۱۳۹۰ آذر ۲۶, شنبه

روز شنبه بخش چهارم، تحلیل ها و آخرین گزارشات از اعتراضات، بازداشتها، زندان، و بیدادگاهها --- بیانیه ها

سحام نیوز: یکی از منابع خبری گزارش داده است که به زودی از مهدی کروبی و میرحسین موسوی رفع حصر می شود.
در سیصدمین روز حصر خانگی مهدی کروبی، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد، روز شنبه ۲۶ آذر ماه ۱۳۹۰، رحمت الله بیگدلی، عضو حزب اعتماد ملی در صفحه فیس بوکی خود به نقل از “منابع مطلع” آورده است: “با تلاش های برخی از شخصیت های برجسته کشور و اعضای بیت رهبر فقید جمهوری اسلامی، از مهدی کروبی و میرحسین موسوی رفع حصر خواهد شد.”
این استاد دانشگاه و عضو ستاد مهدی کروبی، ادامه می دهد “رفع حصر از مهدی کروبی رئیس دو دوره مجلس شورای اسلامی و میرحسین موسوی نخست وزیر دوران جنگ و دو کاندیدای انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی می تواند گامی در راستای تنش زدایی از عرصه سیاست کشور و حرکت به سوی فضای باز سیاسی تلقی شود.”
وی در صفحه فیس بوک خود نوشته:
یک منبع مطلع خبر داد:
به زودی از مهدی کروبی و میرحسین موسوی رفع حصر می شود
یک منبع مطلع خبر داد که با تلاش های برخی از شخصیت های برجسته کشور و اعضای بیت امام خمینی(ره) از مهدی کروبی و میرحسین موسوی رفع حصر می شود.
رفع حصر از مهدی کروبی رئیس دو دوره مجلس شورای اسلامی، نماینده امام(ره) در بنیاد شهید و امیرالحاج امام خمینی(ره)، و میرحسین موسوی نخست وزیر دوران امام خمینی(ره) و دفاع مقدس و دو کاندیدای انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی می تواند گامی در راستای تنش زدایی از عرصه سیاست کشور و حرکت به سوی فضای باز سیاسی باشد.
نکته:
از همه دوستان عزیز خواهش می کنم که آرامش خود را حفظ و از هر گونه اظهارنظر و موضع گیری نسنجیده و تند خودداری کنند. با تشکر.
هنوز منابع رسمی و همچنین آگاهان سیاسی، نسبت به این خبر واکنشی نشان نداده اند.

حمله گارد ویژه به بندامنیتی زندان کارون اهواز و انتقال ضیا نبوی به همراه ٦٠ تن دیگر به بند زندانیان مواد مخدر

روز گذشته با حمله گارد ویژه به بند امنیتی زندان کارون اهواز، ٦٠ تن از زندانیان سیاسی و امنیتی زندان کارون اهواز از بند ١ به بند ٨ این زندان منتقل شده‌اند. ضیا نبوی، فعال دانشجویی محروم از تحصیل نیز در میان این زندانیان بوده است.
به گزارش دانشجونیوز، در شهریور ماه سال جاری، بند ١ تحت عنوان "بند امنیتی" تشکیل شده و کلیه زندانیان سیاسی و امنیتی از زندان کلینیک اهواز به این بند منتقل شده بودند. اما در حال حاضر بر خلاف اصل تفکیک جرایم، زندانیان سیاسی و امنیتی را بالاجبار از این بند خارج کرده و در بند ٨ و در میان سایر زندانیان با جرایم مربوط به مواد مخدر و سرقت جای داده‌اند. بند جدید از نظر بهداشتی و تراکم جمعیت وضعیت بسیار اسف باری دارد و اکنون ١۵ نفر از زندانیان منتقل شده تخت ندارند.
زندانیان سیاسی و امنیتی در ابتدا در مقابل این انتقال مقاومت کرده بودند که در نهایت با هجوم گارد ویژه مجبور به خروج از "بند امنیتی" شدند. این بند در حال حاضر به زندانیان مسلول واگذار شده است. زندانیان سیاسی و امنیتی به شدت نسبت به این وضعیت و انتقال‌های متعدد خود در فواصل زمانی کوتاه و عدم رعایت اصل تفکیک جرایم معترضند و اعلام کرده‌اند که اگر تا روز ٢٨ آذر به نامه‌های اعتراضی آنها خطاب به دادستان و رئیس زندان کارون پاسخی داده نشود اعتصاب غذای نامحدود خود را آغاز خواهند کرد.

ضیا نبوی، دانشجوی زندانی در تبعید، در میان زندانیان سیاسی و امنیتی کارون به سر می‌برد. وی در اردیبهشت سال جاری در نامه‌ای به توصیف وضعیت اسف بار زندان کارون پرداخته بود و آن را "مرز زندگی حیوانی و انسانی" توصیف کرده و شرایط را "ورای حد تحریر" خوانده بود. مدت کوتاهی پس از انتشار این نامه، کلیه زندانیان سیاسی و امنیتی به زندانیان دیگری در اهواز به نام زندان کلینیک منتقل شدند که از وضعیت بهداشتی و مدیریتی به مراتب بهتر از کارون برخوردار بود. اما در شهریور ماه و با راه اندازش بند امنیتی در زندان کارون، مجددا همه زندانیان به کارون بازگردانده شده و در بند امنیتی جای داده شدند. اکنون، پس از گذشت تنها سه ماه، بند امنیتی عملا تعطیل شده است.




مادر مجید توکلی در گفتگو با سیدمحمد خاتمی: دعا کنید یوسف در بندم را زودتر ببینم

سید محمد خاتمی، رییس جمهور پیشین کشورمان طی تماس تلفنی با خانم پرچین عباسی، مادر مجید توکلی که فرزندش در زندان رجایی شهر به سر می برد، از وی دلجویی کرد.
به گزارش کلمه، در این تماس تلفنی سیدمحمد خاتمی، ضمن جویا شدن احوال مادر و سایر اعضای خانواده مجید توکلی، در جریان آخرین وضعیت آنها و پیگیری وضعیت حقوقی عزیز دربندشان قرار گرفت و اظهار امیدواری کرد تا با بهبود شرایط سیاسی و اجتماعی، آزادی او و دیگر زندانیان سیاسی محقق شود.
خانم عباسی نیز با بیان اینکه به علت بیماری موفق به سفر طولانی از شیراز به زندان رجایی شهر نیست و از زمان بازداشت او تاکنون فرزندش را ملاقات نکرده، به آقای خاتمی گفت: دعا کنید یوسف در بندم را زودتر ببینم.
خاطرنشان می شود با توجه به قطع تماس های تلفنی زندانیان سیاسی از ماه ها پیش، این زندانی سیاسی و از فعالان دانشجویی امکان تماس تلفنی نیز با مادر بیمار خود و دیگر اعضای خانواده اش را نداشته است.
مجید توکلی سال ۸۸ بعد از مراسم ۱۶ آذر هنگامی که به همراه برخی دیگر از دانشجویان قصد خروج از درب حافظ دانشگاه را داشت توسط نیروهای امنیتی بازداشت و مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
این فعال دانشجویی در ۳۰ دی ۱۳۸۸ از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به جرم اجتماع و تبانی علیه نظام، تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری و توهین به ریاست جمهوری به هشت سال و شش ماه حبس تعزیری، ۵ سال محرومیت از فعالیت سیاسی و ۵ سال ممنوعیت از خروج از کشور محکوم شد.
چندی پیش نیز ۶ ماه حبس تعزیری به احکام وی به دلیل پیام روز دانشجوی سال گذشته اضافه شد.




اتهام جدید برای محمدسیف زاده وکیل حقوق بشر: تبانی و اجتماع علیه امنیت ملی

به گزارش منابع حقوق بشری، همسر محمد سیف زاده، وکیل و از موسسان کانون مدافعان حقوق بشر که از اواخر اردبیهشت امسال در زندان اوین به سر می برد از تشکیل پرونده جدیدی برای همسرش خبر داد و گفت محمد سیف زاده به دلیل نوشتن نامه به رییس جمهوری پیشین و امضاء کردن بیانیه های گروهی در داخل زندان مجددا متهم به تبانی و اجتماع علیه امنیت ملی شده است.
به گزارش "کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران"، فاطمه گلزار، همسر محمد سیف زاده در خصوص اتهام های جدید وارده به همسرش گفت: "چند روز پس از اولین نامه ای که سیف زاده خطاب به محمد خاتمی نوشت به دادسرای اوین احضار شد، چیزی حدود سه ماه پیش بود. قاضی در ابتدا گفت که اتهام او تبلیغ علیه نظام است و قرار کفالت برای او تعیین کرد اما بعد که امضا بیانیه ها هم اضافه شد ظاهرا اتهامش را به تبانی و اجتماع علیه امنیت ملی تغییر داده اند و قرار کفالت هم به وثیقه ۲۰۰ میلیونی تبدیل شده است. اما ما همه اینها را شنیدیم. نه به آقای سیف زاده و نه به من که کفیل ایشان هستم نگفتند که حکم تغییر کرده و قرار کفالت هم به وثیقه تبدیل شده است. می دانید که اصلا پرونده متهم را برای مطالعه در اختیار ما نمی گذارند."
خانم گلزار در خصوص نامه های همسرش به کمپین گفت: "سیف زاده به جز نامه هایش به خاتمی، مقاله ای نیز در خصوص عفو نوشت و نقدهایی که به نحوه عفو در قانون داشت را عنوان کرد. همچنین مقاله دیگری در تعریف جرم سیاسی نوشته است. او همچینن بیانیه هایی همراه با دیگر زندانیان با موضوعات متعدد امضا کرده است. این ها اتهام های جدید همسرم است که اکنون در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به آن رسیدگی می شود یعنی همان شعبه ای که دو پرونده دیگرش نیز وجود دارد."
محمد سیف زاده، وکیل و از موسسان کانون مدافعان حقوق بشر در آبان ماه سال ۸۹ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق شرکت در تاسیس کانون مدافعان حقوق بشر ایران به ۹ سال زندان و ۱۰ سال محرومیت از وکالت محکوم شد. وی اواخر فرودین ماه امسال نیز به اتهام ” خروج غیر قانونی” از کشور توسط نیروهای امنیتی ارومیه بازداشت شد و پس از دو ماه بازجویی به زندان اوین منتقل شد. در تیرماه امسال دادگاه تجدید نظر حکم او را به دو سال حبس کاهش داد . این وکیل در حال حاضر در انتظار حکم پرونده خروج غیرقانونیش از کشور و پرونده جدیدش است.
همسر محمد سیف زاده با اظهار تعجب از اینکه چرا وقتی همسرش در زندان است برای او قرار وثیقه صادر می شود، گفت: "به آنها گفتم من شنیده ام که برای همسرم قرار وثیقه تعیین کردید، چه لزومی دارد که وقتی خودش در زندان است چنین قراری صادر شود؟ آنها هم گفتند به این دلیل است که اگر حکم قطعی پرونده دوم همسرم هم تعیین شد و روزی همسرم خواست تقاضای مرخصی کند و از زندان بیرون بیاید دیگر مشکلی برای وثیقه نداشته باشد."
همسر محمد سیف زاده با اشاره به اینکه مدتی است دفتر دادستانی تهران نامه های او را قبول نمی کند، گفت: "آقای سیف زاده مشکل دندان و چشم دارد. آب مرواریدش رسیده و احتمالا الان وقت عملش است. من چندین نامه برای انتقال او به بیرون زندان برای معاینات پزشکی فرستام و اخیرا هم دیگر نامه ای از من قبول نمی کنند. می گویند که به ما گفته اند از شما و بعضی دیگر از خانواده ها فعلا نامه قبول نکنیم. علتش را هم لابد خدا می داند. با این حال خدا را شکر که ایشان را برای آزمایش و سونوگرافی و کنترل دیگر مشکلات جسمیش به بیرون از زندان فرستادند."
همسر محمد سیف زاده با اشاره به زندانیان فعلی گفت: "امیدوارم تکلیف زندانیانی که با این شیوه بازداشت شدند به طور قانونی روشن شود چون متاسفانه دیده ها و شنیده های ما حاکی از این است که در خیلی از موارد قانون نقض می شود. امیدوارم روزی برسد که نه تنها همسر من بلکه بقیه زندانیان هم تکلیفشان به شکل قانونی روشن شود."



