«جومو»؛ شبکه اجتماعیِ فعالان اجتماعی و مدنی
پس از شش ماه فعالیت مستمر پشت درهای بسته و بدون انتشار اطلاعات خاصی پیرامون کاربردها و کارکردهای «جومو»، سرانجام ازآخرین روز ماه نوامبر (۹ آذر)، نسخه بتای این شبکه اجتماعی به صورت رسمی ارائه شد.
کریس هیوز، از بنیانگذاران فیسبوک و مدیر تبلیغات آنلاین باراک اوباما در جریان مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۰۸، بنیانگذار شبکه اجتماعی «جومو» است. او در سال ۲۰۰۷، یک سال پس از راهاندازی رسمی فیسبوک، به خاطر اختلافات اساسی با زاکربرگ، هماتاقی سابق خود در خوابگاه دانشگاه هاروارد، این کمپانی را ترک کرد و اکنون پس از نزدیک به چهار سال، شبکه اجتماعی خود را راهاندازی کرده است.
«جومو» با فیسبوک سازگاری دارد و ثبتنام و ایجاد اکانت در آن مستلزم ورود با اکانت فیسبوک است. پس از ثبتنام و ورود به این شبکه اجتماعی، کاربر میتواند حوزه علایق خود را از میان گزینههایی همچون حقوق بشر، آموزش، فرهنگ، صلح، دموکراسی، بهداشت، هنر، محیط زیست و ... انتخاب کند و سپس مجموعهای از نهادهای موجود به او پیشنهاد خواهد شد تا بتواند از این طریق جزییات فعالیت آن نهادها و موسسات غیردولتی را پی بگیرد.
هدف از راهاندازی «جومو»، تعمیق روابط کاربران با علایق مدنی آنها است. جومو میخواهد شبکه گستردهای از داوطلبان را پدید بیاورد که بتوانند از خردهرسانهها برای افزایش تاثیر خود بر دنیای پیرامونشان استفاده کنند و پتانسیل تبدیل شدن به یک نیروی سیاسی و اجتماعی موثر را داشته باشند.
شبکه امیدیار، متعلق به پییر امیدیار، بنیانگذار ایرانیتبار وبسایت مشهور Ebay از بزرگترین حامیان مالی این پروژه است و در شش ماه گذشته بیش از ۳/۵ میلیون دلار به آن کمک مالی کرده است. دفتر مرکزی جومو در نیویورک واقع است.
جهان دیگری ممکن است؟
«جومو» آنطور که کریس هیوز آن را توصیف میکند و بر اساس شعاری که برای آن طراحی شده، شبکه اجتماعی برای برقراری ارتباط میان کسانی است که قصد «تغییر دنیا» را دارند و هدف نهایی فعالیتهایشان ایجاد تغییرات بنیادین در حوزههای تخصصی است؛ کسانی که معتقدند «جهان دیگری ممکن است.» «جومو» قصد دارد فعالان اجتماعی و نهادهای مدنی را در سراسر جهان به یکدیگر متصل و زمینه تغییرات اجتماعی و سیاسی را فراهم کند.
بنابراین میتوان دریافت که «جومو» طیف محدودی از کاربران وب را هدف قرار داده است، اما ایده ناب و اهداف بلندپروازانه آن میتواند دامنه تاثیرگذاری گستردهای داشته باشد.
فعالان دموکراسیخواه، فعالان صلح، فعالان حقوق بشر فعالان محیط زیست و ... میتوانند با عضویت در این شبکه اجتماعی به سادگی با دیگر همتایان خود در نقاط گوناگون دنیا ارتباطی پایدار برقرار کنند، از فعالیتهای آنها آگاه شوند، فعالیتهای خود را ترویج کنند و از تجربههای دیگر فعالان برای بهبود فعالیتهای خود بهره ببرند.
فعالان اجتماعی میتوانند از این طریق با موسسات بزرگ حوزه تخصصی خود نیز آشنا شوند و از امکاناتی که آنها ارائه میکنند، برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنند.
برای پیشگیری از وقوع تقلب و تخلف مالی، «جومو» تنها به موسسات و نهادهایی اجازه جذب حمایت مالی از طریق این شبکه را میدهد که از معافیت مالیاتی برخوردار باشند.
اکتیویسم آنلاین برای تحقق جامعه مدنی جهانی
کریس هیوز در مصاحبه با وبسایت Mashable میگوید در فراگیری فیسبوک در میان طیف گوناگونی از کاربران از کشورهای گوناگون دنیا تردیدی ندارد، اما به اعتقاد او ترکیب ناهمگون این شبکه اجتماعی و تنوع بیاندازه کاربران آن، امکان بهرهگیری بهینه از امکانات آن در جهت ایجاد تغییرات محسوس اجتماعی و سیاسی را از بین برده است: «جومو میخواهد همین شکاف را پر کند.» او میگوید: «ما باید بیشتر و بیشتر درباره چالشهای پیشروی دنیایی که در آن زندگی میکنیم گفتوگو کنیم، تا بر درک و تعهدمان نسبت به حل مسائل و رفع چالشها بیفزاییم.»
بنیانگذار جومو در زمینه بهرهگیری از امکانات آنلاین برای آگاهیبخشی و ساماندهی رویدادهای سیاسی و اجتماعی، تجربههای قابل توجهی دارد. او از ابزارهای اجتماعی آنلاین و خردهرسانهها برای ساماندهی و توانمندسازی حامیان باراک اوباما بهره گرفت و برای نخستین بار پیوند مستقیمی میان آخرین تحولات رسانهای در فضای مجازی و عرصه سیاسی و سپهر عمومی جامعه آمریکا برقرار کرد.
تجربهای بینظیر از بهرهگیری شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک و توییتر برای پیشبرد اهداف سیاسی دموکراتهای آمریکایی، که خود کریس از آن با عنوان «تجربهای الهامبخش» یاد میکند. آنچه کریس هیوز برای پیروزی سیاسی باراک اوباما انجام داد، الگوی بسیاری از اقداماتی شده است که پس از آن برای استفاده از امکانات آنلاین برای ساماندهی سیاسی نیروها در فضای مجازی انجام شده و میشود.
در جهان بههمپیوسته و شبکهای امروز که در آن «جامعه مدنی جهانی» در شرف تحقق است، جومو شبکهای است که بیتردید در آینده نزدیک بسیار بیشتر درباره آن خواهیم شنید. «جومو» این پتانسیل را دارد که اکوسیستم فعالیتهای داوطلبانه در سراسر جهان را دگرگون کند.
احسان نوروزی
تحریریه: یلدا کیانی
درخواست علاوی برای بررسی فوری اسناد دخالت ایران در عراق
علاوی در گفتگو با روزنامه فرامنطقهای الشرقالاوسط (۲ دسامبر/۱۱آذر) با تأکید بر دخالتهای سیاسی و نظامی ایران در عراق گفت: "آنچه در ویکیلیکس آمده باید مبنای یک تحقیق و بررسی قانونی، حقوقی و فوری قرار گیرد".
رهبر تشکل العراقیه حزب متبوع خود و دیدگاههایش در انتخابات ماه آوریل عراق را "خط قرمز ایران" توصیف کرد و گفت: "مسئولان ایرانی از من خواستند تا به تهران بروم و با قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس صحبت کنم، اما من پاسخ دادم که چرا باید با یک مسئول اطلاعاتی-امنیتی شما بنشینم؟ اگر قرار است دیداری کنیم، در هر کشور عربی که شما میخواهید، آشکارا درباره مشکلات و نگرانیهای دو طرف سخن میگوییم".
علاوی پیشتر نیز از پاسخ منفیاش به خواست ایران خبر داده بود اما این نخستین باری است که محتوای این دعوت را فاش میکند.
وی در ۱۷ اکتبر سال جاری در گفتگو با تلویزیون العربیة گفته بود: "آنها شرط کردند به شکل مستقیم با من گفتگو کنند ولی من این خواست را رد کردم؛ ضمن اینکه ما آمادگی داریم با ایران در یک کشور عربی یا اسلامی گفتگو کنیم اما نمیخواهیم مثل گدا با ما رفتار کنند".
علاوی در همان گفتگو تاکید کرد که در دیدار با بشار اسد رئیس جمهور سوریه، از وی خواسته است این پیام را به ایران برساند که محافظت از استقلال عراق برای او بسیار مهم است و امید دارد که ایران " به شکل شفاف " با عراق همکاری کند تا این کشور مشکلات جاری را پشت سر بگذارد.
سخنان ایاد علاوی در الشرقالاوسط در حالی منتشر میشود که وی به تازگی در مصاحبه با رادیوی آلمانی دویچلندفونک سهشنبه (۳۰ نوامبر/ ۹ آذر) انتشار اطلاعات محرمانه توسط وبسایت ویکیلیکس را محکوم کرده است. وی همچنین ادعای مطرح شده در این اسناد مبنی بر تقاضای عراق از آمریکا برای حمله نظامی به ایران را رد کرده و گفته است که دستکم در دوران نخستوزیری او در فاصله سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۵ دولت عراق، چنین تقاضایی از آمریکا نکرده است. وی تصریح کرده که دقیقأ اطلاع ندارد آیا دولتهای دیگر چنین درخواستی از آمریکا داشته اند یا نه؟
ویکیلیکس و اسناد دخالت ایران در عراق
هنوز اطلاعات گستردهای درباره ادعای علاوی منتشر نشده است اما آنچه که تا کنون در رسانههای مختلف عرب و فارسی زبان انتشار یافته حکایت از سازگاری اظهارات نخستوزیر پیشین عراق با پارهای از اسناد منتشر شده دارد.
به نوشته رسانههای عربی به نقل از روزنامه گاردین، ویکیلیکس از جمله تحلیلی از سفارت آمریکا در بغداد را در این مورد منتشر کرده است. بر اساس این تحلیل از سال ۲۰۰۳ سرتیپ پاسدار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه پاسداران در نیروی قدس با کمک حسن کاظمی قمی، دستیار سپاه قدس و سفیر شناخته شده ایران در عراق و همچنین عوامل عراقی وابسته به ایران در این کشور، در بخشهای وسیعی از دیپلماسی، امنیت، اطلاعات و ابزار اقتصادی نفوذ کردهاند.
بنابراین گزارش، افسران نیروی قدس سپاه پاسداران ایران در عراق در فعالیتهایی از قبیل کنترل و هدایت جاسوسان و حمایت از افراطیون خشونتگرا در عراق فعال هستند. در ادامه این گزارش آمده است، با توجه به اینکه مردم عراق تمایل بسیار زیادی برای مقاومت در برابر نفوذ ایران از خود نشان دادهاند اما اولویت ایران در عراق، یک دولت هوادار ایران، تحت کنترل شیعه و ترجیحاً دولتی اسلامی است که توسط یک ائتلاف شیعه رهبری شود.
در این اسناد گفته شده که دولت ایران احساس میکند تقلیل نیروهای نظامی آمریکا در عراق فرصتی برای آن است که فعالیتهای نیروی قدس را افزایش دهد.
حتی روزنامه دولتی "جام جم" ارگان رادیو تلوزیون ایران نیز در قالب یک گزارش انتقادی، بخشهایی از اسناد را منتشر کرده است.
به نوشته جام جم چاپ تهران، بخش مهمی از اسناد تازهای كه ويكی ليكس منتشر كرده به ارزيابي دولت آمريكا از دخالت ايران در عراق طی اين سالها مربوط میشود. براساس این اسناد ادعا شده كه سپاه پاسداران ايران حمايتهای زيادی از شبهنظاميان شيعه عراقی كرده است. این اسناد شامل گزارشهای متعدد و مواردی است كه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ايران و بهويژه نيروی قدس، متهم به آموزش شبهنظاميان شيعه عراقی، ارسال سلاح، راكت و بمبهای دستساز پيشرفته میشود.
به نوشته جام جم، اين مدارك ادعا میكنند که نيروی قدس با حزبالله لبنان، شبهنظاميان شيعه عراقی را در اردوگاهی در نزديكی قم آموزش میدادند تا برخی مقامهای عراقی و همينطور سربازان آمريكايی را گروگان گرفته يا به قتل برسانند.
جام جم به نقل از ويكیليكس میگوید: "در اسناد منتشر شده آمده است كه ۳ آمريكايی كه سال گذشته در خاك ايران دستگير شدهاند، در قسمتي از خاك عراق دستگیر شده و به زور به خاك ايران منتقل شدهاند".
تأثیر درخواست علاوی بر افکار عمومی
طی ۴ سال گذشته نهادها و مطبوعات عراق و رسانههای عربی منطقه نوری المالکی را به شدت مورد انتقاد قرار داده و از ناکارآمدی سیاسی، امنیتی و اقتصادی وی سخن گفتهاند. این روند بستر لازم را فراهم آورده است تا طیف وسیعی از جمعیت ۶۵ درصدی شیعه در عراق را در کنار سایر گروهها و طیفهای مذهبی سیاسی این کشور به سوی حزب العراقیه به رهبری علاوی هدایت کند و این که آنها بیش از سایر دولتمردان شیعی مانند ابراهیم جعفری، احمد چلبی و نوری المالکی به ایاد علاوی امیدوار باشند.
اگرچه در انتخابات ماه آوریل در عراق، ایاد علاوی با شعار سکولاریسم و دوری جستن از اسلام سیاسی و نزاعهای شیعه و سنی رأی مردم را به دست آورد ، اما هم زمان توانست نظر مهمترین تشکل شیعی در عراق را نیز به خود جلب کند. در عین حال ویژگی مشترک چهرههای پیرامون وی مخالفت با نفوذ ایران در عراق بود.
