۱۳۹۱ فروردین ۱, سه‌شنبه

مهمترین خبرهای روز سه شنبه بخش دوّم، تحلیل ها و آخرین گزارشات از اعتراضات، بازداشتها، زندان، و بیدادگاهها --- بیانیه ها

بهاران خجسته باد

هر روزتان نوروز، نوروزتان پیروز

باز آمدن

سه شعر بهاری از رضا مقصدی

در خانه، صدای پای گندم سبزست / در سینه، سروده‌های گندم سبزست / شادا ز پس ِ زردترین، حادثه‌ها / شعر من وُ ماجرای گندم سبزست

Profilbild


 




گراميداشت سالروز تولد کيانوش آسا توسط جمعی از دانشجويان دانشگاه علم و صنعت

 دانشجونيوز

جمعی از هم کلاسی ها و هم دانشگاهيان کيانوش آسا، امروز ٢٩ اسفند، همزمان با سالروز تولد وی (٢٩ اسفند ١٣٦٢) با صعود به يکی از ارتفاعات شمال تهران ياد و خاطره ی اين شهيد راه آزادی را گرامی داشتند.
اين دانشجويان با تهيه کيک تولد و شمع عدد ٢٨، سومين تولد کيانوش پس از فراغش را گرامی داشتند.
به گزارش دانشجونيوز، در دو سال گذشته نيز مراسم تولد کيانوش آسا از طرف خانواده، دوستان و هم دانشگاهيان وی به طرق مختلف گرامی داشته شده است. از آن جمله برگزاری مراسم تولد در اسفند ٨٨ در پارک شهيد کيانوش آسا توسط دانشجويان سبز دانشگاه علم و صنعت بود که با برخورد نيروی حراست دانشگاه و احضار افراد شرکت کننده به کميته انضباطی همراه بود. سال گذشته نيز دانشجويان با قرار دادن پوستر های کيانوش و روشن کردن شمع و چسباندن برچسب در سطح دانشگاه اين روز را گرامی داشتند.

کيانوش آسا دانشجوی نخبه ی مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی شيمی دانشگاه علم و صنعت بود که در جريان حوادث پس از انتخابات ٢٢ خرداد ٨٨ و در پی شرکت در تظاهرات ميليونی ٢۵ خرداد آن سال، به ضرب دو گلوله جان خود را از دست داد. وی تحصيلات کارشناسی خود را در دانشگاه رازی کرمانشاه گذراند و علاوه بر موفقيت های علمی، عضو گروه کوهنوردی دانشگاه علم و صنعت و همچنين عضو جبهه ی صلح سبز کرمانشاه بوده و به فعاليت های زيست محيطی و بشردوستانه نيز می پرداخت.







اخبار روز - گزارش دریافتی: از چند روز گذشته که حزب صلح و دموکراسی فراخوان‌هایی برای برگزاری هرچه باشکوه جشن‌های نوروز داده بود مقامات امنیتی و انتظامی دولت ترکیه در خصوص هرگونه برگزاری مراسمی به این حزب هشدار دادند.
صبح روز شنبه و همزمان با حضور مردم در خیابان‌های دو شهر استانبول و دیاربکر برای راهپیمایی به سوی میدان‌هایی که از پیش تعین شده بود برای برگزاری جشن‌ نوروز، صدها نیروی پلیس و نیروی امنیتی با درست کردن سدهایی با ماشین‌های آب پاش و گاز‌های اشک‌آور برای متفرق کردن مردم به آنان حمله‌ور شدن و برای ساعتها درگیری‌هایی میان مردم و نیروهای امنیتی ادامه داشت.
در شهر دیاربکر علی رغم حضور وسیع نیروهای امنیتی مردمی که خود را آماده کرده بودند تا برای مراسم جشن نوروز به میدان نوروز بروند، نیروهای امنیتی را وادار به عقب نشینی کرده و سدهای انسانی و امنیتی آنان را شکسته و خود را به میدان نوروز رساندند.
عکس ها از سایت روزنامه ی ترکی حریت برداشته شده است:










روند صلح اسرائیل- فلسطین همچنان از اولویت های اوباماست

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، به محمود عباس- رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین- اطمینان داد که تحقق صلح میان اسرائیل و فلسطینیان کماکان یکی از اولویت های سیاست  اوست.

نبیل ابوردینه، سخنگوی محمود عباس، در گفتگوئی با خبرنگاران ضمن اعلام این خبر افزود باراک اوباما در یک مکالمۀ تلفنی محمود عباس را در جریان گفتگوهای اخیر خود با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، گذارده و به او اطمینان داده است که روند صلح اسرائیل و فلسطین از بدو ورود او به کاخ سفید یکی از اولویت ها بوده است.
به گفتۀ نبیل ابوردینه، مذاکرات مقدماتی میان اسرائیل و فلسطینیان در امان- پایتخت اردن- و مذاکرات و بیانیۀ دوحه در ارتباط با آشتی گروه های فلسطینی که به امضای محمود عباس و خالد مشعل، رهبر سیاسی حماس، رسید از دیگر مسائل مورد بحث در این گفتگوی تلفنی بوده است.
محمود عباس نیز به نوبۀ خود باراک اوباما را در جریان محتوای پیامی گذارد که می خواهد در روزهای آینده برای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، بفرستد.
و اما کاخ سفید واشنگتن، دیشب (دوشنبه شب) با صدور بیانیه ای اعلام کرد اوباما در این گفتگوی تلفنی با محمود عباس از جمله بر این نکته تأکید کرده است که کلیۀ جناح های ذینفع باید تلاش های خود برای متوقف کردن خشونت میان اسرائیل و فلسطینیان تقویت و تشدید کنند.
بر اساس بیانیۀ کاخ سفید، اوباما از محمود عباس به خاطر تلاش هائی که در این راستا به عمل آورده است، سپاسگزاری کرده است.
 



عید هم، عید های قدیم

امسال به نحو كاملا قابل لمس، خريد ها در حداقل است و شلوغي كه هميشه شاهد بوديم اصلا وجود ندارد. اين يك، توَهّم سياسي نيست و عين حقيقت است. دولت بسيار سعي مي كند با راه اندازي بازارهاي شب عيد و شكستن نرخ ها به اسم هاي مختلف با گراني مبارزه كند اما، خانه از پاي بست ويران است.

عید هم عیدهای قدیم
نوشته : دلبر توکلی
با آن که صدای پای رفتن سال 1390 دور شده و جای خودش را به سال نو، داده و نوروز از راه رسیده است این روزها با هر کسی صحبت می کنم می گوید:« ای بابا عید کدومه، عید هم عید های قدیم.»
در صفحه شبکه اجتماعی فیس بوک این سوال را مطرح کردم که چرا بیشتر مردم از نوروزهای گذشته به خوبی یاد می کنند و خاطرات خوبی را بیاد دارند اما در این سال ها روی خوش نسبت به آمدن نوروز نشان نمی دهند؟
آقای "ف.م" در پاسخ به این پرسش گفت:« عيد روزي است كه همه خوش باشند و تو هم به خوشي همه خوش باشي.وقتي مردم با تدابير عالمانه و نبوغ آميز دولت قيمت گذار، روزبروز به ته چاه فقر و نداري فرو مي روند و وقتي اغلب پدر ها خجل و شرمنده كودكان خويش هستند ، واقعا كدام عيد ؟ امسال به نحو كاملا قابل لمس، خريد ها در حداقل است و شلوغي كه هميشه شاهد بوديم اصلا وجود ندارد. اين يك، توَهّم سياسي نيست و عين حقيقت است. دولت بسيار سعي مي كند با راه اندازي بازارهاي شب عيد و شكستن نرخ ها به اسم هاي مختلف با گراني مبارزه كند اما، خانه از پاي بست ويران است و اثرات سياست هاي غلط اقتصادي به خوبي خود را نشان مي دهند. سمّ مهلكي در جامعه رواج دارد و همانا غني تر شدن اغنيا و فقير تر شدن فقرا است.»
"بهاره تقی پور" از ایران در گفت و گوی تلفنی گفت:« در عید های قدیم، همبستگی ها و روابط انسانی بیشتر بود و مشکلات کمتر. به همین دلیل مردم بیشتر از ایام نوروز لذت می بردند.»
او در ادامه گفت:« اما بازارچه های نوروزی، همچنان شلوغ است و بیشتر می توان بوی عید را در آنجا پیدا کرد چرا که فقیر و غنی همه را در کنارمی توان دید وهر کسی بنا به توانائی مالی خود از این بازار خرید می کند.»
"مهدی ایمانی" از ایران هم با اعتقاد به این که محبت در بین مردم کم شده است گفت:« آن عاطفه ها و آن محبت هایی که در گذشته در دید و بازدید نوروزی وجود داشت کمرنگ شده است. در نوروز رسم بر این بود که کوچکترها به دیدن بزرگترها می رفتند و لباس نو می پوشیدند حتا معتقد بودند که مرده ها، هم در این روز روح شان حضور دارد. اما در طی این سال های اخیرصمیمت در آن دید و بازدیدها نوروزی از بین رفته است و به نوعی عاطفه ها خشکیده است.»



ترس و وحشت یهودیان فرانسه پس از کشتار دیروز در تولوز

نوشتۀ شاهرخ بهزادی
در ساعت ۱۱ امروز به وقت محلی، تمامی مدارس فرانسه برای بزرگداشت خاطره کشته شدگان درمدرسه یهودیان شهر تولوز فرانسه یک دقیقه سکوت اعلام کردند. به دنبال این حادثه اسفناک که منجر به قتل رسیدن سه کودک ٤، ۵ و ٧ ساله و یک آموزگار سی ساله یهودی شد، ترس و وحشت جامعه یهودیان فرانسه را فرا گرفته است.

