در این میان گزارش‌هایی نیز مبنی بر آمادگی اسرائیل برای حمله نظامی به ایران منتشر شده که با واکنش تند فرماندهان نظامی جمهوری اسلامی مواجه شده است.






یک موسسه تحقیقاتی انرژی تخمین می زند که امسال به لطف نفت بشکه ای صد دلار، درآمد ایران از محل صادرات نفت به بیش از ۷۲ میلیارد دلار می رسد.
بنا به تخمین مرکز مطالعات انرژی جهان، اعضای اوپک در سال ۲۰۱۱ حدود ۸۹۴ میلیارد دلار درآمد خواهند داشت که ۳۸ درصد بیشتر از سال گذشته میلادی است.
عربستان سعودی، بزرگترین تولید کننده نفت خام جهان، در سال جاری میلادی ۲۸۷ میلیارد دلار درآمد نفتی دارد.
در حالی که امارات، کویت و عراق در رده دوم تا چهارم پردرآمدترین کشورهای این کارتل انرژی هستند، ایران با ۷۲ میلیارد و دویست میلیون دلار در مقام پنجم ایستاده است.



یک بمب جاسازی‌شده در یک بسته پستی، در یکی از دفاتر اداره مالیات شهر رم منفجر شد.
پلیس می‌گوید که مدیر این دفتر که بسته را باز کرده، از ناحیه دست و چشم زخمی شده است.
روز پنج‌شنبه نیز یک گروه چپ‌گرای افراطی در ایتالیا اعلام کرد که یک بسته حاوی بمب برای یوزف آکرمن، مدیرعامل دویچه‌بانک آلمان فرستاده است.
این بسته در دفتر پستی ساختمان مرکزی این بانک در فرانکفورت شناسایی شد.



رهبران اتحادیه اروپا روز جمعه (۹ دسامبر) خواهان اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران به دلیل برنامه هسته‌ای این کشور شدند.
رهبران اروپایی خواسته‌اند تا تحریم‌های تازه، شامل ممنوعیت سفر و مسدود کردن اموال افراد و شرکت‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران، تا پایان ماه ژانویه ۲۰۱۲ (۱۰ بهمن ۱۳۹۰) تصویب شود.
در بیانیه رهبران اروپا اشاره‌ای به ممنوعیت واردات نفت از ایران نشده است. احتمال اعمال تحریم نفتی علیه ایران در نشست قبلی وزرای خارجه اتحادیه اروپا مطرح شده بود. در آن نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا تحریم‌های تازه‌ای علیه ۱۴۱ شرکت و ۳۹ ایرانی تصویب کردند.



حمله به سفارت بریتانیا در تهران
حمله به سفارت بریتانیا در ایران روابط دو کشور را بحرانی کرد
کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران در جلسه یکشنبه آینده خود درخواست دولت بریتانیا برای دریافت غرامت از ایران را بررسی می کند.
محمود احمدی بیغش، عضو این کمیسیون، امروز پنجشنبه ۱۷ آذر (۸ دسامبر) به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت که مبلغ مورد درخواست دولت بریتانیا برای جبران خسارات ناشی از حملات به سفارتخانه و اقامتگاه دیپلمات های این کشور، یک میلیون پوند است.
پیش تر ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا گفته بود که درخواست غرامت بابت حملات مذکور، به کاردار سابق ایران در لندن ارائه شده است.
آقای بیغش در مورد این درخواست گفت: "انگلیس هم باید پاسخ خساراتی را که در طول چندین دهه به ایران وارد کرده است بدهد".
او به نقض بی طرفی ایران در جریان جنگ جهانی اول و ایفای نقش در کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ به عنوان نمونه هایی از آنچه دولت بریتانیا باید پاسخگوی خسارات آن باشد اشاره کرد.
آقای بیغش همچنین دولت بریتانیا را به حمایت از سازمان مجاهدین خلق ایران، حمله به سفارت ایران در لندن در سال ۱۳۵۹، ارسال بمب های شیمیایی به عراق در دوران جنگ با ایران و دخالت در اعتراضات انتخاباتی دو سال پیش ایران متهم کرد.
همزمان حسین ابراهیمی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران از حضور مسئولان وزارت امور خارجه این کشور در جلسه آینده هیأت رئیسه این کمیسیون برای بررسی تحولات مربوط به روابط ایران و بریتانیا خبر داد.
روابط دو کشور در پی حمله هفته گذشته به ساختمان سفارت و اقامتگاه دیپلمات های بریتانیا در تهران بحرانی شد.
دیپلمات های بریتانیایی یک روز پس از این حملات به همراه اعضای خانواده های خود ایران را ترک کردند و بلافاصله دولت بریتانیا اعلام کرد که سفارت ایران در لندن هم باید تعطیل شود و دیپلمات های ایرانی به کشور خود باز گردند.
سفیر سابق بریتانیا در تهران گفته است که حملات مذکور بدون توافق بخش هایی از حکومت ایران ممکن نبوده است.
وزارت امور خارجه ایران از این حملات ابراز تأسف کرده است و پلیس ایران می گوید که مأمورانش تلاش خود را برای جلوگیری از حملات مذکور انجام داده اند، اما قادر به مهار مهاجمان خشمگین نبوده اند.



مدیر بی‌بی‌سی فارسی: دولت ایران به هیچ تعهدی پای‌بند نیست

بی‌بی‌سی، رادیو تلویزیون خارجی فرانسه، دویچه وله یا همان صدای آلمان، رادیوی جهانی هلند، و صدای آمریکا، روز چهارشنبه گذشته در پی نشستی در لندن، پایتخت بریتانیا، اعلامیه‌ای صادر کرده و در آن از جمهوری اسلامی، به دلیل ادامه انداختن پارازیت روی فرکانس‌هایشان، به‌تندی انتقاد کردند.
گفت‌وگوی علیرضا طاهری با صادق صبا

این اعلامیه در حالی منتشر شد که پارلمان اروپا، نزدیک به سه هفته پیش، بهره‌گیری جمهوری اسلامی از پارازیت را قویاً محکوم کرد، و خواستار تحریم تهران در کاربرد ماهواره‌های تلویزیونی شد.

در آغاز گفت‌و‌گویی با صادق صبا، مدیر بخش فارسی تلویزیون بی‌بی‌سی، رادیو فردا می‌پرسد که این پارازیت انداختن‌ها تازگی ندارد، چرا این رسانه‌ها به فکر طرح مجدد آن افتاده‌اند؟
صادق صبا: علتش این است که علی‌رغم همه فشارهایی که از سوی جامعه بین‌الملل و صاحبان ماهواره‌ها به دولت ایران وارد شده است، دولت ایران همچنان هم پارازیت‌اندازی بر روی کانال‌های تلویزیونی را ادامه می‌دهد.
به همین دلیل بود که روسای رسانه‌های بین‌المللی که در لندن گرد هم آمده و جلسه‌ای داشتند، تصمیم گرفتند این بیانیه مشترک را صادر کنند و بار دیگر هم به ایران هشدار بدهند که این کارشان برخلاف مقررات بین‌المللی است.
از سوی دیگر می‌خواستند به صاحبان ماهواره‌ها این پیام را برسانند که شما هم می‌توانید در این راستا اقداماتی انجام بدهید که ایران نتواند از یک سو از ماهواره برای پخش برنامه‌هایش استفاده کند و از سوی دیگر هم اجازه ندهد که از طریق‌‌ همان ماهواره‌ها، بی‌بی‌سی یا وی‌او‌اِی [صدای آمریکا] برنامه پخش کنند.

  • شما از صاحبان ماهواره‌ها انتظار دارید که سهم دولت ایران را در پخش برنامه‌های تلویزیونی کاهش دهند؟ چه کار باید بکنند؟ چه انتظاری دارید؟
ما چنین انتظاری نداریم. بی‌بی‌سی معتقد است که آزادی بیان باید برای همه و حتی برای دولت ایران وجود داشته باشد. چیزی که انتظار می‌رود این است که جامعه جهانی با پدیده زشت پارازیت‌اندازی برخورد جدی‌تری بکند.
برای این که دولت ایران علی‌رغم همه مقررات بین‌المللی کماکان به کار خودش ادامه می‌دهد و به هیچ کدام از این مقررات پای‌بند نیست.
لااقل الان نوبت جامعه بین‌المللی است که به ایران بفهمانند که کارشان اشتباه است و شما باید این روند را متوقف کنید.