مجلس اعلای شیعیان عراق با محوریت عمار حکیم و با حمایت روحانیون بلندپایه نجف از موافقان به قدرت رسیدن ایاد علاوی بود. در حالی که نیروهای تندروی نزدیک به مقتدی صدر، اعتماد و ارتباط مناسبی نسبت به مراجع تقلید در نجف ندارند، مجلس اعلا، تشکلی نزدیک به مراجع و بهویژه آیت الله سیستانی، بلندپایه ترین مرجع شیعه در عراق محسوب می شود.
علیرغم اعتراضهای هواداران نوری المالکی به نتیجه انتخابات پارلمانی عراق، بر اساس نتایج رسمی پس از شمارش آراء، ائتلاف العراقیه ۹۱ کرسی را از آن خود کرده است. با توجه به جایگاه کنونی علاوی در جامعه سیاسی عراق میتوان درخواست وی نسبت به رسیدگی به اسناد دخالت ایران و تأثیر آن بر افکار عمومی عراق را مهم ارزیابی کرد.
دیدار ناگهانی وزیر خارجه آلمان از بغداد
گیدو وستروله، بامداد شنبه (۴ دسامبر / ۱۳ آذر)، تحت شدیدترین تدابیر امنیتی وارد بغداد شد. وزارت امور خارجهی آلمان اطلاع داد که وی در جریان دیداری یکروزه، با جلال طالبانی، رییسجمهوری، نوریالمالکی، نخست وزیر، و نیز هوشیار زیباری، وزیر امور خارجهی عراق، گفتوگو خواهد کرد. همچنین دیداری با رییس پارلمان عراق و نیز روحانیان مسیحی این کشور درنظر گرفته شده است.
اهمیت تثبیت عراق
گیدو وستروله گفت: «پس از چیرگی بر ماهها سکون سیاسی در عراق، زمان این سفر مناسب است.» وی خاطر نشان ساخت که آلمان میخواهد سهم خود را در تثبیت سیاسی عراق ادا کند.
در کانون سفر وستروله به عراق، گسترش مناسبات سیاسی و اقتصادی میان دو کشور و نیز اوضاع منطقه قرار دارد. این نخستین سفر وزیر امور خارجهی یک کشور غربی به عراق، پس از انتخابات پارلمانی ماه مارس در این کشور است.
نیروهای سیاسی عراق، در ماه نوامبر، یعنی هشت ماه پس از انتخابات پارلمانی در این کشور، توانستند بر سر تشکیل دولت جدید و تقسیم پستهای دولتی توافق کنند. یکی دیگر از موضوعات گفتوگوهای وستروله در بغداد، اوضاع امنیتی عراق است. هنوز در این کشور ناامنی وجود دارد و هر روز عدهای قربانی خشونت میشوند.
به گفتهی گیدو وستروله، این سفر سه هدف عمده دارد. نخست اینکه آلمان میخواهد نشان دهد که از تثبیت عراق و ادامهی روند دمکراتیک در این کشور پشتیبانی میکند.
دومین هدف این است که آلمان میخواهد بهرغم همهی مشکلات مربوط به اوضاع امنیتی عراق، از شانس اقتصادی خود در این کشور استفاده و همزمان به عراق برای توسعهی اقتصادی کمک کند. چنین امری بدون تثبیت پایدار عراق ممکن نخواهد بود. بدینمنظور توافقنامهای برای حفاظت از سرمایهگذاری در عراق تنظیم شده که به گفتهی وستروله، امضای آن گام مهمی برای «بهبود چارچوبهای اقتصادی و حقوقی برای شرکتهای آلمانی» خواهد بود.
گیدو وستروله سومین هدف از سفر خود را «نگهداری و پاسداری از تکثرگرایی دینی در عراق و بویژه حفاظت از مسیحیان» ذکر کرده است.
آلمان از سال ۲۰۰۳ با پروژههای همکاری، از بازسازی عراق حمایت میکند. به گفتهی وزارت امور خارجهی آلمان، دولت این کشور در این مدت حدود ۴۰۰ میلیون یورو به عراق کمک کرده و ۸ /۴ میلیارد یورو بدهیهای این کشور را بخشیده است. بسیاری از پروژههای نهادسازی، آموزش و حقوق بشر در عراق با کمک آلمان ساخته میشود.
در این سفر، شماری از نمایندگان پارلمان آلمان و نمایندگان اقتصاد این کشور، گیدو وستروله را همراهی میکنند.
ویکیلیکس
«ماموريت های سپاه قدس در عراق»
بخشی از اسناد تازه منتشر شده از سوی ويکی ليکس، به نقش ايران در عراق اختصاص يافته و اين اسناد، ابعاد تازه ای از اين نفوذ را بر ملا کرده است.
روزنامه وال استريت جورنال، همگام با ساير رسانه های آمريکايی و اروپايی، سعی در کنکاش در اسناد منتشر شده توسط وب سايت ويکی ليکس کرده و مقاله ای در مورد اسناد مرتبط با نقش ايران در عراق اختصاص داده است.
وال استريت جورنال در ميان اين اسناد، از نقش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عراق و تلاش اين نيروها برای نفوذ بيشتر در عرصه ی سياسی اقتصادی عراق پس ازآغاز جنگ در سال ۲۰۰۳ ميلادی نوشته است. بنا بر اسناد منتشر شده، ايران که هشت سال در جنگ با عراق بوده، با سقوط صدام حسين تلاش کرده است تا از همان روز اول از اين فرصت به نحو احسن بهره گيرد.
در يکی از اسناد محرمانه سفارت آمريکا در بغداد به تاريخ آوريل ۲۰۰۹، آمده است که نيروی قدس (شاخه فعاليت های برون مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) در زمانی که هنوز کسی متوجه ايران نبوده ، ماموران خود را برای عمليات به عراق فرستادند.
بنابر اين اسناد محرمانه، اولويت ابتدايی ماموران ايرانی، ترور خلبان های جت های جنگنده ای بوده که در طول زمان جنگ هشت ساله ی ايران و عراق، حضور داشتند. بنا بريکی از اسناد به تاريخ دسامبر ۲۰۰۹، ۱۸۰ خلبان جت های جنگنده ی عراق تا سال ۲۰۰۸ کشته شده اند.
اما آن گونه که اين اسناد نشان می دهند، اهداف ايران به مرور زمان وسعت يافته و به سوی وابستگی اقتصادی عراق به ايران و همچنين تاثير سياسی تهران بر بغداد معطوف شده است. اگر چه مقام های ايرانی در موقعيت های مختلف اين اتهامات را رد کرده اند.
«قاسم سليمانی، فرمانده سپاه قدس»
بخش ديگری از اسناد فاش شده توسط ويکس ليکس، به قاسم سليمانی، فرمانده نيروی قدس، اختصاص دارد. مردی که از او به عنوان شخص اول هدايت کننده طرح ها و عمليات سياست های دولت جمهوری اسلامی ايران در عراق نام برده می شود.
در يکی از اين اسناد که توسط دفتر آمريکايی حضور منطقه ای ايران در دبی به تاريخ اکتبر ۲۰۰۸ نوشته شده، آمده است که ماموران نيروی قدس سپاه تحت عنوان نيروهای «هلال احمر» وارد عراق شده اند. اين سند می گويد اين نيروها به ساخت درمانگاه در شهرهای عمدتا شيعه نشين چون بصره، کربلاو نجف پردافته اند تا برای درمان و همچنين پنهان کردن اسلحه از آنها استفاده کنند.
همچنين در برخی از اين اسناد از حسن کاظمی قمی، سفير سابق ايران در بغداد، به عنوان يکی از نزديکان نيروی قدس نام برده شده است. وال استريت جورنال می نويسد که قاسم سليمانی، فرمانده نيروی قدس، علاوه بر آموزش و دادن سلاح به ستيزه جويان شيعه، بر کمک های اقتصادی ايران به عراق نيز نظارت داشته است.
روابط بازرگانی ايران و عراق تا پايان سال ۲۰۰۹ ميلادی به بيش از ۴ ميليارد دلار رسيده است. قاسم سليمانی همچنين بر کارهايی چون بازسازی اماکن مذهبی شيعيان در عراق نظارت داشته است.
همچنين بخشی از اين اسناد به نفوذ سياسی ايران در عراق و روابط سياستمداران عراقی با تهران اشاره کرده است. يکی ديگر از نکات اين اسناد موقعيت، آيت الله سيستانی، از مراجع عظام نجف است. بنا بر يکی از اين اسناد، که توسط ديپلمات های آمريکايی پس از ديدار با اين مرجع تقليد در نجف نوشته شده، آيت الله سيستانی اعلام کرده است که شخصا، ثبت نام از طلبه های ايرانی برای حضور در حوزه علميه نجف را ممنوع کرده تا از نفوذ سپاه پاسداران به اين حوزه جلوگيری کند.
روزنامه وال استريت جورنال، همگام با ساير رسانه های آمريکايی و اروپايی، سعی در کنکاش در اسناد منتشر شده توسط وب سايت ويکی ليکس کرده و مقاله ای در مورد اسناد مرتبط با نقش ايران در عراق اختصاص داده است.
وال استريت جورنال در ميان اين اسناد، از نقش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عراق و تلاش اين نيروها برای نفوذ بيشتر در عرصه ی سياسی اقتصادی عراق پس ازآغاز جنگ در سال ۲۰۰۳ ميلادی نوشته است. بنا بر اسناد منتشر شده، ايران که هشت سال در جنگ با عراق بوده، با سقوط صدام حسين تلاش کرده است تا از همان روز اول از اين فرصت به نحو احسن بهره گيرد.
در يکی از اسناد محرمانه سفارت آمريکا در بغداد به تاريخ آوريل ۲۰۰۹، آمده است که نيروی قدس (شاخه فعاليت های برون مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) در زمانی که هنوز کسی متوجه ايران نبوده ، ماموران خود را برای عمليات به عراق فرستادند.
بنابر اين اسناد محرمانه، اولويت ابتدايی ماموران ايرانی، ترور خلبان های جت های جنگنده ای بوده که در طول زمان جنگ هشت ساله ی ايران و عراق، حضور داشتند. بنا بريکی از اسناد به تاريخ دسامبر ۲۰۰۹، ۱۸۰ خلبان جت های جنگنده ی عراق تا سال ۲۰۰۸ کشته شده اند.
اما آن گونه که اين اسناد نشان می دهند، اهداف ايران به مرور زمان وسعت يافته و به سوی وابستگی اقتصادی عراق به ايران و همچنين تاثير سياسی تهران بر بغداد معطوف شده است. اگر چه مقام های ايرانی در موقعيت های مختلف اين اتهامات را رد کرده اند.
«قاسم سليمانی، فرمانده سپاه قدس»
بخش ديگری از اسناد فاش شده توسط ويکس ليکس، به قاسم سليمانی، فرمانده نيروی قدس، اختصاص دارد. مردی که از او به عنوان شخص اول هدايت کننده طرح ها و عمليات سياست های دولت جمهوری اسلامی ايران در عراق نام برده می شود.
در يکی از اين اسناد که توسط دفتر آمريکايی حضور منطقه ای ايران در دبی به تاريخ اکتبر ۲۰۰۸ نوشته شده، آمده است که ماموران نيروی قدس سپاه تحت عنوان نيروهای «هلال احمر» وارد عراق شده اند. اين سند می گويد اين نيروها به ساخت درمانگاه در شهرهای عمدتا شيعه نشين چون بصره، کربلاو نجف پردافته اند تا برای درمان و همچنين پنهان کردن اسلحه از آنها استفاده کنند.
همچنين در برخی از اين اسناد از حسن کاظمی قمی، سفير سابق ايران در بغداد، به عنوان يکی از نزديکان نيروی قدس نام برده شده است. وال استريت جورنال می نويسد که قاسم سليمانی، فرمانده نيروی قدس، علاوه بر آموزش و دادن سلاح به ستيزه جويان شيعه، بر کمک های اقتصادی ايران به عراق نيز نظارت داشته است.
روابط بازرگانی ايران و عراق تا پايان سال ۲۰۰۹ ميلادی به بيش از ۴ ميليارد دلار رسيده است. قاسم سليمانی همچنين بر کارهايی چون بازسازی اماکن مذهبی شيعيان در عراق نظارت داشته است.
همچنين بخشی از اين اسناد به نفوذ سياسی ايران در عراق و روابط سياستمداران عراقی با تهران اشاره کرده است. يکی ديگر از نکات اين اسناد موقعيت، آيت الله سيستانی، از مراجع عظام نجف است. بنا بر يکی از اين اسناد، که توسط ديپلمات های آمريکايی پس از ديدار با اين مرجع تقليد در نجف نوشته شده، آيت الله سيستانی اعلام کرده است که شخصا، ثبت نام از طلبه های ايرانی برای حضور در حوزه علميه نجف را ممنوع کرده تا از نفوذ سپاه پاسداران به اين حوزه جلوگيری کند.
نفوذ ماموران سپاه و اطلاعات در مراکز پژوهشی ایران
امروز پس از پنج سال دولت احمدینژاد، دو دهه حکومت خامنهای و سه دهه جمهوری اسلامی این نکته برای اهل رسانهها و نهادهای فرهنگی دولتی کاملا وضوح دارد که حکومت و سپس دولت رسانهها و نهادهای فرهنگی کشور را در خدمت و هماهنگ با دستگاههای امنیتی و نظامی و قضایی و انتظامی میخواهند و این امر بالاخص در دوره احمدی نژاد تحقق یافته است.
امروز این نظامیان و امنیتیها هستند که مشخص میکنند در رادیو و تلویزیون و روزنامهها یا نمایشگاهها و سینماها چه مطالب و موادی به مردم عرضه شود و چه عرضه نشود و مطالب و مواد چگونه به آنها عرضه شود.
