۱۳۹۱ فروردین ۱۱, جمعه

مهمترین خبرهای روز جمعه بخش اوّل، تحلیل ها و آخرین گزارشات از اعتراضات، بازداشتها، زندان، و بیدادگاهها --- بیانیه ها

نوشتۀ واسع محسن
یک کارخانه مونتاژ پژو در ایران
شرکت آمریکایی جنرال موتورز می گوید شرکت فرانسوی پژو- سیتروئن ارسال قطعات یدکی به ایران ‏را متوقف کرده است. گفته میشود سازمان آمریکایی " اتحاد علیه ایران هسته ای" از جنرال موتورز ‏خواسته است در این زمینه بر پژو- سیتروئن فشار وارد کند. ‏

جنرال موتورز چندی پیش 7 در صد از سهام شرکت پژو- سیتروئن را خرید و هردو شرکت یک گروه جدید ‏صنعتی را تشکیل دادند.‏
در اعلامیه ای که از سوی جنرال موتورز منتشر شده گفته شده است که شرکت پژو قبل از اعلام تشکیل ‏گروه صنعتی، تصمیم گرفته بود تولید و ارسال قطعات یدکی به ایران را بحالت تعلیق در آورد. بیانیه جنرال ‏موتورز می افزاید هردو شرکت تصمیم گرفته اند این تعلیق ادامه یابد.‏
جنرال موتورز در اعلامیه خود تاکید کرده است: " توافق ما با آنها ( شرکت پژو- ستروئن) کاملا با قوانین ‏آمریکا در زمینه بازرگانی با ایران مطابقت دارد."‏
شرکت پژو- ستروئن بنوبه خود تاکید کرده است که " فعالیتهای این شرکت با رعایت جدی قوانین جاری اروپا و ‏بین المللی صورت می گیرد."‏
این در حالیست که مارک والاس، دبیر سازمان آمریکایی " اتحاد علیه ایران هسته ای" میگوید شرکت پژو- ستروئن با ‏فعالیتهای مستقیم خود در ایران" ظرفیت ایران برای توسعه برنامه غیرقانونی سلاح هسته ای، حمایت از ‏تروریزم و سرکوب مردم ایران را تقویت می کند."‏
شرکت پژو که ازسال 1978 بدینسو در ایران فعالیت دارد در ماه فوریه گذشته تصمیم گرفت ارسال قطعات ‏خودورو به ایران را از ماه مارس امسال متوقف کند. ‏
در حال حاضر سود فروش شرکت پژو به ایران به 1،5 درصد از کل سود این شرکت می رسد. ‏




دختران نینجای ایران واتهام «آدم کشی»

نوشتۀ شهلا رستمی
دختران نینجای ایرانیبه گزارش "پرس تی وی"، گروهي از بانوان هنرجوی رشته رزمی "نين جوتسو" ايران از خبرگزاري انگليسی رويترز به خاطر «آدم کش» خواندن آنها، شکايت کرده‌اند.

گفتگو با هوشنگ حسن یاری، استاد امور بین الملل و کارشناس مسائل نظامی در کانادا
More 
شهلا رستمی
رويترز در گزارش ماه گذشته خود نوشته بود که ايران بيش از سه هزار نينجاي خانم را براي انجام عمليات ترور آموزش داده و در نظر دارد از اين نيجاها براي مقابله با هر گونه تهاجم نيروهاي خارجي استفاده کند .
رويترز می نویسد: اين دختران ايرانی در شهر کرج آموزش هنرهاي رزمی مي‌بينند و با «آدم کش» خطاب کردن آن‌ها، این دختران را خطرناک خوانده است.
دختران نينجا با شکايت از رویترز، خواستار اعاده حيثيت خود شدند و گفتند تا به سرانجام رساندن اين پرونده قانونی، آن را پيگری خواهند کرد.
پس از واکنش این نينجاها خبرگزاري رويترز بخش هائی از خبر مزبور را تصحيح کرد اما ازعذرخواهی از دختران ايرانی سر باز زد.
خبرنگار رويترز که مدير دفتر تلويزيون رويترز در تهران نیز هست همچنین با در نظر گرفتن امکان شکايت نينجاهاي ايران، این کشور را ترک کرده است.
او با طرح سؤالی پیرامون حمله احتمالی به ايران، واکنش دختران نينجا و استفاده از بخشی از پاسخ وطن پرستانه آنها، اتهام آموزش ديدن براي آدم کشي را به دختران نينجا وارد کرده بود.
***
از هوشنگ حسن یاری، استاد امور بین الملل و کارشناس مسائل نظامی در کانادا پرسیدم کار آئی این گروه تا چه حد است و در چه مواقعی از آنها استفاده می شود؟









اخبار روز: 

پزشک قانونی تهران در باره‌ی وضعیت رضا شهابی کارگر زندانی در بند ٣۵۰ زندان اوین هشدار داده است.
اکنون شهابی علاوه بر مشکل شدید در گردن از ناحیه ی کمر نیز دچار ضایعات جبران ناپذیری شده است. پزشک قانونی در دیدار روز شنبه‌ی این هفته با رضا شهابی اظهار داشته است که رضا باید فورا به بیمارستان منتقل شده و تحت عمل جراحی قرار بگیرد. رضا شهابی اعلام کرده است " با توجه به بیحسی و فلج شدن نیمه ی بدن و درد گردن و کمر قطعا باید به بیمارستان منتقل شوم اما این پزشکان هستند که باید تشخیص دهند که آیا وضعیت جسمی من آمادگی برای انجام عمل جراحی دارد یا خیر."
در دوره ی قبلی بستری شدن شهابی در بیمارستان، به دلیل حساسیت بالای عمل و امکان فلج شدن کلی بدن او و عدم آمادگی وضعیت جسمی‌اش، پزشکان متخصص رضا را بدون اینکه عمل کنند از اتاق عمل به بخش منتقل کردند و تاکید کردند وی باید به مدت چند ماه در منزل استراحت مطلق کند تا برای عمل، آمادگی کسب کند اما مقامات قضایی از صدور دستور آزادی موقت به منظور مرخصی پزشکی طفره رفتند و رضا بعد از اینکه به زندان منتقل شد وضعیتش هر روز وخیم و وخیم تر شد.
از سویی با توجه به ضایعه‌ی درگذشت مادر رضا شهابی، " مادر صمدی زکریا " و با توجه به وضعیت بغرنج روحی، جسمی و عصبی رضا، خانواده ی وی از مقامات قضایی خواستند به وی مرخصی داده شود تا در بیرون از محیط زندان و در چند مرحله وی را برای شنیدن این خبر آماده کنند اما مقامات قضایی به این درخواست ساده و ضروری خانواده‌ی شهابی پاسخ ندادند. متاسفانه سرانجام رضا شهابی در روز پنجشنبه دهم فروردین، از طریق یکی از همبندانش خبر مرگ مادرش را شنید که با توجه به وضعیت بسیار وخیم عصبی‌اش قطعا برای او مشکلات جدید عصبی به وجود خواهد آورد. به وی‍ژه اینکه رضا در زمان بستری شدن در بیمارستان بارها و بارها به دلیل عدم اجازه برای ملاقات با اعضای خانواده و به ویژه مادر بیمارش به شدت عصبی شده بود و علایم حیاتی‌اش به وضعیت خطرناک کشیده شده بود.
همبندان شهابی در عصر رو پنجشنبه اعلام کردند اکنون که رضا از این موضوع با خبر شده است مراسم سوگ و همدردی به مناسبت مرگ مادرش در بند ٣۵۰ زندان اوین برگزار خواهند کرد.
همچنین این زندانیان مراتب تسلیت خود را به خانواده ی شهابی اعلام داشته اند.
کمیته دفاع از رضا شهابی از دوستان، کارگران، فعالین و تشکل‌هایی که برای اعلام همدردی با رضا و خانواده‌اش پیام تسلیت ارسال نموده‌اند تشکر می‌نماید. این پیام‌ها به اطلاع خانواده ی شهابی و از اکنون به بعد و در فرصت‌های ممکن به اطلاع رضا شهابی نیز رسانیده خواهد شد.
ما به نمایندگی از سوی اعضای این کمیته و نیز مطابق خواست دیگر کارگران و فعالان کارگری و تشکل های کارگری، خواهان اعزام فوری رضا شهابی، کارگر زندانی، عضو هیات مدیره و مسوول مالی سندیکای کارگران واحد به بیمارستان و صدور حکم آزادی وی می باشیم.

کمیته دفاع از رضا شهابی 






مادر رضا شهابی بدون دیدن فرزند زندانی اش درگذشت

مادر رضا شهابی فعال سندیکایی و زندانی سیاسی که از ۲ سال پیش بلاتکلیف و در بازداشت موقت به سر می برد، دار فانی را وداع گفت.
مرگ مادر را رضا شهابی در حالی از طریق تلفن و روز پنج شنبه آگاه شد که چند روز قبل با نوشتن نامه ای به رییس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب، دادستان تهران و دادسرای اوین خواستار عیادت از مادر بیمارش شده بود.
به گزارش خبرنگار کلمه، فشار های زندان و مدتها نگهداری در سلول های انفرادی موجب شده بود تا این زندانی سیاسی از ناحیه چپ بدن دچار اختلالات حسی شود و نیاز به عمل فوری گردن به منظور جلوگیری از قطع نحاع از سوی پزشکی قانونی ضرورت تشخیص داده شود.
رضا شهابی را ماموران اطلاعات در جین انجام وظیفه بازداشت کردند و بی اطلاعی خانواده از وضعیت وی مادر را دچار شوک عصبی کرده بود به گونه ای که ماهها بیمار بود و در بستر بیماری قرار داشت. پس از آن مادر این زندانی سیاسی روزبه روز وضعیت وخیم تری را تجربه کرد به گونه ای که در آخرین لحظات زندگی جز دیدار فرزند اسیر و بیمارش خواسته ای نداشت.
رضا شهابی راننده شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه و معاون مالی سندیکای این شرکت در طول ۲۲ ماه بازداشت غیر قانونی و به رغم تودیع قرار وثیقه، بارها دست به اعتصاب غذا زد و چند مورد راهی بیمارستان شد و هر بار مسوولان قضایی قول آزادی وی را تا صدور حکم داده بودند که هیچ یک از تعهدات آنان عملی نشد.
در نامه رضا شهابی به دادستان و رییس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب و دادیار دادسرای اوین با توجه به الزام عمل جراحی توسط کمیسیون پزشکی و پزشکی قانونی، خواستار رسیدگی به وضعیت سلامتش شد و اعلام کرده بود که در صورت عدم اجرای قول آزادی که به شهادت وکیل وی باید تا پیش از پایان سال ۹۰ به اجرا در می آمد، دست به اعتصاب عذای نامحدود خواهد زد.
وی همچنین با خاطر نشان کردن وضعیت وخیم سلامت مادرش و وضعیت اظطراری سلامتی خودش، مسولیت هرگونه سهل انگاری در رسیدگی به خواسته هایش را بر عهده ی دستگاه قضایی دانسته بود.