  • شما در این اعلامیه خطاب به نهادهای نظارتی درخواست‌هایی داشته‌اید. منظورتان از «نهادهای نظارتی» چه نهادهایی است؟
منظورمان از نهادهای نظارتی نهادهایی مانند آی‌کی‌یو است که یک نهاد بین‌المللی وابسته به سازمان ملل است و همه کشور‌ها از جمله ایران در آن عضو هستند و وظیفه این نهاد این است که بر فرکانس‌هایی که در دنیا بین تلویزیون‌ها و رادیوهای مختلفی تقسیم شده است نظارت کند تا کسی از مقررات آن تخطی نکند.
این مسئله خیلی ساده است. مثلا به ایران می‌گویند که شما فقط از این فرکانس برنامه پخش کنید. به بی‌بی‌سی می‌گویند که این فرکانس مختص شماست و به رادیوفردای شما هم یک فرکانس دیگر را پیشنهاد می‌کند.
با این حساب اگر دولت‌ها بخواهند در کار همدیگر اخلال ایجاد کنند، قانونی مثل قانون جنگل حکمفرما می‌شود.

  • و به اعتقاد شما چاقوی این نهادهای نظارتی چه قدر برش دارد؟
متاسفانه این نهادهای نظارتی قدرت اجرایی چندانی ندارند. ولی از سوی دیگر نمی‌شود فشاری که بر ایران وارد می‌کنند را نادیده گرفت. واکنشی که تا به حال ایران مثلا به آی‌کی‌یو نشان می‌داده است این است که ما بر فرکانس هیچ کجا پارازیت نمی‌اندازیم. آنها خیلی راحت این ادعا را می‌کنند. در صورتی که همه شواهد نشان می‌دهد که پارازیت انداخته می‌شود.
بعد‌ها مهندسان فنی مثلا ماهواره هات‌برد به ایرانی‌ها ثابت کردند که «آقا ما دلایل قانع‌کننده داریم که پارازیت دارد از سوی ایران در ماهواره‌ها اختلال ایجاد می‌کند».
واکنش مقامات ایرانی در چنین مواقعی چیست؟ می‌گویند خب! حالا که می‌گویید پارازیت از سوی ایران می‌آید، چه طور می‌توانید ثابت کنید که این کار را دولت ایران انجام می‌دهد؟ بلکه ممکن است مخالفان ما برای بدنام کردن‌مان این کار را انجام می‌دهند.
شما الان با چنین دولتی در دنیا روبه‌رو هستید که به هیچ تعهدی پای‌بند نیست. ولی به هر حال این ماجرا به جایی می‌رسد که حوصله همه از آن سر می‌رود.
جامعه جهانی خطاب به ایران می‌گوید که آقا دیگر بس کن. شما دارید همه چیز را زیر پا می‌گذارید. ما می‌دانیم که دارید این کار را انجام می‌دهید. باید این روند را متوقف کنید. والله فشارهای زیادی بر شما وارد می‌شود.
فشاری که ممکن است به ایران وارد کند می‌دانید چه خواهد بود؟ این است که ممکن است یک زمانی اتحادیه اروپا تصمیم بگیرد که شرکت‌های ماهواره‌ای را که به ایران سرویس می‌دهند تحریم نمایند. در آن صورت است که حتما این کشور‌ها به ایران فشار وارد می‌کنند که شما باید روند پارازیت‌اندازی را متوقف کنید.
نباید یادمان برود که ایران بیش از بی‌بی‌سی به ماهواره برای پخش برنامه‌هایش نیازمند است، نه فقط در سطح جهان، بلکه حتی در داخل کشور هم اگر ماهواره نباشد، خیلی از مردم ایران در داخل کشور برنامه‌های جمهوری اسلامی را نمی‌بینند.



پیامی ویدیویی از مأمور سابق اف‌بی‌آی ناپدید شده در ایران

با گذشت نزدیک به پنج سال از ناپدید شدن رابرت لوینسون، مأمور پیشین اف‌بی‌آی در ایران، گزارش‌ها حاکی است که خانواده وی در یک سال گذشته یک پیام ویدیویی و چندین عکس از آقای لوینسون دریافت کرده‌اند.
به گزارش آسوشیتد پرس، خانواده رابرت لوینسون نوامبر سال ۲۰۱۰ یک پیام ویدیویی از آقای لوینسون دریافت کرده‌اند که در این پیام این مأمور پیشین پلیس فدرال آمریکا، اف‌بی‌آی، از دولت آمریکا درخواست کرده‌است تا با عمل کردن به خواسته‌های افرادی که وی را ربوده‌اند، شرایط آزادی‌اش را فراهم کنند.
آقای لوینسون در این پیام ویدیویی گفته است: «با من خوش رفتاری شده است، اما من به کمک دولت ایالات متحده احتیاج دارم. می‌خواهم آمریکا به خواسته‌های گروهی که در سه سال و نیم گذشته من را نگاه داشته‌اند، عمل کند... و خواهش می‌کنم کمک کنید تا من به خانه بازگردم.»
رابرت لوینسون فروردین ماه سال ۸۶ زمانی که در قالب یک سفر کاری به ایران رفته بود، در جزیره کیش ناپدید شد.
چند سال پس از این واقعه، در حالی که گمانه‌هایی در مورد امکان زنده نبودن آقای لوینسون زده می‌شد، در اسفندماه سال ۱۳۸۹، وزیر امور خارجه آمریکا تأکید کرد که بنابر اطلاعات دست یافته، رابرت لوینسون زنده است.
​​​​آن زمان دولت آمریکا از انتشار شواهد این امر در رسانه‌ها خودداری کرد و تأکید داشت که انتشار این شواهد می‌تواند شرایط آزادسازی رابرت لوینسون را دشوار کند، با ‌این‌حال اکنون، واشینگتن در نهایت موافقت کرده است تا اطلاعاتی را که در اختیار دارد رسانه‌ای شوند.
به گزارش آسوشیتد پرس، در این پیام ویدیویی ۵۴ ثانیه‌ای که یک کپی از آن در اختیار این خبرگزاری قرار گرفته، آقای لوینسون که به دیابت مبتلا است و از فشار خون بالا رنج می‌برد، تأکید کرده است که از وضعیت سلامت خیلی خوبی برخوردار نیست و افزوده است: «داروی دیابت من به سرعت در حال تمام شدن است.»
در این پیام ویدیویی به نظر می‌رسد آقای لوینسون مقدار قابل توجهی وزن کم کرده است، اما نشانی از آزار جسمی در وی دیده نمی‌شود.
 

خانواده آقای لوینسون هویت وی را در این ویدیو تأیید کرده‌اند و مقامات نیز پس از تحقیقات خود بر این تأیید صحه گذاشته‌اند.
در این پیام ویدیویی که برای خانواده لوینسون ارسال شده همچنین از ایالات متحده خواسته شده است تا زندانیانی را که فهرست نام آن‌ها با این پیام ویدیویی ارسال شده است، آزاد کنند، اما مقامات واشینگتن می‌گویند که هیچ‌یک از افرادی که نامشان در این فهرست آمده در اختیار آمریکا نیستند.
به گزارش آسوشیتدپرس، پیشتر تصور غالب در دولت آمریکا مبنی بر این بود که ناپدید شدن آقای لوینسون، یک مسئله دیپلماتیک است.
مقامات آمریکایی معتقد بودند که وی توسط مقامات اطلاعاتی ایران دستگیر شده‌است تا جمهوری اسلامی بتواند از وی به عنوان دستاویزی در مذاکره با واشینگتن استفاده کند؛ ادعایی که همواره از سوی ایران رد شده است.
با این‌حال پیام‌ ویدیویی و عکس‌هایی که در یک‌سال اخیر برای خانواده لوینسون فرستاده شده بر این فرضیه سایه انداخته‌اند.
پیشتر نیز محمد حسین آقاسی، وکیل رابرت لوینسون در گفت‌و‌گو با رادیو فردا/ رادیو اروپای آزاد تأکید کرده بود که ربوده شدن آقای لوینسون می‌تواند به مافیای سیگار در ایران ارتباط داشته باشد.
خانواده آقای لوینسون نیز تأکید کرده است که تحقیقات رابرت لوینسون در مورد قاچاق سیگار دلیل سفر وی به جزیره کیش بوده‌است.