اما همین امر در موسسات پژوهشی دولتی و شبهدولتی نیز در حال رخ دادن بوده است. امروز سپاهیان و نیروهای امنیتی هستند که عناوین تحقیق را به موسسات دولتی و شبهدولتی تحقیقاتی سفارش میدهند و نتایج نیز بر اساس صلاحدید آنها انتشار مییابد یا انتشار نمییابد.
این همان چیزی است که مقامات جمهوری اسلامی از آن با عنوان «بومی کردن علوم انسانی»، «کاربردیسازی نتایج پژوهش در علوم انسانی»، و «سرمايهگذاری دولتی و حمايت از فعاليتهای علمی بخش خصوصی» یاد میکنند. (پنج انديشه محوری در زمينه علوم انسانی، کامران دانشجو، وزير علوم، خبرگزاری مهر، ۱ آبان ۱۳۸۹)
نقشه جامع علوم انسانی که مقامات آموزش عالی از آن سخن میگویند بر اساس همین تعامل میان بخش پژوهش علوم ظاهرا انسانی- اسلامی و دستگاههای امنیتی و نظامی ترسیم شده است.
نظرسنجیها نیز عموما به سفارش نهادهای نظامی و انتظامی و قضایی و امنیتی انجام میشوند (از نگاه مقامات کشور موضوع غیرامنیتی وجود ندارد) و نتایج آنها برای مشخص کردن سرفصل سخنرانیها یا تصمیم گیریها به مقامات کشور ارسال میشود. موسسات تحقیقاتی نیز کاملا در خدمت برنامههای امنیتی و نظامی حکومت قرار گرفتهاند.
علم و تکنولوژی ولایی: سلاحهای کشتار جمعی
مقامات جمهوری اسلامی در ۲۵ سال اول عمر این حکومت همواره از عدم ارتباط انداموار میان موسسات تحقیقاتی و نیازهای دولت شکایت داشتند. اما دولت احمدینژاد با تمرکز بر سه موضوع در حوزههای امنیتی و نظامی این مشکل را حل کرد: برنامههای مرتبط با سلاحهای کشتار جمعی (اتمی، بیولوژیک)، جنگ الکترونیک و سرکوب مخالفان/کنترل تودهها. موسسات تحقیقاتی مهندسی و فیزیک و شیمی به سمت برنامه اتمی و جنگ الکترونیک سوق داده شدند (ترور استادان فیزیک دانشگاهها موید این سیاست است) و موسسات علوم زیستی به سمت سلاحهای بیولوژیک. علوم دقیقه و تجربی اگر در خدمت بسط قدرت و جهانگشایی رهبران جمهوری اسلامی باشند عین علوم اسلامی و بومی هستند.
علوم انسانی ولایی
اما در حوزه علوم انسانی کار دشوارتر و پیچیدهتر و حساسیتبرانگیزتر بود. باید در کنار تغییر مدیران و تزریق عناصر اسلامگرای فاشیست و نظامیگرا (فارغ التحصیلان موسسات آموزشی زیر نظر مصباح) یا اسلامگرای فقهگرا و سنتگرا (فارغالتحصیلان دانشگاه امام صادق) موضوعات تحقیقاتی از عناوین توصیفی به عناوین کاربردی تغییر جهت میدادند.
دیگر جامعهشناسی و فلسفه و زبانشناسی و باستانشناسی نظری به کار حکومت نمیآمد، اما تاریخنگاری و ارتباطات و غربشناسی و امام زمان شناسی و الهیات و فقه به راحتی میتوانند جنبه کاربردی پیدا کنند و در خدمت اقتدارگرایان قرار گیرند.
با تغییر مدیران و محققان موسسات دولتی تحقیقاتی در حوزه علوم انسانی و جایگزین کردن آنها با عناصری با سوابق نظامی و امنیتی، سازمانهای امنیتی و نظامی به سفارش کار به این موضوعات در مباحث مورد مناقشه و جدی برای نظام پرداختند. در کنار این تحول، دهها موسسه تحقیقاتی توسط عناصر سابقا امنیتی و نظامی در بخش خصوصی تاسیس شد که از موسسات دولتی پروژههایی برای مقابله فکری با مخالفان دریافت میکنند.
این مراکز تحقیقاتی کاربردی به تهیه بولتن و بریده جراید و جزوات سیاسی و مستندسازی رخدادهای سیاسی داخل و خارج کشور به سفارش نهادها و مؤسسات حکومتی میپردازند. کارکرد دیگر این موسسات پاسخگویی به سؤالات و شبهات دینی درموضوعات مختلف و گسترده، نقد مطبوعات و تحلیلهای ارائه شده در سایتهای اینترنتی (تحت عنوان شبهات اینترنت) و ارسال مقاله به نشریات مختلف است.
نتایج این فعالیتهای ظاهرا تحقیقاتی (و باطنا پروندهسازی یا تبلیغات) مستقیما در اختیار بازجویان و مقامات قضایی قرار میگیرد تا از آنها در کیفرخواست دادگاههای نمایشی یا پاسخ به نوشتههای مخالفان و برنامهسازی در رادیو و تلویزیون دولتی قرار گیرد. متون عرضه شده توسط این موسسات با متون بازجوییهای چندین نفر از زندانیان سیاسی در اوین همخوانی دارد (در مباحثی مثل «شبیخون فرهنگی» یا «ناتوی فرهنگی»). این موسسات طرف قرارداد با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و سازمان صدا و سیما جهت تغذیه بازجویان سپاه و نویسندگان متون گزارشی این رسانهها بودهاند. کارکرد دیگر این موسسات ممیزی فیلمنامهها یا متون دیگری است که در رسانههای دولتی عرضه میشوند.
این موسسات به نامههای اعتراضی یا نوشتههای مخالفان نیز پاسخ میدهند یا بر آنها ردیه مینویسند (مثل ردیه مسعود رضایی بر نامه محسن کدیور در مورد استیضاح خامنهای)؛ رضایی به همراه عباس سلیمی نمین (از عناصر سابقا اطلاعاتی) دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران را اداره میکنند یا تلاش میکنند دیدگاههای مقامات را شکلی نظری داده و آنها را توجیه کنند. این ردیهها به رسانههای دولتی و شبهدولتی برای انتشار فرستاده میشوند.
این همان انتظاری است که حکومت از محافل فکری و پژوهشکدههای مرتبط با دستگاههای دولتی دارد. این موسسات همچنین به تهیه و توزیع جزوات تبلیغی و ترویجی میپردازند (که بعدا در رسانههای دولتی و شبهدولتی منتشر میشوند، مثل مجموعه "عرفان حلقه" که در سایت تابناک انتشار یافت).
بدین ترتیب پژوهش ولایی بر اساس علوم انسانیِ اسلامیشده پژوهشی است که مستقیما در جهت حفظ حکومت ولی فقیه و نفی همه گروههای غیرباورمند به شیعه، نظام و ولایت فقیه و ولی فقیه موجود باشد.
مهندسی فرهنگی در حوزه پژوهش
حاکمان به این نتیجه رسیدهاند که پاسخ به مخالفان یا دفاع از مبانی فکری خود را نمیتوانند به دست تقدیر بسپارند و باید برای این کارها پول خرج کنند. دیگر همانند دهه شصت یا هفتاد نمیتوان کسانی را یافت که برای عقیده دینی خود تحقیق کنند یا بنویسند و حکومت آنها را در بخش دولتی تحمل کند. همچنین رسانههای دولتی و شبهدولتی را عناصر عملیاتی پر کردهاند که بهزور میتوانند متنی بدون غلط املایی بنویسند، چه برسد به تحقیق و تحلیل. بنابراین هر چه مطلب دنبالهدار در این رسانهها دیده میشود مشخصا با هزینه بالا در موسسات تحقیقاتی دولتی و شبهدولتی تولید شده است.
حکومت با صدها میلیارد تومان دهها موسسه تحقیقاتی در قم ایجاد کرده (مثل مركز مطالعات و پژوهشهای فرهنگی حوزه علمیه، مؤسسه پژوهش علوم و معارف اسلامی، موسسه پژوهشی علوم و معارف اسلامی، واحد مطالعات وتحقیقات اسلامی سازمان اوقاف و امور خیریه، پژوهشكده حوزه و دانشگاه، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی) تا مرتبا برای دستگاههای امنیتی و تبلیغاتی خوراک ایدئولوژیک تهیه کنند.
سپاه پاسداران دارای مراکز تحقیقاتی در قم است (مثل پژوهشكده تحقیقات اسلامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) که به بازنویسی متون دینی با توجه به نیازهای موجود سپاه، تدوین متون آموزشی، و تولید برنامه میپردازند.
از این نوع موسسات در کشورهای خارجی نیز تاسیس شدهاند (مثل آکادمی مطالعات ایرانی لندن و مرکز بینالمللی مطالعات صلح، هر دو تحت مدیریت سید سلمان صفوی، برادر رئیس سابق سپاه پاسداران) که مواد تبلیغاتی برای رسانههای دولتی و شبهدولتی تهیه میکنند یا در خارج کشور به تبلیغ میپردازند. منابع بودجه این مراکز هم دولت و هم دفتر رهبری هستند و از میزان دقیق بودجه آنها اطلاعی در دست نیست. این موسسات عموما وابسته به سازمانهای تبلیغاتی و وزارتخانهها هستند.
بسط سیاستهای حکومت نظامیگرایان به موسسات پژوهشی
انتشار مطالب به دست آمده از بازجویی افراد (مثل ظهور و سقوط سلطنت پهلوی یا خاطرات فردوست، سیاست و سازمان حزب توده، خاطرات ایرج اسكندری، و سازمان مجاهدين خلق، پيدايي تا فرجام) تحت عناوین دهانپرکن مثل «موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی» (غیرمستقیم تحت مدیریت وزارت اطلاعات) یا «موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران» در دهههای شصت و هفتاد نیز رواج داشت. نویسندگان و محققان این گونه موسسات (مثل عبدالله شهبازی) با دسترسی به پروندههای فراهم آمده در سازمانهای اطلاعاتی تحلیلهایی مطابق با نظریههای کلان حکومتی عرضه کردهاند. بسیاری از آثار بازجویان نیز بدون نام آنها و تحت نام موسسه یا جمعی از پژوهشگران منتشر میشوند.
این مراکز دولتی با اتکا به اسناد ساواک و وزارت اطلاعات برای فعالیتهای تبلیغاتی تاسیس شده بودند، مثل مرکز اسناد انقلاب اسلامی که در دورهای تحت نظر یکی از عناصر امنیتی به نام روحالله حسینیان اداره میشد. محققان این مراکز نیز عمدتا بازجوهای سابق یا لاحق هستند. از همین جهت نویسندگان بسیاری از آثار منتشره چهرههای دانشگاهی یا دارای هویت فرهنگی نیستند و احتمالا بسیاری از آنها با اسم مستعار بازجوییهای گردآوریشده خود را منتشر میکنند. موسسه پژوهشهای کیهان نیز متون بازجویی افراد را تحت عنوان تحقیق عرضه میکند. جمعآوری خاطرات یا تنظیم زندگینامه از فعالیتهای مهم این مراکز هستند، اموری که به راحتی از پروندههای افراد به هنگام بازجویی قابل استخراج هستند. در واقع تاریخنویسان دولتی تاریخ را به روایت بازجوها عرضه میکنند.
اما در دو دهه شصت و هفتاد همه موسسات پژوهشی دولتی مستقیما تحت فرمان یا هماهنگ با وزارت اطلاعات و سپاه و برنامههای تبلیغاتی و جنگ روانی آنها عمل نمیکردند. در دوران تازه حکومت جمهوری اسلامی همه مراکز دولتی این نقش را بازی میکنند.
گزارشگران بدون مرز: در مذاکرات اتمی با ایران، حقوق بشر را فراموش نکنید
در آستانه آغاز دور تازه گفت و گوها درباره برنامه هستهای ایران، گزارشگران بدون مرز با ابراز نگرانی نسبت به وضعیت آزادی بیان و حقوق بشر در ایران از نمایندگان جامعه جهانی و کشورهای طرف مذاکرات هستهای با جمهوری اسلامی خواسته است، وضعیت حقوق بشر در ایران را نیز در دستور کار این مذاکرات قرار دهند.
سازمان گزارشگران بدون مرز، که مقر آن در پاریس است، روز جمعه با انتشار بیانیهای از کشورهای طرف مذاکره هستهای با ایران خواسته است، در گفت و گوهای خود با ایران، وضعیت حقوق بشر در این کشور را فراموش نکنند.
قرار است در روزهای پانزدهم و شانزدهم آذر ماه، دوشنبه و سهشنبه هفته آینده، گفت گوها درباره برنامه هستهای ایران میان نماینده این کشور و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، به نمایندگی از کشورهای عضو گروه پنج بعلاوه یک در ژنو از سر گرفته شود.
در حالی که کشورهای غربی امیدوارند در جریان این گفت و گوها به نگرانیهای جامعه جهانی درباره ماهیت برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران پرداخته شود، مقامهای ایرانی گفتهاند، حاضر نیستند در باره برنامه هستهای خود و مسائلی مانند مبادله سوخت هستهای مذاکره کنند و درباره «مسایل جهانی و منطقهای و تنشها در سراسر جهان» گفت و گو خواهند کرد.