رئیس جامعه مرکزی یهودیان فرانسه امروز اعلام کرد که اجساد سه کودک و یک آموزگار یهودی کشته شده بر اثر تیراندازی دیروز یک آدم کش ناشناس برای دفن و انجام مراسم مذهبی به کشور اسرائیل حمل خواهد شد.
در فرانسه ضارب فراری ناشناس به عنوان دشمن شماره یک فرانسه در رسانه های این کشور معرفی شده و عملیات بزرگ و بی سابقه تعقیب و دستگیری وی در فرانسه سازماندهی و آغازشده است.
هزاران تن از نیروهای امنیتی، پلیس و ژاندارمری این کشور بسیج شده اند تا هرچه سریع تر ضارب ناشناس را دستگیر نمایند.
به دنبال این حادثه اسفناک که منجر به قتل رسیدن سه کودک ٤، ۵ و ٧ ساله و یک آموزگار سی ساله یهودی شد، ترس و وحشت جامعه یهودیان فرانسه را فرا گرفته است.
در اسرائیل، پر تیراژ ترین روزنامه این کشور "اسرائیل هیوم" با تیتر بزرگ صفحه اول خود به عنوان : "کشتار در مدرسه یهودی" شوک ناشی از این کشتار را در بین جامعه یهودیان فرانسه بررسی کرده است. این روزنامه می نویسد: پس از این حادثه، بسیاری از یهودیان فرانسه از خود میپرسند، آیا باید در فرانسه بمانند، یا برای امنیت خود و خانوادشان به اسرائیل مهاجرت نمایند.
روزنامه اسرائیلی "هاآرتص" در سر مقاله امروز خود نوشت که بسیاری از یهودیان بر این باور بودند که پس از "هولوکاست" هرگز خون کودکان یهودی به خاطر وابستگی به مذهبشان، آنهم با این خونسردی ریخته نخواهد شد. اما واقعیت دیروز خلاف این باور را نشان داد.
یاد آور می شویم که کشتار دیروز فقط یک دقیقه طول کشید و طی این مدت مردی نقاب زاده که با موتور خود به جنب مدرسه یهودیان شهر تولوز فرانسه آمده بود با خونسردی کامل کودکان و یکی از آموزگاران این مدرسه را مورد هدف قرار داد. شاهدان عینی می گویند که وی کودکی را که از ترس به درون مدرسه فرار کردئه بود تعقیب نمود و با شلیک یک گلوله در مغز وی این کودک را به هلاکت رسانید.


موج سوءقصد های تروریستی با ده ها قربانی

نوشتۀ رحمت قاسم بیگلو
بغداد و برخی دیگر ازشهرهای بزرگ عراق امروز نیز کانون انفجارهای تروریستی بود که ده ها قربانی به جای گذاشت.

براساس گزارش های منابع خبری بین المللی، اکنون ماه هاست، درواقع ازروزهای پایانی ماه دسامبرگذشته که آخرین سربازان نیروهای آمریکا خاک عراق را ترک کردند، این کشوربا موج تازه ای ازسوءقصد های تروریستی رو به روست که تاکنون بیش از یکصد قربانی به جای گذاشته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه ازبغداد، امروزمصادف است با نهمین سالروز حمله نیروهای بین المللی به عراق، شاید به همین مناسبت بوده است که ازبامداد امروزسلسله سوءقصدهای خونینی دربغداد و برخی از شهرهای بزرگ این کشور صورت گرفت که تا ساعات ظهرامروز به وقت محلی چهل وپنج کشته و ده ها زخمی به جای گذاشته است.
به گزارش منابع خبری، دو انفجارمهیب درساعات پیش از ظهر امروز درکربلا و کرکوک روی داد که درهریک از این دو انفجارسیزده نفرکشته شدند. درکروکوک همگی سیزده قربانی ازاعضاء نیروهای انتظامی این شهربودند.
دربغداد نیز درجریان یک انفجار مهیب که درنزدیکی ساختمان وزارت امورخارجه عراق روی داد سه نفرکشته و چهارنفردیگرزخمی گردیدند.
به گفته یک مقام عراقی تروریست ها با اقدامات خود تلاش می کنند نشست آینده سران اتحادیه عرب را ازهم اکنون با شکست رو به روسازند. این نشست قرار است برای اولین بارپس از پایان جنگ درعراق درروز بیست ونهم ماه جاری میلادی، مارس، دربغداد تشکیل شود.
مقامات امنیتی عراق درروزهای اخیرهشدارداده بودند که ممکن است با نزدیک شدن موعد نشست سران عرب، سازمان تروریستی القاعده و یا باقی مانده های رژیم پیشین عراق، برای به شکست کشاندن این نشست، دست به اقدامات تروریستی بزنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه سوءقصد های امروزخونین ترین اقدامات تروریستی طی سه ماه گذشته بوده است. درچهاردهم ژانویه گذشته دریک سوءقصد انتحاری دربندربصره درحنوب عراق پنجاه و سه نفرکشته و یکصد و سی نفرزخمی گردیدند.


پشتیبانی مشروط روسیه از طرح بیانیه جدید شورای امنیت درباره سوریه

نوشتۀ شاهرخ بهزادی
کوفی عنان، نماینده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه
در حالی که بحث و تبادل نظر برای تصویب طرح بیانیه جدید شورای امنیت سازمان ملل متحد مبنی بر تأکید بر مأموریت کوفی عنان درباره سوریه در جریان است، روسیه اعلام نمود در صورتیکه این بیانیه به منزله اتمام حجت نهایی به سوریه نباشد، از این طرح پشتیبانی خواهد کرد.

آلن ژوپه وزیر امور خارجه فرانسه در این باره گفت که بیانیه جدید شورای امنیت سه هدف اساسی در باره اوضاع سوریه را دنبال می کند: نخست قطع خشونت ها در این کشور و استقرار یک آتش بس در اسرع وقت، دوم امکان امداد رسانی و کمک های انسان دوستانه و بالاخره ادامه تلاش های سیاسی در جهت پاسخ دادن به خواست های دموکراسی خواهی مردم این کشور.
پس از سخنان وزیر امور خارجه فرانسه، سرگئی لاورف وزیر امور خارجه روسیه در یک نشست خبری اعلام کرد که کشور متبوعش از مأموریت کوفی عنان فرستاده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب درباره سوریه حمایت می کند. وی تأکید نمود که روسیه آماده است تا ضمن پشتیبانی از پیشنهادات ارائه شده وی به دولت و اپوزیسیون سوریه، با طرح پیشنهادی در چارچوب قطعنامه جدید شورای امنیت سازمان ملل متحد موافقت نماید.
با این وجود وزیر امور خارجه روسیه حمایت و پشتیبانی خود را از پیشنهادات کوفی عنان و طرح آن درچارچوب قطعنامه شورای امنیت موکول به رعایت دوشرط نموده است: نخست آنکه این پیشنهادات انتشار یابد، دوم آنکه بیانیه و یا قطعنامه جدید شورای امنیت در قالب اتمام حجت به دولت سوریه مطرح نگردد، بلکه به منزله پایه ای برای کار در چارچوب پیشنهادات کوفی عنان و به منظور رسیدن به یک توافق سیاسی بین طرف های درگیر در سوریه باشد.



پیام نوروزی باراک اوباما و هیلاری کلینتون

نوشتۀ فواد روستائی
باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا، در پیام تبریکی به مناسبت فرارسیدن نوروز، ضمن تبریک این عید از سوی همسرش میشل و خود او، تأکید کرد که هیچ دلیلی وجود ندارد که ایران و آمریکا از هم جدا باشند.

باراک اوباما، ضمن فراخواندن دولت جمهوری اسلامی ایران به محترم شمردن تعهدات بین المللی خود در ارتباط با فعالیت های هسته ای و یادآوری موفقیت های آمریکائیان ایرانی تبار و اهداء جایزۀ اسکار بهترین فیلم خارجی به فیلم ایرانی "جدائی نادر از سیمین" گفت دلیلی ندارد که ایران و آمریکا از هم جدا باشند.
رئیس جمهوری آمریکا در بخش دیگری از پیام نوروزی خود به انتقاد از سانسور رسانه ها از جمله ماهواره، اینترنت و حتا تلفن موبایل مردم برای جلوگیری از دسترسی آزاد آنان به اطلاعات و نیز تحکیم قدرت دولت پرداخت و یادآور شد که تفنگداران دریائی آمریکا به مقابله با دزدان دریائی رفته اند تا ایرانیان به گروگان گرفته شده، را آزاد کنند.
رئیس جمهوری آمریکا افزود میل دارد که مردم ایران بدانند که آمریکا خواهان گقتگو و تبادل نظر است تا از آرمان ها و خواست های آنان مطلع شود و ایجاد سفارت مجازی از جمله برای تحقق چنین هدفی بوده است.
باراک اوباما در پایان گفت دولت جمهوری اسلامی ایران همان گونه که مسئولیت احترام به حقوق بشر و دسترسی آزاد مردم به اطلاعات را بر دوش دارد در ارتباط با عمل به تعهدات بین المللی نیز در عرصۀ برنامۀ هسته ای خود مسئول است.
خانم هیلاری کلینتون، وزیر امورخارجۀ امریکا، نیز به نوبۀ خود به مناسبت فرارسیدن سال نو خورشیدی، در پیامی به همۀ کسانی که این این جشن را گرامی می دارند تبریک گفت و بر تعهد مستمر آمریکا به دفاع و پشتیبانی از حقوق جهانشول بشر و آزادی بیان که به باور او مروج صلح، پیشرفت و سعادت هستند تأکید کرد.  



پیام نوروزی آیت الله خامنه ای: سال ٩۱، سال تولید داخلی

نوشتۀ شاهرخ بهزادی
آیت الله خامنه ای در پیام نوروزی خود سال جدید را سال "تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی" عنوان کرده و بر مجاهدت اقتصادی در سال ٩۱ تأکید نموده است. به دنبال پیام نوروزی آیت الله خامنه ای، محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی در پیام نوروزی خود اعلام داشت که "حمایت از تولید، صادرات ملی، سرمایه و کار ایرانی"، در دستور کار دولت در سال ٩۱ قرار گرفته است".