نقض حکم اعدام؛ محکومیت زینب جلالیان به حبس ابد

خبرگزاری هرانا - حکم اعدام زینب جلالیان، زندانی سیاسی کرد، از سوی دیوان عالی نقض و وی به اتهام " محاربه" به حبس ابد محکوم شد.
دکتر محمد شریف وکیل پرونده زینب جلالیان، با اعلام این خبر به کمیته گزارشگران حقوق بشر گفت:" پس از پیگیری‌های طولانی و عدم پاسخگویی مقامات قضایی در خصوص این پرونده، بلاخره دو هفته پیش دیوان عالی کشور، حکم اعدام وی را نقض کرده و آن را به " حبس ابد" تبدیل کرد."
زینب جلالیان در آذرماه سال ۱۳۸۸ به اتهام محاربه و همکاری با گروه پژاک به اعدام محکوم شد.
جلالیان،۲7 ساله، پس از بازداشت، به مدت ۴ ماه در سلول‌های انفرادی بازداشتگاه اطلاعات به سر برد. وی در این مدت جهت اعتراف به شدت مورد شکنجه قرار گرفت به طوریکه از ناحیه سر دچار جراحت شدید شد . وی درحالی که حکم خود را دریافت کرده و در انتظار تجدیدنظرخواهی خود از دیوان عالی کشور بود، در روندی غیرقانونی در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ به مدت ۳ ماه به سلول انفرادی منتقل شد. او که در اعتراض به انتقال غیرقانونی و بی‌دلیل خود به سلول انفرادی، دست به اعتصاب غذا زده بود، پس از وخامت اوضاع جسمانی‌اش، بار دیگر به بند عمومی زندان کرمانشاه منتقل شد. در طی مدت انتقال وی به سلول انفرادی و بی‌خبری از شرایط او، بسیاری گمان می‌کردند که این فعال سیاسی کرد، جهت اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده است.
زینب جلالیان سپس در اسفندماه ۸۸ از زندان کرمانشاه به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. جلالیان که خود نیز دلیل این جابجایی‌های نامعلوم را نمی‌دانست. بارها در مورد شرایط خود اعتراض کرد و نگهداری‌اش را در بازداشتگاه با توجه به اتمام بازجویی‌ها و صدور حکم، غیرقانونی دانست. وی در مدت حضور در بند ۲۰۹، چندین‌بار از سوی بازجویان در مورد مصاحبه تلویزیونی تحت فشار قرار گرفت. مأموران اطلاعات به او وعده داده بودند، در صورت انجام مصاحبه تلویزیونی، حکم اعدام او را لغو خواهند کرد. این فشارها به خصوص پس از اجرای حکم اعدام ۵ فعال سیاسی کرد در اسفندماه سال 88، افزایش یافت.
جلالیان پس از ۵ ماه حضور در بند ۲۰۹، و پس از ملاقات با دادستان تهران، به زندان کرمانشاه انتقال یافت و هم‌اکنون در این زندان به سر می‌برد.
کنیا می گوید شورشیان اسلامگرا در مناطق جنوبی سومالی را هدف حمله قرار خواهد داد.
سرهنگ سیروس اوگونا، از سخنگویان ارتش کنیا گفت یک شهر نزدیک به موگادیشو، که محل زندگی هزاران تن از آوارگان است، و نیز چند شهر بندری از جمله اهداف این حملات هوایی خواهند بود.
او از غیرنظامیان خواست به مناطقی که شورشیان الشباب در آن فعالیت دارند، نزدیک نشوند.
از دو ماه قبل که تهاجم به این شورشیان آغاز شده، جت های جنگنده کنیایی به چندین پایگاه متعلق به آنها حمله کرده اند.
نیروهای کنیایی در سه نقطه از جنوب سومالی مستقر هستند اما از اواخر اکتبر که در این مناطق مستقر شدند، به ندرت دست به تهاجم زمینی زده اند.
گروه الشباب با شبکه القاعده در ارتباط است و بخش بزرگی از جنوب سومالی را در اختیار دارد.
علی اصغر مجاهدی، سرپرست معاونت صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران گفته است که از اول سال ۲۰۱۲ (دهم دیماه) صید تجاری ماهیان خاویاری در دریای خزر ممنوع خواهد شد.
علی اصغر مجاهدی در حاشیه سی و دومین اجلاس مشترک منابع زنده دریای خزر در باکو به خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، گفت: کشورهای ساحلی دریای خزر توافق کردند با اجرای طرح های مختلف، منابع زنده این دریا را بیشتر تحت حفاظت قرار دهند.
وی گفت: با کاهش ذخایر ماهیان خاوریاری در دریای خزر، روند صید تجاری این ماهیان طی ۱۵ سال گذشته از هزار تن به ۱۰۰ تن در سال کاهش یافته است.
به گفته سرپرست معاونت صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران، این کشور سالانه ۴۰۰ میلیون قطعه انواع ماهی از جمله ماهیان خاویاری به دریای خزر می ریزد اما منابع زنده این دریا در شرایط بحرانی قرار دارد.
اجلاس منابع زنده دریای خزر از ۲۳ تا ۲۵ آذرماه در باکو، مرکز جمهوری آذربایجان، برگزار شد.
فعالان مخالف در قزاقستان به کشته شدگان درگیری های روز جمعه میان پلیس و کارگران اعتصابی صنعت نفت ادای احترام کرده اند.
این فعالان بر روی بنای استقلال در شهر آلماتی، پایتخت قبلی قزاقستان، گل گذاشتند و خواستار انجام تحقیق در مورد درگیری در شهر نفت‌خیز جانائوزن در غرب این کشور شدند.
دیگری پلیس با کارگرانی که از بیش از شش ماه قبل در تقاضا برای بالارفتن دستمزدشان میدان اصلی شهر نفت خیز جانائوزن را اشغال کرده بودند، ده کشته و ده ها مجروح بر جای گذاشتند.
به گفته شاهدان عینی، نیروهای امنیتی به سوی چند هزار کارگر نفتی که در اعتراض به اخراج و کمبود دستمزد در میدان مرکزی شهر اجتماع کرده بودند، آتش گشودند اما مقامات دولتی تیراندازی به سوی معترضان را تکذیب کرده اند.
براساس گزارش ها، ساختمان های اطراف میدان به آتش کشیده شد و دولت قزاقستان نیروهای ویژه را برای مقابله با نا آرامی به این شهر اعزام کرد.
شهر اکنون آرام است اما در پی لغو شدن پروازهای فرودگاه نزدیک آن، همچنان به روی جهان خارج بسته است.

لغو بخش مهم تحریم‌ها علیه لیبی

بان کی مون دبیرکل سازمان ملل و مصطفی عبدالجلیل، شورای ملی انتقالی لیبی

دو ماه پس از کشته‌شدن رهبر سابق لیبی، معمر قذافی، سازمان ملل و آمریکا تحریم بانک مرکزی این کشور را لغو کردند. به این ترتیب میلیاردها دلار دارایی لیبی درخارج آزاد می‌شود. همزمان وزیر دفاع آمریکا سرزده از طرابلس دیدار کرد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد جمعه‌‌ی گذشته، ۱۸ آذر، اعلام کرد در صورتی که طی یک هفته هیچ شکایتی در مخالفت با لغو تحریم بانک‌های لیبی دریافت نکند در این مورد تصمیم‌گیری خواهد کرد. اکنون این مهلت سپری شده و اعتراضی به آزاد کردن دارایی‌های بانک‌های لیبی در خارج صورت نگرفته است. این دارایی‌ها حدود ۱۵۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

لغو تحریم دو بانک اصلی لیبی
تحریم بانک مرکزی و یکی دیگر از بانک‌های دولتی لیبی ابتدای سال جاری میلادی و در واکنش به اوج‌گیری خشونت رژیم قذافی علیه معترضان به تصویب شورای امنیت رسید. با این تصمیم، میلیاردها دلار از دارایی‌های این کشور در بانک‌های خارجی مسدود شد.
دولت موقت لیبی حدود یک هفته پیش رسما از "کمیسیون تحریم" سازمان ملل خواست لغو تحریم بانک‌های این کشور را در دستور کار خود قرار دهد. شورای امنیت می‌گوید این درخواست با رای مثبت هر ۱۵ عضو این نهاد به تصویب رسیده است. همزمان با این اقدام ایالات متحده آمریکا نیز بخشی از تحریم‌های یک‌جانبه‌ی خود علیه لیبی را لغو کرد.

آزاد شدن ۳۰ میلیارد دلار در آمریکا
وزارت خزانه‌داری آمریکا روز شنبه، ۲۶ آذر با انتشار بیانیه‌ای از آزاد شدن بیش از ۳۰ میلیارد دلار دارایی‌های لیبی در این کشور خبر داده است. این وزارت‌خانه اعلام کرد "اختیار و مسئولیت" استفاده از این دارایی‌ها به شورای ملی انتقالی لیبی سپرده شده است. ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا نیز گفته است دارایی‌های لیبی در این کشور که بالغ بر ده ملیارد دلار است به زودی آزاد خواهد شد.لئون پانه‌تا، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا
تصمیم اخیر شورای امنیت و آمریکا شامل دارایی‌ها و حساب‌های شخصی معمر قذافی و اعضای خانواده و نزدیکانش نمی‌شود. موسسه‌های سرمایه‌گذاری خارجی لیبی نیز همچنان از فهرست تحریم‌های شورای امنیت حذف نشده‌اند. کمیسیون تحریم سازمان ملل پیشتر موافقت کرده بود تا پایان ماه نوامبر سال جاری ۱۸ میلیارد دلار در اختیار حکومت تازه‌ی لیبی قرار بگیرد.

سفر غیرمنتظره‌ی لئون پانه‌تا به طرابلس
دولت جدید لیبی چند روز پیش رفع محدودیت‌ها علیه بانک مرکزی این کشور را پیش‌شرط تعیین کننده‌ای برای دست یافتن به ثبات اقتصادی عنوان کرده بود. بازسازی کشور نیز که بخش‌های بزرگی از آن در جریان مبارزه با نیروهای طرفدار قذافی ویران شده، به میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد.
همزمان با این تحولات وزیر دفاع ایالات متحده، لئون پانه‌تا صبح شنبه، ۲۶ آذر در یک سفر غیرمنتظره وارد طرابلس شد. پانه‌تا هدف از سفر خود را آشنایی نزدیک با اوضاع لیبی اعلام کرده است. او پیش از این سفر نیز گفته بود مایل است نسبت به مردم لیبی که توانستند بر دیکتاتوری طولانی مدت قذافی خاتمه دهند ادای احترام کند. قذافی بیش از ۴ دهه بر لیبی حکومت کرد و اواخر اکتبر در جریان سقوط شهر زادگاهش سرت، به شکلی که جزییات آن هنوز ناروشن است به قتل رسید.

امیدواری به آینده‌ی لیبی
قرار است وزیر دفاع آمریکا در سفر به لیبی با همتای لیبیایی خود، اسامه الجویلی و نخست‌وزیر دولت موقت، عبدالرحیم الکیب دیدار کند. او که پیش از این برای شرکت در مراسم رسمی خروج سربازان آمریکایی از عراق در این کشور حضور داشت پس از توقف کوتاهی در آنکارا وارد طرابلس شد.
پیش از لئون پانه‌تا شماری دیگر از شخصیت‌های برجسته‌ی غربی نیز از لیبی دیدار کرده بودند. وزیر خارجه آمریکا هیلاری کلینتون، نخست‌وزیر بریتانیا دیوید کامرون، رئیس جمهور فرانسه نیکلا سرکوزی و بان کی‌مون دبیرکل سازمان ملل از جمله این شخصیت‌ها بوده‌اند. وزیر دفاع ایالات متحده پیش از سفر به طرابلس گفته بود، دولت موقت لیبی با چالش‌های فراوانی روبروست اما او اطمینان دارد که مردم این کشور که شجاعت خود را نشان داده‌اند قادر خواهند بود راه گذار به دموکراسی را هموار کنند.