دیدار امروز اردوغان با خامنه‌ای و تغییر مبلمان‌ یک رهبر «ساده‌زیست»

image
در حالی که دیدارهای رسمی خامنه‌ای با مقامات خارجی معمولا در دفتر وی در تهران و در اتاقی ساده و بدون تجمل برگزار می‌شود، دیدار امروز رهبر جمهوری اسلامی با اردوغان در یکی از تالارهای مجلل مشهد برگزار شده است.
خامنه‌ای در دیدار با نخست‌وزیر ترکیه گفته است: «به لطف خداوند تحولات منطقه تاكنون به نفع اسلام و مسلمانان بوده است و از این پس نیز اینگونه خواهد بود.»
وی تأکید کرده است که جمهوری اسلامی از حضور «برادران مسلمان در راس قدرتِ تركیه» بسیار خرسند است.
رهبر جمهوری اسلامی همچنین با حمایت از رژیم بشار اسد گفته است: «جمهوری اسلامی ایران از سوریه به دلیل حمایت از خط مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی دفاع خواهد كرد و با هر گونه دخالت نیروهای خارجی در امور داخلی سوریه به شدت مخالف است.»
امروز در سایت خامنه‌ای عکس‌هایی از دیدار اردوغان با رهبر جمهوری اسلامی مخابره شده، که مکان آن «تالار آیینه حرم مطهر رضوی» عنوان شده است.
خامنه‌ای در سال‌های آغازین رهبری خود، در برخی از دیدارهای رسمی‌اش روی زمین می‌نشست، اما به بعدا برای وی صندلی گذاشته شد.
اکنون نیز در برخی از دیدارها، دیگران روی زمین و فقط خامنه‌ای روی صندلی می‌نشیند.
به نظر می‌رسد صندلی‌های خامنه‌ای به مرور زمان در حال مجلل‌تر شدن است و به مبلمان‌ سلطنتی شبیه می‌شود.
این در حالی است که رسانه‌های وابسته به جمهوری اسلامی تلاش می‌کنند خامنه‌ای را فردی «ساده‌زیست» معرفی کنند.









معجزه: جنتی بر اثر کهولت سن به «سید» تبدیل شد!

امروز خبری درباره احمد جنتی، یکی از پیرترین مقامات جمهوری اسلامی در رسانه‌های ایران انتشار یافته که از وی به عنوان «سید» نام برده شده است.
امروز چند سایت اینترنتی خبری در ایران از جمله خبرگزاری ایسنا و سایت‌های تابناک و آفتاب، خبری را منتشر کرده‌اند که در آن از دبیر شورای نگهبان جمهوری اسلامی به عنوان «سید احمد جنتی» نام برده شده است.
در این خبر «سید جنتی» پیش‌بینی کرده است که «به زودی شاهد سقوط آمریکا و متحدانش خواهیم بود.»
وی همچنین گفته که علی‌رغم «سیلی محکم مردم ایران» آمریکا و اسرائیل از خواب غفلت بیدار نشده‌اند.
اشتباه فاحش در نگارش این خبر نشان می‌دهد که دست‌اندکارارن رسانه‌های خبری ایران حوصله خواندن اخبار مربوط به جنتی را ندارند.
یک روحانی سید برای نشان دادن سیدی خود باید عمامه‌ای سیاه یا سبز به سر خود ببندد و به عمامه سفیدها «شیخ» گفته می‌شود.
از معروف‌ترین شیخ‌های جمهوری اسلامی، «شیخ اصلاحات» است که زمانی به مهدی کروبی گفته می‌شد.
جنتی از پیرترین مقامات جمهوری اسلامی است که کهولت سن وی دستاویز ساخت و نقل جوک‌های فراوان حتی از سوی شخصیت‌های سیاسی مخالف وی شده است.




وال استریت جرنال: نیمی از نفت ایران در خطر حذف از بازارهای جهان

صدای آمریکا - 11 فروردین
وال استریت جرنال زیر عنوان «کند شدن عرضه نفت ایران همزمان با نگرانی های راجع به ترقی قیمت ها» می نویسد کاهش درعرضه نفت توسط تهران به بازارهای جهان در ماه مارس در شرایطی صورت گرفته است که اوباما با تصمیم گیری در مورد سخت تر کردن تحریم ها روبروست.
به گفته ناظران در بازارها، بنظر می رسد صادرات نفت ایران در این ماه، همزمان با آماده شدن خریداران برای تحریم هائی سخت تر، کاهش یافته است، و حجم محموله های صادراتی با تنزلی بازهم بیشتر مواجه خواهد شد - اگر پرزیدنت اوباما آنگونه که انتظار می رود تا روز جمعه به این نتیجه برسد که بازارها می توانند خود را با میزان کمتری از نفت ایران تطبیق بدهند.
به پیش بینی پترو لجستیکس سویس - کارشناس در امورحمل و نقل نفت - انتظار می رود تا آخرمارس - یعنی سه ماه مانده به عملی ساختن تحریم های اتحادیه اروپا علیه نفت ایران - صادرات نفت ایران در مقایسه با ماه پیش از آن، قریب سیصد هزار بشکه در روز کاهش یابد، و به سطح یک میلیون و نهصد هزار بشکه در روز تنزل کند، که تنزلی معادل ۱۴ درصد است.
در همین حال به گفته رهبران کنگره آمریکا و مقامات اتحادیه اروپا تصمیمات تهاجمی تری در حال شکل گرفتن است.
تحلیلگران و مقامات می گویند تحریم هائی که قصد از آنها مهار کردن برنامه اتمی ایران است می تواند در غایت نیمی از نفت تولیدی ایران را از بازارهای جهانی حذف کند.
اما ایران ممکن است هرگونه مصالحه ای را عقب بیاندازد، به این امید که تحریم ها قیمت های نفت را تا آن حد بالا ببرد که در آمد ایران ثابت بماند، واقتصادهای شکننده غرب را با هزینه های گران انرژی مواجه سازد.
تحریم های آمریکائی، که بانک مرکزی ایران - نهاد فراهم کننده تمامی معاملات نفتی - را هدف می گیرد در آخر ماه ژوئن ضمانت اجرائی پیدا می کند، اگر آقای اوباما در مورد مهلت روز جمعه تصمیمی غیر منتظره اتخاذ نکند که مانع از به اجرا گذاشتن تحریم ها شود. تحریم های مصوب اتحادیه اروپا نیز همزمان به اجرا گذاشته می شود، هر چند که خریداران اروپائی مدتی است کاهش در خرید ها را شروع کرده اند.
بازارهای نفتی پیش از این هم با کاهشی ناگهانی در عرضه مواجه شده اند که آخرین مورد آن مصادف با قطع تولید نفت در لیبی پس از وقوع جنگ سال گذشته در آن کشوربود، بی آنکه به ترقی قیمت ها منجر شود - وضعیتی که کمتر سابقه داشته است.
جنگ لفظی میان ایران و غرب فعلا به بالا بردن قیمت ها در سال جاری کمک کرده است. نگرانی های فزاینده در مورد بروز اختلال در عرضه نفت ایران موجب شده است که قیمت بنزین در آمریکا به سطح گالنی ۴ دلار برسد.(هرگالن تقریبا معادل ۴ لیتر است).
تحلیلگران و اداره آمار انرژی آمریکا می گویند بازارنفت از یک ظرفیت تولید اضافی ولی محدود برخوردار است، که بیشترین آن در عربستان سعودی قرار دارد. بعضی ناظران نگران ترقی قیمت ها در وضعیتی هستند که نفت ایران سریع تر از آنکه جایگزینی برای آن از منابع دیگر فراهم شده باشد، از بازارها حذف شود - ضمن آنکه عرضه نفت از محل ظرفیت تولید اضافی عربستان سعودی نیز رو به کاهش بگذارد.
اما پرزیدنت اوباما یک گزارش ماه فوریه اداره آمار انرژی آمریکا را بررسی می کند که فشار بر بازار نفت را به عواملی متعدد نسبت می دهد - نه فقط کاهش هائی که در عرضه نفت ایران پیدا شده است.








درآمد ۷۳.۶ هزار میلیارد تومانی دولت از حذف یارانه ها

(تیتر از جنگ خبر)
خبرآنلاین
دولت از محل افزایش قیمت حاملهای انرژی در سال 90 معادل 73.6 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرد.

براساس محاسبه صورت گرفته توسط مرکز پژوهشهای مجلس طی سال 90 دولت از محل افزایش قیمت حاملهای انرژی که بر اساس قانون هدفمندسازی یارانه ها صورت گرفته است معادل 73.6 هزار میلیارد تومان افزایش درآمد داشته است.
این افزایش درآمد در حالی صورت گرفته است که کل اعتبار پیش بینی شده برای هدفمندسازی یارانه ها در بودجه سال 90 معادل 54 هزار میلیارد تومان بوده است، اما برآورد مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نشان می دهد درآمد دولت از محل افزایش قیمت حاملهای انرژی در سال 90 حدود 19.6 هزار میلیارد تومان بیش از رقم پیش بینی شده در بودجه سال 90 بوده است.
افزایش درآمد حاصل از بنزین در این دوره معادل 16.4 هزار میلیارد تومان، گازوئیل31.1 هزار میلیارد تومان،نفت سفید 4هزار میلیارد تومان، نفت کوره 9 هزار میلیارد تومان، گاز مایع 2.4 هزار میلیارد تومان، گاط طبیعی 9.6 هزار میلیارد تومان بوده است.
در این گزارش در تشریح نتایج حاصل از افزایش قیمت حاملهای انرژی و اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها آمده است:
براساس اطلاعات شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و شرکت ملی گاز ایران در طول یک سال بعد از اجرای قانون هدفمندسازی یرانه ها مصرف نفت سفید 17.5 درصدکاهش،نفت گاز1.9 درصد کاهش،بنزین 5.3 درصد کاهش،گاز مایع 13.3 درصد کاهش ، نفت کوره 4.4 درصد افزایش و مصرف گاز طبیعی تقریبا تغییری نکرده است.










ایران ایر بوئینگ 747 از امارات خرید

خبرگزاری فارس
پایگاه خبری فلایت گلوبال انگلیس اعلام کرد شرکت ایران ایر یک هواپیمای بوئینگ ۳۰۰-۷۴۷ از طریق امارات وارد کرده و در ماه می میلادی ۲ بوئینگ دیگر از این نوع نیز به این شرکت فروخته خواهد شد.
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل فارس پایگاه خبری فلایت گلوبال نگلیس طی گزارشی اعلام کرد شرکت هواپیمایی ایران ایر قصد دارد از طریق امارات ۳ فروند هواپیمای بوئینگ 300-747 خریداری کند.


این گزارش از سوی منابع رسمی تایید نشده است.

بر اساس این گزارش یک فروند از این هواپیماها هم اکنون از طریق خطوط هوایی سایق در اختیار ایران ایر قرار گرفته است. این هواپیما که ساخت سال 1986 است و هنوز مورد استفاده قرار نگرفته است ماه پیش در گامبیا به ثبت رسید.

خطوط هوایی سایق شرکتی مستقر در قرقیزستان است که توسط شرکت اماراتی سایق تاسیس شده است و دارای ۵ هواپیمای باری و ۳ هواپیمای مسافربری است.

این گزارش افزود هواپیمایی که در اختیار ایران ایر قرار گرفته است در واقع به یک شرکت ناشناخته گامبیایی فروخته شده است و به نظر می رسد این شرکت واسطه انتقال هواپیمای مذکور به ایران بوده است. شرکت سایق هم اکنون دو بوئینگ 300-747 دیگر در ناوگان خود دارد که هر دو در حالت ذخیره قرار دارند و قرار است در ماه می سال جاری به ایران ایر فروخته شوند. این دو هواپیما در بورکینافاسو به ثبت رسیده اند و تا اواخر سال ۲۰۱۰ در شرکت سنترافریک ایر اکسپرس فعالیت می کرده اند.

بر اساس این گزارش ۲ هواپیمای مذکور و همچنین هواپیمای نخستی که هم اکنون در اختیار ایران قرار دارد پس از آن مدتی در خدمت شرکت قطری کنتاس قرار داشته اند و در همان سال 2010 تحویل شرکت سایق شده اند.