گفتگو با حسن منصور
More
 رحمت قاسم بیگلو
رهبر جمهوری اسلامی در این پیام عید نوروز و فرا رسیدن سال نو را به همه‌ى ایرانیان در سراسر کشور، و به همه‌ى ایرانیانى که در هر نقطه‌اى از دنیا سکونت دارند، و به همه‌ى ملت هائى که عید نوروز را گرامى میدارند، تبریک گفته است.
آیت الله خامنه ای در این پیام، سال ٩۰ را یکى از سالهاى پرحادثه در سطح جهان و در منطقه و در ایران دانسته و گفته است آنچه که در مجموع مشاهده میکند، این است که این حوادث بر روى هم به سود ملت ایران و در راه کمک به هدفهاى آن، تمام شده است. وی شرایط سال گذشته را "شرایط بدر و خیبر" دانسته، شرایطی که قبول چالش ها و دشواری ها و غلبه بر آنها را در بر داشته است.
آیت الله خامنه ای همچنین اعلام داشت "همانطور که در اولِ سال گذشته اعلام شد، سال ٩۰، سال جهاد اقتصادى بود. اگرچه هوشمندان و آگاهان میدانستند که این نام و این جهت گیرى و شعار براى سال ٩۰ یک امر لازم است، اما بعد تلاش هاى دشمنان در این سال هم همین را اثبات کرد و نشان داد. دشمنان ما از اوائل سال، حرکت خصمانه‌ى خودشان را در عرصه‌ى اقتصادى نسبت به ملت ایران آغاز کردند؛ اما ملت ایران، مسئولین، آحاد مردم، دستگاه‌هاى مختلف، با تدبیرهاى هوشمندانه‌اى توانستند با این تحریم ها مقابله کنند و مواجهه‌ى آنها تا حدود زیادى توانست اثر این تحریم ها را خنثى کند و حربه‌ى دشمن را کُند کند".
آیت الله خامنه ای در این پیام گفته است که "عرصه چالش مهم در سال ٩۱، عرصه اقتصادی است. یک بخش مهم از مسائل اقتصادى برمیگردد به مسئله‌ى تولید داخلى. اگر به توفیق الهى و با اراده و عزم راسخِ ملت و با تلاش مسئولان، ما بتوانیم مسئله‌ى تولید داخلى را، آنچنان که شایسته‌ى آن است، رونق ببخشیم و پیش ببریم، بدون تردید بخش عمده‌اى از تلاش هاى دشمن ناکام خواهد ماند".
وی تأکید نمود: "اگر ما توانستیم تولید داخلى را رونق ببخشیم، مسئله‌ى تورم حل خواهد شد؛ مسئله‌ى اشتغال حل خواهد شد؛ اقتصاد داخلى به معناى حقیقى کلمه استحکام پیدا خواهد کرد."
آیت الله خامنه ای برای نیل بدین مقصود از همه دست اندرکاران عرصه اقتصادی و مردم دعوت کرده است که امسال را سال رونق تولید داخلی قرار دهند. وی تأکید نمود که "بنابراین شعار امسال، تولید ملى، حمایت از کار و سرمایه‌ى ایرانى است. "ما باید بتوانیم از کارِ کارگر ایرانى حمایت کنیم؛ از سرمایه‌ى سرمایه‌دار ایرانى حمایت کنیم؛ و این فقط با تقویت تولید ملى امکان‌پذیر خواهد شد. سهم دولت در این کار، پشتیبانى از تولیدات داخلىِ صنعتى و کشاورزى است. سهم سرمایه‌داران و کارگران، تقویت چرخه‌ى تولید و اتقان در کار تولید است و سهم مردم - که به نظر من از همه‌ى اینها مهمتر است - مصرف تولیدات داخلى است". وی ادامه داده است که "ما باید عادت کنیم، براى خودمان یک فریضه بدانیم که هر کالائى که مشابه داخلى آن وجود دارد و تولید داخلى متوجه به آن است، آن کالا را از تولید داخلى مصرف کنیم و از مصرف تولیدات خارجى بجد پرهیز کنیم."
به دنبال پیام نوروزی آیت الله خامنه ای، محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی در پیام نوروزی خود اعلام داشت که " حمایت از تولید، صادرات ملی، سرمایه و کار ایرانی، در دستور کار دولت در سال ٩۰ قرار گرفته است".
محمود احمدی نژاد در این پیام حلول سال ۱٣٩۱ هجری شمسی را به امام عصر، مقام رهبری ملت ایران و ایرانیان در سرتا سر جهان تبریک گفته است.
یاد آور می شویم که تأکید آیت الله خامنه ای بر مسئله تولید داخلی در شرایطی صورت می پذیرد که ایران به دنبال تحریم های جهانی با مشکلات عمده ای در زمینه های اقتصادی، خصوصاً در زمینه مبادلات بین المللی ناشی از تحریم سیستم بانکی و صادرات نفت و گاز خود روبرو شده است. این تحریم ها طی ماه های گذشته منشاء نوسانات شدید قیمت ها و ارز های خارجی و طلا در کشور بوده است.



در پروندۀ ویژۀ نوروز ١٣٩١ علاوه بر مطالب خبری که با فرا رسیدن سال نو مناسبت دارند، گفتگوی اختصاصی رادیو بین‌المللی فرانسه را با شهرام ناظری و همچنین گفتگوهایی با فعالان سیاسی ، اجتماعی و روزنامه‌نگاران را میخوانید.

 شنیدنی های نوروز
گفتگو با شهرام ناظری در پاریس
20/03/2012
by شاهرخ بهزادی
ترانه ای از شهرام ناظری
ترانه دیدار از سهیل نفیسی
نوروز در هرات با ترانه ملا محمد جان
19/03/2012
by واسع محسن
 





