۱۳۹۱ فروردین ۱۱, جمعه

مهمترین خبرهای روز جمعه بخش دوّم، تحلیل ها و آخرین گزارشات از اعتراضات، بازداشتها، زندان، و بیدادگاهها --- بیانیه ها


اتحادیه عرب در بیانیه پایانی نشست بغداد نسبت به هر گونه دخالت خارجی در سوریه هشدار داد و از دولت و اپوزیسیون این کشور خواست به خشونت پایان دهند. کشورهای عضو "بریکس" نیز در مورد بحران سوریه چاره‌اندیشی کردند.
خبرگزاری آلمان نخستین گردهمایی اعضای اتحاد‌یه‌ی عرب پس از "بهار عربی" را "اجلاس هشدار" نامیده است. در گزارش این خبرگزاری آمده است که از ۲۲ کشور عضو اتحادیه تنها سران ۹ کشور حضور داشته‌اند که آنها نیز در رابطه با سوریه به هشدار و پند و اندرز بسنده کرده‌اند.
این نشست روز پنجشنبه (۲۹ مارس / ۱۰ فروردین) پس از ۲۰ سال در بغداد برگزار شد. از جمله ویژگی‌های این جلسه شرکت امیر کویت و عمرالبشیر رئیس جمهور تحت تعقیب بین‌المللی سودان و غیبت رهبران عربستان سعودی و قطر بود. عربستان و قطر خواهان برخورد شدید با سوریه هستند در حالی که اکثر کشورهای شرکت کننده در اجلاس، مایلند بحران سوریه تنها از طریق مذاکره حل شود. آنها در بیانیه‌ی پایانی خود نسبت به هر گونه دخالت خارجی در سوریه هشدار دادند و از دولت و اپوزیسیون این کشور خواستند، به خشونت پایان دهند و به مذاکره بنشینند.

کوفی عنان در پکن. او موفق شده است موافقت چین و روسیه را با طرح خود جلب کند.
نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب، پس از پایان اجلاس در جمع خبرنگاران از بشار اسد، رئیس جمهور سوریه خواست، طرح صلح کوفی عنان، نماینده‌ی اتحادیه عرب و سازمان ملل متحد در امور سوریه را بپذیرد و مفاد آن را هر چه سریع‌تر پیاده کند.
روز سه‌شنبه (۲۷ مارس) خبر رسید که رژیم سوریه با طرح عنان موافقت کرده است. یکی از سخنگویان عنان در چین با اعلام این خبر گفت در طرح صلح دبیرکل پیشین سازمان ملل تاکید شده است که آتش‌بس میان گروه‌های درگیر باید هر چه زودتر برقرار شود و سلاح‌های سنگین نیز به‌سرعت از شهرها و مناطق مسکونی خارج شوند.
این طرح همچنین خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان ناآرامی‌های یک سال گذشته و اجازه ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به‌شهروندان مناطق بحران‌زده سوریه است.

نشست سران کشورهای "بریکس"
همزمان با اجلاس اتحادیه عرب، رهبران قدرت‌های نوظهور اقتصادی عضو گروه موسوم به بریکس (چین، برزیل، هند، آفریقای جنوبی و روسیه) چهارمین نشست خود را در شهر دهلی نو برگزار کردند. شرکت کنندگان علاوه بر تقویت مبادلات تجاری و حمایت از برنامه‌ریزی برای تشکیل یک بانک توسعه مشترک، به بحران سوریه نیز پرداختند.
کشورهای عضو بریکس نیز خواهان حل بحران سوریه از طریق مذاکره هستند، به همین دلیل با هر گونه دخالت خارجی در سوریه مخالفند. در بیانیه‌ی پایانی این نشست آمده است: «ما نیز مانند سازمان ملل و اتحادیه عرب خواهان حل بحران سوریه از طریق مذاکرات سیاسی هستیم.» در این بیانیه از دولت و اپوزیسیون سوریه خواسته شده است که بدون دخالت خارجی، بحران کشور خود را پایان دهند.
اما نیروهای اپوزیسیون سوریه حاضر نیستند با دولت مذاکره کنند. در پیامی که از جانب "کمیته‌ی هماهنگی انقلاب سوریه" صادر شد، تاکید شده است: «ملت سوریه در ۶ ماه گذشته بارها گفته است که مخالف هر گونه گفت‌وگو با جنایتکاران است».

ادامه‌ی خشونت
در این حال روز پنجشنبه نیز درگیری میان نیروهای دولتی و اپوزیسیون در سوریه ادامه داشت. خبرگزاری آلمان به نقل از مخالفان رژیم بعث گزارش داد که در زد و خوردهای روز پنجشنبه ۳۶ نفر جان باخته‌اند که بیشتر آنها در حرکت‌های اعتراضی حمص، دمشق و ادلیب شرکت داشته‌اند. در حماء و حلب نیز دست کم ۴ تن از نظامیان طرفدار اسد کشته شدند. از آنجایی که دولت سوریه خبررسانی در باره‌ی ناآرامی‌ها را ممنوع کرده است، امکان بررسی دقیق و مستقل اتفاقات این کشور وجود ندارد.

معاون وزیر امورخارجه روسیه گفته است که اسرائیل "خطر ایران هسته‌ای" را بزرگ جلوه می‌دهد؛ اما به نظر او شرایط به قدری "خطرناک" است که هر خطای کوچکی می‌تواند به درگیری نظامی منجر شود.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امورخارجه روسیه، روز پنجشنبه (۲۹ مارس/۱۰ فروردین) در گفت‌وگویی با خبرگزاری رویترز گفت که نگرانی از امکان حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران به مراتب بیشتر شده است.
ریابکوف که در وزارت خارجه روسیه، مسئول امور ایران شناخته می‌شود، ابراز امیدواری کرد که دور تازه‌ی گفت‌وگوها که قرار است ماه آینده میان جمهوری اسلامی و شش قدرت جهانی برگزار شود، خطر حمله نظامی را دور کند. گفت‌وگوهای ایران با اعضای دایمی شورای امنیت و آلمان (معروف به گروه پنج به اضافه یک) از بیش از یک سال پیش قطع شده است.
"مبالغه در خطر ایران"
سرگئی ریابکوف گفت: «به نظر من همکاران اسرائیلی ما خطر ایران را بزرگتر از آن چه هست، جلوه می‌دهند.» او توضیح داد: «هیچ گواه روشنی در دست نیست که نشان دهد جمهوری اسلامی به راستی به دنبال تولید بمب اتمی است.» او تأکید کرد: «روسیه هنوز قویا معتقد است که هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد برنامه هسته‌ای ایران ماهیت تسلیحاتی دارد.»
اما این مقام روسی تأکید کرد که سرسختی ایران در ادامه برنامه هسته‌ای، با وجود ۴ قطعنامه شواری امنیت، این نگرانی را افزایش داده است که این مناقشه سرانجام به درگیری نظامی منجر شود.
آقای ریابکوف ابراز نگرانی کرد که اگر اقدامات تحریمی علیه ایران و گفت‌وگوهای دیپلماتیک با جمهوری اسلامی به نتیجه نرسد، نمی‌توان از اقدام اسرائیل و ایالات متحده به حمله‌ای نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران جلوگیری کرد. او با اشاره به رزمایش‌های اخیر اسرائیل، تصریح کرد: «وضعیت از چند ماه پیش بدتر و خطرناک‌تر شده است.»
ریابکوف افزود: «وضعیت چنان تنش‌آلود است که تنها خطایی کوچک یا حتی یک پیش‌آمد تصادفی، می‌تواند به درگیری نظامی منجر شود.»

علی‌اکبر صالحی و سرگئی لاوروف، وزیران امورخارجه ایران و روسیه
ریابکوف گفت که باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا، امیدوار است که آغاز دور تازه مذاکرات با ایران، خطر جنگ را از منطقه دور کند، و روسیه نیز همین امید را دارد. او افزود حال وظیفه دولت ایران است که نشان دهد آماده پاسخگویی به تقاضاهای "آژانس بین‌المللی انرژی اتمی" و همچنین شورای امنیت سازمان ملل است.
به نظر قدرت‌های غربی ایران با صداقت و صمیمیت با جامعه جهانی همکاری نمی‌کند و تمام فعالیت‌های هسته‌ای خود را با شفافیت کامل به "آژانس اتمی" گزارش نمی‌دهد.
"عدم تعیین مهلت"
سرگئی ریابکوف گفت که ایران همکاری خود را با "آژانس بین‌المللی انرژی اتمی" افزایش داده و مصمم است که جامعه بین‌المللی را متقاعد سازد که به دنبال تولید بمب هسته‌ای نیست. به نظر مقام روسی این حرکت ایران، باید اعضای دایمی شورای امنیت به اضافه آلمان (گروه پنج به اضافه یک) را به "آمادگی متقابل" برای گفت‌وگوهای جدی و سازنده سوق دهد.
معاون وزیر خارجه روسیه درباره مذاکرات ایران با شش قدرت جهانی تصریح کرد: «ما تنها درباره آغاز یک روند صحبت می‌کنیم.» جمهوری اسلامی گفته است که انتظار دارد دور بعدی مذاکرات در ۱۳ آوریل آغاز شود.
در دور پیشین که در ژانویه ۲۰۱۱ برگزار شد، گفتگوها به خاطر اختلاف نظر شدید متوقف شد. هدف کشورهای بزرگ این بود که ایران را متقاعد سازند که به برنامه غنی‌سازی اورانیوم پایان دهد؛ اما ایران بر حق خود به دستیابی بر انرژی هسته‌ای برای مقاصد مسالمت‌آمیز پافشاری می‌کند.
ریابکوف که به همراه دمیتری مدودف، رئیس جمهور روسیه، برای شرکت در کنفرانس بریکس به دهلی‌نو رفته است، به خبرگزاری رویترز گفت: «روشن است که برای چنین روندی نمی‌توان مهلت تعیین کرد.»
او گزارش برخی از خبرگزاری‌ها مبنی بر تعیین مهلت برای حکومت ایران را تکذیب کرد. برخی از خبرگزاری‌ها در نیمه ماه مارس گفته بودند که هیلاری کلینتون وزیر خارجه ایالات متحده، از روسیه خواسته است به ایران تذکر دهد که مذاکرات ماه آوریل آخرین فرصتی است که برای حل مناقشه هسته‌ای به ایران داده می‌شود.
ریابکوف گفت: «ما هرگز چنین پیامی برای مقامات ایران نفرستاده‌ایم.» پیش از این ایالات متحده نیز این شایعه را تکذیب کرده بود.
تأکید بر دیپلماسی