اعلام وضعیت اضطراری در یک شهر قزاقستان به دنبال اعتراض کارگران

به دنبال درگیری‌های روز جمعه میان کارکنان اعتصابی شرکت نفت و پلیس در شهر «ژانا اوزِن» قزاقستان و کشته شدن دستکم ۱۰ تن، رئیس جمهور قزاقستان در این شهر وضعیت اضطراری اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از وبسایت ریاست جمهوری قزاقستان، نورسلطان نظربایف، رئیس جمهور این کشور، روز شنبه اعلام کرد که به منظور «کسب اطمینان از امنیت عمومی، برقراری دوباره نظم و حمایت از حقوق و آزادی‌های شهروندان»، تا ۱۵ دی‌ماه، در شهر «ژانا اوزِن» وضعیت اضطراری برقرار می‌شود.
بر این اساس در تاریخ تعیین شده، دست زدن به اعتصاب و برگزاری هرگونه اعتراض عمومی ممنوع اعلام شده و رفت و آمد درون شهری و برون شهری نیز در این شهر با محدودیت همراه خواهد بود.
این محدودیت‌ها پس از آن اعمال شد که روز جمعه، درگیری میان مأموران امنیتی و کارگران اعتصاب کننده شرکت نفت «کازمونای‌گاز» در شهر غربی «ژانا اوزِن»، موجی از ناآرامی و خشونت را در این شهر به راه انداخت و برخی مناطق، از جمله تالار شهر به آتش کشیده شد.
در جریان این ناآرامی‌ها دستکم ۱۰ تن کشته‌ و ۷۵ تن زخمی شده‌اند. خبرگزاری اینترفکس نیز از بازداشت حدود ۷۰ تن خبر داده است.
پلیس کارگران اخراجی شرکت نفت «کازمونای‌گاز» را عامل این تشنج اعلام کرده، حال آن‌که معترضان و همچنین شبکه تلویزیونی متعلق به اپوزیسیون قزاقستان تأکید دارند که پلیس ضد شورش شلیک به سوی جمعیت را آغاز کرده است.
در حال حاضر به دستور دولت، نیروهای امنیتی تقویتی به «ژانا اوزِن» اعزام شده‌اند و وزیر کشور قزاقستان نیز روز شنبه وضعیت در این شهر را آرام اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، هزاران تن از کارگران شرکت نفتی «کازمونای‌گاز» از ماه مه دست به اعتصاب زده و خواستار بهبود وضعیت کار خود و افزایش دستمزدشان شده‌اند.
این شرکت نفتی تعداد کارگران اعتصاب کننده را دو هزار و ۵۰۰ تن اعلام کرده، حال آن‌که نمایندگان این کارگران این رقم را تا ۱۶ هزار تن خوانده‌اند.
شرکت نفتی «کازمونای‌گاز»، در واکنش به اعتراض‌ها، اعتصاب کارگران را غیرقانونی اعلام و در این مدت «۹۸۹ کارگر» را اخراج کرده است.
قزاقستان دارای ذخایر عظیم انرژی است و از همین جهت در کانون توجه چین و همچنین غرب، که خواهان کاهش وابستگی‌اش به منابع روسیه است، قرار دارد.

طوفان "واشی" در فیلیپین بیش از ٦٠٠ کشته و مفقود بر جای گذاشت

سازمان صلیب سرخ جهانی اعلام کرد شمار قربانیان طوفان استوائی "واشی" که بسیاری از مناطق شرقی و جنوبی فیلیپین را درنوردید، تاکنون دست کم ٤٤٠ کشته برجای گذاشته است.

هنوز از سرنوشت بیش از یکصد تن از ناپدیدشدگان طوفان "واشی" اطلاعی در دست نیست. احتمال می رود که آمار قربانیان حادثه دیدگان این طوفان افزایش یابد.
طوفان "واشی" با سرعت ٩٠ کیلومتر در ساعت، از نخستین ساعات روز شنبه، سواحل شرقی و جنوبی فیلیپین را درنوردید و موجب جاری شدن سیل و رانش زمین در این مناطق شد. ٢٠ هزار سرباز به منظور اجرای عملیات نجات، به منطقه اعزام شده اند.
طوفان "واشی"، با حرکت از شرق جزیره "میندانائو" بسمت غرب، موجب بالا آمدن آب رودخانه ها و جاری شدن سیل و تخریب منازل این منطقه شده است.
خبرگزاری فرانسه، به نقل از صلیب سرخ جهانی، آمار بالای کشته شدگان این حادثه را به جهت جاری شدن سیل در شب و زمانی که ساکنان منطقه در استراحت به سر می برده اند، ارزیابی می کند.
شهر "ایلیگان"، با جمعیتی حدود یکصد هزار نفر، از جمله مناطقی است که بشدت آسیب دیده است و شهردار "ایلیگان" سیل اخیر را بدترین سیلی که تاکنون در این شهر روان شده است برشمرده است.
طوفان "واشی" همچنان به طرف غرب در حال حرکت است.
وقوع طوفان در فیلیپین امر غیرمترقبه ای نیست. هرساله بیش از ٢٠ طوفان این کشور را در می نوردد. در سال ٢٠٠٩ طوفان "کتسانا" ٤٦٤ کشته برجای گذاشت.
 

ایران بیش از پیش نگران از تحریم های غرب علیه نفت و بانک مرکزی

علی اکبر صالحی درگفت و گوی اختصاصی باخبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا)

نوشتۀ ناصر اعتمادی
در حالی که مقامات ایران همچنان میگویند که تحریم های اخیر غرب علیه نفت و بانک مرکزی بی اثر یا کم اثرند یا اینکه تهران خود را برای بدترین سناریوها آماده کرده، اما شواهد دیگر حکایت از آن دارند که مقامات جمهوری اسلامی این بار حقیقتاً نگران از آثار و پی آمدهای تحریم های جدید علیه بانک مرکزی و صنعت نفت ایران هستند.

وزیر امور خارجۀ جمهوری اسلامی ایران- علی اکبر صالحی، در مصاحبه با ایرنا خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران گفته است که این کشور خود را برای بدترین سناریو در صورت تحمیل مجازات های بین المللی علیه بانک مرکزی و صنایع نفت و گاز خود آماده کرده است و خواهد توانست مشکلات ناشی از این تحریم ها را پشت سر بگذارد.
علی اکبر صالحی تصریح کرده است که جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه نگران تحریم های جدید نیست و برای مقابله با آنها برنامه های عملی را تدوین کرده است. علی اکبر صالحی توضیحی در مورد این طرح های عملی نداده است. او تنها بذکر این نکته بسنده کرده که ایران همواره از سی و دو سال پیش موفق شده تحریم های بین المللی را پشت سر بگذارد. با این حال، وزیر امور خارجۀ ایران تصریح کرده است که تحریم ها بی اثر نبوده، ولی حکومت ایران همواره توانسته پی آمدها و آثار آنها را مدیریت کند.
رستم قاسمی وزیر نفت جمهوری اسلامی در حاشیه اجلاس اخیر اوپک در وین گفت که او بعید می داند که کشورهای اروپایی و غربی نفت ایران را تحریم کنند، زیرا چنین اقدامی به افزایش شدید بهای نفت در بازار جهانی منجر خواهد شد.
در اظهاراتی جداگانه نیز شمس الدین حسینی وزیر اقتصاد و دارایی ایران گفت که این کشور کاملاً آمادۀ رویارویی با تحریم بانک مرکزی ایران است.
سردار پاسدار محمدرضا نقدی فرماندۀ نیروهای بسیج امروز گفت که غرب قادر به تحریم نفت ایران نیست، زیرا در صورت تحریم نفت ایران، خود نابود خواهد شد. فرماندۀ بسیج در جای دیگری از سخنانش افزود که تحریم های بین المللی علیه ایران بی اثر هستند و اگر این کشور شیر نفت خود را به روی غرب ببندد کشورهای غربی از میان می روند.
با این حال، "آ. اف. پ."- خبرگزاری فرانسه تصریح می کند که بسیاری از مقامات ایران در گفتگوهای خصوصی و به طور تلویحی می پذیرند که تحریم های اقتصادی تاثیری منفی بر اقتصاد ایران و به ویژه بر صنایع کلیدی نفت و گاز گذاشته اند.
رستم قاسمی وزیر نفت دولت ایران در نوامبر گذشته اعتراف کرد که به دلیل تحریم های بین المللی سرمایه گذاری در ایران صورت نمی گیرد.
محمود بهمنی رییس کل بانک مرکزی ایران هفتۀ گذشته اعتراف کرد که اوضاع اقتصادی کشور به هیچ وجه در نتیجۀ تحریم های اقتصادی عادی نیست.
مجلس اسلامی ایران قصد دارد سه شنبه و چهارشنبه آینده جلسۀ رسمی غیرعلنی در مورد اوضاع اقتصادی کشور در نتیجۀ تحریم های اقتصادی به ویژه علیه بانک مرکزی و صنعت نفت ایران برگزار کند. در این جلسه به غیر از وزرای اقتصاد و امور خارجه دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نیز حضور خواهد داشت.
 


جـــرس: 
رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با گروهی از فلسطینیان آزاد شده از زندان های اسرائیل، که به تهران سفر کرده اند، گفت: "سازش هیچ دستاوردی برای ملت فلسطین نداشته و نخواهد داشت."
به گزارش فارس، جمعی از اسرای فلسطینی آزاده شده از زندان‌های اسرائیل که در جریان مبادله برای رهایی یکی از سربازان اسرائیلی آزاد شده اند، با سفر به ایران، با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کردند.
لاریجانی در ابتدا آرمان فلسطین را یک آرمان انسانی دانست و ایستادگی و مقاومت را تنها راه دستیابی ملت مظلوم فلسطین به آرمان‌ها و اهداف خویش خواند و گفت: سازش هیچ دستاوردی برای ملت مظلوم فلسطین نداشته و نخواهد داشت.
وی در ادامه با اشاره به تاکید رهبر فقید جمهوری اسلامی در خصوص اهمیت فلسطین ادامه داد: مسئله فلسطین همواره یک شاخص اصلی تعیین حق و باطل است.
رئیس مجلس دفاع از فلسطین و آزادی سرزمین‌ آنها را مسئولیت بزرگی برای همه انسان‌های آزادی‌خواهی دانست و افزود: سیاست اصولی جمهوری اسلامی دفاع از حقوق فلسطین در همه عرصه‌ها است و در این راه از هیچ کمکی دریغ نخواهد کرد.
لاریجانی در ادامه با اشاره به تحولات اخیر منطقه اظهار داشت: موج اخیر بیداری اسلامی در کشورهای منطقه یک ظرفیت عظیم برای دفاع از حقوق مردم مظلوم فلسطین است و بی‌تردید این تحولات اثرات بسیار مثبت و مبارکی برای آزادی سرزمین‌های فلسطین خواهد داشت و اسرائیل به شدت از عواقب تحولات کنونی در هراس است.


