۱۳۸۹ خرداد ۲۸, جمعه

چند خبر کوتاه .... رد سناریوی شهید سازی و اعلام سناریویی برای علیرضا بهشتی / اطلاعیه مطبوعاتی


ناپديد شدن مهندس ابراهيم رشيدي روزنامه نگار آذربايجاني در اردبيل
ساوالان سسي :
مهندس ابراهيم رشيدي روزنامه نگار و وبلاگ نويس آذربايجاني از روز دوشنبه ۲۴ خرداد ٨۹ در اردبيل ناپديد شده است.
اين وبلاگ نويس و روزنامه نگار آذربايجاني عصر روز دوشنبه ۲۴ خرداد ٨۹ پس از ملاقات با يکي از دوستانش در بازار اردبيل در راه بازگشت به منزل خواهرش ناپديد شده و تا کنون تماسي با خانواد نداشته است.
شاهدان عيني مي گويند ماموران امنيتي ابراهيم رشيدي را در مسير بازگشت به منزل خواهرش تحت تعقيب قرار داده بودند و گمان مي برند که رشيدي توسط ماموران اداره اطلاعات اردبيل بازداشت شده باشد.
مسئولين امنيتي از دادن پاسخ به سوالات خانواده رشيدي امتناع کرده و از بازداشت وي ابراز بي اطلاعي مي کنند. خانواده اين فعال مدني آذربايجاني به شدت نگران سلامتي جسمي وي هستند.چندي پيش نيز ماموران امنيتي با مراجعه به منزل پدري اين وبلاگ نويس آذربايجاني در شهر مشکين شهر(خياو) پس از تفتيش منزل کتابها و دست نوشته هاي وي را با خود برده بودند.
رشيدي پيش از اين نيز در فروردين و خرداد ۸۵ بازداشت و ۱۵ آذر ۸۷ پس از تحمل ۵ ماه حبس تعزيري از زندان اروميه آزاد شده بود.
ابراهيم رشيدي عضو هيات تحريريه ماهنامه "بايرام" و هفته نامه توقيف شده "نويد آذربايجان" و وبلاگ نويس، مدرس زبان ترکي آذربايجاني، عضو مؤسس سازمان غير دولتي(NGO) "آذرتوپراق"‏،‏ عضو هيأت مؤسس و دبير کانون فرهنگي"استاد شهريار" دانشگاه اورميه، مدير مسؤل نشريه دانشجويي "اولدوز"‏، سردبير نشريه دانشجويي "بولوت" در دانشگاه اورميه و شاعر آذربايجاني مي باشد.
اين فعال شناخته شده آذربايجاني در طي سالهاي گذشته بارها بازداشت و زنداني شده است. سازمان عفو بين الملل با صدور اطلاعيه هايي در ۱ آوريل و ۱ مي ۲۰۰۶، بازداشت و فشار بر اين وبلاگ نويس و روزنامه نگار آذربايجاني را محکوم نموده بود.



کردستان در چهلم اعدام شدگان نوزده اردی بهشت در خاموشی فرو رفت
خبرگزاری هرانا
در پی فراخوان خاموشی شماری از فعالین مدنی، سیاسی و مدافعان حقوق بشر به منظور گرامیداشت یاد اعدام شدگان 19 اردی بهشت، در اعتراض به اجرای این احکام غیرقانونی و اعتراض به تحویل ندادن پیکرهای اعدام شدگان، شب گذشته کردستان در خاموشی فرو رفت.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، این طرح که با حمایت مستقیم سلطنه رضایی، مادر فرزاد کمانگر نیز همراه بود، شب گذشته در بسیاری از شهرهای مناطق کردنشین منجمله سنندج، مهاباد، میروان و کامیاران با همکاری خودجوش مردم به اجرا درآمد.
بر اساس این طرح مقرر شده بود که ساعت 10 شب چهارشنبه 26 خردادماه(شب چهلمین روز اعدام مخفیانه و جمعی فرزاد کمانگر، شیرین علم هولی، علی حیدریان، فرهاد وکیلی و مهدی اسلامیان) به مدت 5 دقیقه مردم چراغ های منزل خود را خاموش نمایند.
گفتنی است برخی سازمان های سیاسی و حقوق بشری نیز با صدور بیانیه هایی حمایت خود را از این اعتراض مدنی اعلام نموده بودند.