آمریکا در حالی که سعی می کند خود را مدافع حقوق بشر در جهان معرفی کند طی چندین سال گذشته فروش هواپیماهای مسافربری به شرکت های ایرانی را ممنوع کرده است. شر کت آمریکایی بوئینگ و شرکت اروپایی ایرباس بزرگترین تولیدکنندگان هواپیماهای مسافربری در جهان هستند که تحت فشار دولت آمریکا از فروش مستقیم تولیدات خود به ایران خودداری می کنند.

در عین حال شرکت های ایرانی با دور زدن تحریم ها تاکنون توانسته اند نیازهای خود به هواپیماهای جدید را تامین کنند. بخش قابل توجهی از ناوگان هوایی ایران را هواپیماهای ایرباس و بوئینگ تشکیل می دهند.







ستاد کل نیرو‌های مسلح و ارتش جمهوری اسلامی:

آماده رویارویی با هرگونه حمله احتمالی هستیم

ستاد کل نیروهای مسلح و ارتش جمهوری اسلامی با صدور بیانیه‌های جداگانه‌ای از آمادگی نیرو‌های خود در برابر هر گونه حمله نظامی به ایران خبر دادند.
ستاد کل نیروهای مسلح روز پنجشنبه (۱۰ فروردین) به مناسبت ۱۲ فروردین «روز جمهوری اسلامی» با انتشار بیانیه‌ای از آمادگی نیرو‌های مسلح ایران برای پاسخ به حملات نظامی «دشمنان» خبر داده است.
در بیانیه این ستاد آمده که نیرو‌های مسلح آماده هستند به «تهدیدات عملی» آمریکا و اسرائیل «در چارچوب استراتژی تهدید علیه تهدید، متناسب با سطح و نوع اقدام‌های خصمانه، پاسخ قاطع و پشیمان‌ کننده‌» بدهند.
ارتش جمهوری اسلامی نیز همسو با بیانیه ستاد کل نیرو‌های مسلح با انتشار بیانیه‌ای از آمادگی این نیرو برای رویارویی با هرگونه حمله احتمالی به ایران خبر داده است.
در این بیانیه آمده است: «ارتش برای رویارویی با هرگونه تهاجم احتمالی دشمنان در دفاع از آرمان‌ها و ارزش‌های میهن اسلامی در هر سطحى که دشمن حمله کند، آمادگی پاسخی کوبنده را دارد.»
این بیانیه‌ها هرچند به مناسبت ۱۲ فروردین -روز جمهوری اسلامی- صادر شده است٬ اما محتوای آنها بی‌ارتباط با سخنان روز اول فروردین علی خامنه‌ای در جمع گروهی از مردم مشهد نیست.
آقای خامنه‌ای با افزایش فشار‌های غرب علیه جمهوری اسلامی اعلام کرده تهران آماده است به تهدیدات و حملات نظامی٬ پاسخی هم‌سطح بدهد.





تئوریسین هدفمندی یارانه ها: باید به تلویزیون بروم تا از اینکه برخی دانشجوی من بودند عذر خواهی کنم
جـــرس: جمشید پژویان که از او به عنوان تئوریسین طرح هدفمند کردن یارانه ها که در دولت دهم به مرحله اجرادرآمد نام برده می شود اعتقاد دارد باید از اینکه برخی افراد دانشجوی او بوده اند برود تلویزیون تا از مردم عذر خواهی کند.
به گزارش خبرآنلاین، این عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و رییس شورای رقابت که زمانی شمس الدین حسینی، وزیر کنونی اقتصاد از دانشجویان او بوده است گفت: " کسان زیادی داشنجوی من بودند که یک روز باید بروم پشت تلویزیون و از ملت ایران عذر بخواهم بابت اینکه آنها دانشجوی من بودند. البته کسانی هم دانشجوی من بودند که به آنها افتخار می کنم. شاید یکی از افرادی که در راس آنها وجود دارد وزیر اقتصاد فعلی است."
وی در پاسخ به اینکه "پس چرا شاهد برخی بی ثباتی ها در تصمیم گیری های اقتصادی و نابسامانی ها در این حوزه هستیم. به هر حال به گفته شما یکی از با سواد ترین اقتصاد دانان در حال حاضر بر صندلی وزارت اقتصاد تکیه زده است ولی آشفتگی بازار ارز و سکه دقیقا در همین زمان به وقوع می پیوندد"، ادعا کرد: "حسینی مسئول بازار ارز نیست و تصمیم گیری های بیشتر در این رابطه با بانک مرکزی و شورای پول اعتبار بوده که ایشان هم یک عضو آن است. من مطمئن هستم که اگر تصمیم گیری مستقیم از سمت ایشان بود شرایط بهتر بود. این نکته هم در نظر بگیرید اتفاقی که در بازار ارز افتاده است یک بخشی از آن به حقایق خارج از اقتصاد باز می گردد. یعنی شما افزایش قیمت طلا در دنیا که این موضوع اقتصادی بوده و جرقه نخست را زد نمی شود نادیده بگیرید. درست است این موضوع آرام شد اما در کنار آن موضوع سفارت انگلیس، تحریم و مهم تر از همه شایعاتی که سودا گران پخش کردند را نمی توانید نادیده بگیرید. سوداگرانی که در این زمینه میلیاردها پول را جمع کردند برای اینکه بازار را دچار نوسان کنند و خودشان بتوانند میلیارد ها تومان پول را جمع کنند. برخی از اشتباهات هم انجام شد مثل اینکه بانک مرکزی درست در شرایطی که باید می گفت ارز به اندازه کافی دارم و مشکل تراز ارزی ندارم و به هر طریق و ترفندی شده ارز مسافرتی را به راحتی در اختیار قرار می داد- چون بقیه ارز ها هم در کنترل خودش است- به جای این آمد ارز مسافرتی را نصف کرد و قیمت آن را بالا برد. این بدیهی است و یعنی فشار بر روی بازار آزاد. به دنبال آن پلیسی کردن بازار ارز . همه اینها یک نوع تکان هایی بوده که در این بازار ایجاد شده است. این سبب شد شایعاتی که سودا گران جهت منافع خودشان در بازار ایجاد می کردند برای مردم بیشتر پر رنگ شود. این واقعیت بازار ارز است. "
بر اساس این گزارش، جمشید پژویان پیرامون جزییات هدفمند شدن یارانه ها و مطرح شدن آن گفت: "اینها مطالبی است که شاگردانم بارها سر کلاس های من شنیدند. اقتصاد دان هایی که در این زمینه تخصص پیدا می کنند این موضوع را متوجه می شوند. تخصص آنها روی همین اقتصاد بخش عمومی است که مربوط به یارانه ها می شود. در نتیجه این تفکر از اقتصاد دان های بخش عمومی آمده بیرون که تقریبا همگی آنها دانشجویان من بودند. "
وی افزود: "من با احمدی نژاد ملاقات داشتم. در دورانی که هدفمندی یارانه ها در جریان بود من هم توصیه هایی به وی کردم. در این زمینه مشاور احمدی نژاد نبودم. من نیازی ندارد که بروم پیش افرادی توصیه کنم. من وقتی آنچه به نظرم می رسد را از طریق رسانه ها به اطلاع می رسانم بقیه هم این موارد را متوجه می شوند. خیلی از این موارد را عزیزان و دوستان دولت از طریق نوشته ها و مصاحبه های من دریافت کردند که نظر من چی هست. "
وی در پاسخ به اینکه "بیشترین نقدی که طی سال های گذشته به شما مطرح بوده این است که جنس شما با جنس دولت مردان نهم و دهم همخوانی ندارد"؛ گفت: "یک نکته ای که من فکر می کنم باید مطرح کنم این است که بروید سوابق من را مرور کنید من توصیه های اقتصادی را از طریق رسانه ها و نوشته از زمان دولت آقای موسوی اطلاع رسانی کردم. حتی یک بار در جلسه ای که بعضی مسئولان دولت در آن زمان حضور داشتند،شرکت کردم و نقدم را نسبت به یارانه ها مطرح کردم. آن زمان نقد من به یارانه ها، بیشتر به یارانه هایی بود که به شیرینی فروشی ها و آب نبات فروشی ها داده می شد. اینکه چه دلیل داشت؟ آن زمان مطرح کردم که شیرینی چه قدر مگر ضروری است که این همه یارانه از یارانه تخم مرع و شکر تا یارانه های دیگر به آن داده می شود؟ بابت چی؟ بابت اینکه فکر می کنید اگر مردم گرسنه شوند به قول آن ملکه فرانسه ماریا آنتوانت بروند شیرینی بخورند؟ این ملکه فرانسه هم به کنایه چنین حرفی زده بود و در تاریخ ثبت شده بود. در این رابطه من بحث را بارها با یکی از افراد که مشاور دولت بود مطرح کردم و به صورت کتبی هم منتقل کردم. در دوران هاشمی رفسنجانی رابطه بسیار نزدیک و مشاوره با مرحوم دکتر نوربخش داشتم؛ حتی در دولت طرحی که بخواهند یارانه ها را بردارند مطرح شده بود. مطالعه اقتصادی آن طرح تحت عنوان « حمایت از اقشار آسب پذیر » در دو مرحله در معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد توسط شخص من انجام شد. به همین ترتیب توصیه هایی در دولت خاتمی به هر طریقی سعی کردم منتقل کنم. ولی واقعیت این است من مشاهده کرم که دولت نهم و دهم است که بیشتر دارند در آن سمت حرکت می کنند. در نتیجه خودم را موظف دانستم اگر چیزی می دانم و توصیه ای دارم منتقل کنم."
وی افزود: "نکته دیگر اینکه شاید دانشجویان من در دولت های قبلی هم حضور داشتند ولی واقعیت این است که حضور آنان در دولت های نهم و دهم بسیار پر رنگ تر است. در نتیجه ارتباط من با افرادی که الان استاد من هستند ولی زمانی دانشجوی من بودند یک ارتباط دائمی است و هرگونه اطلاعات اقتصادی را با هم رد و بدل می کنیم. در نتیجه این است که به نظر می رسد حضور من در دولت پر رنگ تر است. دلیل اش هم این است که ارتباط من باا فرادی که در دولت هستند بیشتر است. از سوی دیگر هم دانشجویان سابق من بودند و هم اینکه گوش به حرف من می دهند و البته تا حدودی نه کاملا. "








جـــرس: به گزارش منابع خبری، با گذشت سه ماه از ربوده شدن پنج مهندس ایرانی در سوریه، این افراد امروز پنجشنبه دهم فرودین ماه آزاد شدند.
به گزارش ایسنا، یك مقام مطلع در سفارت جمهوری اسلامی در سوریه با تایید این مطلب گفت: پنج مهندس ایرانی كه سه ماه پیش در شهر حمص سوریه توسط گرو‌های مسلح ربوده شده بودند روز پنج‌شنبه آزاد و تحویل مقامات تركیه ای شده‌اند.
به گفته‌ی وی، این مهندسان ایرانی كه با وساطت دولت تركیه آزاد شده‌اند طی روز‌های آینده وارد تهران خواهند شد.
به گزارش تابناک، این یازده نفر شامل پنج مهندس ایرانی شرکت مپنا و شش زائر دیگری هستند که در دو عملیات متفاوت در نا آرامی های سوریه ربوده شده اند هستند.
شبکه پرس تی وی هم لحظاتی پیش خبر آزادی پنج مهندس ایرانی ربوده شده را منتشر کرد و گزارش داد که آنها هم اکنون در ترکیه به سر می برند.
گفتنی است، 29 آذر ماه سال گذشته هفت تن از مهندسان شرکت مپنا که پیمانکار ایرانی ساخت نیروگاه در سوریه است ربوده شدند.
پس از آن در 12 بهمن ماه سال گذشته نیز گروه های مسلح با حمله به یک اتوبوس از زائران ایرانی در خاک سوریه یازده تن از زائران را به اسارات گرفتند.
بنا بر گزارش خبرنگار تابناک تا کنون پنج تن از مهندسان ربوده شده و شش تن از زائران آزاد شده اند و هنوز از سرنوشت بقیه اتباع ایرانی ربوده شده در سوریه خبری در دست نیست.
تکمیلی:
دقایقی پیش اسامی پنج تن از ایرانیان آزاد شده اعلام شد.
درویش فتح پور ، نورالدین بهاروند ، حسین پور میرزا ، حسن بازیگر و چراغ علی علیپور اسامی پنج ایرانی است که تا کنون آزاد شده اند. این سایت اعلام کرد اسامی سایر ایرانی های آزاد شده نیز تا ساعاتی دیگر منتشر خواهد شد.