بهمن احمدی امویی: پیش بینی هایی که زندان نصیبم کرد
جـــرس: یک فعال مطبوعاتی زندانی و از تحلیل گران اقتصادی جنبش سبز، طی نامه ای خطاب به نمایندگان مجلس شورای اسلامی، به آنها پیش بینی های اقتصادی چندسال پیش خود در خصوص تبعات اقتصادی تداوم دولت احمدی نژاد و نقد اقدامات فساد برانگیز دولت وی و همچنین مجازات زندانی که از قِبَلِ این نقدها نصیبش شده را یادآوری کرد.
بهمن احمدی امویی، روزنامه نگار منتقد دولت و نویسنده دو کتاب اقتصادی به نام های «اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی و «مردان جمهوری اسلامی چگونه تکنوکرات شدند»، پس از حوادث انتخابات جمهوری اسلامی بازداشت و از آن تاریخ تاکنون در اوین محبوس است. مهم ترین اتهامات وی مقالاتی بود که در نقد عملکرد اقتصادی دولت احمدی نژاد و فسادهای مالی برخی از نهادهای وابسته به دولت وی نوشته بود.
به گزارش کلمه، احمدی امویی در نامه ای که به تازگی از داخل زندان خطاب به نمایندگان مجلس ایران نوشته، آورده است: آینده قابل پیش بینی امروز را من و برخی از همکارانم در مقالات متعدد به تصویر کشیدیم. که البته نتیجه این اطلاع رسانی برای من دستگیری، زندان، شکنجه و تحمل بیش از ۹۰ روز حبس در سلول انفرادی و توهین و افترا و حکم غیر قانونی ۵ سال و چهار ماه زندان بود. آنچه را که من در مقالات متعدد خود نوشته بودم، همان است که امروز شما گاه به گاه به آن اشاره می کنید و قوه قضاییه نیز پرونده های زیادی را برای عاملان این فسادهای اقتصادی گشوده است، آنچه را شما و قوه قضاییه گاهی البته گاهی این روزها در باره دولت احمدی نژاد می گویید من و البته تعدادی دیگر از روزنامه نگاران و اقتصاددانان منتقد در چهار سال اول دولت احمدی نژاد و البته بعد از آن، در باره اش گفتیم و نوشتیم.
بهمن احمدی امویی ضمن ارائه خلاصه ای از مقالات انتقادی خود در این نامه، نوشته است: "آنچه که خلاصه اش را برایتان ردیف کردم، تنها چکیده ای از برخی از مقالات انتقادی من در روزنامه سرمایه، وب سایت شخصی ام و همین طور سایت خرداد نو است، مقالاتی که بازجوها با در دست داشتن پرینت شان روزهای طولانی مرا بازجویی کردند، به انفرادی انداختند و در آخر همان پرینت ها را به عنوان مصادیق اتهامی من به دادگاه فرستادند و بر اساس همان مقالات به پنج سال زندان محکوم شدم. حالا این روزها می خوانم و می شنوم که شما و بسیاری از مقامات کشور همان نکات را که من به خاطرش در زندان به سر می برم، بازگو می کنید. عجیب نیست آقایان نماینده؟"

متن کامل نامه بهمن احمدی امویی به شرح زیر است:

چه کسی چک سفید امضا به احمدی نژاد داد و چرا ؟
آقایان و خانم های نماینده مجلس
خیلی با خودم کلنجار رفتم که آیا شما در موقعیت و جایگاهی قرار دارید که بتوان شما را خطاب قرار داد و آیا بابت خطاب قرار دادن شما، اطرافیان، دوستان و همفکرانم مرا سرزنش نخواهند کرد؟
در ابتدا یادآور می شوم که من نزدیک به ۲۸ ماه گذشته را به خاطر فعالیت روزنامه نگاری و نوشتن مقالات انتقادی در باره عملکرد اقتصادی دولت احمدی نژاد و البته سردبیری وی سایت انتقادی خرداد نو در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر برده ام.
هفته قبل نامه ای به همسرم ژیلا بنی یعقوب که او نیز روزنامه نگار است نوشتم که بعید می دانم خوانده باشید، آنجا به زندانی شدن شهروندان عادی معترض به خاطر شعارنویسی در باره مشکلات اقتصادی اشاره کردم. بد نیست شما هم بدانید که در چند روز گذشته دو پیرمرد را به اینجا آورده اند که من به جای مسوولان قضایی و امنیتی از بودن آنها در زندان خجالت می کشم. شاید لازم باشد شما هم در جریان دستگیری آنها قرار بگیرید.
شغل: نقاش ساختمان و راننده وانت. جرم: نوشتن چند شعار علیه مقامات کشور.
یکی از آنها را با لباس خواب از مقابل منزلش گرفته اند. از آنها پرسیدم چرا شعارنویسی کردید؟ یکی از آنها گفت: "در خانه نشسته بودم و تلویزیون تماشا می کردم که شنیدم گوینده اخبار اطلاعاتی درباره بیکاری و تورم داد و ادعا کرد که وضع کشو ر نسبت به قبل خیلی خوب است، پشت سرش احمدی نژاد ظاهر شد و جوری حرف می زد که انگار کسانی مثل من در بهشت به سر می بریم و خودمان خبر نداریم، این گونه بود که احساس کردم از خودم و از زندگی خودم خسته ام و تنها کاری که به ذهنم رسید این بود که بروم و چند جمله ای بر دیوار بنویسم که ایها الناس آیا کسی هم هست به حرفهای ما هم توجه کند؟ آیا اصلا ما وجود داریم؟"
و نتیجه اش این شد از آنجایی که حکومت مردمی جمهوری اسلامی در سر هر کوی و برزنی ماموران و نیروهای خود را پراکنده است آنها را دستگیر و روانه زندان کرده است.
با این مقدمه می خواستم بگویم شاید بد نباشد مسیری که با آمدن آقای احمدی نژاد که این روزها رییس دولت دهم است و شما از هم آواز شدن با او طی کرده اید و من نیز در جهتی دیگر به عنوان یک روزنامه نگار طی کرده و همانند بسیاری از مردم مورد هجوم گسترده و همه جانبه دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی و زندان و شکنجه قرار گرفته ام با هم مرور کنیم تا ببینیم هریک چه کرده ایم، چه بوده ایم و اکنون در کجا ایستاده ایم:
- رئیس جمهور شدن محمود احمدی نژاد در سال ۸۴ با شروع سو استفاده های عظیم مالی در شهرداری تهران تحت مدیریت او زمینه سازی شد. فسادی که تنها ۳۲۵ میلیارد تومان آن برملا شد اما به صلاح دید مقامات ارشد نظام شاید برای روز مبادا بایگانی شد رقمی که با احتساب نرخ تورم ادعایی دولت امروز به بیش از یک هزار میلیارد تومان می رسد.
- تخطی دولت از قانون برنامه پنج ساله سوم و چهارم و ناچیز پنداشتن مجلس از همان ابتدا در عدم ارائه گزارش عملکرد دولت توسط شخص رئیس دولت. این گزارش بر اساس قانون باید در آذر ماه و تیر ماه هر سال درباره عملکرد دولت و در مقایسه با برنامه پنج ساله و میزان مطابقت آن با چشم انداز ۲۰ ساله به مجلس اراده شود که هرگز روی نداد.
-هزینه کردن بودجه عمرانی سال ۸۵ در شش ماه وتقاضای متمم بودجه برای نخستین مرتبه پس از حدود ده سال به اقدامی که نشان از شروع بی انضباطی گسترده و تخلفات مالی بسیار بزرگ آقای احمدی نژاد می داد.
- دستور به کاهش غیر منطقی، غیر اصولی و غیر کارشناسی نرخ بهره به رغم هشدارهای مکرر، اقدامی که قابل پیش بینی ترین نتیجه آن استفاده از منابع و نقدینگی نظام بانکی توسط نزدیکان و وابستگان به قدرت بود به طوری که امروز آن سه هزار میلیارد تومان دزدیده شده تنها یکی از قله های کوه یخ فسادی است که بنیان آن درآن زمان بنا نهاده شد.
- تغییرات شدید و پی در پی نظام بانکی برای کاهش قدرت تصمیم گیری و توان کارشناسی و افزایش وابستگی بانکها به لابی های سیاسی و دسته بندی گروه های ذی نفوذ.
- نابودی نظام برنامه ریزی و کارشناسی متمرکز کشور در سازمان برنامه و بودجه که قادر به ردیابی و رصد عملکرد مدیران اجرایی در همه زمینه ها بود. تعطیلی این نهاد و از بین بردن آن فکر و نظارت را باید یکی از برنامه ریزی شده ترین اقدامات دولت احمدی نژاد دانست که هدفی جز نابودی ساختار اقتصادی ،صنعتی و فکری کشور نداشته است.
-افزایش میزان مطالبات نظام بانکی کشور به رقمی چند برابر سال ۸۴ نتیجه این رفتار دولت خالی کردن خزانه پولی بانک ها به نفع گروه های صاحب قدرت و نفوذ بود که امروز وجود پرونده های متعدد فساد مالی در سازمان بازرسی کل کشور، دادستانی، قوه قضاییه و مرکز پژوهش های مجلس تنها بخش کوچکی از آن است که به بیرون درزکرده است.
- دستور مشخص دفتر احمدی نژاد (در دوره نخست ریاست جمهوری اش) در پرداخت وام ۴۰۰ میلیارد تومانی به یکی از افراد نزدیک به دولت. موردی که هنوز به آن نپرداخته اند و احتمالا آن را به عنوان ابزاری برای گرو کشی سیاسی در آینده نگاه داشته اند.
- دست کاری غیر قانونی تعرفه های کالاهای وارداتی که تنها در مورد تلفن همراه منجر به در آمدی بیش از ۷۲۵ میلیارد تومان برای عده ای از نزدیکان دولت شده که سال هاست پرونده آن در سازمان بازرسی کل کشور خاک می خورد.
- تغییر مداوم و پی در پی و غیر کارشناسی مدیران صنعتی و اقتصادی کشور که مقدمه چینی برای حمله مغول وار گروهی خاص که کمر همت به نابودی ایران بسته اند. از آنجایی که تصمیم سازی در ایران عمدتا توسط بدنه کارشناسی که در نهادهای مختلف و سازمانهای دولتی پراکنده اند صورت می گیرد، تلاش دولت احمدی نژاد بر نابودی این فرایند متمرکز شد. اقدامی که به مفهموم انهدام تعقل و تفکر در ایران است.
- عدم ارائه کوچکترین اطلاعاتی از چگونگی هزینه کردن در آمدهای نفتی که از زمان به قدرت رسیدن احمدی نژاد تاکنون بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار بر آورد شده است. این بی اطلاعی مردم و حتی نمایندگان مجلس را می توان با وضعیت نامشخص و نامعلوم در آمدهای نفتی عراق در زمان اشغال آمریکایی ها مقایسه کرد.
- نابودی زیر ساختهای اقتصادی و موقعیت گردشگری کشور که می توانست کمک موثری به توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور باشد آن را می توان از آمار ورودی مسافر و گردشگر و کشورهای مبدا آنها به خوبی استنتاج کرد.
- از دست دادن بازارهای کشورهای حوزه تمدنی ایران در عراق، افغانستان و آسیای میانه.
- نابودی کشاورزی ایران از طریق واردات گسترده و فراوان محصولات کشاورزی.
- نابودی توان تولید ملی ایران، افزایش وابستگی به واردات و کاهش ضریب امنیت غذایی کشور.
-ایجاد فاسدترین دولت تاریخ ایران و پیوند زدن اقتصاد ایران با اقتصاد و فساد جهانی که نتیجه آن حاکمیت گروه های فراقانونی و مافیایی بر تمام امورات کشور شده است.
- افزایش وابستگی هر چه بیشتر اقتصاد و بودجه دولت به درآمدهای نفتی بر خلاف تمام قوانین و مقررات جاری کشور.