روسیه که در راه‌اندازی نخستین نیروگاه هسته‌ای ایران در بوشهر، به این کشور کمک کرده است، در موضعی ملایم‌تر قرار دارد. روسیه معتقد است که فشار بیشتر بر جمهوری اسلامی سازنده نیست. این درحالی است که نیروهای غربی به روسیه هشدار می‌دهند که ایران در حال وقت گرفتن و بازی با زمان است.
روسیه با اعلام ۴ قطعنامه تحریمی علیه ایران همراهی کرده است، اما با فشارهای بیشتر بر جمهوری اسلامی مخالف است. روسیه اعتقاد دارد که باید در مذاکرات گام به گام ایران را به عقب‌نشینی‌های تدریجی وادار کرد و هر بار بخشی از تحریم‌ها علیه ایران را لغو کرد.
به گفته ریابکوف، پیشنهاد روسیه این است که در اولین گام از ایران خواسته شود از نصب دستگاه‌های سانتریفوژ بیشتر در تأسیسات هسته‌ای خودداری کند. در عوض قدرت‌های بزرگ باید از اعلام تحریم‌های بیشتر خودداری ورزند.
کشورهای عضو گروه بریکس، در نشست اخیر خود در دهلی‌نو با فشارهای بیشتر بر جمهوری اسلامی و همچنین با هر گونه اقدام نظامی غرب یا اسرائیل برای پایان دادن به "بحران در سوریه و ایران" مخالفت کرده و نسبت به "عواقب فاجعه‌بار" آن هشدار دادند.
از نزدیک به سه ماه پیش شایعه احتمال حمله نظامی اسرائیل به تأسیسات اتمی ایران با هدف درهم کوبیدن آنها و به تعویق انداختن دستیابی تهران به بمب اتمی مطرح شده است. گفته می‌شود که مقامات اسرائیلی خود در پخش این شایعه دخالت دارند.
ایالات متحده و متحدانش، به‌ویژه اسرائیل، سوء‌ظن دارند که جمهوری اسلامی به دنبال ساخت تسلیحات اتمی است، اتهامی که همواره از سوی مقامات جمهوری اسلامی رد شده است.

رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با نخست وزیر ترکیه گفت: «جمهوری اسلامی ایران قویا با هر طرحی که آمریکایی‌ها در ارتباط با مسایل سوریه مبدع آن باشند مخالف است.» ترکیه بارها سرکوب مخالفان در سوریه را محکوم کرده است.
به گزارش خبرگزاری ایسنا روز پنجشنبه (۱۰ فروردین/۲۹ مارس) آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار با نخست‌وزیر ترکیه و هیات همراه او گفته است که جمهوری اسلامی ایران از سوریه به دلیل حمایت از "خط مقاومت" در برابر اسرائیل دفاع خواهد کرد و «با هر گونه دخالت نیروهای خارجی در امور داخلی سوریه به شدت مخالف است».
در حالی که ترکیه بارها سرکوب مخالفان در سوریه را محکوم کرده، آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در دیدار با نخست وزیر ترکیه گفته است: «جمهوری اسلامی ایران قویا با هر طرحی که آمریکایی‌ها در ارتباط با مسایل سوریه مبدع آن باشند مخالف است.»

آقای خامنه‌ای همچنین افزوده است: «ما از اصلاحات در سوریه همواره حمایت می‌کنیم و اصلاحاتی که در سوریه شروع شده، باید ادامه یابد.»
رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه، روز چهارشنبه ۹ فروردین در راس هیاتی وارد تهران شده بود. نخست وزیر ترکیه پس از دیدار با علی لاریجانی، رئیس مجلس، محمود احمدی‌نژاد و دیگر مقامات ایران، راهی شهر مشهد شد تا با آیت‌الله خامنه‌ای دیدار کند.
با آن‌که مذاکرات رجب طیب اردوغان با مقامات جمهوری اسلامی ایران پشت درهای بسته صورت گرفته اما به گزارش خبرگزاری‌های داخل ایران، نخست وزیر ترکیه با هدف مذاکره بر سر موضوعاتی همچون مناقشه‌ی بین‌المللی سوریه و مذاکرات هسته‌ای به ایران سفر کرده است.
به گزارش سایت رادیو و تلویزیون دولتی ترکیه (TRT)، رجب طیب اردوغان در دیدار روز پنجشنبه با محمود احمدی‌نژاد موضع روشن و صریح ترکیه درخصوص وقایع خشونت‌بار در سوریه را به رئیس جمهور ایران ابراز کرده بود.
سیاست متفاوت ایران و ترکیه در قبال سوریه
سیاست ایران و ترکیه در قبال وقایع سوریه متفاوت است. در حالی که مقامات ایران بارها از دولت سوریه حمایت کرده‌اند، هم‌زمان با افزایش خشونت‌ها و سرکوب معترضان در سوریه، ۱۷ هزار نفراز شهروندان این کشور به ترکیه پناهنده شده‌اند.
مخالفان سوریه و کشورهای غربی جمهوری اسلامی ایران را متهم می‌کنند با ارسال تسلیحات و اعزام نیروهای امنیتی به رژیم سوریه در سرکوب معترضان و مخالفان دست دارد.
در میان این پناجویان فراریان ارتش نیز حضور دارند. برخی از این افراد تحت عنوان "ارتش آزاد سوریه" در خاک ترکیه مستقرند و از آن جا عملیات خود را سازماندهی می‌کنند.
مقام‌های رسمی ترکیه با حمایت از طرح اتحادیه عرب برای پایان خشونت‌ها در این کشور، بارها از بشار اسد خواسته بودند زمینه حضور ناظران بین‌المللی برای ورود به سوریه و کمک به حل بحران در این کشور را فراهم کند.
رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، روز جمعه ۲۶ اسفند ۱۳۹۰ در آنکارا اعلام کرده بود که کشورش شرایط موجود برای ایجاد منطقه امن را در مرز با سوریه بررسی می‌کند.




دیدار اوباما و گیلانی در سئول.
در حالی که نمایندگان پارلمان پاکستان در رابطه با ‌روابط دو کشور به رایزنی نشسته‌اند، دولت این کشور اعلام کرد که خواهان بهبود روابط خود با آمریکاست. همزمان در حمله‌ نیروهای مسلح در بلوچستان ۶ نفر کشته شدند.
روز پنجشنبه (۲۹ مارس / ۱۰ فروردین) یکی از نمایندگان پارلمان پاکستان که نخواست نامش فاش شود به خبرگزاری رویترز گفت: «چهار روز است که ما بی‌هدف بحث و گفت‌وگو می‌کنیم و نمی‌دانیم چه تصمیمی برای آینده‌ی روابط پاکستان و آمریکا بگیریم».
او یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی پارلمان است که برای بررسی روابط پاکستان و آمریکا پشت درهای بسته به شور نشسته است. از جمله موضوعات مورد بحث این کمیسیون، استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی علیه شورشیان در مناطق مرزی و بازگشایی راه‌های زمینی برای ارسال کمک به نیروهای ناتو در افغانستان اعلام شده است.
دولت پاکستان پس از حمله‌ی اشتباهی آمریکا به یکی از پاسگاه‌های مرزی ارتش این کشور در ماه نوامبر، اجازه‌ی عبور نیروهای ناتو از پاکستان به افغانستان را لغو کرد. در این حمله ۲۴ سرباز پاکستانی کشته شدند.
مذاکرات دیپلماتیک و نظامی

حمله‌ی هواپیماهای بی‌سرنشین به مظنونان در مناطق مرزی یکی از موضوعات مورد بحث پارلمان پاکستان است.
به موازات نشست کمیسیون امنیت ملی پارلمان، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا با یوسف رضا گیلانی، نخست‌وزیر پاکستان ملاقات کرد. در این ملاقات که روز سه‌شنبه (۲۷ مارس/۸ فروردین) در آستانه‌ی نشست انرژی هسته‌ای در سئول، پایتخت کره‌ی جنوبی صورت گرفت، اوباما ابراز امیدواری کرد که روابط دو کشور بهبود یابد و پاکستان برای امنیت نیروهای ایالات متحده در افغانستان اهمیت قائل شود.
روز چهارشنبه (۲۸ مارس) نیز ژنرال اشفق پرویز کیانی، فرمانده‌ی ارتش پاکستان، با جیمز ماتیس و جان آلن، ژنرال‌های ارتش آمریکا دیدار و گفت‌وگو کرد. موضوع گفت‌وگو، پژوهش در باره‌ی حمله‌ی ارتش آمریکا و کشته‌شدن ۲۴ سرباز پاکستانی در نوامبر سال گذشته بود.
جرج لیتل، سخنگوی پنتاگون، در جمع خبرنگاران ابراز امیدواری کرد که این مذاکرات باعث بازشدن راه‌های زمینی برای نیروهای ناتو به افغانستان شوند. او از اعلام جزییات نشست فرماندهان ارتش خودداری کرد.
کشتار ادامه دارد
همزمان با مذاکرات مقامات بلندپایه‌ی دولتی و نظامی، حمله‌های مسلحانه در پاکستان ادامه دارند. روز پنجشنبه (۲۹ مارس) چهار مسلمان شیعه و دو کارمند سازمان ملل متحد در ایالت بلوچستان پاکستان کشته شدند.