دو سال و نود و یک روز حبس تعزیری برای شاهین زینعلی
خبرگزاری هرانا
 صبح روز چهارشنبه 26 خردادماه، شاهین زیعلی از سوی شعبه 26 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی، به دو سال و نود و یک روز حبس تعزیری محکوم کرد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، حکم صادره در خصوص این روزنامه نگار و فعال سیاسی حاکی از 2 سال حبس به جهت اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طریق عضویت در حزب پان ایرانیست، 91 روز حبس به جهت فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق شرکت در تجمعات غیر قانونی منجر به اغتشاش، و مصاحبه با رسانه های بیگانه و پرداخت مبلغ یک میلیون و پانصد هزار ریال جزای نقدی می باشد.
شاهین زینعلی پس از چهار ماه بی خبری از پرونده خود اول خرداد ماه به شعبه بیست وششم دادگاه انقلاب تهران برای کسب اخرین دفاع احضار شد که به درخواست محمد مصطفایی وکیل مدافع ایشان جلسه رسیدگی به تاریخ 22 خرداد ماه سال جاری موکول شد.
حکم دو سال و نود و یک روز حبس تعزیری برای این روزنامه نگار با سابقه به وکیل ایشان به صورت حضوری و شفاهی ابلاغ شده است.
این روزنامه نگار 29 ساله که در تاریخ 7 دیماه 88 در منزل شخصی خود بازداشت و راهی بند 240 زندان اوین شده پس از گذراندن بیش از سه هفته بازداشت در انفرادی وزارت اطلاعات با تودیع وثیقه یک میلیارد ریالی موقتا ازاد شد.
هنگام بازداشت نیز منزل وی مورد بازرسی کامل قرار گرفته که تمامی مدارک شناسایی وی از جمله پاسپورت، وسایل شخصی، کتاب های تخصصی روزنامه نگاری و ارشیو خبری ایشان توقیف شد و با گذشت بیش از پنج ماه نیروهای امنیتی از بازگرداندن وسایل مذکور امتناع می ورزند.




رد سناریوی شهید سازی و اعلام سناریویی برای علیرضا بهشتی
اطلاعیه مطبوعاتی
دستگاه امنیتی به واسطه رسانه دروغ پرداز انحصاری به اصطلاح ملی که از طریق مالیات و سرمایه های کشور تامین بودجه می شود، چندی است که فشارهای خود را در اشکال متعددی منجمله فشارهای رسانه ای و روانی بر مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران افزایش داده که مجموع این فشارها دارای ابعاد متعدد و اشکال پیچیده ای است. آخرین هجمه های رسانه ای در این رابطه علاوه بر متون سایت های نزدیک به دولت به پخش ویدیویی ۱۴ دقیقه ای در روز ۲۲ خرداد مربوط می شود که پرداختن به جزییات آن در دستور این نوشتار نیست.

در این رابطه پیش تر مجموعه با موضع گیری در قبال این هجمه ها و تخریب ها به کلیت اتهامات مطرحه پاسخ داده بود و پس از آن نیز با جمع بندی نسبت به سناریو بودن این جنگ رسانه ای سعی نمود با مشی متفاوتی به خنثی کردن این روند بپردازد. در این روند مجموعه سعی می کند به جای مکرر پاسخگویی به اتهامات تکراری و جعلی مطرحه از سوی دستگاه امنیتی حکومت ایران که از کمترین وجاهت و مشروعیتی در قانون و اخلاق برخوردار نیست به تحلیل دلایل و اهداف این تخریب ها توام با روشن گری بپردازد.
با توجه به شرایط و اطلاعات دریافتی مبنی بر برنامه سناریوسازان برای افزایش فشارهای رسانه ای و روانی بر جریانات و افراد منتقد به خصوص شخص آقای سید علیرضا بهشتی، مشاور ارشد مهندس میرحسین موسوی، از رهبران معترضان موسوم به جنبش سبز، مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران لازم دید پیش از اجرایی شدن سناریوی نیروهای امنیتی بر اساس وظیفه خود نسبت به شفاف سازی بیشتر در خصوص اتهامات مطرحه تحت عنوان پروژه شهید سازی و نقش شبکه های سایبری بعنوان بخشی از اتهامات پاسخ دهد.
رسانه های متعدد دولتی یا نزدیک به دولت با استفاده از متن ذیل عملا این سناریوسازی را آغاز کرده و تداوم بخشیدند:
"پروژه دوم اما، پروژه تهیه لیست شهدای ۷۲ نفره علیرضا بهشتی بوده است. این پروژه نیز دقیقاً مشابه نقشی که کیوان رفیعی ایفا کرده بود کلید خورده ویکی از عوامل منافقین با تماس با کیوان رفیعی مطالبی را تحت عنوان لیست کشته شدگان در اختیار وی قرار می دهد و این عامل سیا نیزبا ۲ واسطه یعنی احمد باطبی و محسن مخملباف لیست را به علیرضا بهشتی مشاور میرحسین موسوی و نماینده وی در کمیته موسوم به پیگیری بازداشت‌شدگان پس از انتخابات می‌رساند. علیرضا بهشتی نیز لیست مذکور را به میرحسین موسوی و مهدی کروبی، کاندیداهای انتخابات دهم ریاست‌جمهوری می‌دهد که تشکیلات و تیم این دو کاندیدای ریاست‌جمهوری اقدام به زمینه‌سازی در این خصوص می‌کنند که اخبار کذب کشته شدن سعیده پورآقایی و ترانه موسوی از این دست اخبار بودند تا با استفاده از سناریوهای خاص، سعی داشتند در این جریان فتنه اعلام کنند که ما شهید دادیم، گفتنی است این دو پروژه دقیقاً سناریوی بیگانگان به‌ویژه سازمان سیا را برای ادامه تنش و آشوب در کشور وضوح بیشتری می‌دهد " (روزنامه های ایران، کیهان، سایت های تابناک، گرداب، فارس، نگاه نو، رجانیوز، کانالهای ۱ و ۲و ۶، العربیه و پرس تی وی صدا و سیمای دولتی، حدفاصل ۲۴ اسفند ۸۸ الی ۲۲ خرداد ۸۹)

