۱۳۸۹ آذر ۱۲, جمعه

مهمترین خبرهای روز جمعه بخش دوّم، تحلیل ها و آخرین گزارشات از اعتراضات، بازداشتها، زندان، و بیدادگاهها --- بیانیه ها

  چرا اعراب و ایرانی‌ها نمی‌توانند به تفاهم برسند؟


محمود احمدی‌نژاد در کنار شماری از 
رهبران جهان عرب در سفر سال ۸۴ خود به عربستان
جان لیمبرت استاد مطالعات خاورمیانه و از مقام‌های پیشین وزارت خارجه آمریکا به بهانه انتشار اسناد جدید در وب‌سایت ویکی‌لیکس پیرامون تخاصم بین دولت‌های عربی و ایران، نگاهی دارد به سابقه این مسئله و عواملی که در شرایط موجود مانع همزیستی دوستانه بین دو طرف است.
آقای لیمبرت در مقدمه تحلیل خود در مجله «فارین پالیسی» می‌نویسد که براساس اسناد دیپلماتیک آمریکا که توسط ویکی لیکس انتشار یافته، دولت‌های عربی منطقه به اشکال گوناگون تمایل خود برای خلاص شدن از شر حکومت ایران را بیان کرده‌اند. اما در کمال تعجب محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور ایران، تمام افشاگری‌های ویکی لیکس را توطئه خارجی برای ایجاد دشمنی بین ایران و اعراب دانست و افزود آمریکا به این طریق می‌خواهد ادعای خود را ثابت کند که گویا ایران مشکل جدی در خاورمیانه است.
به اعتقاد این کارشناس خاورمیانه مناسبات حکومت ایران با همسایگان عرب خود یکدست نیست. روابط ایران با قطر و عمان بسیار خوب، با عربستان و بحرین بسیار سرد و با کشورهای کویت و امارات متحده عربی در حد متوسط است. تجربه نشان داده که دو طرف وقتی که با مشکل یا بحران روبه‌رو شوند می‌توانند دشمنی‌های کهنه را کنار گذاشته و به راه حلی برای حفظ منافع دو طرف دست یابند. اما در مجموع باید گفت که فضای عمومی مناسبات بین دو طرف منفی است.
جان لیمبرت سپس این سؤال‌ها را مطرح می‌کند که دلیل اصلی این فضای نه چندان مثبت چیست؟ آیا دیدگاه حکومت‌های عرب خلیج فارس را باید نظر تمام افکار عمومی جهان عرب دانست؟ از طرف دیگر چرا ایران برای مسئله فلسطین تا این حد سینه چاک می‌کند؟ و بالاخره آیا واقعاً دولت‌هایی مثل عربستان سعودی طرفدار حمله احتمالی اسراییل و آمریکا به ایران هستند؟

تماس فراوان، تفاهم اندک

جان لیمبرت در ادامه تحلیل خود در مجله «فارین پالیسی» می‌نویسد که تماس و درهم‌آمیزی تاریخی بین ایران و اعراب خلیج فارس و عراق سابقه طولانی دارد. بخشی از ساکنان خوزستان عرب‌تبار و عرب‌زبان هستند و در مقابل کردهای ساکن شمال عراق قرابت و نزدیکی بیشتری با مردمان ایران زمین دارند. بسیاری از خانواده‌های کهن و صاحب نفوذ ساکن حاشیه خلیج فارس و جنوب عراق ریشه‌های ایرانی دارند. در یک کلام می‌توان گفت که مشکل کمبود یا فقدان تماس و آشنایی بین دو طرف نیست.
عدم تفاهم بین دو طرف در درجه اول به عدم اعتماد به یکدیگر و نوعی رقابت سیاسی بر سر نفوذ و قدرت منطقه‌ای بر می‌گردد. خاندان‌های سنی حاکم بر کشورهایی نظیر بحرین نگران قدرت‌گیری شیعیان ساکن آن کشورها هستند. جناح‌های تندرو در میان شیعیان ایرانی و از آن طرف سنی‌های حاکم بر آن سوی خلیج فارس همواره یکدیگر را در صف دشمنان خود قرار داده‌اند. به این موضوع باید غرور ملی هر یک از دو طرف را افزود. ایرانیان خود را وارث تمدن کهن‌تری از اعراب می‌دانند و در مقابل اعراب خود را زادگاه ظهور و گسترش اسلام تلقی می‌کنند.
به نوشته جان لیمبرت کوته‌بینی و لجاجت هر دو طرف یکی از عوامل اصلی تداوم خصومت است. با وجود قرن‌ها نزدیکی جغرافیایی و حتی درهم‌آمیزی فرهنگی و نژادی دو طرف اطلاع چندانی از طرف مقابل ندارند. در چنین فضایی آکنده از نادانی متقابل زمینه خصومت و بی‌اعتمادی به طرف مقابل تشدید شده و رویکردی ساده‌تر به نظر می‌رسد.

پادشاهی‌های عرب، موجوداتی در خطر

در رأس تمام این تمایزها و بی‌اعتمادی‌های قومی و مذهبی بین دو طرف یک واقعیت تلخ سیاسی قرار دارد و آن تمایز بین سیستم‌های سیاسی حاکم بر دو سوی خلیج فارس است. در کشورهای عربی خاندان‌های قدیمی به روش سنتی پادشاهی می‌کنند در حالی که نظام حاکم بر ایران یک جمهوری اسلامی برآمده از انقلاب با عناصر به اصطلاح جمهوری‌خواهی برخاسته از فقه شیعه است.
آقای لیمبرت یادآوری می‌کند که طی بیش از نیم قرن اخیر بسیاری از نظام‌های پادشاهی منطقه از عراق و مصر گرفته تا لیبی و اتیوپی و افغانستان و ایران سرنگون شده‌اند. به همین خاطر حکومت‌های عرب خلیج فارس به خودی خود با نوعی تهدید تاریخی روبه‌رو هستند. در عین حال حکومت ایران که در مجموع توجه چندانی هم به ملاحظات دیپلماتیک نداشته و ندارد خیلی صریح  مشروعیت حکومت‌های سلطنتی را زیر سؤال برده است.
وی می‌افزاید که گستاخی‌های دیپلماتیک ایران را نیز باید به این مجموعه افزود که پیامد اصلی آن تعمیق سوءظن‌ها و هراس در میان همسایگان آن کشور بوده است. تلاش‌های ایران برای سرپوش نهادن بر این مسئله و به دست آوردن دل همسایگان همیشه مقطعی بوده و بنابراین باید گفت که احساسات عرب‌ستیزی در ایران ممکن است بسیار قوی‌تر از آن باشد که بتوان برای همیشه آن را سرکوب یا مهار کرد.

ایران دوست ما نیست

به نوشته جان لیمبرت یکی از دلائل عرب‌ستیزی حکومت ایران مصرف تبلیغاتی برای انحراف توجه مردم از مشکلات و بحران‌های داخلی کشور است. نمونه برجسته آن سینه چاک کردن برای حقوق فلسطینیان و ماجرای روز قدس و اقدامات مشابه آن است.
این اقدامات باعث شده که بسیاری از دولت‌های عرب به این نتیجه برسند که نیت اصلی ایران نه حمایت از مبارزات و حقوق اعراب بلکه نوعی کارزار تبلیغاتی برای شرمنده کردن و زیر سؤال بردن دولت‌های عربی است.
آقای لیمبرت در پایان می‌پرسد که آیا اعراب واقعاً طرفدار جنگ با ایران هستند؟ با توجه به پیامدهای فاجعه بار سیاسی و اقتصادی آن به احتمال زیاد پاسخ به این سؤال منفی است. اما با در نظر گرفتن تمام دلخوری‌های تاریخی و سوءظن‌های فعلی کاملاً طبیعی است که دولت‌های عرب خلیج فارس نیز همان حد از تخاصم و بیزاری را که آمریکا در قبال حکومت ایران دارد احساس کنند.


سفر غير منتظره باراک اوباما به افغانستان


باراک اوباما، رييس جمهوری آمريکا، روز جمعه به طور سرزده به افغانستان رفته است تا با مقامات  اين کشور و همچنين نيروهای نظامی آمريکا درباره پيشرفت در راهبرد جنگ با شورشيان طالبان گفت وگو کند.
به دلايل امنيتی سفر آقای اوباما از قبل اعلام نشده بود. اين دومين سفر باراک اوباما به افغانستان در دوران رياست جمهوريش است.
باراک اوباما روز جمعه وارد فرودگاه بگرام يکی از مقرهای اصلی نيروهای آمريکا شد و در آنجا با ژنرال ديويد پترائوس، فرمانده نيروهای آمريکايی در افغانستان، و همچنين با کارل ايکنبری، سفير آمريکا در کابل، ديدار کرد سپس به ديدار سربازان مجروح در بيمارستان رفت.
به دليل وضعيت جوی و باد شديد (۷۰ به سرعت کيلومتر در ساعت) رييس جمهوری آمريکا مجبور شد تا برنامه سفر به کابل و ديدار با رييس جمهوری افغانستان را تغيير دهد.
  به گفته مقامات کاخ سفيد قرار است باراک اوباما با حامد کرزای، ريس جمهوری افغانستان به صورت تلفنی گفت وگو کند.
در همين زمينه، رابرت گيبس، سخنگوی کاخ سفيد در تويتر خود نوشته است هوا در فرودگاه بگرام در ساعت ۹ شب به وقت محلی «سرد» است و«باد» شديد می‌وزد.
درحالی اوباما به افغانستان سفر کرده است که قرار است استراتژی آمريکا در افغانستان تا پايان ماه دسامبر مورد بررسی قرار گيرد.
اين سفر همچنين با انتشار گزارش‌های محرمانه ديپلماتيک توسط «ويکی ليکس» مصادف شده است؛ در اين گزارش‌ها قدرت حامد کرزای برای اداره امور افغانستان مورد ترديد قرار گرفته است.
در يکی از اين گزارش‌ها ، کارل ايکنبری، حامد کرزای را «متوهم» و «ضعيف» توصيف کرده است که با مفاهيم اوليه شکل‌گيری دولت- ملت آشنا نيست.
رييس جمهوری افغانستان تاکنون به گزارش‌های منتشره در «ويکی ليکس» واکنشی نشان نداده است. سيامک هروی، معاون سخنگوی رييس جمهوری افغانستان، گفته است که حامد کرزی روز شنبه به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ خواهد داد.
بيش از ۱۰۰ هزار نفر از سربازان آمريکايی در چارچوب نيروهای ائتلاف در افغانستان به جنگ با طالبان مشغولند.
براساس برنامه اوليه باراک اوباما قرار بود نيروهای امريکايی در سال ۲۰۱۱ خروج از افغانستان را آغاز کنند.
پس از پيروزی جمهوریخواهان در انتخابات مياندوره ای آمريکا و مخالفت آنها با تعيين ضرب‌الاجل برای خروج نيروها از افغانستان، دولت باراک اوباما نيز می‌گويد خروج نيروها در سال ۲۰۱۴ آغاز خواهد شد.