افزایش شبهه در مورد محل نگهداری رابرت لوینسون
در کنار این پیام ویدیویی، خانواده لوینسون در یک سال گذشته چندین عکس نیز از آقای لوینسون دریافت کرده‌اند که این پیام ویدیویی و عکس‌های موجود در مورد محل دقیق نگهداری رابرت لوینسون بیش از پیش شبهه ایجاد می‌کنند.
به گفته مقامات آمریکایی که نخوسته‌اند نامشان فاش شود، بر اساس تحقیقاتی که بر روی پیام ویدیویی ارسال شده صورت گرفته، به نظر می‌رسد آقای لوینسون نه در ایران که در پاکستان نگهداری می‌شود.
محققانی که این سند را مورد بررسی قرار داده‌اند می‌گویند در پس زمینه این پیام ویدیویی، به طور مبهم صدای موسیقی پشتون به گوش می‌رسد.
همچنین این پیام ویدیویی از طریق یک آدرس اینترنتی در پاکستان ارسال شده است.
اما چند‌ماه پس از این پیام ویدیویی، خانواده لوینسون مجموعه‌ای عکس از رابرت لوینسون دریافت کردند که از آدرسی اینترنتی در افغانستان ارسال شده بود.
در این مجموعه آقای لوینسون که لاغرتر از پیش شده و ریشش نیز بلندتر شده است، لباس نارنجی رنگی همانند آن‌چه زندانیان زندان گوانتانامو می‌پوشند، بر تن دارد.
در هر یک از این عکس‌ها پیامی نوشته شده بر روی یک صفحه بر گردن آقای لوینسون آویخته شده است. بر روی یکی از این صفحات که آقای لونیسون بر گردنش آویخته، نوشته شده است: «چرا نمی‌توانید به من کمک کنید؟»
بر اساس این شواهد اکنون مقامات آمریکایی در خصوص محل نگهداری آقای لوینسون میان ایران، افغانستان و پاکستان مردد مانده‌اند.
همچنین هنوز واشینگتن نمی‌تواند به درستی بگوید آیا آقای لونیسون توسط مقامات ایرانی دستگیر شده و یا از سوی شبه‌نظامیان ربوده شده است.






ایران : سازمان ملل «تجاوز» هواپیمای آمریکایی را محکوم کند

 جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ای به  دبیرکل ، رییس شورای امنیت و رییس مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار محکومیت ورود هواپیمای بدون سرنشین تجسسی آمریکا به حریم هوایی این کشور شد.
به گزارش واحد مرکزی خبری در این نامه آمده است: «متأسفانه دولت آمریکا در ماه‌های اخیر اقدام‌های تحریک آمیز و عملیات مخفی خود علیه جمهوری اسلامی ایران را افزایش داده‌است، به گونه‌ای که اخیرا یک فروند هواپیمای جاسوسی بدون سرنشین آمریکا از نوع RQ170 با نقض حریم هوایی، به عمق ۲۵۰ کیلومتری خاک ایران تجاوز کرد.»
دولت جمهوری اسلامی در این نامه ضمن اشاره به اقدام نیروهای مسلح جمهوری اسلامی به «در اختیار گرفتن» این هواپیما، این اقدام را «مصداق بارز نقص تمامی قوانین و مقررات بین‌المللی از سوی دولت آمریکا» دانسته و خواستار واکنش سازمان ملل در این خصوص شده است.
روز یکشنبه رسانه‌های داخلی ایران اعلام کردند که «یک فروند هواپیمای بدون سرنشین جاسوسی آمریکایی» توسط نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در مناطق مرزی شرق ایران سرنگون شده است.
به دنبال این خبر، روز پنجشنبه، نیروی هوا و فضای سپاه پاسداران با انتشار تصاویر این هواپیما که از سیمای جمهوری اسلامی پخش شد، به تشریح ویژگی‌های این هواپیما پرداخت.
به گفته این نهاد سپاه پاسداران، طول دو بال این هواپیمای «تجسسی» بدون سرنشین حدود ۲۶ متر، طول بدنه آن چهار و نیم متر و ارتفاع آن یک متر و ۸۴ سانتی‌متر است.
سپاه پاسداران تأکید کرده است که این هواپیما دارای سیستم‌های پیشرفته جمع‌آوری اطلاعات در ابعاد الکترونیکی، تصویری و مخابراتی و سامانه‌های راداری مختلف است.
سرتیپ امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوا و فضای سپاه روز پنجشنبه در خصوص ویژگی‌های این هواپیما گفت: «این هواپیما از جهت نوع ساخت و پوشش، رادار گریز طراحی شده و از حیث فنآوری آخرین نمونه هواپیماهای پیشرفته‌ای است که آمریکا مورد استفاده قرار می‌دهد.»
به گفته وی هواپیمای مزبور که «قصد نفوذ و جاسوسی بر فراز ایران» را  داشته، پس از ورود به فضای شرق ایران، «در کمین‌گاه الکترونیکی نیروهای مسلح قرار گرفت و با حداقل خسارت در ایران به زمین نشانده شد».
علیرغم تأکید تهران بر تلاش واشینگتن برای جاسوسی بر فراز ایران با کمک این هواپیما، نیروهای ناتو در افغانستان می‌گویند این هواپیما امکان دارد یک هواپیمای شناسایی باشد که در جریان عملیاتی در غرب افغانستان به اشتباه از مسیر خود خارج شده‌است.
جمهوری اسلامی در نامه خود به رئیس شورای امنیت سازمان ملل با اشاره به ورود این هواپیما به حریم هوایی ایران، نسبت به عواقب تکرار چنین اقدام‌هایی هشدار داد و تأکید کرد که «مسئولیت تأثیرات مخرب» این دست از اقدامات بر صلح و امنیت منطقه‌ای، متوجه دولت آمریکا است.
تهران از سازمان ملل خواسته است تا ضمن «محکوم کردن» این اقدام، برای جبران و توقف این روند به اقدامات روشن و موثری دست بزند.







وزیران خارجه اتحادیه اروپا مامور تحریم شدیدتر ایران شدند

مرکل و سارکوزی رهبران آلمان و فرانسه در نسشت اتحادیه اروپا ۹ دسامبر ۲۰۱۱

همزمان با تشدید تحریم‌های ژاپن علیه جمهوری اسلامی، نشست رهبران اتحادیه اروپا نیز در قطعنامه پایانی خود به وزیران خارجه ۲۷ کشور عضو ماموریت داد که حداکثر تا ماه ژانویه ۲۰۱۲ طرحی برای تشدید تحریم‌ها تهیه کنند.


نشست رهبران اتحادیه اروپا که از دیروز برای مقابله با بحران بدهی‌ها و ثبات یورو در بروکسل تشکیل شده بود، نیمروز جمعه (۹ دسامبر، ۱۸ آذر) به کار خود پایان داد. قبلا اعلام شده بود که این نشست تنها به مشکل بدهی‌های کشورهای عضو حوزه یورو می‌پردازد. اما با رسیدن کپی قطعنامه این نشست به خبرگزاری آلمان، روشن شد که تنش اتمی جمهوری اسلامی نیز در آن مطرح شده است.