همانطور که اشاره شد، جهت تنویر افکار عمومی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران لازم میداند فارغ از موضوع بی اساس بودن ارتباط مجموعه با کشور و سازمان سیاسی مورد اشاره، نکاتی را جهت توضیح ارایه کند.
گزارش و لیستی که توسط سناریوسازان به آن مکرر اشاره می شود، گزارش تفصیلی نقض حقوق بشر پس از انتخابات است که ابتدا به نام "خرداد خونین"(۱۰ تیرماه ۸۸) و سپس نسخه به روز شده آن به نام" دو ماه اعتراض و سرکوب" (۱۰ شهریورماه ۸۸) بر روی خروجی های این مجموعه قرار گرفت. این گزارش برخلاف ادعاهای سناریوسازان که قصد القای عمل برنامه ریزی شده مجموعه در انتقال یک داده غیرعمومی از کانالی غیرعمومی و با نیتی برنامه ریزی شده به شخص علیرضا بهشتی را  دارد؛ گزارشی عمومی بوده که علاوه بر انتشار گسترده آن در سایت ها و رسانه ها توسط انتشارات مجموعه چاپ و بصورت عمومی نیز توسط سخنگوی مجموعه در حاشیه نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ارایه شد (تصویر قرایت این گزارش حتی در سیمای جمهوری اسلامی در تاریخ ۲۲ خردادماه سال جاری نیز نمایش داده شد)، از این رو این گزارش که برگرفته از تحقیقات میدانی و اطلاعات استخراجی و جمع آوری شده مجموعه بود، با توجه به نحوه انتشار عمومی آن بدون اینکه نیاز به ارسال خصوصی وجود داشته باشد و نیز انتشار عمومی آن پیش از انتشار لیست آقای بهشتی به خوبی گواه از فقدان وجود طرحی است که دستگاه امنیتی مدعی آن  است.
همینطور بر خلاف ادعای رسانه های وابسته به دولت ایران، مطلقاْ در هیچیک از گزارشات مجموعه تاکنون اسامی ۷۲ تن جان باخته ذکر نشده است! و در این گزارش نیز، مجموعه تعداد جان باختگان را ۷۷ نفر ذکر می کند که باز در این ۷۷ تن،  ۴۱ نفر از این تعداد در بخش اسامی مستند و ۳۶ تن دیگر بعنوان غیرموثق و نیازمند اسناد اعلام شده است. (صفحات ۱۶ و ۱۷ - بخش جان باختگان غیرنظامی)
و در نهایت نیز لازم به توضیح است که باز هم برخلاف ادعای واهی رسانه های دولتی، مبنی بر شهید سازی، اسامی ترانه موسوی و سعیده پورآقایی، با اینکه مجموعه، پاسخهای دولت را در موضوع این دو نام، ابهام زدا نمیداند اما و اساسا این اسامی در گزارش مجموعه در دسته بندی اسامی غیرموثق و نیاز به اسناد قرار گرفته است. (همان صفحات) که این موضوع نیز دلیل دیگری بر حساسیت های حرفه ای این مجموعه و رویه غیرسیاسی و همینطور بی اساس بودن اتهام اجرای سناریوی شهید سازی است.
اشاره حداقلی به نکات کلی مورد اشاره کافی است تا پرده از سناریویی دیگر که با در اختیار گرفتن قدرت رسانه های انحصاری و مالیات و سرمایه کشور توسط نیروهای قانون گریز آماده شده است، برداشته شود. مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران با تاکید بر هویت حقوقی و غیرسیاسی بودن ماهیت خود، و با تاسف از این رویه، و در عین ناامیدی از پخش این جوابیه در رسانه به اصطلاح ملی، دستگاه امنیتی را دعوت می کند به جای تحریف واقعیت و سناریوسازی برای کوشندگان حقوق بشر و تلاش برای نشان دادن بی اعتباری آمار و اسناد مدافعان حقوق بشر نسبت به مطالبی کلان تر از قبیل هزاران مورد نقض حقوق بشر منجمله بازداشت هزاران تن از معترضان و قتل ده ها شهروند معترض در همان گزارش پاسخگو باشد و تلاش کنند هدف خود را مجازات آمران این جنایات قرار دهد نه گزارشگران و افشاکنندگان آن.

دبیرخانه مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران
۲۷ اردیبهشت ماه ۱۳۸۹