دانشجویان ایران در تدارک برگزاری ۱۶ آذر

تجمع 
دانشجویان دانشگاه تهران در ۱۶ آذر ۱۳۸۸

با نزدیک شدن به ۱۶ آذر ماه و "روز دانشجو"، انجمن‌ها و فعالین دانشجویی دانشگاه‌های مختلف با انتشار بیانیه و فراخوان خود را آماده برگزاری مراسم این روز می‌کنند. هم‌اکنون بیش از ۹۰ فعال دانشجویی ایران در زندان هستند.

با نزدیک شدن به ۱۶ آذر ماه روزی که در ایران "روز دانشجو" نام گرفته دانشجویان ایرانی، "انجمن‌های اسلامی" و تشکل‌های مختلف دانشجویی با انتشار بیانیه‌هایی جداگانه به شرح برنامه‌ها و فعالیت‌های ویژه روز دانشجو پرداخته‌اند. دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه بین‌المللی قزوین، دانشگاه آزاد واحد تهران مرکز، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و... از جمله دانشگاه‌هایی هستند که دانشجویان ‌آن‌ها خود را برای برگزاری مراسم اعتراضی در روز۱۶ آذر آماده می‌کنند.
پویان محمودیان از فعالین دانشجویی ایران که در سال ۱۳۸۷ سابقه "سه ستاره" شدن نیز دارد درباره آخرین اخبار مربوط به فعالیت ‌دانشجویان ایران برای برگزاری مراسم ۱۶ آذر به دویچه وله می‌گوید: «در هفته‌های اخیر فعالین دانشجویی و انجمن‌های اسلامی دانشگاه‌های مختلف بیانیه‌هایی صادر کردند و فراخوان‌هایی داده‌اند برای برگزاری مراسم ۱۶ آذر. یکسری فعالیت‌هایی داشته‌اند برای آماده‌سازی دانشگاه و جذب دانشجویان. به‌عنوان مثال در دانشگاه تهران، دانشگاه قزوین، علم و صنعت، دانشگاه امیرکبیر، پوسترهای اعتراضی و دعوتنامه برای شرکت در این مراسم اعتراضی و همین‌طور روزنامه‌های "اعتمادملی"، "کلمه" و "دانشجو" در سطح وسیعی داخل دانشگاه‌ها توزیع شده است. دوستان فعال دانشجویی هم در تا حد زیادی فعال شده‌اند و تمام تلاششان را می‌کنند تا بتوانند روز ۱۶ آذر برنامه‌هایی اعتراضی در دانشگاه‌ها داشته باشند.»
دوستان از بام پرت شده
مراسم روز 
دانشجو در دانشگاه آزاد، ۱۶ آذر ۱۳۸۸در بخش‌هایی از بیانیه دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی به گذشت بیش از یک‌سال از دستگیری "میلاد اسدی" دانشجوی این دانشگاه اشاره شده و آمده است: «۹ آذر سالروز بازداشت میلاد اسدی دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر و عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت است که به هفت سال زندان محکوم شده است. او شرف و آبروی دانشگاه خواجه ‌نصیر است».
دانشجویان تاکید کرده‌اند که «تا آزادی میلاد اسدی» از پای نخواهند نشست. در ادامه بیانیه دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر به اتفاقات دانشجویی سال گذشته در ایران اشاره شده و آمده است: «دوستان از بام پرت شده، در و پنجره‌های شکسته، گلوله، باتوم و گازاشک‌اور، دود، یاران به خون افتاده و مجروح شده، دوستان دربند و شکنجه شده، خاطرات ما را می‌سازند.»
همچنین درقسمتی از بیانیه دانشجویان دانشگاه آزاد، واحد تهران مرکز با اشاره به کشته شدن اشکان سهرابی و امیرجوادی‌فر در حوادث بعد از انتخابات سال گذشته در ایران که هر دو دانشجوی دانشگاه آزاد بوده‌اند، آمده است: «آذر دیگری فرا رسیده است. آذری که یادآور سال‌ها مبارزه دانشجویان این سرزمین با استبداد و خفقان است. آذری که نیمه آن را به نام ما دانشجویان نام‌گذاری کرده‌اند. امروز لزوم خلاقیت و نوآوری برای ادامه این راه سبز که برگزیده‌ایم بیش از پیش به چشم می‌خورد. در این رابطه باید به حرکاتی توجه شود که تاثیرگذاری بیشتر و هزینه کمتر داشته باشد.»
«هم‌کلاسی‌های ما را آزاد کنید»
دانشجویان دانشگاه‌‌ تهران و علوم پزشکی نیز در بیانیه‌ای با اشاره به تاثیر حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته در ایران و نقش دانشجویان در این اتفاقات خواسته‌های خود را مطرح کرده‌اند. در این بیانیه گفته شده: «چه شده که ما این‌چنین سخت و سهمگین آسیب می‌بینیم و بر روح و جانمان ضربه می‌زنند؟ و چه چیزی در اعماق وجودمان و آرزوهایمان نشسته که چنین راهی را باید بپیماییم؟» دانشجویان دانشگاه تهران در پایان بیانیه خود ابراز امیدواری کرده‌اند که ۱۶آذر امسال شاهد «حضور پرشکوه دانشجویان آگاه در صحنه‌ی مطالبات برحق»‌شان باشند.
انجمن اسلامی دانگاه صنعتی نوشروانی بابل نیز با انتشار بیانیه‌ای خواستار آزادی ۳ دانشجویان زندانی این دانشگاه شده است. در بخش‌هایی از این بیانیه آمده است: «هم‌کلاسی‌های ما را آزاد کن. دست از کینه و لجاجت بردار و بگذار برادران‌مان ضیا نبوی، محسن برزگر و نیما نحوی به آغوش گرم دانشگاه بازگردند والا نوشیروانی نزد آن‌ها می‌رود.»
بیش از ۹۰ دانشجوی زندانی
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر هم در فراخوانی که به مناسبت مراسم ۱۶ آذر منتشر کرده است با اشاره به وضعیت "مجید توکلی" دانشجوی زندانی این دانشگاه از همه دانشجویان خواسته تا در مراسم ۱۶ اذر شرکت کنند. در این فراخوان امده است: «انجمن اسلامی دانشگاه امیر کبیر از عموم دانشجویان سراسر کشور دعوت می‌کند در مراسم روز دانشجو شرکت کنند تا همراه با یکدیگر فریاد بزنیم "دانشگاه زنده است".»
سایت "دانشجو نیوز" که اخبار مربوط به دانشجویان ایرانی را پوشش می‌دهد در گزارشی نوشته است بعد از حوادث انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته در ایران بیش از ۹۰ نفر دستگیر و زندانی شده‌اند.


بیانیه پارلمان آلمان درباره نقض حقوق بشر در ایران

نمایندگان 
پارلمان نگرانی خود را از سرنوشت دو خبرنگار آلمانی که در تبریز دستگیر 
شدند، ابراز کردند.

جمهوری اسلامی از اعدام زنان واهمه ندارد، حتی به شنیع‌ترین شیوه‌ها یعنی سنگسار. سرنوشت سکینه آشتیانی از چند ماه پیش مدافعان حقوق بشر را نگران کرده است. پارلمان آلمان نگرانی خود را از نقض حقوق بشر در ایران ابراز داشت.


نمایندگان پارلمان فدرال آلمان (بوندس‌تاگ) روز پنجشنبه (۲ دسامبر/۱۱ آذر) درباره وضعیت نابسامان حقوق بشر در ایران گفت‌وگو کردند. از چند ماه پیش سکینه آشتیانی در وحشت و اضطراب زندگی می‌کند. این زن به جرایمی متهم شده که در دادگاهی کارآمد و بی‌طرف به آنها رسیدگی نشده است. اگر او حتی بدترین گناهان را نیز مرتکب شده باشد، سزاوار نیست که به سنگسار محکوم شود. مجازاتی وحشیانه که نه متهم بلکه مجریان باید از ارتکاب آن شرم کنند و بر خود بلرزند.
اعلام صدور حکم سنگسار برای سکینه آشتیانی بی‌درنگ با واکنش جهانی روبرو شد. در سراسر جهان مردم و دولت‌ها به جمهوری اسلامی اعتراض کردند. به نظر آنها رژیمی که خود را عضو جامعه بین‌المللی می‌داند و میثاق‌های رعایت حقوق بشر و احترام به حرمت و کیان انسانی را امضا کرده است، حق ندارد به چنین اعمالی دست بزند.
به دنبال چنین اعتراضاتی، مقامات جمهوری اسلامی دچار تردید شدند و حتی محمود احمدی‌نژاد در برابر خبرنگاران خارجی اظهار داشت که برای خانم آشتیانی اصلا حکم سنگسار صادر نشده است و پرونده هنوز تحت رسیدگی است. این شواهد، به گفته نمایندگان پارلمان آلمان، گواهی بر این واقعیت است که حکومت ایران در برابر فشار افکار عمومی آسیب‌پذیر است.
برای نمایندگان پارلمان این نگرانی همچنان وجود دارد که دستگاه قضائی جمهوری اسلامی حکم سنگسار سکینه آشتیانی را به سادگی به اعدام تبدیل کند؛ که باز هم با برداشت مدرن و متمدنانه از حقوق بشر مغایرت دارد.
افزون بر پرونده‌ی خانم آشتیانی، نمایندگان پارلمان درباره سرنوشت دو خبرنگار آلمانی که در تبریز دستگیر شدند، نگران هستند. دو خبرنگار برای گفت‌وگو با فرزند و وکیل مدافع خانم آشتیانی به ایران رفته بودند که به دست مأموران وزارت اطلاعات زندانی شدند. با وجود اعتراضات وزارت خارجه آلمان، این دو خبرنگار همچنان در وضعیتی ناروشن به سر می‌برند.
"اعدام‌ها را متوقف کنید!"
در پارلمان فدرال همه فراکسیون‌های حزبی، غیر از "حزب چپ" که فراخوانی جداگانه منتشر کرد، نمایندگان در بیانیه‌ای مشترک از جمهوری اسلامی خواستند برای سکینه آشتیانی حکم عدم‌تعقیب قضایی صادر کند و وضعیت حقوق بشر را بهبود بخشد. در متن بیانیه گفته شده است که در ایران برای اتهاماتی مانند زنا، ارتداد و همجنس‌گرایی به سادگی حکم اعدام صادر می‌شود.
حکم سنگسار 
برای سکینه آشتیانی اعتراضات جهانی به دنبال داشتفولکر بک، سخنگوی حزب سبزهای آلمان گفت: «در دادگاه‌های جمهوری اسلامی گواهی شاهدان یا اعتراف از متهمان معمولا با آزار و فشار گرفته می‌شود. متهمان در بیشتر موارد اقاریر سابق خود را در برابر دادگاه پس می‌گیرند، اما حکم صادر شده به قوت خود باقی می‌ماند.»
برخی از نمایندگان پارلمان اشاره کردند که به ویژه پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری که با اعتراضات گسترده مردم روبرو شد، حکومت با خشونت و شدت عمل به اقدام علیه مخالفان پرداخت. هزاران نفر دستگیر و در زندان‌ها شکنجه شدند. صدها نفر توانستند از ایران به ترکیه فرار کنند.
نمایندگان پارلمان از تصمیم دولت فدرال مبنی بر پناه دادن به عده‌ای از مخالفان سیاسی دولت ایران پشتیبانی کردند. تا کنون ۲۹ نفر از کسانی که به دنبال سرکوب "جنبش سبز" در ترکیه آواره و بلاتکلیف بودند، از آلمان پناهندگی گرفته‌اند. دولت آلمان قصد دارد روی هم به ۵۰ نفر پناهندگی سیاسی اعطا کند.
نمایندگان حزب سوسیال دموکرات آلمان در پارلمان پیشنهاد کردند که این کشور تعداد بیشتری از ایرانیانی که به دلیل جرایم سیاسی میهن خود را ترک کرده‌اند را به پناهندگی بپذیرد. این تقاضا از جانب سایر فراکسیون‌های پارلمان مورد استقبال قرار نگرفت.
 