آقایان و خانم های نماینده مجلس
من به عنوان روزنامه نگار به کمک همکارانم و همراهی کارشناسان میهن پرست و لایق کشور در تمام سالها و از لحظه به قدرت رسیدن محمود احمدی نژاد بارها و بارها تمام این مواردی را که در بالا آورده شد و بسیاری موارد دیگر را ذکر کرده و اطلاع دادیم و آینده قابل پیش بینی امروز را که اکنون در آن قرار داریم به تصویر کشیدیم. که البته نتیجه این اطلاع رسانی برای من دستگیری، زندان، شکنجه و تحمل بیش از ۹۰ روز حبس در سلول انفرادی و توهین و افترا و حکم غیر قانونی ۵ سال و چهار ماه زندان بود. آنچه را که من در مقالات متعدد خود نوشته بودم، همان است که امروز شما گاه به گاه به آن اشاره می کنید و قوه قضاییه نیز پرونده های زیادی را برای عاملان این فسادهای اقتصادی گشوده است، انچه را شما و قوه قضاییه گاهی البته گاهی این روزها درباره دولت احمدی نژاد می گویید من و البته تعدادی دیگر از روزنامه نگاران و اقتصاددانان منتقد در چهار سال اول دولت احمدی نژاد و بعد از آن، در باره اش گفتیم و نوشتیم. آنچه که خلاصه اش را در بالا برایتان ردیف کردم، تنها چکیده ای از برخی از مقالات انتقادی من در روزنامه سرمایه، وب سایت شخصی ام و همین طور سایت خرداد نو است، مقالاتی که بازجوها با دردست داشتن پرینت شان روزهای طولانی مرا بازجویی کردند، به انفرادی انداختند و در آخر همان پرینت ها را به عنوان مصادیق اتهامی من به دادگاه فرستادند و بر اساس همان مقالات به پنج سال زندان محکوم شدم. حالا این روزها می خوانم و می شنوم که شما و بسیاری از مقامات کشور همان نکات را که من به خاطرش در زندان به سر می برم، بازگو می کنید. عجیب نیست آقایان نماینده؟

آقایان و خانم های نماینده مجلس
به خاطر دارید که برخی گفتند فهرست مجلس هفتم توسط امام زمان نوشته شده بود، از شما به عنوان بهترین مجلس کشور یاد شد و هنوز هم شما را بر سرشان حلوا حلوا می کنند آیا واقعا خودتان به این القاب و عناوین پر طمطراق باور دارید؟ آیا تا به حال تجربه نمایندگی چند سال گذشته را با خودتان مرورکرده اید؟ مسیری که شما با احمدی نژاد شروع کردید و موقعیتی که هم اکنون در آن قرار دارید را تنها می توان در این جمله خلاصه کرد، ابتدا با او به دوره سفره قدرت نشستید همراهی اش کردید.هر چه گفت و کرد برایش هورا کشیدید و حالا سعی می کنید که حساب تان را از او جدا کنید. نسبت امروزی شما و احمدی نژاد سایه ای کمرنگ و مینیاتور وار از نسبت ما در سالهای گذشته با وی است.
آیا فراموش کرده اید که احمدی نژاد را با چه سخنرانی های پرشوری حمایت می کردید؟ آیا فکر نمی کنید با این همراهی ها و حتی سکوتتان در تمام تخلفهای مالی، اداری و سو مدیریتهای او شریک و بابت همه آنها باید پاسخگو باشید؟
احتمالا اگر قدری حس مسوولیت در شما نسبت به همان صندلی هایی که بر آنها تکیه زده اید وجود داشته باشد هرگز خود را نخواهید بخشید. نمی دانم چه توجیهات شرعی و عقلی برای آن ناز و کرشمه های آن روز و ماه عسل شیرین تان و این قهر و کج خلقی های امروزی تان می تراشید؟ این چیزی است که به خود شما و خدایتان مربوط است. البته اگر به آن باور دارید.
اما شما به عنوان نمایندگان مجلس جدا از وجدان در برابر ملت و تاریخ نیز باید پاسخگو باشید. هر چند سرعت تحولات ایران و منطقه به حدی است که شاید درکش برای شما مشکل باشد. ولی کافی است چشم هایتان را باز کنید و چند قدم دورتر از خانه هایتان را ببینید. آیا رعشه بر اندامتان نمی افتد؟ کدامیک از شما حاضر و آماده برای پاسخگویی در روزی که همین نزدیکی است هستید؟ آن روز نزدیکتر از آن چیزی است که می پندارید. اگرخوب گوش بدهید صدایش را می شنوید. پیش درآمد این تحولات حتی به پشت درهای منزل تان هم رسیده است.
به راستی چه شد آن همه سینه چاک کردنتان برای گرانی، فساد، مبارزه با تبعیض، مدیران بسیجی، دولتمردان پاک، شجاع و مردمی؟ هیچ فکر کرده اید؟ و چه نقشی بر دیوارزده اید؟
به خوبی به یاد دارم در یکی از روزهای بازجویی و زندان انفردای را توسط کسی که خود را کارشناس و استاد دانشگاه در دولت کریمه احمدی نژاد می دانست گفتم: دور نیست که دوستان احمدی نژاد و شاید خودش را هم در همین سلول ها ببینیم. آن انسان فرهیخته نظام جمهوری اسلامی! خندید و آن را هم چون دیگر حرفها و گفته ها و نوشته های من ناشی از توهم، نادانی، حماقت و وابستگی دانست.
امروز احمدی نژاد میان زندان و ریاست جمهوری درمانده است بر سر دو راهی و راه سومی نیز در مقابل خود نمی بیند. شاید یکی از همین روزها ماموران حفاظتی اش او و یا یاران نزدیکش را به جای بردن به پاستور به زندان بیاورند. یقینا اگر از حال و روز او در این روزها بپرسید همچون همیشه به شما دروغ می گوید اما نگرانی را می توان در چشم های او خواند.

آقایان و خانم های نماینده مجلس
آیا زمان آن فرا نرسیده است که از خود بپرسید آن همه حمایتهای قانونی، غیرقانونی، امنیتی، اطلاعاتی و نظامی که هرگز هیچ دولتی پیش و پس از انقلاب از آن برخوردار نبوده به چه منظور و توسط چه کسانی به محمود احمدی نژاد اعطا شده است؟ و او در سایه این چک سفید امضا چه خدمتی باید ارائه می داد و بابت آن خدمات چه رقمی در آن نوشته است؟
این روزها شما، سراغ مردم خواهید رفت تا شاید دوباره بر آن صندلی های پر منفعت تکیه بزنید. برای مردمی که از آنها رای مطالبه خواهید کرد، چه جوابی دارید؟ مگر قرار نبود وضع آنها را بهتر کنید آنها را در موقعیت مدیریت جهانی قرار دهید، وعده ژاپن اسلامی را به این مردم دادید و …
آیا آنها را امروز در شرایطی به مراتب حقیر تر از گذشته قرار ندادید؟ شما در کجای این فاجعه قرار دارید؟ آیا فکر می کنید در آینده فرصتی برای بازنگری در رفتارتان خواهید داشت؟

بهمن احمدی امویی، بند ۳۵۰ اوین
آذر ماه ۱۳۹۰



درگیری ها خونین خیابانی در قاهره

زد و خورد میان نیروهای امنیتی و معترضان به حکومت نظامیان در مصر چندین کشته و صدها مجروح بر جا گذاشت. درگیری شامگاه جمعه زمانی آغاز شد که پلیس کوشید تظاهرکنندگان را از مقابل مقر دولت در قاهره پراکنده کند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، در زد و خوردهای جدید میان تظاهرات‌کنندگان و ماموران پلیس در شامگاه جمعه (۲۵ آذر/۱۶ دسامبر) در قاهره دست‌کم ۷ نفر کشته شدند. تعداد مجروحان بیش از ۲۵۰ نفر گزارش شده است.
درگیری‌ها زمانی آغاز شد که ماموران انتظامی کوشیدند تظاهرات‌کنندگان را از روبروی مقر دولت در قاهره پراکنده کنند. معترضان با تجمع در برابر درب ورودی مقر دولت از سه هفته پیش تا کنون مانع از تردد عادی کارمندان دولتی شده بودند.
تظاهرات‌کنندگان با پرتاب سنگ و مواد آتش‌زا سعی در مقابله با نیروهای پلیس و ارتش داشتند. نیروهای انتظامی نیز با شلیک گلوله و گاز اشک‌آور بار دیگر صحنه درگیری‌های خونین ماه‌های گذشته در قاهره را زنده کردند.
وزارت بهداشت و سلامت مصر گزارش می‌دهد که اغلب مجروحان دچار شکستگی استخوان و جراحت ناشی از شلیک گلوله هستند. فعالان سیاسی تا کنون کشته‌شدن ۷ نفر را تایید کرده‌اند. در میان کشته‌شدگان یک روحانی سرشناس مصری نیز دیده می‌شود.
حسین طنطاوی، فرمانده شورای عالی نظامی در مصر، دستور داده است که تمامی مجروحان در بیمارستان‌های نظامی مورد مداوا قرار گیرند. کمال الجنزوری، نخست‌وزیر مصر، تا کنون درباره درگیری‌های دیشب سکوت اختیار کرده است.
با شروع درگیری‌ها، صدها نفر برای حمایت از تجمع‌کنندگان به سوی مقر دولت سرازیر شده و به منظور حفاظت از تجمع‌کنندگان با نیروهای انتظامی درگیر شدند. فعالان سیاسی می‌گویند که نیروهای انتظامی نخست با اعزام “لباس شخصی‌ها” با چوب، چماق و سنگ به تظاهرات‌کنندگان هجوم بردند و نیروهای پلیس، تنها پس از مقابله معترضان، وارد درگیری شدند.
روایت مقامات رسمی از درگیری‌ها
به گزارش رسانه‌های دولتی، پس از آنکه تظاهرات‌کنندگان ساختمان “اداره راه و پل‌سازی” مصر را به آتش کشیدند، نیروهای انتظامی وارد عمل شدند. “اداره راه و پل‌سازی” مصر در نزدیکی پارلمان این کشور و کمی دورتر از میدان معروف تحریر قرار دارد.
به گفته شاهدان عینی، پرتاب سنگ و مواد آتش‌زا از یکسو و شلیک گلوله و گاز ‌اشک‌آور از سوی دیگر شرایط کاملاَ غیرقابل کنترل را بوجود آورده بود. چادرها و موانعی که تظاهرکنندگان در نزدیکی مقر دولت بر پا داشته بودند در آتش می‌سوخت و دود سیاهی منطقه را فرا گرفته بود. فعالان سیاسی نیز زد و خوردهای دیشب را “نبردی خیابانی” توصیف کرده‌اند.
پلیس می‌گوید تجمع‌کنندگان در برابر ساختمان دولت تنها ۱۵۰ نفر بوده‌اند که اغلب آنان به گروه “فعالان جوان انقلابی” و طرفداران یک تیم فوتبال تعلق داشتند. تجمع‌کنندگان تلاش داشتند از شروع کار کابینه جدید به نخست‌وزیری کمال الجنزوری جلوگیری کنند. از سوی دیگر دولت برای اجتناب از تنش‌های بیشتر تا کنون جلسات خود را در ساختمان “اداره برنامه‌ریزی” مصر برگزار ‌کرده است.
انتقاد احزاب از رفتار پلیس
سیاستمداران احزاب مختلف در مصر رفتار و اقدامات نیروهای انتظامی را محکوم کردند. محمد البرادعی، یکی از رهبران اپوزیسیون و سرپرست پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در فیس‌بوک خود نوشت: «حتی اگر تجمع معترضان در برابر مقر دولت خلاف قانون بوده باشد، هیچ توجیهی برای اعمال خشونت گسترده به منظور پراکنده کردن معترضان پذیرفتنی نیست.»
همچنین زیاد الیامی، یکی از نامزدهای انتخاباتی از “جبهه لیبرال‌های مصر”، تصریح کرد که از سوی نیروهای انتظامی مورد ضرب و شتم قرار گرفته است. وی پس از شروع درگیری‌ها به نزدیکی مقر دولت رسیده با ماموران پلیس روبرو می‌شود و پس از ضرب و شتم از سوی ماموران، یک افسر ارتش به او می‌گوید: «شما و پارلمان‌تان باید به جهنم روید.»
حزب اخوان‌المسلمین نیز رفتار خشونت‌آمیز نیروهای پلیس و ارتش را به‌شدت محکوم کرد.
این درگیری‌ها در حالی رخ می‌دهد که انتخابات پارلمانی هنوز در شرف اجرا است و تا کنون مراحل اول و دوم آن برگزار شده است. به گفته مسئولان انتخاباتی، در مرحله دوم نیز، همچون مرحله نخست، حزب اخوان‌المسلمین بیشترین آرا را به خود اختصاص داده است. “حزب نور” نیز در مقام دوم قرار دارد. در روز ۱۳ ژانویه ۲۰۱۲ مرحله سوم انتخابات در مناطق باقی‌مانده برگزار خواهد شد.