در این میان سازمان گزارشگران بدون مرز، در بیانیه خود اعلام کرده است، این سازمان در تاریخ ٢١ اکتبر در نامهای به وزیران امور خارجه کشورهای آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، با ابراز «نگرانی عمیق» خود نسبت به وضعیت آزادی بیان در ایران، از کشورهای طرف مذاکره با ایران خواسته است، در گفت و گوهای خود به مسایلی مانند «دستگیری و صدور احکام سنگین برای وبلاگنویسان و روزنامهنگاران و نیز شرایط نابسامان بازداشتشدگان» در ایران توجه کنند.
سازمان گزارشگران بدون مرز که از آزادی بیان و حقوق روزنامهنگاران در سراسر جهان دفاع میکند، در نامه خود همچنین آورده است: «این مذاکرات فرصتی برای طرح موضوعات بنیادین در ارتباط با حقوق بشر و به ویژه آزادی بیان در ایران است.»
در بخش دیگری از این نامه آمده است: «از ٢٢ خرداد ١٣٨٨ و در پی سرکوب اعتراضهای گسترده نسبت به نتایج اعلام شده برای انتخابات ریاست جمهوری، صدها زندانی در شرایط غیرانسانی و تحقیرآمیز، در زندانهای ایران نگهداری میشوند و ابتداییترین حقوق آنها از جمله حق بهرهمند شدن از درمان پزشکی مناسب پایمال میشود.»
گزارشگران بدون مرز همچنین با ذکر نمونههایی از بازداشت و محاکمه روزنامهنگاران و وبلاگنویسان در ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته و نیز با اشاره به بازداشت دو خبرنگار آلمانی در ایران، از جمهوری اسلامی به عنوان بزرگترین زندان روزنامهنگاران در خاورمیانه نام برده است.
در بخش انتهایی نامه گزارشگران بدون مرز به وزیران امور خارجه کشورهای عضو گروه پنج بعلاوه یک با اشاره به گفت و گوهای پیش رو با ایران آمده است: «در این مذاکرات گروه ۱+۵ نماینده جامعه جهانی است. گزارشگران بدون مرز از نمایندگان این شش کشور میخواهد، از مقامهای ایران بخواهند روزنامهنگاران و وبلاگنویسان زندانی و همه زندانیان عقیدتی را آزاد کنند. ما میخواهیم موضوعهایی مانند احترام به آزادیهای بنیادین و حقوق بشر نیز به شکل موازی در کنار مسائل علمی و اقتصادی در این مذاکرات مطرح شوند.»
سازمان گزارشگران بدون مرز، که مقر آن در پاریس است، روز جمعه با انتشار بیانیهای از کشورهای طرف مذاکره هستهای با ایران خواسته است، در گفت و گوهای خود با ایران، وضعیت حقوق بشر در این کشور را فراموش نکنند.
قرار است در روزهای پانزدهم و شانزدهم آذر ماه، دوشنبه و سهشنبه هفته آینده، گفت گوها درباره برنامه هستهای ایران میان نماینده این کشور و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، به نمایندگی از کشورهای عضو گروه پنج بعلاوه یک در ژنو از سر گرفته شود.
در حالی که کشورهای غربی امیدوارند در جریان این گفت و گوها به نگرانیهای جامعه جهانی درباره ماهیت برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران پرداخته شود، مقامهای ایرانی گفتهاند، حاضر نیستند در باره برنامه هستهای خود و مسائلی مانند مبادله سوخت هستهای مذاکره کنند و درباره «مسایل جهانی و منطقهای و تنشها در سراسر جهان» گفت و گو خواهند کرد.
در این میان سازمان گزارشگران بدون مرز، در بیانیه خود اعلام کرده است، این سازمان در تاریخ ٢١ اکتبر در نامهای به وزیران امور خارجه کشورهای آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین و آلمان، با ابراز «نگرانی عمیق» خود نسبت به وضعیت آزادی بیان در ایران، از کشورهای طرف مذاکره با ایران خواسته است، در گفت و گوهای خود به مسایلی مانند «دستگیری و صدور احکام سنگین برای وبلاگنویسان و روزنامهنگاران و نیز شرایط نابسامان بازداشتشدگان» در ایران توجه کنند.
سازمان گزارشگران بدون مرز که از آزادی بیان و حقوق روزنامهنگاران در سراسر جهان دفاع میکند، در نامه خود همچنین آورده است: «این مذاکرات فرصتی برای طرح موضوعات بنیادین در ارتباط با حقوق بشر و به ویژه آزادی بیان در ایران است.»
در بخش دیگری از این نامه آمده است: «از ٢٢ خرداد ١٣٨٨ و در پی سرکوب اعتراضهای گسترده نسبت به نتایج اعلام شده برای انتخابات ریاست جمهوری، صدها زندانی در شرایط غیرانسانی و تحقیرآمیز، در زندانهای ایران نگهداری میشوند و ابتداییترین حقوق آنها از جمله حق بهرهمند شدن از درمان پزشکی مناسب پایمال میشود.»
گزارشگران بدون مرز همچنین با ذکر نمونههایی از بازداشت و محاکمه روزنامهنگاران و وبلاگنویسان در ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته و نیز با اشاره به بازداشت دو خبرنگار آلمانی در ایران، از جمهوری اسلامی به عنوان بزرگترین زندان روزنامهنگاران در خاورمیانه نام برده است.
در بخش انتهایی نامه گزارشگران بدون مرز به وزیران امور خارجه کشورهای عضو گروه پنج بعلاوه یک با اشاره به گفت و گوهای پیش رو با ایران آمده است: «در این مذاکرات گروه ۱+۵ نماینده جامعه جهانی است. گزارشگران بدون مرز از نمایندگان این شش کشور میخواهد، از مقامهای ایران بخواهند روزنامهنگاران و وبلاگنویسان زندانی و همه زندانیان عقیدتی را آزاد کنند. ما میخواهیم موضوعهایی مانند احترام به آزادیهای بنیادین و حقوق بشر نیز به شکل موازی در کنار مسائل علمی و اقتصادی در این مذاکرات مطرح شوند.»
واکنش بحرین به افشای اظهارات پادشاه بحرین علیه ایران در ویکیلیکس
وزیر خارجه بحرین در نخستین واکنش آشکار به اسناد منتشر شده در ویکیلیکس گفت که در ارتباط با برنامه هستهای ایران، میان مواضع علنی بحرین و آنچه حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین به طور خصوصی گفته و در این اسناد بازتاب یافته «تضادی وجود ندارد».
به نوشته روزنامه واشینگتن پست، شیخ خالد بن احمد آلخلیفه، وزیر خارجه بحرین این مطلب را روز جمعه در یک نشست خبری مشترک با هیلاری کلینتون، همتای آمریکایی خود در منامه، پایتخت بحرین اظهار کرد.
بنا بر اسناد تازه افشا شده وزارت خارجه آمریکا توسط وبسایت ویکیلیکس، پادشاه بحرین در سال ۲۰۰۹ به ژنرال دیوید پتریوس گفتهبود که آمریکا باید برنامه هستهای ایران را «از هر راهی که لازم است» متوقف کند. بنا بر این سند، حمد بن عیسی آل خلیفه همچنین گفتهاست که «خطر رها کردن مسئله هستهای ایران بیشتر از خطرات متوقف کردن آن است.»
وزیر خارجه بحرین روز جمعه در واکنش به افشای این یادداشت دیپلماتیک افزود: «هر کشوری در خاورمیانه حق برخورداری از نیروی هستهای برای کاربردهای صلحآمیز را دارد اما وقتی که قرار باشد از این نیرو برای ایجاد چرخهای از مواد هستهای تسلیحاتی استفاده شود ما هیچگاه نمیتوانیم چنین چیزی را بپذیریم و ما هرگز نمیتوانیم با چنین چیزی در منطقه کنار بیاییم.»
شیخ خالد بن احمد آل خلیفه از توضیح در مورد جزئیات سند افشا شده خودداری کرد اما در ادامه سخنانش افزود که «ما این مطلب را به ایران گفتهایم و همین مطلب را از همه شنیدهایم.»
وبسایت ویکیلیکس به تازگی هزاران صفحه دیگر از «اسناد محرمانه» ایالات متحده را منتشر کرد که برپایه این اسناد چند کشور عربی و از جمله عربستان سعودی از آمریکا خواستهاند به ایران حمله نظامی کند. بهجز بحرین، کشورهای عربی تاکنون واکنشی رسمی به محتوای این اسناد نشان ندادهاند.
هیلاری کلینتون در نشست خبری مشترک روز جمعه در منامه اظهار داشت که نظرهای خصوصی مقامات عرب که در این اسناد دیپلماتیک بازتاب یافته نشاندهنده اتحاد بینالمللی علیه برنامه هستهای ایران است.
وزیر خارجه آمریکا افزود: «هماهنگی با سیاست ایالات متحده در سیاستهای تکتک کشورهای منطقه بهجز ایران دیده میشود و به نظر من میشود گفت که در این خصوص در جامعه بینالملل بحثی وجود ندارد.»
به نوشته روزنامه واشینگتن پست، شیخ خالد بن احمد آلخلیفه، وزیر خارجه بحرین این مطلب را روز جمعه در یک نشست خبری مشترک با هیلاری کلینتون، همتای آمریکایی خود در منامه، پایتخت بحرین اظهار کرد.
بنا بر اسناد تازه افشا شده وزارت خارجه آمریکا توسط وبسایت ویکیلیکس، پادشاه بحرین در سال ۲۰۰۹ به ژنرال دیوید پتریوس گفتهبود که آمریکا باید برنامه هستهای ایران را «از هر راهی که لازم است» متوقف کند. بنا بر این سند، حمد بن عیسی آل خلیفه همچنین گفتهاست که «خطر رها کردن مسئله هستهای ایران بیشتر از خطرات متوقف کردن آن است.»
وزیر خارجه بحرین روز جمعه در واکنش به افشای این یادداشت دیپلماتیک افزود: «هر کشوری در خاورمیانه حق برخورداری از نیروی هستهای برای کاربردهای صلحآمیز را دارد اما وقتی که قرار باشد از این نیرو برای ایجاد چرخهای از مواد هستهای تسلیحاتی استفاده شود ما هیچگاه نمیتوانیم چنین چیزی را بپذیریم و ما هرگز نمیتوانیم با چنین چیزی در منطقه کنار بیاییم.»
شیخ خالد بن احمد آل خلیفه از توضیح در مورد جزئیات سند افشا شده خودداری کرد اما در ادامه سخنانش افزود که «ما این مطلب را به ایران گفتهایم و همین مطلب را از همه شنیدهایم.»
وبسایت ویکیلیکس به تازگی هزاران صفحه دیگر از «اسناد محرمانه» ایالات متحده را منتشر کرد که برپایه این اسناد چند کشور عربی و از جمله عربستان سعودی از آمریکا خواستهاند به ایران حمله نظامی کند. بهجز بحرین، کشورهای عربی تاکنون واکنشی رسمی به محتوای این اسناد نشان ندادهاند.
هیلاری کلینتون در نشست خبری مشترک روز جمعه در منامه اظهار داشت که نظرهای خصوصی مقامات عرب که در این اسناد دیپلماتیک بازتاب یافته نشاندهنده اتحاد بینالمللی علیه برنامه هستهای ایران است.
وزیر خارجه آمریکا افزود: «هماهنگی با سیاست ایالات متحده در سیاستهای تکتک کشورهای منطقه بهجز ایران دیده میشود و به نظر من میشود گفت که در این خصوص در جامعه بینالملل بحثی وجود ندارد.»
نشست امنیتی منامه از سوی مؤسسه مطالعات راهبردی لندن برگزار میشود و مسئولان بلندپایه کشورها اعم از سران، وزیران امور خارجه، دفاع و کشور از بیش از ۲۵ کشور جهان به همراه نمایندهای از سازمان ناتو و سازمان ملل متحد شرکت دارند.
منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران نیز جمعه شب در صدر هیئتی برای شرکت در نشست امنیتی منامه وارد بحرین شد و همان شب در ضیافت شام امیر سلمان بن حمد آل خلیفه ولیعهد بحرین شرکت کرد.
بنا بر گزارشها، هیلاری کلینتون روز جمعه در منامه خطاب به هیئت ایرانی گفت که وی امیدوار است تهران با «حسن نیت» با گروه ۱+۵ درباره برنامه هستهای خود به گفتوگو بنشیند. وی همچنین تأکید کرد پیشنهاد باراک اوباما برای همکاری با ایران همچنان به قوت خود باقی است.
منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران نیز جمعه شب در صدر هیئتی برای شرکت در نشست امنیتی منامه وارد بحرین شد و همان شب در ضیافت شام امیر سلمان بن حمد آل خلیفه ولیعهد بحرین شرکت کرد.
بنا بر گزارشها، هیلاری کلینتون روز جمعه در منامه خطاب به هیئت ایرانی گفت که وی امیدوار است تهران با «حسن نیت» با گروه ۱+۵ درباره برنامه هستهای خود به گفتوگو بنشیند. وی همچنین تأکید کرد پیشنهاد باراک اوباما برای همکاری با ایران همچنان به قوت خود باقی است.
دستکم شش ایرانی در اثر دو انفجار در بغداد کشته شدند
یک روز پس از کشته شدن چندین زائر ایرانی در جنوب بغداد بر اثر تصادف دو دستگاه اتوبوس، در دو انفجار جداگانه در شمال بغداد در روز شنبه که زائرین ایرانی را نشانه گرفته بود، دست کم شش ایرانی کشته و ۴۵ نفر دیگر زخمی شدند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک رشته از انفجارهای روز شنبه، ۱۳ آذرماه، در نزدیکی محل استراحت زائران ایرانی در ناحیه کاظمین در شمال بغداد که به دلیل وجود آرامگاه امام موسی کاظم، امام هفتم شیعیان مورد توجه زائران شیعه قرار دارد، رخ داده است که به گفته وزیر کشور عراق در اثر انفجار چند بمب و یک ماشین بمب گذاری شده در این منطقه، پنج ایرانی کشته و ۱۸ نفر دیگر زخمی شدند.