جعفر پویه
کمتر از یک هفته به آغاز گفتگوی کاترین اشتون، نماینده 1+5 با سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد رژیم در ژنو، روز گذشته (پنج شنبه) نشست دو روزه اعضای شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین آغاز به کار کرد. در شروع این نشست یوکیو آمانو، مدیرکل آژانس از نشست هفته آینده سعید جلیلی با کاترین اشتون استقبال کرد و گفت: "ایران تاکنون همکاری لازم را با آژانس نداشته است و به همین جهت این نهاد قادر نیست تایید کند که تمامی فعالیتهای هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است."
دبیرکل آژانس همچنین تاکید کرده: "با وجود توقف موقت غنی‌سازی اورانیوم در ایران به دلیل مشکلات فنی، ایران بر تعداد سانتریفوژهای خود افزوده و ذخیره اورانیوم غنی شده اش را افزایش داده است."
روز گذشته با توجه به گزارش دبیرکل که در آن آمده "فعالیتهای هسته‌ای احتمالی ایران در گذشته یا حال با مشارکت سازمانهای نظامی، شامل فعالیتهای مرتبط با ساخت یک کلاهک هسته‌ ای است"، بسیاری از اعضای حاضر در جلسه خواستار ارایه نظر در مورد برنامه اتمی رژیم به شورای حکام شدند.
این درحالی است که بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد سه شنبه گذشته با توجه به گزارش مدیرکل آژانس گفت: "مقامهای ایرانی موظف هستند ثابت کنند که برنامه هسته‌ای آنها اهداف نظامی را دنبال نمی‌کند و برای مقاصد صلح‌آمیز است. این مسوولیتی است که برعهده ایرانیها قرار دارد."
اما با همه این احوال دفتر خانم اشتون اعلام کرده که در روزهای 6 و 7 دسامبر در ژنو با سعید جلیلی دیدار و گفتگو خواهد کرد. از سوی دیگر، در حالی که جامعه جهانی خواهان توقف برنامه اتمی رژیم و توضیح درباره ماهیت نظامی آن است، محمود احمدی نژاد، رییس جمهور برگزیده رهبر و ولی فقیه رژیم روز سه شنبه گذشته در ساری گفت: "در مذاکرات هسته ای ذره ای از حقوق ایران عقب نشینی نمی کنیم."
این گفته به معنی رد هرگونه توافق بر سر این مشکل است. او که بارها خواستار ادامه مذاکره از تریبونهای مختلف شده بود که مورد بی توجهی جامعه جهانی قرار گرفت، اکنون می گوید: "ای کاش اکنون هم چند ماه دیگر صبر می کردید تا نتیجه آن تصمیمات غلط به طور کامل برای شما آشکار می شد و بعد تقاضای ادامه مذاکرات می کردید."
مقصود احمدی نژاد از "تصمیمات غلط"، تحریمهای شدیدی است که جامعه جهانی علیه رژیم وضع کرده است. اما درخواست مذاکره نه تنها از سوی خانم اشتون داده نشده بلکه پیش دستی متکی در اعلام تاریخ مذاکره که توافقی بر سر آن نشده بود نیز با اعتراض بسیاری روبرو شد. همین کسانی که دربدر به دنبال مذاکره و جلوگیری از برقراری تحریمهای بیشتر بودند، اکنون به گونه ای دیگر حرف می زنند و سعی می کنند تا اعمال خود را برای مردم ایران توجیه کنند، بی خبر از اینکه با توجه به گسترش وسایل ارتباط جمعی دیگر چنین کاری ممکن نیست.
درباره ماهیت مذاکره و گفتگو با جامعه جهانی، احمدی نژاد در ساری گفت: "ایران همواره در شرایط برابر و فضای احترام آماده گفتگو است اما لازم است که شما برای ادامه مذاکرات، ابتدا دست از اخلاق طاغوتی خود بر دارید تا بتوانیم در فضایی برابر، در خصوص مسایل مهم جهانی و بین المللی با هم گفتگو کنیم."
از وقاحت احمدی نژاد و پایوران رژیم همین بس که آنها قادر به حل و فصل مشکلات حداقلی مردم ایران نیستند و هر گونه صدای اعتراضی به سیاستهای غلط خود را با گلوله و سرکوب پاسخ می دهند اما از جامعه جهانی می خواهند تا "در شرایط برابر و فضای احترام در خصوص مسایل مهم جهانی و بین المللی گفتگو کنند".
آیا کسی می تواند این حد از وقاحت و دریدگی را اندازه بگیرد؟



زینت میرهاشمی
 
شعار «مرگ بر ظالمان» که در روز 30 آبان توسط صدها تن از کارگران خشمگین کارخانه لوله سازی خوزستان، داده شد، حکومتی را نشانه می رود که بیشترین خدمت را به نئولیبرالیسم و سرمایه داری انگلی داخلی نموده است. گسترش حرکتهای اعتراضی کارگران علیرغم تهدید به اخراج و فشار بر فعالان کارگری و نیز زندانی نمودن شرکت کنندگان در اعتراضهای کارگری، گواهی بر پوچ بودن شعارهای دولت احمدی نژاد می دهد. این شعارهای به ظاهر پوپولیستی پوششی برای سیاستهای ضد کارگری ولی فقیه است که نزد کارگران و مزدبگیران هیچ خریداری ندارد. ماهیت ضد انسانی و ضد کارگری برنامه ها و سیاستهای اقتصادی رژیم را کارگرانی که به مدت بیش از یک سال حقوق دریافت نمی کنند و با آینده ای از بیکاری، عدم امنیت شغلی، بلاتکلیفی و محروم از زندگی انسانی روبرو هستند، با گوشت و پوست خود حس می کنند و آن را در شعارهایشان منعکس می کنند. در برابر محرومیت مردم زحمتکش از حقوق اولیه شان که تنها بخشی از ارزش کار واقعی آنان است، پایگاههای بسیج ضد مردمی با پولهای بی حساب دولت گسترش می یابند.
برای نمونه و بر اساس گزارشی که در ماه گذشته در رسانه های دولتی منتشر شد، صدها کارگر رسمی و قراردادی کارخانه «یخچال سازی ایران پویا» به مدت 4 ماه دستمزد خود را دریافت نکرده اند. طی این مدت کارگران بارها با توقف کار و تجمع در محوطه کارخانه خواستار دریافت دستمزدهای معوقه خود شده اما همواره با کارشکنی و تهدید به اخراج کارگران از سوی  کارفرمای مربوطه روبرو شده اند. این کارخانه تا سال گذشته بیش از 1000 کارگر داشت و با اخراجهای پی در پی تعداد کارگران آن به 400 تن تقلیل پیدا کرده است.
در ماه گذشته 4 کارخانه دیگر از 12 کارخانه واقع در منطقه «تهران پارس» تعطیل و صدها کارگر بیکار شدند. بیش از 6 هزار کارگر شاغل و اخراجی کارخانه های واقع در استان قزوین با مشکلاتی از قبیل عدم پرداخت دستمزدهای معوقه، اخراج سازی و عدم بازنشستگی درگیر هستند. به گزارش ایلنا، دبير اجرايی خانه کارگر استان قزوين که یک نهاد دولتی است در این مورد مي‌گويد:«بيش از ۶ هزارکارگر منتظرند تا وضعيت بازنشستگي، اشتغال و حقوق عقب‌افتاده آنها درسفر هيات دولت به استان قزوين حل و فصل شود.»
به گزارش خبرنگار نظام پرستاري، با مخالفت دولت و مجلس براي استخدام 23 هزار پرستار، بسياري از پرستاران کشور طي تماس با سازمان نظام پرستاري با تأکيد بر کمبود شديد نيرو در بيمارستانها، نگراني خود را از وضعيت رسيدگي به بيماران اعلام کردند.
بر اساس اخبار منتشر شده در ماه گذشته، کارفرمای شرکت راهسازی خرمدشت از اخراج گروهی 230 کارگر شاغل در این شرکت خبر داده است. در مورد عدم پرداخت مطالبات معوقه کارگران نیز در ماه گذشته گزارشات زیادی منتشر شد که برای نمونه می توان به عدم پرداخت ماهها دستمزد به کارگران ریسندگی خاور در رشت، کارگران شهرداری شوشتر، کارگران کارخانه زرین بنا (پارسیان) واقع در کیلومتر 30 جاده سنندج–دهگلاناشاره کرد. همچنین در حال حاضر بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار بازنشسته تحت پوشش تامین اجتماعی قرار دارند که حداقل مستمری ۸۰ درصد آنان ۳۵۳ هزار تومان است که با توجه به نرخ تورم در شرایط کنونی جامعه و اعلام ۸۰۰ هزار تومان برای خط فقر، همه این بازنشستگان زیر خط فقر قرار دارند. از این نمونه ها در ماه گذشته به تعداد زیاد وجود داشته است
روز سه شنبه 18 آبان، فرمانده لشکر 41 ثارالله کرمان از دریافت بودجه میلیونی از طرف دولت برای افزایش پایگاههای بسیج خبر داد. به گزارش خبرگزاری حکومتی فارس، مطهری در جمع بسیجیان اعلام کرد که:«هر ساله به منظور تامین تجهیزات و امکانات مورد نیازِ گردانهای عاشورا و الزهرا بسیج معادل 350 میلیون دلار اختصاص می یابد.»
اختصاص این بودجه میلیونی، بخش ناچیزی از هزینه دیکتاتوری دینی برای برپا نگاه داشتن معبدِ ویرانه نظام جمهوری اسلامی است. بسیج یک نهاد نظامی امنیتی وابسته به سپاه پاسداران و زیر امر ولی فقیه است که طی سالهای گذشته با به دست گرفتن شریانهای اقتصادی به چابیدن مردم مشغول است. تعیین بودجه نظامی سال 89 به نفع افزایش بی سابقه بودجه برای بسیج و تشکلهای وابسته به سپاه، بار وظیفه چماقداری و سرکوبگری بسیج را بیشتر می کند. این نهاد سر سپرده ولی فقیه، در سرکوب خیزشهای مردمی و نیز سرکوب دانشجویان نقش اساسی بر عهده داشته و به شدت مورد تنفر مردم است. خامنه ای با حمایت مستقیم از سپاه و بسیج همراه با موضع گیری علیه مردم، مشوق به کارگیری هر چه بیشتر خشونت علیه مردم است. تجهیزات و امکانانی که پاسدار مطهری به آنها اشاره کرده است، بنا به اعتراف خودش برای سرکوب جنبشهای مردمی است.
 