مهاجمان موتورسوار در کویته، مرکز این ایالت، به یک مینی‌بوس حمله کردند و ۴ تن از مسافران را کشتند و هفت نفر را زخمی کردند. به گفته‌ی مقامات محلی، سرنشینان اتوبوس مسلمان شیعه بوده‌اند.
در همین روز در منطقه مستونگ بلوچستان نیز دو کارمند محلی فائو (سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد) به ضرب گلوله‌ی فردی ناشناس کشته شدند. تا کنون انگیزه این حملات مشخص نشده و هیچ‌گروهی مسئولیت این عملیات تروریستی را به عهده نگرفته است.
شورشیان بلوچستان پاکستان فعالیت مسلحانه‌ی خود را در سال ۲۰۰۴ آغاز کردند. آنها خواستار سهم بیشتری از درآمد نفت و گاز این منطقه هستند. علاوه بر آنها، نیروهای طالبان نیز در این منطقه فعالیت چشمگیری دارند.


کارشناسان نظامی و تحلیل‌گران سیاسی اسرائیل می‌گویند که مردم این کشور بدرستی از خطرات جنگ احتمالی با ایران آگاهی ندارند. به گفته آنان حملات تلافی‌جویانه موشکی ایران می‌تواند به اسرائیل آسیب‌های جدی وارد کند.
در حالی‌که خطر رویارویی نظامی میان اسرائیل و ایران افزایش یافته است، دولت بنیامین نتانیاهو به مردم اسرائیل اطمینان می‌دهد که در صورت اقدامات تلافی‌جویانه ایران، تعداد قربانیان غیرنظامی در اسرائیل محدود خواهد بود. این پیام‌ها در پاسخ به نگرانی فزاینده مردم اسرائیل درباره بروز جنگ با ایران و دیگر دشمنان این کشور است.

سامانه پدافند موشکی اسرائیل موسوم به "گنبد آهنین"
اوزی روبین، کارشناس بلندپایه اسرائیلی ادعای برخی مقامات این کشور مبنی بر ناتوانی نظامی ایران را رد کرد. این کارشناس که مسئولیت پدافند موشکی اسرائیل را حدود ۱۰ سال برعهده داشته، گفت که موشک‌های ایرانی قادرند آسیب‌های مهمی به اهدافی در اسراییل وارد کنند.
کمبود اطلاعات مردم اسرائیل از یک جنگ احتمالی
به گفته کارشناسان بسیاری از شهروندان اسرائیلی بدرستی نمی‌دانند که جنگ با ایران چه خطری برای آنان به همراه خواهد داشت. دلیل این امر نیز بی‌اطلاعی آنان از توان موشک‌های ایران برای تخریب اهداف اقتصادی و مراکز تصمیم‌گیری در این کشور است.
به گفته یوسی آلفر، مشاور مسايل استراتژیک و سرپرست پیشین مرکز تحقیقات استراتژیک در دانشگاه تل‌آویو «خواب مردم اسرائیل از بابت جنگ با ایران آشفته نشده، زیرا بر خلاف حملات انتحاری در ده‌های گذشته این امر بدل به موضوعی نگران‌کننده برای افکار عمومی اسرائیل نشده است.»
 وی درباره کمبود اطلاعات پیرامون جنگ احتمالی میان اسرائیل و ایران می‌گوید: «برای افکار عمومی اسرائیل سناریوی چنین جنگی بسیار مبهم است و بدین دلیل افکار عمومی قادر به تمرکز درباره این رویارویی نظامی نیست.»
آلوف بن، سردبیر روزنامه هاآرتص در یک مصاحبه با خبرگزاری "آی‌پی‌اس" گفت: «مردم اسرائیل در حال حاضر آمادگی روحی برای رویارویی نظامی با ایران را ندارند، اما این وضعیت می‌تواند در طی یک شب دگرگون شود.» وی نیز تاکید کرد که دلیل آرامش در فضای افکار عمومی اسرائیل به خاطر اظهارات مقامات رسمی است که «خطر اقدامات تلافی‌جویانه ایران را بسیار محدود عنوان می‌کنند.»
بهبود دقت موشک‌های ایران
اوزی روبین، کارشناس موشکی تاکید می‌کند که "خبر بد" برای اسرائیل این است که ایران به سرعت دقت‌هدف‌گیری موشک‌های بالیستیکی خود را افزایش داده است. این کارشناس پدافند موشکی می‌افزاید: «موشک‌های ایران تنها با خطایی چند متری قادر به تخریب اهداف خود هستند.» به گفته وی ایران می‌تواند به زیرساخت‌ها و مراکز اداری اسرائیل آسیب جدی برساند. وی می‌افزاید: «اگر دولت و نهادهای تصمیم‌گیری فلج شوند، پیشبرد جنگ برای نظامیان بسیار مشکل خواهد شد.»

Pictures of the Iranian television network Al-Alam shows the launch of the upgraded version of the Iranian Shahab-3 missile in southern Iran, 09 July 2008. The missile reportedly has a range of up to 2,000 kilometres and is capable of reaching any part of Israel. The air force commander of IranÒs paramilitary Revolutionary Guards, General Hossein Salami, said Iran has fired nine missiles for showing just a part of national defence capacity to those who have recently threatened Iran. EPA/IRANIAN TV AL-ALAM / HANDOUT EDITORIAL USE ONLY +++(c) dpa - Bildfunk+++
برخی تحلیل‌گران اسرائیلی پیشتر توصیه کرده بودند که نیروی هوایی اسرائیل در یک عملیات پیشگیرانه تاسیسات موشکی ایران را منهدم کند، اما به گفته روبین این امر به سادگی میسر نیست، زیرا موشک‌های دوربرد ایران از طریق واحدهای سیار پرتاب می‌شوند و شناسایی دقیق محل استقرار آن‌ها دشوار است.
روبین می‌افزاید که سامانه پدافند موشکی اسرائیل در آزمایش‌های مختلف نشان داده که قادر به خنثی‌کردن حدود ۸۰ درصد حملات موشکی است، اما با اطمینان نمی‌توان برای شرایط واقعی چنین توانی را پیش‌بینی کرد.
افزایش توان موشکی ایران

ژنرال گابی اشکنازی، فرمانده ستاد مشترک ارتش اسرائیل در دیداری با نمایندگان کنگره آمریکا در سال ۲۰۰۹ گفته بود که ایران در حال حاضر حدود ۳۰۰ موشک در اختیار دارد که می‌توانند اسراییل را هدف قرار دهند.
سازمان‌های اطلاعاتی غرب نیز در دسامبر ۲۰۰۸ گزارش داده بودند که ایران قادر به تولید دست‌کم ۷۵ موشک شهاب ۳ است که میزان دقت آن‌ها بهبود یافته‌اند. بر اساس گزارش‌های جدید ایران احتمالاَ دارای ۴۵۰ موشک با بردی متناسب برای حمله به اهدافی در اسرائیل است. بر اساس ارزیابی کارشناسان موشکی حتا اگر یک پنجم این موشک‌ها از چتر سامانه پدافند موشکی اسرائیل عبور کنند، قادر به اصابت به شهرهای اسرائیل خواهند بود.
روزنامه هاآرتص اخیراَ در مقاله‌ای مدعی شده بود که حمله اسرائیل به نوار غزه و کشتن زهیر القیسی، "فرمانده کمیته‌های مقاومت مردمی" تنها به منظور تحریک فلسطینیان تندرو صورت گرفته تا ارتش اسرائیل بتواند توان دفاعی خود را برای مقابله با حملات موشکی به افکار عمومی این کشور نشان دهد. این قدرت‌نمایی در اصل باید به عنوان نمونه‌ای برای رویارویی با حملات موشکی ایران تلقی شود.