روند نزولی صنعت پتروشیمی کشور؛ از ۱۸ طرح پتروشمی ۱۶ طرح ۵۱ درصد عقب تر از برنامه زمانبندی است

از ۱۸ طرح در دست اجرای شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سال ۱۳۸۹ تنها دو طرح براساس برنامه زمانبندی پیش می روند و مابقی به طور میانگین حدود ۵۱ درصد از برنامه عقب هستند.
خبرآنلاین در گزارشی با اعلام این خبر با اشاره به این عقب ماندگی در طرح های پتروشیمی نوشت: این درحالی است که گزارش عملکرد شرکت ملی صنایع پتروشیمی نشان می دهد که این شرکت در سال ۱۳۸۹ علاوه بر اینکه نتوانسته مشکلات گذشته را برطرف کند در این سال نیز مبهم بودن ساختار جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مشخص نبودن قیمت انواع خوراک واحدهای پتروشیمی به این مشکلات اضافه شده است.
این سایت به نتایج گزارش دفتر مطالعات انرژی، صنعت و معدن مرکز پژوهش های مجلس که قرار است به زودی در کمیسیون انرژی قرائت شود، اشاره کرده که در آن با ارزیابی عملکرد صنعت پتروشیمی در سال ۱۳۸۹ ضعف های ساختاری این صنعت را از جمله تولید کمتر از ظرفیت و عدم استفاده بهینه از سرمایه گذاری های انجام شده، صادرات محصولات بالادستی، تمرکز بر تولید محصولاتی خاص در صنایع بالادست،عدم توجه به تنوع محصولات و توسعه صنایع پایین دست، طولانی شدن اجرای طرح ها و معطل ماندن سرمایه ها، چالش های خصوصی سازی و … به عنوان معضلاتی دنباله دار ذکر کرده است.
در این گزارش می خوانیم: به نظر می رسد در شرایط فعلی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی باید به فکر بهبود وضعیت فعلی باشد اما در حال حاضر بسیاری از کارشناسان از ضعف مدیریتی و بالاخص کمبود منابع مالی در این شرکت گلایه دارند و تاکید می شود تنها در صورت تزریق منابع مالی و مدیریت قوی می توان اهداف چشم انداز ۲۰ ساله درخصوص صنعت پتروشیمی را محقق کرد.
به گفته کارشناسان طی سه سال اخیر سرعت ارتقای جایگاه صنعت پتروشیمی در کشور روند نزولی در پیش گرفته و برای بهبود این وضعیت هر چه زودتر باید راهکارهایی اجرایی مناسب اندیشید.
این گزارش اشاره دارد: ادامه ضعف مدیریتی در پتروشیمی می تواند مبنایی برای واگذاری این شرکت به وزارتخانه ای دیگر شود. بر همین اساس باید وزارت نفت هر چه زودتر به فکر ایجاد راهکارهایی در جهت حفظ این شرکت و تعیین و تکلیف وضعیت طرح های این شرکت داشته باشد.
در حال حاضر بررسی های نشان می دهد که شرکت هایی که توسعه آن در اختیار دولت است اگرچه وضعیت مناسبی از نظر پیشرفت در توسعه ندارند اما به نظر می رسد وضعیت این مجتمع ها از وضعیت مجتمع های در اختیار شرکت های خصوصی چون شرکت سرمایه گذاری ایرانیان بهتر است و باید هر چه زودتر برای تقویت شرکت های خصوصی فعال در امور پتروشیمی و ایجاد نظم در بخش خصوصی و مدیریت آن توسط دولتی ها اقدام کرد.
براساس این گزارش، درحال حاضر یکی از اساسی ترین ایراداتی که در گزارش مرکژ پژوهش های مجلس به آن پرداخته شده عدم توجه لازم به تربیت نیروی انسانی در شرکت ملی صنایع پتروشیمی طی دو سه سال اخیر است.برهمین اساس بسیاری از طرح های پتروشیمی در حال حاضر با تاخیرهای ۵۰ درصدی نسبت به برنامه مواجهند و ادامه این روند تبدیل شدن به پتروشیمی اول منطقه را به رویایی دست نیافتنی بدل می کند.
البته در سال ۱۳۸۹ مبهم بودن ساختار جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عنوان سازمان توسعه ای- حاکمیتی و مشخص نبودن قیمت انواع خوراک واحدهای پتروشیمی را نیز باید به موارد قبل اضافه کرد.
براین اساس در سال گذشته حدود ۲۱ طرح در دست اجرا بوده است که ۵طرح در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی،۵طرح در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس و ۱۱ طرح در سایر مناطق بوده است.
همانطور که از اطلاعات جدول عقب ماندگی طرح های پتروشیمی در سال گذشته مشخص است، اغلب طرح ها از برنامه عقب است.این درحالی است که برنامه زمانبندی برخی از طرح ها مورد تجدید نظر قرار گرفته است.متاسفانه سرعت پایین اجرا باعث افزایش هزینه های طرح، از دست دادن توجیه اقتصادی آن و از دست دادن بازارهای جهانی در مقابل رقبا می شود.


مولوی عبدالحمید: تنها راه برون رفت از بحران، برگزاری یک انتخابات آزاد و سالم است

سحام نیوز: مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در خطبه های این هفته نماز جمعه اهل سنت این شهر، با اشاره به نزدیکی انتخابات مجلس گفت: امروز تمام دنیا با بحرانهای مختلفی مواجه است؛ سوریه، یمن و بسیاری از کشورهای خاورمیانه درگیر مشکلات و بحرانهای سیاسی و اجتماعی هستند. در اروپا و برخی کشورهای دیگر بحرانهای اقتصادی تشدید شده اند. به گزارش سحام و به نقل از سایت سنی آنلاین، وی گفت: میهن عزیز ما ایران نیز با مشکلات متعدد داخلی و خارجی مواجه است. از یک سو مشکلات اقتصادی و هزینه های سنگین زندگی، فقر و بیکاری و نبود درآمد مردم را به شدت آزار می دهد و موجب گسترش فساد مالی، رشوه خواری، رباخواری و غیره شده و از سوی دیگر شکافها و انشعابات داخلی حتی درون جناحها، اختلافها و چنددستگی ها را عیان کرده است.
امام جمعه اهل سنت زاهدان افزود: بحرانهای بین المللی از جمله تحریم‏های گسترده پیاپی و تهدید به حمله نظامی به تأسیسات هسته ای بر ما فشار می آورد و موجب نگرانی بیشتر مردم می شود. آنچه ما در این شرایط بحرانی به عنوان شهروند این کشور از روی خیرخواهی و دلسوزی می گوییم، این است که باید صداهای مخالف و منتقد را شنید و به انتقادات سازنده توجه کرد. من به تخریب و توهین اعتقاد ندارم و تاکنون علیه هیچ کس به تخریب، دروغ، تهمت و اهانت متوسل نشده و نخواهم شد، در حالی که برخی از مخالفین ما که دستاویزی علیه ما ندارند، از اخلاق اسلامی فاصله گرفته و هر نوع تهمت، افتراء و توهینی را بر ما روا داشته اند.
مولوی عبدالحمید همچنین گفت: بهترین سیاستی که می تواند مملکت را از این شرایط خطرناک و بحرانی خارج کند، آشتی ملی و برقراری وحدت و انسجام ملی کشور است، و این امر امکان پذیر نیست مگر اینکه راه گفتمان و مذاکره باز شود و سخن دگراندیشان و منتقدان و همه کسانی که معتقدند به نوعی در حق آنان ظلم و اجحافی صورت گرفته است، شنیده شوند. ملت ایران از هر تفکر و اندیشه ای، به این کشور تعلق دارند و باید حرف و شکایت همه شنیده شود و مشکلات آنان در چارچوب قانون اساسی حل گردد تا به انسجام و وحدت ملی برسیم.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه گفت: کشور ما دارای فرهنگ و تمدنی کهن و غنی است و باید مسئولین و نمایندگانی در خور شأن این تمدن و فرهنگ داشته باشد. مسئولین و نمایندگان مجلس ما با چنین پیشینه تاریخی باید توانمندتر و قوی تر از بسیاری کشورهای دیگر باشند تا بتوانند مشکلات را حل کرده و بر بحرانها فائق آیند.
مولوی عبدالحمید در خصوص انتخابات آینده مجلس گفت: دایره مشارکت در انتخابات باید وسیع باشد تا افراد توانمند از تفکرات مختلف بتوانند وارد صحنه شوند و نگران رد صلاحیت خود نباشند. ما به مجلسی نیاز داریم که افراد باسواد و صاحب اندیشه در آن بتوانند ورود پیدا کرده و قوانینی را وضع کنند که مملکت به چالش نیفتد و مسایل حل شود.
امام جمعه اهل سنت زاهدان اظهار داشت: من قصد توهین به نمایندگان این دوره را ندارم، اما در این دوره، مجلس ضعیفی داشتیم که دوره آن رو به پایان است. برای دوره جدید به نمایندگانی نیاز داریم که برای پست و موقعیت و جایگاه فردی خود تلاش نکنند، بلکه انسانهای توانمند، باسواد و باتجربه ای باید وارد صحنه شوند تا کشور را از بحران خارج کرده و شرایط را بهبود بخشند.
مولوی عبدالحمید گفت: وقتی رقابت در انتخابات به درون یک جناح محدود شود، نتیجه آن کاهش انگیزه مشارکت مردم و ورود افراد ضعیف به مجلس خواهد بود که بر مشکلات و بحرانهای جاری می افزاید.
وی افزود: مسئولین و بزرگانی که این قدرت و توانایی را دارند باید برای این مشکل چاره اندیشی کنند و شرایطی را فراهم نمایند که دایره مشارکت در انتخابات با حضور همه تفکرات، جناحها، اقوام و مذاهب وسیع گشته و رضایت مردم فراهم شود، و این اطمینان در همه جناحها و اقشار بوجود آید که کاندیداهای آنان از مشارکت در انتخابات و تائید صلاحیت محروم نخواهند شد.
امام جمعه اهل سنت زاهدان خاطرنشان کرد: اگر به این سخنان خیرخواهانه توجه نشود و زمینه آشتی و وحدت ملی در کشور با سعه صدر فراهم نگردد، بحرانها تشدید خواهد شد و این به نفع جناح حاکم نیست و تنها راه برون رفت از بحرانها برگزاری یک انتخابات ملی آزاد و سالم با در نظر گرفتن خواسته های همه مردم ایران است.