ضیافت نوروزی دیگری داریم با حضور حمیرا، ایرج جتی عطائی، پرویز صیاد و هما میر افشار. نوروزی سرشار از عشق و امید و ترانه.
به سراغ هما میرافشار ترانه سرا رفته‌ایم. به او لقب زن هزار ترانه داده‌اند. در خیل ترانه‌های او که تعدادش را به صورت نمادین هزار عنوان کرده‌اند، ترانه های نوروزی بسیار به چشم می خورد.
بشنوید: ضیافت بهاری (۲)
هما میر افشار از ترانه ای یاد می کند که پریشانی‌ها را از میان برداشت و عشق و امید را راهی خانه‌ها کرد: «من برای نوروز خیلی ترانه گفته‌ام. اما آن ترانه‌ای که برای شهره و شهرام نوشته بودم پنجره‌ها را وا کن/ عشق رو بیار تو خونه یادم هست که یکی دوتا از دوستان ما که سن و سالی هم داشتند، به من زنگ زدند گفتند هما نمی‌دانی چه قدر ما پریشان بودیم، حوصله نداشتیم، پنجره‌ها را هم بسته بودیم. به محض این که تو گفتی پنجره‌ها رو وا کن عشق رو بیار تو خونه ما پا شدیم پنجره‌ها را وا کردیم.»
هما میرافشار در ضیافت نوروزی ما یکی از تازه ترین ترانه های نوروزی خود به نام "نو بهار" را می خواند:
هموطن آمد دوباره نوبهار
شد سراسر خاک ایران لاله‌زار
شد فلک از باد نوروزی جوان
باز کرده چتری از گل، ارغوان
باز شد چشم بهاران بر خزر
شد صدف‌ها خانه‌ی دُر و گوهر
دشت ارژنگ بازهم بیدار شد
از شقایق دامنش گلدار شد
بوی نارنج و ترنج و عطر بید
می‌توان از تربت حافظ شنید
پیک نوروزی رسید از آسمان
از سفر آمد پرستو نغمه‌خوان
نوبهاران خنده زد بر کوهسار
پونه‌زاران شد کنار چشمه‌سار
قطره‌ی شبنم به برگ گل چکید
شانه زد باد بهاران زلف بید
دامن ایران ز گل سرشار شد
عاشقانه موقع دیدار شد
آسمان برداشت زیرابروی عشق
پر شده دنیا ازعطر و بوی عشق
بخت اگر خواب است، بیدارش کنید
عاشقانه باز دیدارش کنید
قاصدک آمد که مهمان آمده
بوی نرگس‌های ایران آمده
آمده نوروز در ایران زمین
خاک ما شد رشک فردوس برین
خون پاک عاشقی در جان ماست
ریشه‌ی این عشق در ایران ماست
ما اگر این دیده را دریا کنیم
عاشقانه عشق را معنا کنیم
خاک من این قبله‌گاه عاشقان
نوبهارانت همیشه جاودان
رودهایت پرخروش و بی‌قرار
کوههایت سربلند و استوار
بند بند ما همه در خاک توست
تاروپود ما ز خاک پاک توست
قرن‌ها و قرن‌ها و قرن‌هاست
ریشه‌ی نوروز در جان‌های ماست
پاس می‌داریم ما این عید را
سنت دیرینه‌ی جمشید را
بعد از این هر روز بهتر روز ما
جاودانه تا ابد نوروز ما
هموطن نوروز تو پیروز باد
ای وطن هر روز تو نوروز باد
دست اهریمن ز جانت دور باد
مرز و بومت تا ابد معمور باد
هر کجا باشد هما جانش تویی
عاشقانه عشق و ایمانش تویی
کاش این عمر عبث مهلت دهد
بخت بار دگر فرصت دهد
تا که خاکت سرمه‌ی چشم‌ام کنم
نام تو سر لوحه‌ی ایمان کنم
دو سال پیش در گفت و گوی تلفنی با ایرج جنتی عطائی از او خواستم یکی از ترانه های نوروزی‌خود را برای شنوندگان ما بخواند و پیامی هم بدهد. او گفت که ترانه‌ی نوروزی ندارد. امسال یک بار دیگر همین خواست را عنوان کردم. شاید در این مدت نوروز الهام بخش او بوده و ترانه‌ای ناب را به ارمغان آورده باشد. امسال هم اما پاسخ همان پاسخ بود.
از او پرسیدم آیا نوروز سال ۹۱ تفاوتی با نوروزهای دیگر برایش دارد؟ این بار او از تکرار آرزوها سخن گفت:«فکر نمی‌کنم تفاوت کند. برای این که هر نوروزی آرزومندی‌های ما خودش را تکرار می‌کند. آرزوی آزادی، آرزوی برابری، آرزوی رفاه برای تک تک کسانی که به هر روی این روز را جشن می‌گیرند و روز باروری و روز زیباترشدن جهان می‌دانند. روز کشت و کار و روز رهایی.»
ایرج جنتی عطائی اما بخشی از یکی از تازه‌ترین ترانه‌هایش را به عنوان هدیه نوروزی برای ما خواند:
اقیانوسی به عمق یک وجب بودم
تو مثل من نباش
چراغ‌واره‌ای همجنس شب بودم
تو مثل من نباش
همیشه پیشتاز دایره ‌گردی
همیشه رو به خود
همیشه‌ سایه‌ای از من
عقب بودم
تو مثل من نباش
ای آینده‌ی عشق و رؤیا و تلاش
تو مثل من نشو
تو مثل من نباش
جنتی عطایی گفت: «این بخشی از ترانه‌ی بلندی‌ست به اسم تو مثل من نباش. امیدوارم که شما هم نوروز خوبی داشته باشید و آنهایی هم که صدای شما را می‌شنوند، برای آنها هم آرزوی روزهای بهتر و ساعاتی سرشار از شادی و آرزوهای بهتری دارم. امیدوارم انسان به آن آزادیی که سزاوارش است، به آن رفاهی که سزاوارش است، به آن کامرانی که سزاوارش است، هرچه زودتر برسد.»
پرویز صیاد بازیگر و کارگردان، سال‌هاست با کسی مصاحبه نکرده است. با دلهره‌ی بسیار و بدون هیچ امیدی به او تلفن کردم. با شرط و شروط بسیار با گفت‌وگو موافقت کرد. تبریک نوروزی او اما با دیگر شادباش‌ها تفاوت بسیار دارد. همچنان که کارهایش و حرف هایش: «من پرویز صیاد هستم و به‌عنوان یک ایرانی سال نوی خورشیدی، عید سعید فرخنده و نوروز باستانی را به همه‌ایرانی‌ها هرکجا هستند و در هرکاری که هستند، تبریک نمی‌گویم. چون اولاً کاره‌ای نیستم که از این اعلامیه‌های جهانی صادر کنم، در ثانی تا این حد دست و دلباز نیستم. خیلی زور بزنم، می‌توانم شادباشی بگویم به ایرانی‌هایی که نوروز را به‌عنوان یک نماد مقاومت باور دارند و آرزوی بهروزی و پیروزی کنم برای کسانی که در حفظ این نماد می‌کوشند. برای ایرانی‌بودن و ایرانی باقی ماندن می‌کوشند.»
حمیرا، خواننده ی "صبرم عطا کن" نیز پیامی عاشقانه دارد: «با درود و سپاس و تبریک نوروزی برای شما خانم الهه خوشنام و سایر همکاران گرامی‌شما که با آگاهی و جدیت خودتان با پل ارتباطی در رادیو پرشنونده دویچه‌وله در سراسر جهان، ما ایرانیان ازهم دورافتاده را به‌هم پیوند می‌دهید که پیام و احساس خودمان را بتوانیم به گوش عزیزان هموطن در سراسر دنیا برسانیم. امیدوارم در این راستا همیشه موفق و پایدار باشید. می‌خواهم که احساسات قلبی خودم را به گوش هموطنان عزیزم برسانم و بگویم با قلبی سرشار از عشق و محبت، با بوسه‌های عاشقانه به روی ماه همه‌ی هموطنانم در سراسر جهان، به‌خصوص فرزندان قهرمان و سلحشور ایران‌زمین و فارسی‌زبانان این عید سعید باستانی را که از نیاکان ما به‌یادگار مانده تبریک می‌گویم. یکی از بزرگترین آرزوهای من این است که سالی پر از پیروزی و آبادی و آزادی برای ایران همیشه عزیزم داشته باشم.»
تا نوروز دیگر و ضیافتی دیگر
الهه خوشنام
تحریریه: جمشید فاروقی




سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه اعلام کرد مسکو از صدور قطعنامه سازمان ملل متحد علیه سوریه برای حل بحران این کشور حمایت می‌کند.
به گزارش آسوشیتدپرس، لاوروف تاکید کرده که روسیه آماده حمایت از برنامه کوفی عنان از طریق موافقت با قطعنامه شورای امنیت علیه سوریه است.
کوفی عنان، دبیرکل سابق سازمان ملل متحد، فرستاده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب است که تلاش می‌کند برای پایان خشونت‌ها در سوریه راهی بیابد. وی تا کنون دو بار با بشار اسد رئیس جمهوری سوریه دیدار داشته است.
عنان برای پایان خشونت‌های خونبار سوریه به بشار اسد پیشنهادهایی داده که جزئیات آن هنوز منتشر نشده است.
با این حال وزیر خارجه روسیه اظهار امیدواری کرده که شورای امنیت، پیشنهادهای عنان به اسد را به عنوان اولتیماتوم تلقی نکند و آن‌ها را تنها پایه‌ای برای حل بحران سوریه بداند.
روسیه به همراه چین، پیش از این در مخالفت با صدور قطعنامه علیه رژیم سوریه به خاطر سرکوب‌های خشونت‌بار، دو بار قطعنامه شورای امنيت عليه دمشق را وتو کرده بود.
دیپلمات‌ها می‌گویند انتظار می‌رود کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل در صورت ادامه بی‌اعتنایی اسد به پیشنهادهای کوفی عنان، قطعنامه‌ای علیه این کشور صادر کنند.
بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز گفته است: «ما وقتی برای هدر دادن نداریم. چرا که گذر هر دقیقه و ساعت، به معنی کشته‌های بیشتر است.»
خبرگزاری رویترز نیز از برگزاری نشست «دوستان سوریه» در اول ماه آوریل در استانبول خبر داده است. قرار است در این نشست اعضای اتحادیه عرب و کشورهای غربی برای اتخاذ تصمیمات جدی‌تر علیه بشار اسد تصمیم‌گیری کنند.
از زمان آغاز ناآرامی‌ها در سوریه، تا کنون دست‌کم ۹۱۰۰ نفر قربانی شده‌اند.





نوروز جشن ملی اقوام ایرانی ترکیه با برگزاری مراسم نوروزی کردهای ترکیه مخالفت کرد. کردها در استانبول و دیاربکر با پلیس درگیر شدند. ترکیه در مراسم "نوروز جهانی" شرکت می‌کند اما در داخل کشور این عید را به رسمیت نمی‌شناسد.
مجمع عمومی سازمان ملل ‌متحد بنا به پیشنهاد جمهوری آذربایجان در نشست ۴ اسفند ۱۳۸۸ برابر با ۲۴ فوریه ۲۰۱۰ با تصویب قطعنامه‌ای، ۲۱ ماه مارس را به عنوان روز بین‌المللی نوروز به رسمیت شناخت و آن را در تقویم خود جای داد. در تقویم سازمان‌ ملل آمده است: نوروز قدمتی ۳ هزار ساله دارد و بیش از ۳۰۰ میلیون نفر آن را جشن می‌گیرند.
ترکیه از جمله کشورهایی بود که برای به رسمیت شناخته شدن "نوروز جهانی" در سازمان ملل متحد تلاش کرد. پس از ثبت نوروز در سازمان ملل متحد و جهانی شدن آن، هر سال مراسم نوروز جهانی برگزار می‌شود. سال پیش در هفتم فروردین ۱۳۹۰ در ایران برگزار شد و ترکیه نیز در این مراسم شرکت کرد؛ اما ترکیه که در مراسم‌های جهانی نوروز شرکت فعالی می‌کند، آیا اجازه می‌دهد مراسم نوروز در داخل کشور برگزار شود؟
ادامه‌ی نگاه امنیتی ترکیه به مراسم نوروزی کردها
یک روزنامه‌نگار ایرانی مقیم ترکیه به "دویچه وله" می‌گوید، استانداری‌های دیاربکر و استانبول مجوزی برای مراسم نوروزی ۲۸ اسفند ۱۳۹۰ صادر نکردند، زیرا بیم آن می‌رفت که این مراسم بار سیاسی داشته باشد.
این روزنامه‌نگار همچنین خاطرنشان می‌کند: «کردها نمی‌خواهند در روز۲۱ مارس که دولت ترکیه تعیین کرده مراسم نوروزی برگزار شود و با دولتی شدن مراسم‌ نوروزی مخالفند. در خود ترکیه نیزدولت هنوز هم به جشن کردها با دید امنیتی نگاه می‌کند.»