نیروی دریایی ایالات متحده در هفته‌های آینده چهار ناو مین‌یاب به سوی آبهای خلیج فارس روانه می‌کند. در شرایط تنش سیاسی با ایران، آمریکا حضور نظامی خود در خلیج فارس را تقویت کرده است.
به گفته فرمانده‌ نیروی دریایی ایالات متحده، در اواخر ماه آوریل ۴ رزمناو مجهز به تجهیزات مین‌یابی از بنادر امریکا به سوی آبهای خلیج فارس حرکت می‌کنند.
این خبر که توسط خبرگزاری سی‌ان‌ان منتشر شده است، پیش از این توسط دریاسالار جاناتان گرینرت، فرمانده نیروی دریایی آمریکا، در برابر کمیته خدمات مسلح مجلس سنای کنگره تائید شده بود.

دریاسالار گرینرت به سنا گزارش داده بود که نیروی دریایی به زودی ۴ ناو مین‌روب و همچنین ۸ هلیکوپتر مین‌یاب را برای تقویت ناوگان آمریکا به منطقه خلیج فارس اعزام می‌کند، که در منطقه با تجهیزات دریایی بریتانیا همکاری خواهند داشت.
چهار رزمناوی که به تجهیزات کشف و خنثی‌سازی مین مجهز هستند، هر یک دارای ۶۰ نفر خدمه می‌باشند.
به گزارش سی‌ان‌ان، در اوایل ماه جاری نیروی دریایی ارتش امریکا ۴ هلیکوپتر پیشرفته "سی دراگون" (اژدهای دریا) به خلیج فارس فرستاده است که با امکانات کشف و نابودی مین مجهز هستند.


مقابله با "بستن تنگه هرمز"
این نقل و انتقالات به قصد تقویت حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس و در واکنش به تهدیدات جمهوری اسلامی مبنی بر بستن "تنگه هرمز" انجام می‌گیرد. تنگه هرمز مهمترین معبر دریایی برای صدور نفت از کشورهای کرانه خلیج فارس است.
مقامات آمریکایی اعتقاد دارند که اگر جمهوری اسلامی قصد بستن تنگه هرمز را داشته باشد، این امر را از راه مین‌گذاری در خلیج فارس انجام خواهد داد تا کشتی‌های تجارتی یا نظامی امکان تردد نداشته باشند. نگرانی اصلی نیروی دریایی آمریکا از جانب مین‌های زیردریایی است که در کف دریا قرار می‌گیرند و جمع‌آوری آنها دشوار است.
ارتش آمریکا در حال بررسی تجهیزاتی است که می‌توانند به کمک اشعه لیزری مین‌های پخش شده در دریا را کشف و نابود کنند. مقامات نظامی حاضر نیستند درباره این تجهیزات و همچنین درباره حجم تدارکات نظامی در خلیج فارس اطلاعات بیشتری بدهند.
نیروی دریایی آمریکا در ماه‌های آینده ناوگان "یواس‌اس پونس" را به خلیج فارس اعزام می‌کند که به عنوان پایگاه عملیاتی، پشتیبانی و سوخت‌رسانی عمل خواهد کرد.




یک پلیس افغان ۹ تن از هم‌قطارانش را کشت

به گفته‌ی پلیس افغانستان، یکی از مأموران پلیس در روستایی در ولایت پَکتیا به سوی چند تن از همکارانش که خوابیده بودند تیراندازی کرد و ۹ تن از آنان را کشت.
به گفته‌ی دولت خان، فرمانده پلیس پکتیا، این تیراندازی روز جمعه روی داده و یکی از قربانیان برادر فرد حمله‌کننده بوده است.
بنابر گزارش‌ها، جست‌وجو برای یافتن این فرد، که پس از ضبط سلاح‌های همکارانش گریخته است، ادامه دارد.



دیدار اردوغان با خامنه‌ای و احمدی‌نژاد؛ حمایت ایران از سوریه

رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه، روز پنجشنبه با محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور و آیت‌الله خامنه‌ای رهبر ایران، دیدار و گفت‌وگو کرد.
 در این دیدارها که در پشت درهای بسته صورت گرفت،  آنگونه که خبرگزاری‌های دولتی گزارش کرده‌اند، دو طرف درباره، تعمیق روابط سیاسی، اقتصادی، و فرهنگی گفت‌وگو کرده‌اند.
بنا به گزارش خبرگزاری ایرنا، رجب طیب اردوغان در دیدار با محمود احمدی‌نژاد حمایت «دولت و ملت ترکیه» را از «مواضع هسته‌ای ایران» اعلام کرده است.
گرچه به جزییات گفت‌وگوی مقام‌های ایرانی و ترکیه‌ای اشاره نشده است، اما تحلیلگران و رسانه‌های مختلف، بحران سوریه و برنامه هسته‌ای ایران را از محورهای عمده مذاکرات مقام‌های دو کشور عنوان کرده‌اند.
​​ترکیه پیش از این آمادگی خود را برای میزبانی گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران با گروه ۱+۵ اعلام کرده بود.  با این حال دو کشور بر سر  سوریه اختلاف نظر دارند.
رجب طیب اردوغان روز چهارشنبه، در کنفرانس خبری مشترک با محمدرضا رحیمی معاون رئیس جمهور گفته بود: «ترکیه آمادگی دارد مذاکرات در خصوص موضوع هسته‌ای ایران در استانبول انجام شود و این موضوع را در نشست کره جنوبی نیز مطرح کردیم و در این زمینه منتظر تصمیم نهایی طرف مقابل خواهیم بود.»
هیات بلندپایه ترکیه‌ای روز چهارشنبه پس از پایان کنفرانس هسته‌ای کره جنوبی به طور مستقیم به تهران پرواز کرد.
آنگونه که رسانه‌های ایران گزارش کرده‌اند، نخست‌وزیر ترکیه در کنفرانس خبری روز چهارشنبه، به پرسش خبرنگاری که پرسید آیا وی حامل پیامی از سوی باراک اوباما برای تهران است، پاسخ نداد.
محمود احمدی‌‌نژاد در دیدار با  نخست‌وزیر ترکیه  همچنین خواستار رفع موانع موجود برای گسترش روابط اقتصادی به ویژه در زمینه نفت و انرژی شد.
محمود احمدی‌نژاد همچنین از مواضع ترکیه در مورد برنامه هسته‌ای ایران قدردانی کرد.

دیدار اردوغان و آیت‌الله خامنه‌ای
رجب طیب اردوغان، روز پنجشنبه پس از دیدار با محمود احمدی‌نژاد به مشهد رفت و با آیت‌الله خامنه‌ای، نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.
 در این دیدار  آیت‌الله خامنه‌ای به رجب طیب اردوغان که مواضع تندی را نسبت به حکومت بشار اسد، اتخاذ کرده، گفت: «جمهوری اسلامی ایران قویاً با هر طرحی که آمریکایی‌ها در ارتباط با مسایل سوریه مبدع آن باشند، مخالف است.»
رهبر جمهوری اسلامی افزود: «جمهوری اسلامی ایران از سوریه به دلیل حمایت از خط مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی دفاع خواهد کرد و با هر گونه دخالت نیروهای خارجی در امور داخلی سوریه به شدت مخالف است.»
وی افزود: «ما از اصلاحات در سوریه همواره حمایت می‌کنیم و اصلاحاتی که در سوریه شروع  شده، باید ادامه یابد.»
پیش از این رهبران ترکیه تصریح کرده بودند که اعتماد خود را به بشار اسد از دست داده‌اند.
ترکیه در بحران سوریه از مخالفان  بشار اسد حمایت می‌کند و میزبان مخالفان این کشور است.
آیت‌الله خامنه‌ای در این دیدار همچنین خواستار گسترش همکاری‌های دو کشور در زمینه نفت و گاز شده است.
به غیر از سوریه، استقرار سپر موشکی ناتو در خاک ترکیه، یکی دیگر از اختلافات دو کشور است که تهران نسبت به آن حساسیت زیادی نشان داده است.
روز  پنجشنبه علی لاریجانی، رئیس مجلس، با اشاره به سپر دفاع موشکی ناتو ابراز امیدواری کرده بود که «با رایزنی‌ها و مشورت‌های نزدیک دو كشور این موضوع حل شود.»