اجلاس سران عرب؛ اسد قدرت را به معاونش واگذار کند

سحام نیوز: با پایان یافتن بیست و سومین اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه عرب در بغداد بیشتر سران حاضر در اجلاس عراق را به مقصد کشورهایشان ترک کردند.
به گزارش واحد مرکزی خبر از بغداد، نبیل العربی دبیر کل اتحادیه عرب و هوشیار زیباری وزیرامورخارجه عراق در پایان این اجلاس درکنفرانس خبری مشترک بر موفقیت اجلاس بغداد تاکید کردند.
دبیرکل اتحادیه عرب در این کنفرانس گفت: برگزاری موفق این اجلاس، عراق را در صحنه سیاست منطقه و بین الملل بیش از پیش مطرح کرد.
در این کنفرانس خبری همچنین اعلام شد که موضوع های فلسطین، سوریه و مبارزه با تروریسم دراولویت رایزنی ها در اجلاس بغداد قرار داشت.
دبیر کل اتحادیه عرب در ادامه افزود: در این اجلاس درباره طرح شش ماده ای کوفی عنان برای حل مسئله سوریه بحث و تبادل نظر شد و اعراب از آن حمایت کردند.
دبیرکل اتحادیه عرب گفت: اعراب از مردم سوریه حمایت کرده و خواستار توقف خونریزی در آن کشور هستند.
نبیل العربی در بخش دیگری ازسخنانش از بشار اسد خواست اداره امور کشورش را به معاون خود واگذارد تا بحران در آن کشور پایان یابد .
وی با این حال اعلام کرد: ملت سوریه تصمیم نهائی را در خصوص آینده خود رقم خواهد زد.
وزیرخارجه عراق هم با بیان اینکه محورهای نه گانه بیانیه در ۴۸ بند با استقبال کشورهای عربی روبرو شد گفت: موضوع فلسطین، سوریه، یمن، مبارزه با تروریسم، خاورمیانه عاری از سلاح های کشتار جمعی و ساختار جدید برای اتحادیه عرب در صدر محورهای بیانیه پایانی اجلاس بغداد قرار دارد.
وی افزود: عراق توانست با قدرت به صحنه سیاست بین الملل بازگردد و از این پس برای هرسخنی که می گوید گوش شنوایی خواهد داشت.
زیباری افزود: دولت عراق از میزان مشارکت کشورهای عربی در اجلاس بغداد رضایت دارد.








شکایت ‘ترک سل’ از ‘ام تی ان’ بر سر ایرانسل


شرکت ام تی ان اکنون حدود نیمی از سهام ایرانسل را در اختیار دارد
سحام نیوز: شرکت ترک سل اعلام کرد که از شرکت ام‌تی‌ان (MTN) به دلیل ‘اقداماتی که منجر به برنده شدنش در مناقصه شرکت ایرانسل شده’، به دادگاهی در آمریکا شکایت کرده است.
به گزارش خبرگزاری بی بی سی،  شرکت ترک سل، اپراتور موبایل در ترکیه، در بیانیه ای رسمی که امروز پنجشنبه ۲۹ مارس منتشر کرده، نوشته است که به تازگی به اطلاعاتی دست یافته که بر اساس آن، برنده شدن شرکت ام تی ان، اپراتور موبایل در آفریقا، در مزایده شرکت ایرانسل که نخستین اپراتور خصوصی تلفن همراه در ایران است نتیجه “برخی اقدامات ام تی ان بوده است”.
شرکت ام تی ان، در سال ۲۰۰۴ توانست در رقابت با شرکت ترک سل برنده شود و ۴۹ درصد از سهام ایرانسل را در اختیار بگیرد.
شرکت ترک سل اعلام کرده است که به دلیل خسارتی که اقدامات ام تی ان به شرکت ترک سل و سهامدارانش وارد کرده است، شکایتی را تسلیم دادگاه کرده و خواهان دریافت غرامت شده است.
ترک سل نوشته است که به دلیل اینکه هر دو شرکت با ایالات متحده روابط تجاری دارند، و بر اساس این ادعا که شرکت ام تی ان قوانین بین المللی را نقض کرده است، این شکایت را به دادگاه ایالتی کلمبیا در آمریکا ارائه کرده است.
شرکت ام تی ان با تایید خبر شکایت ترک سل به دادگاه آمریکایی، گفته است که شرکت ترک سل دست کم ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار غرامت خواسته است.
شرکت ام تی ان، ادعاهای وارده را رد کرده و آن را فاقد ارزش قانونی دانسته است.
این شرکت اعلام کرده است که پیش از شکایت ترک سل، خبر از شکل گیری یک کمیته مستقل با ریاست لرد هافمن، حقوقدان شاخص بین المللی برای بررسی ادعاهای ترک سل داده بود. به گفته این شرکت، کمیته هافمن کار خود را آغاز کرده است و یافته های خود را به ام تی ان اطلاع خواهد داد.
به گفته ام تی ان، کمیته هافمن از ترک سل خواسته تا در این بررسی ها شرکت کند ولی ترک سل تاکنون این کار را نکرده است.
شرکت ترک سل در بیانیه خود اعلام کرده است که گفتگوها با ام تی ان در ماه مارس خاتمه یافته و اکنون همه این گفتگوها بخشی از روند رسمی قضایی خواهد بود.
هیچ یک از دو شرکت ترک سل و ام تی ان به جزئیات این ادعاها اشاره نکرده اند ولی شبکه خبری بلومبرگ مدعی شده است که به متن شکایت ترک سل دسترسی پیدا کرده و در این متن، ادعاهایی چون “رشوه به مقامات”، “وعده کمک نظامی به ایران”، و “جلب رای اعضای سازمان ملل برای حمایت از برنامه هسته ای ایران” به چشم می خورد.

تکذیب دولت آفریقای جنوبی

دولت آفریقای جنوبی، روز پنچ شنبه (دوم فوریه) گزارش های منتشر شده مبنی بر اینکه از سوی شرکت ام تی ان، برای حمایت از برنامه هسته‌ای ایران تحت فشار قرار گرفته یا به ایران کمک نظامی کرده است را تکذیب کرده بود.
کلایسون مونیلا، سخنگوی وزارت امور خارجه آفریقای جنوبی روز جمعه چهاردهم بهمن ماه (سوم فوریه) در این باره گفته بود:” آفریقای جنوبی دارای سیاست خارجی مستقلی است و تحت نفوذ هیچ کشوری قرار ندارد.”
آفریقای جنوبی که تاکنون در پیوستن به تحریم هایی که کشورهای غربی علیه ایران اعمال کرده اند، تمایلی نشان نداده بود، اخیرا به حمایت آشکار از ایران پایان داده است.
در آن زمان هم به گفته مقام های شرکت ام تی ان، شرکت “ترک سل” آنها را متهم کرده بود که با تحت فشار گذاشتن مقامات آفریقای جنوبی راه را برای فروش تجهیزات نظامی به ایران هموار کرده اند.
به گفته ام تی ان، شرکت ترک سل همچنین گفته بود که شرکت ام تی ان با پرداخت رشوه به مقامات ایران و آفریقای جنوبی توانست در سال ۲۰۰۴ میلادی در مزایده ایرانسل در تهران برنده شود.
ارزش سهام شرکت ام تی ان، ۳۳ میلیارد دلار برآورد شده است.
این شرکت در ۲۱ کشور در آفریقا و خاورمیانه فعالیت دارد و مشترکان این شرکت در ایران ۳۲ میلیون نفر برآورد شده اند.




توقف ارسال قطعات یدکی به ایران از سوی دو شرکت خودرو سازی فرانسوی

شرکت خودرو سازی آمریکایی جنرال موتورز اعلام کرده که شرکت فرانسوی پژو – سیتروئن تامین قطعات به یک شرکت خودرو ساز ایرانی را متوقف کرده است.
این دو شرکت خودروساز حدود یک ماه پیش، با خرید هفت درصد از سهام پژو توسط جنرال موتورز، یک گروه مشترک صنعتی تشکیل دادند.
به گزارش بی بی سی، از زمان اعلام خبر تشکیل گروه صنعتی مشترک جنرال موتورز و پژو، سازمانی به نام “اتحاد علیه ایران هسته ای” موج تبلیغاتی را علیه طرف آمریکایی این معامله – یعنی شرکت جنرال موتورز – براه انداخته است. این سازمان و برخی گروه های دیگر مخالف حکومت ایران، گروه خوروساز فرانسوی پژو -سیتروئن را به خاطر سابقه فعالیتش در ایران محکوم می کنند.
حال جنرال موتورز با اعلام قطع صادرات لوازم یدکی پژو به ایران تاکید کرده که مشارکتش با خودروساز فرانسوی، کاملا از قوانین ایالات متحده آمریکا درباره بازرگانی با ایران تبعیت می کند.
سازمان “اتحاد علیه ایران هسته ای” در سال ۲۰۰۸ توسط سه دیپلمات ارشد سابق آمریکا، یعنی مارک والاس، ریچارد هالبروک و دنیس راس تاسیس شد. این سازمان هدف خود را جلوگیری از دستیابی ایران به تسلیحات هسته ای اعلام کرده است.
در بیانیه ای که توسط شرکت جنرال موتورز منتشر شده آمده است: “ما درباره این موضوع – یعنی فروش لوازم خودرو به ایران – با شرکت پژو گفتگو کرده ایم. ما می دانیم که آنها از مدتی قبل تصمیم به قطع تولید و توقف ارسال تجهیزات خود به ایران گرفته بودند. این تصمیم در حقیقت پیش از آغاز مشارکت ما با این شرکت اتخاذ شده است. توافق ما با آنها کاملا با قوانین آمریکا درخصوص بازرگانی با ایران تطبیق دارد و به هیچ نحوی سودی از این توافق عاید ایران نمی شود.”
به گزارش روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال، وزارت دارایی آمریکا از اظهار نظر درباره این بیانیه خوداری کرده است. ۲۷% از سهام شرکت جنرال موتورز به دولت آمریکا تعلق دارد.
شرکت پژو پیشتر اعلام کرده بود که در ایران سرمایه گزاری مستقیمی ندارد و تنها به شرکت ایران خودرو لواز یدکی می فروشد. به گفته سخنگوی این شرکت، سود حاصل از فروش این شرکت به ایران خودرو، ۱.۵ در صد از کل سود شرکت پژو در سال ۲۰۱۱ را تامین کرده است