خبرگزاری فرانسه نوشته است که از میان کشته شدگان، چهار نفر ایرانی و از ۱۸ نفر مجروح این انفجار نیز ۱۱ نفر از آنها زائر بودند.
این در حالی است که به نوشته آسوشیتد پرس، هر پنج نفر کشته این انفجارها ایرانی بودند.
این خبرگزای میافزید که همچنین در اثر اصابت یک ماشین بمبگذاری شده به اتوبوس حامل زائرین ایرانی در ناحیه شولا، واقع در شمال غرب بغداد نیز دستکم دو ایرانی کشته و حدود ۲۸ نفر، از جمله ۱۹ ایرانی زخمی شدند. آسوشیتدپرس تعداد کشتههای این انفجار را سه ایرانی گزارش کرده است.
همچنین به نوشته آسوشیتدپرس مقامات بیمارستان در کل کشته شدن هشت ایرانی را تأیید کردهاند. این خبرگزاری همچنین تعداد زخمیشدگان این دو عملیات را ۵۲ نفر گزارش کرده است، اما خبرگزاری فرانسه مینویسد که ۶ ایرانی در این انفجارها کشته و ۴۶ نفر زخمی شدهاند.
این در حالی است که خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا نیز به نقل از منابع امنیتی عراق، تعداد ایرانیهای کشته شده را هفت نفر گزارش کردهاند.
انفجارهای روز شنبه بغداد در حالی رخ داده است که به گزارش خبرگزاریهای خارجی، روز گذشته نیز بر اثر تصادف یک اتوبوس حامل زائران ایرانی با یک اتوبوس عراقی در جنوب بغداد، دستکم ۱۱ ایرانی و ۴ شهروند عراقی جان خود را از دست دادند و دستکم ۴۵ نفر از جمله حداقل ۲۲ ایرانی زخمی شدند.
ایسنا تعداد کشتهشدگان ایرانی این تصادف را ۱۰ نفر، پنج زن و پنج مرد، و تعداد مجروحین ایرانی را ۳۱ نفر اعلام کرده است.
پیش از این نیز در تاریخ ۱۷ آبان ماه انفجار دو خودروی بمبگذاری شده در شهرهای نجف و کربلای عراق، پنج ایرانی کشته و ۴۰ تن دیگر زخمی شدند.
از زمان سقوط صدام حسین در سال ۲۰۰۳، صدها هزار زائر ایرانی شیعه به منظور زیارت به عراق سفر کردهاند که این سفرها گاه با خطرات جانی برای زائرین همراه بوده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک رشته از انفجارهای روز شنبه، ۱۳ آذرماه، در نزدیکی محل استراحت زائران ایرانی در ناحیه کاظمین در شمال بغداد که به دلیل وجود آرامگاه امام موسی کاظم، امام هفتم شیعیان مورد توجه زائران شیعه قرار دارد، رخ داده است که به گفته وزیر کشور عراق در اثر انفجار چند بمب و یک ماشین بمب گذاری شده در این منطقه، پنج ایرانی کشته و ۱۸ نفر دیگر زخمی شدند.
خبرگزاری فرانسه نوشته است که از میان کشته شدگان، چهار نفر ایرانی و از ۱۸ نفر مجروح این انفجار نیز ۱۱ نفر از آنها زائر بودند.
این در حالی است که به نوشته آسوشیتد پرس، هر پنج نفر کشته این انفجارها ایرانی بودند.
این خبرگزای میافزید که همچنین در اثر اصابت یک ماشین بمبگذاری شده به اتوبوس حامل زائرین ایرانی در ناحیه شولا، واقع در شمال غرب بغداد نیز دستکم دو ایرانی کشته و حدود ۲۸ نفر، از جمله ۱۹ ایرانی زخمی شدند. آسوشیتدپرس تعداد کشتههای این انفجار را سه ایرانی گزارش کرده است.
همچنین به نوشته آسوشیتدپرس مقامات بیمارستان در کل کشته شدن هشت ایرانی را تأیید کردهاند. این خبرگزاری همچنین تعداد زخمیشدگان این دو عملیات را ۵۲ نفر گزارش کرده است، اما خبرگزاری فرانسه مینویسد که ۶ ایرانی در این انفجارها کشته و ۴۶ نفر زخمی شدهاند.
این در حالی است که خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا نیز به نقل از منابع امنیتی عراق، تعداد ایرانیهای کشته شده را هفت نفر گزارش کردهاند.
انفجارهای روز شنبه بغداد در حالی رخ داده است که به گزارش خبرگزاریهای خارجی، روز گذشته نیز بر اثر تصادف یک اتوبوس حامل زائران ایرانی با یک اتوبوس عراقی در جنوب بغداد، دستکم ۱۱ ایرانی و ۴ شهروند عراقی جان خود را از دست دادند و دستکم ۴۵ نفر از جمله حداقل ۲۲ ایرانی زخمی شدند.
ایسنا تعداد کشتهشدگان ایرانی این تصادف را ۱۰ نفر، پنج زن و پنج مرد، و تعداد مجروحین ایرانی را ۳۱ نفر اعلام کرده است.
پیش از این نیز در تاریخ ۱۷ آبان ماه انفجار دو خودروی بمبگذاری شده در شهرهای نجف و کربلای عراق، پنج ایرانی کشته و ۴۰ تن دیگر زخمی شدند.
از زمان سقوط صدام حسین در سال ۲۰۰۳، صدها هزار زائر ایرانی شیعه به منظور زیارت به عراق سفر کردهاند که این سفرها گاه با خطرات جانی برای زائرین همراه بوده است.
کلینتون به هیئت ایرانی: آمریکا همچنان به پیشنهاد همکاری با ایران پایبند است
هیلاری کلینتون، وزیر امورخارجه ایالات متحده، روز جمعه به هیات ایرانی شرکتکننده در کنفرانس امنیتی منامه گفت امیدوار است تهران با «حسن نیت» با گروه ۱+۵ درباره برنامه هستهای خود به گفتوگو بنشیند. وی همچنین تاکید کرد پیشنهاد باراک اوباما برای همکاری با ایران همچنان به قوت خود باقی است.
امسال در کنفرانس امنیتی منامه هیات ایرانی به سرپرستی منوچهر متکی، وزیر امورخارجه ایران ، شرکت کرده است.
هیلاری کلینتون خطاب به هیات ایرانی گفت: «ما امیدواریم که شما هم مانند ما با حسن نیت در این گفتوگوها حاضر شوید و در مورد برنامه هستهای خود آماده همکاری سازنده شوید.»
گفتوگوهای ایران با ۱+۵ سرانجام پس از بیش از یک سال وقفه، روز دوشنبه در شهر ژنو از سر گرفته میشود.
وزیر خارجه ایالات متحده در ادامه گفت: «هفته آینده در ژنو، گروه ۱+۵ با نماینده کشور شما دیدار میکند؛ نخستین دیدار از اکتبر سال گذشته.»
هیلاری کلینتون خطاب به هیات ایرانی افزود: «خرسندم که این فرصت برای دولت شما و من پیدا شده که در اینجا با نمایندگان دیگر کشورها جمع شویم تا درباره نگرانیها و منافع مشترک گفتوگو کنیم.»
وزیر امور خارجه ایالات متحده با اشاره به نخستین پیام نوروزی باراک اوباما، گفت: «نزدیک به دو سال پیش، رئیس جمهور اوباما، به دولت شما پیشنهاد صادقانهای برای گفتوگو داد. ما هنوز به این پیشنهاد پایبند هستیم.»
هیلاری کلینتون افزود: «ما همچنان به این پیشنهاد همکاری توام با احترام به حق حاکمیت شما و با نظرداشت منافع شما، پایبند هستیم؛ اما در عین حال تعهد سفت و سختی برای حفظ امنیت جهانی و پاسداری از منافع دنیا در یک خلیج فارس آرام و مرفه داریم.»
وزیر خارجه ایالات متحده با تاکید بر «حق ایران برای داشتن یک برنامه هستهای صلحآمیز» خطاب به هیات ایرانی گفت که تهران باید «تمام و کمال نگرانیهای جهانی درباره برنامه هستهای خود را مورد توجه قرار دهد.»
هیلاری کلینتون تصریح کرد: «ما از شما میخواهیم که برای مردم خود، منافعتان و امنیت مشترک، دست به این انتخاب بزنید. ما از شما میخواهیم اعتماد را به جامعه جهانی بازگردانید و به تعهداتتان عمل کنید.»
کنفرانس امنیتی منامه از سوی موسسه مطالعات استراتژیک لندن برگزار میشود و در آن نخستوزیران، وزیران دفاع و خارجه، مقامهای امنیتی و شماری از رئیسان شرکتهای خصوصی شرکت دارند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، منوچهر متکی هم قرار است روز شنبه سخنرانی کند.
این کنفرانس در حالی برگزار میشود که وبسایتویکی لیکس، هزاران اسناد محرمانه وزارت خارجه آمریکا را در اینترنت منتشر کرده است.
در بخشی از این اسناد، سفیران ایالات متحده در خاورمیانه برای واشینگتن گزارش کردهاند که برخی کشورهای عرب خلیج فارس خواهان حمله آمریکا به ایران هستند. برپایه این اسناد از جمله پادشاه عربستان سعودی و پادشاه بحرین، میزبان کنفرانس، خواهان حمله نظامی آمریکا به ایران شده بودند.
هیلاری کلینتون خطاب به هیات ایرانی گفت: «ما امیدواریم که شما هم مانند ما با حسن نیت در این گفتوگوها حاضر شوید و در مورد برنامه هستهای خود آماده همکاری سازنده شوید.»
گفتوگوهای ایران با ۱+۵ سرانجام پس از بیش از یک سال وقفه، روز دوشنبه در شهر ژنو از سر گرفته میشود.
وزیر خارجه ایالات متحده در ادامه گفت: «هفته آینده در ژنو، گروه ۱+۵ با نماینده کشور شما دیدار میکند؛ نخستین دیدار از اکتبر سال گذشته.»
هیلاری کلینتون خطاب به هیات ایرانی افزود: «خرسندم که این فرصت برای دولت شما و من پیدا شده که در اینجا با نمایندگان دیگر کشورها جمع شویم تا درباره نگرانیها و منافع مشترک گفتوگو کنیم.»
وزیر امور خارجه ایالات متحده با اشاره به نخستین پیام نوروزی باراک اوباما، گفت: «نزدیک به دو سال پیش، رئیس جمهور اوباما، به دولت شما پیشنهاد صادقانهای برای گفتوگو داد. ما هنوز به این پیشنهاد پایبند هستیم.»
هیلاری کلینتون افزود: «ما همچنان به این پیشنهاد همکاری توام با احترام به حق حاکمیت شما و با نظرداشت منافع شما، پایبند هستیم؛ اما در عین حال تعهد سفت و سختی برای حفظ امنیت جهانی و پاسداری از منافع دنیا در یک خلیج فارس آرام و مرفه داریم.»
وزیر خارجه ایالات متحده با تاکید بر «حق ایران برای داشتن یک برنامه هستهای صلحآمیز» خطاب به هیات ایرانی گفت که تهران باید «تمام و کمال نگرانیهای جهانی درباره برنامه هستهای خود را مورد توجه قرار دهد.»
هیلاری کلینتون تصریح کرد: «ما از شما میخواهیم که برای مردم خود، منافعتان و امنیت مشترک، دست به این انتخاب بزنید. ما از شما میخواهیم اعتماد را به جامعه جهانی بازگردانید و به تعهداتتان عمل کنید.»
کنفرانس امنیتی منامه از سوی موسسه مطالعات استراتژیک لندن برگزار میشود و در آن نخستوزیران، وزیران دفاع و خارجه، مقامهای امنیتی و شماری از رئیسان شرکتهای خصوصی شرکت دارند.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، منوچهر متکی هم قرار است روز شنبه سخنرانی کند.
این کنفرانس در حالی برگزار میشود که وبسایتویکی لیکس، هزاران اسناد محرمانه وزارت خارجه آمریکا را در اینترنت منتشر کرده است.
در بخشی از این اسناد، سفیران ایالات متحده در خاورمیانه برای واشینگتن گزارش کردهاند که برخی کشورهای عرب خلیج فارس خواهان حمله آمریکا به ایران هستند. برپایه این اسناد از جمله پادشاه عربستان سعودی و پادشاه بحرین، میزبان کنفرانس، خواهان حمله نظامی آمریکا به ایران شده بودند.
جرس:
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرکل سابق جبهه مشارکت با موضوع "بررسی زوایای پنهان و آشکار انتخابات 88" در دانشگاه شهید عباسپور مناظره میکنند.
این مناظره ساعت 16 الی 18 روز یکشنبه 14 آذر از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید عباسپور در سالن شماره یک مجموعه فرهنگی شهید رنجبران این دانشگاه برگزار خواهد شد.
هفته گذشته نیز مناظره ای در دانشگاه لرستان بین شکوری راد و داوری برگزار شد.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیرکل سابق جبهه مشارکت با موضوع "بررسی زوایای پنهان و آشکار انتخابات 88" در دانشگاه شهید عباسپور مناظره میکنند.
این مناظره ساعت 16 الی 18 روز یکشنبه 14 آذر از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید عباسپور در سالن شماره یک مجموعه فرهنگی شهید رنجبران این دانشگاه برگزار خواهد شد.