حذف یارانه ها همراه با سرکوبی و وعده های توخالی  
گفتارهای تهدید آمیز و ضد و نقیض پایوران رژیم در آستانه اجرایی کردن طرح حذف یارانه ها، بازتاب وحشت رژیم از اراده مردمی است که اگر سرنیزه و داغ شکنجه و سرکوب بر بالای سرش نباشد، یک لحظه امکان اجرایی کردن چنین کلان طرحهای ناعادلانه ای را به رژیم نمی دهند. به راستی این طرح جه نفعی برای مردم دارد که مجریانش برای عملی کردن آن باید از نیروهای انتظامی و گاردهای ویژه در نقاط مختلف کشور استفاده کنند.
سخن پراکنیهای کارگزاران رژیم بر سر این طرح چنان ضد و نقیض و مسخره است که وزیر اقتصاد و دارایی روز دوشنبه 17 آبان از رسانه های حکومتی درخواست کرد که «به دنبال تناقض یا کنار هم گذاشتن جملات مسئولان مختلف نباشند.» محمدرضا نقدی رئیس «سازمان بسیج مستضعفان» برای اجرایی شدن طرح فوق نهاد تحت امر خود را مسئول مهار شورشهای مردمی اعلام کرده است. او بخشهای آسیب پذیر را به «صبر و تحمل بیشتر» فراخوانده تا در زمانی نامعین بتوانند «طعم میوه های شیرین اجرای این قانون را بچشند.»
اما مسخره تر سخن پراکنی مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی رژیم در روز دوشنبه 17 آبان است. حرفهای او مانند این است که با نشان دادن عکس یک شُکُلات به کودکی، به او بگویی اگر این را بخوری دندانت خراب می شود.
وی به مردم توصیه می کند که «نباید مبالغ واریز شده برای خرید بیشتر هزینه شود و مصرف کنندگان باید رفتار خرید عادی و همیشگی خود را دنبال کنند.» این حرف در حالی زده می شود که قیمت بسیاری از کالاهای اولیه در ماههای اخیر افزایش یافته و میزان این افزایش هیچ خوانایی با مبلغ احتمالی یارانه که تاکنون اعلام شده است ندارد. کارشناسان اقتصادی رژیم پیش بینی کرده اند که زندگی مردم فقیرانه تر خواهد شد، یعنی مردم توان تامین مایحتاج زندگیشان را به صورت قبل نخواهند داشت.
 
ثروت مردم ایران در جیب کرزای و طالبان
روزنامه نیویورک تایمز، روز دوشنبه 3 مهر از ماجرای سفر کرزای به ایران و دادن بسته های پول توسط احمدی نژاد به رئیس دفتر کرزای پرده برداشت.
گیرنده باج که آقای کرزای و رئیس دفترش باشند لب به اعتراف گشودند. در حالی که سفارت جمهوری اسلامی در افغانستان طی اطلاعیه ای بخشش کیسه های پول نقد به رئیس دفتر کرزای را تکذیب کرده و آن را «شایعات بی اساس»، «اهانت آمیز» و طبق معمول «توطئه دشمنان» نامیده است، روز دوشنبه 3 مهر حامد کرزای دریافت میلیونها دلار پول از ایران را البته با فعل استمراری تایید کرد. یعنی این بسته های پول مدتهاست گرفته شده و گرفته خواهد شد.
ارسال بسته های پول از طرف رژیم ایران به کرزای، تقویت تروریسم در منطقه و یا دخالت در کشورهای همسایه مانند عراق و فلسطین و لبنان با هدف تولید بحران خارج از مرزهای ایران و با هدف قدرت گیری در منطقه با گذر از بحران داخلی و سرکوب مردم ایران، موضوعی است که سالهاست از طرف مخالفان رژیم به ویژه اپوزیسیون سازمان یافته یعنی شورای ملی مقاومت افشا شده است. یکی از اهداف رژیم، ایجاد اتحاد جماهیر اسلامی است. سیاستهای ماجراجویانه به منظور تبدیل شدن به یک قدرت رهبری کننده در منطقه از طریق صدور تروریسم و بنیادگرایی اسلامی و دامن زدن به جنگ عملی می شود. طی سه دهه گذشته این سیاست بیشترین خسارت را به مردم ایران وارد کرده است. موضوع غنی سازی اورانیوم و دستیابی به سلاح اتمی، تولید بحران در منطقه و سرکوب مردم در داخل سوژه های به هم وابسته اند که طی این سه دهه رژیم را بر سر پا نگاه داشته است.
   
دستگیری فعالان کارگری
در ماه گذشته فشار بر فعالان سندیکای شرکت واحد افزایش یافته و تعدادی از آنها دستگیر شدند. در حالی که رضا شهابی، خزانه دار سندیکای شرکت واحد و منصور اسانلو از رهبران سندیکای شرکت واحد به دلیل دفاع از حقوق کارگران در سیاهچالهای رژیم به سر می برند، تعداد دیگری دستگیر شده اند. در حال حاضر 5 نفر از اعضای سندیکای شرکت واحد در زندان به سر می برند.
فشار بر فعالان سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه نیز همچنان ادامه دارد. سه فعال کارگری عضو این سندیکا، آقایان بهروز نيکوفرد، عليرضا سعيدی و بهروز ملازاده از سوی شعبه 13 بیدادگاه تجديدنظر اهواز به شش ماه زندان محکوم شده اند.
شورای عالی امنیت رژیم به رسانه های حکومتی دستور داده که خبرهای مربوط به اعتراضهای کارگری را انتشار ندهند.
در ماه گذشته فدراسيون جهانی کارگران حمل و نقل (آی.تی.اف) با انتشار بيانيه‌ای از بازداشت غلامرضا غلام‌حسينی، عضو سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، ابراز نگرانی کرد.
با بحرانی شدن شرایط اقتصادی در آستانه حذف یارانه ها و امکان شدت یابی اعتراضهای کارگری و صنفی، فشار بر فعالان و مدافعان تشکلهای مستقل کارگری از طرف رژیم افزایش یافته است. پایوران رژیم در سخن پراکنیهای تهدیدآمیز خود مرتب به مردم هشدار می دهند تا بدین گونه از موج اعتراضهای احتمالی جلوگیری کنند.
این هشدارها آن قدر تهدیدآمیز و خشن شده که معترضان به شرایط اقتصادی را «فتنه گران» می خوانند. فراسوی این جو رعب و وحشت، ترویج خشونت حکومتی علیه کارگران و مزدبگیرانی است که برای حقوق ابتدایی خود دست به اعتراض می زنند. ایجاد این شرایط ضد انسانی، زمینه های سرکوب بیشتر فعالان کارگری چه در محیط کار و چه در زندان را افزایش می دهد.
تشدید فشار، آزار و اذیت و دستگیری فعالان کارگری محکوم است. همه کارگران زندانی و زندانیان سیاسی باید آزاد گردند.
 