رسول‌پور نوروز برای کردها یک سمبل و نماد است. رسول‌پور: نوروز برای کردها یک سمبل و نماد است.
"اس ام اس" برای اخلال در برگزاری مراسم نوروزی
سامان رسول‌پور، روزنامه‌نگار کرد ایرانی هم در گفتگو با دویچه وله می‌گوید: «کردهای ترکیه به رسم هر ساله در یک روز خاص جشن نوروز را پاس می‌دارند و با حضور خود در خیابان‌ها جشن می‌گیرند. دولت ترکیه محدودیت ایجاد می‌کند. امسال نیز مقامات ترکیه مانع شدند و اعلام کردند که خارج از مدیریتی که دولت تعیین کرده برگزاری مراسم‌ نوروزی غیرقانونی است.
آنها حتی از روش‌های جدیدی مانند ارسال "اس ام اس" برای اخلال در مراسم نوروزی کردها استفاده کردند. به نقل از حزب "آشتی و دموکراسی" با ارسال اس ام اس‌هایی گفته می‌شد که این مراسم لغو شده است. اما این اقدام پلیس و دولت ترکیه نتیجه‌ای نداد و مردم در دیاربکر و استانبول مشارکت فعالی داشتند و ویدیوهایی که در این زمینه پخش شد، نشان داد که شرکت کردها بسیار پرشور بوده است».
بشنوید : مصاحبه با آقای سامان رسول پور
مخالفت کردها با دولتی شدن مراسم نوروزی
تفاوت روزی که دولت ترکیه برای برگزاری مراسم نوروزی تعیین کرده و آغاز روز مراسم نوروزی کردها ۳ روز است. احزاب عمده کردی ترکیه از جمله حزب "آشتی و دموکراسی" کردها قصد داشتد برگزاری جشن‌های عید نوروز را امسال از ۲۸ اسفند آغاز کنند.

به نظر سامان رسول‌پور، روزنامه‌نگار کرد، مسئله مراسم نوروزی دیر یا زود بودن برگزاری آن نیست، بلکه این موضوع فراتر از آن است. رسول‌پور می‌افزاید: «مردم خود تشخیص می‌دهند که در چه روزی مراسم را برگزار کنند و این حق که مردم در چه روزی جشن بگیرند را نمی‌توان از آنها گرفت. مقامات ترکیه سال‌هاست به این مسئله نگاه امنیتی دارند و به آن به عنوان یک تهدید نگریسته‌اند. دیروز یک عضو حزب آشتی و دموکراسی در جریان دخالت پلیس کشته شد و تعدادی زخمی شدند و این برخورد یک پلیس مسئول و معتدلی نیست در برابر شهروندانی که فقط خواستند، جشن بگیرند».
رسول‌پور در ادامه می‌افزاید: «نوروز برای کردها یک سمبل و نماد است. اما ترکیه در ظرف سال‌های گذشته یک روش جدیدی را در پیش گرفت که به روش خودشان بصورت دولتی آن را جشن بگیرند».
نوروز در ترکیه به رسمیت شناخته خواهد شد؟
عثمان قلیچ، روزنامه‌نگاری از کردهای ترکیه که درباره‌ی مراسم نوروزی کردها گزارش تهیه می‌کند به دویچه وله می‌گوید که احزاب کردی قرار بود مراسم نوروزی را از ۱۸ تا ۲۱ مارس برگزارکنند. اما حزب "عدالت و توسعه" به رهبری رجب طیب اردوغان که بیش از ۱۰ سال است در ترکیه حکومت می‌کند، امسال تصمیم گرفت مراسم‌ نوروز را در روز خاصی که تعیین کرده، یعنی ۲۱ مارس برگزار کند.

جشن نوروز برای کردهای ترکیه فرصتی است که خواست‌های قومی خود را نیز مطرح می‌کنند.
جشن نوروز برای کردهای ترکیه فرصتی است که درخواست‌های قومی خود را نیز مطرح می‌کنند.
عثمان قلیچ می‌افزاید: «به رغم مخالفت دولت روز ۱۸ مارس در دیاربکر ترکیه صدها هزار نفر تجمع کردند و پلیس مجبوربه عقب‌نشینی شد. در شهر استانبول نیز اتوبوس، قطار و تمامی کوچه‌هایی که احتمال می‌رفت کردها به خیابانها بریزند تحت کنترل شدید نیروهای انتظامی قرار گرفت. گرچه در این شهر مراسم بزرگی برگزار نشد اما درمحلاتی که تعداد قابل توجهی از کردها ساکن هستند، این مراسم برگزار شد.
اگر نوروز در ترکیه رسمیت یابد، دولت مجبور است در همان روز تعیین شده جشن بگیرد. اما جشن نوروز در ترکیه به رسمیت شناخته نشده، بنابراین دولت حق ندارد مردم را مجبور کند در روزی که خود تعیین می‌کند، مراسم اجرا کنند.»
"احزاب کردی طرفدار به رسمیت یافتن نوروز در ترکیه هستند"
عثمان قلیج تاکید می‌کند که احزاب کردی بارها خواستار رسمیت یافتن نوروز در پارلمان ترکیه شدند. وی بر این باور است که اگر جشن نوروز در ترکیه رسمیت یابد، احزاب کرد ترکیه آماده‌اند در همان روزی که دولت تعیین کرده مراسم‌ نوروزی برگزار کنند.
این روزنامه‌نگار کردتبار ترکیه می پرسد: «معاون اردوغان، نخست وزیر ترکیه سال پیش به ایران سفر کرد و در مراسم نوروز جهانی شرکت کرد. چگونه است که ترکیه در سطح بین‌المللی این مراسم را به رسمیت می‌شناسد اما در داخل کشور با برگزاری مراسم نوروزی مخالفت می‌کند؟»
جشن نوروز برای کردهای ترکیه فرصتی است که درخواست‌های قومی خود را نیز مطرح می‌کنند. برخی از کارشناسان این فکررا هم طرح کردند که اگر دولت ترکیه با درخواست احزاب کرد مبنی بر رسمیت یافتن نوروز در ترکیه موافقت کند، نخستین گام را برای کاهش خشونت‌ها در ایام نوروزی برمی‌دارد. آنها دلیل می‌آورند در شرایطی که ترکیه در مراسم‌ جهانی نوروز حضور پیدا می‌کند، شرایط برای به رسمیت یافتن نوروز در ترکیه بیش از هر زمان دیگر فراهم شده است.
طاهرشیرمحمدی
تحریریه: علی امینی



تقی رحمانی: نیاز جامعه ما دموکراسی ملی است

تقی رحمانی ایران را "کشور حوادث و موقعیت‌ها" می‌داند. تقی رحمانی ایران را "کشور حوادث و موقعیت‌ها" می‌داند. به عقیده وی لازم است "به جای معیارها درباره مصداق‌ها" مذاکره شود. در چارچوب حفظ وحدت ملی همه باید از "کلی‌گرایی‌های آرمان‌گرایانه" پرهیز کنند.
تقی رحمانی ایران را "کشور حوادث و موقعیت‌ها" می‌داند.
تقی رحمانی روزنامه‌نگار، فعال سیاسی و عضو شورای فعالان ملی مذهبی است. وی که ۱۴ سال از عمر خود را در زندان‌های جمهوری اسلامی سپری کرده، به تازگی از کشور خارج شده و در حال حاضر در پاریس به سر می‌برد.
رحمانی در روزهای گذشته در نوشته‌ای با عنوان «چرا آمدم، چرا رفتم؟»، دلایل خروج خود از ایران را تشریح کرده و نوشته که نیروهای امنیتی بارها به وی گفته‌اند: «ملی – مذهبی نباید فعالیت کند، تو نباید مصاحبه کنی، مقاله بنویسی و موضع سیاسی بگیری.»
فعالان ملی – مذهبی در طول سال‌های گذشته و به خصوص پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ تحت فشار شدید قرار گرفتند. شمار زیادی از آنها در این مدت بازداشت و به حبس محکوم شدند و عده دیگری نیز مجبور به خروج از کشور شدند.
همسر وی نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و نایب رئیس "کانون مدافعان حقوق بشر" که در حال حاضر در ایران به سر می‌برد، به شش سال حبس تعزیری محکوم شده است.
متن مصاحبه دویچه وله فارسی با تقی رحمانی در زیر می‌آید:
آقای رحمانی، به عنوان یکی از فعالان ملی‌ـ مذهبی که به تازگی از ایران خارج شده‌، وضعیت ملی‌‌ـ مذهبی‌‌‌‌ها را در ایران چه طور ارزیابی می‌کنید؟ آیا امکان ادامه‌ی فعالیت برای ملی‌ـ مذهبی‌‌ها وجود دارد؟

این که امکانش وجود دارد، در حال حاضر نهادهای امنیتی همه‌ی فعالیت گروههای سیاسی شناخته‌شده و نهادهای مدنی را تقریباً متوقف کرده‌اند. دیگر اجاز‌ه‌ی فعالیت حتی جنینی هم تا حدود زیادی داده نمی‌شود. مثل جبهه‌ی مشارکت، مجاهدین انقلاب اسلامی، جبهه‌ ملی، نهضت آزادی، ملی ‌‌‌ـ مذهبی و نهادهای مدنی مثل کانون صنفی معلمان ایران، خانه‌ی سینما و... فعلاً هدف و سیاست اطلاعات سپاه از بین بردن کامل این‌هاست. وزارت اطلاعات به بعضی‌هاشان می‌گوید هیچ کاری فعلاً نکنید. این تقریباً شامل تمام گروههای سیاسی و نهادهای مدنی در ایران می‌شود و ملی‌‌ـ مذهبی‌ها هم بخشی از همین جریان سیاسی‌اند و با ارتباطات مدنی خودشان تحت فشارند.
برنامه‌ی ملی‌ـ مذهبی‌ها برای ادامه‌ی فعالیت سیاسی در خارج از ایران چیست و به طور مشخص برای همکاری با سایر فعالان سیاسی خارج از کشور برنامه‌ی مشخصی دارند یا خیر؟
ملی‌‌ـ مذهبی‌ها جریانی‌ست طرفدار دموکراسی‌خواهی. این ویژگی دموکراسی‌خواهی می‌تواند ما را با دو جریان عمده‌ی دیگر وارد گفتگو کند. یکی جریانی که معتقد به اصلاحات است و اصلاحات را یک مقداری عمیق‌تر می‌خواهد و اصلاح‌طلبان قلمداد می‌شوند. دیگری جریانی‌ست که اساساً بیرون از حاکمیت که نوع مدل حکومت برایش گاهی مهم‌تر از این است که محتوای حکومت چیست. ما یک جریان دموکراسی‌خواهی هستیم. برای ما مهم این است که آزادی به دست آوریم و آزادی بیان و حق تجمع و دولت غیرمتمرکزی داشته باشیم که بتواند حقوق اقوام را لحاظ کند، حقوق اصناف را لحاظ کند و ...
به نظر من گفتمان ملی‌ـ مذهبی می‌تواند در کنار گفتمان‌های دموکراتیک قرار گیرد. شاید بتوان یک موج همگرایی بر محور دموکراسی‌خواهی راه انداخت و نوعی پارادیم جدید ایجاد کرد. یعنی به‌جای این که ما به عناوین مثلاً توجه کنیم، جمهوری دموکراتیک خلق، جمهوری دموکراتیک، جمهوری لیبرال، به محتوای آن حکومت نگاه کنیم. آیا آن حکومت این پنج شش اصل شناخته شده و اصول حقوق بشر و در عین حال همگرایی ملی را رعایت می‌کند؟ این اصل خیلی مهمی‌ست. مثلاً آیا حقوق اقوام ایرانی را در قالب دموکراسی ملی رعایت می‌کند، یا حقوق زنان را؟