هفته گذشته نیز مناظره ای در دانشگاه لرستان بین شکوری راد و داوری برگزار شد.
جرس:
دبيركل حزب اسلامي ايران زمين دخالت دولت در انتخابات مجلس و يا تشكيل جلسه با برخي اصولگرايان براي رسيدن به يك ليست واحد در انتخابات مجلس را امري ناپسند دانست و گفت: مداخله دولت به هر صورتي شائبه اينكه دولت درصدد دستيابي به اكثريت كرسي پارلمان است را به وجود ميآورد.
به گزارش ایلنا، ابوالقاسم رئوفيان در ارزيابي خود از اظهارات برخي اصولگرايان مبني بر لزوم عدم دخالت دولت در انتخابات دوره نهم مجلس شوراي اسلامي گفت: معتقدم مداخله دولت به هر صورتي شائبه اينكه دولت در صدد دستيابي به اكثريت پرسه پارلمان است را به وجود ميآورد و در نتيجه مجلس، يك ماهيت دولتي به خود ميگيرد.
دبير كل حزب اسلامي ايران زمين دولتي شدن مجلس را به هيچ عنوان به مصلحت دولت و مجلس ندانست و گفت: هرچند كه دولت بخشي از انتخابات را اعم از نظارت بر حسن برگزاري انتخابات و امنيت آن را برعهده دارد اما اينكه دولتيان در امر مديريت انتخابات به تعيين نامزد يا مداخله در معرفي كانديداهاي مجلس بپردازند، امري ناپسند است.
وي با بيان اينكه فرقي نميكند كه دولت اصلاحات يا يك دولت اصولگرا به اين كار اقدام كند افزود: اينكه رئيسجمهور بخواهد در جلسهاي با برخي چهرهها يك ليست واحد براي مجلس تهيه و تنظيم كند، كار ناشايستي است.
اين فعال سياسي اصولگرا در ارزيابي خود از آنچه كه بهعنوان ارائه ليستي از سوي اصولگرايان حامي دولت و ليست ديگري از سوي اصولگرايان مستقل در انتخابات مجلس عنوان شده است اظهار كرد: اگر از سوي طيفهاي حامي دولت يا احزابي كه دولتي بودن آن در افكار عمومي جا افتاده است ليستي براي انتخابات آتي مجلس ارائه شود هيچ مشكلي بوجود نميآيد اما بحث برسر اين است كه دولت نبايد در تعيين نامزدهاي انتخاباتي دخالت كند.
رئوفيان با بيان اينكه احزاب و طيفهايي كه از دولت حمايت ميكنند نيز بايد در فعاليتهاي انتخاباتي فعال بوده و كانديداي خود را معرفي كنند، به ديدار احمدینژاد با يكي از چهرههاي شاخص اصولگرايي اشاره كرد وگفت: اينكه آقاي احمدي نژاد از آقاي عسگراولادي كه از چهرههاي شاخص جريان اصولگرايي است دعوت كرد تا براي رسيدن به وحدت در انتخابات و تنظيم يك ليست واحد به نتيجه برسند، به نظرم بازتاب خوبي ندارد چرا كه تشكيل جلسه از سوي رئيسجمهور و دعوت از بخشي از چهرههاي اصولگرايي براي دادن ليست واحد براي انتخابات مجلس، شائبه دولتي بودن مجلس را به وجود ميآورد كه بايد از آن فاصله گرفت.
دبيركل حزب اسلامي ايران زمين دخالت دولت در انتخابات مجلس و يا تشكيل جلسه با برخي اصولگرايان براي رسيدن به يك ليست واحد در انتخابات مجلس را امري ناپسند دانست و گفت: مداخله دولت به هر صورتي شائبه اينكه دولت درصدد دستيابي به اكثريت كرسي پارلمان است را به وجود ميآورد.
به گزارش ایلنا، ابوالقاسم رئوفيان در ارزيابي خود از اظهارات برخي اصولگرايان مبني بر لزوم عدم دخالت دولت در انتخابات دوره نهم مجلس شوراي اسلامي گفت: معتقدم مداخله دولت به هر صورتي شائبه اينكه دولت در صدد دستيابي به اكثريت پرسه پارلمان است را به وجود ميآورد و در نتيجه مجلس، يك ماهيت دولتي به خود ميگيرد.
دبير كل حزب اسلامي ايران زمين دولتي شدن مجلس را به هيچ عنوان به مصلحت دولت و مجلس ندانست و گفت: هرچند كه دولت بخشي از انتخابات را اعم از نظارت بر حسن برگزاري انتخابات و امنيت آن را برعهده دارد اما اينكه دولتيان در امر مديريت انتخابات به تعيين نامزد يا مداخله در معرفي كانديداهاي مجلس بپردازند، امري ناپسند است.
وي با بيان اينكه فرقي نميكند كه دولت اصلاحات يا يك دولت اصولگرا به اين كار اقدام كند افزود: اينكه رئيسجمهور بخواهد در جلسهاي با برخي چهرهها يك ليست واحد براي مجلس تهيه و تنظيم كند، كار ناشايستي است.
اين فعال سياسي اصولگرا در ارزيابي خود از آنچه كه بهعنوان ارائه ليستي از سوي اصولگرايان حامي دولت و ليست ديگري از سوي اصولگرايان مستقل در انتخابات مجلس عنوان شده است اظهار كرد: اگر از سوي طيفهاي حامي دولت يا احزابي كه دولتي بودن آن در افكار عمومي جا افتاده است ليستي براي انتخابات آتي مجلس ارائه شود هيچ مشكلي بوجود نميآيد اما بحث برسر اين است كه دولت نبايد در تعيين نامزدهاي انتخاباتي دخالت كند.
رئوفيان با بيان اينكه احزاب و طيفهايي كه از دولت حمايت ميكنند نيز بايد در فعاليتهاي انتخاباتي فعال بوده و كانديداي خود را معرفي كنند، به ديدار احمدینژاد با يكي از چهرههاي شاخص اصولگرايي اشاره كرد وگفت: اينكه آقاي احمدي نژاد از آقاي عسگراولادي كه از چهرههاي شاخص جريان اصولگرايي است دعوت كرد تا براي رسيدن به وحدت در انتخابات و تنظيم يك ليست واحد به نتيجه برسند، به نظرم بازتاب خوبي ندارد چرا كه تشكيل جلسه از سوي رئيسجمهور و دعوت از بخشي از چهرههاي اصولگرايي براي دادن ليست واحد براي انتخابات مجلس، شائبه دولتي بودن مجلس را به وجود ميآورد كه بايد از آن فاصله گرفت.
جرس:
شركت راهآهن شهري تهرانوحومه (مترو) اعلام كرد: تمام حسابها و برنامههاي مترو با شفافيت كامل به روي همه از جمله استانداري تهران باز است و شركت مترو هيچ موضوعي را براي پنهان كردن ندارد.
به گزارش شهر، شركت راهآهن شهري تهرانوحومه (مترو) با اعتراض به اظهارات استاندار تهران، مندرج در صفحات يك و چهار روزنامه ايران در تاريخ پنجشنبه - 11 آذر- اعلام كرد: اين اظهارات براي توجيه پرداخت نشدن بودجههاي قانوني مترو از طرف وي و برخي ديگر از منصوبان دولت تكرار ميشود.
در ادامه اين اطلاعيه آمده است: براي بار ديگر لازم است، اعلام شود كه تمام حسابها و برنامههاي مترو با شفافيت كامل به روي همه از جمله استانداري تهران باز است و شركت مترو هيچ موضوعي را براي پنهان كردن ندارد.هرچند كه در طول سالهاي گذشته براي دريافت بودجههاي قانوني خود به همه سازمان ها و نهادهاي مربوط از جمله وزارت كشور، شركت قطار شهري كشور و معاونت مديريت و برنامهريزي رياست جمهوري گزارشهاي لازم به صورت ماهانه، فصلي و حتي به درخواست آنها براي موضوعات مختلف ارائه شده است.
در بخش ديگري از اطلاعيه شركت راهآهن شهري تهرانوحومه (مترو) به جلسه مجمع شركت مترو در هفته گذشته دوشنبه – 8 آذر- با حضور پنج عضو اين مجمع از جمله نماينده وزارت كشور اشاره شده و آمده است: اين جلسه به رياست دكترقاليباف و با حضور همه اعضاء ازجمله معاون عمراني وزارت كشور، براي رسيدگي به گزارش بازرس قانوني و حسابرس شركت مترو براي سال 88 تشكيل و حسابهاي اين شركت تصويب شد و هيچ اعتراضي نيز از سوي وزارت كشور به حسابها نشد.
در اطلاعيه تاكيد شده است: آلودگي هواي تهران بارديگر هشدار داد كه راهي جز اجراي قوانين مجلس شوراي اسلامي براي مترو و حملونقل عمومي نيست و بهتر است بهجاي اين فرافكنيها نسبت به اجراي قانون برداشت از حساب ذخيرهارزي براي حملونقل ريلي شهري اقدام شده تا امكان استفاده از ظرفيت 4 ميليون سفري متروي تهران فراهم شود.
همچنين در اين اطلاعيه آمده است كه با توجه به اتمام دوره مدير عاملي محسن هاشمي، وي بار ديگر براي يك دوره سه ساله در مديريت عامل شركت مترو ابقا شد.
به گزارش شهر، شركت راهآهن شهري تهرانوحومه (مترو) با اعتراض به اظهارات استاندار تهران، مندرج در صفحات يك و چهار روزنامه ايران در تاريخ پنجشنبه - 11 آذر- اعلام كرد: اين اظهارات براي توجيه پرداخت نشدن بودجههاي قانوني مترو از طرف وي و برخي ديگر از منصوبان دولت تكرار ميشود.
در ادامه اين اطلاعيه آمده است: براي بار ديگر لازم است، اعلام شود كه تمام حسابها و برنامههاي مترو با شفافيت كامل به روي همه از جمله استانداري تهران باز است و شركت مترو هيچ موضوعي را براي پنهان كردن ندارد.هرچند كه در طول سالهاي گذشته براي دريافت بودجههاي قانوني خود به همه سازمان ها و نهادهاي مربوط از جمله وزارت كشور، شركت قطار شهري كشور و معاونت مديريت و برنامهريزي رياست جمهوري گزارشهاي لازم به صورت ماهانه، فصلي و حتي به درخواست آنها براي موضوعات مختلف ارائه شده است.
در بخش ديگري از اطلاعيه شركت راهآهن شهري تهرانوحومه (مترو) به جلسه مجمع شركت مترو در هفته گذشته دوشنبه – 8 آذر- با حضور پنج عضو اين مجمع از جمله نماينده وزارت كشور اشاره شده و آمده است: اين جلسه به رياست دكترقاليباف و با حضور همه اعضاء ازجمله معاون عمراني وزارت كشور، براي رسيدگي به گزارش بازرس قانوني و حسابرس شركت مترو براي سال 88 تشكيل و حسابهاي اين شركت تصويب شد و هيچ اعتراضي نيز از سوي وزارت كشور به حسابها نشد.
در اطلاعيه تاكيد شده است: آلودگي هواي تهران بارديگر هشدار داد كه راهي جز اجراي قوانين مجلس شوراي اسلامي براي مترو و حملونقل عمومي نيست و بهتر است بهجاي اين فرافكنيها نسبت به اجراي قانون برداشت از حساب ذخيرهارزي براي حملونقل ريلي شهري اقدام شده تا امكان استفاده از ظرفيت 4 ميليون سفري متروي تهران فراهم شود.
همچنين در اين اطلاعيه آمده است كه با توجه به اتمام دوره مدير عاملي محسن هاشمي، وي بار ديگر براي يك دوره سه ساله در مديريت عامل شركت مترو ابقا شد.
جرس: به گزارش منابع جرس از قم مقامات امنیتی همچون سال گذشته از برگزاری هر گونه مراسم برای بزرگداشت فقیه عالیقدر حضرت آیت الله العظمی منتظری ممانعت می کنند و تا لحظه مخابره این خبر به خانواده معظم له اجازه برگزاری مراسم نداده اند. سال گذشته نیز مقامات آزادترین حکومت جهان از برگزاری مراسم ترحیم، سوم، شب هفت و چهلم جلوگیری کردند
با توجه به علاقه زائدالوصف اکثریت مردم ایران به این مرجع مبارز که از وی به عنوان رهبر معنوی جنبش سبز یاد می شود، علاقه مندان به اسلام رحمانی، جنبش سبز و مرجعیت تصمیم گرفته اند برای برگزاری مراسم بزرگداشت به مناسبت اولین سالروز درگذشت آیت الله منتظری با حضوری مردمی و قرائت فاتحه و تلاوت قرآن در روز پنجشنبه 18 آذر 1389 برابر با سوم محرم 1432 در حرم حضرت معصومه بر سر مزار آن فقیه مجاهد اجتماع کنند. بر اساس اطلاعات واصله این حضور سبز از صبح آغاز و تا اذان مغرب ادامه خواهد داشت
پیش بینی می شود که علمای اعلام و مراجع عظام ، فضلا و طلاب علوم دینی، اساتید و دانشجویان دانشگاهها، معلمان، بانوان، کسبه، کارگران و اقشار مختلف مردم در این مراسم بی تکلف مردمی حضور بهم رسانند. تشییع جازه این مرجع بزرگ بزرگترین تشییع جنازه تاریخ قم بود و نزدیک یک میلیون نفر عزادار در ان شرکت کردند
مرحوم آیت الله العظمی منتظری نظریه پرداز جمهوری اسلامی و پس از مرحوم آیت الله خمینی بزرگترین شخصیت انقلاب و در زمره اعلم مراجع جهان تشیع بود که در دو دهه آخر حیاتش زیر فشار و حصر خانگی و اهانت حکومت بود. آیت الله منتظری شاخص ترین منتقد انحرافات نظام و شخص ولی فقیه بود. به نظر ایشان این نظام نه جمهوری است نه اسلامی. معظم له در آخرین ماههای حیات پربار خود حکومتی که عدالت را زیرپا می گذارد و مورد نفرت اکثر شهروندانش است ولایت جائر دانست و مبارزه با آن را بر اساس امر بمعروف و نهی از منکر وظیفه شرعی همگانی اعلام کرد
اخراج ۳۷۰ کارگر / مدیرعامل مخابرات: ما کارمند نداریم، همه پرسنل، کارگرند
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران با اعلام بخشهایی از شرایط جدید جذب نیرو در این شرکت گفت: پایین تر از لیسانس استخدام نمیکنیم.