برخی از مهمترین حرکتهای اعتراضی کارگران و مزدبگیران در آبان 1389
 
*روز یکشنبه 2 آبان فرهنگيان ناحيه 1 مشهد كه نسبت به حكم بیدادگاه شعبه 103 عمومي مشهد در خصوص عدم انجام تعهدات تعاوني مسكن ناحيه يك مشهد معترض بودند مقابل دادگستري مشهد تجمع كردند.
به گزارش خبرگزاري دولتی فارس هر كدام از این فرهنگیان از سال 84 تا امروز نزديك به 14 ميليون تومان به حساب شركت تعاوني واريز نموده‌اند که پس از پيگيريهاي لازم متوجه شده اند که رئيس سابق هيات مديره اقدامي انجام نداده است.
  *کارگران کیان تایر برای تحقق خواستهایشان تا پایان وقت اداری روز  یکشنبه 2 آبان  اقدام به آتش زدن لاستیک در محل کارخانه و مشرف به جاده اسلامشهر (روبروی بخشداری چهاردانگه) کردند.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران، کارگران خشمگین کیان تایر تمامی پارچه نوشته هایی را که از بیرون و با مضامین تبریک به بخشدار چهاردانگه به عنوان بخشدار نمونه بر قسمت بیرونی نرده های کارخانه نصب شده بود پایین کشیده و آنها را نیز آتش زدند.
همزمان توافقی در وزارت صنایع میان نمایندگان کارگران و کارفرما و مسئولان این وزارتخانه صورت گرفت و کارگران اعلام کرده اند چنانچه روز دوشنبه توافقات صورت گرفته عملی نشود از روز سه شنبه 4 آبان حرکت اعتراضی خود را از سر خواهند گرفت. در روز سه شنبه 4 آبان کارگران از ساعت 9 صبح اقدام به آتش زدن ضایعات لاستیک در محل کارخانه کردند و همزمان با برگزاری جلسه ای در بخشداری چهاردانگه که فرماندار اسلامشهر و مسئولان نیروی انتظامی در آن شرکت داشتند حدود 200 نفر از کارگران با قصد مسدود کردن جاده اسلامشهر اقدام به خروج از کارخانه کردند که پس از مشورتی میان کارگران و نمایندگانشان، آنان به محل کارخانه بازگشتند.
  *صدها کارگر کارخانه « نورد و لوله صفا» واقع در جاده تهران – ساوه، در پی پرداخت نشدن دو ماه حقوق شان در روز پنجشنبه 6 آبان دست به اعتصاب غذا زده اند.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران، در پی اعتصاب غذای کارگران این کارخانه که ۱۳۰۰ پرسنل دارد، کارفرما اعلام کرد دستمزدهای معوقه را تا چند روز آینده پرداخت خواهد کرد. کارگران کارخانه « نورد و لوله صفا» در ماههای گذشته نیز در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق شان دست به اعتصاب زده بودند.
  *کارگران سازمان فضای سبز شهرداری آبادان در اعتراض به پرداخت نشدن سه ماه حقوق و بيمه خود روز پنجشبه 6 آبان در مقابل شهرداری مرکزی آبادان تجمع کردند.  به گزارش خبرگزاری آفتاب کارگران معترض گفته‌اند، دريافت‌نکردن سه ماهه حقوق، سبب بروز مشکلاتی برای آنها در تامين امرار معاش، پرداخت قبوض، تحصيل فرزندان و غيره شده است.  سرپرست شهرداری آبادان، دليل تاخير در پرداخت حقوق و بيمه کارگران را مسدود بودن حساب اين سازمان از سوی سازمان ماليات ارزش افزوده عنوان کرده است.
  *به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، در روز یکشنبه 9 آبان ، حدود 30 تن از کارگران سیمان درود واقع در استان لرستان در اعتراض و اعتصاب برای تثبیت قراردادهایشان، توسط نیروهای امنیتی دستگیر و روانه ی بازداشتگاه شدند. این کارگران که تحت پیمانهای موقتی در کارخانه سیمان درود مشغول به کار بودند پس از آن که متوجه شدند علیرغم وعده های داده شده قرار نیست آنها را به عقد قرارداد دائمی و رسمی شرکت مذکور درآورند، دست از کار کشیدند و به اعتراض از طریق اعتصاب عمومی پرداختند و در نتیجه تولید در این کارخانه متوقف گردید و با هجوم نیروهای انتظامی و امنیتی ، 30 تن از این کارگران بازداشت شدند.
*به گزارش آژانس ایران خبر صبح روز یکشنبه 9 آبان، کارگران کارحانه لبنیات شقایق، تولید کننده مواد لبنی در مقابل اداره کل صنایع تجمع کردند تا از این طریق شاید پنج ماه حقوق و مزایای معوقه خود را دریافت کنند.
*اعتصاب روز یکشنبه 9 آبان کارگران فنی ریلهای راه آهن بین شهری تهران در منطقه اسلام شهر، با دریافت 2 ماه از دستمزدهای معوقه آنان پایان یافت.
به گزارش سایت اینترنتی جنبش کارگری، در پی اعتصاب یکصد تن از کارگران فنی خط و ریل راه آهن بین شهری تهران منطقه اسلام شهر و زمزمه پیوستن کارگران خطوط و بخشهای دیگر راه آهن به کارگران اعتصابی جهت دریافت 3 ماه دستمزدهای معوق و پرداخت حق بیمه آنان از سوی شرکت «راژمان کبیر»، کارفرما مجبور به پرداخت 2 ماه دستمزدهای معوقه بیش از یکهزار کارگر شاغل در این شرکت گردید.
  *کارگران فازهای 14 و 15 میدان گازی پارس جنوبی که در اختیار شرکتهای وابسته به سپاه پاسداران است، در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق چند ماه گذشته خود از روز دوشنبه 10 آبان دست به اعتصاب زدند.
به گزارش نداي سبز آزادي، کارگران در اعتراض به دريافت نکردن حقوق چند ماه گذشته خود يعني زماني که سپاه پاسداران پيمانکار پروژه بود، اعتراض کردند.
قرارداد توسعه فازهاي 14 و 15 پارس جنوبي تا چندي پيش در اختيار سپاه پاسداران بود؛ اما اکنون پيمانکار فاز 14 کنسرسيومي متشکل از هشت شرکت داخلي به رهبري سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران (ايدور) است
توسعه فاز 15 پارس جنوبي نيز که تا مهر ماه در اختيار قرارگاه خاتم الانبياء سپاه بود، چند هفته پيش به شرکت کشتي‌‏سازي خليج فارس، «ايزوايکو» واگذار شد.
  *کارگران کارخانه نساجی مازندران روز چهارشنبه 12 آبان پس از راهپيمايی از محل اين واحد توليدی، در مقابل فرمانداری قائم شهر تحصن کردند.
به گزارش خبرگزاری دولتی فارس اين کارگران از آذر سال گذشته، چهار ماه عيدی و پاداش خود را دريافت نکرده اند و سه ماه از حقوق سال جاری نيز به آنان پرداخت نشده است.
کارگران اين کارخانه به خبرنگار فارس گفته اند که، نانوايیها ديگر به آنها نان اقساطی نمی فروشند و تمام فروشگاهها به علت بدهی بالای آنها از فروش اغذيه و پوشاک خودداری می‌کنند.
*کارگران کارخانه لاستيک البرز تهران، در پی قول نمايندگان وزارت صنايع و کارفرما برای قبول خواسته هايشان، از روز چهارشنبه 12 آبان به اعتصاب يک ماهه خود پايان دادند و با شروع به کار از روز شنبه 15 آبان موافقت کردند.
يکی از کارگران لاستيک البرز به راديو فردا گفت که نيمی از حقوق شهريور ماه کارگران پرداخت شدن و گفته شده است که بلافاصله پس از پرداخت وام به کارخانه، حقوق شان را دريافت خواهند کرد.
  *گروهي از کارگران و بازنشستگان تامين اجتماعي، ظهر روز چهارشنبه 12 آبان در مقابل مجلس رژیم تجمع کردند.
به گزارش خبر آنلاين، اعتراض اين کارگران و بازنستگان به دخالت دولت در سازمان تامين اجتماعي بود که در جريان بررسي برنامه پنجم توسعه نمايندگان به آن راي مثبت دادند.
  *جمعي از اعضاي خانه کارگر روز شنبه 15 آبان در مقابل مجلس رژیم تجمع کردند. به گزارش خبرگزاری دولتی ایسنا تجمع علت این حرکت اعتراضی مخالفت با جدا شدن درمان مستقيم از تامين اجتماعي و واگذاري آن به وزارت بهداشت بوده است. این کارگران همچنین نسبت به افزايش 6 درصدي دستمزدها اعتراض داشتند و خواستار افزايش 15 درصدي دستمزد خود بودند.
  *کارگران معادن روستاهای «رودبار و قشلاق مینودشت» واقع در استان گلستان در اعتراض به عدم دریافت دستمزدهای معوقه خود دست به اعتراض زدند.
به گزارش روز یکشنبه  16 آبان رادیو فردا به نقل از خبرگزاری دولتی مهر، کارگران معادن این منطقه در 10 ماه گذشته دستمزد دریافت نکرده اند. همین گزارش می افزاید جمعی از کارگران زغال سنگ «البرز شرقی» نیز در هفته های اخیر چند روز به دلیل عدم دریافت دستمزدهای معوقه خود دست به اعتصاب زدند و در محل کار خویش حاضر نشدند.
استان گلستان دارای 21 معدن فعال می باشد که در نیمه نخست سال جاری بیش از 179 هزار تن مواد معدنی زغال سنگ از آنها توسط کارگران استخراج شده است.
  *تعدادی از کارگران شرکت پوشینه بافت که 11 ماه حقوق خود را دریافت نکرده‌اند صبح روز سه شنبه 18 آبان در مقابل استانداری قزوین تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری دولتی فارس از قزوین، یکی از کارگران تجمع‌کننده در خصوص مشکلات خود گفت: متأسفانه بارها و بارها به مسئولان مختلف برای حل مشکل این شرکت مراجعه کرده‌ایم ولی با وجود این پیگیریها تاکنون مشکل کارگران این شرکت حل نشده است.
کارگران این شرکت در  ۱۷ مهر امسال، برای چهارمین بار از قزوین به تهران آمده بودند و مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کرده بودند. همچنین روز شنبه  ۱ آبان، کارگران این کارخانه برای پیگیری حقوقهای  ماههای گذشته خود در مقابل درب این شرکت از ساعت هشت صبح تجمع کردند. روز دوشنبه 9 آبان نیز کارگران شرکت پوشینه بافت در مقابل استانداری قزوین تجمع اعتراضی برگزار کرده بودند.
  *کارگران اخراجی کارخانه قند بردسیر روز دوشنبه ۱۷ آبان در مقابل اداره کار این شهر تجمع کرده و خواستار دریافت دو سال حقوق و مزایای معوقه خود شدند.
به گزارش ایران کارگر، یکی از کارگران ضمن اعتراض به مقامات ومسئولان دست اندرکار گفت:«بالاخره باید سراغ چه کسی در این مملکت رفت که حرفش حرف باشد و بشود روی آن حساب کرد، ما بیش از دو سال است که از کار اخراج شده ایم و هیچ کاری هم برای ما پیدا نمی‌شود که انجام دهیم. ما می‌خواهیم که به سر کار برگردیم. آیا زن و بچه‌های ما انسان نیستند و حق زندگی و نفس کشیدن ندارند؟ ازکجا باید مخارج آنها تامین شود؟ نه اداره کار، نه فرمانداری، نه استانداری و نه هیچ مقامی به اعتراضات و تجمعات ما جوابی نداده‌اند.»
  *کارگران کارخانه چینی البرز واقع در شهر قزوین در روز چهارشنبه 19 آبان، همزمان با حضور احمدی نژاد در قزوین، برای پیگیری مشكلات و دستمزدهای معوقه خود به جای استقبال از احمدی نژاد، در مقابل اداره صنایع این شهر تجمع اعتراضی برپا کردند. به گزارش ایران کارگر، در اسفند ماه سال گذشته حكم انحلال كارخانه چینی البرز صادر و كارگران این كارخانه از فروردین ماه سالجاری تاكنون به طور مستمر در حال برگزاری تجمعات اعتراضی برای به دست آوردن دستمزدهای معوقه و سایر مطالبات خود هستند.
  *بنا به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، بیش از 20 تن از  کارگران شرکت ساختمانی «بناپی مهاباد» در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه و عدم بیمه خود، روز شنبه 22 آبان اعتصاب کردند.
کارگران معترض اعلام کرده اند تا زمانی که دستمزدهای معوقه و بیمه تامین اجتماعی آنان از سوی کارفرمای شرکت پرداخت نگردد از رفتن بر سر کار امتناع ورزید و به اعتصاب خود ادامه خواهند داد. کارگران شاغل در این شرکت بیش از 3 ماه  است دستمزدهای معوقه خود را دریافت نکرده اند.
  *هزاران تن از مهندسانی که در سراسر ایران در طرح خودکفایى گندم شاغل بوده اند در اعتراض به بیکاری و بلاتکلیفی خود در روز یکشنبه 23 آبان، در مقابل صدا و سیمای رژیم تجمع اعتراضی برپا داشتند.
به گزارش خبرنگار شبکه خبرى آتى نیوز، یکى از این افراد که در تجمع مهندسان ناظر طرح گندم در مقابل ورودى مرکز همایشهاى صدا و سیما سخن مى گفت، اظهار داشت:«هشت سال است که مسئولان به مهندسان ناظر طرح گندم وعده جذب و استخدام داده اند اما با گذشت این مدت از استخدام و جذب در وزارت جهاد کشاورزى خبرى نیست.»
  *روز یکشنبه 23 آبانماه کارکنان استانداری اردبیل در اعتراض به قطع کمک هزینه هایشان در محل استانداری تجمع اعتراضی برپا داشتند.
به گزارش جرس، کارمندان معترض استانداری اردبیل خواستار احقاق حقوق خود، ارائه پاداشها و کمک هزینه ها از جمله حق عائله مندی، فرزند و ناهار خود شدند.
  *روز دوشنبه 24 آبان، کارگران کفش بلا با تجمع در مقابل دفتر مرکزی اين شرکت اعتراض خود را نسبت به عملکرد مديريت کنونی اين مجموعه اعلام کردند.
به گزارش ايلنا، در اين تجمع کارگران کفش بلا با انتقاد از عملکرد ۶ ماه گذشته مديريت اين شرکت نسبت به آينده شغلی خود ابراز نگرانی کردند. آنها از بانک ملی به‌عنوان سهامدار و مالک کارخانه کفش بلا خواستند تا با نظارت برعملکرد هيات مديره به وضع موجود خاتمه دهند.
  *بنا بر گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران «نورد لوله صفا» روز دوشنبه ٢٤ آبانماه در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه خود بار دیگر اعتصاب کردند.
در این اعتصاب کارگران سالنهای «اسپیرال، rb  و erw که تعداد آنها حدود 600 نفر هستند»  به طور متحدانه و یکپارچه ای شرکت داشتند و بقیه کارگران سالنهای دیگر نیز به تدریج به اعتصاب پیوستند. در پی این اقدام کارفرمایان با حضور در جمع کارگران اعتصابی تهدید به اخراج آنان کردند. کارگران نیر تهدید به برپایی تجمع اعتراضی در مقابل فرمانداری شهر ساوه نمودند.
  *كارگران شركت لوله‌سازی خوزستان روز شنبه 29 آبان، مقابل استانداری در شهر اهواز تجمع اعتراضی کردند. به گزارش خبرگزاری دولتی ایلنا، عضو شورای كارگری كارخانه لوله‌سازی خوزستان با اشاره به این‌ كه كارگران این كارخانه ١٨ماه كامل است كه حقوق نگرفته‌اند، گفت‌:«ما خواهان راه‌اندازی مجدد كارخانه هستیم.»
كارگران خشمگین شعار می دادند، مرگ بر ظالمین ، مرگ بر ظالمین.
 