احتمال تحریم خرید نفت
به‌گزارش خبرگزاری آلمان، در قطعنامه پایانی نشست بروکسل تاکید شده است که وزیران خارجه اتحادیه اروپا باید حداکثر تا پایان ماه ژانویه سال آینده میلادی (۵۰ روز دیگر) طرحی برای تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی تهیه کنند.
در این سند، جزئیات بیشتری فاش نشده است. اما خبرگزاری آلمان می‌نویسد: «در اتحادیه اروپا مدت‌ها است بر سر تحریم خرید نفت ایران بحث می‌شود.»
وزیران خارجه اتحادیه اروپا، در آغاز دسامبر امسال تعداد بانک‌ها و موسسات ایرانی را که دیگر اجازه معامله با اتحادیه اروپا را ندارند، از ۱۴۳ واحد به ۴۳۳ واحد افزایش دادند. این تحریم‌ها، علاوه بر کشتی‌رانی جمهوری اسلامی، موسساتی را دربر می‌گیرد که غرب آن‌ها را به همکاری با برنامه‌های موشکی و هسته‌ای جمهوری اسلامی متهم می‌کند.

۱۱۳ مقام ممنوع الورود به اروپا
در مصوبه اول دسامبر وزیران خارجه اتحادیه اروپا، تعداد مقامات جمهوری اسلامی که سفر آن‌ها به اتحادیه اروپا ممنوع شده است نیز، از ۳۷ نفر به ۱۱۳ نفر افزایش یافت. کامران دانشجو وزیر علوم دولت احمدی‌نژاد، روسای ۱۲ شرکت کشتی‌رانی و گروهی از مدیران اصلی بانک‌های جمهوری اسلامی در شمار این تحریم‌‌شدگان هستند.
چند ساعتی پیش از صدور قطعنامه نشست رهبران اتحادیه اروپا، وزیرخارجه ژاپن  در توکیو جزئيات تحریم‌های تازه علیه جمهوری اسلامی را اعلام کرد. به گفته این مقام، با تشدید تحریم‌ها، اکنون ۳۵۳ بانک، شرکت‌، نهادها و شخصیت‌حقیقی جمهوری اسلامی  مشمول تحریم‌های ژاپن شده‌اند. دارائی‌های این اشخاص حقیقی و حقوقی در ژاپن مسدود شده است.








«۲۰۱۱؛ سال انزوای ایران به دلیل نقض حقوق بشر»

۱۰ دسامبر، ۱۹ آذر روز جهانی حقوق بشر است. به همین مناسبت در گفت وگو با عبدالکریم لاهیجی نایب رئیس جوامع بین‌المللی حقوق بشر نگاهی انداخته‌ایم به تلاش‌های جامعه جهانی به منظور توقف نقض حقوق بشر در ایران.


دویچه‌وله: آقای دکتر لاهیجی! ۱۰ دسامبر روز جهانی حقوق بشر است. این سال حقوق بشری یعنی از ۱۰ دسامبر ۲۰۱۰ تا ۱۰ دسامبر ۲۰۱۱ برای ایران سال پرتلاطمی بود. حداقل دو قطعنامه‌ی تعیین‌کننده علیه ایران تصویب شد که یکی منجر به تعیین گزارشگر ویژه برای ایران شد. در مجموع شما اقدامات جامعه جهانی را در این سال برای محکوم کردن نقض حقوق بشر در ایران چه طور ارزیابی می‌کنید؟
دکتر عبدالکریم لاهیجی: از نظر مکانیزم‌هایی که در اختیار مراجع بین‌المللی هست، به عقیده‌ی من همان طور که به درستی اشاره کردید، ما موفقیت‌هایی را به دست آوردیم. به خاطر این که هشت سال بود که برای ایران و برای رسیدگی به وضعیت حقوق بشر در ایران گزارشگر ویژه وجود نداشت. جمهوری اسلامی تمام درها را بر روی گزارشگران موضوعی سازمان ملل بسته بود. آخرین گزارشگر موضوعی که به ایران رفته بود، پنج سال پیش بود و بنابراین راه دیگری نبود، مگر انتخاب گزارشگر ویژه.  نمایندگان جمهوری اسلامی هم به‌ویژه در جریان رسیدگی دوره‌ای به وضعیت حقوق بشر در کشورها و ازجمله ایران تمام تلاش و کوشش‌شان را کردند که ما نتوانیم این قطعنامه را به دست آوریم. ولی خوشبختانه این قطعنامه تصویب شد و آقای احمد شهید با کمک‌هایی که به او شده، کوشش خواهد کرد که طی دو ماه آینده گزارشش را برای ارائه به شورای حقوق بشر سازمان ملل تهیه کند. البته توجه داشته باشید که این گزارش هرگز نمی‌تواند شامل تمام موارد نقض حقوق بشر طی سالهای اخیر در ایران باشد، ولی تا آن قدر که در حوصله ‌و وقت کم او بوده طی این چهارماه گذشته، این گزارش را تنظیم خواهد کرد.
قطعنامه‌ی دیگری در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل حدود یکماه پیش تصویب شد، با رأی بسیار بالا، ۸۶ رأی مثبت برای اولین بار و در محکومیت نقض حقوق بشر در ایران. اهمیت این قطعنامه را چه طور ارزیابی می‌کنید؟
این حاکی از دو امر است. نخست این که جامعه بین‌المللی به این واقعیت رسیده که جمهوری اسلامی و مسئولان جمهوری اسلامی این اراده‌ی سیاسی را از خودشان نشان نداده‌اند که در راستای بهبود وضعیت حقوق بشر با جامعه بین‌المللی وارد همکاری شوند. این دلیل انزوای بیشتر جمهوری اسلامی است در عرصه‌ی بین‌المللی. دوم این که ابعاد نقض حقوق بشر در ایران روز به روز ابعاد گسترده‌تر و وحشتناک‌تری را پیدا می‌کند به طوری که دیگر هیچ کشوری نمی‌تواند نسبت به آن بی‌تفاوت بماند. به‌عنوان یک نمونه خدمت‌تان عرض می‌کنم. آخرین رقمی که ما در گزارشی که ظرف امروز و فردا منتشر خواهیم کرد، در ارتباط با اعدام‌های سال گذشته به آن رسیده‌ایم، چیزی ‌است متجاوز از ۶۰۰ اعدام، یعنی در فاصله‌ی آذر و دی ۱۳۸۹ تا آذرماه ۱۳۹۰. فکر می‌کنم بقیه سازمانهای بین‌المللی هم به همین نتیجه رسیده باشند یا برسند، حدود ۶۰۰ اعدام شاید هم بیشتر. به‌خصوص اعدام‌های مخفی که از جمله طی دو نوبت در زندان‌های خراسان و به‌ویژه زندان مشهد صورت گرفت. رقم دیگری که در مورد همکاران شما یعنی روزنامه‌نگاران است و همین دیروز منتشر شد که بیشترین تعداد آنها در جمهوری اسلامی در زندان هستند، یعنی باز جمهوری اسلامی بزرگترین زندان برای روزنامه‌نگاران است. باز در این گزارشی که ما داده‌ایم، طی سال گذشته بیش از ۸۰ زن در ارتباط با فعالیت‌های اجتماعی ‌و بشردوستانه‌شان به زندان افتاده‌ و محکومیت سنگین برایشان بریده‌اند. در مقابل یک چنین بیلان سیاهی کدام دولت می‌تواند واقعاً در رأی‌گیری، حداقل اگر رأی موافق نمی‌دهد، رأی مخالف به سود جمهوری اسلامی ندهد.
دکتر عبدالکریم لاهیجیاتفاق دیگری که در این سال افتاد تصویب قطعنامه‌ی پیشنهادی عربستان در محکوم کردن ایران بود، درباره اتهامی که به ایران وارد شده بود، مبنی بر قصد ترور سفیر عربستان در آمریکا. این قطعنامه هم با رأی نسبتاً بالایی تصویب شد. آیا به نظر شما تصویب این قطعنامه می‌تواند تا حدی جلو حرکت‌های ایران را در خارج از کشور به‌خصوص در سرکوب مخالفانش بگیرد؟
اصولاً پس از رأی دادگاه برلین در پرونده‌ای که معروف شده است به «پرونده‌ی میکونوس»، کشورهای اروپای غربی به جمهوری اسلامی فهماندند که اگر بخواهد دوباره مرتکب عملیات تروریستی در خاک حداقل کشورهای اروپایی شود، باید بهای سنگینی بپردازد. ولی این دلیل براین نمی‌شود که بگوییم جمهوری اسلامی برای همیشه این سیاست را کنار گذاشته است. ما نمی‌دانیم واقعاً در پرونده‌ای که در دادگستری آمریکا در ارتباط با این توطئه وجود دارد چه دلایل و شواهدی مطرح شده. من به‌عنوان وکیل دادگستری نمی‌توانم یکجانبه قضاوت کنم. ولی همان طور که به درستی اشاره کردید، این که این قطعنامه با رأی بالایی در مجمع عمومی سازمان ملل به تصویب رسید، حاکی از این است که جامعه بین‌المللی دیگر نمی‌تواند بپذیرد که یک دولت درصدد ترور نماینده‌ی یک دولت دیگر در قلمرو یک کشور دیگر باشد، حالا چه کشور آمریکا یا چه کشور دیگری، بقیه ماجرا در صلاحیت دادگستری آمریکاست تا بالاخره آن کسانی که متهم به شرکت در این توطئه هستند، محاکمه شوند و به سزای اعمالشان برسند. آنچه مسلم است این است که جامعه بین‌المللی در قبال یک چنین ماجراجویی‌هایی دیگر سکوت نخواهد کرد و این همان طور که گفتم نشان می‌دهد، از یکطرف جمهوری اسلامی در یک انزوای بی‌سابقه‌ای در عرصه‌ی بین‌المللی خودش را درگیر کرده و دیگر این که جامعه بین‌المللی عزم جزم کرده که در قبال ماجراجویی‌های جمهوری اسلامی مقاومت کرده و موضع بگیرد.
با توجه به اتفاقاتی که در این یکسال افتاد، تصویب حداقل دو قطعنامه علیه ایران به طور مشخص در ارتباط با نقض حقوق بشر، تعیین گزارشگر ویژه، شما و سازمان متبوع‌تان به‌عنوان شخص و سازمانی که مرتب وضعیت حقوق بشر در ایران را زیر نظر دارد، آیا تصویب این قطعنامه‌ها توانسته تأثیری بر وضعیت حقوق بشر بگذارد و احیاناً یک مقداری وضعیت را در ایران بهتر کند و یا لااقل چشم‌‌انداز روشنی می‌بینید که این وضعیت کمی بهبود پیدا کند؟
باید بگویم که علاوه براین دو قطعنامه اتفاقات دیگری هم افتاده. با توجه به این که دولت جمهوری اسلامی سال گذشته با ۱۸ سال تأخیر گزارشی از چگونگی اجرای میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی که می‌دانید ایران عضو آن است، به کمیته‌ی حقوق بشر تسلیم کرد، ماه گذشته اجلاس این کمیته در ژنو برگزار شد و ما هم شرکت داشتیم، هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی هم شرکت داشت و متأسفانه، البته متاسفانه برای جمهوری اسلامی، آنجا هم دیدیم که کمیته‌ی حقوق بشر در ملاحظاتی که در پایان اجلاس کمیته صادر کرد، موارد متعدد عدم اجرای میثاق را متذکر شد و از این جهت هم باز پرونده‌ی نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی سنگین و سنگین‌تر شد و این دیگر مسئولیت جامعه بین‌المللی را در قبال وضعیت حقوق بشر در ایران سنگین‌تر خواهد کرد. همان طور که گفتم مجمع عمومی ظرف امروز و فردا (۹ و ۱۰ دسامبر، ۱۸ و ۱۹ آذر) قطعنامه‌ی دیگری صادر خواهد کرد که به مراتب از قطعنامه‌ی سال گذشته شدیدتر خواهد بود و ما باید در انتظار تشکیل شورای حقوق بشر بود در اسفندماه آینده باشیم. دراین شورا قرار است به گزارش آقای احمد شهید رسیدگی شود و آن زمان می‌بینیم که شورای حقوق بشر چه تصمیمی را درباره‌ی جمهوری اسلامی ایران اتخاذ خواهد کرد. آنچه ما طی سالهای گذشته مورد درخواست‌مان بوده، این است که جامعه بین‌المللی فکر نکند که درباره‌ی جمهوری اسلامی فقط با چالش پرونده‌ی هسته‌ای روبه‌روست. چالش اصلی که به عقیده‌ی من جامعه بین‌المللی در کنار مردم ایران با جمهوری اسلامی دارد، چالش احترام به حقوق و آزادی‌های اساسی در ایران و برقراری نظام برخاسته از رأی آزاد مردم در ایران است.