آخرین اخبار از زندانیان و بازداشت شدگان آذربایجان

شنبه ۵ فروردین ۱۳۹۱، آیدین خواجه ای فعال دانشجویی هنگام خروج از منزل در تبریز بازداشت شد. وی در تماس با خانواده اش گفته است که دستگیری اش جهت گذراندن محکومیت حبس شش ماهه وی می باشد.
به گزارش خبرنگار کلمه، آیدین خواجه ای پیش از این نیز ۲۹ اردیبهشت سال ۸۹ بازداشت و ۱۶۰ روز در بازداشتگاه اداره اطلاعات تبریز تحت بازجویی بود وی در روز سه آبان ۸۹ با وثیقه ۲۲۰ میلیون تومانی آزاد شده و در دادگاه انقلاب تبریز به شش ماه حبس تعزیری محکوم شد.
وی پیش از این نیز در تابستان ۸۷ در رابطه با تشکیل جنبش دانشجویی توسط نهادهای امنیتی دستگیر و به شش ماه حبس محکوم شد که دوران محکومیت خود را سال گذشته سپری کرد.
هفتم فروردین ۱۳۹۱ طی قرار ابلاغ شده از سوی قاضی هاشم زاده معاون دادستان تبریز، قرار بازداشت دانشجویان زندانی دانشگاه تبریز به مدت دو ماه دیگر تمدید شده است.
در این قرار بازداشت اسامی روزبه سعادتی، محمد احدی و افشین شهبازی سه تن از دانشجویان دانشگاه تبریز به همراه ابراهیم رشیدی شاعر و نویسنده آذربایجانی ذکر شده است.
افشین شهبازی دانشجوی رشته کشاورزی به همراه ابراهیم رشیدی سوم بهمن سال گذشته-۱۳۹۰- در تبریز و در خانه ی دانشجویی شهبازی بازداشت شده اند. متعاقب آن روزبه سعادتی دانشجوی رشته ی اقتصاد و محمد احدی فارغ التحصیل رشته مهندسی کشاورزی نیز به تاریخ ۴ بهمن ۱۳۹۰ هر دو در منازل پدری خود در شهر میانه توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت شده اند.
محمد احدی، روزبه سعادتی و افشین شهبازی پس از سپری کردن ۵۰ روز در بازداشتگاه اداره اطلاعات تبریز و طی مراحل تحقیقات و بازپرسی ۲۴ اسفند سال گذشته به بند مالی زندان تبریز منتقل شده اند ولی ابراهیم رشیدی هنوز در بازداشتگاه اداره اطلاعات تبریز نگهداری میشود.
همچنین طی قرار دیگری که به مهرداد کرمی دانشجوی بازداشتی دانشگاه تبریز ابلاغ شده است بازداشت موقت وی به مدت ۲ماه دیگر تمدید شده است.
وی سوم دی ماه ۱۳۹۰ به هنگام پیاده شدن از سرویس دانشگاه از سوی مأمورین امنیتی بازداشت و پس از بازجویی در اداره اطلاعات تبریز به زنجان منتقل و مجددا به تبریز انتقال داده شد و در نهایت بیست و یک بهمن سال گدشته به زندان تبریز منتقل شد و اکنون در بند مالی زندان تبریز بسر می برد. مهرداد کرمی شهریور ماه سال نود نیز به دلیل شرکت در مراسم جشن تولد سعید متین پور در زنجان بازداشت شده بود.
لازم به ذکر است که بر اساس اظهارات جعفر افشارنیا که وکالت نامبردگان را بر عهده دارد، هنوز زمان برگزاری دادگاه نامبردگان مشخص نیست و وی نیز تاکنون موفق به مطالعه پرونده موکلانش نشده است.
علاوه بر افراد یاد شده آقایان معزالدین ایلاتی خامنه ، محمدرضا هادی ، شاهرخ زمانی ، محمد جراحی ، هوتن جاوید کیان ( وکیل خانم سکینه محمدی آشتیانی ) ، رسول بدلی نیز در زندان تبریز دوران محکومیت خود را سپری می کنند که شاهرخ زمانی با یازده سال محکومیت دارای بیشترین میزان محکومیت است.




سومین نوروز مهدی خدایی در زندان

مهدی خدایی از اعضای مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران و دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه آزاد شهر ری سومین نوروز خود را در زندان سپری می کند.
به گزارش ندای سبز آزادی این زندانی سیاسی که در حال حاضر در در بند ۳۵۰زندان اوین به سر می برد ۱٢ اسفند ٨٨، بازداشت شد و از ابتدای بازداشت در بند دو الف زندان اوین تحت شکنجه و فشار شدید برای قبول اتهامات واهی قرار گرفت.
وی تا مدت ها از حق ملاقات و تماس با خانواده ی خود نیز محروم بود و در این پرونده نیز با محکومیت سه سال زندان از سوی قاضی مقیسه مواجه شد.
خدایی در تاریخ ٢٩ آذر ٨٩، به بند ٣۵۰زندان اوین منتقل شد و از زمان بازداشت تاکنون از مرخصی محروم بوده است.
وی پیش از این نیز در تابستان ٨٧ بازداشت و پس از ٣٨ روز آزاد شد ه بود و در این پرونده با محکومیت چهار سال زندان از سوی قاضی صلواتی مواجه شد.
این فعال دانشجویی، در مجموع دو پرونده به هفت سال حبس محکوم شده است.




نماینده مجلس: کویت علاقه ای به گسترش رابطه با ایران ندارد

عضو گروه دوستی – پارلمانی ایران و کویت با تاکید بر وجود زمینه‌های موثر برای تعمیق و گسترش روابط بین دو کشور ایران و کویت، گفت: اگرچه تلاش‌هایی از طرف گروه پارلمانی ایران برای توسعه روابط پیگیری شد اما بی‌علاقگی طرف کویتی زمینه‌ای برای گسترش روابط فراهم نکرد.
عسگر جلالیان در گفت وگو با خانه ملت، با بیان اینکه در دور هشتم مجلس ۳ الی ۴ دیدار با سفیر کویت و اعضای پارلمان این کشور در تهران داشته ایم، افزود: با وجود چند دیدار در مدت ۴ سال، اما از آنجا که طرف کویتی به دلیل مسائل سیاسی تمایلی به برقراری ارتباط و تعامل بیشتر نداشت اقدام موثری در جهت تعمیق و گسترش روابط ایران و کویت صورت نگرفت.
نماینده مردم بوشهر در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در طول مجلس هشتم به دلیل بی‌علاقگی طرف کویتی ارتباط گروه دوستی- پارلمانی دو کشور از نظم و نسق قابل قبولی برخوردار نبود، ادامه داد: با این حال گروه دوستی – پارلمانی ایران چندین دیدار را با مقامات این کشور ترتیب داده و درباره تعمیق روابط سیاسی، ‌اقتصادی و تجاری مذاکرات خوبی انجام و تیم های اقتصادی موثری تبادل شد.
وی یادآور شد: علاوه بر این بنده به صورت انفرادی تعدادی از تجار کویتی را به بوشهر برده که در این بازدید چند تفاهم نامه همکاری بین تجار و سرمایه گذاران بوشهری و کویتی به امضا رسیده و در دستور کار قرار گرفت.
عضو کمیسیون انرژی در مجلس هشتم با تاکید بر وجود زمینه همکاری بین ایران و کویت، افزود: شاید اگر کویتی‌ها توجه و اهتمام بیشتری به فعال کردن گروه پارلمانی شان داشتند شاهد نتایج موثری در روابط دو کشور می بودیم اما به دلیل مسائل بین‌المللی این طور استنباط می شد که کویتی ها علاقه‌ای به گسترش روابط نداشتند.
عضو گروه دوستی – پارلمانی ایران و کویت در مجلس هشتم، درباره دستاوردهای گروه دوستی ایران و کویت در سال ۹۰، تصریح کرد: در سال ۹۰ هم همانند ۳ سال قبل هیچ تحرک خاصی از سوی طرف کویتی مشاهده نشد.
کویت با ۱۷ هزار ۸۱۸ کیلومتر مربع مساحت در منتهی الیه شمال غربی خلیج فارس واقع شده و با توجه به قرار گرفتن این کشور در مجاورت ایران، عربستان و عراق و نیز دارا بودن منابع غنی نفتی از اهمیت خاصی برخور دار است.
کویت کشوری امیرنشین است و خاندان الصباح از سال‌های متمادی بر این کشور حکومت می‌کنند و امیر فعلی آن شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح است و قوای سه گانه به نوعی تحت نظر وی اداره می شود.
در دیدارهایی که به طور معمول میان مسئولان و هیات های دو کشور ایران و کویت صورت می گیرد همواره بر این نکته تاکید شده که سطح روابط با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در حد انتظار نیست.
به بیان دیگر عوامل مختلفی از جمله تحولات منطقه‌ای و ملاحظات داخلی و خارجی طرف کویتی را شاید بتوان به عنوان عامل موثری در کندی پیشرفت روابط مورد انتظار در این رابطه برشمرد.
اوج تنش میان ایران و کویت ادعای رسانه های کویتی درباره کشف یک شبکه جاسوسی ایران در این کشور بود.
یک دادگاه کویتی سال گذشته، حکمی را درباره شبکه ای جاسوسی در کویت صادر کرد که رسانه های کویتی مدعی ارتباط این شبکه با ایران شدند.
این موضوع اگرچه از سوی ایران تکذیب شد اما کویت بازهم با تکرار ادعای خود در نهایت، ۳ دیپلمات ایرانی را از این کشور اخراج کرد. تهران هم بلافاصله در اقدامی متقابل ۳ دیپلمات کویتی را اخراج کرد. اتهامات کویت علیه ایران تا آنجا پیش رفت که هفته اول اردیبهشت ماه شیخ محمد السالم الصباح وزیر خارجه در گفت و گو با تلویزیون العربیه مدعی شد که یک حلقه جاسوسی ایران که سال گذشته در کویت کشف شد برای بمبگذاری در تاسیسات استراتژیک کویت مواد منفجره حمل می کرده است. او همچنین ایران را متهم به تلاش برای ساقط کردن حکومت بحرین کرد. کویت البته اشاره ای به مناطقی که استراتژیک خوانده نکرد.