فرزاد اسلامی و اسماعیل سلمان پور به ترتیب به ٣ و ١ سال حبس تعزیری محکوم شدند

فرزاد اسلامی و اسماعیل سلمان پور دو فعال سابق دانشجویی دانشگاه های آزاد و پلی تکنیک، که آذرماه سال گذشته بازداشت شده بودند، به ترتیب به  ٣ و ١ سال حبس تعزیری محکوم شدند.
به گزارش دانشجونیوز، سیزدهم آذرماه سال گذشته نیروهای گشت بسیج دو فعال سابق دانشجویی با نام فرزاد اسلامی و اسماعیل سلمان پور را بازداشت کردند. اسماعیل سلمان پور پس از ٢ هفته و فرزاد اسلامی پس از ٤٠ روز تحمل حبس انفرادی در سلول های بند ٢-الف سپاه با قید وثیقه آزاد شدند.
دادگاه این دو نفر تابستان امسال در شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد. طی حکم صادره از سوی قاضی مقیسه، فرزاد اسلامی به دو سال حبس تعزیری محکوم شده، که یک سال آن به اتهام تبلیغ علیه نظام و یک سال آن به اتهام توهین به رهبری می باشد. با احتساب اجرا شدن حکم یک سال حبس تعلیقی این دانشجوی حقوق دانشگاه آزاد تهران مرکز، محکومیت وی به ٣ سال افزایش خواهد یافت. اسماعیل سلمان پور نیز به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است.
سوابق این دو فعال دانشجویی
فرزاد اسلامی دانشجوی رشته ی حقوق دانشگاه آزاد تهران مرکز و دبیر سابق کانون دانشجویان مسلمان این دانشگاه، در مدت تحصیل خود تاکنون به ٣ ترم محرومیت از تحصیل و ٣ ترم تبعید به دانشگاه های آزاد خارج از تهران محکوم شده است.
وی بار نخست در ١٣ آبان ٨٨ توسط مأموران وزارت اطلاعات بازداشت و پس از گذراندن ١۵ روز انفرادی در بند ٢٤٠ زندان اوین، آزاد شد. در بهار ٨٩، شعبه ی ١۵ دادگاه انقلاب وی را در خصوص این پرونده که مربوط به فعالیت های دانشجویی وی در دانشگاه آزاد در اعتراض به تقلب گسترده در انتخابات سال ٨٨ بود، به یک سال حبس تعلیقی محکوم کرد. وی بار دیگر در ١٣ آذر ٨٩ به همراه اسماعیل سلمان پور بازداشت شد و این بار در زمان بازجویی در بند ٢-الف تحت شکنجه های جسمی و روحی شدید برای اعترافات بی اساس مانند دریافت پول از سفارتخانه های خارجی قرار گرفت، اتهامی که به علت فقدان هر گونه مدرکی حتی درمتن کیفرخواست دادگاه وی هم قرار نگرفت.
اسماعیل سلمان پور عضو اسبق شورای مرکزی و شورای عمومی انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر، در طی دوران تحصیل خود در دانشگاه امیرکبیر به دلیل فعالیت در انجمن اسلامی این دانشگاه جمعاً به مدت ٤ ترم از تحصیل محروم شد و سپس با دستور مستقیم علیرضا رهایی رئیس انتصابی دانشگاه به بهانه اتمام سنوات تحصیلی از دانشگاه اخراج شد. وی اولین بار در بهمن ماه ٨٧ به همراه سه دانشجوی دیگر پلی تکنیک بازداشت شد و طی پروژه امنیتی وزارت اطلاعات علیه انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر در اواخر سال ٨٧ و اوائل ٨٨ ، به همراه نه  فعال دانشجویی دیگر حدود سه ماه را در سلولهای انفرادی بند های ٢٤٠  و ٢٠٩ تحت فشارهای گوناگون جسمی و روحی گذراند و سرانجام با وثیقه ٢٠٠ میلیونی آزاد شد. بار دیگر در آستانه ١٦ آذر سال ٨٩ توسط نیروهای سپاه بازداشت شد و پس از دو هفته حبس انفرادی به قید وثیقه آزاد شد.
ایرادات فراوان در مستندات دادگاه
اکثر مستندات قاضی مقیسه (بر اساس گزارش مأموران اطلاعات سپاه) برای متهم نمودن فرزاد اسلامی به توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام، مطالب صفحه ی فیسبوک این فعال دانشجویی بوده است. قاضی با توجه به مطالب به اشتراک گذاشته شده در صفحه فیس بوک، این اتهامات را در حالی به وی وارد کرده است که بسیاری از موارد مورد استناد، مطالبی بوده که دیگران در صفحه ی وی به اشتراک گذاشته بودند. قاضی مقیسه که اطلاع درستی از نحوه فعالیت در فیس بوک نداشته، در جلسه دادگاه از این شبکه اجتماعی با عنوان "کتاب" یاد کرده است. دیگر مستند این حکم نیز فرستادن مقاله ای از اکبر گنجی، و مقاله ای حاوی مستندات تقلب در انتخابات از طریق ایمیل برای "یک نفر" از دوستان توسط فرزاد اسلامی است که این عمل مصداق انتشار مطالب ضد نظام تشخیص داده شده است.

دادگاه اسماعیل سلمان پور و فرزاد اسلامی برگزار شد





مبهم بودن منشا آتش سوزی خوابگاه دانش آموزی دانشگاه چابهار

مامور مجلس برای بررسی حادثه آتش سوزی چابهار از مبهم بودن منشا آتش سوزی خوابگاه دبیرستان دانشگاه چابهار خبر داد.
به گزارش ایلنا، حیدری دستننایی با بیان اینکه گزارشی که در اختیار کمیسیون قرار داده، تنها یک گزارش اولیه بوده است، افزود: «مهم‌ترین مسئله‌ای که در مورد حادثه آتش سوزی چابهار وجود دارد مبهم بودن منشاء آتش سوزی است و تا زمانی که این موضوع روشن نشود گزارش تکمیلی را به کمیسیون ارائه نمی‌کنم.»
علت واقعی وقوع حادثه هنوز برای ما مشخص نیست
وی خاطرنشان کرد: «اگر چه علت حادثه آتش سوزی چابهار، ایجاد جرقه به دليل اتصال دو رشته سیم عنوان شد اما واقعیت این است که علت اصلي وحقيقي وقوع این حادثه هنوز برای ما مشخص نیست.»
مامور مجلس برای بررسی حادثه آتش سوزی چابهار، پیشنهادی را که به کمیسیون آموزش و تحقیقات برای روشن شدن علت واقعی این حادثه داده است بیان کرد و افزود: «از آنجا که مهم‌ترین بخش این حادثه هنوز برای ما ناشناخته مانده است، به کمیسیون پیشنهاد دادم که از نیروی انتظامی درخواست کنیم یک گروه فنی برای بررسی کار‌شناسی به محل حادثه اعزام کند.»
ارائه گزارش تکمیلی بعد از اعلام نظر گروه فنی نیروی انتظامی
حیدری دستننایی از موافقت رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با این پیشنهاد و درخواست از نیروی انتظامی برای بررسی علت بروز این حادثه خبر داد و تصریح کرد: «نیروی انتظامی هنوز موافقت خود را در این زمینه اعلام نکرده است و تا زمانی که یک گروه فنی از سوی آن‌ها در مورد منشاء آتش سوزی اظهار نظر نکند نمی‌توانیم به علت واقعی بروز این حادثه پی ببریم بنابراين گزارش تکمیلی حادثه آتش سوزی چابهار بعد از اعلام نظر کار‌شناسی این گروه فنی ارائه می‌شود.»
وزارت آموزش و پرورش به وظیفه خود در مورد این دبیرستان عمل نکرده است
وی در ادامه با اعلام اینکه وزارت آموزش وپرورش تاکنون سندی دال بر اینکه وظیفه قانونی خود را بر طبق اساس‌نامه شورای عالی آموزش وپرورش نسبت به دبیرستان وابسته به دانشگاه دریانوردی چابهار انجام داده ارائه نکرده است، افزود: «اگر چه اقدامات اولیه مسئولان در روز وقوع حادثه با توجه به بضاعتشان قابل قدرداني‌ست اما وزارت آموزش و پرورش به وظیفه خود مبنی بر مدیریت وایفای مسئولیتی که در مورد این دبیرستان داشت عمل نکرده است.»
مامور مجلس برای بررسی حادثه آتش سوزی چابهار خاطرنشان کرد: « طبق اساس‌نامه شورای عالی آموزش وپرورش، سرکشی و نظارت مستمربر دبیرستان‌های وابسته به سایر وزارتخانه‌ها و استانداردسازی این دبیرستان‌ها و فضای خوابگاه آن‌ها وهمچنین اطمینان ازکامل بودن نیروهای سرپرست خوابگاه از وظایف وزارت آموزش و پرورش است.»
وی تصریح کرد: «این در حالی است که وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که وقوع حادثه در دبیرستان وابسته به دانشگاه دریانوردی چابهار ارتباطی به این وزارتخانه ندارد.»
حیدری دستننایی با تاکید بر اینکه وزارت آموزش و پرورش یا اساس‌نامه شورای عالی آموزش و پرورش را مطالعه نکرده است یا آن را قبول ندارد، افزود: «وزارت آموزش و پرورش با این اظهار نظر که نسبت به حادثه آتش سوزی چابهار مسئولیتی ندارد اساس‌نامه شورای عالی آموزش و پرورش را که زمان آقای مظفر به تصویب رسیده بود و هنوز باطل نشده و معتبر است، نقص کرده است.»
وی در پاسخ به این پرسش که وزارت آموزش و پرورش تاکنون چه اقداماتی را برای خانواده‌هایی که فرزندان آن‌ها در این حادثه کشته شدند انجام داده است افزود: «وزارت آموزش و پرورش در حد دلجویی با این خانواده‌ها وارد گفتگو شده و اعلام آمادگی کرده است؛ براساس نظر دستگاه‌های قضایی و در صورتی که قانون مکلف کند غرامتی را که تعیین خواهد شد به آن‌ها بپردازد.»

کشته و زخمی شدن ۵ دانش آموز چابهاری در آتش سوزی خوابگاه دانش آموزی پسران




فاز جدید هدفمندی یارانه‌ها در سالروز اجرای این طرح

سحام نیوز:  احمدی نژاد قصد دارد سه شنبه هفته جاری همزمان با سالروز اجرای رسمی قانون هدفمندی یارانه‌ها، سیاست جدید یارانه‌ای دولت را اعلام کند.
رسانه های داخل کشور اعلام کردند که از وزارت امور اقتصادی و دارایی خبر می‌رسد که همایش “اولین سالروز اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها” سه شنبه هفته جاری با حضور دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور در ساختمان سابق مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود.
به گزارش سحام، این خبرگزاری ها می افزایند: “اگر می‌خواهید بدانید سیاست جدید یارانه‌ای دولت چیست، حتما سه شنبه به سخنان احمدی نژاد گوش دهید، احمدی نژاد قصد دارد بخش‌های دیگری از هدفمندی یارانه‌ها را رونمایی کند.”
محمدرضا رحیمی معاون اول احمدی نژاد، سیدشمس‌الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی، و سایر اعضای هیئت دولت، معاونان وزرا و مدیران دستگاه‌های اجرایی کشور نیز در این همایش حضور خواهند داشت.
نگرانی ها آنجا قوت می گیرد که در خبرهای غیر رسمی آمده است که دولت می‌خواهد فاز جدید هدفمندی یارانه‌ها را با آغاز تغییرات در قیمت حامل‌های انرژی کلید بزند.
برخی نمایندگان مجلس و کارشناسان اقتصادی نسبت به منحرف شدن هدفمندی یارانه‌ها از اهداف اولیه و کشیده شدن این موضوع برای تحقق وعده‌هایی همچون چند برابر شدن یارانه نقدی هشدار می‌دهند و حتی معتقدند که در صورت اجرای شبانه هدفمندی در دور جدید و به دلیل مهیا نبودن شرایط لازم، این موضوع می‌تواند تبعات اجتماعی به دنبال داشته باشد.




ناتو رسما به ماموریت خود در عراق پایان داد

سحام نیوز: ناتو اعلام کرد که امروز به طور رسمی به ماموریت خود در عراق پایان داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه،‌ پس از آنکه ناتو نتوانست موافقت دولت عراق برای اعطای مصونیت قضایی به نظامیان ناتو را جلب کند، این پیمان امروز به طور رسمی ماموریت خود در عراق را پایان داد.
“روبرت کاسلن” فرمانده نیروهای ناتو در افغانستان اعلام کرد که پیمان آتلانتیک شمالی قصد داشت موافقت نامه ای را با دولت عراق امضا کند که بدون موافقت پارلمان این کشور باشد اما دولت عراق اعلام کرد که این موافقت نامه باید با موافقت پارلمان عراق باشد.