 
دو گزارش کوتاه از شرکت آریا کیان نیروگاه بخاری و گازی لوشان
این شرکت در 10 کیلومتری آبیک قزوین قرار دارد وابسته به بخش خصوصی است. مالک و کارفرمای شرکت، فرامرز شهریاری، مدام در مسافرت های خارج از کشور به سر می برد. تولیدات شرکت بیشتر لوازم جعبه فرمان خودرو پراید و مونتاژ آن است و در ضمن رنگ آمیزی بدنه خودروهای پژو و سمند و پراید را نیز در این کارخانه انجام می گیرد. در کارخانه حدود 200 کارگر مشغول به کارند که اکثراً قراردادی اند و قراردادها به صورت یک ماهه و سه ماهه است. کارخانه دارای سرویس ایاب و ذهاب و کانتین نهارخوری برای نهار و شام است. دستمزد کارگران براساس مصوبه اداره کار پرداخت می شود.
نیروگاه بخاری و گازی لوشان
این نیروگاه نیمه خصوصی زیرمجموعه وزارت نیرو است و در 5 کیلومتری لوشان، مسیر جاده قدیم رشت – قزوین، قراردارد.
مدیرعامل کارخانه فردی ضدکارگر به نام پورجمال است و کارکنان شرکت حدود 300 نفرند که از این تعداد 200 نفر استخدامی دائم  و 100 نفر دیگر قراردادی هستند. قراردادها معمولا یک ماهه و سه ماهه است. 50 درصد کارگران در حدود 8 الی 22 سال، 30 درصد در حدود یک الی 8 سال  و 20 درصد بقیه بیش از 22 و اکثرا بالای 25 سال سابقه کار دارند. شرکت 24 ساعته فعال است و کارگران به طورشیفتی  به سرکار می آیند. در این میان، کارگران در شهرهای رشت ، قزوین ، لوشان ، منجیل ، رودبار و ... با سرویس به کارخانه می آیند . کارخانه دارای کانتین جهت صرف نهار و شام کارگران است.  اخیراً شایعه خرید این نیروگاه توسط شرکت گل گهر سیرجان به سر زبان ها افتاده و هراس از اخراج موجب نگرانی کارگران، چه استخدامی و چه قراردادی، گردیده است . لازم به ذکر است که می گویند گل گهر سیرجان از شرکت های وابسته به سپاه پاسداران است.
فعالان ضدسرمایه داری گیلان
18 آبان 1389
سرکوب، آزار، پرونده سازی، دستگیری، شکنجه و محاکمه فعالان کارگری در ایران را به شدت محکوم می کنیم.
 

مولن: ایران در راه دستیابی به تسلیحات اتمی است

مایک مولن، 
رئیس ستاد ارتش آمریکا

مایک مولن، رئیس ستاد ارتش آمریکا، تصریح کرد که به صلح‌آمیز بودن برنامه اتمی ایران باور ندارد. به گفته وی، همه گزینه‌ها در قبال برنامه اتمی ایران محتمل است، اما در حال حاضر باید بطور جدی روند مذاکرات را پیگیری کرد.


ژنرال مایک مولن، رئیس ستاد ارتش آمریکا، در گفت‌وگویی با شبکه خبری "سی ان ان" در روز جمعه (۵ آذر/ ۲۶ نوامبر) اعلام کرد که آمریکا باید در تلاش‌های خود پیرامون برنامه اتمی ایران واقع‌گرا باشد.
 رئیس ‌ستاد ارتش ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌آمریکا تصریح کرد که کارشناسان نظامی این کشور درباره گزینه حمله نظامی به ایران «به مدت نه چندان کمی» فکر کرده ‌بودند، اما در حال حاضر مذاکرات را بهترین راه می‌دانند. به گفته این ژنرال آمریکایی، تمرکز واشنگتن باید بر روی گفت‌وگوها باشد.
 مولن افزود: «فکر می‌کنم این موضوع مهم است که تمرکز ما بر روی کوشش‌های موجود و روند گفت‌وگوها باشد، اما باید این کار را به شیوه‌ای واقع‌گرایانه انجام دهیم. باید ببینیم که تا چه حد ایران هم‌اکنون درباره فعالیت‌ها و تلاش‌های خود حقیقت را بازگو می‌کند.»
 مقامات جمهوری اسلامی درصدد گفت‌وگو با نمایندگان شش کشور، گروه ۱+۵ ، در ماه دسامبر هستند. این مذاکرات درباره چگونگی روند آتی غنی‌سازی اورانیوم در ایران خواهد بود، اما بسیاری از تحلیل‌گران و دیپلمات‌های غربی امکان ادامه مذاکرات طولانی در این زمینه را کم می‌دانند.

مولن: حتا یک ثانیه نیز به صلح‌آمیز بودن اهداف اتمی ایران باور ندارم

اسراییل 
خواهان برخورد شدیدتری از سوی آمریکا در قبال ایران است. از چپ به راست: 
هیلاری کلینتون و بنیامین نتانیاهو
مقامات آمریکایی، از جمله مایک مولن، کماکان هشدار می‌دهند که حمله نظامی به تاسیسات اتمی ایران تنها می‌تواند برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را «به تعویق اندازد، اما قادر به متوقف کردن آن نیست». این مقامات اذعان می‌کنند که توقف قطعی برنامه اتمی ایران تنها راه‌حل بلندمدت و قابل‌قبول در این زمینه است.
 رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، در هفته گذشته تاکید کرد که حمله نظامی تنها سبب اتحاد ایران خواهد شد. بنا به ارزیابی گیتس، هم‌اکنون شکاف عمیقی در جامعه ایران وجود دارد و گزینه نظامی این شکاف را ترمیم خواهد کرد.
 وزیر دفاع آمریکا افزود که تاثیر تحریم‌های اقتصادی بیشتر از حد انتظار بوده و این تحریمات همچنان در حال تاثیرگذاری هستند. کشورهای غربی معتقدند که ایران در پوشش برنامه غنی‌سازی اورانیوم درصدد ساخت جنگ‌افزارهای هسته‌ای است. ایران نیز متقابلاَ تعقیب اهداف نظامی در برنامه اتمی خود را تکذیب کرده است.
 اسراییل و آمریکا تاکنون بارها تکرار کرده‌اند که همه‌ی گزینه‌ها در قبال برنامه اتمی ایران بر روی میز است. رئیس ستاد ارتش آمریکا بار دیگر در مصاحبه اخیر خود با "سی ان ان" این موضع را تایید کرد.
مایک مولن در پاسخ به این پرسش که آیا به نظر وی برنامه اتمی ایران اهداف صلح‌آمیز را دنبال می‌کند، گفت : «من حتا یک ثانیه نیز به این امر باور ندارم.» مولن در ادامه گفت: «در اصل همه اطلاعات و منابعی که من دیده‌ام، خلاف این موضوع را نشان می‌دهد.»
 رئیس ستاد ارتش آمریکا تصریح کرد که «ایران همچنان به شدت در مسیر دستیابی به جنگ‌افزار اتمی گام برمی‌دارد واین امر شامل تجهیز یک موشک به بمب ‌اتمی و توانایی بکارگیری آن نیز می‌شود».
 SI/KG
 
 

«تعامل با آمریکا، راه‌حل پایان مناقشه هسته‌ای»

فولکر پرتس

چهارده ماه پس آخرین دور گفت‌وگوها میان ایران و گروه شش (۵+۱)، نمایندگان دو طرف باردیگر در ژنو مذاکرت را از سر می‌گیرند. فولکر پرتس در گفتگو با دویچه‌وله از راه‌کارهایی برای پایان مناقشه اتمی می‌گوید. فولکر پرتس مدیر موسسه مطالعاتی «بنیاد دانش و سیاست» در برلین است. این موسسه اتاق فکر دولت آلمان به شمار می‌آيد.


دویچه وله: دور تازه مذاکرات نمایندگان گروه ۵+۱ و ایران، ۶ دسامبر در ژنو آغاز می‌شود. محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور ایران اخیرا اعلام کرد که ایران غنی‌سازی اورانیوم را متوقف نمی‌کند و این مسئله قابل مذاکره نیست. در نشست ژنو قرار است در چه موردی مذاکره شود؟

فولکر پرتس: موارد مختلفی می‌تواند مورد مذاکره باشند. نمایندگان هر دو طرف اذعان کردند که بیش از یک موضوع، مورد مذاکره خواهد بود. علاوه بر برنامه اتمی ایران، بی‌تردید یک یا دو موضوع مهم منطقه‌ای نیز مورد گفتگو خواهند بود. در مورد برنامه اتمی ایران نیز بایستی گفت که مسئله، تنها توقف فعالیت اتمی ایران نیست، بلکه شرایطی است که بر اساس آنها این فعالیت می‌توانند ادامه پیدا کند. به عنوان مثال گفت‌وگو در مورد طرح مبادله اورانیوم که پیش‌تر مطرح شده است. 