صابر فیضی شنبه شب در جمع کارکنان قراردادی شرکت مخابرات مازندران اظهار داشت: بر اساس ماده ۴۷ مدیریت خدمات کشوری سازمان بازرسی مخابرات، کارکنان شرکت مخابرات در صورت انتقال یا مامور خدمت شدن به دستگاههای دولتی اخراج میشوند.
فیضی افزود: بر اساس آییننامه جدید ۳۷۰ نفر از شرکت مخابرات اخراج شدند.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران تصریح کرد: بر اساس آییننامه جدید استخدام و پرداخت شرکت مخابرات همه پرسنل این شرکت به عنوان کارگر محسوب شده و نیرویی به عنوان کارمند نداریم.
وی افزود: در آییننامه جدید حقوق کارگری و میزان پرداختی حقوق کارگران مخابرات افزایش یافته اما در بازنشستگی و پایان کار آنها تاثیر ندارد.
فیضی با اشاره به اینکه در آییننامه جدید افراد زیر لیسانس به استخدام شرکت مخابرات در نمیآیند، تصریح کرد: در این آیین نامه استثایی برای فرزندان شهدا و جانبازان در نظر گرفته شده است.
وی از ساماندهی وضعیت کارکنان قراردادی شرکت مخابرات در سراسر استانهای کشور خبر داد و افزود: افرادی که دارای لیسانس و لیسانس مطلوب بوده و در شرکت مخابرات به صورت مستقیم مشغول فعالیت هستند قرارداد آنها به قرارداد مدت زمان معین تبدیل میشود.
فیضی بیان داشت: اولویت دوم با افرادی است که با پیمانکاران کار کرده ولی برای شرکت مخابرات کار تخصصی انجام میدهند و حتی افرادی که با پیمانکاران کار میکنند و تخصصی ندارند اما رشته آنها تخصصی است با آنها نیز قرارداد مدت زمان معین بسته میشود.
وی تصریح کرد: افرادی هستند که در شرکت مخابرات مشغول کار تخصصی بوده اما دانشجو هستند با این افراد نیز قرارداد به صورت کارمزدی بسته میشود و افرادی که با پیمانکاران کار میکنند اما مدرک تحصیلی ندارند در همان وضعیت با پیمانکاران کار میکنند.
فیضی از صدور احکام کارگزینی کارکنان شرکت مخابرات در مدت زمان معین خبر داد و تصریح کرد: کارکنانی که بعد از تاریخ ۱۸/۸/۸۸ به عنوان مامور خدمت یا انتقال به دستگاههای دولتی منتقل شوند بر اساس ماده ۴۷ مدیریت خدمات کشوری شرکت مخابرات الزامی برای جذب آنها ندارد و از این شرکت اخراج میشوند.
» دیدار دبیرکل حزب اعتماد ملی با خانواده عبدالله مومنی
کروبی: جریان حاکم با این شرایط، قادر به ادامهی راه نیست
مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی، در آستانه روز دانشجو به دیدار خانواده عبدالله مومنی، زندانی سیاسی و فعال سابق دانشجویی، رفت.
به گزارش خبرنگار کلمه، در این دیدار که فرزندان عبدالله مومنی نیز حضور داشتند، در ابتدا فاطمه آدینه وند، همسر این زندانی سیاسی، درباره آخرین وضعیت عبدالله مومنی در زندان توضیحاتی ارائه داد و گفت: او اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین نگهداری میشود و تنها تماس او با خانواده و فرزندانش، به هفتهای یک بار ملاقات کابینی محدود شده است، هرچند فرزندان او به دلیل رفتن به مدرسه، بیشتر اوقات از این امکان هم محروماند.
به گفته همسر عبدالله مومنی، بعد از قطع تماسهای تلفنی بند ۳۵۰، فرزندان عبدالله مومنی هر روز بیش از روز قبل دلتنگ پدر خود میشوند. او خاطرنشان کرد که عبدالله مومنی، سخنگوی سازمان ادوار تحکیم وحدت و فعال دانشجویی به چهار سال و یازده ماه حبس تعزیری محکوم شده و هماکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین، دوران محکومیتش را سپری میکند.
وی ادامه داد: مومنی چندی پیش نامهای را از زندان اوین خطاب به رهبری نوشت؛ نامهای که نشان میداد در مدت بازداشتش چه بر او گذشته است. او در این نامه شرح شکنجههایی را بازگو کرد که او را مجبور کرد به آنچه انجام نداده، اقرار کند. او در چهارصدمین روز بازداشتش در زندان اوین، خطاب به رهبری نوشت: «بازجویان در تمام طول بازجویی بارها مادرم مرحومهام را که زنی مومنه و مادر شهید است، با بدترین وجه ممکن، مورد فحش و ناسزا و الفاظ رکیک قرار میدادند، همسر فداکارم، بارها به رغم آنکه زنی مسلمان و مومنه و همسر شهید است (و با آنکه میدانستند من با همسر برادر شهیدم ازدواج کردهام) به عنوان … مینامیدند و خواهران و نوامیس مرا به فجیعترین وجه ممکن با لقب … مورد دشنام و توهین قرار میدادند. این ابراز مکرر الفاظ ناشایست از مدافعین نظام اسلامی شامل حال برادر شهیدم نیز میشد و هدیهی خانواده ما به میهن را منافق میخواندند.»
همسر عبدالله مومنی تاکید کرد که تاکنون به این نامه همسرش و همچنین شکایتی که او از بازجوهای پرونده، بازپرس و قاضی پروندهاش داشته، رسیدگی قضایی نشده است. همسر مومنی در عین حال تاکید کرد: عبدالله این روزها با روحیهای مقاوم دوران حبس خود را میگذراند.
بر اساس این گزارش، مهدی کروبی نیز پس از شنیدن سخنان همسر و خانواده عبدالله مومنی، با ابراز تاسف نسبت به برخودهای ناشایست صورت گرفته در زمان بازداشت زندانیان سیاسی و تداوم حبس بیمورد آنان، گفت: وضعیت زندانیان سیاسی و عزیزان دربند ما بدین شکل باقی نخواهد ماند و جریان فکری حاکم فعلی با این شرایط قادر به ادامهی راه نیست.
کروبی تصریح کرد: وجود و حضور عمیق نارضایتی در تودهی مردم از جریانات جاری به هیچ وجه قابل انکار نیست و خود آقایان نیز صریحا به آن اذعان کردهاند.
وی همچنین در آستانهی روز دانشجو آرزو کرد که همهی دانشجویان و فعالان دانشجویی زندانی از زندان آزاد شوند و به نزد خانوادههایشان بازگردند.
پیام مهدی کروبی به مناسبت روز دانشجو
دانشجویان و دانشگاهیان همیشه در صف اول مبارزه با انحصارطلبی و قانونشکنی بودهاند
فعالان دانشجویی به جرم انتقاد و ایستادگی در مقابل قانونشکنی و دروغ، زندانی شدهاند
مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی و نامزد معترض به نتیجه اعلام شده برای انتخابات ریاست جمهوری، پیامی به مناسبت روز دانشجو صادر کرد.
به گزارش کلمه، کروبی در این بیانیه، با تاکید بر اینکه “تجربه نشان داده که فضای ترس و خفقان باقی نخواهد ماند” و “دروغ، تزویر و ریا هیچگاه پایدار نیست” از دانشجویان خواست حضور خود را در صحنه حفظ کنند تا “خار چشم بدخواهان ملت ایران” باشند. حضور در صحنه است. وی افزود: تمامیت خواهان و انحصارطلبان به دنبال ناامید کردن مردم هستند، اما جایی که امیدواری و ایستادگی در مقابل آن ها وجود داشته باشد، مسلما مجبور به عقب نشینی خواهند بود.
دبیر کل حزب اعتماد ملی همچنین خاطرنشان کرد: عوامل مهندسی کردن انتخابات، از آن جا که خود به درستی می دانند، دانشگاه مبدا تحولات است، به جان علم و دانش افتاده اند تا مگر دانشجویان و دانشگاهیان را از آموختن و پرسشگری باز دارند. اساتید محترم که سرمایه های عظیم کشورهستند نیزمورد تهاجم این دگماتیسم ها قرار گرفتند. تعدادی از آن ها را به زندان افکندند و جمع کثیر دیگری نیز تنها به دلیل انتقاد و پرسشگری از دولتمردان، از دانشگاه ها حذف، اخراج و یا به اجبار بازنشسته شدند.
کروبی افزود: دانشجویان و دانشگاهیان همواره در صف اول مبارزه با انحصارطلبی و قانون شکنی بودند و هیچ گاه ظلم و اجحاف در حق ملت بزرگ ایران را برنتافتند و البته متحمل هزینه های فراوانی شدند.
وی از اینکه در آستانه روز دانشجو، تعداد زیادی از فعالان دانشجویی در عین بی گناهی و تنها به جرم انتقاد و برای اینکه در مقابل قانون شکنی و دروغ ایستاده اند و آن را نفی کرده اند، در شرایط دشواری به سر می برند، عده ای زندانی، عده ای تبعید و بسیاری از حق مشروع و مسلم تحصیل محروم شده اند، ابراز تاسف کرد و در عین حال گفت: اما دانشجویان همواره نشان داده اند که در شرایط سخت و دشوار همیشه پایداری و مقاومت ورزیده اند. متن کامل پیام مهدی کروبی را به نقل از سایت تغییر، در ادامه میخوانید:
بسمه تعالی
جوانان و دانشجویان عزیز؛ اساتید محترم؛ دانشگاهیان گرامی؛ و ملت همیشه سرافراز ایران، ۱۶ آذرماه، روز دانشجو بر همه شما مبارک باد.
۱۶ آذر هر سال یادآور مبارزات خستگی ناپذیر دانشجویان با استبداد و استعمار طی سالیان طولانی است. این روز یادآور شهادت سه دانشجوی عزیز در راه ایستادگی و مقاومت بر مطالبات آزادیخواهانه و استعمارستیزانه ملت ایران است.
دانشجویان پیش از انقلاب پیشتاز مبارزه با رژیم طاغوت بودند و نقش مهمی در تحولاتی که منجر به انقلاب اسلامی شد، ایفا کردند. پس از انقلاب نیز دانشجویان پرچم آزادی خواهی را رها نکردند و همواره چشم بیدار و پاسداران آزادی ، استقلال ایران و مدافعان آرمان های اصیل انقلاب اسلامی بودند. چه در حوادث انقلاب اسلامی که با رهبری امام مقابل رژیم ستم شاهی دوشادوش ملت مبارزه می کردند و چه در دوران ۸ سال دفاع مقدس که با تقدیم ۵۰۰۰ شهید سرافراز و صدها جانباز و ایثارگر نهال جمهوری اسلامی ایران را آبیاری و از آن حمایت کردند و چه در سالیان بعد از جنگ تا به امروز دانشجویان همواره منادی حقوق شرعی و قانونی ملت ایران بودند و نقش بارزی در تحولات مختلف طی این سه دهه ایفا کردند.
حضور جوانان و دانشگاهیان در تمامی صحنه ها چه در شکل گیری انقلاب، چه در دفاع مقدس و چه در سازندگی و آبادانی کشور، ناشی از دیدگاه ژرف امام به دانشگاه و دانشگاهیان بود. دانشگاه از منظر امام آنقدر اهمیت دارد که اگر نقش واقعی خود را نداشته باشد، همه چیز مملکت از دست خواهد رفت. امام این اهمیت را اینچنین گوشزد کردهاند: “اگر دانشگاه را ما سست بگیریم و از دست برود، همه چیزمان از دستمان رفته است.”
لذا همیشه شاهدیم که دانشجویان و دانشگاهیان همواره در صف اول مبارزه با انحصارطلبی و قانون شکنی بودند و هیچ گاه ظلم و اجحاف در حق ملت بزرگ ایران را برنتافتند و البته متحمل هزینه های فراوانی شدند.
در دوران پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته نیز که تمامیت خواهان از طریق مهندسی انتخابات، به زعم خود کشور را در اختیار گرفتند!، با واکنش جدی مردم مواجه شدند که به اعتراضات گسترده و تشکیل جنبش بزرگ اعتراضی مردم ایران منجر شد و جامعه دانشگاهی همیشه سرافراز ایران بار دیگر نقش برجسته ای را در مقاومت مقابل انحصارطلبان و ایثار و تلاش در راه بازگرداندن حق قانونی و شرعی ملت ایفاء کرد.
عوامل مهندسی کردن انتخابات، از آن جا که خود به درستی می دانند، دانشگاه مبدا تحولات است، به جان علم و دانش افتاده اند تا مگر دانشجویان و دانشگاهیان را از آموختن و پرسشگری باز دارند. اساتید محترم که سرمایه های عظیم کشورهستند نیزمورد تهاجم این دگماتیسم ها قرار گرفتند. تعدادی از آن ها را به زندان افکندند و جمع کثیر دیگری نیز تنها به دلیل انتقاد و پرسشگری از دولتمردان، از دانشگاه ها حذف، اخراج و یا به اجبار بازنشسته شدند.