مصاحبه‌گر: میترا شجاعی
تحریریه: مصطفی ملکان




جـــرس:
در پی تعطیلی سفارتخانه جمهوری اسلامی در بریتانیا و تداوم چالش میان تهران – لندن، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی اعلام کرد که "به زودی حافظ منافع خود در لندن را مشخص می‌کنیم."
به گزارش فارس، رامین مهمان‌پرست در پاسخ به این سوال که گزینه‌های وزارت خارجه برای دفتر حافظ منافع ایران در لندن چه کشور‌هایی هستند، اظهار داشت: در وزارت خارجه مشغول بررسی این موضوع هستیم.
وی افزود: در اولین فرصت اعلام می‌کنیم که حافظ منافع ایران در لندن چه کشوری است.
مهمان‌پرست در خصوص آخرین وضعیت باغ‌قلهک (محل اقامت کادر دیپلماتیک بریتانیا در ایران) نیز گفت که پرونده باغ قلهک در قوه قضاییه در حال پیگیری است.
گفتنی است، بريتانيا پس از رخدادهای اخیر، که از تصویب طرح کاهش روابط با بریتانیا در مجلس شورای اسلامی آغاز و به حمله به سفارت آن کشور در تهران منتهی شد، ضمن تصمیم به خروج دیپلمات های خود از ایران، از تعطیلی سفارت ايران در لندن و اخراج ديپلمات های ايرانی از خاک خود خبر داد، که در نهایت روز جمعه گذشته کارمندان سفارت ایران، انگلستان را به مقصد تهران ترک کردند.


جـــرس:  
وقوع چند زلزله در  تعدادی از شهرستانهای ایران، هر چند تلفات جانی نداشت اما چند مجروح و خساراتی مالی در پی داشت.
به گزارش فارس،‌ صبح امروز زمین‌ لرزه‌ای در ساعت ۵ و ۵۵ دقیقه و یک ثانیه ‌در مقیاس امواج درونی زمین (ریشتر) در بومهن (شرق تهران) ثبت شده است.
این زمین‌لرزه در چهار کیلومتری رودهن، هفت کیلومتری بومهن، یازده کیلومتری دماوند و پنجاه کیلومتری تهران و در عمق چهارده متری زمین رخ داده است.
وقوع این زمین‌لرزه را شبکه لرزه‌نگاری تهران وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران تأیید کرده است.
رضا طاهرخانی، بخشدار رودهن درباره خسارات احتمالی زلزله صبح امروز حوالی رودهن اظهار داشت: این زمین‏لرزه احساس نشد و گزارشی از خسارات آن در دست نیست.
وی با بیان اینکه تصور نمی‏کنیم این زلزله خساراتی داشته باشد، بررسی دقیق موضوع و اعلام وضعیت زلزله را به روز آینده موکول کرد.

‌وقوع زمین‌لرزه در اسفراین‌

همچنین در زمین لرزه ‌اسفراین مردم این شهر شب گذشته را ‌در خیابان‌ها گذراندند.