ایران بر حق استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌‌ای پافشاری می‌کنند. به چه دلیل جامعه جهانی به این خواست با دیده تردید می‌نگرد؟

فولکر پرتس، 
نفر وسط در نشست دویچه‌ولههیچ کس حق ایران برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای را نفی نمی‌کند. نیروگاه اتمی بوشهر با حمایت بین‌المللی، به طور مشخص با پشتیبانی روسیه تمام شد. این نیروگاه  به زودی وارد شبکه می‌شود و ایران می‌تواند از انرژی هسته‌ای برق تولید کند. فعالیت این نیروگاه مورد بحث نیست.
 بحث بر مسئله غنی‌سازی اورانیوم است که آنهم غیرقانونی نیست. اما ایران با پنهان کردن مواردی که بایستی به آژانس ‌بین‌المللی اتمی گزارش می‌شد اعتماد جامعه ‌جهانی را خدشه‌دار کرده است. شورای امنیت سازمان ملل متحد با تصویب قطعنامه‌های مختلفی که برخی با تحریم‌همراه هستند خواستار توقف غنی‌سازی اورانیوم شده است تا اطمینان از دست رفته دوباره برقرار شود.

فکر می‌کنید به دلیل فشار تحریم‌های تازه است که ایران تصمیم گرفته بر سر میز مذاکره باز‌گردد؟

تحریم‌ها دست‌کم در این مورد بی‌اثر نبودند. به عقیده من دوره تازه تحریم‌ها به رهبران ایران نشان دادند که خطر منزوی شدن این کشور در جامعه جهانی جدی است. این خطر برای جمعی از مسئولان ایرانی از جمله رئیس‌جمهور که مایل بودند با اروپا و آمریکا وارد مذاکره شوند شرایط بهتری فراهم کرده است.

برخی از کارشناسان غربی مانند شما، معتقدند که برای یافتن راه‌حلی مناسب در مناقشه اتمی ایران، به زمان نیاز است و گفتگو این زمان را فراهم می‌کند. بر اساس اطلاعات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ایران اکنون ۳۳ کیلو اورانیوم ۲۰ درصد غنی شده در اختیار دارد. فکر نمی‌کنید این "زمان" بیشتر به نفع ایران یا به عبارت ساد‌ه‌تر به نفع برنامه اتمی ایران است؟

این "زمان" هر چه طولانی‌تر شود یافتن راه‌حل مناسب سخت‌تر می‌شود. به عنوان مثال سال ۲۰۰۳ که مذاکرات نمایندگان گروه ۵+۱ و ایران آغاز شد، ایران خواستار آن بود که با فعالیت ۴۸ سانتریفوژ در تأسیسات اتمی این کشور موافقت شود. این درخواست آن‌زمان از سوی جامعه جهانی رد شد. امروز در نطنز شاید چهار هزار سانتریفوژ در حال فعالیت باشند.
 چه خوش‌آیند ما باشد یا نه، ایران با آنچه در دست دارد معامله می‌کند و شرایط مذاکره به عقب برنمی‌گردد. ما بایستی هر چه سریعتر راه‌حلی پیدا کنیم که بر اساس آن هم ایران از حق قانونی خود برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی اتمی بهرمند شود و هم اعتماد جامعه جهانی به برنامه اتمی ایران جلب شود.
 به عنوان مثال ایران می‌تواند پروتکل الحاقی عدم ساخت سلاح‌های هسته‌ای را بپذیرد و در پارلمان کشور به تصویب برساند. در اینصورت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با گسترش فعالیت اتمی ایران موافقت می‌کند. سایر کشورها مانند  آلمان که فعالیت هسته‌ای پیشرفته و گسترد‌ه‌ای ‌دارند نیز این پروتکل را امضا کردند.

وب‌سایت ویکی‌لیکس اسنادی منتشر کرده است که بر اساس  آنها برخی از سیاستمداران عرب خواستار حمله نظامی آمریکا به ایران بودند. این اطلاعات چه تأثیری در سیاست‌ ایران در منطقه خواهد داشت؟
ویکی‌لیکس 
مدعی شده است  برخی سیاستمداران عرب خواستار حمله آمریکا به ایران بودند

عدم اطمینان میان کشورهای عرب منطقه و ایران نکته تازه‌ای نیست. بر اساس آنچه ویکی‌لیکس منتشر کرده، ایران در حال حاضر بمب اتمی نمی‌سازد اما رهبران فعلی ایران تمام تلاش خود را به کار بستند تا تمام توانایی‌های لازم را برای ساخت بمب‌اتمی بدست آوردند. این تلاش شامل فراهم کردن تکنولوژی مورد نیاز است تا در نهایت، تنها با یک تصمیم سیاسی بتوان بمب ساخت.
 کشورهای عربی پس از سقوط صدام حسین در موقعیتی نیستند که به ایران حمله کنند. ایران قوی‌ترین کشور منطقه خلیج‌فارس است. اما رهبران ایران وحشت دارد که نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه با توسل به زور درصدد تغییر حکومت ایران برآیند. این ترس بایستی برطرف شود. ایران برای تغییر شرایط حاکم بر منطقه بایستی رابطه خود با آمریکا را تعدیل کند و تعدیل این رابطه دربرگیرنده مسائلی بسیار فراتر از برنامه اتمی ایران است. ‎

گفت‌وگو: شبنم نوریان
تحریریه: مصطفی ملکان


اظهارات متناقض درباره عوامل ترور دانشمندان هسته‌ای

آتوموبیل یکی
 از متخصصان هسته‌ای که روز دوشنبه  آماج سوءقصد قرار گرفت

با گذشت ۴ روز از ترور دو متخصص هسته‌ای ایران، مسئولان این کشور اظهارات ضد و نقیضی در مورد عوامل این اقدام داشته‌اند. در سخنان متفاوتی ماموران اسرائیل، انگلیس و سازمان مجاهدین خلق مسئول سوء قصدها معرفی شده‌اند.

در حالی که حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات روز پنجشنبه (۲ دسامبر/۱۱ آذر) سرویس‌های جاسوسی سه کشور اسرائیل، آمریکا و انگلیس را به نقش داشتن در ترور دو دانشمند هسته‌ای جمهوری اسلامی متهم کرده است معاون اول قوه قضاییه تشکیلات امنیتی اسرائیل، و خطیب نماز جمعه ماموران انگیسی را متهمان ردیف اول معرفی می‌کنند. در روایت‌های دیگری سازمان مجاهدین خلق و کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل نیز به فهرست عوامل موثر در این ترورها افزوده شده‌اند.

مظنون اول:اعضای شورای امنیت
روز دوشنبه (۹ آذر/۳۰ نوامبر)  دو دانشمند هسته‌ای جمهوری اسلامی در دو انفجار شبیه به هم که جزییات آنها هنوز مبهم است ترور شدند. در این انفجارها مجید شهریاری یکی از استادان دانشگاه بهشتی کشته و همکار او فریدون عباسی مجروح شد. روز پنجشنبه وزیر اطلاعات از شناسایی و بازداشت چند نفر خبر داد که به گفته‌ی او در این سوء قصدها دست داشته‌اند. او در مورد شمار این افراد و نقش آنها در این حوادث توضیحی نداد اما مدعی شد آنها با سرویس‌های اطلاعاتی اسرائیل، انگلیس و آمریکا همکاری می‌کرده‌اند.
 وزیر اطلاعات و شماری دیگر از مسئولان عالیرتبه‌ی ایران مانند رئیس مجلس علی لاریجانی، کشورهای عضو شورای امنیت را متهم می‌کنند به دلیل انتشار اسامی این دانشمندان در قطعنامه‌های تحریمی با تروریست‌ها همکاری کرده‌اند. در قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت شخصی به نام "فریدون عباسی دوانی" به عنوان کارشناس بلندپایه هسته‌ای و همکار وزارت دفاع معرفی می‌شود و در فهرست افراد تحریم شده قرار دارد.

نماز جمعه و دو مظنون جدید
در حالی که در سخنان پیشین مسئولان جمهوری اسلامی "کشورهای غربی" و اعضای شورای امینت یا سه کشور اسرائیل، آمریکا و انگلیس به عنوان دست‌های پشت پرده ترورهای روز دوشنبه معرفی می‌شدند در نماز جمعه‌ی این هفته نیز دو روایت متفاوت از این ماجرا طرح شده است.
 به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا ابراهیم رئیسی معاون اول قوه قضاییه که به عنوان سخنران پیش از خطبه‌ها در مراسم نماز جمعه‌ی تهران سخن می‌گفت با اشاره به ترور دو دانشمند ایرانی اظهار داشت: «در این موضوع عوامل پشت‌پرده‌اش همان جریان صهیونیست و سازمان جاسوسی موساد است که با کمک یک‌سری عوامل خودفروخته داخلی دست به این کارها می‌زند.» 

انگلیس مظنون دوم نماز جمعه
در همین حال، اندکی بعد از اظهارات رئیسی، خطیب نماز جمعه، احمد خاتمی مسئول اصلی ترروها را انگلیس معرفی می‌کند. به گزارش خبرگزاری ایلنا احمد خاتمی در بخشی از سخنان خود گفت «در این جنایت دست همه جنایتكاران مشاهده می‌شد اما دست انگلیس آشناتر و واضح‌تر بود چرا كه انگلیس اعلام كرده است برای كنترل برنامه هسته‌ای ایران اعتقادی به دیپلماسی ندارد و به عملیات اطلاعاتی دست می‌زند.»
 بنابر این گزارش امام جمعه موقت تهران پس از متهم کردن انگلیس نتیجه می‌گیرد: «حق است كه مردم به همان اندازه كه از آمریكا نفرت دارند از انگلیس نیز نفرت داشته باشند و در شعارهای خود این نفرت از انگلیس را نشان دهند.» در گزارش‌های دیگری که به ویژه از سوی رسانه‌های نزدیک به حامیان دولت منتشر شده‌اند سازمان مجاهدین خلق و وابستگان این تشکل در داخل کشور نیز به متهمان دست‌داشتن در ترورهای دوشنبه اضافه شده‌اند.

اتهام‌های متقابل جمهوری اسلامی و مجاهدین
روز جمعه دوازدهم آذر ماه سایت "شبکه ایران"، پایگاه اینترنتی ارگان رسمی دولت می‌نویسد در پی ترورهای اخیر سازمان مجاهدین خلق که از سوی این سایت "گروهک منافقین" خوانده شده «به عنوان متهم اصلی اجرای ترورها و تحقق اراده سازمان‌های جاسوسی آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی معرفی شد.» سایت روزنامه‌ی جوان نیز نوشت: «در پی ترور دو تن از اساتید و دانشمندان هسته‌ای کشورمان، گروه تروریستی مجاهدین با صدور اطلاعیه‌ای اعتراف کرد که در ترور دکتر فریدون عباسی و دکتر مجید شهریاری دست داشته است.» این در حالی است که تاکنون هیچ فرد و سازمانی مسئولیت این ترورها را برعهده نگرفته است.
 پایگاه اطلاع رسانی سازمان مجاهدین خلق در مطلبی که روز دوشنبه منتشر کرد ضمن رد دست داشتن در این ترورها رهبر جمهوری اسلامی علی خامنه‌ای را متهم می‌کند شخصا دستور این ترورها را صادر کرده است. این پایگاه اینترنتی نوشت خامنه‌ای فرمان داده «گردانندگان برنامه اتمی و تاسیسات پنهان رژیم که توسط مقاومت افشا‌ شده است، همین که علائمی از فاصله گرفتن آنها از رژیم مشاهده شود یا گمان خارج شدن آنها از کشور برود، با همان الگوی قتلهای زنجیره‌یی به قتل برسند و به پای مجاهدین و عوامل آمریکا و اسرا‌ییل انداخته شود.» هنوز هیچ مدرکی در اثبات ادعاهای مطرح شده در مورد عاملان ترور دو دانشمند ایرانی منتشر نشده است.