به درستی جوانان و دانشگاهیان ما دریافتند که انتقاد، همان رکن اساسی پالایش هر نظام و حکومتی، لازمه اش استقلال و دوری گزیدن از نهاد قدرت و حکومت است و همین امر نیز خود موجبات رشد و بالندگی علم و دانش را فراهم می سازد.
تمامیت خواهان بدلیل دست یابی نامشروع و غیراخلاقی به قدرت، چنان جایگاه خود را متزلزل یافته اند که فقط در اندیشه تثبیت و حفظ قدرت خود هستند و همین مساله آنان را با سوء مدیریت در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مواجه ساخته که در اثر همین سوء مدیریت ها و داشتن نگرش دگم و غلط به جامعه، جوانان و دانشگاهیان، شرایط را برای زندگی، ادامه تحصیل و خدمت به میهن و کشور را برای بسیاری از جوانان عزیز ما سخت و ناگوار کرده اند.
مع الاسف تحصیل که حقی خدشه ناپذیر است را از جوانان با استعداد و دانشجویان عزیز ما دریغ کرده اند و پیگیری کنندگان این حق مسلم را به سنگین ترین مجازات ها نواخته اند. تا آن جا که متاسفانه جمع زیادی از جوانان و دانشجویان برای ادامه تحصیل مجبور به ترک کشور شده اند. پدیده فرار مغزها که هر روز در اثر این سوء مدیریت ها تشدید می شود، خسران بزرگی برای ایران است، خسرانی که به مانند سایر مسایل سعی می شود کتمان شود!
مشخصا چنانچه مشکلات و انحرافاتی در ابعاد مختلف از جمله سیاسی، اقتصادی، معیشتی و اخلاقی برای آنانی که مجبور به ترک وطن گشته اند پدید آید و در تبلیغات گسترده استکبار دچار حوادث تلخی شوند، مسولیت دنیوی و اخروی آنان با متولیان کنونی است و در پیشگاه خداوند باید پاسخگو باشند.
ولیکن مطمئنا جوانان ایران حتی اگر به خاطر شرایط دشوار و علیرغم میل باطنی خود، کشورشان را ترک کرده کنند، هر کجا که باشند، همچنان دغدغه آبادانی و آزادی واستقلال و سرافرازی ایران را دارند.
اکنون که به روز دانشجو نزدیک می شویم، متاسفانه تعداد زیادی از فعالان دانشجویی در عین بی گناهی و تنها به جرم انتقاد و برای اینکه در مقابل قانون شکنی و دروغ ایستاده اند و آن را نفی کرده اند، در شرایط دشواری به سر می برند. عده ای زندانی، عده ای زندانی تبعیدی و بسیاری از حق مشروع و مسلم تحصیل محروم شده اند. اما دانشجویان همواره نشان داده اند که در شرایط سخت و دشوار همیشه پایداری و مقاومت ورزیده اند.
فرزندان من، به عنوان فردی که در دوره های مختلف، عمر خود را به مبارزه با ظلم و خودکامگی گذرانده ام، چند نکته را از روی تجربه و دلسوزی یادآور می شوم:
۱- تجربه نشان داده که فضای ترس و خفقان باقی نخواهد ماند. دروغ، تزویر و ریا هیچگاه پایدار نیست. لذا باید حضور خود را در صحنه حفظ کرد، چرا که خار چشم بدخواهان ملت ایران حضور در صحنه است. تمامیت خواهان و انحصارطلبان به دنبال ناامید کردن مردم هستند، اما جایی که امیدواری و ایستادگی در مقابل آن ها وجود داشته باشد، مسلما مجبور به عقب نشینی خواهند بود.
۲- جنبش دانشجویی اگر چه به دلیل سیال بودن از طول عمر کوتاهی در هر دوره برخوردار است اما همواره از پتانسیل و ظرفیت های بالای جوانان مستعد برخوردار است. لذا ضمن عبرت و آموختن از نقاط ضعف و اشتباهات گذشته که البته بی شک ناشی از شور و اشتیاق جوانی است، باید با بهره گیری از تجربیات پر فراز و نشیب دهه های گذشته ی جنبش دانشجویی، به سوی تعالی حرکت کرد تا نقشی مفید و ارزنده مطابق آرمانها و ارزشهای اصیل انقلاب ایفاء کرده و آینده درخشان ایران را رقم زنید.
۳- ستاره دار کردن دانشجویان که در دولت نهم و دهم تداوم و تشدید یافت، راهی غلط و رویه ای ناصواب است که موجب شده تا تعداد زیادی از جوانان و دانشجویان از ادامه تحصیل در مقاطع مختلف باز بمانند. فرزندان من بدانید تحصیل حق مسلم شماست و این رویه ی غلط پایدار نخواهد ماند. روزی در همین نزدیکی ها شاهد تحصیلات آکادمیک آزاد خواهیم بود که همه ی جوانان با هر سلیقه ای را در دل خود جای دهد.
۴- حرکتهای اصلاحی سالیان اخیر، نقش جوانان و جنبش دانشجویی را به عنوان یکی از مهمترین “گروه های مرجع” در ایران تثبیت کرده است لذا در شرایطی که جامعه ما نیاز به روشنگری و آگاهی بخشی هرچه بیشتر و تبیین راهبردهای اصلاح طلبانه برای عموم شهروندان دارد و همانطور که بنیانگذار فقید آن امام خمینی یکی از وظایف دانشگاهیان را آگاه سازی ملت می داند، شما جوانان و دانشجویان و دانشگاهیان باید مانند همیشه با توکل به خدا و اتکا به پاکبازی و خلوص دلهایتان که خاصه جوانان و جامعه دانشگاهی ایران عزیزمان است، این مسوولیت را به گستره کشور و در جای جای نقاط ایران بسط و گسترش دهید. امروز ما نیازمند آگاهی بخشی برای عموم مردم ایران هستیم.
جوانان و دانشجویان عزیز؛ ۱۶ آذرماه، روز دانشجو را به شما تبریک می گویم و اعلام میدارم شما عزیزان سرمایه های عظیم و بالقوه ی تحولات عظیم در کشورهستید، امیدتان به خدا باشد، بی شک آینده کشور از آن شما خواهد بود. و بدانید همچون گذشته مهدی کروبی در کنار شما خواهد بود و تا پایان ایستاده است.
و در پایان، امیدوارم مسوولین و متولیان امور ضمن متوجه شدن اشتباهات خود، با آزادی هر چه سریعتر جوانان و دانشجویان، آرامش را به جامعه بازگردانند تا همگی شاهد بالندگی و سرافرازی میهن عزیزمان، ایران باشیم.
والسلام
مهدی کروبی
۱۳ آذرماه ۱۳۸۹
۱۳ آذرماه ۱۳۸۹
تایید حکم قصاص برای یک جوان
خبرگزاری هرانا - حکم قصاص جوانی که 2 سال قبل، یک سرباز نیروی انتظامی را به قتل رسانده بود، در دیوان عالی کشور تأیید شد.
دستگاه قضایی در اردیبهشت سال جاری حکم اعدام یک جوان به نام "علیرضا" را که به جرم قتل یک سر باز صادر نمود.
به گزارش آفتاب، پرونده به دیوان عالی کشور ارجاع داده شد که قضات شعبه 11 دیوان عالی کشور، بعد از بررسی پرونده، حکم دادگاه بدوی را تأیید کردند.
لازم به ذکر است که این جوان تمامی اتهامات خود را رد کرده است.
بی خبری از وضعیت ساجده کیانوش راد
خبرگزاری هرانا - در حالی که بیش از شش روز از بازداشت ساجده کیانوش راد میگذرد ، تاکنون وی موفق به برقراری تماس تلفنی با خانواده اش نشده است .
به گزارش ندای سبز آزادی ، ساجده کیانوش راد در پی هجوم نیروهای امنیتی در منزل خود به همراه همسرش بازداشت و سپس به زندان اوین منتقل شد ، گفتنیست همسر او بهروز شاهرخ نیا مدتی پس از بازداشت آزاد شد . در حالی تاکنون ساجده کیانوش راد موفق به تماس با خانواده خود نشده است که پیش از این دادستان اعلام کرده بود که متهمین باید بیست و چهار ساعت پس از بازداشت حق این را داشته باشند که با خانواده خود تماس بگیرند.
گفتنیست خانواده کیانوش راد نگران وضعیت جسمانی ساجده هستند ، وی با توجه به بیماری که دارد تحت نظر پزشک بوده و باید به طور مرتب دارو مصرف کند .
اعتراض يک اتحاديه بين المللی کارگری به صدور حکم زندان برای رئيس سنديکای کارگران نيشکر هفت تپه
خبرگزاری هرانا - فدراسيون بينالمللی کارگران بخشهای کشاورزی، صنايع غذايی و خدمات با انتشار بيانيه ای به صدور حکم شش ماه زندان برای رضا رخشان، رئيس هيئت مديره سنديکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه، اعتراض کرد.
به گزارش رادیو فردا، اين فدراسيون در بيانيه خود با ديکتاتور توصيف کردن حکومت جمهوری اسلامی خواستار پايان دادن به سرکوبی فعالان کارگری و حقوق بشری در ايران شده است. آقای رخشان به اتهام تشويش اذهان عمومی به شش ماه زندان محکوم شده است پيشتر، سنديکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه به اين حکم اعتراض کرده بود.
صدور بیش از چهل سال زندان برای مبلغان مذهبی کرد زبان
خبرگزاری هرانا - 7 تن از مبلغان مذهبی کرد زبان از سوی شعبه 28 دادگاه انقلاب تهران به حبس های طولانی محکوم شدند.
به گزارش سنی نیوز، 7 تن از شهروندان بوکانی که از خرداد ماه 1388 در سلول های انفرادی وزارت اطلاعات شهرستان بوکان و ارومیه و بند های امنیتی 209 و 240 زندان اوین بودند و مدت ها توسط نیروهای اطلاعاتی-امنیتی ارومیه و تهران برای اعتراف تحت فشار بوده اند اخیرا از سوی شعبه 28 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه به زندان محکوم شده اند. از سوی قاضی مقیسه آقایان ماموستا محمد برائی به یازده سال، عبدالله خسرو زاده، حسین حیدری، سبحان احمد زاده به شش سال و حسام محمدی، هیمن محمود تختی به پنج سال و صدیق احمدی به دو سال حبس تعزیری محکوم شده اند.
جرم این افراد تبلیغ و برگزاری مراسم مذهبی، تشکیل جلسات مذهبی و خروج از مرز عنوان شده است و در حال حاضر تمامی این افراد به بند 350 زندان اوین منتقل شده اند.
لازم به توضیح است که از زمان به قدرت رسیدن محمود احمدی نژاد برخورد با اقلیت های مذهبی، قومی شدت یافته که می توان به محدودیت های ایجاد شده در ظرف ماه های گذشته برای مبلغان اهل سنت اشاره کرد.
نازنین خسروانی، چهل روز بازداشت بدون ملاقات
خبرگزاری هرانا - بازداشت نازنین خسروانی به چهلمین روز نزدیک میشود اما هنوز مسئولان امنیتی به خانواده او اجازه ندادهاند تا حتی برای یک لحظه با فرزند خود ملاقات کنند.
به گزارش جرس، برخوردی که با نازنین خسروانی و خانوادهاش صورت گرفته، البته دارای سابقه است و پیش از این نیز ماموران امنیتی چنین برخوردی با زندانیان سیاسی و خانوادههای آنها داشتهاند و حالا به نظر میرسد این مساله در حال تبدیل شدن به یک رویه است.
نازنین خسروانی روزنامهنگار است و تا به حال با روزنامههای اصلاح طلب زیادی همکاری داشته است. اما با گذشت چند روز از بازداشت او، هنوز مسئولان امنیتی دلیل مشخصی را برای بازداشت او ارائه ندادهاند.
پیش از این مسئولان دادستانی به خانواده این روزنامهنگار قول داده بودند که میتوانند به زودی با فرزند خود ملاقات داشته باشند، اما با نزدیک شدن به چهلمین روز بازداشت این روزنامه نگار، هنوز درهای زندان اوین برای ملاقات به روی خانواده خسروانی باز نشده است و به نظر میرسد بیتوجهی مسئولان امنیتی به وعدههای دادستانی نیز بیش از گذشته شده است.
بدین ترتیب نام نازنین خسروانی را باید به فهرست روزنامهنگارانی که در بند ۲۰۹ زندان اوین در شرایط حادی قرار دارند و به اصطلاح مفقود شدهاند، اضافه کرد.
خبرهای موجود حاکی از آن است که مسئولان امنیتی فعلا قصد آزاد کردن نازنین خسروانی را ندارند و قرار بازداشت او را تمدید کردهاند. این در حالی است که مادر این روزنامهنگار و فعال اجتماعی تا به حال با نوشتن دو نامه که یکی از آنها خطاب به زندانبان نازنین خسروانی بوده است، از وضع دخترش ابراز نگرانی کرده است. اما طبق معمول، هیچ توجهی از سوی مسئولان به این گلایهها و شکوهها نشده است.
این روزنامهنگار زندانی، از بیماری قلب رنج میبرد و خانواده او بارها اعلام کردهاند که فرزندشان به لحاظ جسمی نیاز به مراقبت دارد. به گفته آنها، ادامه بازداشت او میتواند تبعات ناگواری برایش داشته باشد.