بر اساس این گزارش، ‌وقوع دست کم چهار زمین لرزه با شدت بالای ۲ ریشتر سبب شد تا مردم این شهر علی‌رغم برودت هوا با نصب چادر، شب را در معابر این شهر سپری کنند.
حضور مردم در خیابان‌های اسفراین سبب ایجاد ترافیک شدید در اکثر معابر به ویژه مناطق مرکزی این شهر تا پاسی از شب شد.
به گفته فرماندار اسفراین در پی وقوع این زمین لرزه به تعدادی از واحدهای روستاهای امین‌آباد آسیب وارد شده و چندین خانواده نیز در چادرها اسکان یافتند.
محمد محمدزاده مرکز زمین لرزه شب گذشته اسفراین را روستای امین‌آباد در ۵کیلومتری این شهر عنوان کرد و گفت: به محض وقوع این زلزله اعضای مدیریت بحران به این روستا و روستاهای اطراف اعزام شدند.
وی با بیان اینکه در این زمین لرزه سقف یک واحد خالی از سکنه فرو ریخته و چند واحد مسکونی دچار ترک خوردگی شده بودند یادآور شد: فرمانداری و مدیریت بحران اسفراین هم اکنون در حال آماده باش و آماده خدمات دهی به مردم در این مناطق است.
وی گفت: تاکنون این زمین لرزه خوشبختانه هیچگونه خسارات جانی نداشته است.
شدت زمین لرزه‌های اسفراین به حدی بود که این زلزله‌ها در بجنورد نیز احساس شده است.


پارسیان پیاپی لرزید اما خسارتی ندید

همچنین وقوع چندین زمین‌لزره ساعاتی پیش شهرستان بندرپارسیان (گاوبندی) در غرب هرمزگان را لرزاند اما تاکنون خسارت آنچنانی از این شهرستان گزارش نشده است.

مدیر کل مدیریت بحران هرمزگان با بیان اینکه شرایط و اوضاع در شهرستان پارسیان و حومه کاملا تحت نظر دستگاه‌های مربوطه است، افزود: تاکنون خسارت آنچنانی در پی بروز زمین‌لرزه‌های امروز گزارش نشده است.
احمد غیبی در عین حال یادآور شد: البته به دلیل وجود سازه‌های قدیمی مسکونی در این شهرستان باید ترک‌های جزیی را در برخی از ساختمان‌ها با توجه به قدرت زمین لرزه امروز متصور بود.

لامرد از شش بامداد امروز تا کنون‌ همچنان می‌لرزد

‌از ساعت شش بامدار امروز تا به حال زلزله شهرستان لامرد را چند بار لرزاند که همچنان این زمین‌لرزه‌ها ادامه دارد.

‌این شهرستان ‌بیش از پنجاه بار لرزیده که باعث بروز ترس و وحشت در میان مردم شده است.
نخستین زلزله در بامداد به شدت این شهرستان را لرزاند که مرکز آن بندر مقام واقع در شهرستان پارسیان گزارش شده است.
پس از این زمین لرزه بیش از بیست پس لرزه این شهرستان را لرزاند و مردم را به خیابان‌ها کشاند.
زلزله بزرگ دیگری نیز سپس به مرکزیت شهرستان پارسیان، لامرد را لرزاند که باعث خرابی‌هایی در این شهر شد.
این زمین لرزه قوی باعث خرابی سر در منازل و ادارات و مغازه‌های مردم شده که بر اثر ریزش یک منزل مسکونی یک نفر مصدوم و راهی بیمارستان شد.
هم‌اکنون مردم برای دریافت چادر در مقابل هلال احمر این شهرستان تجمع کرده‌اند.



کاهش ۵۰ درصدی قدرت خرید جامعه کارگری

عضو سابق شورای عالی پول و اعتبار گفت:با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها مشکلات کارگران بیشتر از گذشته شده است.
به گزارش ایلنا، علی قنبری اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها را منجر به افزایش بی‌رویه نرخ تورم اعلام کرد و اظهار داشت: به رغم ادعای وزیر امور اقتصادی و دارایی مبنی بر حفظ قدرت خرید هشت دهک جامعه ما هم اکنون شاهدیم قدرت خرید این دهک‌ها بیش از گذشته کاهش یافته است.
عضو سابق شورای عالی پول و اعتبار با اشاره به افزایش نرخ خط فقر در کشور تصریح کرد: در حال حاضر نرخ خط فقر در کلان شهرهای کشور بیش از ۸۰۰ هزار تومان برآورد شده است. این در حالی است که میزان پایه حقوق دریافتی کارگران ۳۵۰ هزار تومان است.
استاد دانشگاه تربیت مدرس، خواستار افزایش سیاست‌های حمایتی دولت از کارگران شد و گفت: در حال حاضر یارانه‌های دریافتی تنها جوابگوی هزینه‌های آب و برق خانواده‌های کارگری است و با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها مشکلات این قشر بیشتر از گذشته شده است.



عضو کمیسیون اجتماعی در مجلس: مجلس نظارتی بر عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر ندارد

عضو کمیسیون اجتماعی در مجلس شورای اسلامی گفت: «از آنجا که ستاد مبارزه با مواد مخدر زیر نظر ریاست‌جمهوری فعالیت می‌کند، مجلس نظارتی دقیق بر عملکرد آن ندارد.»
به گزارش ایلنا، سید مهدی پورفاطمی”در پاسخ به این پرسش که چرا با افزایش آمار ضبط مواد مخدر توسط پلیس، همچنان جامعه معتادان در حال رشد است؟، گفت: «اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی پایه‌ای بر مبنای انتقال دانش و استفاده از مواد مخدر بر بدن شخص و وضعیت خانوادگی وی هنوز در صدور رسانه‌ها قرار نگرفته است.»
نماینده دشتی و تنگستان در مجلس تاکید کرد: «با پخش چند انیمیشن درباره مصرف مواد مخدر نمی‌توان از شیوع آن جلوگیری کرد.»
وی همچنین در ادامه گفت: «از آنجا که تا خاتمه مجلس دوره هشتم زمان زیادی باقی نمانده است به نظر نمی‌رسد بتوان نظارتی دقیق از سوی مجلس بر عملکرد ستاد مبارزه با مواد مخدر اعمال کرد.»




در پی واردات مرکبات در فصل برداشت؛ کارگران بخش کشاورزی دیگر رغبتی به تولید ندارند

دبیر اجرایی خانه کارگر استان مازندران گفت: واردات بی‌رویه در فصل برداشت و همچنین عدم استفاده کارگران کشاورزی از مقرری بیمه بیکاری، باعث شده این کارگران نسبت به کار و تولید رغبتی نداشته باشند.
به گزارش ایلنا، نصرالله دریابگی ضمن بیان مطلب فوق تصریح کرد: در بخش صنعت، بیکاری در این استان گسترده است و متاسفانه در ده سال گذشته هزاران کارگر بخاطر سیاست‌های غلط دولت و همچنین با ورود بی‌رویه کالاهای خارجی بیکار شده‌اند.
او با بیان اینکه در بخش خدمات هم به لحاظ پایین بودن قدرت خرید نرخ بیکاری بالا است، اظهار داشت: در حال حاضر مهم‌ترین معضل کشاورزان این استان ورود محصولات کشاورزی مثل پرتقال و نارنگی است که در فصل برداشت و فروش صورت می‌گیرد.
او افزود: با وجود اینکه استان مازندران یکی از مهم‌ترین تولیدکنندگان مرکبات و برنج است اما در حال حاضر بازار این استان مملو از پرتقال و نارنگی و برنج‌های پاکستانی و هندی است.
دریابگی افزود: این واردات باعث ورشکستگی کشاورزان شده وآنان دیگر رغبتی به کار کشاورزی نشان نمی‌دهند.
این فعال کارگری با انتقاد از عملکرد بعضی از نهاد‌ها از جمله جهاد کشاورزی و سازمان تامین اجتماعی درخصوص حمایت از این کارگران، گفت: عدم حمایت بیمه‌ای این کارگران باعث نگرانی آنان شده است.
وی با بیان اینکه کارگران بخش کشاورزی احساس یاس و ناامیدی می‌کنند، اظهار داشت: آن‌ها به جهت نداشتن تشکیلات منسجم کارگری دارای امنیت شغلی نیستند و بیمه بیکاری این کارگران فصلی خصوصا در بخش کشاورزی شامل این کارگران (برنج کار، چایکار، وتوتون کار و کارگران باغات مرکبات) نمی‌شود.
دریابیگی ادامه داد: به عنوان مثال این کارگران در شرکت دخانیات و در فصل برداشت توتون و یا چای مشغول بکار می‌شوند و بعد از فصل برداشت بیمه آنان قطع شده و تحت بیمه بیکاری قرار نمی‌گیرند.
او گفت: با توجه به عدم استفاده این کارگران از مقرری بیمه بیکاری، این معضلات باعث شده است کشاورزان و کارگران کشاورزی نسبت به کار و تولید رغبتی نداشته باشند.
دریابگی خاطر نشان کرد: از مسئولین دولتی خواستاریم با عدم واردات بی‌رویه و تحت پوشش قرار دادن کارگران در دوران کار و برداشت از بیمه تامین اجتماعی باعث شوند رغبت به کار و تولید میان این کارگران باز گردد.