جنبش اعتراضی سال ۱۳۸۸ همه را غافلگیر کرد.
رحمانی: جنبش اعتراضی سال ۱۳۸۸ همه را غافلگیر کرد.
به نظر من ملی‌‌‌ـ مذهبی در این مورد سابقه‌ای دارد، سابقه‌ای که قابل دفاع است. در عین حال ممکن است به آن نقد هم وارد باشد. این چیزی‌ست که باید در داخل و خارج آزمود و به دنبالش بود. نیاز جامعه‌ی ما به نظر من دموکراسی ملی‌است، یعنی بردن جامعه به سوی دموکراسی. به یک مسئله هم باید توجه کنیم. توان تاکتیکی و واقعی آن اقشار اجتماعی که مخاطب ما در جامعه‌ی ایران هستند خیلی مهم است. یعنی این‌ها چه قدر توان دارند. این به میل روحیه ما نیست، بلکه به توان آن اقشاری است که ما می‌خواهیم با آنها دموکراسی را در جامعه تعمیق دهیم.
آقای رحمانی، به تازگی مطلبی به قلم شما درباره‌ی خروج‌تان از ایران منتشر شده. می‌خواستم بدانم اهمیت نوشتن این مطلب در چه بوده و اساساً شما چرا این مطلب را نوشته‌اید؟
ببینید، من آدمی هستم که به نوعی پس از ۵۲ سال سن، هفت خوان رستم‌های متفاوتی را در زندگی سیاسی‌ و فردی خودم داشته‌ام. با افراد متفاوت از نسل‌های گوناگون، پیر و جوان و پیرتر از خودم و جوان‌تر از خودم مواجه بودم. ولی خروجم واقعاً همان طور که نوشتم مخالف و موافق زیادی داشت. خیلی‌ها را هم دیگر نتوانستم ببینم. من احساس کردم به آنهایی که من را می‌شناسند، باید توضیحی بدهم. این توضیح شاید عده‌ای را قانع کند و شاید عده‌ای را قانع نکند. در عین حال احساس می‌کنم این احساس هزاران هزار نفری‌ست که وقتی از مرز ایران خارج می‌شوند، این حالت به آنها دست می‌دهد.
به نظر من ما دو جور تبعید می‌شویم. یکی این که از کشور خود تبعید می‌شویم و دیگری این که وارد حوزه‌ی تمدنی می‌شویم که با ما متفاوت است. برای نمونه یک مبارز اسپانیایی که در دوره‌ی فرانکو به فرانسه آمد، از حوزه‌ی تمدنی خودش خارج نشد. ما از حوزه‌ی تمدنی‌ـ فرهنگی خودمان هم خارج می‌شویم و این بسیار سخت است و برای ما خطر بزرگی‌ست. چون ما باید بتوانیم با حوزه‌ی تمدنی خودمان ارتباط داشته باشیم تا بتوانیم تحولی ایجاد کنیم. و این آمدن به اروپا برای یک ایرانی یا یک خاورمیانه‌ای امر چندان ساده‌ای نیست.
اگر بخواهیم به کنه ماجرا برویم، اگر تبعیدی بخواهد در این دنیای مدرن زندگی جدیدی شروع کند، یک بحث دیگری‌ست و حق‌اش هم هست. ولی اگر بخواهد به داخل کشور خودش نگاه کند، باید خیلی نکات را هم رعایت کند و این آمدن شرح حال من نبود. هزاران هزار نفر هم چنین تجربه‌ای را داشته‌اند. منتهی من دوست داشتم این را توضیح دهم.
بنابراین یک اقدام فردی بود و حاوی هیچ پیام سیاسی خاصی نبود؟
این تقریباً یک توضیح فردی بود، ولی احساس می‌کنم گاهی این توضیحات فردی هم زبان مشترک پیدا می‌کند. چون به عبارتی این درد دل همه است. تجربه‌ی هر کس می‌تواند منحصر به فرد باشد، منتهی این اصول مشترکی دارد که می‌تواند یک حس همگرایی یا همدلی ایجاد کند. خلاصه انسانها به همدلی هم نیاز دارند. چون سیاست در عین حال که امری بسیار مربوط به قدرت است، در میان نیروهای دموکراسی‌خواه باید یک امر اخلاقی و یک پیوند عاطفی هم ایجاد کند.

رحمانی: گفتمان اصلی جامعه‌ی ما دموکراسی‌خواهی است.
رحمانی: گفتمان اصلی جامعه‌ی ما دموکراسی‌خواهی است.
من احساس داشتم که مخاطبان من که مخالف یا موافق رفتن من بودند، باید این را می‌خواندند و نظرشان را می‌دادند. به این خاطر ایمیلم را هم نوشتم که هر کس نظر دهد، گوش می‌کنم و اتفاقاً مقدار قابل توجهی هم ایمیل دریافت کردم حاوی نظرات متفاوت.
در مطلب‌تان نوشته‌اید که مطمئن‌هستید ایران آبستن حوادث جدیدی است که می‌تواند برای دموکراسی‌خواهی مغتنم باشد، اما مطمئن نیستید که جامعه بتواند از این واقعیت‌های جدید استفاده‌ی مفید کند. اگر ممکن است توضیح بیشتری دهید. منظورتان دقیقاً چه بوده با نوشتن این جمله؟
ایران کشور حوادث و موقعیت‌هاست. سال ۱۳۸۸ همه را غافلگیر کرد. فقط حاکمیت غافلگیر نشد. حتی آنهایی که بستر تحول بودند، غافلگیر شدند. جامعه مدنی ایران وجود داشت، ولی نهادهای مدنی‌اش ضعیف بود. احزاب سیاسی هنوز نتوانسته‌اند با جامعه مدنی رابطه برقرار کنند. مطمئن باشید ایران به خاطر مشکل مدیریت، به خاطر فشارهای جهانی و به خاطر تفاوت دیدگاه و پسند اقشار تحصیلکرده‌ی جامعه با نظرات حاکمیت، در معرض تحولات است.
این تحولات را ما هر دهسال، دوازده سال در ایران دیده‌ایم. ولی در باره روند و راستای آن مطمئن نیستیم. من یک مثالی دارم که در انتخابات مجلس ششم هم به اصلاح‌طلب‌ها گفتم. در ایران همه همدیگر را غافلگیر می‌کنند و این برای دموکراسی اصلاً خوب نیست. یک سری بحث‌هایی در ارتباط با جامعه مدنی ایران باید صورت گیرد. احزاب سیاسی هم باید سعی کنند با جامعه مدنی ارتباط برقرار کنند. باید این بحث‌ها صورت گیرد که اگر روزی فضایی متحول و ملتهب شد، برایش یک گفتمان به سود دموکراسی وجود داشته باشد. این است که می‌گویم گفتمان جامعه‌ی ما می‌تواند دموکراسی‌خواهی باشد.
ما می‌توانیم به‌جای معیارها روی مصداق‌ها توافق کنیم. معیارهای کلی حکومت دموکراتیک و امثال آن، می‌تواند اصلا دموکراتیک نباشد. جمهوری شوراها می‌تواند شورایی نباشد. جمهوری سکولار می‌تواند سکولار نباشد، جمهوری اسلامی می‌تواند اسلامی نباشد. ولی اگر تعریف‌ها دقیق شود، و پیمان‌ها بر اساس آنها بسته شود، یعنی بر اساس همان اصول مشخصی که درباره‌ی آزادی هست، اعلامیه جهانی حقوق بشر هست، ایدئولوژی‌های گوناگون که باور به آن دارند، آن‌ها مصداقی تعریف شود. آیا ما به آزادی بیان و آزادی بعد از آن قائل هستیم و این را برای همه ایرانی‌ها می‌دانیم؟ آیا ما همه اقوام ایرانی را ایرانی می‌دانیم؟ آیا بر برابری حقوق زن و مرد پافشاری می‌کنیم؟
این‌ها چیزهایی‌ست که ما می‌توانیم حول آنها وارد دور جدیدی از گفتگوی سیاسی شویم. نظر من این است که می‌شود این بحث‌ها را کرد و از آن کلی‌گرایی‌های آرمان‌گرایانه که ما را معمولاً همه را ازهم دور می‌کند و به جبهه‌های مختلفی تقسیم می‌کند و مفهوم ایران را هم تقریباً منتفی می‌کند کنار بگذاریم. چون به فرض من ایران را سوسیالیست می‌خواهم، یکی ایران را دموکراتیک می‌خواهد، یکی ایران را لیبرال می‌خواهد، یکی ایران را بدون ملاحظه اقوام می‌خواهد. ولی وقتی قبول کنیم ایرانی وجود دارد، در آن چارچوب ایران باید توافق صورت گیرد و این که همه ایرانی‌اند، خیلی چیزها به نظر من حل می‌شود. منتهی این نیاز به گفتگوی دقیق دارد.
بی‌تا بختیاری
تحریریه: علی امینی





شبکه دوم تلویزیون آلمان شامگاه دوشنبه (۱۹ مارس/۲۹ اسفند) گفت‌و‌گوی محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران را با مجری این شبکه پخش کرد. محورهای اصلی این گفت‌و‌گو مناقشه‌ی هسته‌ای و مباحث حقوق بشر بود. 