مهدی تقوی: پول مفت در آوردن در اقتصاد، آسیب های اجتماعی به دنبال دارد

تقوی به بررسی وضعیت اقتصاد ایران در سال ۹۰ پرداخته  و معتقد است که پول مفت در آوردن در اقتصاد، آسیب های اجتماعی به دنبال دارد
وی که زمانی استاد حسینی وزیر اقتصاد بوده است می گوید که او سوالات زیادی در حوزه اقتصاد کلان می کرد و هیچگاه هم یاد نگرفت!
تقوی معتقد است : رییس کل بانک مرکزی بر اساس آن اختیار هایی که دارد حرف می زند اما وقتی ابزارش در اختیارش نباشد تا عمل کند، مردم حرف او را قبول نمی کنند. بر این اساس به مرور زمان به صحبت های رییس کل بانک مرکزی اعتماد نمی شود.
به گزارش کلمه از گفت و گوی تفصیلی این عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی با خبر آنلاین، وی در خصوص تاثیرات نوسان قیمت ارز می گوید: سفته بازی را رواج می دهد. عده ای در بازار کارشان همین شده که مدام پیش بینی می کنند و از این راه درآمد زیادی نصیب شان می شود. این پول مفت درآوردن در اقتصاد است که آسیب های اجتماعی فراوانی به دنبال خواهد داشت. یک عده ای از مردم حرفه شان را رها می کنند و می روند خرید و فروش دلار می کنند و سود زیادی نصیب شان می شود.
او در مورد یارانه های معتقد است: هدفمند شدن یارانه ها هم در زمان مناسبی اجرا نشد. وقتی یارانه ها هدفمند می شود که اقتصاد در وضعیت شکوفایی باشد. مردم شغل داشته باشند، درآمد خوب داشته باشند و بنگاه ها هم سود کنند. این اقدام در وضعیت رکودی صورت پذیرفت. مهم ترین مساله آن هم این بود که یارانه تولید پرداخت نشد و رکود تورمی ایجاد کرد چرا که هزینه تولید بالا رفت، منحنی عرضه به سمت چپ کشیده شد. در این حالت هم تورم ایجاد شد و هم یک سری از واحد های تولیدی از بین رفتند. شما اگر خانه ات را با حساب و کتاب درست اداره نکنی ورشکست خواهی شد حالا ممکن است چهار تا دکتری اقتصاد هم داشته باشید.
تقوی با اشاره به بحران های ارزی سال گذشته می گوید: ریشه آن به پیش از سال ۹۰ باز می گردد. در هر کشوری برای اینکه بانک ها سپرده مردم را جمع کنند باید نرخ بهره واقعی مثبت را ارائه کنند. وقتی تورم بالا می رود مسئولان اقتصاد باید نرخ بهره های اسمی بالا برده شود. در غیر این صورت هیچ آدمی نمی آید پولش را در بانک بگذارد و این پول در گذر زمان ذوب شود و در نهایت ارزش آن به قدری برسد که نتوان چیزی با آن خرید. به هر حال مردم عقل دارند. بر این اساس نرخ هایی که برای بانک و اوراق قرضه مشخص کردند سبب چنین رویدادی شد. طی سال ۸۹ و ۹۰ تورم به قدری بالا رفته بود که بانک ها نرخ های بهره منفی به مردم می دادند. شما وقتی که پول پس انداز داشته باشید و نخواهید در بانک سرمایه گذاری کنید با آن چه می کنید؟ پاسخ این سوال واضح است. این پول به بورس اوراق بهادار برده می شود. از آنجا که بورس و مسکن اوضاع خوشایندی نداشت پول به بازار ارز و سکه رفت. پس می توان گفت که ریشه آشفتگی بازار ارز و سکه به نیمه ابتدایی سال ۹۰ باز نمی گردد و می توان علت آن را پیشتر از سال ۹۰ مورد بررسی قرار داد.




کاهش ۳۸ درصدی دستمزد ایرانیان در بازار جهانی

به رغم تبلیغات دولت مبنی بر افزایش دستمزدها با احتساب قیمت ارز و ارزش پول ملی در قبال ارزهای رایج دنیا، ارزش واقعی دستمزد مزد بگیران ایرانی در بازار جهانی معادل ۳۶ درصد کاهش پیدا کرده است.
به گزارش خبر آنلاین، دولت در سالهای ۱۳۸۳ تا ۱۳۹۰ به طور متوسط سالانه حداقل دستمزد را حدود ۳۲ هزار تومان افزایش داده است ولی این افزایش به رغم آنکه بالاترین رشد حداقل دستمزد طی دو دهه گذشته محسوب می شود ولی در عمل می بینیم که این افزایش به نسبت بالا نتوانسته است دستمزد واقعی را افزایش دهد، که دلیل اصلی آن را باید در تورم شدید قیمت کالاهای مصرفی پیدا کنیم، تورمی که در سالهای اخیر در اقتصاد کشور جریان داشته است.
مقایسه حداقل دستمزد ۱۰۶ هزار تومانی در سال ۱۳۸۳ با حداقل دستمزد ۳۳۰ هزار تومان سال ۱۳۹۰ نشان می دهد، در این دوره شاهد سه برابر شدن حداقل دستمزد و افزایش ۲۲۴ هزار تومانی آن بوده ایم ولی اگر بر مبنای سال پایه ۱۳۸۳ نرخ دستمزد واقعی را بعد از کسر تورم سالانه محاسبه کنیم، واقعیت شکل دیگری به خود می گیرد. حداقل دستمزد ۱۰۶ هزار تومان سال ۸۳ در سال ۱۳۹۰ به ۱۲۰ هزار تومان رسیده است یعنی تنها ۱۴ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

مقایسه تغییرات حداقل دستمزد و رشد قیمت ها در کشور
سال ۱۳۸۳ ۱۳۸۴ ۱۳۸۵ ۱۳۸۶ ۱۳۸۷ ۱۳۸۸ ۱۳۸۹ ۱۳۹۰ ۱۳۹۱
حداقل دستمزد ماهیانه به نرخ جاری( هزار تومان) ۱۰۶ ۱۲۶ ۱۵۰ ۱۸۳ ۲۱۹ ۲۶۳ ۳۰۳ ۳۳۰ ۳۹۰
حداقل دستمزد ماهیانه به نرخ ثابت( هزار تومان) ۱۰۶ ۱۱۴ ۱۲۱ ۱۲۵ ۱۱۹ ۱۳۰ ۱۳۶ ۱۲۰ -
معادل دلاری دستمزد جاری ۱۲۱٫۱ ۱۴۰٫۰ ۱۶۲٫۵ ۱۹۵٫۷ ۲۲۶٫۵ ۲۶۳٫۵ ۲۹۱٫۳ ۲۴۴٫۴ -
معادل دلاری دستمزد واقعی ۱۲۱٫۱ ۱۲۶٫۷ ۱۳۱٫۱ ۱۳۳٫۷ ۱۲۳٫۱ ۱۳۰٫۳ ۱۳۰٫۸ ۸۸٫۹ -
شاخص دستمزد به نرخ ثابت  ۱۰۰ ۱۰۷٫۵ ۱۱۴٫۲ ۱۱۷٫۹ ۱۱۲٫۳ ۱۲۲٫۶ ۱۲۸٫۳ ۱۱۳٫۲ -
شاخص کل قیمت کالاها وخدمات مصرفی  ۱۰۰ ۱۱۰٫۴ ۱۲۳٫۵ ۱۴۶٫۲ ۱۸۳٫۳ ۲۰۳ ۲۲۸٫۲ ۲۷۴٫۳ -
نرخ تورم (درصد) ۱۵٫۲ ۱۰٫۴ ۱۱٫۹ ۱۸٫۴ ۲۵٫۴ ۱۰٫۸ ۱۲٫۴ ۲۰٫۲ -
منبع: بانک مرکزی و واحد تحقیقات ماهنامه «اقتصاد ایران»، سال ۹۰ برآورد شده توسط خبرآنلاین       
برای آنکه بدانیم دستمزد واقعی در اقتصاد ایران تا چه حد کاهش پیدا کرده است باید شاخص را بر مبنای دلار محاسبه کنیم؛ برای این کار باید دستمزد واقعی را به دلار تبدیل کنیم.
بر اساس قیمت دلار بازار آزاد گزارش شده توسط بانک مرکزی در سال ۱۳۸۳ هر دلار در این سال ۸۷۵ تومان قیمت داشته است و حداقل دستمرد ۱۰۶ هزار تومانی در آن سال معادل ۱۲۱ دلار در ماه بوده است.
در سال ۱۳۹۰ به طور متوسط هر دلار حدود ۱۳۵۰ تومان قیمت داشته است، به این ترتیب دستمزد جاری در این سال به ۲۴۴ دلار افزایش پیدا کرده است ولی دستمزد واقعی ۱۲۰ هزار تومان سال ۹۰ معادل ۸۸ دلار قدرت خرید پیدا می کند. یعنی به رقم رشد شدید حداقل دستمزد ارزش واقعی دستمزد مزد بگیران ایرانی در بازار جهانی معادل ۳۶ درصد کاهش پیدا کرده است.






دیدار اردوغان با رهبری در غیاب احمدی نژاد/ موضع دوگانه ایران و ترکیه در قبال بحران سوریه

کلمه: رهبری در دیدار با رجب طیب اردوغان بار دیگر بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از سوریه تاکید کرد و گفت به دلیل حمایت از خط مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی از سوریه دفاع خواهد کرد و با هر گونه دخالت نیروهای خارجی در امور داخلی سوریه به شدت مخالف است.
وی بار دیگر گفت: ما از اصلاحات در سوریه همواره حمایت می کنیم و اصلاحاتی که در سوریه شروع شده، باید ادامه یابد.
این در حالی است اردوغان پیشتر گفته بود که دولت سوریه در مسیری بسیار خطرناک و روی لبه شمشیر قرار دارد؛ راهی که در پایان آن پرتگاه است.
از نظر آنکارا، بشار اسد رئیس جمهور سوریه با شکست در اجرای اصلاحات دموکراتیک در مراحل اولیه بهار عرب، فرصت بقای خود را بر باد داده است و بشار اسد با این خصوصیات نمی تواند دوام بیاورد.
در این دیدار که در تالار آیینه حرم مطهر رضوی در مشهد مقدس برگزار شد، محمود احمدی نژاد حضور نداشت و محمدرضا رحیمی نخست وزیر ترکیه را همراهی می کرد.
این در حالی است که احمدی نژاد به استقبال اردوغان هم نرفته بود و صالحی بامداد چهارشنبه میزبان نخست وزیر ترکیه بود که به همراه دختر و همسرش راهی تهران شده بود.
پیش از سفر اردوغان به تهران گفته شد که وی حاوی پیام باراک اوباما برای رهبران ایران است و دیدار باراک اوباما و اردوغان در حاشیه کنفرانس کره جنوبی نیز بر این گمانه زنی قوت بخشید.
نخست وزیر ترکیه که از در بحران سوریه نقشی فعال در میان کشورهای غربی ایفا می کند، گفته بود که مساله دمشق از اصلی ترین محورهای مذاکرات وی در تهران است.
مساله ای که در دیدار کوتاه او با احمدی نژاد مطرح نشد و در این دیدار دو طرف با اشاره به روابط دوستانه و برادرانه ایران و ترکیه بر ضرورت حفظ و تعمیق مناسبات همه جانبه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی وگسترش حجم مبادلات تجاری میان دو کشور تاکید کردند.
اما سخنان آیت الله خامنه ای در مشهد نشان می دهد که بحران سوریه موضوع جدی گفت وگوهای اردوغان با رهبری بوده است.
آیت الله خامنه ای در دیدار با رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه و هیئت همراه وی همچنین با تاکید بر لزوم تعمیق بیش از پیش همکاریهای دو کشور خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران به طور جدی معتقد به گسترش همکاریها با ترکیه است و هرگاه دو کشور در زمینه مسایل مختلف با یکدیگر همراه بودند، این همراهی بسود ایران و ترکیه و همچنین دنیای اسلام بوده است.
رهبری با اشاره به نگاه ابزاری قدرتهای مسلط دنیا بویژه آمریکا به کشورهای منطقه مدعی شد: آمریکاییها هیچ ملتی را به عنوان ملت مستقل قبول ندارند.
آیت الله خامنه ای در ادامه گفت: آمریکاییها با همه کشورها اینگونه رفتار می کنند و بنابراین همواره باید در تصمیم گیریها مصالح کشورهای اسلامی در نظر گرفته شود.




