۱۳۸۹ خرداد ۱۷, دوشنبه

علم الهدی:دانشگاهها،نیازمند انقلاب فرهنگی دوم

 

خبرگزاری هرانا - امام جمعه مشهد با اشاره به انقلاب فرهنگی در دانشگاهها گفت: در انقلاب فرهنگی پالایش نیروی انسانی در دانشگاه صورت گرفت و تا حدودی موفق عمل شد اما امروز نیازمند انقلاب فرهنگی دوم برای چینش نیروی علمی در دانشگاهها هستیم.
به گزارش مهر، آیت الله سیداحمد علم الهدی پنجشنبه در نشست هیئت رئیسه دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری در دانشگاه شهید بهشتی با تشریح نظام اجتماعی جامعه لائیک گفت: در جامعه لائیک محور جامعه همزیستی انسانها با یکدیگر و زندگی مادی است در حالیکه این محور در امت مطرح نیست و امت به معنای جامعه قاصد است.
وی افزود: در جامعه قاصد دو عنصر حرکت و هدف حاکم است. جامعه قاصد به طرف یک نقطه مقصدی حرکت می کند که عنصر اصلی آن جمع شدن انسان ها براساس ساختار امت است.
موقعیت دانشگاه در امت باید متناسب با ساختار امت هماهنگ باشد
امام جمعه مشهد اظهار داشت: موقعیت دانشگاه در امت باید متناسب با ساختار امت هماهنگ باشد لذا آنچه مهم است مدیریت فرهنگی و علمی در دانشگاهها است.
اجرا نکردن مدیریت فرهنگی در دانشگاه به معنای سقوط دانشگاه است
وی با تأکید بر اینکه در عرصه مدیریت فرهنگی باید فرهنگ متناسب با همه ارزش های دینی باشد گفت:‌ پرورش و رشد نیروهای کارآمد در عرصه های مختلف باید در بستر یک سلسله ارزشهای فرهنگی و اسلامی باشد لذا بی تفاوتی به فرهنگ سقوط مدیریت فرهنگی دانشگاه است.
علم الهدی گفت: اگر دانشگاه از نظر مظاهر ارزشی به یک تفریحگاه تبدیل شود، مدیریت فرهنگی اجرا نشده و این دانشگاه به تمام معنا ساقط شده است.
وی اظهار داشت: حجاب و عفت عمومی اصلی برای مدیریت فرهنگ و همچنین مدیریت علمی و فرهنگی است.
65 تا 70 درصد تشکلهای دانشجویی نهادهای ارزشی در حوزه اجتماعی، سیاسی هستند
امام جمعه مشهد در عین حال اظهار داشت: علیرغم اینکه سعی دارند جامعه دانشگاهی را یک جامعه فاصله گرفته از ارزش های دینی نشان دهند، اساتید و دانشجویان ما متعهد و متدین در همه رشته ها هستند به طوریکه حدود 65 تا 70 درصد تشکل‌های دانشجویی را نهادهای ارزشی در حوزه اجتماعی، سیاسی تشکیل می دهند.
30 درصد تشکلهای دانشجویی مربوط به جریانهای غیرارزشی است
امام جمعه مشهد تنها 30 درصد تشکلهای دانشجویی موجود در دانشگاههای کشور را مربوط به جریانهای غیر ارزشی دانست و گفت: بی تفاوت بودن به مظاهر ارزشی نشان از سقوط مدیریت فرهنگی دانشگاهها است.