کلاوس کلبر (Claus Kleber)، مجری برنامه خبری شبکه دوم تلویزیون دولتی آلمان برای انجام گفت‌و‌گو با محمود احمدی‌نژاد به ایران سفر کرده است.
به گفته‌ی کلبر همکاران او بیش از دو سال بود که برای گفت‌و‌گو با احمدی‌نژاد اعلام آمادگی کرده بودند. اخیرا طی تماسی از سوی سخنگوی رئیس جمهوری ایران انجام گفت‌و‌گو میسر شده و کلاوس کلبر و تیم همراهش توانسته‌اند روز یکشنبه (۱۸ مارس/۲۸ اسفند) در کاخ ریاست جمهوری ایران با محمود احمدی‌نژاد دیدار و گفت‌و‌گو کنند.
محورهای این گفت‌و‌گو برنامه‌ی هسته‌ای جمهوری اسلامی، مباحث مربوط به حقوق بشر و بحران در سوریه اعلام شده بود که به علت پایان وقت مصاحبه تنها به دو موضوع اول پرداخته شد.
مجری تلویزیون آلمان نخستین پرسش خود را با موضوع حمله‌ی احتمالی اسرائیل به ایران در صورت شکست مذاکرات غرب با این کشور آغاز کرد.

«اگر احمدی‌نژاد بخواهد بمب بسازد اعلام می‌کند»
احمدی‌نژاد در پاسخ گفت: «چرا باید اسرائیل که خود بیش از ۲۵۰ کلاهک هسته‌ای در اختیار دارد، کشوری را تهدید به حمله‌ی نظامی کند؟». وی در ادامه با «غیربشری» خواندن سلاح‌های هسته‌ای گفت: «ایران به دنبال دستیابی به بمب اتمی نیست.»
رئیس جمهوری اسلامی ایران با تکرار سخنان خود در گذشته در ارتباط با اسرائیل، فاجعه کشتار میلیون‌ها یهودی در جریان جنگ جهانی دوم را "دروغی بزرگ" خواند.
مجری شبکه تلویزیونی آلمان در ادامه‌ی گفت‌و‌گو به موضوع برنامه اتمی ایران پرداخت و پرسید آیا ایران حاضر به همکاری با بازرسان آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای هست و آیا امکان بازرسی از تمامی تاسیسات هسته‌ای ایران برای ماموران آژانس وجود دارد؟
احمدی‌نژاد که غالبا پرسش‌های مصاحبه کننده را با پرسش پاسخ می‌داد با ابراز تردید در مورد استقلال آژانس بین‌المللی هسته‌ای گفت: «فکر می‌کنید اگر ما هم حق وتو داشتیم، آژانس باز هم با ما همین رفتار امروز را داشت؟ آژانس مستقل عمل نمی‌کند و تحت تاثیر قدرت‌های بزرگ غربی است.»
احمدی‌نژاد در ادامه مدعی شد، چنانچه ایران بخواهد بمب اتمی بسازد، این موضوع را از پیش اعلام خواهد کرد. او گفت: «اگر احمدی‌نژاد بخواهد بمب بسازد، حتما اعلام خواهد کرد و از کسی هم ترس ندارد. وقتی می‌گوییم [بمب] نمی‌سازیم، نمی‌سازیم.»
احمدی‌نژاد همچنین افزود که ایران در مقطعی از زمان همکاری "فرا‌تر از چارچوب‌های قانونی آژانس" از خود نشان داده است، اما این همکاری بی‌نتیجه بوده است.
به نظر می‌رسد منظور رئیس جمهور ایران دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران باشد که در آن ایران در مقطعی حاضر شد غنی سازی اورانیوم را موقتا متوقف کند.
احمدی‌نژاد با اشاره به این نکته که همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای می‌بایست در چارچوب قانون باشد، افزود: «ما با دو نکته روبرو هستیم. اول اینکه آژانس نباید فرا‌تر از قوانین از ما انتظار همکاری داشته باشد و دوم اینکه اطلاعات مربوط به برنامه هسته‌ای ما که در اختیار آژانس قرار داشته، به دشمنان ما منتقل شده است.»
وی گفت ایران آماده است با غرب گفت‌و‌گو کند، اما بحران هسته‌ای ایران با "تهدید و فشار" حل نمی‌شود.


«ما هم می‌توانیم اروپا را تحریم کنیم»
در ادامه کلاوس کلبر، مجری شبکه دوم تلویزیون آلمان به نقض حقوق بشر در ایران و برخورد با مخالفان و دستگیری و حبس خانگی رهبران مخالفان دولت ایران اشاره کرد.
رئیس جمهور اسلامی ایران موضوع حقوق بشر را "مشکلی جهانی" خواند که "در تمامی کشور‌ها وجود دارد" و افزود، ایران مخالف استفاده ابزاری از طرح مباحث حقوق بشری است.
احمدی‌نژاد در پایان گفت‌و‌گوی ۴۰ دقیقه‌ای خود با شبکه دوم تلویزیون آلمان در پاسخ به پرسشی در ارتباط با تحریم‌های اعمال شده علیه ایران گفت: «ما هم می‌توانیم علیه اروپا تحریم اعمال کنیم. اما این کار را نمی‌کنیم، چون این مردم اروپا هستند که لطمه خواهند دید.»
احمدی‌نژاد با اشاره به سقف معاملات ایران با کشورهای اروپایی مدعی شد، فشار ایران بر کشورهای اروپایی می‌تواند "بر تعداد بیکاران در اروپا بیافزاید و تعداد فرصت‌های شغلی را کاهش دهد".




چهار آجیل‌فروش در گفت‌و‌گو با دویچه وله فروش خود را نسبت به پارسال "بسیار کمتر" عنوان کرده و از قیمت انواع آجیل در شب عید می‌گویند. صاحب آجیل‌فروشی تواضع می‌گوید: «بعد از ۳۶ سال کاسبی امسال زمین‌گیر شدم»
برای بسیاری از ایرانی‌ها، شب عید و مهمان‌نوازی در طول ایام نوروز بدون آجیل و شیرینی معنا ندارد. پس گریزی از خرید آجیل شب عید نیست حتی اگر قیمت‌ها نسبت به شب عید پارسال دوبرابر شده باشد، می‌توان آجیل خرید ولی به‌اندازه نصف پارسال آجیل خرید.
به گزارش ایلنا علیرضا ارزانی ممقانی رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار در روزهای پایانی سال ۱۳۹۰ از افزایش ۲۰ تا ۵۰ درصدی قیمت آجیل شب عید به دلیل نوسانات نرخ ارز خبر داده بود.
چهار آجیل فروش تهرانی در گفت‌و‌گو با دویچه وله وضعیت فروش آجیل شب عید را نسبت به پارسال همین موقع "بسیار کمتر" عنوان می‌کنند.

بشنوید: گفت‌وگو با محمد آقامحمدی قبادلو مالک آجیل و خشکبار تواضع در تهران

محمد آقامحمدی قبادلو مالک آجیل و خشکبار تواضع در تهران به دویچه وله می‌گوید: «نسبت به سال قبل همین موقع قیمت‌ آجیل تقریبا دوبرابر شده است. مثلا پارسال شب عید قیمت بادام هندی کیلویی ۱۴ هزار تومان بود اما امسال ۳۰ هزار تومان شده است. پسته‌ای که پارسال کیلویی ۱۸ هزار تومان می‌فروختیم امسال کیلویی ۲۷ – ۲۸ هزار تومان می‌فروشیم. البته قیمت خشکبار مثل برگه زردآلو مناسب‌تر است ولی روی هم رفته قیمت همه چیز بالا رفته و کاری هم نمی‌توان کرد.»
مالک آجیل و خشکبار تواضع درباره رونق آجیل فروشی و تعداد مشتری‌های خود نسبت به سال گذشته می‌گوید: «مثلا اگر پارسال شما برای خرید ۳ کیلو آجیل ۴۰ هزار تومان هزینه می‌‌کردید الان برای همان ۳ کیلو ۸۰ هزار تومان پول می‌دهید. این برای ما دردآور است. مسئله مبلغ نیست. به ما آموخته‌اند که هنر ما ارزان فروشی و زیادفروشی است. قسم می‌خورم موقعی که فیش مشتری را نگاه می‌کنم، خجالت می‌کشم مبلغ را به مشتری بگویم.»
«بعد از ۳۶ سال کاسبی امسال زمین‌گیر شدم»
فروشنده آجیل و خشکبار تواضع در تهران درباره وضعیت فروش امسال خشکبار در شب عید ادامه می‌دهد: «من بعد از ۳۶ سال کاسبی (که به قول هم‌صنفانم بابابزرگ این صنف هستم)، الان زمین‌گیر شده‌ام. اگر انبار من پارسال با ۵۰۰ میلیون تومان پر می‌شد امسال با دو میلیارد تومان هم پر نمی‌شود. وقتی مشتری وارد می‌شود احساس می‌کنم قیمت‌ها را نمی‌داند برای همین مثلا اگر بخواهد ۵ کیلو جنس بخرد، من سعی می‌کنم دو کیلو و نیم جنس بخرد. سال قبل برعکس بود، پارسال اگر مشتری دو کیلو جنس می‌خواست، من سه کیلو جنس به او می‌فروختم. متاسفانه امسال عجیب آسیب دیدیم. من دوست دارم مشتری اگر ۵ کیلو جنس می‌خواهد به او ۷ کیلو جنس بفروشم اما الان برعکس این کار را انجام می‌دهم. الان مشتری یک کیلو جنس می‌خواهد و من ۸۰۰ گرم به او می‌فروشم.»
مالک یک آجیل فروشی در خیابان ۱۵ خرداد نیز افزایش قیمت آجیل و خشکبار نسبت به شب عید پارسال را به طور میانگین ۴۰ درصد عنوان می‌کند. او به دویچه وله می‌گوید: «بادام هندی تقریبا ۳۰ درصد افزایش قیمت داشته اما مغزفندق دقیقا صددرصد گران شده است. قیمت مغز فندق الان کیلویی۲۶ هزار تومان است. برخلاف تصور آجیل‌فروش‌ها که فکر می‌کردند فروش خیلی پایین‌تر باشد، ملت در هر صورت شب عید خرید می‌کنند. طبقه مرفه که پارسال ۱۵۰ هزار تومان آجیل می‌خرید الان همان مقدار آجیل را ۳۰۰ هزار تومان می‌خرد. برای طبقه مرفه اختلاف ۱۵۰ هزار تومان خیلی مهم نیست ولی خرید و مصرف قشر متوسط و قشر ضعیف خیلی تفاوت کرده است. بسیار کمتر خریداری می‌کنند.»