احضار و بازجویی تعدادی از پیروان اهل حق

خبرگزاری هرانا - نیروهای امنیتی پس از مراسم سالگرد سید خلیل عالی نژاد تعدادی از رهبران ایین اهل حق را احضار و برای ساعاتی تحت بازداشت و بازجویی قرار دادند.
بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری حقوق بشر ایران "هرانا" برخی از فعالان و رهبران اقلیت یارسان ازجمله سید نصرالدین حیدریُُ سیدحجاب الدین الهامیُ ، هرمز و فیروز تیموریان ،سیاوش حیاتی ُ سید فرهاد ذالنوریان  بصورت جداگانه در شهرهای کرمانشاه ،صحنه، قصرشیرین و تهران توسط نیروهای امنیتی احضار و برای ساعاتی در ادارات اطلاعات شهرهای مربوطه تحت بازجویی و بازداشت بودند.
پس از برگزاری مراسم سالگرد سید خلیل عالی نژاد وبی توجهی مردم به تهدید نیروهای امنیتی موج احضار و بازداشت فعالان و رهبران اقلیت دینی یارسان(اهل حق) سرعت گرفته است.


شکنجه یکی از زندانیان توسط نیروهای امنیتی

خبرگزاری هرانا - فعال سندیکایی شرکت اتوبوس رانی تهران و حومه  غلامرضا غلامحسیی در سلولهای انفرادی بند سپاه  وزارت اطلاعات تحت شکنجه های جسمی و روحی برای گرفتن اعترافات دروغین قرار دارد. صدای ضرب وشتم و فریادهای آقای غلامحسینی در طی شبانه روز در بند توسط سایر زندانیان شنیده می شود.
به گزارش فعالین حقوق بشر و دموکراسی، از طرفی دیگر از زمان بازداشت آقای غلامحسینی تاکنون خانواده وی از وضعیت وشرایط او بی خبر هستند. مراجعات خانواده آقای غلامحسنی به دادگاه انقلاب، دادستانی کرج و اداره اطلاعات با این پاسخ مواجه هستند که بازجویی او هنوز تمام نشده است. اداره اطلاعات کرج از باز پس دادن مدارک شناسایی اعضای خانواده، دفترچه بانک که به آن نیاز مبرم برای برداشت پول جهت امرار معاش خود دارند خوداری می کند.
یکی از شیوه های جدید و وزارت اطلاعات که اخیرا علیه اکثر فعالین سندیکایی بکار می برد ضبط مدارک شناسایی اعضای خانواده ، کارت و دفترچه بانکی و همچنین دستور مصدود کردن حساب بانکی آنها را صادر می کنند تا خانواده های فعالین سندیکایی نتوانند از حساب بانکی خود پول برداشت کند و به لحاض معیشتی تحت فشار قرار گیرند.
فعال سندیکایی غلامرضا غلامحسینی 44 ساله در روز  12 آبان ماه  در یکی از خیابانهای کرج بازداشت و  وزارت اطلاعات منتقل گردید.
او در جریان اعتصابات و اعتراضات گسترده کارکنان شرکت واحد تهران در سال 84 دستگیر وچند هفته در زندان اوین در بازداشت بسر برد و نزدیگ به 4 سال از کار تعلیق شد.
آقای غلامحسینی حدودا 8 ماه پیش پس از صدور حکم بازگشت به کار اداره کار توانست به محل کار خود بازگردد ولی 2 مردادماه مجددا به بهانه های واهی از کار تعلیق شد.


ممانعت نیروهای امنیتی از آزادی یکی از پیروان اهل حق

خبرگزاری هرانا - نیروهای امنیتی از آزادی خیرالله حق جویان از پیروان اهل حق که در روز سوم آذر ماه سال جاری بازداشت و به زندان دیزل آباد کرمانشاه منتقل شده بود، جلوگیری کردند.
بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری حقوق بشر ایران "هرانا" خیرالله حق جویان از پیروان یارسان (پیروان آیین اهل حق) که روز سه شنبه سوم آذرماه در شهر صحنه کرمانشاه به دلیل سخنرانی در مراسم سالگرد سید خلیل عالی نژاد توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و از روز یکشنبه 8 آذرماه در اعتصاب غذا خشک به سر میبرد. نامبرده که قرار بود روز یکشنبه با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی آزاد گردد با مخالفت نیروهای امنیتی مجددا به زندان دیزل آباد کرمانشاه برگردانده شد.
لازم به ذکر است که روز یکشنبه 7 آذر ماه حجت ذوالنوریان از پیروان اهل حق که به دلیل سخنرانی در مراسم سالگرد سید خلیل عالی نژاد توسط اداره اطلاعات شهر صحنه کرمانشاه بازداشت شده بود آزاد گردید.


حمله به دفتر انجمن اسلامی دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی دانشگاه چمران اهواز

خبرگزاری هرانا - صبح روز چهارشنبه مورخ ۱۰ اذر ۸۹ معاون و چند تن از ماموران حراست دانشگاه شهيد چمران اهواز با شكستن قفل درب انجمن اسلامي دانشكده اقتصاد و علوم اجتماعي، به اين دفتر وارد شده و اقدام به تفتیش و تخریب اموال آن کردند.
به گزارش دانشجونیوز، مامورین حراست پس از تفتیش فایل ها، کمد ها و کامپیوتر های انجمن اسلامي دانشكده اقتصاد و علوم اجتماعي را تخریب کردند. ماموران حتی پوستر ها و روزنامه های چسبانده شده به دیوار را نیز پاره کردند. پس از این حمله به دفتر انجمن اسلامی، نیروهای حراست قفل های دفتر را تعویض کرده و از ورود دانشجویان به آن جلوگیری نموده اند. گفتنی است نیروهای حراست دانشگاه تا کنون چندین بار قصد تخلیه و تصرف دفتر انجمن اسلامی دانشکده اقتصاد را داشته اند اما هنوز مشخص نیست هدف از این هجوم ناگهانی در آستانه روز دانشجو چه بوده است.

احضار و محرومیت از تحصیل ناگهانی حداقل۵۰ دانشجوی دانشگاه علم و صنعت به کمیته انضباطی

خبرگزاری هرانا - بنا به گزارش منابع خبری، دست‌کم پنجاه دانشجوی دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت به علت آنچه شرکت در اردوی مختلط با دیگر دانشجویان عنوان شده، طی روزهای اخیر به کمیته انضباطی احضار و به یک ترم محرومیت از تحصیل محکوم شده‌اند؛ محرومیتی که برای برخی دانشجویان به معنای بازماندن از ادامه تحصیل می باشد.
به گزارش جرس، کمیته انضباطی دانشگاه علم و صنعت در اقدامی بی‌سابقه و عجیب، و به بهانه شرکت در اردوی دانشجوییِ مختلط، ضمن احضار ۵۰ دانشجوی دانشکده برق، برای هر یک از آنها حکم یک ترم محرومیت از تحصیل صادر کرده است. منابع دانشجویی در این باره گفته‌اند که بعد از شرکت جمعی از دانشجویان دانشکده مهندسی برق دانشگاه علم و صنعت ایران در اردوهای دانشجویی که بدون هماهنگی با دانشگاه صورت گرفته است، عکس های این اردوها توسط اعضای بسیج دانشجویی این دانشکده در اختیار «احمد چلداوی» رییس دانشکده قرار گرفته و با اصرار او و نیز «محمد سلیمانی» وزیر مخابرات دولت نهم برای برخورد با شرکت کنندگان در این اردوها، کمیته انضباطی دانشگاه در اقدامی بی‌سابقه، با همکاری حراست و بسیج و پس از شناسایی دانشجویان از روی تصاویر، تمامی آنها را بعد از احضار، طی احکامی به یک ترم محرومیت از تحصیل محکوم کرده است.
این گزارش حاکی است، والدین بسیاری از این دانشجویان با مراجعه به کمیته انضباطی دانشگاه، ضمن اعتراض به این نحوه برخورد مسئولین دانشگاه، اعلام کرده‌اند که این برنامه‌ها با هماهنگی خانواده‌ها بوده و ارتباطی به دانشگاه ندارد. اما مسئولان دانشگاه بر تصمیم خود برای برخورد با دانشجویان اصرار ورزیده‌اند.
بر اساس این گزارش، تعدادی از این دانشجویان با توجه به اتمام دوره تحصیل خود در سال تحصیلی گذشته و قبول شدن در دوره کارشناسی ارشد، به علت صدور حکم محرومیت از تحصیل، با مشکلاتی بر سر راه ادامه تحصیلشان در مقطع بالاتر مواجه شده‌اند. همچنین تعدادی از این دانشجویان که به عنوان دانشجوی ممتاز و بدون کنکور در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علم و صنعت پذیرفته شده بودند، از این حق خود محروم شده‌اند. بخشی از این دانشجویان نیز که در دانشگاه های دیگر در مقطع کارشناسی ارشد پذیرفته شده و مشغول تحصیل هستند، با احکام اخیر از ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد باز می‌مانند.
لازم به ذکر است که احضار دانشجویان دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت به کمیته انضباطی همچنان ادامه دارد و در چند روز اخیر هم تعدادی از دانشجویان این دانشکده به همین بهانه به کمیته انضباطی احضار شده‌اند.


عدم تحویل وسایل شخصی کیوان صمیمی در زندان اوین

خبرگزاری هرانا - مسئولین زندان اوین برای تحت فشار قرار دادن کیوان صمیمی، زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج داروها و وسایل شخصی وی را به او تحویل ندادند.
بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری حقوق بشر ایران "هرانا" وی که چندی پیش به علت اعتراض به شرایط بد زندان به یکی از مسئولین زندان اوین به نام "سوری" از بند امنیتی 350 زندان اوین به زندان رجایی شهر کرج تبعید شد.
مسئولین زندان اوین برای تحت فشار قرار دادن وی داروها و وسایل شخصی او را در حین ترک این زندان به او تحویل ندادند.
کیوان صمیمی در 23 خرداد سال گذشته بازداشت و در 13 بهمن همان سال به اتهام تبلیغ علیه نظام، و اجتماع و تبانی برای برهم زدن امنیت ملی به شش سال حبس به علاوه محرومیت مادام العمر از فعالیتهای سیاسی محکوم شد.