ايران «پروانه کار» کارکنان رويترز را تعليق کرد

به دنبال گزارش ويدئويی رويترز درباره بانوان هنرجوی رشته رزمی «نين جوتسو»  در کرج و شکايت اين بانوان از محتوای گزارش رويترز، گفته می‌شود وزارت فرهنگ و  ارشاد اسلامی پروانه کار کارکنان رويترز در تهران را تعليق کرده است.
خبرگزاری رويترز می‌گويد، پس از اطلاع از اعتراض بانوان ایرانی به محتوای گزارش، اين خبرگزاری گزارش مربوطه را تصحيح کرده است.
رويترز  اين گزارش را با عنوان «آموزش هزاران زن نينجای ايرانی برای آدمکشی» منتشر کرده بود که بعدا آن را به «آموزش سه هزار زن نينجا  در ايران» تغییر داد.
خبرگزاری رويترز می‌گويد، به دنبال انتشار  اين گزارش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با دفتر اين خبرگزاری در تهران تماس گرفته و در نهايت اين وزارتخانه از يازده نفر از کارکنان رويترز خواسته است تا «پروانه کار» خود را به وزرات ارشاد برگردانند.
استفان آدلر، سردبير خبرگزاری رويترز، در اين زمينه گفته است:«ما اذعان می‌کنيم که اشتباهی رخ داده است و اين موضوع را به عنوان مساله ای جدی مورد توجه قرار می‌دهيم. اين مساله را در همان روزی که متوجه شديم فورا تصحيح کرديم.»
استفان آدلر همچنين اضافه کرده است: «علاوه بر اين، ما در حال بررسی و تحقيقات  داخلی هستيم تا با برداشتن گام‌های مناسب از بروز  مجدد چنين مساله‌ای جلوگيری کنيم.»
رويترز می‌گويد، در حال مذاکره با مقام‌های ايرانی است تا بتواند «پروانه کار» کارمندان اين خبرگزاری را باز پس بگيرد.
استفان آدلر همچنين گفته است: «رويترز هميشه برای رسيدن به بالاترين استانداردهای در زمينه روزنامه‌نگاری تلاش می‌کند و سياست ما اين است که به اشتباهات صادقانه اذعان کرده و به محض اين که مطلع شويم فورا آنها را اصلاح کنيم.»
اما «پرس تی وی»، شبکه انگليسی زبان دولت جمهوری اسلامی، در خصوص واکنش زنان نينجای ايران به این گزارش نوشته است: «خبرگزاری رويترز قسمت‌هايی از خبر مزبور را پس از ۱۰ روز تصحيح کرد؛ اما از هر گونه عذرخواهی از دختران ايرانی سر باز زد.»
به گزارش پرس تی وی زنان نينجای ايرانی عليه رويترز شکايت کرده‌اند. پرس تی وی  همچنين خبر داده است، خبرنگاری که اين گزارش را تهيه کرده بود از ايران خارج شده است.
پرس تی وی در اين زمينه نوشته است: «خبرنگار رويترز پس از اطلاع از امکان شکايت نينجاهای ايران، سريعا کشور را ترک کرد. وی که مدير دفتر تلويزيون رويترز در تهران و تهيه کننده اين گزارش بود، با طرح سئوالی مبنی بر واکنش دختران نينجا در قبال حمله احتمالی به ايران، و استفاده از بخشی از پاسخ وطن پرستانه آنها، اتهام آموزش ديدن برای آدم کشی را به دختران نينجا وارد کرده بود.»




درآمد دولت ایران در سال ۹۰ از افزایش قیمت سوخت: ۷۴۰۰۰ میلیارد تومان

بر اساس محاسبات مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، دولت محمود احمدی‌نژاد در سال ۱۳۹۰ از محل افزایش قیمت سوخت‌هایی چون بنزین در ایران که با قانون هدفمندسازی صورت گرفت حدود ۷۴ هزار میلیارد تومان درآمد داشته است.
وب‌سایت خبرآن‌لاین به نقل از آماری که مرکز پژوهش‌های مجلس منتشر کرده می‌گوید که درآمد دولت جمهوری اسلامی در سال گذشته شمسی از بالا رفتن قیمت سوخت معادل ۷۳.۶ هزار میلیارد تومان بوده است.
این در حالی است که، به گفته این وب‌سایت نزدیک به رئیس مجلس، کل اعتباری که در بودجه سال ۱۳۹۰ برای هدفمندسازی یارانه‌ها پیش‌بینی شده بود تنها معادل ۵۴ هزار میلیارد تومان بوده است.
با این حساب، درآمد دولت ایران در سال ۹۰ از محل افزایش قیمت سوخت‌هایی چون بنزین، نفت گاز و نفت سفید حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان بیش از رقمی بوده است که در بودجه همان سال پیش‌بینی شده بود.
این درآمد بالا تنها از افزایش قیمت حامل‌های انرژی در ایران در حالی است که یک نماینده مجلس در اواخر بهمن‌ماه سال ۹۰ اعلام کرد که محمود احمدی‌نژاد برای آن که بتواند یارانه مردم را بپردازد به سراغ بانک مرکزی ایران رفته و هشت هزار میلیارد تومان قرض کرده است.
روزنامه جهان صنعت ۲۷ بهمن‌ماه سال گذشته به نقل از غلامرضا مصباحی ‌مقدم، رئيس کميسيون طرح تحول اقتصادی مجلس، خبر داد که دولت آقای احمدی‌نژاد «بر اساس گزارش رسمی ديوان محاسبات» هشت هزار میلیارد تومان از بانک مرکزی استقراض کرده است.
با این حال به گفته این نماینده مجلس «اين پرداختی [به دولت] نه از محل منابع هدفمندی يارانه‌ها، بلکه از منابع ديگر پرداخت شده است».
این در حالی است که آن طور که قانون هدفمندسازی يارانه‌ها می‌گوید، برای پرداخت يارانه نقدی تنها از محل هدفمندی يارانه‌ها باید هزينه شود، «اما دولت از محل‌های ديگر برای پرداخت يارانه استفاده کرده است».
قانون هدفمندسازی یارانه‌ها از ابتدای اجرا به دست دولت محمود احمدی‌نژاد یعنی حدود یک سال پیش با فراز و نشیب‌ها و اعتراضاتی همراه بوده، به‌ویژه فاز دوم این قانون که هنوز مشخص نیست دقیقا چه زمانی اجرا خواهد شد.
در همین حال دولت محمود احمدی‌نژاد با واریز ۲۸ هزار تومان به حساب‌های مردم در هفته گذشته به عنوان «مابه‌التفاوت فاز اول و دوم» قانون هدفمندسازی بار دیگر صدای نمایندگان مجلس را درآورد.
نمایندگان مجلس در اعتراض به این اقدام دولت خاظرنشان کردند که دولت با این کار عملا فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را کلید زده، بدون این که مجلس آن را تصویب کرده باشد.
نمایندگان مجلس همچنین به دولت انتقاد دارند که از محل گران شدن حامل‌های سوخت آن طور که در قانون هدفمندی آمده به بخش تولید توجه نشده و «پول‌ها اغلب به صورت مستقیم به مصرف‌کنندگان داده شده است».
افزایش درآمد دولت در سال ۱۳۹۰ از فروش بنزین ۱۶.۴ هزار میلیارد تومان، از گازوییل ۳۱.۱ هزار میلیارد تومان، از نفت سفید چهار هزار میلیارد تومان، و از گاز مایع ۲.۴ هزار میلیارد تومان بوده است.
به گفته تحلیل‌گران و کارشناسان، اقدام دولت در افزایش یارانه‌های نقدی در یک سال و چند ماهی که از ریاست جمهوری احمدی‌نژاد باقی مانده، افزون بر این که می‌تواند به تورم دامن بزند، تعهدات و دیون دولت بعدی را نیز سنگین‌تر می‌کند.



معاون احمدی‌نژاد به خاطر انتصاب مرتضوی از وزیر کار تشکر کرد

در حالی که مقام تازه سعید مرتضوی، متهم ردیف اول پرونده کهریزک، اعتراض‌های فراوانی به دنبال داشته و سایه استیضاح را بر وزارت کار انداخته، معاون محمود احمدی‌نژاد روز پنج‌شنبه به خاطر انتصاب او از وزیر کار و رفاه اجتماعی تشکر کرد.
محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور، که در همایش تقدیر از پرستاران شرکت کرده بود در واکنشی غریب و نامتناسب با اعتراضات به انتصاب قاضی سابق، مرتضوی، گفت: «از انتخاب وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای انتخاب وی [سعید مرتضوی] تشکر می‌کنیم.»
این در حالی است که همین انتصاب خشم نمایندگان مجلس هشتم را به دنبال داشته و محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس، وعده داده است که پس از تعطیلات نوروزی استیضاح وزیر کار به خاطر همین اقدام اعلام وصول شود.
سعید مرتضوی، قاضی جوان پرونده کهریزک و نماینده ویژه رئیس جمهور و رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، در آخرین هفته اسفندماه سال ۱۳۹۰ به طور غیرمستقیم از سوی محمود احمدی‌نژاد به عنوان مدیرعامل جدید صندوق تأمین اجتماعی کشور معرفی شد.
معاون محمود احمدی‌نژاد نیز در گفته‌های این هفته خود تایید کرده است که انتصاب قاضی مرتضوی تنها از زیر دست وزیر کار رد نشده و رئیس جمهور نیز خود در آن دست داشته است.
به گفته آقای رحیمی، «دولت شخص مرتضوی را برای این سمت مناسب تشخیص داده» است.
این در حالی است که از سعید مرتضوی به عنوان متهم ردیف اول در پرونده وقایع بازداشتگاه کهریزک در سال ۱۳۸۸ نام برده می‌شود، وقایعی که به دنبال اعتراضات سال ۱۳۸۸ دست‌کم چهار کشته در این بازداشتگاه بدنام بر جای گذاشت.
آن طور که در گزارش کمیته ویژه مجلس در این باره آمده است، بازداشت‌شدگان ۱۸ تیرماه ۱۳۸۸ «با دستور و اصرار» سعید مرتضوی به بازداشتگاه کهریزک انتقال یافته‌اند.
همین امر اعتراض عده بسیاری را به دنبال داشته است که می‌گویند فردی که پرونده‌ای مفتوح دارد و حتی قوه قضاییه به همین دلیل او را از قضاوت معلق کرده است نمی‌تواند انتخاب شایسته‌ای برای پست و مقام‌های تازه باشد.
پیش از اظهار نظر معاون اول رئیس جمهور، خود وزیر کار و رفاه اجتماعی نیز در واکنش به اعتراضات به انتصاب سعید مرتضوی تلویحا گفته بود که دولت کار خود را می‌کند و نیاز و توجهی به نظر دیگران ندارد.
عبدالرضا شیخ‌الاسلامی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، هفته آخر اسفندماه ۱۳۹۰ گفت که «انتصاب مدیرعامل صندوق تامین اجتماعی توسط وزرا و رئیس جمهور انجام می‌شود و نیازی به اظهار نظر مردم نیست».