شیرین عبادی و هادی قائمی: اروپائیان به ایران پارازیت انداز، هدیه ندهند

سحام نیوز: شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، و هادی قائمی، مدیر کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، از شرکتهای اروپایی خواستند از برنامه حکومت جمهوری اسلامی برای ارسال پارازیت روی امواج ماهواره ای شبکه های تلویزیونی حمایت نکنند.
به گزارش بی بی سی، آنها امروز جمعه در مقاله ای در روزنامه وال استریت ژورنال نوشتند که سرمایه گذاری حکومت ایران روی فناوری سانسور اینترنت و ارسال پارازیت “برای کنترل و فریب دادن مردم” شگفت انگیز نیست، ولی “تعجب آور آن که شرکت های اروپایی به خصوص شرکت هایی که امکان پخش ماهواره ای را فراهم می کنند، با وجود حمله گسترده این حکومت به آزادی بیان و دسترسی آزاد به اطلاعات همچنان به ارائه خدمات به آن ادامه می دهند.”
خانم عبادی و آقای قائمی مشخصا از شرکتهای ماهواره ای اروپایی یوتل‌ست، آرکیوا و اینتل‌ست انتقاد کرده اند که با وجود پارازیت اندازی ایران روی شبکه های تلویزیونی خارجی، آنها به ارائه خدمات فنی به شبکه های تلویزیونی جمهوری اسلامی مانند العالم و پرس تی وی می گذارند.
در این مقاله آمده است: “در طی دو سال گذشته که حکومت ایران پارازیت افکنی بر روی کانال های فارسی زبان را به صورت چشمگیری افزایش داده است، یوتل ست اقدام چندانی برای پاسخگو نگهداشتن حکومت انجام نداده است. در عوض یوتل ست پخش برنامه های بی بی سی فارسی و صدای آمریکا فارسی را از روی ماهواره پربیننده و قابل دسترس خود هاتبرد-۶ برداشته و به ماهواره های دیگر که کمتر(برای مردم ایران) ‌قابل دسترس است، انتقال داده است.”
خانم عبادی و آقای قائمی ادامه این رفتار شرکتهای مذکور را یک “هدیه” برای حکومت ایران توصیف کرده اند.
آنها همچنین استدلال کرده اند که شبکه های رادیویی و تلویزیونی حکومت جمهوری اسلامی “بخشی جدایی ناپذیر از دستگاه اطلاعاتی و امنیتی ایران” است و “شماری از کارکنان و دوربین های صداوسیما نقش بازجویان را در زندان ها ایفا می کنند و در اخذ اعترافات اجباری از زندانیان عقیدتی، دست دردست ماموران اطلاعاتی و شکنجه گران، نقش بارزی دارند.”
هفته گذشته نهاد ناظر بر رسانه های بریتانیا شبکه پرس تی وی ایران را به دلیل پخش مصاحبه ای با مازیار بهاری، مستندساز ایرانی، جریمه کرد. آقای بهاری می گوید این مصاحبه در زمانی که پس از اعتراضهای مردمی به نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ به زندان افتاده بود، تحت فشار بازجویان ضبط شده است. پرس تی وی این اتهام را رد کرده است.
در مقاله شیرین عبادی و هادی قائمی در روزنامه وال استریت ژورنال خاطر نشان شده است که آقای بهاری تنها یکی از قربانیان استفاده ابزاری دستگاه های امنیتی جمهوری اسلامی از رسانه های عمومی است.
در این مقاله آمده است: “شمار بسیاری از زندانیان عقیدتی در دست بازجویانی که با همکاری صدا و سیما، اعترافات اجباری آنها را در تلویزیون پخش کرده است، زجرکشیده اند. صدا و سیما چنین اعترافاتی را حتی قبل از دادگاهی شدن زندانیان پخش می کند. صدا و سیما همچنین مرکز و محور پخش برنامه های افترا آمیز و نفرت پراکنی علیه طیف گسترده ای از ایرانیان است از آن جمله فعالان جامعه مدنی، اقلیت های مذهبی مانند بهائیان و صوفی‌های شیعه، روحانیون منتقد دولت و کلا هرکسی که قرائت رسمی حکومت را به چالش می کشد.”
نویسندگان این مقاله استدلال شرکتهای اروپایی برای ارائه خدمات به حکومت ایران با وجود پارازیت اندازی آن روی شبکه هایی مانند بی بی سی فارسی بخاطر “تعهدات قراردادی” غیرقابل قبول است.
آنها می نویسند: “این قراردادها دقیقا می تواند به آنها اجازه بدهد که ارتباطات خود را با دولت ایران قطع کنند یا این که خدمات خود را مشروط بر رعایت قوانین اساسی ارتباطات بین المللی و استانداردهای حقوق بشر کنند.”
شیرین عبادی و هادی قائمی در پایان این مقاله از اتحادیه اروپا و آمریکا خواسته اند به شرکتهای ماهواره ای برای قطع همکاری با حکومت ایران اقدامات قاطع و فوری لازم را انجام دهند.
ماه گذشته میلادی پارلمان اروپا از شرکت یوتل ست خواست تا وقتی ارسال پارازیت روی امواج ماهواره ای شبکه های تلویزیونی مانند بی بی سی فارسی ادامه می یابد، ارائه خدمات به ایران را پایان دهد.
خانم عبادی و آقای قائمی از شورای اروپا، بازوی اجرایی اتحادیه اروپا، خواسته اند با صدور حکمی الزام آور، ارائه تمام خدمات فنی و ماهواره ای به شبکه های رادیویی و تلویزیونی جمهوری اسلامی را متوقف کنند.



ژاپن ۱۰۰ شرکت ایرانی را تحریم کرد

سحام نیوز: در پی افزایش فشارهای بین‌المللی بر ایران، به دلیل برنامه هسته‌ای این کشور، دولت ژاپن نیز تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران وضع کرد.
به گزارش بی بی سی، کابینه ژاپن در جلسه روز جمعه (۹ دسامبر) اعلام کرد که نام بیش از ۱۰۰ فرد و گروه ایرانی را به لیست سیاه خود اضافه کرده است. به این ترتیب شمار افراد و شرکت‌های ایرانی مورد تحریم ژاپن، که اموال آنها در این کشور مسدود می‌شود، به بیش از ۳۰۰ مورد رسید.
دولت ژاپن همچنین با ممنوع کردن ارتباط مالی با سه بانک دیگر ایرانی، شمار بانک‌های تحریم‌شده ایرانی را به ۲۰ بانک رساند. تحریم‌های تازه ژاپن شامل بخش انرژی ایران نخواهد شد.
وزیر اقتصاد و تجارت ژاپن هشدار داد که این کشور باید نسبت به هرگونه توقف صادرات نفت خام با احتیاط برخورد کند. ایران چهارمین تامین‌کننده نفت ژاپن است.
ژاپن همچنین گفت که سرمایه‌گذاری‌های تازه در صنعت نفت و گاز ایران را تعلیق خواهد کرد. ژاپن بعد از چین و هند سومین واردکننده بزرگ نفت خام از ایران است.
  