«قیمت‌ها نسبت به پارسال قابل مقایسه نیست»
مالک یک آجیل‌فروشی در خیابان ناصر خسرو به دویچه وله می‌گوید قیمت‌ آجیل و خشکبار نسبت به پارسال همین موقع اصلا قابل مقیاسه نیست.
این فروشنده خشکبار قیمت برخی از انواع آجیل را شب عید ۹۱ این‌طور عنوان می‌کند: «فندق ایرانی کیلویی ۳۰ هزار تومان. بادام هندی کیلویی ۳۰ هزار تومان. پسته از ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان. امسال فروش خیلی ضعیف است.»
مالک یک آجیل فروشی دیگر واقع در فلکه دوم صادقیه (آریاشهر) هم به دویچه وله می‌گوید که افزایش قیمت‌ها نسبت به سال قبل همین موقع متفاوت است.
او می‌گوید: «بعضی جنس‌ها صددرصد افزایش قیمت داشته بعضی جنس‌ها ۵۰ درصد. مثلا مغز فندق و بادام هندی صددرصد گران شده است. الان قیمت بادام هندی کیلویی ۲۵ هزار تومان است. قیمت پسته از کیلویی ۱۷ هزار تومان شروع می‌شود تا ۲۵ هزار تومان. مغز فندق ۲۴ هزار تومان. تعداد مشتری‌ها همان اندازه سال گذشته است ولی جنس کمتر می‌خرند. مثلا مشتری ۶۰ − ۷۰ هزار تومان خرید می کند اما نصف پارسال جنس می‌برد.»
پیش از این علیرضا ارزانی ممقانی رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار، بیشترین رشد قیمت‌ آجیل و خشکبار را مربوط به پسته، کشمش، بادام زمینی و بادام هندی دانسته و گفته بود: «در حال حاضر برای شب عید هیچ کمبود کالایی برای انواع آجیل در بازار وجود نخواهد داشت.»
در حالی که به گفته رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار "هیچ کمبودی" در بازار آجیل و خشکبار وجود ندارد اما صحبت آجیل‌فروشان نشان می‌دهد که آجیل خریده می‌شود، ولی نصف سال قبل و برخی از بخش‌های جامعه هم بدون آجیل به استقبال نوروز می‌روند.
حسین کرمانی
تحریریه: فرید وحیدی


بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، با انتشار پیامی فرارسیدن نوروز را تبریک گفت. وی در پیام نوروزی خود گفته است که توجه به پیام صلحی که در قلب مراسم نوروز نهفته است، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
دبیرکل سازمان ملل در پیام نوروزی خود با اشاره به شرایط ویژه در کشورهایی که این مراسم را جشن می‌گیرند گفت، در چنین زمان سختی، پیام صلحی که در قلب مراسم نوروز جای دارد، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.
بان کی مون در پیام خود به مناسبت نوروز تاکید کرده است که فرارسیدن نوروز یاد آور این واقعیت است که «همه ما باید با هم برای دست یافتن به آینده‌ای بهتر تلاش کنیم».
وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز دوشنبه (۲۹ اسفند/ ۱۹ مارس) با انتشار بیانیه‌ای فرارسیدن نوروز را تبریک گفت. هیلاری کلینتون با تأکید بر لزوم احترام به حقوق بشر و آزادی، فرا رسیدن نوروز را به ایرانیان و به مردم دیگر مناطقی که این جشن را برگزار می‌کنند، تبریک گفت.
هیلاری کلینتون در این بیانیه گفته است: «خرسندم بهترین آرزوهای خود را نثار همه آنهایی کنم که مراسم نوروز را جشن می‌گیرند.»
از سوی دیگر شیمون پرز، رئیس جمهور اسرائیل نیز روز دوشنبه (۲۹ اسفند) پیشاپیش فرا رسیدن نوروز را به مردم ایران تبریک گفت و برای آنان آرزوی صلح کرد.
پیام تبریک پرز به ایرانیان روز دوشنبه از بخش فارسی رادیو اسرائیل ابتدا به زبان فارسی و سپس به زبان عبری پخش شد.
ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز پیش‌تر در وب‌سایتی که وزارت امور خارجه بریتانیا در آستانه سال نوی ایرانی با هدف ایجاد امکان برقراری ارتباط و گفت‌و‌گوی مستقیم با ایرانی‌ها راه اندازی کرده است، عید نوروز را تبریک گفت.



I کمتر از یک هفته پیش از نشست اتحادیه عرب در بغداد روز سه شنبه (۱ فروردین/ ۲۰ مارس) در سلسله انفجارهایی که در شهرهای مختلف عراق رخ داد دست‌کم ۲۶ نفر از جمله ۶ ایرانی کشته و حدود ۱۰۰ نفر مجروح شده‌اند.
بامداد روز سه‌شنبه، اول فروردین ۱۳۹۱ شهرهای بغداد، کربلا و کرکوک شاهد چند عملیات تروریستی بوده‌اند. بنابر گزارش‌ها شدیدترین انفجارها در شهر کربلا رخ داده که از مهم‌ترین مناطق شیعه‌نشین عراق محسوب می‌شود. این انفجارها یک روز پس از تظاهرات چند صد هزار نفری هواداران مقتدا صدر، روحانی تندروی شیعه در بصره اتفاق افتاده است.

کشته شدن دو زائر ایرانی در کربلا
به گزارش خبرگزاری فرانسه نیمی از قربانیان حوادث بامداد سه‌شنبه مربوط به عملیات تروریستی در کربلا می‌شود. این خبرگزاری به نقل از مقام‌های محلی نوشت دو زائر ایرانی نیز در میان کشته‌شدگان انفجار در کربلا بوده‌اند. در این شهر ۴۸ نفر نیز مجروح شدند. خبرگزاری مهر به نقل از رسانه‌های عراقی نوشت تعدادی از مجروح شدگان نیز ایرانی هستند. به نوشته‌ی خبرگزاری مهر انفجار دو خودروی بمب‌گذاری شده در شمال کربلا به کشته و مجروح شده حدود ۷۰ نفر منجر شده است.
از زمان خروج کامل نظامیان آمریکایی از عراق در ماه دسامبر سال گذشته‌ی میلادی بر شدت عملیات تروریستی در این کشور افزوده شده است. اوضاع سیاسی عراق نیز بر اثر عمیق شدن اختلاف میان سنیان و شیعیان به شدت بحرانی است. هدف بسیاری از عملیات تروریستی سه ماه گذشته اکثریت شیعه‌ی عراق بوده‌اند که در دوران صدام حسین سهمی در قدرت سیاسی نداشتند.
منابع خبری عربی به نقل از مقام‌های پلیس استان بابل عراق از کشته و زخمی شدن ۳۷ شهروند غیرنظامی بر اثر انفجار یک خودروی بمب‌گذاری شده در مرکز شهر حله گزارش داده‌اند.

انفجار بمب در مرکز بغداد
خبرگزاری آلمان به نقل از منابع نزدیک به مقام‌های امنیتی عراق گزارش داد انفجارهای شهر کرکوک، در شمال عراق نیز ۱۰ کشته و ۴۰ زخمی برجا گذاشته است. دست‌کم سه خودروی بمب‌گذاری شده در این شهر منفجر شده است. گفته می‌شود انفجار یکی از این خودروها جلوی یک پاسگاه پلیس ده‌ها نفر را زخمی کرده است.
بنابر گزارش‌ها همچنین در مرکز بغداد انفجار یک خودرو توسط راننده‌اش که ظاهرا بمب‌گذار انتحاری بوده به مرگ دست‌کم دو نفر منجر شده است. تاکنون در مورد رابطه احتمالی این انفجارها با تظاهرات روز دوشنبه‌ی شیعیان حامی مقتدا صدر گزارشی منتشر نشده است. ناظران معتقدند تظاهرات بصره بی‌ارتباط با نشست سران کشورهای عضو اتحادیه عرب که قرار است ۲۷ تا ۲۹ مارس در بغداد برگزار شود نبوده است.
نشست یادشده پس از ۲۰ سال بار دیگر در عراق برگزار می‌شود و نخستین اجلاس این اتحادیه در کشوری است که ریاست دولت آن در اختیار شیعیان است. این نشست قرار بود در ماه مه سال ۲۰۱۱ برگزار شود که به دلیل اوج‌گیری جنبش‌های اعتراضی در کشورهای عربی لغو شد.