پدر جواد علیخانی، دانشجوی زندانی: به فرزندم افتخار می کنم

پدر و مادر جواد علیخانی از روزهای زندان اهواز می گویند و از زندگی کارگری سختی که این روزها مسائل اقتصادی ان را سخت تر کرده، پدر از ظلم ها می گوید و مادر از افرادی که تهمت ضد انقلاب بودن به پسرش زده اند، اما هر دو در اوج خستگی محکم و با صلابت معتقدند که پسرش حق می گوید و به او افتخار می کنند.
مادر جواد علیخانی فعال دانشجویی در بند ۳۵۰ اوین می گوید: اعصابم را از دست دادم و خیلی حرص می خورم. دکتر می روم و خیلی قرص هم می خورم اما خوب نشدم. به خاطر جواد خیلی حرص خوردم. اما خدا را شکر می کنم که بچه ام را خوب تربیت کردم. اخلاقش خوب و است و من از خودم راضیم.
چند روز پیش کلمه خبر داده بود که این فعال دانشجویی که از روز پنج شنبه بارها به دلیل عارضه کلیه بارها بهداری اوین منتقل شده بود، روز یکشنبه به بیمارستان مدرس اعزام شد اما به دلیل نبودن تکنیسین سونوگرافی، بار دیگر در حالی که نگرانی از عفونت کلیه وی را تهدید می کند به زندان اوین بازگردانده شد.
در آن خبر آمده بود که جواد علیخانی به دلیل امتناع از زدن دست بند و پابند با تاخیر به بیمارستان اعزام شده و بلافاصله پس از بازگشت به بند ۳۵۰دچار حالت تهوع شد.
به گزارش کلمه، به گفته ی هم بندی های جواد علیخانی در این مدت بارها وی را به دادستانی برده اند و تاکید کرده اند که اگر نامه ی عفو را امضا کند می تواند به مرخصی برود اما وی نپذیرفت، تا آنجا که سال ۹۰ را نه در کنار خانواده اش بلکه در بند ۳۵۰ زندان اوین و در کنار باقی زندانیان سیاسی تحویل کرد.
جواد علیخانی، چندی پیش در نامه ای از زندان اوین خطاب به مادرش نوشته بود: “افسوس میخورم که فقط هفته ای یکبار می توانیم هم را ببینیم. آن هم از پشت دیوار های شیشه ای سرد اوین که با میله های آذین شده. در آن لحظه ملاقات که چشمان بارانی ات را می بینم، آتش به خرمن هستی ام می زند و تنها نفس های گرم وجودت است که مرا به وجد می آورد.”
جواد علیخانی، دانشجوی رشته دامپزشکی دانشگاه چمران اهواز، برای دومین بار، در دوم خرداد ١٣٨٩ بازداشت شد. این فعال دانشجویی پیش از این نیز در مهر ماه سال ٨۶ بازداشت و پس از ۱۱ ماه حبس در شهر اهواز، با قید وثیقه از زندان آزاد شده بود. وی در پاییز سال ١٣٨٧ در دادگاه انقلاب به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدید نظر به سه سال زندان کاهش یافت. وی که ماه های نخست محکومیت خود را در زندان های اهواز سپری کرده بود، پس از انتقال به تهران، هم اکنون در زندان اوین دوران محکومیت خود را می گذراند.
این گفت و گو یک ماه پیش انجام شده و متن کامل گفت و گو = با مادر جواد علیخانی را که به دلیل فضای خاص حاکم بر آن و احساسات مادر خسته و دلشکسته نیمه تمام ماند، پدر این زندانی سیاسی ادامه داد:
وقتی نامه ی آقا جواد را خواندید چه حسی داشتید؟
کدام نامه؟
همان نامه ای که چند وقت پیش برای شما نوشتند و در رسانه ها منتشر شد.
ما کامپیوتر و ماهواره نداریم. اصلا نامه ی بچه م را ندیدم. چی نوشته بود؟
بخشی از نامه را می خوانم و صدای گریه ی مادر آن سوی تلفن، خواندم را مختل می کند. کار ساده ای نیست. گاهی حرف زدن با یک مادر و خواندن جمله های پسرش در اوج دلتنگی آنقدر سخت می شود که ادامه ی گفتگو را ناممکن می کند…
“مادر عزیزم
روزهای دوشنبه که می شود با اینکه می دانم چه سختی هایی را متحمل می شوی و با کهولت سن رنج های مسیر کرج تا اوین را به جان می خری و در سرما و گرما و به هر وسیله خودت را به زندان می رسانی ، لحظه شماری میکنم و چشم انتظار حضورت هستم.
افسوس که تنها ٢٠ دقیقه رویت را می بینم. دقایقی که یک عمر برایم ارزش دارد و حضورت به من معنا می بخشد و لحظات پایانی ملاقات را به یاد می آورم که وجود نازنینت ققنوس وار می سوزد تا از خاکسترش ققنوسی جوان و باطراوت چون فرزندش بروید. اینگونه میشود که با دیدن این عشق در چشمانت احساس غرور می کنم و مهر مادری را در تک تک ذراتم حس میکنم و اینکه نگاهت سرشار از رازهایی ست که در دل داری و نمیگویی و من تنها می توانم به تفسیر و تاویل روی بیاورم که مضمون کلام و نگاهت می تواند این سخنان آهنگین باشد: کوچه ها منتظر بانگ قدم های تو اند/ تو از این برف فرود آمده دلگیر مشو..”
من جواد را خیلی دوست دارم. وقتی اهواز بود یکسال من تنها رفتم و آمدم اصلا خسته نشدم. گفتم به خاطر بچه ام من میروم. باور کنید گرسنه می رفتم و بر می گشتم اما به عشق دیدن جواد خسته نمی شدم. خدا می داند که خیلی تلاش کردم، ۱۵ روز اهواز بودم پرونده اش را درآوردم. البته به خودش نمی گفتم اصلا. فقط گفت مامان پول داری؟ گفتم دارم. نداشته باشم هم می گویم دارم که او حرص نخورد که من پول نداشته باشم. خدا کمکم کرده. من سواد ندارم که یک شماره بگیرم ولی خدا کمک کرد. بار اول با اتوبوس رفتم. جواد گفت راه سخته مامان با قطار بیا. گفتم من بلد نیستم گفت آدرس می دهم. قطار هم ارزونتر بود گفتم هرچه باشد من تحمل می کنم و به بچه ام سر می زنم. بچه ام آنجا تنها بود کسی نبود که برود حال او را بپرسد. وقتی هم که به تهران منتقل شد اول گفتم خدایا من چطور بروم و بیایم، بلد نیستم. اما چند بار که رفتم و آمدم یاد گرفتم. الان خدا را شکر راحتم. اما خودم اعصابم را از دست دادم و خیلی حرص می خورم. دکتر می روم و خیلی قرص هم می خورم اما خوب نشدم. به خاطر جواد خیلی حرص خوردم. اما خدا را شکر می کنم که بچه ام را خوب تربیت کردم. اخلاقش خوب و است و من از خودم راضیم.
آقای علیخانی از برخوردهای داخل زندان و رفتارهایی که با ایشان شده برای شما تعریف کردند تا حالا؟
نه تعریفی نمی کند. چون من یک مادر هستم و اعصابم ضعیف است و تحمل دردهایش را ندارم. یکدفعه که رفته بودم ملاقات گفتم چرا اینقدر لاغر شدی چرا صورتت اینطور شده؟ گفت که عیب ندارد و حرف را عوض کرد. اما هم بندیش به من می گفت پسر خیلی خوب و آرامی است. حتی به من نمی گوید که مثلا دلم تنگ شده.. فقط می گوید مامان برو ملاقات حضوری بگیر، برو مرخصی بگیر.
آیا برای مرخصی و ملاقات اقدام کرده اید؟
من خودم که سواد ندارم و فارسی نمی توانم حرف بزنم. از وقتی جواد را گرفتند می توانم کمی فارسی حرف بزنم. می روم دادستانی نامه بنویسم جواب نمی دهند می گویند برو تلفن بدهید تماس می گیریم. اما تماس نمی گیرند و من دوباره می روم دادستانی.
آقای علیخانی را چه زمانی بازداشت کردند؟
سال ۸۶ بازداشت شد. دانشجوی شهید چمران اهواز بود.
می دانید چرا؟
به خدا من نمی دانم. گفت من رفتم بیرون کتاب بخرم اطلاعات من را گرفت. اطلاعات گفت با ما همکاری کن تا آزادت کنیم. جواد گفت من همکاری نمی کنم. هر کاری بکنید هم همکاری نمی کنم. به خاطر همین ۱۱ ماه بلا تکلیف در اهواز نگهش داشتند. اول برادر بزرگش رفت نگفتند کجا است. بعد پدرش رفت و پیدایش کرد.
برخوردهای ماموران با شما چطور بوده است؟
چه بگویم من.. خودتان که بهتر می دانید. من کارت پدرش را بردم که جبهه رفته، نشان دادم به رییس دفترش. گفت من از این کارتها زیاد دارم. به من هم برخورد یه مقدار بلند حرف زدم و گریه کردم.
آیا در این مدت عضو دیگری از اعضا خانواده را تحت فشار گذاشته اند؟
یک دفعه اطلاعات آمد برادر بزرگش را برد و با او صحبت کردند. دانشگاه قبول شده بود تهران. بنده خدا ۲ میلیون خرج کرده بود اما موقع امتحان نگذاشتند امتحان بدهد. یک دفعه که من از اهواز آمدم کرج و دوباره برگشتم اهواز پسر بزرگم اعتراض کردم به آنها و گفت چرا مادر ما را اذیت می کنید به همین خاطر اطلاعات آمد و ازش تعهد گرفتند.
این روزها اوضاع بهتر است؟
وقتی که اهواز بود خیلی اعصابم داغون بود. اذیت می شدم. الان خدا را شکر که آمده تهران میروم آنجا ملاقات و خانواده ها را می بینم یک مقدار بهتر شدم. دلم تنگ می شود ولی افتخار می کنم. با فامیل هم قطع رابطه کردم به خاطر اینکه می گویند پسرت ضد انقلاب است. اما مهم نیست چون من می دانم پسرم ضد انقلاب نیست و ناحق نمی گوید.
پدر جواد علیخانی درخواست می کند گوشی را بگیرد، احساس می کند فشار عصبی روی همسرش زیاد شده و آزارش می دهد.
آقای علیخانی در خبرها درباره ی وضعیت جسمی آقای علیخانی خوانده ایم لطفا درباره ی در مورد آخرین وضعیت روحی پسرتان بفرمایید.
خب به نظر من روحیه اش ضعیف شده و هم به قول معروف در عذاب است. اگرچه سعی می کند که بروز ندهد جلوی ما، ولی من پدرم. پسرم را می شناسم. هرچقدر ما تعریف کنیم و خوبی بگوییم بالاخره زندان، زندان است. معلوم است در عذاب است.
مدتی که اعتصاب غذا کردند یک مقدار بهشان فشار آمده بود ولی بعد از آن بهتر است و زیاد نگران نیست. بعضی وقتها که مادرش میرود آنجا و دلتنگی می کند می گوید نگران نباش مامان اینها تمام می شود و این روزها می گذرد. خیلی ها هستند، فقط من نیستم.
آقا جواد به شما در مورد بازجویی هایی که داشتند و انفرادی ها برخورد ها چیزی گفته اند؟
در مورد انفرادی می گفت که زیاد فشار آوردند که بیا با ما همکاری کن اگر می خواهی ما به تو کمک کنیم. با ما همکاری کن که بر تو سخت نگیریم. جواد هم گفته نمی توانم به مردم حرفهای دیگر بزنم و دیگران را لو بدهم که بار خودم را سبک کنم. برای همین پسرم را یکسال در بازداشتگاه اهواز نگه داشتند.
شما تا به حال با مقامات قضایی دیداری داشتید؟
من هر جایی که بگویید غیر از دفتر رهبر نامه بردم. ولی نتیجه نگرفتم. از سال ۸۶ تا امسال ما دوندگی کردیم ولی هیچ. هرچه هم که می گویند الکی است. باور نمی کنم اگر حرف راست هم بگویند دیگر حرف آنها را باور نمی کنم. دیگر ته دروغ های اینها در آمد. ما رفتیم اهواز انتقالی گرفتیم آوردیم. به ما گفتند این دفعه اول است و اگر جرمش ۳ سال است نصفش که گذشت آزاد می کنند. ۱۱ماه و خرده ای که در اهواز مانده ۷ ماه دیگر که بماند آزادش می کنند. گفتند پارسال اول دی که آزاد است. ما هم با دلخوشی روزشماری کردیم خبری نشد. ۲۲ بهمن آمد خبری نشد. عید فطر امسال آمد گفتم صد در صد آزاد می شود. گفتند ۱۰۰ نفر زندانی سیاسی یکی هم این جواد است. از آن ۱۰۰ نفر ۵۰ نفر را آزاد کردند آنهایی بودند ۱۰ روز ۱ ماه از محکومیتشان مانده بود را به اسم سیاسی آزاد کردند. ولی نه حرفشان حرف نیست. ما از این مسئولین خیلی دروغ شنیدیم ولی عمل ندیدیم.
قطعا مصاحبه شما را مسوولین قضایی می خوانند چه صحبتی با آنها دارید.
هرچی در این مملکت به ضرر خودشان تمام می شود می گویند قانون. من چه بگویم به مقامات بالا؟ از بالا گرفته تا پایین عملی نیست حرفشان. ما دیگر انتظاری از اینها نداریم تمام شد.
وضعیت روحی و جسمی مادرشان چطور است؟
مادرشان دیگر تمام کرده هم از لحاظ روحیه و هم از لحاظ اذیت و آزار. من یک کارگرم. فشارهایی که روی ما است خیلی عصبی ترم کرده. مثلا می بینم حرص می خورم می گویم دیگر نمی آیم ملاقات پشت شیشه برم با هزار التماس یک کلمه بگویم که حالت چطور است آن را هم نمی خواهم. ولی مادرش تحمل نمی کند هر هفته می رود. شنبه یکشنبه می رود التماس می کند به دادستانی که ملاقات بگیرد. دوشنبه ها که ملاقات است صبح ساعت ۸ راه میفتد از کرج تا تهران. تابستان در گرما زمستان در سرما. در برف و باران می رود و می آید و می افتد. الان روزی ۵-۶ تا قرص اعصاب می خورد. هرجا هم که می رود می گویند برای اعصاب است. علت چیست؟ علتش همین آقا جواد بوده. اگر جواد اشتباهی کرده خب یک کم انصاف داشته باشید. جوان است. اما مقامات بالا هم ماشا الله نه گذشت دارند نه انصاف و نه رحم و مروت. ظالم کیست؟ هر کسی ظلم بکند می شود ظالم. قبلا هم ما شنیدیم ظالم و غیر ظالم مسلمان و شیعه و رحم و مروت و عدالت. الان هم همین حرفها است دیگر فرقی نمی کند که. آنها اینها را منافقین و فتنه گر حساب می کنند ما هم می گوییم ظالم و ظلم و… یزید و ابابکر و عثمان هم این ظلم را نکردند که اینها به این خانواده می کنند.
شما معتقدید آقا جواد اشتباهی کردند؟
نه آقا جواد اشتباهی نکرده. آقاجواد گفته در این مملکت اگر کسی بی سواد است حقش از بین می رود. ما دانشجوییم ما باید حرف بزنیم و مشکلات را بگوییم، نه اینکه سرمان را بیندازیم پایین و فقط دفتر و کتاب را نگاه کنیم.
مثلا چه حرف هایی را باید زد؟
در این مملکت این همه در آمد. ۳۰ میلیارد دلار را خودشان قبول کردند که رفته بعد ۱۰۰ تا از اون ۳۰ میلیارد ها رفته و حالا ما یکدانه نان بربری یا نان لواش ۲۵۰ تومنی نداریم تو مملکتمان بخوریم. مثلا جیره بندیه. ما الان فیش گازمان آمده ۱۵۸ تومان آقا به ما میگوید ما به شما یارانه می دهیم حق خودتان را بهتان میدهیم. چقدر؟! ۴۵ تومان؟ و یک نمونه پول گازمان آمده ۱۵۸تومان. من بقیه اش را از کجا بیاورم بدهم. پول آب می خواهد پول برق می خواهد پول تلفن می خواهد خرج خانواده می خواهد.. در این مملکت بیمه نیستیم، در آمد نداریم، بازنشستگی نداریم. کارگر روزانه ایم یک روز بتوانم بروم ۵تومان دارم یک روز نتوانم بروم نداریم. من چطور در این مملکت به این مسوولین دلم خوش باشد. مجبوریم و می گوییم “صل علی محمد یار امام خوش آمد”. اینا همه زبانی است عملی نیست قلبی نیست. اینها همه از ترس است. از واهمه است. از شکنجه دادن اینهاست. اینها شب ساعت ۱۱ در خانه را می زنند و آزار و اذیت می کنند که آقا بیا بیرون یا خانم بیا بیرون. آدم از ظلم می ترسد و این حرفها را می گوید. اگر من واقعا زن و بچه ام نباشد یک حرف هایی می زنم هرجایی هم که دوست داشتند ببرندم باز از این عذاب بهتر است. از ظلم و ستم بهتر است منتهی چاره ای نیست آدم راهی ندارد. الان مگر اعلام نمی کنند که این اقتصاد و این تحریم ها را فتنه گر ها پیش آوردند؟ یعنی چه؟ فتنه گر ها که به حساب شما یکیشان کروبی است، یکیشان هم موسوی، که آنها هم که گوشه زندانند. آنها چطوری آوردند؟
ما بالاخره شکنجه می شویم. آنها در زندان و ما هم در خانه در عذابیم. عذاب یعنی عذاب روحی. عذاب روحی این است که ما فکرمان پیش بچه مان است. با کارگری و با هزار مشکل بچه بزرگ کردیم دانشگاه برود و درس بخواند و کتاب و خرجش را تامین کن به امید آینده. حالا معلوم نیست آینده چه می خواهد بشود.
به عنوان یک پدر حس شما از این محکم ایستادن پسرتان چیست؟
کار بد و زشتی نکرده که آدم سر به زیر باشد. دزدی و قتل که نیست. خب هر کسی یک عقیده ای دارد حکومت یک عقیده دارد و ملت هم یک عقیده که با هم نمی خواند. هر کس یک نظریه ای دارد و می خواهد نظریه خود را بگوید. اینجوری است که حکومت هم با این سیاسی ها مخالف می شود.
شک نکنید که من به پسرم افتخار می کنم منتهی ما توانمان از لحاظ روحی جسمی و مالی ضعیف است. آدم از خودش زود خسته می شود. شما حساب کنید آدم هم از لحاظ مالی در عذاب باشد هم از لحاظ روحی عذاب بکشد زود خسته می شود. یا بگوید مثلا این زندگی را می خواهم چه کار کنم یا می گوید خدا به ما چند سال عمر داده این زندگی را می خواهم چه کار کنم. از این چیزها. این هم به خاطر عصبانیت و روحیه ضعیف شدن و عذاب کشیدن است. بله افتخار میکنم. این دانشجویان و این جوانها اعتراض کردند خب حالا همه هم زود موفق نمی شوند. یک روز بالاخره ۱۰تا مثل جواد ۲۰ تا مثل جواد بلند می شوند و این حرفها پایمال نمی شود. یک روز زنده می شود. چطور الان می گویند خون شهداست که این مملکت را زنده نگه داشته، همین حرفهای حق هم یک روز بالاخره اثر می گذارد در آینده. ناراحت نیستیم از جواد ناراحتی مان این است که ما کارگریم و نمی توانیم. هر هفته شنبه و چهارشنبه میریم دادستانی از ۹ صبح گرسنه و و تشنه و برف و سرما و گرما و شب. تو روستایی از کرج بلند شو برو تهران و زندان اوین. من هم کارگرم از کار می آیم خسته و کوفته ولی الحمد الله تحمل می کنیم و به خودمان هم افتخار می کنیم. روزی رسان خداست و هرچه خدا بخواهد همان می شود. این ظلم را تحمل میکنیم، خدای ما بزرگ است.