تحریم‌های ژاپن علیه ایران
تحریم‌های تازه ژاپن علیه ایران شامل ۱۰۶ شرکت و سازمان، یک فرد و سه بانک ایرانی می‌شود. با اضافه شدن تحریم‌های تازه، در مجموع ۲۶۷ شرکت، ۶۶ فرد و ۲۰ بانک ایرانی در فهرست تحریم‌های ژاپن قرار گرفتند.
در پی انتشار گزارش اخیر یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی که برای نخستین بار شامل جزئیاتی از جنبه‌های احتمالی نظامی برنامه اتمی ایران بود، موج تازه‌ای از تشدید تحریم‌ها علیه ایران آغاز شد.
اتحادیه اروپا نیز به منظور افزایش فشار بر دولت ایران برای همکاری شفاف‌تر با آژانس هفته گذشته، تحریم‌های سخت‌گیرانه‌تری علیه ایران وضع کرد و تهدید کرد که در مرحله بعد ممکن است به تحریم خرید نفت ایران رو بیاورد.
ایران همواره تلاش برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای را رد کرده است.



اعتصاب غذای دو زندانی سیاسی در زندان ارومیه

دو زندانی محبوس در زندان ارومیه دست به اعتصاب غذا زدند.
براساس گزارش آژانس خبری موکریان، صبح دیروز دو زندانی اهل خوی به نام های ناصر جعفری و ابراهیم کچلان لو در مخالفت با انتقال به بند جوانان زندان مرکزی ارومیه، دست به اعتصاب زده اند.
گفته میشود که جعفری به اتهام همکاری با یکی از احزاب مخالف به یک سال زندان و کچلان لو نیز به اتهام فعالیت به نفع یکی از احزاب مخالف نظام، به تحمل 6 ماه حبس محکوم شده است. براساس آخرین خبرهای رسیده این دو زندانی پس از اعتصاب غذا به قرنطینه زندان مرکزی ارومیه منتقل شده اند.



برای سومین بار در یک ماه اخیر، مسموميت دو دانشجو در پی نشت گاز در خوابگاه

برای سومین بار در یک ماه اخیر، عدم رعایت مسائل ایمنی در محل اسکان دانشجویان و انتشار گاز منواکسید کربن، جان دانشجویان را در معرض خطر قرار داد.
به گزارش دانشجونیوز، در دو هفته گذشته ٦ دانشجو در ایران بر اثر "استنشاق گاز منوکسید کربن" جان خود را از دست داده اند. در حادثه شب گذشته با اقدام فوری ماموران آتش نشانی، این دانشجویان از خطر مرگ حتمی نجات یافتند.
در همین راستا خبرگزاری ایسنا گزارش داده است که صبح روز جمعه، دو دانشجو در یک خوابگاه دانشجویی واقع در میدان سلماس بر اثر  فقدان تهويه مناسب در موتورخانه و انتشار گاز منواکسید کربن دچار مسمومیت شدند.
به گفته مسئول آتش نشانی حاضر در عملیات نجات دانشجویان، موتورخانه اين ساختمان سه طبقه به دليل نداشتن تهويه مناسب، انتشار گاز منواکسيد کربن و سرايت به طبقات را به همراه داشت که منجر به مسموميت دو جوان ٢٦ و ٢٧ ساله شد.
جان باختن ۳ دانشجو در تبریز بر اثر مسمومیت با مونوکسید کربن
روز چهارشنبه، نه آذر، ۳ دانشجوی دانشکده دانشگاه فنی و حرفه ای تبریز بنام های مجید عسگری، امین بابازاده و جعفر بابازاده، در اثر «مسمومیت با مونوکسید کربن» در این شهر جان خود را از دست دادند.
به گزارش دانشجونیوز، حبیب حسینقلی‌زاده، مدیر روابط عمومی مرکز فوریت‌های پزشکی آذربایجان‌شرقی اعلام کرده بود که «سه دانشجوی اهل شهرستان مرند و دانشجوی دانشکده فنی و حرفه‌ای تبریز در خوابگاه و خانه خود در شهرک طالقانی ١٢ متری تراکتورسازی تبریز به دلیل مسمومیت با مونوکسیدکربن جان خود را از دست دادند.»
تکرار حادثه "مرگ خاموش" برای سه دانشجوی دیگر در صفاشهر
سه روز پس از حادثه تبریز، خبرگزاری های ایران از کشته شدن سه دانشجوی مقاطع کارشناسی و کاردانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفاشهر بر اثر «استنشاق گاز منوکسید کربن حاصل از گرفتگی دودکش بخاری» خبر دادند.
در ادامه مرگ خاموش دانشجویان در ایران و تنها پس از گذشت ۳ روز از جان باختن چند دانشجوی دانشگاه تبریز که رسانه های دولتی اعلام مرگ آنان را «نامناسب بودن سیستم گرمایشی» خوانده بودند، ۳ دانشجوی دیگر به نام های عبدالله یادگاری - دانشجوی رشته حقوق در مقطع کارشناسی، اهل کرج، یاسر کوثری شهرکی- دانشجوی رشته تاسیسات در مقطع کارشناسی، اهل مرودشت و محمدجواد سلطانی - دانشجوی رشته الکترونیک در مقطع کاردانی و اهل مرودشت در اثر «استنشاق گاز منوکسید کربن حاصل از گرفتگی دودکش بخاری» جان خود را از دست دادند.
در ادامه حوادث ناگوار برای دانشجویان، صبح روز هفت آذر ماه نیز رسانه ها در گزارش دیگری از کشته شدن یک دانشجوی دیگر بر اثر "بی دقتی" راننده اتوبوس سرویس دانشگاه آزاد اسلامی ورامین خبر داده بودند. این اتوبوس هنگام دور زدن در داخل محوطه دانشگاه، حادثه آفرید و منجر به فوت آزاده عطاء اللهی، دانشجوی دختر ترم اولی زبان و ادبیات انگلیسی شده بود.
همچنین مهرماه سال جاری نیز آمنه زنگنه، دانشجوی فوق لیسانس مهندسی پلیمر، به دلیل مجهز نبودن حمام خوابگاه به سیستم تهویه دچار گاز گرفتگی شده و جان خود را از دست داد.
اواسط آبان ماه سال جاری نیز یک دانشجوی کرد بنام میلاد رشید‌زاده، دانشجوی ترم اول دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، در خوابگاه این دانشگاه پیدا شد. میلاد رشید‌زاده، دانشجوی رشته مطالعات و برنامه‌ریزی علوم‌اجتماعی در مقطع کارشناسی، ورودی سال ۹۱-۹۰ و اهل ایلام بود که در کوی دانشگاه تهران سکونت داشت. دوستان این دانشجو، وی را در حالت "بی جان" و در اتاقش پیدا کرده بودند.
تکرار حوادث تلخ مشابه برای دانشجویان در هفته های اخیر نشان از عدم توجه مسئولین به رعایت مسائل ایمنی در دانشگاه ها و خوابگاه های دانشجویی است که منجر به از دست رفتن جان دانشجویان، به عنوان سرمایه های انسانی کشور می شود. نگاهی به وضعیت نامناسب خوابگاه های دانشجویی در سراسر کشور زنگ هشدار را برای تکرار حوادث تلخ مشابه در آینده به صدا در می آورد. در حالی که هزینه های هنگفتی صرف بازسازی نهادهای سرکوب کننده دانشجویان می شود، به نظر می رسد جان دانشجویان برای مقامات مسئول در کشور اهمیت چندانی ندارد.

جان باختن ۳ دانشجوی دیگر؛ اینبار در تبریز و بر اثر "مسمومیت با مونوکسید کربن"

جان باختن ۳ دانشجوی دیگر در ایران بازهم بر اثر «استنشاق گاز منوکسید کربن»

تصادف در محوطه دانشگاه جان دانشجوی دختر را گرفت/ تحصن دانشجویان

جان بی ارزش دانشجویان در ایران