حمایت اتحادیه عرب از گفت‌وگوی مخالفان با حکومت سوریه

 رهبران کشورهای عربی روز پنجشنبه در پایان نشست خود در بغداد خواستار آغاز گفت‌و‌گو میان دولت و اپوزیسیون سوریه به منظور حل و فصل بحران یک ساله این کشور شدند.
در همین حال بشار اسد رئیس جمهور سوریه خواستار توقف حمایت خارجی از معترضان برای موفقیت ماموریت کوفی عنان نماینده سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب برای پایان دادن به بحران سوریه شد.
  رهبران عرب «نقض جدی حقوق بشر که علیه غیر نظامیان سوری» اعمال می‌شود را محکوم کردند و افزودند: «قتل عام غیر نظامیان در محله بابا عمرو حمص که دستگاه‌های نظامی و امنیتی دولت سوریهمرتکب شده‌اند، می‌تواند جنایت علیه بشریت تلقی شود.» رهبران عرب همچنین با دخالت نظامی خارجی در سوریه مخالفت کردند.
رهبران کشورهای عضو اتحادیه عرب از دولت و همه طیف‌های اپوزیسیون سوریه خواستند تعاملی مثبت با طرح کوفی عنان برای آغاز گفت‌و‌گوی ملی جدی داشته باشند؛ گفت‌و‌گویی که برپایه طرح صلح اتحادیه عرب و مصوبه مجمع عمومی سازمان ملل متحد استوار است.
طرح صلح اتحادیه عرب که مجمع عمومی سازمان ملل هم آن را به تصویب رساند، از بشار اسد خواسته اختیارات ریاست جمهوری را به معاون خود واگذار کند؛ معاون رئیس جمهور هم با حضور اپوزیسیون دولت وحدت ملی تشکیل دهد. این دولت وظیفه تدوین قانون اساسی جدید و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی برپایه‌های دموکراتیک را برعهده خواهد داشت.
در حالی که در طرح کوفی عنان کناره گیری بشار اسد قید نشده، اما طرح صلح اتحادیه عرب شامل واگذاری قدرت وی به معاونش است.
 بیانیه پایانی نشست سران اتحادیه عرب همچنین خواستار یکپارچگی تمام طیف‌های اپوزیسیون سوریه برای آغاز گفت‌و‌گوی جدی که به برقراری دموکراسی برپایه خواسته مردم سوریه می‌انجامد، شده است.
رهبران کشورهای عربی همچنین خواستار «توقف همه اعمال خشونت آمیز» در سوریه و «خارج کردن نیروهای مسلح از شهر‌ها و روستا‌ها و بازگرداندن فوری آن‌ها به پایگاه‌هایشان» شده‌اند.
هوشیار زیباری وزیر امور خارجه عراق در نشست خبری مشترک خود با نبیل العربی دبیرکل اتحادیه در در پایان نشست بغداد گفت که بحران سوریه بیشترین زمان را در بحث‌های نشست از آن خود کرد. او تاکید کرد که بحران سوریه اکنون وارد مرحله بین‌المللی شده است.
نشست سران اتحادیه عرب به مناقشه فلسطینی-اسرائیلی نیز پرداخت و در بیانیه خود شهرک سازی‌های اسرائیل در کرانه باختری رود اردن را محکوم کرد. این بیانیه همچنین از دولت سودان اعلام حمایت کرد و با هرگونه دخالت خارجی که ثبات و امنیت این کشور را هدف می‌گیرد، اعلام مخالفت کرد.

 استقبال سوریه از طرح کوفی عنان
از سوی دیگر بشار اسد رئیس جمهور سوریه گفت که کشورش برای موفقیت ماموریت کوفی عنان از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.
طرح کوفی عنان شش بند دارد که اعلام آتش بس از سوی طرف‌های درگیر در سوریه، صدور مجوز رساندن کمک‌های انسانی به آسیب دیدگان، آزادی فعالیت رسانه‌ها در سوریه، خارج کردن اسلحه سنگین از مناطق مسکونی و آغاز گفت‌و‌گو میان دولت و معترضان، از آن جمله است.
به گزارش خبرگزاری دولتی سوریه، بشار اسد در پیامی به رهبران مجموعه اقتصادی بریکس که روسیه هم جزو آن است، بر ضرورت قطع کمک کشورهایی که از گروه‌های مسلح حمایت مالی و تجهیزاتی می‌کنند، تاکید کرده است.



پرتاب موشک کره شمالی - سال 2009
نخست وزیر ژاپن مجوز سرنگونی موشک کره شمالی بر فراز خاک ژاپن را صادر کرده است.
روز جمعه، ۱۱ فروردین (۳۰ مارس)، منابع دولتی ژاپن گزارش کردند که در جلسه امنیتی هیات دولت به ریاست یوشیهیکو نودا، نخست وزیر، مجوز مقابله با موشک کره شمالی در صورت تجاوز به حریم فضایی ژاپن صادر و به واحدهای نظامی این کشور ابلاغ شده است.
یک منبع دفتر نخست وزیر ژاپن به خبرگزاری فرانسه گفته است که هیات دولت در جلسه روز جمعه "پیشنهاد وزارت دفاع در مورد صدور دستور انهدام موشک متجاوز را مورد تایید قرار داد."
دستور نخست وزیر ژاپن در واکنش به تصمیم اعلام شده حکومت کره شمالی در مورد پرتاب یک فروند موشک بردبلند در اواسط ماه آینده صادر شده است.
در حالیکه براساس مصوبات شورای امنیت سازمان ملل متحد، کره شمالی مجاز به انجام آزمایش های اتمی و موشکی نیست، دولت کره شمالی گفته است که پرتاب این موشک بردبلند جنبه علمی دارد و هدف از آن حمل و قراردادن یک ماهواره تحقیقاتی در مدار زمین است.
در مقابل، دولت های آمریکا، کره جنوبی و ژاپن گفته اند که حکومت کمونیستی کره شمالی در نظر دارد به بهانه حمل ماهواره، به آزمایش یک فروند موشک بردبلند مبادرت ورزد که می تواند در آینده برای حمل کلاهک اتمی در تهاجم میان قاره ای مورد استفاده قرار گیرد.
این کشورها اقدام کره شمالی را تحریک آمیز و تهدیدی بالقوه علیه امنیت و صلح منطقه و جهان دانسته و به شدت محکوم کرده اند.
اوایل این هفته، ناتوکی تاناکا، وزیر دفاع ژاپن، در یک کنفرانس خبری گفت که "به واحدهای نیروهای دفاع ملی [ارتش] ژاپن دستور العمل عمومی به منظور آمادگی برای اقدام علیه موشک های بالستیک متجاوز ابلاغ شده است."
وزیر دفاع ژاپن
وی گفت که با توجه به احتمال پرتاب موشک بردبلند کره شمالی، تمام واحدهای ارتش از جمله یگان های دفاع هوایی به حالت آماده باش در آمده اند.
خبر آماده باش دفاع ضد موشکی ژاپن برای نخستین بار جمعه گذشته و زمانی انتشار یافت که آقای تاناکا رسما صدور دستور وزارتی برای آمادگی جهت انجام عملیات دفاع ضد موشکی را تایید کرد و گفت که به فرماندهان نظامی دستور داده است تا تجهیزات دفاع ضد موشکی این کشور را برای عملیات علیه تجاوز موشکی احتمالی به حالت آماده باش درآورند.
به گفته وی، این دستور به منظور "مقابله با تهدید نظامی علیه خاک ژاپن" صادر شده است.
با صدور مجوز نخست وزیر، نیروهای نظامی ژاپن می توانند موشک کره شمالی را در حریم فضایی ژاپن هدف قرار دهند و منهدم کنند.