هرانا؛ محکومیت محمد حردانی، فعال فرهنگی عرب به ده سال حبس

خبرگزاری هرانا - دادگاه عمومی و انقلاب شهرستان اهواز در اوایل فروردین ماه سال نود و یک، "محمد حردانی" شهروند عرب اهوازی را به دلیل فعالیت فرهنگی در محله ملاشیه به ده سال زندان محکوم کرد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، خبرگزاری حقوق بشر ایران، محمد حردانی متاهل و ساکن محله محروم ملاشیه که نیروهای اداره اطلاعات آن را چند ماه قبل دستگیر کرده بودند، به ده سال حبس محکوم شد.
حردانی در طول بازداشت مورد شکنجه جسمی و روحی قرار گرفته و پس از تحمل زندان انفرادی اکنون برای گذراندن ده سال محکومیت به زندان کارون منتقل شده است.
اواخر اسفند ماه سال نود نیز تعدادی از فعالان عرب به زندان و اعدام محکوم شده بودند. طه حیدریان فرزند رحیم (۲٨ ساله) از محله ملاشیه، ناصر حیدریان فرزند رحیم (۲۱ ساله) از منطقه ملاشیه، عباس حیدریان فرزند جاسم (۲۴ ساله) از منطقه ملاشیه، علی شریفی (۲۵ساله) از ملاشیه، هر کدام به ۱۰ سال زندان و اعدام محکوم شدند.
امیر معاوی (۲۴ ساله) از محله گلستان اهواز به ٣٨ سال زندان در تبعید در استان مازندران محکوم شد. عباس حیدری (۲۶ ساله) فرزند عبدالحسن از اهالی ملاشیه نیز به ۱٨ سال زندان در تبعید در استان مازندران محکوم شد.
قبل از این رخداد، بیش از هفتاد تن از فعالان سیاسی عرب در شهرهای شوش، اهواز و حمیدیه دستگیر شدند. سازمان های جهانی فعال در زمینه حقوق بشر همچون دیده بان حقوق بشر و عفو بین الملل با انتشار بیانیه هایی خواستار برگزاری محکامات عادلانه برای بازداشت شدگان بودند.




رویترز از توقف فعالیت این خبرگزاری در ایران خبر داد

خبرگزاری هرانا - خبرگزاری رویتر روز پنجشنبه اعلام کرد در پی پخش ویدئوی زنان "نینجا" Ninja، معاونت رسانه‌های خارجی وزارت ارشاد کارت خبرنگاری ۱۱ کارمند این خبرگزاری در ایران را ضبط کرده است.
به گزارش رادیو فردا، مذاکرات با مقامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ایران بر سر این موضوع در جریان است.
رویترز اعلام کرده است که در پی شکایت باشگاه ِ زنان نینجا در کرج، اشتباه مورد اعتراض آن‌ها را اصلاح کرده است.
خبرگزاری رویترز در این مورد گزارش داد: در ابتدا این ویدئو با عنوان "هزاران زن ِ نینجا به عنوان تروریست در ایران آموزش می‌بینند" منتشر شد، که بعدأ به صورت "سه هزار زن در ایران به عنوان نینجا آموزش می‌بینند"، اصلاح شده است.
مقام‌های رسمی جمهوری اسلامی هنوز در این مورد ابراز عقیده نکرده‌اند.