«آکسفورد و شکنجه»؛ گزارش مجله مک‌لینز کانادا در باره مهدی هاشمی-قسمت اول

image
مجله معتبر مک‌لینز کانادا در شماره این هفته خود، به سراغ پرونده‌ای رفته است که بسیاری از رسانه‌های فارسی زبان از بحث در باره آن خودداری می‌کنند. سوژه مهم این هفته این مجله کانادایی، حکم دادگاه عالی انتاریو علیه مهدی هاشمی با شکایت هوشنگ بوذری و ماجرای پذیرش فرزند چهارم هاشمی رفسنجانی در دانشگاه آکسفورد است. بوذری به مک‌لینز گفته است که هزینه‌های سفر و هتل‌های لوکس و «خانم»های همراه در هتل‌های مختلف را برای مهدی هاشمی تامین کرده است. ترجمه قسمت اول این گزارش را امروز در خودنویس می‌خوانید.
ترجمه بخش اول گزارش مجله مک‌لینز:
‎فرزند یکی از روسای جمهوری پیشین ایران که تلاش می‌کند در شرایط ویژه‌ای دکترای خود را از دانشگاه آکسفورد بگیرد، از سوی دادگاهی در کانادا محکوم به پرداخت میلیون‌ها دلار خسارت به کسی است که در دوران بازداشت شکنجه شده است‫.‬ مهدی هاشمی رفسنجانی، چهارمین فروزند آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهوری ایران از ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶ است‫.‬ خانواده او جز ثروتمندترین خانواد‌ه‌های ایران هستند‫.‬ هوشنگ بوذری در دوران زمام‌داری هاشمی رفسنجانی با پسرش آشنا شد‫.‬ بوذری سال‌ها قبل از آن، به عنوان مشاور با مجلس و وزارت نفت ایران کار کرده بود‫ اما رابطه‌اش را با دولت در ۱۳۶۶ قطع کرد و مشاوری بین‌المللی در حوزه نفت شد و به شرکت‌های خارجی برای بستن قراردادهای نفتی با ایران همکاری کرد.‬

‎‫بوذری در سال ۱۳۷۰‬ یک قرارداد بسیار بزرگ را به امضا رساند که ۵ شرکت بزرگ اروپایی و ژاپنی را وارد معامله با ایران می‌کرد‫.‬ کمی بعد از آن، پیغام رسید که رئیس جمهوری، اکبر هاشمی رفسنجانی و پسرش مهدی می‌خواهند با او ملاقات کنند‫.‬ بوذری که آن زمان ساکن ایتالیا بود به ایران پرواز کرد و هاشمی رفسنجانی در آن دیدار به بوذری گفت که فرزند ۲۲ ساله‌اش مهدی، می‌‌خواهد سر از معاملات نفتی در آورد‫.
‬‎بوذری به مک‌لینز می‌گوید‫:‬ «از اولش ماجرا بوی خیر نمی‌داد‫.‬» بوذری نتوانسته به رئیس جمهوری ایران «نه» بگوید و در عین حال نمی‌خواسته فرزند نازپرورده هاشمی هم مزاحم کارهای تجاری‌اش شود‫.‬ بوذری می‌گوید‫:‬ «برای آنکه ‫[‬مهدی‫]‬ مزاحمت کمتری برایم درست کند، صدها هزار دلار خرج تامین سفرهای او به نقط مختلف دنیا و اقامتش در هتل‌های لوکس کرده‌ام‫.‬ متاسفم که بگویم که شرکت من حتی هزینه‌های ‫"‬شرکت‌های اسکورت‫"(‬تامین کننده همراه ز‫ن) برای او در هتل‌هایی در پارک لین، لندن و ژنو و هرجایی که فکرش را بکنید، پرداخت کرده است.»
‬‎‫بوذری می‌گوید که این کارها تا مدتی نتیجه‌بخش بود اما بعد از مدتی کوتاه، مهدی از طریق دوستش تقاضای ۵۰ میلیون دلار پول کرد تا پروژه نفتی سرجایش بماند. با آنکه بوذری و شرکایش حاضر به پرداخت بودند، اما کل «کمیسیون» این قرارداد کمتر از مبلغ مورد تقاضای مهدی هاشمی بوده است. بوذری تلاش کرد برای راضی نگاه داشتن مهدی به عنوان مشاور شخصی‌اش کار کند.  وقتی بوذری در ماه می ۱۹۹۳ (خرداد ۱۳۷۲) به تهران رفت، بر خلاف همیشه، خبری از محافظ و راننده مهدی هاشمی در فرودگاه نبود. ۹ روز بعد، ماموران لباس شخصی پوش بوذری را از آپارتمانش در تهران ربودند.
‬‎‫بوذری نزدیک به ۸ ماه بعد از بازداشت را در زندان‌های اوین و توحید سپری کرد. ضربه‌هایی که به سر او وارد کردند موجب کاهش شنوایی‌اش شد و ضربه‌های به کف پاهایش باعث شد شماره پاهایش بزرگ‌تر شوند. سرش را در کاسه توالت فرو کردند و مجبور به خوردن محتوایش کردند. او (به دروغ)  به همکاری با ۵ سازمان جاسوسی خارجی اعتراف کرد. بوذری می‌گوید که این اعتراف را داوطلبانه به این شرط نوشت که [بازجو] هفت‌تیرش را بیاورد و یک تیر در سرش شلیک کند. [بازجوها] قول دادند، اما هیچگاه به قول‌شان وفا نکردند».‬
‎‫در ماه اوت ۱۹۹۳، فرشته یوسفی، همسر هوشنگ بوذری سه میلیون دلار به حساب وزارت اطلاعات ایران به اسم پرداخت هزینه‌های بیمارستانی واریز کرد(مجله مک‌لینز مدارک مربوط به این پرداخت را ملاحظه کرده است)، اما بوذری تا فوریه ۱۹۹۴ ازاد نشد. وقتی از زندان بیرون آمد، فهمید تمامی قراردادهایی که برای بستن‌شان تلاش و مذاکره کرده بود، باطل شده‌اند و شرکتی جدید که زیر نظر مهدی هاشمی شکل گرفته بود کل پروژه را تصاحب کرد. این مساله به بوذری ثابت کرد که کسی جز مهدی هاشمی پشت شکنجه [و بازداشت هشت ماه‌اش] نبوده است. بوذری برای آنکه گذرنامه‌اش را پس بگیرد، مجبور به پرداخت ۲۵۰،۰۰۰ دلار دیگر هم شد و برای همیشه از ایران رفت. او از سال ۲۰۰۲ شهورند کانادا بوده است.‬
‎بوذری به مک‌لینز می‌گوید‫:‬ «وقتی در بازداشتگاه توحید بودم، چند بار سعی کردم خودم را بکشم، اما متاسفانه یا خوشبختانه، سلول ۱۸۰ سانت طول کافی برای عقب رفتن و دویدن برای زدن سر به دیوار بتونی ندارد‫ که به خودتان[با قدرت لازم] آسیب جدی‌ای وارد کنید.‬ این کار ممکن بود تا حدی منجر به آسیب شود، ولی برای خودکشی کفایت نمی‌کرد‫.‬ این باعث شد به این نتیجه برسم که اگر قرار نیست در زندان بمیرم، شاید دلیلی برایش وجود داشته باشد‫.‬ با خودم عهد بستم که اگر سالم از زندان بیرون آمدم و توانستم به خانواده‌ام ملحق شوم، برای عدالت بجنگم، نه برای خودم، که برای هزاران ایرانی که زیر شکنجه، سر سیاه‌چال‌ها و در مقابل جوخه اعدام این رژیم خشن جان دادند‫».
‬‎‫بوذری ابتدا تلاش کرد از دولت ایران شکایت کند، اما دادگاه شکایتش را به خاطر مصونیت کشورهای خارجی تحت قانونی در کانادا رد کرد. بوذری در سال ۲۰۰۵ توسط وکیلش مارک آرنولد، علیه هفت نفری که نقشی در شکنجه  داشتند، از جمله مهدی هاشمی، شکایت خود را تقدیم دادگاه عالی استان انتاریوی کانادا کرد.
‬‎‫هیچکدام از متهمان به شکایت پاسخی ندادند تا آنکه سر وکله مهدی هاشمی سال گذشته در دانشگاه آکسفورد پیدا شد، جایی دور از انتاریو که چندان از دید دستگاه قضایی کانادا پنهان نبود. بوذری به دادگاه بازگشت و تقاضای حکم کرد. حکمی که در زمان استنکاف متهمان از حضور  در دادگاه صادر می‌شود. قاضی لو، در ماه اوت امسال حکم ۱۳ میلیون دلاری خود را علیه مهدی هاشمی صدر کرد. او مهدی هاشمی را محکوم به پرداخت ۱۳ میلیون دلار به بوذری و خانواده‌اش به خاطر خسارت‌های وارده کرد.‬
پایان قسمت اول




یک نویسنده حکومتی مقیم ایران به مخالفان خامنه‌ای پیوست

image
رضا رئیسی، نویسنده‌ای که رسانه‌های حکومتی از او «نویسنده دفاع مقدس و انقلاب» نام می‌برند، با انتشار نامه‌ای از اعتراض به آیت‌الله خامنه‌ای حمایت کرده و درباره روحانیان حکومتی گفته است: «اینان درس‌شان را بلدند. تقیه، احتیاط ، مدارا، مصلحت و… جماعت بدهكار را هیچ یك در برابر حاكمان طلا و تیغ و طمع هوس ایستادگی نیست. یكی ترس جان دارد و دیگری حرص نان.»
رضا رئیسی، نویسنده نزدیک به جمهوری اسلامی که کتاب‌هایش درباره جنگ ایران و عراق و انقلاب ۵۷ را نهادهای حکومتی و نظامی منتشر کرده‌اند، با نامه‌ای به محمد نوری‌زاد از نامه‌های اعتراضی وی به آیت‌الله خامنه‌ای حمایت کرده است.
او همچنین در این نامه از شرایط موجود ایران انتقاد کرده و درباره روحیانیانی که جرأت اعتراض کردن را ندارند، خطاب به نوری‌زاد گفته است: «از جمعی به نام علما، فضلا و دانشمند طلب همراهی كرده‌ای. پیغام تو حقیقتاً به این‌ها تعلق ندارد. فقط نظم‌شان را بر هم می‌زنی. اینان درس‌شان را بلدند. تقیه، احتیاط ، مدارا، مصلحت و… جماعت بدهكار را هیچ یك در برابر حاكمان طلا و تیغ و طمع هوس ایستادگی نیست. یكی ترس جان دارد و دیگری حرص نان. بدهكار فرسوده می‌شود. مثل آهن زنگ‌زده می‌پوسد.»
رئیسی که تا کنون رسانه‌های حکومتی نظیر خبرگزاری فارس، از وی به عنوان «نویسنده دفاع مقدس و انقلاب» نام می‌برند، در بخش دیگری از این نامه‌ به نوری‌زاد گفته است: «فقط در نامه‌های بعدی نگاهت را به سمت مخاطبان دیگر ببر. به سمت اشباح و روح‌های سرگردان كه با سبكبالی پرندگان در آسمان می‌چرخند و از گزند شكارچیان ارتش سایه‌ها در امان‌اند. خطابت به مردگان باشد كه دنیا را تجربه كرده‌اند و پی برده‌اند هیچ حقارت و ننگی بدتر از مردن در زیر بار ظلم نیست و به یقین اگر دوباره فرصت زندگی بیابند اینبار ایستاده می‌میرند.»
رضا رئیسی در جریان انتخابات گذشته از میرحسین موسوی حمایت کرده بود که با انتقاد رسانه‌های حکومتی مواجه شد، اما این اولین بار است که تلویحا به جنگ لفظی با خامنه‌ای رفته است.