احتمال انهدام موشک کره ای

آماده باش نظامی در ژاپن شامل واحدهای ردیابی و پرتاب موشک زمین به هوا مستقر در جزایر اوکیناوا در جنوب، و نواحی مرکزی توکیو، پایتخت، می شود زیرا این احتمال وجود دارد که موشک کره شمالی در مسیر خود از فراز این مناطق عبور کند.
در این مورد، برخی از کارشناسان نسبت به خطرات احتمالی انهدام و سقوط قطعات موشکی بر فراز منطقه ای با تراکم جمعیت بالا مانند توکیو ابراز نگرانی کرده اند.
همچنین، به ناوشکن های نوع ایجیس مجهز به موشک های ضد موشک نیز دستور داده شده است تا در آبهای اطراف جزایر اوکیناوا و دریای ژاپن مستقر شوند تا در صورت عبور موشک کره شمالی از فراز این مناطق، آن را ردگیری و منهدم کنند.
کره شمالی تاکید دارد که موشک بردبلند آن کشور در مسیر خود از فراز آب های آزاد عبور خواهد کرد و وارد حریم فضایی هیچ کشوری نخواهد شد اما دولت فیلیپین هم نسبت به عبور این موشک از فراز آن کشور ابراز نگرانی کرده و از آمریکا خواسته است مسیر آن را ردیابی کند.
ناوشکن ژاپنی حامل تجهیزات ضد موشکی
این نخستین باری نیست که اقدام کره شمالی در پرتاب موشک بردبلند باعث واکنش تند کشورهای منطقه می شود.
در سال ۲۰۰۹، کره شمالی یک فروند موشک بردبلند را پرتاب کرد که در مسیر خود، از فراز خاک ژاپن نیز گذشت اما با وجود هشدار قبلی دولت ژاپن در مورد حمله به این موشک، این آزمایش بدون برخورد نظامی انجام گرفت.
در عین حال، آزمایش موشکی سال ۲۰۰۹ برای کره شمالی بدون هزینه نیز نبود زیرا شورای امنیت سازمان ملل در واکنش به آن، قطعنامه ای شامل تشدید تحریم های بین المللی علیه کره شمالی صادر کرد.
اوایل این هفته، کره شمالی دو فروند موشک بردکوتاه را نیز در سواحل غربی خود آزمایش کرد که ابراز نگرانی کره جنوبی در مورد افزایش توانایی تهاجمی حکومت کمونیستی در شمال را در پی آورد.
در واکنش به تصمیم کره شمالی برای پرتاب موشک بردبلند در ماه آینده، ایالات متحده اعلام کرده است که ارسال کمک های غذایی به آن کشور را فعلا به حالت تعلیق در آورده است.
ساختار اقتصادی کره شمالی و تحریم های بین المللی باعث بروز دشواری های جدی برای این کشور شده و گفته می شود که چندین میلیون تن از مردم این کشور با کمبود مواد غذایی دست به گریبان هستند.
با اینهمه، به نظر نمی رسد که مشکلات اقتصادی باعث توقف برنامه های تسلیحاتی این کشور شده و یا فعالیت ارتش چند صدهزار نفری آن را مختل کرده باشد.
اگرچه از حکومت کره شمالی به عنوان نمونه ای بارز از دیکتاتوری فردی در جهان امروز نام برده می شود، اما به گفته ناظران، فرماندهان ارتش نفوذ قابل توجهی در امور حکومتی دارند و به همین دلیل نیز توانسته اند منافع و اهداف خود را با وجود هزینه سنگینی که برای مردم این کشور دارد دنبال کنند.
حکومت کره شمالی تاکید دارد که ایالات متحده و متحدان آن کشور همواره در صدد تهاجم و اشغال خاک کره شمالی هستند و به این ترتیب، هزینه های سنگین نظامی و فشارهای اقتصادی برای محافظت در برابر چنین تهاجمی ضرورت دارد.
برنامه های اتمی کره شمالی نیز، مانند ایران، با مخالفت بین المللی مواجه بوده و هر دو کشور را در معرض تحریم های مصوب شورای امنیت و همچنین تحریم های یکجانبه برخی از کشورهای غربی قرار داده است.


جورج گالووی، سیاستمدار بریتانیایی در انتخابات میان‌دوره‌ای در شهر بردفورد به پیروزی رسیده است.
آقای گالووی که به خاطر مخالفت‌های شدیدش با جنگ عراق به شهرت رسید، توانست در حوزه بردفورد غربی که جمعیت زیادی مسلمان در خود جای داده، پیروز شود.
او از سوی حزب ریسپکت (Respect) کاندیدا شده بود.
آقای گالووی که از منتقدان جنگ عراق بود، در سال ۲۰۰۳ از حزب حاکم کارگر بریتانیا اخراج شد. دلیل اخراج جورج گالووی این بود که او از سربازان بریتانیایی که در آن سال به عراق اعزام شده بودند، خواسته بود تا از جنگیدن خودداری کنند.
در زمان حکومت صدام حسین، آقای گالووی برای خاتمه دادن به تحریم های سازمان ملل متحد علیه عراق به شدت فعالیت می کرد.
او بارها به بغداد سفر و با صدام حسین و مقامات ارشد عراق ملاقات کرد.
آقای گالووی دارای روابط نزديکی با رژيم سابق عراق بود و پس از آغاز جنگ، به دريافت رشوه از حکومت صدام حسين متهم شد اما اين اتهام به اثبات نرسيد.
جورج گالووی همچنین یکی از سرشناس ترین مجریان برنامه های شبکه تلویزیونی پرس تی وی است.




روز جمعه، ۱۱ فروردین (۳۰ مارس) خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - گزارش کرد که درتصادف یک اتوبوس حامل بیست و پنج مسافر ایرانی در ترکیه، چهار تن از سرنشینان اتوبوس کشته و بیست یک تن دیگر زخمی شده اند.
این اتوبوس از استانبول عازم ایران بود که در نزدیکی ارزروم دچار حادثه شد و به گفته سخنگوی کنسولگری ایران در ارزروم حال چهار تن از زخمی ها وخیم است.
ایرنا علت حادثه را بی احتیاطی راننده و لغزندگی جاده گزارش کرده و به نقل از سخنگوی کنسولگری ایران گفته است که شدت حادثه به حدی بود که تخلیه مسافران و کشته شدگان این حادثه چهار ساعت به طول انجامید.




پلیس فرانسه در عملیاتی در نقاط مختلف این کشور، نوزده نفر را به ظن ارتباط با گروه های اسلامگرای افراطی بازداشت کرده و مقادیری اسلحه شامل تفنگ جنگی را از آنان به دست آورده است.
اکثر بازداشت ها در شهر تولوز، در جنوب غرب فرانسه صورت گرفته که محل سکونت محمد مراح، عامل قتل هفت نفر از جمله چند دانش آموز خردسال یهودی و تعدادی از نظامیان فرانسوی بود.
این شخص هفته گذشته و پس چندین ساعت درگیری با نیروهای پلیس، سرانجام کشته شد.
نیکلا سارکوزی، رئیس جمهوری فرانسه، گفته است که عملیات بیشتری برای بازداشت تندروهای اسلامگرا برنامه ریزی شده و مقامات قضایی نیز اعلام کرده اند که تحقیقات در مورد ارتباط ها و همدستان احتمالی محمد مراح به جریان افتاده است.



آماری که وزارت اقتصاد، بازرگانی و صنعت ژاپن در روز جمعه، ۱۱ فروردین (۳۰ مارس)، انتشار داده نشان می دهد که در ادامه روند کاهش خرید نفت از ایران، واردات نفت این کشور از ایران در ماه گذشته میلادی نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۳۳ درصد کاهش یافته است.
کاهش واردات نفت ژاپن از ایران حاصل پیروی از سیاست تحریم اقتصادی ایالات متحده علیه برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی است هر چند ایالات متحده موافقت کرده است که ژاپن به جای قطع کامل و فوری خرید نفت از ایران، واردات خود از این کشور را به تدریج کاهش دهد.
در حال حاضر، سهم ایران در کل واردات نفتی ژاپن به حدود ۸ درصد می رسد و براساس آمار ارائه شده، ژاپن با افزایش واردات از برخی کشورهای حوزه خلیج فارس و سایر صادرکنندگان نفت، توانسته کاهش واردات نفت از ایران را جبران کند.
براساس برخی گزارش ها، تحریم نفتی علیه ایران در مواردی باعث شده تا خریداران خواستار دریافت امتیازات ویژه در قراردادهای نفتی با جمهوری اسلامی شوند در حالیکه دریافت عواید حاصل از نفتی که به فروش می رسد نیز به دلیل تحریم های بانکی با دشواری مواجه است.
هفته گذشته، ایالات متحده اعلام کرد که از آنجا که ژاپن و ده کشور عضو اتحادیه اروپا خرید نفت از ایران را به طرز چشمگیری کاهش داده اند، این کشورها مشمول مجازات هایی نمی شوند که آمریکا برای وارد کنندگان نفت از ایران منظور کرده است.




يکی از موتورهای آپولو
موتورهای موشک آپولو حدود چهل سال است که در اعماق زمين قرار دارند
جف بزوز، بنیانگذار سایت اینترنتی آمازون موتورهایی که به پرتاب موشک آپولو ۱۱کمک کردند را پیدا کرده است.
آقای بزوز موتورهای موشک آپولو ۱۱ که در سال ۱۹۶۹ به ماه پرتاب شد را در اعماق اقیانوس اطلس پیدا کرده است.
آقای بزوز در وبلاگ خود نوشت که او ۵ موتور توسط یک دستگاه‌ کاشف‌ زیر دریایی‌ که از طریق‌ امواج‌ صوتی‌ اشیاء را پیدا می کند، در عمق چهار هزار و ۳۰۰ متری اقیانوس اطلس پیدا شد.
آقای بزوز می گوید هدف او خارج کردن حداقل یکی از این موتورها از کف اقیانوس و ترمیم آن است.
این موتورها که روی هم رفته ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار کیلو نیروی رانشی تولید می کردند کمی پس از پرتاب موشک آپولو به فضا به داخل آب افتادند.
آقای بزوز در وبلاگ خود می نویسد از وضعیت این موتورها خبر ندارد چرا که آنها با سرعت و فشار بسیار بالا وارد آب شده و حدود ۴۰ سال است که در اعماق اقیانوس قرار دارند. او می گوید که البته جنس آنها بسیار محکم است.
آقای بزوز می گوید هر چند این موتورها به ناسا، سازمان ملی هوانوردی و فضایی آمریکا تعلق دارند اما امیدوار است آنها در موزه پرواز در شهر سیاتل به نمایش گذاشته شوند.
برخی از قطعات موشک آپولو اکنون در موزه هوا و فضای واشنگتن قرار دارند.
ناسا هم در این باره ابراز خرسندی کرده و گفته است که منتظر اطلاعات بیشتری از طرف آقای بزوز است.
جف بزوز ۵ ساله بود که آپولو ۱۱ به فضا پرتاب شد و ۴ روز بعد نیل آرم استرانگ و باز آلدرین بر ماه قدم گذاشتند. او می گوید تماشای چنین صحنه ای حس کنجکاوی او را نسبت به فضا بیشتر کرد.
گفته می شود عمق دریا پر از باقی مانده های موشکهایی از عصر فضا است و مشخص نیست چه اتفاقی برای این اشیاء افتاده است.



رهبران شرکت کننده در اجلاس عالی اتحادیه عرب خواستار اجرای فوری و کامل طرح صلح کوفی عنان برای پایان دادن به بحران سوریه شدند. طرحی که بشار اسد اعلام کرده مفاد آن را می پذیرد.
به موجب این طرح 6 ماده ای، دولت سوریه باید تمامی نیروهای نظامی خود را از شهرها و مناطق پر جمعیت خارج کند و دو طرف درگیر در سوریه دست کم روزانه 2 ساعت آتش بس کنند تا نیروهای امدادی بتوانند به مجروحان و غیرنظامیان کمک کنند.
اجلاس عالی اتحادیه عرب با شرکت رهبران و سران تعدادی از کشورهای عضو صبح روز پنجشنبه (۲۹ مارس - دهم فروردین) در حالی که صدای چند انفجار در بغداد شنیده می شد، گشایش یافت. مهمترین موضوع در دستور کار اجلاس بحران سیاسی در سوریه بود.
بحران سوریه، روابط اعراب و اسرائیل، شرایط اقتصادی اعراب و مسایل بین‌المللی مرتبط با این کشورها از جمله موضوعات در دستور کار اجلاس بود.
با این حال تنها ۱۰ نفر از رهبران این اتحادیه که ۲۲ عضو دارد در این نشست حاضر شدند و رهبران کشورهایی چون اردن، مراکش و اکثر کشورهای حاشیه خلیج فارس به جز کویت، در این اجلاس حاضر نشدند.
دولت عراق برای حفاظت از شرکت کنندگان و جلوگیری از عملیات تروریستی در جریان برگزاری این اجلاس، با صرف دهها میلیون دلار، به اقدامات گسترده امنیتی دست زده و حدود دویست هزار تن از نیروهای نظامی و انتظامی خود را در مناطق مختلف بغداد مستقر کرده، بخش های بزرگی از شهر به روی رفت و آمد مردم بسته شده و ورود هواپیماهای تجاری به فرودگاه بغداد و پرواز آنها در حریم هوایی فرودگاه ممنوع است.
با این همه، براساس برخی گزارش ها، همزمان با گشایش اجلاس صدای چند انفجار، از جمله از نزدیک سفارت ایران و منطقه امن موسوم به کمربند سبز، به گوش رسید که احتمالا ناشی از پرتاب خمپاره یا نارنجک بوده است.
این نخستین بار از زمان سقوط صدام حسین، رهبر سابق عراق است که این کشور میزبانی یک اجلاس اتحادیه عرب را بر عهده می‌گیرد.
اجلاس قبلی اتحادیه عرب در بغداد در سال ۱۹۹۰ و کوتاه مدتی قبل از حمله عراق به کویت و اشغال خاک آن کشور برگزار شد در حالی که عراق یک کشور عرب تاثیرگذار در منطقه محسوب می شد.
با وجود تاکید مقامات عراقی بر اهمیت اجلاس جاری بغداد به عنوان گامی در راه رفع مشکلات جهان عرب، ناظران انتظار ندارند که این همایش بتواند دستاورد قابل توجهی، به خصوص در زمینه حل و فصل مساله سوریه داشته باشد زیرا کشورهای عضو اتحادیه نظر واحدی در مورد نحوه برخورد با این موضوع ندارند.
ماموران امنیتی در بغداد
شامگاه چهارشنبه، هوشیار زیباری، وزیر امور خارجه عراق، در گزارشی پیرامون جلسات مقدماتی وزیران خارجه کشورهای شرکت کننده در اجلاس بغداد، گرایش کلی دستور کار این اجلاس را شرح داد.
آقای زیباری گفت که موضع اتحادیه عرب کاملا مشخص است و افزود که اجلاس بغداد "اقدامات تندی را در قبال بحران سوریه پیشنهاد نخواهد کرد."
اظهارات وزیر خارجه عراق به معنی آن است که اجلاس بغداد خواستار تشدید فشار بر بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، برای کناره گیری از قدرت به عنوان گام اول در راه پایان دادن به خشونت در آن کشور نخواهد شد.
وزیر خارجه عراق گفت که "گزینش یا انتخاب رهبری سوریه به مردم سوریه ارتباط دارد و موضوعی نیست که اتحادیه عرب یا کس دیگری بتواند در باره آن تصمیم‌گیری کند" هر چند بر لزوم حل بحران سیاسی سوریه نیز تاکید کرد و گفت که "البته نمی توان برای همیشه نسبت به اوضاع سوریه بی‌تفاوت ماند."

اختلاف اعراب

با توجه به اینکه دولت به رهبری شیعیان در عراق با حکومت ایران روابط دوستانه ای دارد، موضعگیری علیه تغییراتی در حکومت سوریه، به عنوان متحد اصلی جمهوری اسلامی در منطقه، طبیعی است.
در مقابل، کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس تاکید کرده‌اند که بشار اسد با توسل به خشونت و کشتار وسیع شهروندان کشور خود، اعتبار و صلاحیت ادامه حکومت بر سوریه را از دست داده و باید از این سمت کناره گیری کند.
زیباری
این کشورها برای سوریه نیز راه حلی را تجویز کرده اند که به پیشنهاد آنان برای پایان دادن به بحران سیاسی یمن شباهت دارد.
پس از یک سال تظاهرات اعتراضی و خشونت بین طرفداران و مخالفان علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری سابق یمن، وی سرانجام با کناره گیری از قدرت در برابر مصونیت از پیگرد قضایی موافقت کرد و به این ترتیب شرایط انتخاب رئیس جمهوری موقت و ایجاد زمینه برگزاری انتخابات آزاد در آینده فراهم آمد.
دولت سوریه چنین پیشنهادی را به شدت رد کرده و با توصیف معترضان با عنوان وابستگان به گروه های تروریستی و تبهکار و یا عوامل خارجی، گفته است که آنان در نظر دارند با سرنگونی حکومت سکولار سوریه، زمینه را برای تسلط اسلامگرایان تندرو بر این کشور فراهم آورند.
رئیس جمهوری سوریه گفته است که تنها راه حل بحران کنونی، اجرای اصلاحات مورد نظر اوست اما مخالفان این اصلاحات را ظاهری دانسته و گفته اند که هدف بشار اسد آرام ساختن اعتراضات کنونی است تا در فرصت مناسب، به سرکوب بی سروصدای مخالفان بپردازد و ادامه حکومت حزب بعث به رهبری خانواده اسد را تضمین کند.
جای خالی سوریه در اجلاس اتحادیه عرب
روز گذشته، نخست وزیر قطر گفت که "اگر فداکاری های مردم سوریه به باد رود، برای همه ما شرم آور خواهد بود" و افزود که کشورهای عرب با انتخابی دشوار مواجه هستند: یا باید در کنار اسد باشند یا همراه مردم سوریه.
شورای همکاری خلیج فارس و به خصوص قطر خواستار اقدامات جدی اتحادیه عرب برای پایان دادن به تحولات سوریه شده و به طور خصوصی، نسبت به نتیجه جلسات اتحادیه عرب در شرایط حاضر ابراز دلسردی کرده اند.
برخی از این کشورها موضوع مسلح کردن گروه های مخالف دولت سوریه و ایجاد مناطق امن در نواحی مرزی آن کشور با ترکیه را مطرح کرده اند هر چند دولت ترکیه ظاهرا استقبال چندانی از این پیشنهاد نکرده است.
برخی گزارش ها حاکی از آن است که دولت ترکیه در نظر دارد به زودی باز هم اجلاسی را تحت عنوان "همایش دوستان سوریه" برگزار کند که احتمالا مقامات شماری از کشورهای عربی و غربی مخالف حکومت سوریه به آن دعوت خواهند شد.
در واکنش نسبت به برگزاری اجلاس بغداد، وزیر خارجه سوریه، که کشور او به این اجلاس دعوت نشده، گفته است هر تصمیمی که در غیاب سوریه گرفته شود غیرقابل قبول است.
اواخر سال اتحادیه عرب در واکنش به برخورد حکومت سوریه با معترضان و نادیده گرفتن توافقنامه با این اتحادیه، عضویت آن کشور را به حالت تعلیق در آورد.